Користувач:Yasnodark/Чернетка10

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
If you like to listen to music, I can give you a list of interesting Ukrainian songs.

3, 4, 5,6, 7, 8,9, 10, 11,12, 13, 14,15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, [ https://www.youtube.com/watch?v=WUa1lw0Diw4 46], 47,48, [ https://www.youtube.com/watch?v=9V2B7heI6U4 49]


«Радио Вести» (укр. Ра́діо Ві́сті) — радіостанція інформаційно-розмовного спрямування. Початок роботи — 18 березня 2014 року. Власник — холдинг «Мультимедіа Інвест Груп». Спочатку з'явилася як виключно російськомовна радіостанція. Наразі близько 80 % мовлення здійснюється російською мовою, приблизно 20 % — українською мовою.[1] .

Історія створення[ред. | ред. код]

Проект створення радіостанції виник на початку липня 2013, коли стало відомо про те, що колишні головні редактори радіостанції Коммерсант FM Дмитро Солопов та Олексій Воробйов займуться запуском нової інформаційної радіостанції в Україні. Цю роботу їм запропонував власник «Мультимедіа Інвест Груп» Ігор Гужва.

Разом з ними до проекту «Радіо Вести» приєднався Єгор Альтман (голова ради директорів рекламного синдикату «Hidalgo», президентом якого є Дмитро Солопов), який зайнявся маркетингом і комерційною складовою. Однак, вони не знали, хто є інвестором цього проекту. ЗМІ пов'язують «Мультимедіа Інвест Груп» з українським мільярдером Рінатом Ахметовим[2] .

Радіостанція «Радіо Вісті» («Радио Вести») розпочало мовлення о 12:00 18 березня 2014 в Києві (104,6 fm), Харкові (100,5 fm), Дніпропетровську (107,7 fm). Керівництво станції повідомило про те, що в перший день мовлення всі, хто зможе додзвонитися, отримає членські картки Клубу слухачів «Радіо Вісті», що дасть можливість брати участь в тестових програмах, брати участь у прямих ефірах, першими дізнаватися новини про станцію.[3]

18 березня заступником головного редактора радіостанції був призначений колишній головред видання «Коммерсант Україна» Валерій Калниш. Це відбулося через 5 днів після того як «видавничий дім Коммерсант» прийняв рішення про призупинення видання газети.

Восени 2014 холдинг Мультимедіа-інвест груп купив у «Першої української радіогрупи» чотири компанії: Онікс, Стильне радіо, Нота і КОМР, які володіють частотами в 17 областях країни, де віщали Перець FM, DJ FM і Best FM. Новим власником стала входить до групи Гужви компанія Медіа Інвест Плюс, що належить Тетяні Александрової (1%) і кіпрському офшор у Nederman Limited (99%), проте мовлення у 27 нових містах так і не розпочалося (див. нижче).

У серпні 2015 року змінилося керівництво радіостанції: генеральним продюсером стала Юлія Литвиненко, а головним редактором - Валерій Калниш.[4] 1 вересня певною мірою змінилася програмна сітка, з’явилися нові програми та ведучі.[5] . Окрім того у радіостанції з'явилися і нові власники. Про це з посиланням на дані Держреєстру повідомляє сайт «Медианяня».[6] . Новим власником радіо активів стали київські компанії «Медіа інвест плюс» (99%) і «Айджі медіа Україна» (1%).

Власниками «Медіа інвест плюс» є кіпрський офшор Nederman Limited (99%), а також Тетяна Александрова з пропискою в Донецьку. Пані Александрова - директор компанії і бенефіціар у кіпрському офшорі. У статутном фонді компанії вказано 2 тис. грн.

Компанією «Айджі медіа України» володіє кіпрський офшор Media Holding Vesti Ukraine, в якості бенефіціара якого зазначено Ігоря Гужву. Нагадаємо, пан Гужва залишив медіхолдинг «Вести Украина», продавши свою частку, і звільнився з посади головного редактора газети. Директор Media Holding Vesti Ukraine змінився 6 серпня, цю посаду обійняла Олена Кічіпная. Статутний фонд компанії складає 50 млн. грн[7].

