Обговорення користувача:Andriy.v/Архів/2021

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку


Чи можна захистити статтю з метою уникнення війни редагувань? Третій день намагаюся користувачу пояснити в обговоренні, він мене не чує.--Анатолій (обг.) 23:32, 27 листопада 2020 (UTC)

Це не дуже відповідає ВП:ПЗС, але сподіваюсь що дня хватить для того щоби дійти згоди з користувачем.--Andriy.v (обговорення) 23:58, 27 листопада 2020 (UTC)
Ні, дня не вистачило. Користувач мене не не чує. Може ви вирішите цю суперечку?--Анатолій (обг.) 21:04, 2 січня 2021 (UTC)

Обман? Забудькуватість?

Шановний, не дотримуватись обіцянок — це ваша характерна риса? --Old Navy 18:58, 28 грудня 2020 (UTC)

ВП:Е Ви про таке не чули навіть близько, я бачу. Я дотримуюсь обіцянок.--Andriy.v (обговорення) 20:48, 28 грудня 2020 (UTC)
Дякую Добре. Певно треба дописати підсумок, так? Навіщо переносити вилучену статтю в особистий простір неактивного адміністратора-бюрократа, який про це не просив (навіть від обговорення на ВП:ВИЛ ухилився, не знаю. Якби він хотів доопрацювати статтю — скористався б шаблоном {{Врятую статтю}} ще рік тому, а зараз, при бажанні, у нього є усі технічні можливості її відновити у власний простір. Ан ніт... cool Прикалують мене усі ці ваші дитячі рухи. Але гратись за вашими «правилами» далі на Вікіпедія:Перейменування статей/Анексія Криму (2014) → Окупація Криму Росією (з 2014) не збираюсь. Підемо іншим, правильним, шляхом... ;) Якісних редагувань --Old Navy 18:09, 5 січня 2021 (UTC)

Не відкидати взагалі?

Вітаю. Якщо така напасть, не відкидати, а сповіщати про це адміністраторів? Я пару раз скасовував тільки тому, щоб пояснити цьому (бо це мабуть одна "людина"), що його дії марні, буду продовжувати редагувати. Але воно ж клепки немає, бо хоче підриву Вікі. Чи не могли б Ви сторінку 2020 у літературі заблокувати від анонімів через частий вандалізм хоч до середині січня, я б до того часу закінчив би її написання? Дякую. --АВШ (обговорення) 23:15, 29 грудня 2020 (UTC)

Вітаю. Статтю захистив на місяць. З таким вандалом я вважаю, що краще якраз почекати на реакцію адмінів, бо ті війни сказувань і так нічого корисного не принесуть.--Andriy.v (обговорення) 23:52, 29 грудня 2020 (UTC)
Дякую. --АВШ (обговорення) 23:54, 29 грудня 2020 (UTC)
З Новим роком! Хай не буде в ньому оцих вандалів! Можна Вас попросити затерти з моєї сторінки обговорення оце москальське «славословие» ред. № 30449621? Дякую. --АВШ (обговорення) 19:38, 1 січня 2021 (UTC)
З новим роком і Вас! Так, дуже сподіваюся, щоб історія з тим вандалом завершилась як найшвидше🤞. Приховав.--Andriy.v (обговорення) 21:11, 1 січня 2021 (UTC)
Навзаєм! Дякую! Наснаги в Новому році! --АВШ (обговорення) 21:13, 1 січня 2021 (UTC)

Щодо попередження

Добрий день! Хочу уточнити. Це ви тільки для мене одного це попередження винесли? Дії іншого користувача Ahonc повністю відповідають правилам Вікіпедії? Якщо так, будь ласка, поясніть, яким чином я можу оскаржити це рішення? Адже всі аргументи мною викладені на сторінці Обговорення:Список голів обласних рад та облдержадміністрацій України і без пояснень я не здійснював ніяких дій на сторінці, в т.ч. відкотів-- MikeZah (обговорення) 10:00, 3 січня 2021 (UTC)

Добрий день! Ви напевне погано дивилися у мій внесок та на СО Агонка, аналогічне попередження я зробив й іншій стороні.--Andriy.v (обговорення) 09:27, 3 січня 2021 (UTC)
Дуже дякую! Все зрозумів. Просто не побачив спершу на сторінці користувача Ahonc повідомлення. Вибачте за турботу!-- MikeZah (обговорення) 11:12, 3 січня 2021 (UTC)

Знайомі

Привіт, там знову з'явилися твої знайомі-аноніми 125.167.134.184 --ДмитрОст (обговорення) 19:47, 4 січня 2021 (UTC)

Привіт, не пам'ятаю щоби я з Вами десь пиво пив, чи загалом зустрічався особисто, щоби Ви могли переходили на ти зі мною, але як хочеш. Все що ти зараз робиш такими діями (тут і на ЗА) — лише даєш мені корисні матеріали для позову АК, який буде поданий у разі якщо твої провокації не припиняться. Подумай уважно над цим на наступний раз, бо такими діями ти для Вікіпедії нічого доброго не робиш, лише розпалюєш на вільному місці конфлікт постійними провокаціями в мій бік.--Andriy.v (обговорення) 20:32, 4 січня 2021 (UTC)
Пшепрашем пане. Просто мені дуже до вподоби вибірковість та суб'єктивність. А ще подобаються адвокати. --ДмитрОст (обговорення) 21:37, 4 січня 2021 (UTC)
Ага, продовжуйте. «Пшепрашем» - прего.--Andriy.v (обговорення) 21:42, 4 січня 2021 (UTC)

Вітаю. А Ви?) --Mykola Обг 14:22, 5 січня 2021 (UTC)

Вітаю. Якщо чесно, то у мене немає бажання брати на себе ще якісь зобов'язання — достатньо мені тих, що я вже маю. Дуже би хотілося щоби користувачі, які я висунув погодились на ці права.--Andriy.v (обговорення) 20:53, 5 січня 2021 (UTC)
Зрозумів. Поки що, лише одна згода є. Ну, дякую Вам) --Mykola Обг 01:36, 6 січня 2021 (UTC)

порушення конфіденційності

Вітаю!

Звертаю увагу, що цей запит ВП:ЗЧ diff порушує політику Фонду про найсуворіший захист конфіденційності користувачів, які не є порушниками. Тому прошу приховати усе, що порушить політику Фонду.

Yuri V. в) 21:45, 7 січня 2021 (UTC).

Вітаю. А де Ви бачите порушення конфіденційності у тому дописі?--Andriy.v (обговорення) 22:08, 7 січня 2021 (UTC)
Колись, ще 2013-го року, я уважно вивчив meta:CheckUser policy/uk, перекладав diff. Цитую

Політика конфіденційності
У всіх проектах фонду Вікімедіа питанням конфіденційності надається величезне значення. Якщо тільки хтось не здійснює кричущих порушень правил (наприклад, масштабним бот-вандалізмом або спамом) — розкриття IP-адрес, місцеположення або інших особистих даних, достатніх для розпізнавання користувача, практично завжди є порушенням.

Пояснюю. Якщо користувач 1 розкрив місце своєї роботи, потім зазнав переслідувань, покинув Вікіпедію, і почав чистий старт як користувач 2, то розкриття будь-яких зв'язків 1 та 2 можливо лише тоді, коли обидва користувачі є масштабні вандали чи спамери. Інакше це є "розкриття інших особистих даних, достатніх для розпізнавання користувача", яке "практично завжди є порушенням". Це політика "у всіх проектах Фонду". Бачу, що вимоги до конфіденційності за вісім років лише посилилися. Тому ще раз прошу приховати усі дифи, які порушують політику конфіденційності, починаючи з назви запиту. Це ваш обов'язок як чек'юзера. Пройшло мало не 4 доби, це занадто довго для роздумів. Схоже, користувач 2 вже теж покинув укрвікі.
Yuri V. в) 20:34, 11 січня 2021 (UTC).
@Yuri V.: ще раз вкажіть будь ласка де я розкрив IP-адресу, місцеположення, чи інші особисті дані користувача? Я цього не робив, тому прошу Ваш або вказати конкретні мої порушення конфіденційності, або на другий раз таких тем більше не відкривати та не відволікати мене пустими звинуваченнями.--Andriy.v (обговорення) 21:00, 11 січня 2021 (UTC)
Тут не видно порушень. Користувач порушує правила спільноти, тому наражається на небезпеку розкриття особистих даних.--Brunei (обговорення) 20:46, 11 січня 2021 (UTC)
Brunei написав листа, прошу у зворотному листі вказати порушення користувача 2 — жодного разу не бачив. — Yuri V. в) 22:02, 11 січня 2021 (UTC).

Ще прохання

Вітаю. Чи можна Вас попросити приховати ред. № 30494320 як малоцензурне і цю сторінку на якийсь термін заблокувати від анонімів через вкрай частий вандалізм. Дякую. --АВШ (обговорення) 20:27, 8 січня 2021 (UTC)

YesТак Зроблено.--Andriy.v (обговорення) 14:10, 9 січня 2021 (UTC)
Ще раз дякую! --АВШ (обговорення) 20:39, 9 січня 2021 (UTC)

Картка:Лідер

Доброї ночі. Хочу пройтися по статтях британських парламентарів де гамузом через шаблон {{Особа}} виведений список всіх посад (як приклад Кріс Брайант), які є на вікіданих. Щоб зробити по можливості з роками, попередник/наступник, можливо якісь незначні взагалі не вказувати, то найбільш відповідна картка {{Картка:Лідер}}. Але вона зараз підтягує лише роки життя і зображення, навіть без оригіналу імені. В історії подивився що ви її добряче почистили від вікіданих. Фактично все варто заповнювати руками. Перед тим як щось там додавати розумію, що можливо була якась необхідність чи некоректне відображення. Не підкажете як правильно зробити? --Artem Lashmanov (обговорення) 21:25, 8 січня 2021 (UTC)

Вітаю. Ви щось не те зрозуміли, або не так висловились, оскільки я Вікідані не чіпав. Я переробив шаблон через {{Картка}} щоби його структура та код були більш зрозумілими та зручними до змін іншим користувачам, це все. Вікідані які там були так і залишилися.--Andriy.v (обговорення) 14:11, 9 січня 2021 (UTC)
Можливо в історії редагування показано, що якийсь параметр видалено, хоча він просто змінив нумерацію рядків. Передивився і до вас нема підтягування з вікідата більшості параметрів. Мені здавалося він раніше підтягував дані, і на сторінці зазначено що він використовує перелік властивостей, а по факту лише декілька. Вибачте мабуть не додивився. На жаль цей шаблон найбільш підходить для політиків з різними посадами і все руками забивати. Не могли би ви допомогти додати використання властивостей вікіданих з картки особа? Звісно параметр посад тут якраз не потрібен і його варто рознести руками по посада1, посада2 і т.д. Я не сильно розумію як правильно це зробити. Забагато жовтого повторюваного тексту і не розумію як правильно він працює. Чи скопіювати відповідні параметри з картки особа повністю? --Artem Lashmanov (обговорення) 14:25, 9 січня 2021 (UTC)
або є можливість додати в карту Особа посада1, попередник1, наступник1 і так хоч з 10. Чи це перевантажить ту картку? --Artem Lashmanov (обговорення) 14:27, 9 січня 2021 (UTC)
Думаю, що є можливість, але я не повністю знаю як працює механізм витагування даних з Вікіданих. Наприклад щодо посад — це не проблема, але щодо дати початку посади і т.д. вже навагато складніше.--Andriy.v (обговорення) 14:33, 9 січня 2021 (UTC)
мабуть знову висловився некоректно. я розумію що дані про посади коректніше внести руками. Не всі вони значимі для особи наприклад, або їх може бути біля 20 і картка буде довше статті в декілька разів. Я маю на увазі що не підтягує здебільшого прості і зрозумілі параметри: ім'я рідною мовою, родина, освіта, підданство, партія і т.п. І створюючи картку лідер починаєш абсолютно всі параметри заповнювати руками. Тому от я розмірковую що краще: додати підтягування цих параметрів до картки Лідер, чи додати параметри «посада» (ця є і порожня дасть всі, а заповнена - лише першу), «попередник», «наступник», «термін повноважень» ... «посада10», «попередник10» «термін повноважень10» до картки «Особа» --Artem Lashmanov (обговорення) 14:43, 9 січня 2021 (UTC)
Ну це все можна додати. Ім'я рідною мовою здається вже було підключене до Вікіданих, там просто була помилка (ймовірно моя) щодо назви поля. З інших я додав тільки приєднання до вікіданих для поля "відомий як". Щодо інших то там ще треба подивитися. Приїднав до вікіданих також й інформацію щодо політичної партії, але я вважаю, що там потрібно доробити модуль для уточнення року приналежності.--Andriy.v (обговорення) 14:30, 10 січня 2021 (UTC)
приєднав до вікіданих параметри за прикладом шаблону Особа. Наче все норм працює. Взяв тривіальні основні параметри, щоб зайвий раз не заповнювати руками їх разом з посадами. А посади тут вже треба дивитися і руками. Вибрати головні для особи і зазначити. --Artem Lashmanov (обговорення) 21:12, 10 січня 2021 (UTC)

Щодо Криму

Привіт,

Дивлячись на розмір обговорень Вікіпедія:Перейменування статей/Анексія Криму (2014) → Окупація Криму Росією (з 2014) та Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення/5 листопада 2019#Кримська криза (з 2014), я хотів би запропонувати інший підхід.

Оскільки більшість кримських статей написані по гарячих слідах, і інформація в них нагромаджувалася несистемно, пропоную обговорити, як би ми описали ситуацію, якби писали з нуля. Наприклад, у Користувач:Lystopad/Кримська криза (з 2014) лишилася інформація, відсутня в інших статтях, однак якщо в лютому 2014 назва «Кримська криза» мала сенс, сьогодні ми напевно так би не сформулювали. Тому пропоную такий план дій:

  • Перш за все, якби ми описували Крим сьогодні, які б ми статті виокремили? (Приклад: одна стаття про російську операцію, інша стаття про ситуацію в Криму з 2014 року)
  • Коли визначимося, які саме нам статті потрібні, які назви ми дали б цим статтям?
  • Зрештою, впорядкувати інформацію в статтях відповідно до цього рішення — і в міру можливості поширити на інші вікі.

Місцем обговорення можна обрати Обговорення Вікіпедії:Проєкт:Україна (там були кілька схожих обговорень, хоча сам по собі проект мертвий, тож туди треба затягувати людей пінгами), але буду радий кращим ідеям. Не хотів би модерувати сам, але оскільки досі ніхто не придумав нічого кращого, думаю приблизно за тиждень запустити обговорення.

