Ракетний удар по Харкову (6 жовтня 2023)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ракетний обстріл Харкова 6 жовтня 2023
Частина Російське вторгнення в Україну (з 2022)
Наслідки ракетного удару
Місце атаки Харків, Харківська область, Україна
Дата 6 жовтня 2023
6:46 (UTC+2)
Спосіб атаки Ракетний удар
Зброя Ракета «Іскандеру»
Загиблі 2 особи
Поранені 30 осіб
Організатори Росія Збройні сили РФ

Черговий ракетний удар по Харкову відбувся 6 жовтня 2023 року під час російського вторгнення, коли ЗС РФ вдарили ракетою «Іскандер» по центральній частині міста, прильоти було зафіксовано у Київському та Основ'янському районах. Мер Ігор Терехов зазначив, що всі удари припали виключно по цивільній інфраструктурі, у тому числі по житловому будинку. Глава Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про 30 поранених та 2 загиблих (10-річний хлопчик та його бабуся)[1].

Хронологія подій[ред. | ред. код]

Близько о 06:46 у Харкові пролунали вибухи, після цього у місті оголосили повітряну тривогу. Про це повідомив очільник ОВА Олег Синєгубов[2]. Влучання були в Київському та Основ'янському районах, росіяни били виключно по цивільній інфраструктурі[3]. О 8:45 мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що працівники ДСНС дістали з під завалів тіло 10 річного хлопчика, загорнуте в ковдру[4]. О 12:22 Олег Синєгубов повідомив, що рятувальники дістали тіло 68 річної жінки — бабусі 10 річного загиблого хлопчика[5]. Станом на 6 жовтня 18:00, аварійно-рятувальні роботи завершено, про це повідомили у ДСНС на їхній офіційній сторінці у Facebook[6].

Реакції[ред. | ред. код]

Президент України Володимир Зеленський відреагував на російський терористичний акт й висловив співчуття рідним загиблої дитини. Він наголосив, що через російський удар постраждали понад 20 осіб[7].

Рятувальна операція триває. Вдячний кожному, хто допомагає нашим людям. І я дякую всім нашим воїнам, які, попри все, рухаються вперед, знищують окупантів і наближають повернення справедливості для України. Наша стійкість, наш рух і щоденні втрати окупантів - це те, що має бути відповіддю на російський терор.

Володимир Зеленський

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Удар РФ по Харкову: загинули хлопчик та його бабуся, батьки з братом – у лікарні. Факти. Процитовано 6 жовтня 2023.
  2. Ранковий удар по Харкову: влада повідомила перші подробиці. ТСН. Процитовано 6 жовтня 2023.
  3. Обстріл Харкова: один із ударів був по житловому будинку, під завалами може бути дитина. Слово і діло. Процитовано 6 жовтня 2023.
  4. У Харкові внаслідок ранкового російського обстрілу загинув 10-річний хлопчик, число поранених зросло. Радіо Свобода. Процитовано 203-10-06.
  5. Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА. Telegram. Процитовано 6 жовтня 2023.
  6. ДСНС України. Facebook. Процитовано 6 жовтня 2023.
  7. Zelenskiy / Official. Telegram. Процитовано 6 жовтня 2023.