Концепція та редакційна політика[ред. | ред. код]

У випадку, якщо гість веде розмову українською мовою, радіоведучі, переважно, також переходять на цю мову. По буднях з 7 по 23 годину більше 90% складають прямі ефіри, у вихідні та святкові дні — більше 50%. «Радіо Вісті» (Радіо Вєсті) є інтерактивним. Радіостанція позиціонується як «радіостанція новин та думок» (рос. «радиостанция новостей мнений»): кожні 15 хвилин по буднях, кожні 30 хвилин у вихідні та святкові дні виходять випуски новин, що тривають 2-4 хвилини та висвітлюють найважливіші суспільно-політичні та спортивні події, прогноз погоди, курс валют, а також ситуацію на міських магістралях міст мовлення; протягом доби неодноразово проводяться голосування з різних тем у двох режимах — на сайті та телефонне. Cлухачі беруть активну участь в обговоренні — залишаючи повідомлення на сайті, відсилаючи смс-повідомлення та у вигляді дзвінка у прямому ефірі. Причому дзвінки попередньо не модеруються, проте в межах окремих программ перевага може надаватися першодозвонювачам або слухачам чи дописувачам певної професії, з певних регіонів, наприклад, з міста Дніпропетровськ чи з зони АТО, або країн. Також протягом прямих ефірів оперативно зачитуються смс-повідомлення та повідомлення на сайті різної політичної чи суспільної спрямованості. Номери слухачів чи дописувачів, що допускають у прямому ефірі або у своїх повідомленнях українофобські чи ксенофобські висловлювання, безповоротно блокуюються..[8] [9] Через інтернет-сайт здійснюються онлайн-трансляція ефіру. На відміну від газети «Вести», «Радіо Вісті» не проявляє жодних рис заангажованості чи тенденційності у висвітленні тем чи подій. Радіостація є цілком об'єктивною, займаючи зважену проукраїнську позицію. Такий висновок можна зробити на основі висловлювань авторитетних людей України . Зокрема Кузьма Скрябін вважав «Радіо Вісті» «єдиною нормальною радіостанцією» [10] , а гуру української журналістики — Андрій Куликов та Микола Вересень — називали цю станцію — проукраїнською. Схвальні відгуки про роботу станції висловлювали Мустафа Наєм, Олексій Мочанов та Богдан Кутєпов [11] . Подібно до російського радіо «Ехо Москви» та телеканалу «Дождь» в ефірі «Радіо Вісті» подаються різні точки зору. Особлива увага приділяється висвітленню позиції офіційних осіб, установ та організацій України. В той же час Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення під приводом потрібності музичних, а не інформаційних радіостанцій (і це під час війни) не змінюються позивні (що раніше завжди робилося автоматично) та блокується поширення трансляції «Радіо Вісті» («Радио Вести») на 27 міст, у яких Медіахолдингом «Мультимедіа Інвест Груп» викуплені частоти. [12]. За рішенням суду першої інстанції це рішення Нацради визнане протиправним.[13] Зараз триває процес в апеляційному суді.

Українське «Радіо Вісті» не має жодного відношення до одноіменного джерела російської пропаганди «Радіо „Вести ФМ“», що є частиною російського медіахолдингу «Вести», головою якого є «Гебельс сучасності» Дмитрій Кисельов. Натомість останнє прокремлівське радіо незаконно віщає в Донецькій та Луганській областях, АР Крим, місті Севастополь, а також в Одеській області з території самопроголошеної Республіки Придністров'я. Часто хибне враження щодо радіостанції «Вісті» складається у тих, хто прослухав програми російського Радіо «Вести ФМ».

Критика[ред. | ред. код]

Незважаючи на певні окремі моменти джинси, що з'явилися на «Радіо Вісті» зі зміною власника (поодинока реклама його партії «Успішна країна»), радіостанція деякими оглядачами характеризується як «виключно об'єктивна» у висвітленні подій в Україні і світі та «позбавлена цензури» з боку нового власника Олександра Клименка[джерело?][14].

На думку журналіста Віталія Портникова, проект «Радіо Вісті» створений «творцями і учасниками проектів інформаційної війни проти нашої країни» [15] [16].

Географія мовлення[ред. | ред. код]

Мовлення на FM-частотах:

Дніпропетровськ — 107.7 МГц Київ — 104.6 МГц Харків — 100.5 МГц

25 березня 2014, незабаром після псевдореферендуму про статус Криму і Севастополя у складі України, прес-служба «Мультимедіа Інвест Груп» повідомила про те, що невідомі проникли в офісний центр в Севастополі, де розташовується апаратура підприємства УРС (Українські Радіосистеми), що забезпечує трансляцію радіосигналу на частоті 87,7 ФМ, і зажадали відключити передавач. Після цього мовлення станції в Севастополі було припинено.