Оскільки ти підбивав один з підсумків, цікавить твоя думка. Маєш якісь зауваження, пропозиції, маєш бажання долучитися? Дякую — NickK (обг.) 19:45, 9 січня 2021 (UTC)

Привіт. Особисто я не дуже заінтересований у цій тематиці, але раз ти вже запитав — постараюсь висловити моє бачення. Я тільки за те щоби кожна стаття описувала певний проміжок часу відносно певної події без дублювання інших статей. На скільки я бачу "дублювання" було виявлено лише щодо статей про кризу (окупацію) та анексію, тому проблемними залишаються лише ці дві статті. «Наприклад, у Користувач:Lystopad/Кримська криза (з 2014) лишилася інформація, відсутня в інших статтях» я не дуже глибоко аналізував вміст інформації статті, але якщо є інформація, якої немає в статті про анексію, тоді можна просто перенести інформацію з Користувач:Lystopad/Кримська криза (з 2014) до Анексія Криму (2014) і все. Якщо комусь хочеться мати загальну статтю про період окупації (тобто Користувач:Lystopad/Кримська криза (з 2014)), тоді потрібно переробити ту статтю щоби Вона викладала інформацію у стислому вигляді (щось на кшталт статті Україна). Як я вже казав у підсумку до Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення/5 листопада 2019#Кримська криза (з 2014) в ідеалі треба щоби подія анексії охоплювала лише один розділ статті Користувач:Lystopad/Кримська криза (з 2014). Щоби стисло описати подію анексії у статті про окупацію можна об'єднати (або видалити) розділи про передісторію та наслідки в Анексія Криму (2014) і таким чином буде легше стисло описати події анексії у статті про окупацію. Щодо назв я наприклад за те щоби Користувач:Lystopad/Кримська криза (з 2014) називалася окупацією, а не кризою.--Andriy.v (обговорення) 11:48, 10 січня 2021 (UTC)
Моя думка була передусім спитати про формат обговорення, а не твої пропозиції щодо змісту статей. Беру до уваги, що в тебе нема значного інтересу до цього, але можливо ти маєш ідеї, як краще організувати власне обговорення? Дякую — NickK (обг.) 12:07, 10 січня 2021 (UTC)
Не маю власне якихось впевнених порад щодо процедури/формату обговорення. У мене як завжди побоювання, що обговорення буде забалакане, оскільки це вже досить звична практика у нашій вікі, тож порада тільки модерувати обговорення враховуючи конструктивні пропозиції та старатись зупинити тих, хто намагатиметься його забалакати. Єдине, що може доречно обговорити це, як я вже казав скоріше, доречність існування загальної статті про окупаційний період, тому обговорення може варто почиати якраз з цього пункту. --Andriy.v (обговорення) 13:19, 10 січня 2021 (UTC)

Поверніть статтю

Шановний Andriy.v! Поверніть, будь ласка, мені мою статтю "Авраменко Світлана Миколаївна": я не зберіг відредагованого у Вікіпедії варіанту. Наперед дякую ! Роберт Аріас (обговорення) 09:12, 11 січня 2021 (UTC)

Вітаю. Повернув статтю у Ваш особистий простір Користувач:Роберт Аріас/Авраменко Світлана Миколаївна.--Andriy.v (обговорення) 13:57, 11 січня 2021 (UTC)
А чому не в чернетку? -- Bogatyr (обговорення) 09:19, 12 січня 2021 (UTC)
А різниця? Так чи так це особистий простір користувача. Чернетку він можливо використовує для чогось іншого, а так я буду впевнений що переношу статтю без перезапису сторінки.--Andriy.v (обговорення) 10:34, 12 січня 2021 (UTC)
Упс, я думав це його нова назва користувача лол Вибачте! -- Bogatyr (обговорення) 06:55, 13 січня 2021 (UTC)

Прохання

Вітаю. Дякую за спробу знайти компромісний варіант в статті Хантер-Кіллер. Він добрий, але, якщо так залишити, то з тим джерелом буде порушення ВП:В. Там навіть в межах однієї статті цього джерела на УП різні назви, а першоджерело взагалі не використовує їх. Першоджерело знаходиться поряд в описі, його легко перевірити. Крім того, це єдине джерело взагалі з такими назвами. На цю ж подію є сотні джерел, вони використовують іншу назву, що і в першоджерелі. Я пропонував в обговоренні дещо інше, що не порушувало б правила, та відповідало правопису. Це: "також українська транскрипція «Гантер-Кіллер»;" замість "іноді «Гантер кіллер»". Додасте? --Salween (обговорення) 07:07, 13 січня 2021 (UTC)

NachtReisender

поясніть користувачу, що просте вставляне шаблону джерело в статті в якій була спроба ВР не є припустимим для патрульного. Тим більше ви ці права надали під власне особисте спостереження окремих дій даного користувача (мова йде про статтю Хокей). Дякую. --Jphwra (обговорення) 19:57, 14 січня 2021 (UTC)

Не бачу нічого поганого у тому що зробив NachtReisender, якщо є сумніви щодо якогось твердження — користувач має право запитати джерело щодо нього. У джерелі щодо терміну "гаківка" вказано, що воно застаріле, про "діалектне" нічого не написано.--Andriy.v (обговорення) 21:37, 14 січня 2021 (UTC)
Там є сторінка обговорення, де не один і не два рази про це пишуть. Почитайте уважно. І поставте до відома його, щоб він не ліз в теми в яких (перепрошую за слово) не тямить або далекий (а тим більше під час ВР, займаючи одну з позицій та ще і більш агресивну) і не писав мені на СО. --Jphwra (обговорення) 21:42, 14 січня 2021 (UTC)

"Анонім"

Доброї ночі!

Ви бачили скільки фільтр вже адрес переблокував? З ним щось вже конкретно зробити можна? Неможливо ні вандалізм пошукати, ні взагалі нові редагування дивитися, бо на всю сторінку він. --Mykola Обг 00:32, 19 січня 2021 (UTC)

@Yakudza: оскільки фільтр я встановив в основному через Вашу позицію щодо цього аноніма, прошу щонайменше на тиждень дати права бота Фільтр редагувань.--Andriy.v (обговорення) 11:03, 19 січня 2021 (UTC)

Вирішіть "скандал"

Доброго вечора! Звертаюся до Вас як до нейтрального у цій справі адміна. Гляньте, будь ласка, на оце обговорення, оцю статтю і оцю номінацію. Отож автор статті Minia порушує в статті НТЗ додаючи ненадійні джерела та здається порушує критерії значимості. Інший користувач (не я) подає номінацію на вилучення статті. Наскільки я розумію Minia порушує ще й ВП:ВВС. Адже навіть раніше коли видаляли статтю, він всеодно продовжував її створювати. Но це його не зупинило — він з претензіями пише в запитах до адмінів (див. посилання на обг. вище) про «бєспрєдєл адміністратора». І Minia остаточно порушує правила ведучи війну редагувань на тій же Соціалістична партія Олександра Мороза.

Я у цьому конфлікті нейтральний. Мені всеодно на ту статтю, але дана поведінка користувача мене обурює.

Отже прошу Вас:

  1. попередити користувача, або накласти на нього короткочасний бан;
  2. накласти на користувача-порушника персональне обмеження на редагування та створення сторінки Соціалістична партія Олександра Мороза.

Дякую за увагу та Вашу працю! З повагою — 𝓓𝓲𝓶𝓪𝓼𝓢𝓸𝓵𝓸 обг 22:37, 20 січня 2021 (UTC)

Вітаю. Стаття вже обговорюється на ВП:ВИЛ, тому я не бачу наразі потреби щось робити до завершення обговорення. Так, поведінка користувача не є зовсім коректною, але я й не бачу тут явних порушень правил, тож наразі утримаюсь від попереджень та інших адміндій.--Andriy.v (обговорення) 09:13, 21 січня 2021 (UTC)

Архівування обговорень

Натрапив на сторінку вашого бота. Наче все зрозуміло, і приклад 1 цілком влаштовує, але питання. Треба створювати 1-шу підсторінку архіву чи бот створить її сам варто лише додати текст вгорі сторінки?— Це написав, але не підписав користувач Artem Lashmanov (обговореннявнесок) 12:54, 24 січня 2021‎ (UTC).

Ні не потрібно. Вставте тільки шаблон з параметрами і все.--Andriy.v (обговорення) 14:05, 24 січня 2021 (UTC)
Дякую. Вибачте, що не підписався у попередньому повідомленні. --Artem Lashmanov (обговорення) 14:10, 24 січня 2021 (UTC)

Чому Ви видалили статтю присвячену укр. фотографу Чередніченко?

08:17, 5 листопада 2020 Ви видалили мою статтю мотивуючи малозначністю. Але у Вікіпелії багато статей, які можна вважати малозначними. Ось наприклад: Савка Ярослав Теж фотограф, теж небагато встиг, в чому проблема? Я зробив посилання, його роботи визнанні в світі в Укр архіві взяли на зберігання його роботи, проводять виставки, поясніть? Особливо прикро його родині, вона цього не розуміє! Фото мені дала його мати,Вікіпедія каже, що не маєте на неї права. Навіщо ці перешкоди?— Це написав, але не підписав користувач Тарас Маменко (обговореннявнесок) 14:07, 24 січня 2021‎.

Вітаю. Стаття була вилучена за скупністю порушень, тобто не тільки через недоведену значимість особи, але й через досить погане оформдлення як тексу так і приміток/джерел (правило ВП:СТИЛЬ). Те що у Вікіпедії існують інші незначущі статті не означає, що користувачі Вікіпедії схвалюють їх існування, це може означати, що стаття не була ще проаналізована досвідченим користувачем (у нас все-таки вже більше мільйона статей). Щодо Вашої статті: якщо Ви маєте джерела, які підтвердять значимість особи, або Ви просто впевнені у значущості особи для Вікіпедії — я можу відновити статтю у Ваш особистий простір на Користувач:Тарас Маменко/Чередниченко Сергій Анатолійович для допрацювання. Коли стаття буде допрацьована, для повноцінного її відновлення в основний простір статей Ви спершу маєте подати заявку на сторінку ВП:ВВС.--Andriy.v (обговорення) 14:37, 24 січня 2021 (UTC)
Добрий день. Щодо стилю, відновіть, я подивлюся, що не так. Щодо значущості, чого не вистачає? Які джерела потрібні ще, я навів посилання на міжнародні конкурси в яких брав участь фотограф, на державний Кінофотоархів де експонуються його виставки.— Це написав, але не підписав користувач Тарас Маменко (обговореннявнесок) 10:27, 26 січня 2021‎ (UTC).
Статтю відновив у Ваш особистий простір. Для значущості конкретно фотографа у нас є загальні критерії для митців ВП:КЗМ. Якщо доведете через ВП:ВВС, що особа відповідає вимогам, що там написані — статтю буде відновлено.--Andriy.v (обговорення) 10:53, 26 січня 2021 (UTC)
Не забувайте ставити підпис в обговореннях (див. ВП:ПІДПИС) та будь ласка дотримуйтесь порад щодо оформлення тексту в обговореннях (ВП:ОФО). Раджу також відвідати Довідка:Ознайомлення.--Andriy.v (обговорення) 10:57, 26 січня 2021 (UTC)
Дякую, буду відновлювати...Тарас Маменко (обговорення) 11:06, 27 січня 2021 (UTC)

Дякую

Вітаю. Дякую за оперативність. --АВШ (обговорення) 22:47, 24 січня 2021 (UTC)

Прошу).--Andriy.v (обговорення) 23:09, 24 січня 2021 (UTC)


Вікімарафон 2021

Доброго дня! Скоро Вікіпедія:Вікімарафон 2021. Як я маю оформити статті? --Улюбленець поїздів (обговорення) 14:20, 25 січня 2021 (UTC)

див. Довідка:Ознайомлення із засадами оформлення статей/1 та ВП:СТИЛЬ. На Вікіпедія:Вікімарафон 2021 про це все доречі написано. Прочитайте уважніше та перейдіть на вказані там посилання. Можете подивитися на статті категорій Категорія:Вибрані статті та Категорія:Вікіпедія:Добрі статті щоби зрозуміти як має виглядати повноцінна стаття у Вікіпедії.--Andriy.v (обговорення) 14:32, 25 січня 2021 (UTC)

Попередження?

Не побачив вашого попередження через конфлікт редагувань. Про які неконсенсусні перейменування ви говорите? Подивіться моїх останніх 100 перейменувань. Який відсоток із них неконсенсусний? Зрештою, знаю ваше упередження до мене, висловлене з натяками на мою «карму»... Вважаю, що ви перебільшуєте і проявляєте упередженість. Mykola Swarnyk (обговорення) 20:08, 26 січня 2021 (UTC)

Вам неодноразово пояснювали що у нас немає консенсусу щодо передачі g виключно як ґ та аналогічно h як г. Ви лише за власними міркуваннями та без достатнього обґрунтування перейменувань здійснюєте зміни на яких немає консенсусу, що є неприпустимим. Приклади перейменувань я вам вже вказав у повідомленні на Вашій СО. Натяки про моє упередження щодо Вас я вважаю необґрунтованими, оскільки я такий самий прихильник використання ґ для перекладу іншомовних назв як і Ви, але "силові" методи які Ви використовуєте для просування своєї точки зору порушують принципи Вікіпедії, на що я просто так очі закривати не можу.--Andriy.v (обговорення) 20:33, 26 січня 2021 (UTC)
А, значить це не «упереджене» попередження, оскільки «ми з вами однодумці», а просто ред. № 30624729 замовне, через перепасовочку від вашого лівого форварда... А не можна й мені звернутись до вас, як до мого доброзичливця, попросити відкотити правку з «Пітерхауз» на «Пітергауз» та відповідно попередити користувача; оскільки на «Пітерхауз» жодних джерел не наводилось, жодних дискусій не було, і відповідно, жодного консенсусу немає. Тоді побачимо вашу об'єктивність та безсторонність, яку ви декларуєте таким переконливим тоном. Ще раджу погуглити назву в обидва боки і самостійно переконатись щодо джерельної бази терміна. Для підказочки вам слова пакгауз, Брокгауз, Баугауз. Mykola Swarnyk (обговорення) 21:38, 26 січня 2021 (UTC)
Мене не інтересує яку назву буде мати стаття, мене інтересує тільки ВР, яка відбуласа на сторінці через те, що користувач не погодився з Вашим перейменуванням, отже у такому разі Ви мали б створити обговорення та представити свої аргументи, чого не було зроблено.--Andriy.v (обговорення) 21:51, 26 січня 2021 (UTC)
Тобто, я правильно розумію? Правильна назва чи ні — вам до лампади. Якщо перейменовує «свій» — це добре, «чужий» — це війна. А там по ходу вже видумуємо про карми, «консенсуси», ну і жезлом так переконливо помахуємо... Смішно це все — а помпи-то скільки! Шкода, що не відкотили всю цю масовану неконсенсусну і, головне безджерельну війну перейменувань, проведену кор. Flavius1 за останню добу, але я не дивуюсь — ваша вибірковість (і підконтрольність) у даному випадку очевидна. Mykola Swarnyk (обговорення) 23:15, 26 січня 2021 (UTC)
Ви, до речі, ніколи не задумувались, звідки у Вікіпедії тисячі й тисячі включень із Хельсінкі (Ге́льсінкі § 122, п. 4), хінді (гі́нді § 122, п. 4), -хауз (гаус § 128, п. 3), Харрісон (Га́ррісон § 134), Хемпшир (Ге́мпшир § 129, ІІІ, п. 3), Ханна (Га́нна § 29, п. 4, Га́нна § 33, п. 3, Гáнна § 143), Хасан-огли (Гасан-оглú § 146, п. 3, 4), Хаус, Хауз (Гаусс § 128, п. 3), Хіндустан (Гіндуста́н § 122, п. 4), хомо сапіенс (го́мо са́пієнс § 130, п. 1), хунн (гун § 128, п. 1) і багато інших — це я лише назвав ті, що є безпосередньо в тексті Правопису. І чи правило ВП:Мова прямо не зобов'язує користувачів їх виправляти? Це до Пітерхаус і подібних, наживо передертих з Рувікі без жодної адаптації, і які я годинами вичитую. На відміну від вашого «подільника», від якого ви не соромлячись приймаєте заявки, щоб «прищучити» когось із опонентів - і, як бачиться, без вагань виконуєте! Mykola Swarnyk (обговорення) 23:54, 26 січня 2021 (UTC)
Ну ось вже маємо щось конструктивніше ніж перередні дописи. Щодо "-хауз (гаус § 128, п. 3)" Ви помиляєтесь, бо там гаус зазначено тільки для загальних назв (у цьому випадку одиниця вимірювання), які походять від власних і не має ніякого відношення до суфіксів -хауз. Щодо інших, то якщо і справді вони прописані у правописі, тоді це вже є вагомим аргументом для перейменування, але при перейменуванні Ви маєте вказати це в описі. Втім якщо вже було обговорення на ВП:ПС, за яким було вирішено виуористовувати неправописну назву — Ви маєте поважати підсумок обговорення.--Andriy.v (обговорення) 10:50, 27 січня 2021 (UTC)

