Вікіпедія:Кнайпа (політики)/Архів 19

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

ГО «Вікімедіа Україна» = Партія політики Путіна?

На сьогоднішній день ГО «Вікімедіа Україна» проводить шкідливу для репутації українськомовної Вікіпедії політичну акцію під прикриттям конкурсу «Галерея Слави Сходу України та Півдня Росії» інспіровану такими одіозними послідовниками шовіністичної світоглядної доктрини Російського світу як колишній співробітник міжнародного відділу ЦК КПРС громадянин Російської федерації Челомбитько Микола Іванович[1][2]. Крім того в шаблонах пов'язаних з конкурсом використовується РОСІЙСЬКОМОВНИЙ логотип що практично дублює логотип міжрегіонального конкурсу рос. «Галерея Славы Юга России» 2010 року російської рос. «Ассоциации почетных граждан, наставников и талантливой молодежи». Хоча конкурс організовували державні структури: рос. «В декабре прошел районный конкурс, организованный отделом образования Администрации Зерноградского района совместно с Территориальной избирательной комиссией Зерноградского района.»[3] а його автором у 2010[4] так і тепер[5] є депутат від путінської «Единой России», член президіуму регіональної політради партії Леонід Шафіров[6]. Серед організаторів конкурсу бачимо й Раду Молодіжного Парламенту при Законодавчих Зборах Ростовської області яку очолює Шафіров[7] і ще одну єдинороську ляльку Раду молодих депутатів Ростовської області яку також очолює той самий Шафіров[8]. Присутній серед організаторів і Благодійний Фонд підтримки мешканців малих міст і сільських поселень президентом якого є Лариса Анатоліївна Луценко член рос. «Ассоциации почетных граждан, наставников и талантливой молодежи»[9] і співробітниця рос. ООО «Центр финансового консультирования» президентом якого є знову ж таки Шафіров. АНО «Науковий центр соціально-економічного розвитку малих міст і сільських поселень» зареєстрована як і попередня в Гукові[10]. Її президент Олег Леонідович Лазченко разом з жінкою є членом ради директорів акціонерного товариства рос. «Прогресс» 93,67% акцій котрого належать ШАФІРОВУ[11].

У зв'язку з вищезазначеним прошу товариство висловитися на предмет вилучення службових сторінок, підсторінок, категорій і шаблонів конкурсу «Галерея Слави Сходу України та Півдня Росії» геть з українськомовної Вікіпедії. --Bulka UA (обговорення) 09:10, 22 липня 2013 (UTC)