Інтернет мовлення: Можливе у будь-якій частині світу. За 2014–2015 рр. слухачами «Радіо Вісті» («Радио Вести») були надіслані повідомлення більше, ніж з 20 країн світу — 20-ти областей України, АР Крим, міст Київ та Севастополь, а також різних міст США, Китаю, Російської Федерації, Канади, Австралії, Мексики, Аргентини, Казахстану, Туреччини, Німеччини, Єгипту, Великої Британії, Франції, Італії, Узбекістану, Нідерландів, Чехії, Білорусі, Бельгії, Болгарії, Швеції, Ізраїлю, Сінгапура, Грузії, Хорватії, Молдови, Латвії, Естонії тощо. У прямий ефір дозвонювалися слухачі 12 областей України, АР Крим, Міст Київ та Севастополь, а також різних міст США, Китаю, Російської Федерації, Канади, Австралії, Мексики, Німеччини, Казахстану, Великої Британії, Франції, Кенії, Нідерландів, Чехії, Білорусі, Ізраїлю, Фінляндії, Нової Зеландії, Литви, Естонії та Сейшельських островів. Журналісти радіостанції виходили в ефір з України, США, Канади, Російської Федерації, Китаю, Казахстану, Франції, Німеччини, Італії, Великої Британії, Іспанії, Польщі, Греції, Чехії, Білорусі, Ізраїлю, Латвії, Бельгії тощо.

Телевізійне мовлення: за допомогою супутника ASTRA.

Програмний продукт[17][ред. | ред. код]

  • «Ефір з Тетяною Гончаровою і Олегом Білецьким» (рос."Эфир с Татьяной Гончаровой и Олегом Билецким") — по буднях з 11:00 до 13:00.
  • «Ланч-тайм» (рос."Ланч-тайм") — по буднях з 12:00 до 13:00.
  • «Вечірні новини» (рос."Вечерние новости") — по буднях з 18:00 до 19:00.
  • «Нічні новини» (рос."Ночные новости") — по буднях з 22:00 до 23:00.
  • «Ефір без правил з Василісою Фроловою та Дмитром Терешковим» (рос. «Эфир без правил с Василисой Фроловой та Дмитрием Терешковим») — по вихідних з 13:00 до 14:00, з 15:00 до 17:00, з 18:00 до 19:00.
  • «Точка зору» (рос. «Точка зрения») — по буднях з 16:00 до 17:00.
  • «Герой дня» (рос. «Герой дня») — по буднях з 19:00 до 20:00.
  • «Максимум думок» (рос. «Максимум мнений») — з понеділка по середу з 20:00 до 21:00.
  • «Максимум думок. Міжнародна політика» (рос. «Максимум мнений. Межнародная политика») — по четвергах з 20:00 до 21:00.
  • «Свіжий погляд» (рос. «Свежий взгляд») — по буднях з 13:00 до 16:00.
  • «Культ Дорошенка» (рос. «Культ Дорошенко») — по понеділках з 21:00 до 22:00, по суботах з 20:00 до 21:00.
  • «Година з психологом» (рос. «Час с психологом») — по вівторках і четвергах з 21:00 до 22:00, по суботах з 19:00 до 20:00, по неділях з 20:00 до 21:00.
  • «Дорога передача» (рос. "Авторская программа Марты Мольфар «Дорогая передача»)- по вівторках і четвергах з 21:00 до 22:00, по суботах з 19:00 до 20:00, по неділях з 20:00 до 21:00.
  • «Діалоги» (рос. «Диалоги») — по п'ятницях з 21:00 до 22:00
  • «Букви закону» (рос. «Буквы закона») — по понеділках з 21:00 до 22:00
  • «Щастя їсти» (рос. «Счастье есть») — по середах 3 21:00 до 22:00; посуботах −3 16:00 до 17:00
  • «Вранішній ефір вихідного дня» (рос. «Утренний эфир выходного дня») по неділях з 09:00 до 11:00; по суботах c 09:00 до 11:00, c 12:00 до 13:00.
  • «Чоловік та жінка» (рос. «Мужчина и Женщина»)- по п'ятницях з 19:00 до 21:00.
  • «Das Auto» — у суботу з 11:00 до 12:00. в неділю з 19:00 до 20:00.
  • «Війна світів» (рос. «Война миров») — по неділях з 19:00 до 20:00.
  • «Поза контекстом» (рос. «Вне контекста») — в суботу з 19:00 до 20:00.
  • «Елементарно» (рос. «Елементарно») — по неділях з 14:00 до 15:00.
  • «За кадром» (рос. «За кадром») — по суботах з 20:00 до 21:00
  • «Історія. Як це було» (рос. «История. Как это было») — по понеділках з 21:00 до 22:00
  • «Новий чорний» (рос. «Новый черный») — по по неділях 11:00 до 12:00
  • «Ефіри Нового и Старого нового року» (рос. «Эфиры Нового и Старого нового года») — у відповідні свята наприкінці та на початку року
  • «Тема Калниша» (рос. «Тема Калныша») — з понеділка по середу з 19:00 до 20:00
  • «Слово Куликову» (рос."Слово Куликову") — по вихідних з 8:00 до 10:00.
  • «Шоу Вересня» (рос. «Шоу Вересня») — по понеділках з 17:00 до 18:00
  • «Шоу Павла Шеремета» (рос."Шоу Павла Шеремета") — по вихідних з 10:00 до 13:00.
  • «Гроші Блінова» (рос. «Деньги Блинова») — по четвергах 19:00 до 20:00
  • «Вардаспорт» (рос. «Вардаспорт») — по суботах з 16:00 до 17:00.
  • «Місто та ми» (рос. «Город и мы») — по суботах з 13:00 до 14:00.
  • «Не лише музика» (рос. «Не только музыка»)
  • «Час спорту з Вадимом Плачиндою» («Час спорта Вадимом Плачиндой») —
  • «ДубльВ» (рос. «ДубльВ»)
  • «Людський фактор» (рос. «Человеческий фактор»)
  • «Білінгва: чим живе мова» (рос. «Билингва: чем живет язык»)
  • «Ранковий ефір з Олегом Білецьким та Юрієм Кулинічем» (рос. «Утро с Олегом Билецьким та Юрієм Кулиніичем») — по буднях з 7:00 до 10:00.
  • «Циніки» («Циники»)