Про неконсенсусне перейменування

Вітаю. Вирішив не писати в попереднє верхнє обговорення, тому створив нову тему. Користувач:Mykola Swarnyk зробив неконсенсусне перейменування сторінки Вільям Горгас на Вільям Ґорґас з розмитим поняттям "транскрипція", яке не підкріплюється ніякими філологічними АД, а є суто його рішенням. Воно протирічить як Правопису 2019, "§ 122. Звуки [g], [h]. 3.", де не сказано про необхідність обов'язкової зміни у іншомовних прізвищах "Г" на "Ґ", так і відсутністю консенсусу у самій Вікі стосовно питання змін цих літер. Прошу Вас повернути первинну назву цій сторінці. З повагою, --АВШ (обговорення) 00:15, 27 січня 2021 (UTC)

@Шкурба Андрій Вікторович:Я б сподівався, що таке категоричне твердження буде підкріплене, як мінімум, одним академічним джерелом... ви його знайшли? Якщо джерело справді достатньо нове (співмірне з часом впровадження нового Правопису), поважне (може, напр. Дорланд) і заслуговуватиме довіри — я миттю і з якнайбільшою повагою виконаю вашу вимогу. Mykola Swarnyk (обговорення) 00:22, 27 січня 2021 (UTC)
Я не вважаю ваше редагування вірним, бо перше найменування нічому не протирічило, а от ваше було за принципом "як я схотів". А на заведення тривалої дискусії, на якій у вас забагато часу, я не маю! У цій Вікі вже були скасовані редагування про безпідставні зміни «Г» на «Ґ». У вас не було підстав змінювати прізвище. Отут я звернувся не до вас, так що вибачайте, до побачення. --АВШ (обговорення) 00:33, 27 січня 2021 (UTC)
До речі, ваш переклад статті практично бездоганний — не було навіть що правити, ну і принаймні хтось один її уважно прочитав від початку і до кінця. Mykola Swarnyk (обговорення) 00:54, 27 січня 2021 (UTC)
Приєднуюсь. Ось тільки помітив перейменування Лонгфелло. Правопис не зобов'язує всюди змінювати на Ґ. А тут мало того, що було енциклопедичне джерело у статті, так і ззовні купа академічних, на які звичайно уваги ніхто не звертав. Боюсь уявити скільки таких перейменувань за принципом "я так схотів" були зроблені. --Flavius (обговорення) 09:44, 27 січня 2021 (UTC)
Скасував перейменування.--Andriy.v (обговорення) 11:01, 27 січня 2021 (UTC)
Блискуча розпасовочка. Mykola Swarnyk (обговорення) 16:30, 27 січня 2021 (UTC)

Доброго вечора! Відновіть будь ласка файл, на Вікісховищі він відсутній.--Dim Grits 18:30, 1 лютого 2021 (UTC)

Доброго і Вам! Файл був на Вікісховищі, але там його вилучили через порушення АП. Не повністю зрозумів через саме яке порушення (можливо через зображення на фоні). Якщо хочете можете спитатися автора номінації. Відновляти не буду, бо якщо файл містить поршення АП — він не може існувати у Вікіпедії.--Andriy.v (обговорення) 19:32, 1 лютого 2021 (UTC)

Питання від Олександр Марков (16:23, 2 лютого 2021)

Доброго дня! Чи не підкажете ви, як створити нову сторінку? --Олександр Марков (обговорення) 16:23, 2 лютого 2021 (UTC)

Доброго і Вам! Для створення сторінки є Вікіпедія:Майстер створення статей. Раджу також прочитати Довідка:Ознайомлення для ознайомлення з правилами та механізмами Вікіпедії.--Andriy.v (обговорення) 16:35, 2 лютого 2021 (UTC)
Дякую Вам. Олександр Марков (обговорення) 13:24, 3 лютого 2021 (UTC)

Вінницька обласна організація НСПУ

захист від анонімів надовго будь ласка --Jphwra (обговорення) 16:39, 2 лютого 2021 (UTC)

Захистив на тиждень. Також прошу ставити посилання, коли подаєте запити чи просто прохання, це значно пришвидшить час виконання запиту.--Andriy.v (обговорення) 16:51, 2 лютого 2021 (UTC)

Святковий логотип

Привіт! Бачу, що прибрали логотип до дня народження УкрВікі; але думаю, що це зарано. У минулі роки святковий логотип висів біля місяця. Необов'язково саме така тривалість, але він явно призначений для того, щоб бути розміщеним довше, ніж на час Вікімарафону. (Власне, він приурочений саме до святкування дня народження, а не до Вікімарафону). В англійській Вікіпедії зараз, наприклад, домовилися мінімум на два тижні. У нашому голосуванні йшлося про *мінімум* тиждень, заперечень від спільноти не було. --Acedtalk 22:05, 2 лютого 2021 (UTC)

Aced думав логотип був приєднаний до Вікімарафону, тому й прибрав. Вибачте, що поспішив. Зараз поверну.--Andriy.v (обговорення) 22:55, 2 лютого 2021 (UTC)

Питання від Олександр Марков (13:21, 3 лютого 2021)

Доброго дня, підкажіть, будь ласка, як вставити у статтю фотографію. --Олександр Марков (обговорення) 13:21, 3 лютого 2021 (UTC)

Добрий день. Файли вставляються звичайним посиланням на них. Якщо Ви використовуєте редактор вікірозмітки — його код [[Файл:назва файлу.розширення]]. Приклад: [[File:Toolbaricon_strike.png]].--Andriy.v (обговорення) 13:36, 3 лютого 2021 (UTC)

Захист

Вітаю і дякую за швидку реакцію. Можна одразу попросити захистити оцю значущу сторінку від анонімів на максимально можливий термін, бо почастішали вандали. З повагою, --АВШ (обговорення) 23:12, 3 лютого 2021 (UTC)

YesТак Зроблено.--Andriy.v (обговорення) 23:15, 3 лютого 2021 (UTC)
Щиро дякую. --АВШ (обговорення) 23:20, 3 лютого 2021 (UTC)

Щодо блокування користувача D dorado

Вітаю. При блокуванні цього користувача Ви наробили багато помилок. Зокрема були порушені правила блокування. Перше блокування було спричинено вилученням шаблоном, як Ви самі зазначили вставка шаблонів була без обґрунтування. Була ВР, на яку Ви не відреагували і вона викликали образи. Блокування можна було пояснити, але потрібно було спочатку пояснити користувачу, бо було попередження від зацікавленого користувача. Перше блокування сьогодні можна зрозуміти, а ось друге Ні. Насамперед тому, що Ви не мали права його робити (п.6.2.4.2.8 ВП:БЛОК) та на такий термін (п.6.2.4.2.9). Тому раджу переглянути блокування. --Submajstro (обговорення) 09:42, 4 лютого 2021 (UTC)

@Submajstro: Я знаю про ВП:БЛОК та усі ті пункти, втім я не маю бажання кожних 3 днів блокувати користувача, який ніяк не хоче співпрацувати, те саме зі зверненням на ВП:ЗА. Я й не вважаю користувача "досвідченим" щоби припозицію його блокування виносити у кнайпу, бо це фактично новачок, а щодо новачків було б безглуздо займатися такою бюрократією. Ви доречі можете й те саме сказати Стефанко1982, який довічно заблокував Когутяка, хоч і ніхто це рішення не оскаржує, бо видно що воно вкрай логічне та відповідає здоровому глузду. --Andriy.v (обговорення) 09:52, 4 лютого 2021 (UTC)
Вказане блокування не виправдовує Ваших дій. Я ще раз наполягаю, що саме таке Ваше блокування порушує правила. Тому пропоную його переглянути, інакше я згідно П.7 правил блокувань звернусь з позовом до АК. --Submajstro (обговорення) 10:01, 4 лютого 2021 (UTC)
Розблокував.--Andriy.v (обговорення) 10:34, 4 лютого 2021 (UTC)

Ще одне прохання

Віта. Ви як завжди мобільні, дякую. Може ред. № 30696778 витерти на тій сторінці як недоречне? --АВШ (обговорення) 22:01, 4 лютого 2021 (UTC)

Дякую. --АВШ (обговорення) 22:16, 4 лютого 2021 (UTC)

Ще один

Вітаю!

Ще оцього зразу 46.133.33.14 (обговорення · внесок) --Mykola Обг 12:31, 5 лютого 2021 (UTC)

YesТак Зроблено.--Andriy.v (обговорення) 12:35, 5 лютого 2021 (UTC)
Дякую. --Mykola Обг 12:37, 5 лютого 2021 (UTC)
Згущівка
За даними аналізу ГО «Вікімедіа Україна», ви стали одним з найактивніших патрульних в українській Вікіпедії у грудні 2020 року. Вітаємо і дякуємо за ваш внесок!

Нагорода також передбачає фізичний приз, який ми надішлемо поштою: сувенір і реальну банку згущівки) Я напишу деталі вам вікіпоштою.

Детальніше про проект читайте тут. --AnnaKhrobolova (WMUA) (обговорення) 15:39, 5 лютого 2021 (UTC)

Чергова подяка

Вітаю. А чи можна з моєї СО марення того стерти і захистити від анонімів на максимально можливий час? З повагою, дякую. --АВШ (обговорення) 22:11, 5 лютого 2021 (UTC)

Вітаю. Visem вже поставив захист на тиждень, але я його продовжив до травня, хоть сподіваюсь історія з цим вандалом завершиться швидше.--Andriy.v (обговорення) 22:47, 5 лютого 2021 (UTC)
Вкрай дякую. От би справдилися Ваші слова про цього, адже він усіх задовбав, в тому числі, й адміністраторів, яким доводиться за ним багато сміття прибирати. --АВШ (обговорення) 22:58, 5 лютого 2021 (UTC)

Відновлення файлу

Відновіть будласка Файл:Полоник В. П..jpg. В статті вказали дату смерті. І взагалі не спішіть виконувати примхи Харків'янина щодо осіб яким за 70-80 років. У більшості просто дата смерті невідома. Нічого поканого не станеться яякщо файл побуде і ніхто вас не вилає )--Kamelot (обговорення) 14:32, 12 лютого 2021 (UTC)

Kamelot а можна джерело яке підтверджує дату смерті? Процедура видалення файлів передбачає 7 днів очікування, протягом яких автор файлу має довести відповідність файлу ВП:КДВ. Якщо відповідність правилу не вдається довести — файл вилучається.--Andriy.v (обговорення) 15:03, 12 лютого 2021 (UTC)
Джерело до того хто вніс зміни. А про формальності мені не потрібно розповідати, як і байдуже щодо відновлення файлу. Просто в майбутному не спішіть вилучати фото 90-літніх--Kamelot (обговорення) 15:35, 12 лютого 2021 (UTC)
Ви дещо праві щодо 90-літніх, і я вже не памятаю, чи я перевіряв в неті про смерть цієї особи перш ніж вилучати файл. Втім після Вашого запиту таки зробив пошук і на жаль нічого не знайшов навіть згадок про те що він мертвий. Доки не буде придставлено джерел для підтвердження смерті файл не буде відновлений.--Andriy.v (обговорення) 15:48, 12 лютого 2021 (UTC)
Відновив файл, оскільки натрапив на джерело [1] яке дає припустити що особа таки померла.--Andriy.v (обговорення) 15:56, 12 лютого 2021 (UTC)
добридень! Мене зацікавила ця тема... І як я розумію за ці файли у нас відповідає ця категорія Категорія:Статті про нині живих осіб з локальним зображенням у картці, але вона підключена лише до шаблону Особа. Ви можете підключити до усіх шаблонів про людей? А я вже подивлюся, що там з цими файлами. Нині деякі бачу можна переносити на Комонз, деякі порушують ліцензування. Плюс пройдуся категоріями померлих за останні роки пару років. --Gouseru Обг. 18:03, 14 лютого 2021 (UTC)
Таких шаблонів не мало і не знаю чи зможу в наступні дні ними зайнятися. По можливості постараюся подивитися до них.--Andriy.v (обговорення) 22:45, 14 лютого 2021 (UTC)

Виключення і налаштування для RedirtalkDeleter

Доброго дня!

Маю запитання щодо роботи Користувач:RedirtalkDeleter. Чи існує можливість налаштувати йому виключення — які сторінки-перенаправлення не вилучати? Чи найбільш економним буде просто заблокувати йому доступ до окремої сторінки?

Юзкейс, до прикладу, такий: є перенаправлення Обговорення Вікіпедії:Проект:Військова історія, воно згадане у описі редагування в історії статті (Російсько-українська війна (з 2014)). Я не бачу жодної причини з якої воно має залишатися червоним. В ідеалі, його треба додати до виключень у роботі бота. Певно, це не єдиний випадок — мені вже траплялося бачити червоні перенаправлення на перейменовані СО, і це виглядає дуже дивно.