Шановний Bulka UA. Це, звісно, моя особиста думка, але в будь якій акції можна приймати участь по різному. Завжди можна зробити вигляд, що нічого в країні не відбувається і мовчки ігнорувати якісь події. Від цього користі — 0. А можна спрямувати процес в потрібному руслі. Але для цього потрібна ініціатива. Якщо в росвікі на догоду Шафірову будуть шльопати конкурсні статті з історії «а ля Путін» — можна це проігнорувати. А можна написати статті про справжню історію Малинового клина, Слобожанщини, «Новороссії». Статті пишуть вікіпедисти і ніякий Шафіров їх вже не видалить. Саме від вашої позиції залежить які будуть результати конкурсу: поповниться вікі десятком пасквілів від HOBOPOCC etc. чи півсотнею якісних статей про історію українства на півдні і сході. Як кажуть в армії: «Якщо не можеш запобігти процесу, слід його очолити»... Щодо логотипу — зауваження слушне, але ви й самі могли звернутися до графічної майстерні. З повагою, --Pavlo1 (обговорення) 09:34, 22 липня 2013 (UTC)
Чого лукавити, пан Булка в дечому правий. Наприклад щодо логотипу.. А про «Якщо не можеш запобігти процесу, слід його очолити».. ідея слушна, мені такий підхід подобається . Нехай пан Булка і очолить, ну а ми підтримаємо. А логотип переробити. ✍ Ґрін Зіро Обг 10:53, 22 липня 2013 (UTC)
Тут вже є і схоже ще будуть "сюрпризи". Перший, на який звернули увагу - логотип. Він невдалий. Зірка-червоний колір-стрічка з російськомовним написом - це поганий логотип. Сприймається як щось комсомольсько-піонерсько-тогочасне. Такого враження не повинно бути. Другий, - на який не звертають чомусь увагу, а він дуже промовистий, - САМА НАЗВА: «Галерея Слави Сходу України та Півдня Росії». Що ж в ній поганого? Така назва однозначно передбачає спільну Славу, спільних Героїв, тобто Спільну Історію. Чи це так? Якщо так - то Україна і Росія - суть одне і те ж. Даруйте - тут Схід України і Південь Росії. Дещо вужче, але ідея та ж - втягування у Русский Мир. Єдиної галереї Слави Сходу України та Півдня Росії не може бути, бо то різні країни, різні герої, різні критерії їх оцінки (хтось у нас - Герой - у них Антигерой і навпаки). Яка ж "Галерея Слави"? Треба називати (якщо взагалі на такий конкурс іти) спокійніше, нейтральніше і бажано не вживаючи назв країн, скажімо: "Подінців"я і Приазов"я: географія, культура, історія".--Білецький В.С. (обговорення) 16:05, 22 липня 2013 (UTC)
Володимире Стефановичу, дивіться на речі ширше. Результат конкурсу (створені статті) буде такий, як ми будемо працювати, а не такий, яким його нам (можливо) хтось хоче нав'язати: от в російській вікі користувач Wanderer777 в рамках конкурсу створив статтю ru:Подполье ОУН в Мариуполе, а у нас Миша историкХарківська область (ЗСПР). Буде це «Галерея української слави Сходу України та Півдня Росії» чи «Галерея руссой славы юга России и востока Украины» залежить виключно від дописувачів. З повагою, --Pavlo1 (обговорення) 16:47, 22 липня 2013 (UTC)
Я, шановний Павле, дивлюся на речі саме так - широко. Але разом з тим, прекрасно знаю ціну різного типу назвам (їх читають в першу чергу), зображенням (вони, зокрема, формують емоційне тло сприйняття інформації). Пам"ятаєте, народ говорить: "Як корабель назовеш - так він і попливе". Все це чудово (і ліпше нашого) знають професійні психологи, різні "архітектори". У нас РІЗНА СЛАВА, РІЗНА ІСТОРІЯ, навть РІЗНА ГЕОГРАФІЯ. Яка ж може бути спільна "Галерея Слави...Росії і України"? Хочемо творити спільний з росіянами (поляками, білорусами і т.д.) конкурси - будь ласка - тільки без політики (закодованої вже в логотипах, назвах тощо). Чим Вам не подобається нейтральна назва конкурсу: "Подінців"я і Приазов"я: географія, культура, історія".?--Білецький В.С. (обговорення) 17:13, 22 липня 2013 (UTC)
Справа лише в тому, що конкурс вже запустили. Ці деталі слід було обговорювати організаторам до того. Зараз ситуація така: або ми продовжуємо конкурс і ваші тези беремо на озброєння на перспективу, або зі скандалом «денонсуємо угоду». Я за перше. --Pavlo1 (обговорення) 17:29, 22 липня 2013 (UTC) P.S. Вже й так підкузьмили північним браттям: вони зробили зірку кольорів російського прапора, а ми зі своєю жовто-блакитною вставкою перетворили її на «радугу» Тепер ще залишилось поділити славу по-братськи
Якщо піднімуть обговорення про "денонсацію", то я підтримаю. Назва повинна бути нейтральна. Ґрін Зіро Обг 18:27, 22 липня 2013 (UTC)
Хочу підтримати Павла 1. Солідарізуюсь з його позицією, а поправки щодо назви матимемо на увазі для наступного разу.--Shao (обговорення) 20:52, 23 липня 2013 (UTC)
Можете розраховувати й на мій голос. --ROMANTYS (обговорення) 05:40, 24 липня 2013 (UTC)

Коли до мене звернувся директор Вікімедіа.Ру Владімір Мєдєйко з пропозицією про партнерство в конкурсі, я поставив дві ключові умови:

  1. Всі гроші для призів росіяни до оголошення української частини конкурсу переводять на рахунок ВМУА
  2. Ми самостійно визначаємо журі конкурсу.

Умови росіяни виконали. Тобто гроші на призи у нас, журі наше. В результаті буде більше статей в українській Вікіпедії.

Щодо логотипу і шаблонів — ніхто не заважає нам зробити свої.

--Perohanych (обговорення) 19:01, 24 липня 2013 (UTC)

  •  Коментар Не вважаю за можливе брати участь у голосуванні, оскільки, будучи членом правління «Вікімедіа Україна», яке голосувало за цей конкурс, маю очевидний конфлікт інтересів. Денонсація зазначеного конкурсу після підписання відповідної угоди та оголошення про його проведення на прес-конференції в Луганську не є можливою, оскільки грантова угода не передбачає можливості розірвання після початку проекту, а зміни можуть бути внесені лише за згодою обох сторін. Якщо хтось має бажання переконати російських організаторів, що назва конкурсу має бути змінена, запрошую бажаючих провести відповідні переговори.
    Загалом якщо вам не подобається «слава» в назві, ніхто не заважає вам писати, наприклад, про (значимих) діячів Кубанської Народної Республіки, (значимих) діячів ОУНівського підпілля на сході України та (значимих) серійних убивць півдня Росії. Ніхто не обмежує вас у виборі тем, і якщо вам цікаво розкрити ту частину, яка не є славною для півдня Росії, ніхто не заважає вам це робити — NickK (обг.) 23:17, 24 липня 2013 (UTC)

Голосування щодо денонсації конкурсу «Галерея Слави Сходу України та Півдня Росії» з боку Української Вікіпедії