Закриті програми[18][ред. | ред. код]

  • «Ранок з Матвієм Ганапольським» (рос. "Утро с Матвеем Ганапольским ") — по буднях з 7:00 до 10:00. В рамках ранкових ефірів перідично присутні програми, спрямовані на вдосконалення знань слухачів з українського та російського правопису.
  • «Ефір з Христиною Суворіною і Олегом Білецьким» («Эфир с Кристиной Сувориной и Олегом Билецким»)- по буднях з 10:00 до 12:00 (-).
  • «Ефір з Вікторією Хмельницької» — по буднях з 10:00 до 13:00
  • «Ефір з Мартою Мольфар і Юрієм Кулінічем» («Ефір з Мартою Мольфар і Юрієм Кулінічем» — по вихідних з 9:00 до 11:00, з 12:00 до 13:00.
  • «Батьки та діти» («Отцы и дети»)
  • «Експати» («Экспаты») — по вихідних
  • «Молитва про мир» («Молитва о мире»)
  • «Їдці» («Едоки») —
  • «Бренд „Україна“» («Бренд „Украина“») по понеділках з 19:00 до 20:00
  • «Ранок Новікова» (рос."Утро Новікова") — по вихідних з 8:00 до 10:00.
  • «Час ТВ з Мариною Бердичевської» (рос. «Час ТВ с Мариной Бердичевской») — по неділях з 11:00 до 12:00.
  • «Ведучий на годину» (рос. «Ведущий на час») — з вівторка по четвер з 17:00 до 18:00
  • «На піку подій з Матвієм Ганапольським» (рос. «На пике событий с Матвеем Ганапольским») — по буднях з 10:00 до 11:00.
  • «12 місяців» (рос. «12 месяцев») — 12 програм щоденно наприкінці року.
  • «Альфа джаз» («Альфа джаз»)- 5 програм протягом фестивалю

Співробітники[19][20][21][22][ред. | ред. код]