--VoidWanderer (обговорення) 10:17, 14 лютого 2021 (UTC)

Вітаю. Про це мені вже говорив NickK, але справа в тому, що бот повністю дотримується усіх вимог ВП:КШВ, бо перед вилученням перенаправлення він корегує посилання на перейменовану сторінку, а можливості перевіряти чи є посилання в описах редагувань у нього немає. Також я особисто не бачу якихось важливих причин щоби забороняти ботові вилучати якусь окрему сторінку, яка підпадає під КШВ, крім того що посилання в описах зберігаються в історії редагувань, а не на сторінках, отже це справді маргінальна проблема. Я особисто не маю намірів щось міняти чи забороняти ботові, але якщо Ви відкриєте обговорення на ВП:К-А і там буде консенсус щодо можливості забороняти вилучення окремої сторінки, яка підбадає під ВП:КШВ — я звісно буду поважати таке рішення.--Andriy.v (обговорення) 10:37, 14 лютого 2021 (UTC)
Ні, ця сторінка не підпадає під ВП:КШВ. Вона з 5 простору (Обговорення Вікіпедії), а він у ВП:КШВ не прописаний. Там тільки йдеться про перенаправлення між сторінками обговорення статей.
Крім того, ВП:КШВ рекомендує упевнитись, що від перенаправлення ніякої користі немає. Інколи ця користь неочевидна відразу, але людина може навести іншій аргументи щодо користі, і вони порозуміються. Боту ж ці аргументи не поясниш, окрім як заборони чіпати сторінку.
В ідеалі, було б добре якби бот мав окрему захищену сторінку, з якої зчитував би виключення перш ніж вилучати щось. --VoidWanderer (обговорення) 10:53, 14 лютого 2021 (UTC)
ВП:ПС теж наче для "статей", але там обговорюються загалом усі сторінки. А яка справді користь від того перенаправлення? А повторюю, що якщо це про колір посилань в описах редагувань — для мене це не є вагомим аргументом. Я в обговоренні щодо створення бота детально пояснив як працюватиме бот, бюрократи та інші користувачі погодились. Якщо тепер Вам не подобається як працює бот, будь ласка відкрийте нове обговорення та створіть новий консенсус щодо дій бота.--Andriy.v (обговорення) 11:14, 14 лютого 2021 (UTC)
В обговоренні, на яке ви посилаєтеся, йшлося в першу чергу про саму ідею створення такого бота і надання йому відповідних прав. Тобто про основні риси. Зараз же ми обговорюємо тонкощі його застосування, про які стало відомо вже з досвіду його експлуатації. Причому я апелюю до чинних правил. --VoidWanderer (обговорення) 12:45, 14 лютого 2021 (UTC)
Гаразд, добре, я ще раз підкреслюю мою незгоду зі змінами, які Ви пропонуєте. Причину цієї незгоди я вже прокоментував.--Andriy.v (обговорення) 12:53, 14 лютого 2021 (UTC)
Дайте, будь ласка, посилання на розмову з NickK на цю тему. --VoidWanderer (обговорення) 13:08, 14 лютого 2021 (UTC)
#Обговорення_Вікіпедії:Неактивність.--Andriy.v (обговорення) 13:52, 14 лютого 2021 (UTC)

Прохання

Вітаю. А можно попросити від анонімів Премія Едгара Алана По захист якнайдовше. Ви вже одного разу ставили там такий захист. Працюю на цій сторінці кожного дня і ще, на жаль, багато є що доповнити. Дякую. --АВШ (обговорення) 22:06, 14 лютого 2021 (UTC)

Так, захистив на 3 місяці.--Andriy.v (обговорення) 22:09, 14 лютого 2021 (UTC)
Дякую. --АВШ (обговорення) 22:12, 14 лютого 2021 (UTC)

Архівування кнайпи

Чи я правильно розумію, що Вікіпедія:Кнайпа (політики) не архівується, бо там верхня тема активна? Нижче є розділи старіші за 30 днів, але бот сторінку не чіпає, то мені цікаво, чого. І чи то вручну архівувати — бо обговорення адмінподілу навряд затихне завтра. -- Ата (обг.) 16:05, 12 лютого 2021 (UTC)

Вітаю. Бот архівує усі обговорення останній допис з підписом в яких був зроблений пізніше ніж кількість днів вказаних в параметрі olderThan. Останній раз я бота запустив 6 січня, а в обговоренні нижче того що про райони, останній допис був 10 грудня, тому тему не було архівовано. Те саме й з усіма іншими обговореннями. Оскільки Ви мені нагадали, що вже досить давно я не запускав бота, зроблю це сьогодні.--Andriy.v (обговорення) 16:24, 12 лютого 2021 (UTC)

У мене інше питання дещо, я так розумію ти бота вручну запускаєш? А вийде його на Кузню інструментів пересадити, щоб він автоматично щодня запускався по cronу? Це не складно зробити, досить вичерпна довідка є на wikitech:Help:Toolforge, однак я радий відповісти чи перекерувати тому хто знатиме краще мене якісь питання, якщо такі виникнуть. --塩基Base 14:16, 13 лютого 2021 (UTC)

Про Toolforge я знаю бо використовую його для RedirtalkDeleter, думав те саме зробити й для бота архіватора, але потім подумав що це зайві проблеми, бо запускати його раз в місяць можна і вручну.--Andriy.v (обговорення) 15:07, 13 лютого 2021 (UTC)
 Ну от власне, що, скажімо, ЗА мала б архівуватись за поточними налаштуваннями щочотирнадцять днів, а кнайпа допомоги щоп'ятнадцять днів. На практиці ту ж ЗА можна було б і ще швидше архівувати. Фактично в ідеалі бот має запускатись щодня і висмикувати зі сторінок теми, що підпадають під критерії. --塩基Base 15:29, 13 лютого 2021 (UTC)
Я так не вважаю. Я вважаю, що сторінки потрібно архівувати коли її вміст ускладнює користувачам її використання. Таке трапляється або через велику кількість тем, або через великі розміри самої сторінки. Загалом такі проблеми виникають в кнайпах або на ЗА, за якими я можу слідкувати поки ще досить активний. Якщо запускати бота щоденно — у результаті будемо мати засмічення історій редагувань сторінки та списків спостереження. Якщо моя активність значно зменшиться — буду думати про автоматизацію бота через Toolforge.--Andriy.v (обговорення) 16:11, 13 лютого 2021 (UTC)
А як щодо компромісу, на кшталт один раз на тиждень чи два? Я особисто звик працювати у вікі, де архівування відбувається щодня, й розміри аналогів кнайп підтримуються на рівні кількох тем — більшість обговорень себе вичерпують за пару днів. Редагування ботів можна приховати зі свого списку спостереження, а в історіях кнайп зазвичай редагувань достатньо багато, щоб не зважати. А щодо останнього то проблема ж в іншому. Якщо твоя активність зменшиться, ти вже навряд чи думатимеш про автоматизацію чи матимеш на це час. --塩基Base 08:15, 19 лютого 2021 (UTC)
Подумаю над цим.--Andriy.v (обговорення) 21:59, 19 лютого 2021 (UTC)

Питання від Stacy Riazanova (12:14, 15 лютого 2021)

Написала статтю , проте її видалили. Чи можна оскаржити це? --Stacy Riazanova (обговорення) 12:14, 15 лютого 2021 (UTC)

@Stacy Riazanova: стаття має відповідати ВП:СТИЛЬ.--Andriy.v (обговорення) 17:31, 15 лютого 2021 (UTC)

бот архівування

На сторінці запитів до патрульних проставив шаблони підпису з датою та часом. Чи не могли б Ви ще запустити бота для цієї сторінки, щоб давні записи, які були без дати, пішли в архів? Розумію, що через місяць вони все одно потраплять до архіву, але через шаблони сторінка стала «тяжчою» --Artem Lashmanov (обговорення) 16:31, 17 лютого 2021 (UTC)

Я не бачу наразі потреби запускати бота. Шаблони, які там використовуються досить легкі, а сама сторінка має тільки 55 кБ тексту.--Andriy.v (обговорення) 22:35, 17 лютого 2021 (UTC)
ок --Artem Lashmanov (обговорення) 10:42, 18 лютого 2021 (UTC)

3-й гвардійський дивізіон (в/ч 54294-Д)

Вітаю! Прошу Вас до цієї статті поновити вилучені файли світлин у відповідності вимогам Вікіпедії. Крім цього я планую розширити розділ Галереї через відомих мені ветеранів Ракетних Військ Стратегічного Призначення. З повагою, --Nikolay.sinitskiy (обговорення) 05:20, 24 лютого 2021 (UTC)

Порада

Доброго дня. Прошу порадити, як буди в такому випадку Товариство «Просвіта» (1868—1939). Були досить вандальні(жартівливі) редагування, потім інший користувач іх відкорегував(інколи тойже самий буває). Питання: 1. Чи треба звертатись щоб такі реадагування приховули, чи лише коли там явні порушення як лайка та інше. 2. Якщо все добре, то просто перевірити сторінку. Дякую за поради. GPV (обговорення) 13:26, 24 лютого 2021 (UTC)

Я подивився зазвичай роблять - опис редагування вилучено, коли явно не просто вандалізм, а образи та інше. GPV (обговорення) 13:35, 24 лютого 2021 (UTC)
1.Вважаю, що для таких випадків приховувати не потрібно, бо Вікіпедія не має цензури. Приховується загалом коли є образи та копівіо, в окремих випадках потрібно звертатися до приховувачів 2. Так.--Andriy.v (обговорення) 13:47, 24 лютого 2021 (UTC)
Дякую. Зрозумів. Тоді, ще питання на кокретному прикладі. Тут Анафема невідомий користувач вносив зміни в статтю. Проте більша частина підтверджена посиланнями саме на youtube. Як правильно 1. Відкотити та внесни конструктив, що підтверджений джерелами (я так зробив). 2. Скасовувати кожну зміну, якщо в ній частково є конструктив. Як так розумію, що якщо редагувань більше чим 1, то доцільно використовувати відкіт, а коли один, то можна і скасування. Я саме про некоректні редагуваня або для відкидання очевидного вандалізму та інших редагувань, де причина є абсолютно очевидною, як ваказано в ВП:ШВ? Дякую за поради наперед. Просто інколи користувач робить одне редагування з конструктивом, інше наприклад з вандалізмом, третє де є і конструктив і вандалізм. Остаттє саме такий випадок в остаттій статті. Які настанови в цьому випадку? GPV (обговорення) 14:44, 24 лютого 2021 (UTC)
Дякую, сьогодні більш детально розібрався в механізмах віткоту та скасування. GPV (обговорення) 20:21, 24 лютого 2021 (UTC)
Вибачте, що не відповів, але сьогодні у мене досить насичений день і просто забув. Інструмент ШВ використовується коли повністю усі останні редагування користувача є шкідливими (вандальними). Якщо внесок не є вандальним його скасовується у 3 способи, залешно від ситуації: 1. просте скасування редагування (через кнопку "скасувати") 2. відновлення версії сторінки 3. За допомогою кнопки "відхилити зміни" якщо зміни були внесені користувачем непатрульним на перевірену сторінку.--Andriy.v (обговорення) 20:30, 24 лютого 2021 (UTC)
Дякую. 1 та 3 знайшов. А де п.2- відновлення версії сторінки ? GPV (обговорення) 21:11, 24 лютого 2021 (UTC)
Це трохи складніше: 1. Тисните "Переглянути історію". 2. Натискаєте на версію яку хочете відновити. 3. Робите пусте редагування.--Andriy.v (обговорення) 21:14, 24 лютого 2021 (UTC)
Щиро дякую. Розібрався з цим також. Гарного вечора GPV (обговорення) 21:19, 24 лютого 2021 (UTC)

Невільний File:Kenneth_Noland.jpg, який не використовується

Добридень! Ваш бот повідомив, що цей файл не використовується. Але тут помилка. Зображення ілюструє статтю Кеннет Ноланд, про що повідомляється в обґрунтуванні добропорядного використання--Rasal Hague (обговорення) 06:15, 26 лютого 2021 (UTC)

Добридень! Так, це тому що бот номінував на вилучення файли, список яких був згенерований пару днів тому, а видно що за цей час вже хтось знайшов місце де його використати. Прибрав шаблон про вилучення.--Andriy.v (обговорення) 08:09, 26 лютого 2021 (UTC)

Потрібна консультація

Подав заявку на права патрульного. Користувач Alex Khimich висловив зауваження: «статті потребують стилістичних правок, докатегоризацій, вичиток». На жаль на прохання дати конкретні зауваження хоча б по одній статті відповіді не отримав. Побачив на вашій сторінці «готовність допомогти новачкам», хоча я далеко не новачок. Тож звертаюсь з проханням про конкретні зауваження/поради, щоб не допускати помилок/неточностей в подальшому. З вичиткою думаю розберусь, а от що не так зі стилем та категоріями. Мінімум одна категорія всюди була. Кількість та «близькість» категорій до статті — це питання творче, як на мене. Можливо це стосувалось не моїх статей, а статей, які я редагував. Чекатиму відповіді.--Mochulat (обговорення) 10:29, 28 лютого 2021 (UTC)

Вітаю. Буду мати час подивлюся до заявки, і якщо побачу якісь проблеми повідомлю про це Вас на сторінці номінації. Постараюсь заглянути завтра.--Andriy.v (обговорення) 17:15, 2 березня 2021 (UTC)

Ви б знайшли файл кращої якості, а потім видаляли --Ejensyd (обговорення) 15:37, 2 березня 2021 (UTC)

Фото такого типу не мають бути завантажені локально, бо усі вільні фото вантажуться на Сховище. Втім на Сховищі фото такої низької якості видаляють, отже й я не бачу причини не видаляти це фото. Крім того фото більшої якості про особу вже є на сторінці, і я вважаю що цього цілком достатньо.--Andriy.v (обговорення) 17:23, 2 березня 2021 (UTC)

Перейменування

Прошу створити перейменування {{Rename|Фіггофен|Фігофен}}. Мотивацію я подав при створенні шаблону. Mykola Swarnyk (обговорення) 18:12, 3 березня 2021 (UTC)

Не бачу обґрунтування щодо перейменування.--Andriy.v (обговорення) 18:16, 3 березня 2021 (UTC)
А шаблон бачите? Mykola Swarnyk (обговорення) 19:02, 3 березня 2021 (UTC)
Так, і?--Andriy.v (обговорення) 19:03, 3 березня 2021 (UTC)
То робіть. Mykola Swarnyk (обговорення) 19:48, 3 березня 2021 (UTC)
Інтересно що мені дає те що я побачив шаблон, який не містить обґрунтування. Але нехай, бавитися з Вами більше не маю бажання.--Andriy.v (обговорення) 20:08, 3 березня 2021 (UTC)
Якщо вам треба щоб хтось щось давав, ви не те амплуа вибрали. Карма, розумієте? Mykola Swarnyk (обговорення) 21:32, 3 березня 2021 (UTC)
Дякую. Більше Ваші вибаганки не виконуватиму. Ось бачите все-таки карма діє.--Andriy.v (обговорення) 21:35, 3 березня 2021 (UTC)
Словом "вибаганки" ви мене ображаєте і даєте «загальну негативну оцінку без аргументації». Отже, упередженість. Це після використання адмінстатусу для своїх корпоративних цілей і переслідування. Знімайте блокування, я буду сам перейменовувати помилкові назви. Чи чекаєте на якийсь свисток зверху? Mykola Swarnyk (обговорення) 01:39, 4 березня 2021 (UTC)
А за перенесення обґрунтування на сторінку перейменування дякую, Буду до вас звертатися частіше, думаю мабуть щодня. Ще два борги нижче, чи ви спеціально саботуєте? Перейменовувати треба з залишенням перенаправлення, бо латинка також потрібна. І не забудьте зняти італік. Буду вдячний, незважаючи на всі ваші помилки і упередженість. Mykola Swarnyk (обговорення) 02:21, 4 березня 2021 (UTC)

І ще

Прошу перейменувати Myotis aurascens на Нічниця степова. Її сьогодні подав Укрінформ як вразливу. Mykola Swarnyk (обговорення) 19:47, 3 березня 2021 (UTC)

Посилання будь ласка.--Andriy.v (обговорення) 20:11, 3 березня 2021 (UTC)
отут.Mykola Swarnyk (обговорення) 21:30, 3 березня 2021 (UTC)

І ще також

Прошу перейменувати Myotis alcathoe на Нічниця мала (подана як зникаючий вид у списку, опублікованому Укрінформом). Дякую. Mykola Swarnyk (обговорення) 19:53, 3 березня 2021 (UTC)

Як вище.--Andriy.v (обговорення) 20:12, 3 березня 2021 (UTC)
Так, як вище. Тільки скоріше. Mykola Swarnyk (обговорення) 02:26, 4 березня 2021 (UTC)

Чого застопорились?

Вище два перейменування. Джерело наведене в першому. Друге однотипне. Mykola Swarnyk (обговорення) 22:41, 4 березня 2021 (UTC)

Перейменувати

Бад-Гофгаштайн необхідно перейменувати на Бад-Гофгастайн, за аналогією до Бад-Гастайн, пояснення є у статті про етимологію цих слів отут Castuna/Gastein - ну, ви там не зрозумієте, але букви розрізнити зможете. І прошу не ухилятись а працюватри, як вам доручила спільнота. Mykola Swarnyk (обговорення) 04:24, 5 березня 2021 (UTC)

О, знайшов фонетику [baːt ˈhoːfɡastaɪ̯n] (с, а не ш) у німецькій статті [2] щоб через вашу упередженість не думали що вас дурю. Mykola Swarnyk (обговорення) 04:31, 5 березня 2021 (UTC)

Deletion of some extreme sized pages

Hello!

Since I don't speak Ukrainian it's pretty hard for me to write to "all" the administrators, so apologoes for the direct ping; feel free to forward the message to the local admin notice board.

There are a few pages on ukwiki which is so big that actually breaks mediawiki, including various bots. Since these pages are so big that usually it's impossiooble to edit them they ought to be deleted. I could ask a steward to do it but it's much better if local people are aware of what and why happens, so, I ask for your help.

These pages contain thousands of gallery entries and can't be touched:

I have not linked it since it cuses mediawiki to throw an error. They can only be deleted, or their history checked.

If possible please delete them or ask someone to, and discuss with the people creating such pages that they are actually well beyond the limits of mediawiki, and shall not be created as such.

Thank you! --Grin (обговорення) 14:42, 5 березня 2021 (UTC)

Hi Grin, can you show me the tool or special page you used to see this pages? I think it probably will better to split this pages, but i don't know in how many parts. Is exists a tool that can show me the "real" size of pages? And thanks for letting me know about this issue.--Andriy.v (обговорення) 15:18, 5 березня 2021 (UTC)
The wizards try to determine the recommended maximal size (but I think a page shall not go beyond 100 Kb or maybe about a hundred images), and you can use history to see the specific size of a page. I edited the URL manually.
As far as I see user:IlyaBot re-fills the page so probably the frist step is to kindly ask the bot not to do what it's doing. --Grin (обговорення) 18:19, 5 березня 2021 (UTC)
(I'll ping @Ilya: too, it's his bot which generates these enormous pages I guess. --Grin (обговорення) 18:22, 5 березня 2021 (UTC))
Ok, i understend that there no tools which can provide me information on the page size (no only text but also the size of transcluded templates and files), right? I will start now to split these pages. Thank you for your help.--Andriy.v (обговорення) 18:31, 5 березня 2021 (UTC)
@Grin: I've split the page and delete problematic page versions. Is there any other pages that cause mediawiki errors?--Andriy.v (обговорення) 20:20, 5 березня 2021 (UTC)
Yes, many pages under Вікіпедія:Wiki Loves Monuments/Київ, like Шевченківський (1,296,364 bytes), but probably others as well. Check their size in history and if they're larger than a few hundred kilobytes they are probably way too big. I only know these since the bot tried to change those. But Ilya shall tell his bot not to create that large pages. --Grin (обговорення) 20:40, 5 березня 2021 (UTC)
Ok, thank you. IlyaBot is now inactive, so i think there isn't any reason to worry about it, otherwise i will block him.--Andriy.v (обговорення) 20:51, 5 березня 2021 (UTC)

IlyaBot використовується обслуговування фотоконкурсу «Вікі любить пам'ятки». Перш ніж вчиняти якісь дії з ботом (а також і сторінками проєкту) прохання обговорити з оргкомітетом конкурсу (wlmwikimedia.org.ua).--Анатолій (обг.) 13:41, 6 березня 2021 (UTC)

Вважаю, що сповіщення власника бота буде достатнім, а усіма "бюрократичними" днібницями розбереться сам пан Ilya. Є проблема, її потрібно усунути у найнеболючіший спосіб, що я вже зробив розділивши сторінки.--Andriy.v (обговорення) 13:47, 6 березня 2021 (UTC)

Перейменування

Прошу перейменувати Північний олень на Олень північний. Такий порядок прийнятий для всіх біологічних організмів, тимчасом «північний олень» у такому порядку застережений для роду Rangifer. І давайте може припиняйте саботувати — всі ми є волонтерами, своєю бездіяльністю ви лише шкодите Вікіпедії. Mykola Swarnyk (обговорення) 02:05, 6 березня 2021 (UTC)

Hi! This user uploaded paintings with {{GFDL}}. Unless uploader is a hier of the painter (we need an OTRS?) then it should be fair use. But I think there are too many paintings for fair use? --MGA73 (обговорення) 16:39, 6 березня 2021 (UTC)

Hi. Yes, only Файл:1smol.jpg can be used as fair use. The others, sadly, we should nominate to deletion. I will notify the uploader even if I doubt he/she will become active.--Andriy.v (обговорення) 16:49, 6 березня 2021 (UTC)
Thank you! Sadly there are other cases. For example Марценюк Ніна Степанівна and Шатківський Олекса Якович and Глікман Геннадій Наумович. Either we need an OTRS or pick one of the paintings for fair use. (I was checking out some files licensed GFDL to see if there were any bad files before we start the license migration update) --MGA73 (обговорення) 17:09, 6 березня 2021 (UTC)

Вилучення файлів через ШВ

Вітаю. Ви вилучили низку файлів, що їх поставив на швидке користувач Rasal Hague, зокрема Файл:Будівництво Інституту біології і патології 1934.jpg та інші. Номінація була «за запитом єдиного автора», але ті зображення використовувалися в статтях. На своїй СО автор зазначив, що проблемою є нестача часу на оформлення КДВ. Тобто ми суттєво втратили в ілюструванні статей майже вільними світлинами 1930х років через те, що одна людина не в змозі розібрати 100 одночасних номінацій. Прошу відновити ці зображення, щоб з ними далі можна було працювати. Чи, якщо не заперечуєте, я сам їх потроху поверну й оформлю. --Brunei (обговорення) 00:14, 9 березня 2021 (UTC)

Вітаю. Можете відновлювати.--Andriy.v (обговорення) 08:57, 9 березня 2021 (UTC)

Запитання від Вальдимар

@Вальдимар: перейдемо на мою СО. Вкажіть що Ви незрозуміли, я постараюсь пояснити.--Andriy.v (обговорення) 10:44, 9 березня 2021 (UTC)

Дякую за розуміння. Ви вказали, що можна поставити якийсь шаблон, аби блокувати діапазоном. Який саме і куди його вставляти? --Вальдимар 10:47, 9 березня 2021 (UTC)
Це не шаблони а посилання, на жаль інтерфейс Вікімедії не дав Вам правильно зрозуміти про що мова. На мої сторінці користувача я поставив 2 лінки у розділі "Корисні посилання" (не шаблони), використовуйте їх коли бачите що вандал діє з одного з двох діапазонів. Для прикладу вказаний Вами 94.153.24.3 діє з 94.153.0.0/17.--Andriy.v (обговорення) 10:51, 9 березня 2021 (UTC)
Ага, тобто натиснути на ваше посилання і здійснити за ним блокування? --Вальдимар 11:00, 9 березня 2021 (UTC)
Так. Тільки знову зауважу, що блокування має були короткочасним (загалом 6 або 12 годин, максимум 1 день), бо Ви цим блокуванням блокуєте одночасно 32 768 IP-адрес. Також бажано бути впевненим, що Ви здійснюєте таке блокування після дій саме того вандала, який тут нам нерви їсть вже пару місяців, бо для інших вандалів достатньо заблокувати окрему IP-адресу. Коли блокуєте достатньо поставити галочку на "Редагування власної сторінки обговорення" окрім вже поставленої "Створення облікового запису". Ніколи не ставте галочку на "Застосувати блокування до зареєстрованих користувачів, що редагують із цієї IP-адреси", бо це створить дуже багато проблем.--Andriy.v (обговорення) 11:11, 9 березня 2021 (UTC)
Ще раз дякую за технічний бік проблеми, щодо термінів блокування обізнаний :-) --Вальдимар 11:15, 9 березня 2021 (UTC)

Запрошення до участі у марафоні WikiGap 2021 у Вікіцитатах

--Сергій Липко (обговорення) 01:16, 12 березня 2021 (UTC)

Вітаю.

Гляньте, будь ласка, його внесок, щось його вандалізм потягнуло. --Mykola Обг 18:24, 12 березня 2021 (UTC)

Наразі ВП:ПДН, бо можливо він створив сторінку помилково, або збирався щось тестувати, схоже й щодо дій на ВП:ЗПВ.--Andriy.v (обговорення) 19:56, 12 березня 2021 (UTC)
Про цю сторінку я також ПДН, я мав на увазі деякі його редагування, але припущу і тут.) Наразі дякую. --Mykola Обг 20:13, 12 березня 2021 (UTC)

Щодо номінації на адміністратора

Будь-ласка, не вилучайте мого допису. Всередині нього, я пояснив зв'язок між ним і тією номінацією. Обіцяю після останньої репліки @Visem: більше нічого не писати.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 18:25, 15 березня 2021 (UTC)

@Oleksandr Tahayev: я у тому дописі не бачу ніякого відношення до дій користувача Kisnaak. Аналізуємо «По-перше, я вважаю, що стаття Дмитро Куровський, про яку я сказав, коли обґрунтовував свій голос проти, якісніша за всі "т.зв. Ваші" статті про ГСС і потрібніша для Вікіпедії і людського труду на ту статтю пішло більше» — яке це має відношення до Kisnaak? Ніяке. «По-друге, невичитаний машинний переклад слід вилучати. І Ваші статті слід повилучати. І може вийти так, що після вилучення машинноперекладених невичитаних статей, корисних редагувань виявиться недостатньо для права голосувати. Може навіть виявитися так, що серед тих, хто проголосував "за", не лише Ви займаєтеся машинним перекладом, тож цілком можливо, що легітимність цього голосування можна поставити під сумнів, якщо поважно поставитися до проблеми машинного перекладу...» — аналогічно попередньому. Тому прошу Вас більше той запит не відновлювати, ВП:ЗПА не призначена для дискісій такого типу. Можете таке вільно обговорювати на СО користувача VIsem, або десь у кнайпі, але не там. Буду вдячний, якщо дослухаєтесь до мого зауваження та не відновите те скасування. З повагою.--Andriy.v (обговорення) 18:36, 15 березня 2021 (UTC)
Вже перенесли на СО дописувача VIsem.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 18:42, 15 березня 2021 (UTC)

Короткий опис редагувань

Вітаю. Ви оцього заблокували, що бешкетував у Якудзи, але й би ще короткий опис редагувань витерти. Дякую. --АВШ (обговорення) 01:00, 16 березня 2021 (UTC)

YesТак Зроблено.--Andriy.v (обговорення) 01:04, 16 березня 2021 (UTC)

Згущівка

Згущівка
Щиро вдячний Вам за увагу, яку ви приділяєте моїй статті. Вона присвячена моєму батькові. Всі репродукції зроблені мною, а самі роботи художника зберігаються у мене, є моєю власністю і я з задоволенням надам Вам можливість упевнитись у цьому.

З повагою, Микола. Shnv1 (обговорення) 09:36, 16 березня 2021 (UTC)

@Shnv1: Видалення проблемних файлів не відбувається націленою на Вас, ця процедура охоплює усі файли без ліцензії. Якщо Ви є автором тих світлин, які я вилучив — будь ласка надішліть дозвіл відповідно процедурі прописані в ВП:Дозволи.--Andriy.v (обговорення) 09:44, 16 березня 2021 (UTC)
Не знаю, чи все вірно я зробив, але намагався. Якщо Вас все задовольняє, то, прохання, зніміть будь ласка припис "не містить посилань на джерела", адже всі джерела достовірні і я є автором деяких з них.
Дякую!
З повагою, Микола. --Shnv1 (обговорення) 12:23, 16 березня 2021 (UTC)

Вилучення сторінки Будинок культури с.Побірка

Доброго дня, Андрій. Прошу повернути сторінку і підтвердити дані зібрані по ній. Я досліджую історію цього села уже більше 10 років, в тому числі і еволюцію культури в даному регіоні. Оскільки це село з нинішнім населенням 325 чоловік то публікацій у авторитетних джерелах як ви вказали знайти важко, а архівні документи із регіонального архіву ми викласти не можемо по причині закону про публічність інформації. На сьогодні сільський клуб став точкою відновлення життя в селі. Я обов"язково дублюю інформацію на сторінках групи у фейсбуці. Те, що інформація стосується в середньому небільше 6000 людей не говорить про її не важливість для збереження та дослідження. Доречі, саме в цьому селі зберігається унікальна колекція східно-подільської школи мистецтва, середини 19 ст. Посилання на групу де ви знайдете інформацію про яку пишу додаю https://www.facebook.com/groups/270738279950359 — Це написав, але не підписав користувач Varya159 (обговореннявнесок) 10:57, 16 березня 2021 (UTC)‎.