Прізвище та ім'я особи Рік народження Місце народження Освіта Інші медіа, в яких працював Посада Програми Період роботи
Юлія Литвиненко 1976 Інгулець, Україна журналіст 11-й канал, Радіо Mix, УТ-1, ICTV, К1, Інтер, генеральный продюсер, автор та ведуча проектів «Батьки та діти»(«Отцы и дети»), «Діалоги» (рос. «Диалоги»), «Точка зору» (рос. «Точка зрения»), «Герой дня» (рос. «Герой дня»), «Чоловік та жінка» (рос. «Мужчина и Женщина») (2013—2016)
Валерій Калниш 1976 Запоріжжя,Україна історик Комерсант-Україна головний редактор, заступник головного редактора, радіоведучий, спецкореспондент «Букви закону» (рос. «Буквы закона»), «Тема Калниша» (рос. «Тема Калныша») , «Точка зору» (рос. «Точка зрения»), «Чоловік та жінка» (рос. «Мужчина и Женщина»), прямі включення з Верховної Ради (2013—2016)
Сакен Аймурзаєв* 1984 Кзил-Орда, Казахстан Ехо Москви,Твi,Інтер шеф-редактор, автор проектів та радіоведучий «Максимум думок» (рос. «Максимум мнений»), «Максимум думок. Міжнародна політика» (рос. «Максимум мнений. Межнародная политика») (2013—2016)
Ксенія Туркова 1980 Залізничний, РФ філолог НТВ, ТВ-6, РЕН ТВ, ТВС, Московські новини, Громадське ТБ радіоведуча, диктор новин «Свіжий погляд» (рос. «Свежий взгляд»), «Вечірні новини» (рос."Вечерние новости"), «Букви закону» (рос. «Буквы закона»), «Білінгва: чим живе мова» (рос. «Билингва: чем живет язык») (2013—2016)
Павло Новіков* 1973 Кривий Ріг, Україна біолог BBC, ATR, Радіо Свобода радіоведучий «Ранок Новікова» (рос."Утро Новікова") —, «Ранок з Матвієм Ганапольським» (рос. "Утро с Матвеем Ганапольским "), «Щастя їсти» (рос. «Счастье есть»), «Елементарно» (рос. «Елементарно»), «Їдці» («Едоки»), «Свіжий погляд» (рос. «Свежий взгляд») (2013—2015)
Олег Білецький Запоріжжя, Україна радіоведучий «Ефір з Христиною Суворіною і Олегом Білецьким» («Эфир с Кристиной Сувориной и Олегом Билецким»), «Ефір з Тетяною Гончаровою і Олегом Білецьким» (рос."Эфир с Татьяной Гончаровой и Олегом Билецким"), «Точка зору» (рос. «Точка зрения»), «Не лише музика» (рос. «Не только музыка»), «Герой дня» (рос. «Герой дня»), «Свіжий погляд» (рос. «Свежий взгляд») (2013—2016)
Костянтин Дорошенко 1972 Київ, Україна Комерсант-Україна", Looks International автор та ведучий «Циніки» (рос. «Циники»), «Культ Дорошенка» (рос. «Культ Дорошенко»), «Війна світів» (рос. «Война миров»), «Поза контекстом» (рос. «Вне контекста») (2013—2016)
Тетяна Гончарова Луганськ, Україна філолог канал 112 Україна радіоведуча «Війна світів» (рос. «Война миров»), «Ефір з Тетяною Гончаровою і Олегом Білецьким» (рос."Эфир с Татьяной Гончаровой и Олегом Билецким"), «Війна світів» (рос. «Война миров») (2013—2016)
Юрій Калашников Україна радіоведучий «Свіжий погляд» (рос. «Свежий взгляд») (2013—2016)
Юрій Кулінич 1984 Україна радіоведучий, диктор новин «Ранок з Матвієм Ганапольським» (рос. "Утро с Матвеем Ганапольским "), «Вечірні новини» (рос."Вечерние новости"), «Вранішній ефір вихідного дня» (рос. «Утренний эфир выходного дня»), «Ефір з Мартою Мольфар і Юрієм Кулінічем» («Ефір з Мартою Мольфар і Юрієм Кулінічем»), «Ранковий ефір з Олегом Білецьким та Юрієм Кулинічем» (рос. «Утро с Олегом Билецьким та Юрієм Кулиніичем»), «Das Auto» (2013—2016)
Павло Шеремет* 1971 Мінськ,Білорусь Історик, банкір ОРТ, Громадське телебачення Росії автор та ведучий «Шоу Павла Шеремета» (рос."Шоу Павла Шеремета") — (2015—2016)
Микола Вересень 1960 Київ, Україна Історик, археолог Українська служба Бі-Бі-Сі, 1+1, П'ятий канал, К1 автор та ведучий «Шоу Вересня» (рос. «Шоу Вересня») — (2015—2016)
Андрій Куликов 1957 Київ, Україна ICTV, ТСН, Українська служба Бі-Бі-Сі, Громадське радіо ведучий «Слово Куликову» (рос."Слово Куликову") — ,"Ведучий на годину" (рос. «Ведущий на час») — (2015—2016)
Василіса Фролова 1978 Україна автор та радіоведуча «Новий чорний» (рос. «Новый черный»), «Вранішній ефір вихідного дня» (рос. «Утренний эфир выходного дня»), «Експати» («Экспаты»), «Ефір без правил з Василісою Фроловою та Дмитром Терешкововим» (рос. «Эфир без правил с Василисой Фроловой та Дмитрием Терешкововим») (2013—2016)
Марта Мольфар Україна автор та ведуча «Ефір з Мартою Мольфар і Юрієм Кулінічем» («Ефір з Мартою Мольфар і Юрієм Кулінічем»), «Медицина з Мартою Мольфар» («Медицина з Мартою Мольфар»), «Година з психологом» (рос. «Час с психологом»), «Ранок з Матвієм Ганапольським» (рос. "Утро с Матвеем Ганапольским "), «Дорога передача» (рос. "Авторская программа Марты Мольфар «Дорогая передача») (2013—2016)
Дмитро Терешков(спр. Дмитро Олійник) 1986 Запоріжжя, Україна Запорізька державна радіокомпанія радіоведучий «Циніки» (рос. «Циники»), «Експати» («Экспаты»), «Ефір без правил з Василісою Фроловою та Дмитром Терешкововим» (рос. «Эфир без правил с Василисой Фроловой та Дмитрием Терешкововим») (2013—2016)
Матвій Ганапольський* 1952 Львів, Україна театральний режисер Ехо Москви, ПІК, Радіо «Ера» автор проектів та радіоведучий «Ранок з Матвієм Ганапольським» (рос. "Утро с Матвеем Ганапольским "), «На піку подій з Матвієм Ганапольським» (рос. «На піке событий с Матвеемм Ганапольським»), «Щастя їсти» (рос. «Счастье есть»), «Альфа джаз» («Альфа джаз»), «Їдці» («Едоки») (2014—2015)
Вадим Плачинда 1973 спортивний кореспондент «Час спорту з Вадимом Плачиндою» («Час спорта Вадимом Плачиндой») — , «Випуски спортивних новин» (2013—2016)
Євген Кисельов 1956 Москва, РФ історик-сходознавець НТВ, Інтер, ведучий «Ведучий на годину» (рос. «Ведущий на час») — (2014—2015)
Андрій Блинов економіст економічний експерт, автор та радіоведучий Економічна аналітика, «Гроші Блінова» (рос. «Деньги Блинова») , «Точка зору» (рос. «Точка зрения») (2014—2016)
Марина Бердичевська редактор та диктор новин «Ланч-тайм» (рос."Ланч-тайм"), «Час ТВ з Мариною Бердичевської» (рос. «Час ТВ с Мариной Бердичевськой») (2013—2015)
Ольга Гольдштейн кореспондент по культурі «Новий чорний» (рос. «Новый черный»), "Ефір без правил " (рос. «Эфир без правил») (2014—2016)
Богдан Амосов історик кореспондент Підготовка сюжетів, «Історія. Як це було» (рос. «История. Как это было») (2013—2015)
Дмитро Симонов еколог автор та ведучий «Елементарно» (рос. «Елементарно») (2013—2016)
Андрій Дмитрук* 1947 Київ, Україна радіоведучий «Елементарно» (рос. «Елементарно») (2015—2015)
Слава Варда радіоведучий «Вардаспорт» (рос. «Вардаспорт») —, «Дубль В» (рос. «Дубль В») — (2014—2016)
Тетяна Іванська Волинська область, Україна диктор новин «Ланч-тайм» (рос."Ланч-тайм"), «Випуски новин», «Нічні новини» (рос."Ночные новости")) (2013—2016)
Ірина Сенченко програмний директор, шеф-редактор (2014—2016)
Валерій Поляков* «Щастя їсти» (рос. «Счастье есть») (2015—2015)
Віктор Стельмах автор та ведучий «Das Auto» (2014—2016)
Євген Олефіренко кореспондент, радіоведучий, редактор «Das Auto», «Ефір Нового року» 2015—2016 (рос. «Эфир Нового года» 2015—2016) —, підготовка сюжетів (2013—2016)
Ольга Почекаєва радіоведуча, диктор новин «Місто та ми» (рос. «Город и мы») —,підготовка сюжетів (2014—2016)
Віктор Вацько радіоведучий «Дубль В» (рос. «Дубль В») — (2016)
Олександр Іллерицький Москва, РФ головний редактор, автор проектів, генеральний продюсер «12 місяців» (рос. «12 месяцев») (2014—2015)
Вікторія Хмельницька ведуча «Кіноблог з Вікторією Хмельницькою» (рос. «Киноблог с Вікторией Хмельницькой»), «За кадром» (рос. «За кадром»), «Ефір з Вікторією Хмельницькою» (2014—2016)
Євген Саватеєв «Місто та ми» (рос. «Город и мы») —, «Ефір Нового року» 2015—2016 (рос. «Эфир Нового года» 2015—2016) —, підготовка сюжетів (2014—2016)