Для відновнення сторінки Вам слід подати обґрунтований запит на ВП:ВВС. Бажано щоби ви представили посилання на авторитетні джерела, у яких описується тема Вашої статті.--Andriy.v (обговорення) 10:14, 17 березня 2021 (UTC)

Федоренко Борис Михайлович

добридень. Файли мають шаблон OTRS (і шаблон про вилучення теж). Необхідно перевірити тікет на фейковість і або вилучити (залишивши один файл мистецтва) або перенести на сховище. Дякую за увагу! --Gouseru Обг. 09:49, 17 березня 2021 (UTC)

Так, дозвіл є, зараз перенесу на Сховище. До речі, оскільки Ви теж працюєте з файлами я пораджу Вам включити корисний додаток, який створив спеціально для упорядкування файлів. Цей додаток змінює панель редагування (та що під віконцем редагування) і додає багато корисних шаблонів та заголовків для зручного працювання з файлами. Наразі скрипт підтягує панель на сторінці Користувач:Andriy.v/Edittools, але якщо Ви бажаєте вільно змінювати вміст тої панелі, я можу змінити скріпт щоби він витягував з Вашої сторінки Користувач:AlexKozur/Edittools.--Andriy.v (обговорення) 10:10, 17 березня 2021 (UTC)
у мене налаштований ImprovedEditTools. Хоча він не працює для коментування редагування. П.С.: там же є обкладинка газети. Хоча... краще б просто зробити один шаблон та параметр "type" --Gouseru Обг. 11:48, 17 березня 2021 (UTC)

Ghost files

Hi! When I go to Категорія:Зображення GFDL I see "The following 200 files are in this category, out of 8,641 total." but when I make a query of the files I only get 8,606 files. So there are 35 "ghost files". Do you have an easy way to find an fix them? On other wikis I could usually fix it using touch.py but I have no bot flag on uk.wiki. --MGA73 (обговорення) 07:45, 11 березня 2021 (UTC)

Hi. Ok, I try fix it using touch.py.--Andriy.v (обговорення) 07:52, 11 березня 2021 (UTC)
Bot reads 8,604 files in the category, so only 2 files were counted due to unupdated data. I don't know why the category still shows 8,639.--Andriy.v (обговорення) 09:46, 11 березня 2021 (UTC)
Thank you for trying. --MGA73 (обговорення) 11:47, 11 березня 2021 (UTC)
Could it be files located on Commons where someone added the category or a license template locally? --MGA73 (обговорення) 11:52, 11 березня 2021 (UTC)
I think it technically impossible, because it will be count as a Commons category or a interwiki link if you do this on Commons.--Andriy.v (обговорення) 13:56, 11 березня 2021 (UTC)

Thank you. I will just ignore the difference for now. I wanted to make a list of files where license migration is redundant and I made Користувач:MGA73/Sandbox. I plan to fix the files but before I start I would like to hear if you agree that in cases like Файл:Василія Великого.jpg we can just remove the extra license template? I also added a gallery and if you spot any obvios copyvios you are welcome to tag the files with the right template. --MGA73 (обговорення) 15:14, 11 березня 2021 (UTC)

Yes, the extra template (license) can be removed. Thanks for your help.--Andriy.v (обговорення) 15:59, 11 березня 2021 (UTC)

I think I will wait then and see if user relicense the files.

Perhaps your bot can make a notice like here with a message and a list of files from Категорія:Вікіпедія:Кандидати на ліцензійну міграцію.

---

Please help us update GFDL

In 2009 it was decided to update license from GFDL to also use Creative Commons. You can help to complete the update by relicensing your files listed below.

To do so add a {{cc-by-sa-3.0}} or {{cc-by-sa-4.0}} tag to the image description and changing the GFDL tag to {{GFDL|migration=redundant}} or change to {{self|GFDL|Cc-by-sa-4.0}}.

You can read more about it here.

  1. <list of files>

Signature

---

If you have a better suggestion you are of course welcome to use that.

Hopefully many users will relicense :) --MGA73 (обговорення) 19:33, 12 березня 2021 (UTC)

Yes, of course i can send this notifications to users, but what happends if a user is inactive and do not relicense his files? do we delete they?--Andriy.v (обговорення) 20:17, 12 березня 2021 (UTC)
Thank you. No we do not delete but we have to check if they are eligible for a relicense or not. If they are we can relicense and if not we can mark them as not-eligible. If they have no source and author we may have to delete because of that. --MGA73 (обговорення) 21:31, 12 березня 2021 (UTC)
Ok, thank you.--Andriy.v (обговорення) 21:35, 12 березня 2021 (UTC)

Hi! Шаблон:License migration opt-out and Шаблон:License migration not eligible was by a mistake not included in the category so you did not protect them. --MGA73 (обговорення) 20:38, 13 березня 2021 (UTC)

Hi. Actually they do not have enough transclusions to be protected.--Andriy.v (обговорення) 09:19, 14 березня 2021 (UTC)
Great! And lets hope it stays that way :) --MGA73 (обговорення) 10:26, 14 березня 2021 (UTC)

Thank you for fixing my link. On Вікіпедія:Переліцензування_зображень#Media_relicensing_process you can see the categories that are used. 5 of them are still in English and they were deleted. As you can see on Користувач:MGA73/Status#GFDL there are files in some of the categories and when users start to work on the license update more files will end in the different categories. So if you could find some good names it would be nice.

There have been no protests about the license update so I think it should be okay to send out a message when you have time. Just make sure to check the links so they go to the updated locations.

My plan is to wait perhaps 2 weeks after the notice before I start working on the files. That will give the users a chance to update their files. --MGA73 (обговорення) 10:56, 14 березня 2021 (UTC)

Ok, now i'm busy a lot, but I'll try to do this next days.--Andriy.v (обговорення) 11:09, 14 березня 2021 (UTC)
Thank you! Don't worry. It has waited 11 years so it can easily wait a few weeks more :-D --MGA73 (обговорення) 12:13, 14 березня 2021 (UTC)

Hello again! It seems that NickK may have time to work on the GFDL files early april so if you can find time to send a message to the uploaders soon it would be great. If not then don't worry - I think NickK can still work on the files. --MGA73 (обговорення) 19:43, 27 березня 2021 (UTC)

Sorry, but i'm very busy these days, so I do not know if I will have time to write a script and run bot.--Andriy.v (обговорення) 19:56, 27 березня 2021 (UTC)

Скорочення мов

Доброго дня шановний Andriy.v. Будь ласка, не могли б ви, ненадовго надати доступ до редагування Модуль:Language/data/languages abbr.. Хотілося виправити деякі грубо кажучи «помилки» в скороченнях мов і якось стандартизувати їх. Тому що багато де просто безлад і зовсім відсутня логіка. Дуже зацікавлений в цьому. Обіцяю впоратися швидко. --ZomBear (обговорення) 07:04, 20 березня 2021 (UTC)

@ZomBear: Вітаю. Вкажіть зміни які Ви хочете здійснити і я, після перевірки, їх внесу. Для зручності можете створити підсторінку того модуля як Модуль:Language/data/languages abbr./пісочниця, скопіювати тест та зробити зміни.--Andriy.v (обговорення) 20:36, 25 березня 2021 (UTC)

Ніч спокійною не буде

Доброї ночі!

Там діапазон 46.211 на ніч би прикрити. --Mykola Обг 00:36, 21 березня 2021 (UTC)

YesТак Зроблено.--Andriy.v (обговорення) 00:40, 21 березня 2021 (UTC)
  • Додайте ще "љох" у фільтр на створення аккаунту, я там колись його почав писати. Дякую. Можна з виразом по латиниці та кирилиці решти літер — Alex Khimich 23:55, 21 березня 2021 (UTC)

Запити

Вітаю!

  1. 85.238.102.83 (обговорення • внесок • WHOIS • RDNS • RBLs • заблокувати • блокування) це без коментарів.
  2. Там потрібно ще описи з відкотів цього вандала імені AlexKhimich приховати.
  3. Чи справді на цю сторінку потрібен повний захист? Якщо таки потрібен, то створіть, будь ласка, посилання на архів 2021 року. --Mykola Обг 00:56, 22 березня 2021 (UTC)

Згущівка

Згущівка
Шановний пане Андрію! Щиро вдячний Вам за участь в публікації моєї статті на Wiki! Перепрошую, що трохи запізнився з подякою.

З повагою, Микола. Shnv1 (обговорення) 07:12, 22 березня 2021 (UTC)

Паркани Паркановичі....

Добрий вечір! Останнім часом щось Паркановичі до нас зачастили! Прохання заблокувати їх всіх, якщо когось ще не заблокували. Ось список: --Nickispeaki (обговорення) 23:14, 22 березня 2021 (UTC) Список:

З повагою, --Nickispeaki (обговорення) 23:20, 22 березня 2021 (UTC)

@Nickispeaki: помітив, що щойно багато акаунтів нашого вандала, включаючи сьогоднішніх Паркановичів, були заблоковані глобально стюардом Masti. Тож за його старі акаунти хвилюватися не варто. --Mykola Обг 23:22, 22 березня 2021 (UTC)
@Mykola7: так всі чи не всі? --Nickispeaki (обговорення) 00:02, 23 березня 2021 (UTC)
@Nickispeaki:, я би сказав, що всі. Masti, наскільки я зрозумів, їх блокував по даних від чек'юзера, і зараз ще один стюард чек'юзить в Вікімандарах. Тож думаю, що таки всі, хіба що ще когось на мандрах підцепить. --Mykola Обг 00:08, 23 березня 2021 (UTC)
@Mykola7: Він вандалить (як Бейз недавно згадав) майже у всіх україномовних проєктах. Мене вже вандалив у вікімандрах, вікіцитатах і вікіджерелах... --Nickispeaki (обговорення) 00:10, 23 березня 2021 (UTC)
Ну я можу помогти лише з вікімандрами) --Mykola Обг 00:11, 23 березня 2021 (UTC)
Дякую і на тому! :-)--Nickispeaki (обговорення) 21:08, 23 березня 2021 (UTC) Сьогодні вже он, почалося! Заблокували. Тільки дві правки встиг... Вечер добрый начинается - воно.--Nickispeaki (обговорення) 21:08, 23 березня 2021 (UTC)

Ще кілька:

Згущівка

Згущівка
Доброго дня, пане Андрій! Щойно побачив у моїй статті припис "неперевірена версія." Але ж ми наче всі питання з'ясували. Дуже прошу Вас пояснити, що я маю зробити ще, щоб він зник. Адже все, про що йдеться в статті - інформація достовірна. Якщо це стосується аналогічної статті на en.wikipedia.org (Vasyl Shevchenko (artist)), то готовий до обговорення.

З повагою, Микола. Shnv1 (обговорення) 08:38, 24 березня 2021 (UTC)

Вам сюди.--Andriy.v (обговорення) 19:47, 27 березня 2021 (UTC)
Дякую! З повагою, Микола. --Shnv1 (обговорення) 06:31, 28 березня 2021 (UTC)

Щодо файлів які "не використовуються"

Вітаю, прохання поміркувати над практикою виставляння "зайвих невільних" файлів на вилучення. Після вашого підсумку, вирішив рандомно перевірити файли Бровара які невільні та "не використовуються" і бачу, що бот їх промаркував даремно.

  • Ось тут правку зробив Dim Grits, файли випали з галереї і "перестали використовуватись" [4]
  • Ось тут причина вандалізму від аноніма [5] і мій файл теж став "зайвим".

Можливо, маркування потрібне, але видаляння має бути обережним і після ручної перевірки а не "7 днів і під ніж!". Рідко хто буде витрачати купу часу, зменшувати, оформляти і просто так завантажувати файли, тим більше, робити це повторно. Візьміть до уваги, дякую. — Alex Khimich 20:16, 26 березня 2021 (UTC)

Вітаю. Не дуже зрозумів запит, бо мій підсумок та невільні файли Бровара між собою ніякого зв'язку не мають. Усі невільні файли, які не використовуються були подані на вилучення ботом відповідно до списку, який був згенерований 18 годин до запуску бота. Завантажувачі мають 7 днів для того щоби використати файл, інакше адміни мають право вилучити цей файл. Кожному автору завантаження бот повідомляє про можливе вилучення, тож уся процедура цілком правомірна. Подальша доля залежить від адміна який візьмецься за очищення категорії таких файлів, він може їх безпощадно вилучати, або знайти статтю, де файл може використовуватися під ДВ. --Andriy.v (обговорення) 20:43, 26 березня 2021 (UTC)

файл

прошу вилучити моє фотоз Вікісховища --Jphwra (обговорення) 09:57, 28 березня 2021 (UTC)

Я ж не адміністратор Сховища. Це хіба до Ahonc.--Andriy.v (обговорення) 10:02, 28 березня 2021 (UTC)

Причина видалення файлу

Доброго дня. Прошу повідомити, чому видалений Файл:Joshua Kugler entomologist Israel.jpg. Що конкретно мається на увазі під словами "нез"ясований статус" файла? Я збираюся завантажити файл знову, тому попередньо хочу все з"ясувати. --В. Николов (обговорення) 18:09, 29 березня 2021 (UTC)

Вітаю. Файл був взятий з вікі, яка не відноситься до проєктів Вікімедії та у якій немає ходних вимог щодо дотримання авторських прав, отже фото може захищатися авторським правом. Втім для підтвердження правильності вилучення фото я хочу почути думку @AlexKozur та NickK:.--Andriy.v (обговорення) 18:47, 29 березня 2021 (UTC)
Ой не знаю, формально там CC BY-SA 4.0, тож вільна ліцензія є. Практично не знаю, наскільки там дотримуються АП. Якщо це допоможе, то зображення не гуглиться, доволі ймовірно, що воно там опубліковано вперше — NickK (обг.) 19:12, 29 березня 2021 (UTC)
Дякую, тоді відновлюю.--Andriy.v (обговорення) 20:07, 29 березня 2021 (UTC)

Невелике питання

Вітаю. Ось таке ред. № 31110890 і ред. № 31110890, хоча цей користувач і прибрав за собою, треба все ж приховати? --АВШ (обговорення) 20:14, 30 березня 2021 (UTC)

Вітаю. Не вважаю, що такі редагування потребують приховування. Я загалом проти цензури (крім випадків образ), а тут ще й сам по собі прихований вислів.--Andriy.v (обговорення) 21:23, 30 березня 2021 (UTC)
Дякую за роз'яснення. Загалом згоден, тому й спитав, щоб на майбутнє не турбувати. У Вікідата, по-моєму, взагалі нічого не приховують, тільки відкидають і захищають. Хоча, дійсно, явні матюки, погрози, образи як на мене все ж таки слід. ) --АВШ (обговорення) 21:42, 30 березня 2021 (UTC)

Hi! I noticed that there are many user pages like this. Did uk.wiki have an event to make new users join wikipedia or could it be a teacher asking the students to create userpages? I ask because the pages usually have a picture of the person (not always a selfie) and some drawings like Файл:Anastasia Paskevich 08 02 2021.jpg. Should the user pages and the files be deleted or are they legit pages and therefore relevant to keep? If they are relevant what do we do with profil pics that does not look like selfies? Do we ask for a permission send to OTRS? --MGA73 (обговорення) 10:40, 1 квітня 2021 (UTC)

Фільтр

Вітаю!

Цей фільтр знову всіх ріже).

Вітаю. Дякую за пильність. Так була одна помилка в коді, виправив. Сподівюсь більше не буде так реагувати.--Andriy.v (обговорення) 17:34, 22 грудня 2020 (UTC)

Знову Dmytro Vashchuk24 (обговорення · внесок). Ми так новачків повтрачаємо)--Mykola Обг 20:49, 22 грудня 2020 (UTC)

Дякую Дякую.--Andriy.v (обговорення) 20:53, 22 грудня 2020 (UTC)


Чому видалили файл?