Павло Казарін* 1983 Сімферополь, Україна філолог-литературознавець ICTV ведучий «Ведучий на годину» (рос. «Ведущий на час») , а також —"Ранок з Матвієм Ганапольським" (рос. "Утро с Матвеем Ганапольским "), «На піку подій з Матвієм Ганапольським» (рос. «На піке событий с Матвеемм Ганапольським»), «Точка зору» (рос. «Точка зрения») (2015—2015)
Дмитро Чекалкін 23 вересня 1964(19640923) Київ, Україна філолог Київські відомості автор та ведучий «Людський фактор» (рос. «Человеческий фактор») (2015—2016)
Юрій Петрушевський спецкореспондент прямі включення з місць подій (2014—2016)
Сніжана Старовицька диктор новин «Випуски новин» (2014—2016)
Юрій Шевченко психолог «Година з психологом» (рос. «Час с психологом») (2014—2015)
Дмитро Іванов психолог «Алло, лікар» (рос. «Алло, доктор») (2015—2016)
Юрій Моцарський Громадське ТБ «Свіжий погляд» (рос. «Свежий взгляд»), «Точка зору» (рос. «Точка зрения») (2016—2016)
Олексій Зарахович автор та ведучий «Поза контекстом» (рос. «Вне контекста»), «Історія. Як це було» (рос. «История. Как это было») (2014—2016)
Юлія Рябчун диктор новин «Випуски новин» (2014—2015)
Дмитро Сливний Бердянськ, Україна юрист «Ранок з Матвієм Ганапольським» (рос. "Утро с Матвеем Ганапольским "), Рубрика «Гарні новини» (рос. «Хорошие новости»), сюжети про захист прав тварин (2014—2015)
Юлія Гайдашевська продюсер ефіру, звукорежисер (2014—2016)
Віола Бурда «Випуски новин» (2014—2016)
Діана Будніченко Продюсер ефіру (2014—2016)
Тимур Філоненко Кореспондент Підготовка сюжетів (2014—2015)
Ганна Теплова Продюсер ефіру (2014—2015)
Євгенія Гончарук філолог Радіо Промінь Підготовка сюжетів, «Білінгва: чим живе мова» (рос. «Билингва: чем живет язык»)) (2013—2016)
Андрій Горбунов спецкореспондент у Донецьку «Випуски новин з зони АТО» (2015—2016)
Олег Волошин політолог-міжнародник ведучий «Максимум думок. Міжнародна політика» (рос. «Максимум мнений. Межнародная политика») (2014—2016)
Олена Чебак диктор новин «Випуски новин» (2013—2016)
Христина Суворіна* Севастополь, Україна Севастопольська ДТРК, Інтер, ICTV радіоведуча «Ефір з Христиною Суворіною і Олегом Білецьким» («Эфир с Кристиной Сувориной и Олегом Билецким») 2013-2014
Олександр Сотников Одеса,Україна диктор новин «Вечірні новини» (рос."Вечерние новости") (2013—2016)
Олексій Воробйов* 1976 РФ головний редактор (2013—2014)
Дмитро Солопов* 1976 Москва, РФ Комерсант FM керівник проекту, генеральный продюсер (2013—2014)
Іскандер Хісамов* 1957 Ташкент, Узбекістан UBR головний редактор, радіоведучий, автор проекту "Бренд «Україна» ("Бренд «Украина») (2014—2015)
Максим Еріставі редактор та диктор новин «Нічні новини» (рос."Ночные новости") (2014—2015)
Дар'я Цивіна* РФ «Їдці» («Едоки») (2014—2014)
Іван Літковський спецкореспондент у Донецьку «Випуски новин з зони АТО» (2014—2015)
Ганна Сонцева психолог «Година з психологом» (рос. «Час с психологом») (2014—2016)
Ольга Куришко* диктор новин «Випуски новин», прямі включення з Верховної Ради (2013—2014)
Сергій Мітяєв Експерт з інновацій (2014—2016)
Юлія Мангер Продюсер ефіру, звукорежисер (2014—2015)
Дарина Зозуля Продюсер ефіру, звукорежисер (2014—2015)
Христина Григоришин Продюсер ефіру, звукорежисер (2014—2015)
Олексій Нежиков звукорежисер (2015—2016)
Анастасія Бойко* спецкореспондент у Донецьку «Випуски новин з зони АТО» (2015—2015)
Ірина Нарицька Продюсер ефіру (2014—2016)
Анастасія Кореновська радіоведуча «Ефір Нового року» 2015—2016 (рос. «Эфир Нового года» 2015—2016) — (2015—2016)
Тетяна Фокіна звукорежисер (2015—2016)
Марія Штогрин 1992 Львів, Одеська область,Україна філолог-літературознавець диктор новин парламентський кореспондент, редактор, прямі включення з місць подій) (2014–2016)
  • Співробітники радіостанції, що наразі припинили співробітництво з Радіо «Вісти».

Гості програми та спікери ефіру[23][ред. | ред. код]






|}

Власність[ред. | ред. код]

Радіо входить до холдингу «Мультимедіа інвест груп», якому також належить телеканал UBR, щоденна безкоштовна газета «Вєсті», щотижневий журнал «Вєсті. Репортер» і сайт vesti-ukr.com.[24]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Ігор Мирошниченко про відсоток української мови на «Радіо Вісті» з 18хв:00сек ефіру
  2. Кому належить Україна? Дослідження українських ЗМІ
  3. «Радіо Вісті» вийшло в ефір
  4. У «Радіо Вісті» нові головред і генпродюсер
  5. На Украине сменились генеральный продюсер и главред радио "Вести"
  6. У радіостанції «Радіо Вісті» з'явилися і нові власники
  7. Власниками «Радио Вести» стали «Медіа інвест плюс» та «Ай Джі медіа Україна»
  8. Ведучий «Радіо Вісті» у прямому ефірі дав майстер-клас спілкування з сепаратистами
  9. Ведучий «Радіо Вісті» Ганапольський не дозволив прославляти Путіна
  10. Кузьма "Скрябін" про "Радио Вести": "Єдине нормальне радіо"
  11. Богдан Кутєпов називає «Радіо Вісті» україноцентричною радіостанцією, слухати з часу 1:47:00 трансляції
  12. Национальный совет по телевидению и радиовещанию отказал «Радио Вести» в праве вещать на частотах в Запорожье, Мариуполе, Тернополе, Чернигове и других крупных городах
  13. Нацрада програла в суді "Радио Вести" и гототує апеляцію
  14. Павло Шеремет про відсутність цензури на «Радіо Вісті» з 5хв:20сек ефіру
  15. Віталій Портников. Бухгалтерия Украина.
  16. Кушанашвили плевать хотел на Украину – Портников.— Обозреватель.ua, 27 марта 2016, 17:15
  17. Перелік програм на Офіційному сайті «Радио Вести».
  18. Перелік програм на Офіційному сайті «Радио Вести».
  19. Офіційний ютуб-канал Радіо «Вісти».
  20. Офіційний сайт
  21. Журналісти на сайті Досьє.інфо.
  22. Персони на офіційному сайті «Радио Вести»
  23. Офіційний ютуб-канал «Радіо Вісті».
  24. Гужва залишив медіа-холдинг «Вести Украина». Радіо Свобода. 29.07.2015

Посилання[ред. | ред. код]

Ви перебільшуєте, як і дещо згустив фарби. Сам факт інтерв`ю ні про що не каже, тим більше той формат у якому він був проведений. Калниш розклав Азарова на кварки. Адже девіз станції - максимум думок. На "Ехо Москви" купа пропутінських та шанують його за те, що там можна послухати Нємцова чи Гриценка. Це і є плюралізм. Проте усі факти у сукупності складаються у дуже дивну та потенційно небезпечну картину. Хоча знову ж таки кажу зараз немає жодних підстав казати про необ'єктивне висвітлення подій, та зміни можуть відбутися будь-якої миті. Кардинальні як з Lenta.ru чи НТВ. (можливий й менш радикальний варіант зі зменшеннням політичного контенту і заміщенням його на розважальний із окремими негативними вкрапленнями). А ще гірше - якщо вони будуть плавними, як з "плюсами" часів пізнього Кучми, чесно кажучи я ледь не завис на "україномовних!!!" темниках - допомогли подорожі у Київ та до Західної України. То ж у мене є стійкий імунітет, а робити висновники про діяльність радіостанції, не слухачи її - це маячня та характерна риса наших оглядачів-патріотів, прослухали за рік 30-хвилинну нарізку вирваних з контексту змонтованих фрагментів ефіру на основі цього пишуть рогромну статтю на 3 шпальти. Набагато більше мене вражає ТРК "Ера" з їх ляшківською джинсою та постійними роликами про несправеливість та непотрібність люстрації. В цей же час на "вістях" поки що досі постійними роликами є фраза про наднебезпечність залучення Медведчука до Мінського процесу та те, що ДНР - терористична організація.--Yasnodark (обговорення) 12:47, 19 квітня 2016 (UTC)

Ларіонова Ольга Миколаївна (справж. прізвище Тідеман) (нар.. 16 березня 1935) — [[РСФРР|російська радянська] та [[Росія|російська] письменниця в жанрі наукової фантастики.