Доброго дня. Прошу пояснити, чому Ви видалили файл - зображення поштової марки Азербайджану Файл:Butterflies Sheetlet Philately Azerbaijan 2017.png. Статус її цілком з"ясований - всі поштові марки цієї країни є in public domain. Подивіться https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Stamps_of_Azerbaijan?uselang=ru.--В. Николов (обговорення) 04:47, 4 квітня 2021 (UTC)

Вітаю. Ви помиляєтесь, зображення яке я видалив не є зображенням поштової марки. Там колекція поштових марок на фоні невільного (на перший погляд) зображення.--Andriy.v (обговорення) 07:54, 4 квітня 2021 (UTC)
Пане Andriy.v, помиляєтесь саме Ви. Видалене має у філателії та поштовій справі назву поштовий блок, це одна або декілька марок, оточений полями, написами, малюнками. Просто Азербайджан випустив блок незвичної форми. Тим не менше, його можна клеїти на поштові відправлення, як поодинокі марки.Прошу повернути видалений файл на його місце. --В. Николов (обговорення) 10:05, 4 квітня 2021 (UTC)
Джерело зображення https://www.ebay.com/itm/Azerbaijan-Butterflies-Stamps-2017-MNH-Swallowtail-Butterfly-Insects-4v-M-S/274329501751?hash=item3fdf500037:g:Q2MAAOSwgyJei4kP і це зображення ймовірно зроблене самим продавцем колекції марок, а не державним органом. Не бачу тут умов для відновлення файлу.--Andriy.v (обговорення) 10:15, 4 квітня 2021 (UTC)
Як це "колекція"? Чого це Ви вирішили? Є якісь аргументи крім "ймовірно"? Придивіться уважно: хіба ті марки наклеєні на папір? Ні, вони є частиною того аркушу! Чи Ви вважаєте, що хтось надрукував барвисту листівку, зробив голками перфорацію, написав назву країни та ціну? Азербайджан та інші країни випускають численні марочні блоки з фігурно обрізаними краями. Вони наклеєні на білий папір, котрий захищає шар клею від висихання. Так робить і Укрпошта, захищаючи смужками паперу клапан конверту. Перед наклеюванням захисний папірець знімають.Усе це добре видно на фото. Подивіться на https://peterstamps.ru/item/58822, переконайтеся у моїй правоті та поверніть видалене. В. Николов (обговорення) 12:12, 4 квітня 2021 (UTC)
Довести відсутність захисту АП на те зображення не маю я, це маєте зробити Ви. Про ніякі наклеювання не йшла мова. Все що я бачу це вільні від АП марки розміщені на фоні невільного фото. Якщо Ви доведете мені що зображення на фоні вільне — файл буде відновлено. Наразі без конкретних посилань Вам це, скоріше всього, не вдасться. Крім того такі фото слід завантажувати на Сховище якщо вони вільні, не розумію чому Ви цього не зробили.--Andriy.v (обговорення) 12:21, 4 квітня 2021 (UTC)
В тому-то й справа: Ви бачите поштові марки, а перед Вами - поштовий блок. Ви бачите лише частину зображення цілісної речі, яка УСЯ є суспільним надбанням. І пропонуєте мені шукати офіційні докази цього. Це те саме, що пошук доказів суспільного надбання зображення фірмового одягу на фоні людини, чиє фото знаходиться у СН. Дещо кумедно... Наша дискусія - своєрідна відповідь на Ваше запитання, чому я завантажую вільні зображення не у Сховище, а у локальну Вікі. В. Николов (обговорення) 16:34, 4 квітня 2021 (UTC)
Ні, не переконали. Допоки не доведете, що цей поштовий блок зроблений органами влади я відновлювати файл не збиратимусь. «Наша дискусія - своєрідна відповідь на Ваше запитання, чому я завантажую вільні зображення не у Сховище, а у локальну Вікі» — не відповідь на моє питання.--Andriy.v (обговорення) 16:55, 4 квітня 2021 (UTC)

Запитання від Valentyna 33 на сторінці Триліси (Фастівський район) (20:33, 4 квітня 2021)

Доброго дня. Як додати фото? Редагую з телефону. Дякую --Valentyna 33 (обговорення) 20:33, 4 квітня 2021 (UTC)

Вітаю. Використовуйте Вікіпедія:Майстер завантаження файлів.--Andriy.v (обговорення) 20:35, 4 квітня 2021 (UTC)

Привіт! Ви є активним патрульним, тому, можливо, вам було б цікаво долучитися до проєкту із моніторингу вандалізму?

Ідея в тому, щоб завжди був хтось, хто перевірить усі невідпатрульовані редагування анонімів за конкретний день на предмет очевидного вандалізму. Бо маємо осяжну проблему із тим, що часто вандалізм довго залишається непоміченим, що шкодить чистоті Вікіпедії і її репутації.

Щоб долучитися, достатньо приділяти півгодини-годину часу раз на тиждень-два. Для активних учасників передбачені сувеніри; деталі на сторінці проєкту. Дякую! --Acedtalk 21:17, 5 квітня 2021 (UTC)

Вітаю. Наразі досить зайнятий, можливо тільки вечором або у вихідні. Ще подумаю над цим.--Andriy.v (обговорення) 22:08, 5 квітня 2021 (UTC)

Прохання

Вітаю. Ваше редагування ред. № 30918705 унеможливило показ деяких посилань на проєкти. Наприклад {{Навігація|Проект=Відеоігри}}. Для старих проєктів не існує перенаправлень Проєкт. Бажано цю частину Вікіпедія:Проєкт замінити на Вікіпедія:Проект. Звичайно можна написати і окрему логіку, але на мою думку, варто просто зачекати на завершення обговорення, а потім робити заміни на уніфіковану назву. Дякую. --Salween (обговорення) 18:57, 8 квітня 2021 (UTC)

Можлива і протилежна ситуація, коли нові проєкти існують без перенаправлень. Але підозрюю, що їх досить мало зараз. --Salween (обговорення) 19:03, 8 квітня 2021 (UTC)
Ідеальний варіант, щоб зараз працював шаблон для всіх проєктів(старих і нових), це створити ботом для всіх старих проєктів перенаправлення. --Salween (обговорення) 19:07, 8 квітня 2021 (UTC)
Так, в ідеалі потрібно перейменувати.--Andriy.v (обговорення) 19:41, 8 квітня 2021 (UTC)

Чи не могли б ви додати якоїсь документації до шаблону? Дякую. --Ата (обг.) 12:51, 9 квітня 2021 (UTC)

Я там редагував більше 3 років тому, навіть вже не памятаю з якої причини. Зараз немаю часу розбиратися як працює той шаблон, можливо займуся цим завтра.--Andriy.v (обговорення) 21:20, 9 квітня 2021 (UTC)

Привіт! У квітні-травні за підтримки ГО «Вікімедіа Україна» плануємо провести онлайн-форум адміністраторів українських вікіпроєктів. Попередній формат (який можна обговорювати) — дводенна онлайн-подія, яка приблизно наполовину складатиметься із практичних тренінгів і наполовину із обговорень/дискусій; відкрита для всіх активних користувачів, але спрямована на адміністраторів української Вікіпедії та сестринських проєктів.

Запрошую вас обговорювати формат, пропонувати теми сесій і зголошуватися до участі на цій сторінці — Вікіпедія:Форум адміністраторів вікіпроєктів 2021.

Ви отримали це повідомлення, бо є адміністратором/адміністраторкою чи адміністратором інтерфейсу української Вікіпедії чи іншого вікіпроєкту українською мовою. --Acedtalk 16:02, 15 квітня 2021 (UTC)

Доброї ночі, чи не могли б Ви перевірити мою заявку на права патрульного?--IndesseerUA (обговорення) 19:59, 15 квітня 2021 (UTC)

Вітаю. На днях спробую подивитися до заявки.--Andriy.v (обговорення) 10:00, 19 квітня 2021 (UTC)

Щодо Світлини Сергія Раєвського

Вітаю, Ви можете повернути оригінальну версію світлини Файл:Раевский Сергей.jpg? Вона була неправильно оформлена. Насправді це світлина фотографа Іваницького зроблема під час царату. Сергей Александрович&client=firefox-b-d&ved=2ahUKEwjos6GQ4YnwAhVjBxAIHbYPC4cQMygCegQIARA_ За посиланням є необрізана версія цієї світлини де вказано автора і є паспарту на звороті. --VenzKor (обговорення) 07:57, 19 квітня 2021 (UTC)

Вітаю. Відновив та переніс на Вікісховище. Дякую, що звернули на це увагу.--Andriy.v (обговорення) 10:02, 19 квітня 2021 (UTC)
Вам дякую. --VenzKor (обговорення) 09:41, 20 квітня 2021 (UTC)

Подяка

Вітаю. Вчергове дякую, цього разу за блокування того 94.153.8.132. З повагою, --АВШ (обговорення) 00:50, 24 квітня 2021 (UTC)

Вітаю. Нема за що дякувати. Це мені ще й потрібно вибачитись за невиконаний вчорашній Ваш запит.--Andriy.v (обговорення) 04:34, 24 квітня 2021 (UTC)
Звісно, ви ж були страшно зайняті, шукаючи кращий спосіб заткнути рота користувачу, з яким у вас «кармічний» конфлікт. І вам вдалося! Вам подяка, вірніше благодарность за службу! Mykola Swarnyk (обговорення) 05:29, 24 квітня 2021 (UTC)
Прошу. Завжди стараюсь, щоби у Вікі панувала справедливість.--Andriy.v (обговорення) 05:32, 24 квітня 2021 (UTC)
Вам трошки рівень мови підтягти не завадить. СправЕдливість правильніше буде. З читанки почніть. Mykola Swarnyk (обговорення) 05:21, 25 квітня 2021 (UTC)
Ну, помилки бувають у всіх, втім дякую за пораду.--Andriy.v (обговорення) 05:26, 25 квітня 2021 (UTC)
Прошу. Грамотність це основа. Неграмотна людина часто має хибне уявлення про справедливість. Mykola Swarnyk (обговорення) 05:33, 25 квітня 2021 (UTC)
«Неграмотна людина часто має хибне уявлення про справедливість» — о, не переживайте, це не до мене.--Andriy.v (обговорення) 05:37, 25 квітня 2021 (UTC)
Завищена самооцінка в поєднанні з несамокритичністю. Якщо людина не визнає помилок і не працює з ними, вона старається компенсувати це в іншій сфері. Наприклад, показуючи свою «владу» на іншими, попросту знущаючись. Це проблемка. Mykola Swarnyk (обговорення) 15:13, 25 квітня 2021 (UTC)
Я визнаю свої помилки (приклад з "СправЕдливість" Ви самі побачили) і завжди працюю над ними щоби їх більше не допускати. Я завжди ціную роботу будь-якого користувача у цьому проєкті, але також я стараюсь щоби й інші поважали одне одного. Втім якщо є користувачі, яким начхати на загальноприйняті (спільнотою або ФВМ) правила та норми, то якраз для цього спільнота довірила мені (й іншим адмінам) інструменти впливу, які я можу використати щодо таких недобросовісних користувачів. Це простий механізм, який ефективно працює у більшості вікіспільнот, але Вам чомусь здається, що так не мало би бути, і що користувачам таким як Ви все можна, і що Ваша точка зору правильніша за усі правила Вікіпедії. Як результат АК вже двічі дав Вам зрозуміти, що Ви неправі, але я бачу, що Вам до одного місця навіть думка АК. До речі, з останнього позову щодо Ваших дій, АК вирішив, що мої обмеження щодо Вас були занадто м'якими, і тому вирішив що Вам не тільки потрібно унеможливлювати заміни г → ґ та х → г в назвах, але й загалом заборонити повністю усі перейменування в основному просторі. Ну що ж, зачить я помилився, треба було зразу зробити так як вирішив АК. Ось бачите — я визнаю свої помилки.--Andriy.v (обговорення) 17:51, 25 квітня 2021 (UTC)
Так, так. І на фоні цього ще пошуки «вищого авторитету». Неповна сім'я, як бачиться... Це пояснює, але не виправдовує. Mykola Swarnyk (обговорення) 21:19, 27 квітня 2021 (UTC)

Потрібна допомога

Шановний пане Андрій! Навчіть, будь ласка, як правильно категоризувати зображення. Я попробував на файлі Файл: Презентація1.jpg Подивіться, будь ласка! Щось не так!. Підкажіть як, і тоді я категоризую інші файли. ЯГВ (обговорення) 06:15, 26 квітня 2021 (UTC)

Вітаю! Загалом для категоризації зручно використовувати додаток HotCat, документацію до якого можете знайти на ВП:HC. Раджу вам користуватися саме ним. Якщо виникнуть ще питання, звертайтеся.--Andriy.v (обговорення) 06:52, 26 квітня 2021 (UTC)

Дякую за спробу допомогти, але я, мабуть, незрозуміло запитав. Я привів приклад одного із документів (Файл: Презентація1.jpg )~, де я вказавв категорію. Але треба "витерти" текст "про відсутність категорії" і др.ЯГВ (обговорення) 06:49, 28 квітня 2021 (UTC)

Так, Ви шаблон про відсутність категорії можете видалити вручну як тільки вставите категорію (як це зробив я у вказаному Вами файлі), або автоматично через використання додатку HotCat.--Andriy.v (обговорення) 08:31, 28 квітня 2021 (UTC)

Дякую! ЯГВ (обговорення) 05:29, 29 квітня 2021 (UTC)

Про "Файл:Пам'ятник загиблим у Чернобилі працівникам внутрішніх справ України.jpg"

Шановний пане Андрій! Цей памятник в середині (в приміщенні) обласного управління міліції. Має своерідний вигляд. Він також підлягає вилученню? З пошаною ЯГВ (обговорення) 07:37, 29 квітня 2021 (UTC)

Можливо, але не впевнений.--Andriy.v (обговорення) 20:53, 30 квітня 2021 (UTC)

Прохання

Вітаю. Ви свого часу захистили від вандальних анонімів оцю сторінку. Дякую. Проте ситуація у Вікі з флудометом непевна, його ще не вдалося вгамувати. А захист на цій сторінці спливає 4 травня 2021 року. А її ще доповнювати і правити неодноразово. Чи могли б Ви її так само знову захистити? З повагою, --АВШ (обговорення) 20:15, 3 травня 2021 (UTC)

Вітаю. Без проблем.--Andriy.v (обговорення) 20:18, 3 травня 2021 (UTC)
Щиро дякую! --АВШ (обговорення) 20:20, 3 травня 2021 (UTC)

Прохання

Вітаю. Не могли би ви змінити назву з Вікіпедія:Проект:ВікіСтудія на Вікіпедія:Проєкт:ВікіСтудія. З усіма підсторінками. Дякую. --Salween (обговорення) 17:08, 5 травня 2021 (UTC)

YesТак Зроблено.--Andriy.v (обговорення) 17:13, 5 травня 2021 (UTC)

please delete my user page

hey there, sorry for speaking english. can you please delete my user page? thanks. --Zemxer (обговорення) 18:59, 9 травня 2021 (UTC)

Hello, done.--Andriy.v (обговорення) 19:02, 9 травня 2021 (UTC)

Потрібна допомога

Пане Андрій! Не можу завантажити фото панно (розмір 2 мб) - лягає впоперек при спробі "Вибрати фото". ЯГВ (обговорення) 06:56, 11 травня 2021 (UTC)

Вітаю ЯГВ. "лягає впоперек" Ви маєте на увазі, що фото перекручується на 90°?--Andriy.v (обговорення) 07:21, 12 травня 2021 (UTC)
  Так! Зображення | перекручуэться в --- ЯГВ (обговорення) 07:42, 12 травня 2021 (UTC)

Шановний Андрій! Я переривав процес завантаження фото, коли бачив, що воно перекручується. Спробую довести процес завантаження до кінця, а Ви потім, якщо воно і в результаті буде перекрученим, вилучите це зіпсоване зображення. ЯГВ (обговорення) 06:37, 13 травня 2021 (UTC)

    Фокус удався! Результативне зображення нормальне! Воно виглядає так: [Файл:Фрагмент мозаїчного панно на адміністративній споруді – копія.jpg]

Вибачте за мороку! Дякую за спробу допомогти! ЯГВ (обговорення) 06:54, 13 травня 2021 (UTC)

Вітаю

Яка ціна вашої роботи?— Це написав, але не підписав користувач Ua5599 (обговореннявнесок) 20:02, 11 травня 2021‎ (UTC).

Вітаю. Цікаве питання, мені ще його ніхто не задавав. А навіщо Вам знати ціну моєї роботи?--Andriy.v (обговорення) 07:39, 12 травня 2021 (UTC)

Ще одне прохання

Вітаю. На цій сторінці ще на жаль багато має бути редагувань. Чи могли б Ви ще раз заблокувати від анонімів якнайдовше. З повагою, --АВШ (обговорення) 18:33, 15 травня 2021 (UTC)

Щиро дякую за швидку дію! --АВШ (обговорення) 22:30, 15 травня 2021 (UTC)

Bot flag

Hi!

Does all bots need a bot flag or can they edit at low speed without a flag?

I was thinking of trying to make some edits related to files.

I would like to ask users if they would be willing to relicense files with GFDL like Special:Diff/31553881. If they say yes and have uploaded many files I was thinking of offering to help them do it with my bot.

It should also be possible to do edits related to license migration like Special:Diff/31440902 for inactive users.

If there are any local bot users that have time that would of course be easier but I have not seen many users working on files. But perhaps you know anyone who might have time to help? --MGA73 (обговорення) 13:29, 1 травня 2021 (UTC)

Hi! Yes, all bots needs a bot flag to run. I can try these days to run the bot, but you should update Користувач:MGA73/GFDL-only.--Andriy.v (обговорення) 18:25, 2 травня 2021 (UTC)
Hi! Thank you. Yes that page is not updated. Is it possible to run the bot on Категорія:Вікіпедія:Кандидати на переліцензування? Or do you need the files to be on a list/page? --MGA73 (обговорення) 21:20, 3 травня 2021 (UTC)
It will be easier if the list of files is already sorted by uploader, otherwise the creation and running of sorting algorithm will take a lot of time.--Andriy.v (обговорення) 21:30, 3 травня 2021 (UTC)
I updated the list. Let me know if you need it formated in a different way. You can also click this link if that format is better. --MGA73 (обговорення) 13:13, 4 травня 2021 (UTC)
The actual list is perfect. I only need now to write a notification template, which bot will use to inform users. Can you write a template like this? After i will translate it and than will run the bot. The template should explain to users why they should relicense their works.--Andriy.v (обговорення) 19:35, 5 травня 2021 (UTC)

Thank you! A suggestion is this:

Please help us update files licensed with GFDL

{{GFDL}} was originally designed for software manuals and it is not good for media because it makes it difficult to re-use the material. Motivated by the the wish of making it easier to re-use files in compliance with the world-wide wiki-vision the Wikimedia Foundation Board decided in 2009 to stop using GFDL as a sole license and also use Creative Commons. You can help to complete the update by relicensing your file(s) listed below.

To do so add a {{cc-by-sa-4.0}} tag to the image description and changing {{GFDL}} to {{GFDL|migration=redundant}} or change {{GFDL}} to {{self|GFDL|Cc-by-sa-4.0}}.

You can read more about it here.

  1. <list of file(s)>

Signature

Can you use this? --MGA73 (обговорення) 20:49, 5 травня 2021 (UTC)

Pavlo1 have relicensed all his files so I removed them from the list. I also cleaned up in Категорія:Вікіпедія:Кандидати на переліцензування because many files had 2 x GFDL. There is one file I do not understand what uploader mean Файл:Бойчук.М.П. P1420936.JPG. --MGA73 (обговорення) 16:08, 7 травня 2021 (UTC)

Hi! Do you need anything to do this? Other than some free time? :-) --MGA73 (обговорення) 19:26, 26 травня 2021 (UTC)

Before run the bot i need to complete the translation of the page Вікіпедія:Переліцензування зображень and of the message. @Piramidion: можете допомогти завершити переклад сторінки Вікіпедія:Переліцензування зображень?--Andriy.v (обговорення) 15:22, 29 травня 2021 (UTC)
Хіба що завтра, бо я зараз у дорозі, з комп'ютера зайду лише вранці.--Piramidion 16:37, 29 травня 2021 (UTC)
Дуже дякую!!--Andriy.v (обговорення) 16:57, 29 травня 2021 (UTC)
Thank you. I could only help a bit Special:Diff/32379031. ^ _ ^ --MGA73 (обговорення) 18:29, 29 травня 2021 (UTC)
Thank you @Piramidion: for translating the page. Perhaps you could also translate the message above? ("Please help us ... You can read more about it here."). --MGA73 (обговорення) 11:10, 30 травня 2021 (UTC)
Done below. And I thank you both too )--Piramidion 13:27, 30 травня 2021 (UTC)

Будь ласка, допоможіть нам оновити файли, опубліковані під ліцензією GFDL

Ліцензія {{GFDL}} початково створювалася для посібників з користування програмним забезпеченням, і вона є не дуже придатною для медіафайлів, оскільки створює труднощі для повторного використання матеріалів. Мотивована прагненням спростити повторне використання файлів у відповідності з нашим баченням майбутнього вікіруху, 2009 року Рада повірених Фонду Вікімедіа вирішила припинити використання GFDL як єдиної ліцензії та використовувати на додачу до неї також ліцензію Creative Commons. Ви можете допомогти здійснити це оновлення шляхом переліцензування ваших власних файлів, перелічених нижче.

Для цього додайте шаблон {{cc-by-sa-4.0}} до сторінки опису файлу та замініть шаблон {{GFDL}} на {{GFDL|migration=redundant}}, або просто замініть {{GFDL}} на {{self|GFDL|Cc-by-sa-4.0}}.

Дізнатися більше можна тут.

  1. <список файлів>

Підпис


Thanks a lot. I updated Користувач:MGA73/GFDL-only so it should be ready. Only known problem is Файл:Бойчук.М.П. P1420936.JPG because I do not understand what uploader mean. But it is just 1 file. No reason not to stop the process. --MGA73 (обговорення) 14:10, 30 травня 2021 (UTC)
Green tickТакDone--Andriy.v (обговорення) 05:56, 31 травня 2021 (UTC)
@Andriy.v та Piramidion: Thank you! I hope users will help relicense. --MGA73 (обговорення) 08:19, 31 травня 2021 (UTC)

Привіт! 29—30 травня 2021 року пройде перший форум адміністраторів українських вікіпроєктів. Запрошуємо вас долучатися.

Захід складатиметься із практичних тренінгів та обговорень, корисних для адміністраторів Вікіпедії та інших вікіпроєктів. Хоча цільовою аудиторією події є адміністратори, вона відкрита для участі усім охочим активним користувач(к)ам вікіпроєктів за попередньою реєстрацією.

Захід пройде онлайн у формі дводенної події, по кілька годин на день. Час — попередньо із 11:00 до 16:00 кожного дня (точний час може незначно змінитися залежно від програми).

Для участі запрошуємо зареєструватися за цим посиланням. Також будемо раді вашим пропозиціям власних виступів або ідеям тем, які варто підняти на форумі. Навіть якщо ви не зможете долучитися до події вживу, можете усе одно зареєструватися; після події організатори надішлють вам записи сесій, які будуть записуватися. Деталі — на сторінці події.

Ви отримали це повідомлення, бо є адміністратором/адміністраторкою чи адміністратором інтерфейсу української Вікіпедії чи іншого вікіпроєкту українською мовою. --AntonProtsiuk (WMUA) (обговорення) 07:58, 14 травня 2021 (UTC)

Привіт! Пишу, щоб нагадати про цю подію; вона пройде уже в цю суботу—неділю. Плануємо багато цікавого для адміністраторів вікіпроєктів — як практичні тренінги (на кшталт технічних порад чи вирішення конфліктів), так і обговорення. Якщо не вийде долучитися, але подія зацікавила, можете все одно заповнити реєстраційну форму; потім ми надішлемо записи усіх або більшості сесій. --AntonProtsiuk (WMUA) (обговорення) 22:21, 26 травня 2021 (UTC)

Адміністративні одиниці країн світу

Вітаю. Прохання до вас. Тут сторінка під захистом, та, можливо, потрібна буде співпраця з іншим ботовласником. Я, на жаль, обмежений в правах. Ось тут деталі: Обговорення_користувача:Rar#Бот. Дякую. --Salween (обговорення) 07:04, 16 травня 2021 (UTC)

Вітаю. На жаль я не дуже зрозумів суть Вашого запиту. Якщо потрібно редагувати захищені сторінки, будь ласка вкажіть саме які і які зміни потрібно внести.--Andriy.v (обговорення) 18:33, 17 травня 2021 (UTC)
Добре. Тоді прохання поки що перейменувати з Шаблон:Проект:Адміністративні одиниці країн світу на Шаблон:Проєкт:Адміністративні одиниці країн світу. І ще одне прохання: змінити назву з Вікіпедія:Проект:Цей день в історії на Вікіпедія:Проєкт:Цей день в історії з усіма підсторінками. Але там багато сторінок, тому це робота для бота. Дякую. --Salween (обговорення) 19:00, 17 травня 2021 (UTC)
YesТак Зроблено.--Andriy.v (обговорення) 19:48, 17 травня 2021 (UTC)
Дякую. Стосовно першого питання. Шаблон Шаблон:Проєкт:Адміністративні одиниці країн світу додає безліч категорій. Потрібно змінити у назвах категорій(проект на проєкт) у шаблоні, та перейменувати самі категорії. Крім того замінити слово проект на проєкт, де це можливо. Думав сам це зробити, але виявилось там ще, крім каскадного, інший захист, відразу не перевірив. --Salween (обговорення) 19:53, 17 травня 2021 (UTC)
YesТак Зроблено.--Andriy.v (обговорення) 20:13, 17 травня 2021 (UTC)
Дякую. Перевірити зможу лише коли кеш оновиться. --Salween (обговорення) 20:22, 17 травня 2021 (UTC)
І останній момент. Шаблон варто додати до списку Вікіпедія:Сторінки з каскадним захистом, зараз там перенаправлення. Дякую. --Salween (обговорення) 20:25, 17 травня 2021 (UTC)
Вітаю. Прохання, коли у вас буде час, пройтись ботом по підсторінкам перенаправлення Вікіпедія:Проект:Тематичний тиждень та змінити назву на Вікіпедія:Проєкт. Перенаправлення не потрібно чіпати. А вже після замінити в Шаблон:Тематичний_тиждень проект на проєкт, який під захистом. Дякую. --Salween (обговорення) 17:12, 22 травня 2021 (UTC)
Запит вже є на ВП:ЗДР. Там краще спочатку зробити шаблон для автоматизації переходу з одної сторінки на наступну.--Andriy.v (обговорення) 13:48, 23 травня 2021 (UTC)
Там про інший проєкт. --Salween (обговорення) 20:01, 23 травня 2021 (UTC)

Внесок користувача 103.60.175.3

ваш бот може затвердити його правки? --Jphwra (обговорення) 18:21, 21 травня 2021 (UTC)

Переблокування

Вітаю. Я вимкнув автоблокування MesnikNS, бо воно блокує IP NOSFERATU. Попередження щодо обходів обмежень я йому написав. --Mykola обг 10:51, 22 травня 2021 (UTC)

Вітаю. Добре зробили.--Andriy.v (обговорення) 13:46, 23 травня 2021 (UTC)

Квенська мова

Вітаю. Допоможете "оживити" цей шаблон для квенської мови? Потрібен, наприклад, на цій сторінці. --lxlalexlxl (обговорення) 16:27, 24 травня 2021 (UTC)

Вітаю. YesТак Зроблено.--Andriy.v (обговорення) 19:50, 24 травня 2021 (UTC)

Прохання

Вітаю! Прошу Вас замінити назву річки Нетека на Молдавка. Річка Нетека ніякого відношення до річки Молдавки не має. Дякую, з повагою --Nikolay.sinitskiy (обговорення) 10:53, 25 травня 2021 (UTC)

Будь ласка, допоможіть нам оновити файли, опубліковані під ліцензією GFDL

Ліцензія {{GFDL}} початково створювалася для посібників з користування програмним забезпеченням, і вона є не дуже придатною для медіафайлів, оскільки створює труднощі для повторного використання матеріалів. Мотивована прагненням спростити повторне використання файлів у відповідності з нашим баченням майбутнього вікіруху, 2009 року Рада повірених Фонду Вікімедіа вирішила припинити використання GFDL як єдиної ліцензії та використовувати на додачу до неї також ліцензію Creative Commons. Ви можете допомогти здійснити це оновлення шляхом переліцензування ваших власних файлів, перелічених нижче.

Для цього додайте шаблон {{cc-by-sa-4.0}} до сторінки опису файлу та замініть шаблон {{GFDL}} на {{GFDL|migration=redundant}}, або просто замініть {{GFDL}} на {{self|GFDL|Cc-by-sa-4.0}}.

Дізнатися більше можна тут.

Список файлів:

  1. File:Cxid(magazine).jpg

Дякуємо за співпрацю. --Andriy.vBot (обговорення) 22:35, 30 травня 2021 (UTC)

Сторінка Халяль

Привіт, виправте будь-ласка бульки в іншомовній назві після вашого редагування. Romkabaz (обговорення) 09:04, 18 червня 2021 (UTC)

Внесок користувача 219.83.34.250

пустіть бота, хай затвердить зміни, він повилучав телефони з карток, а руками 500 сторінок затвверджувати дужедовго --Jphwra (обговорення) 04:56, 16 червня 2021 (UTC)

Про архівування

Вітаю. З Користувач:UArchiveBot/config мені не ясно, чи можна зробити так, щоб назва архівів була періодом "рік-місяць початку — рік-місяць кінця"? Бо назви "Архів %(counter)d" не помагають в пошуку за конкретним часом. --AS 17:42, 8 липня 2021 (UTC)

Вітаю. Так, можна або архівувати за роком, або за місяцями див. Користувач:UArchiveBot/config#Приклад_2_-_архіви_по_місяцях. Користувачі Ahonc, Visem та Romanbibwiss якраз користуються таким методом архівування (див. внесок бота).--Andriy.v (обговорення) 18:32, 8 липня 2021 (UTC)
Я б хотів це для Кнайпи, а там нема стільки обговорень, щоб архівувати помісячно. Тобто, щоб тригерилося за розміром, але в назві вказувався проміжок. --AS 20:15, 8 липня 2021 (UTC)
Зрозумів. На жаль зараз бот таке не може виконувати.--Andriy.v (обговорення) 09:30, 10 липня 2021 (UTC)

WRating — сервіс, який оцінює ваш внесок у відвідуваність Вікіпедії.

Привіт. Дякую, що наповнюєте українську Вікіпедію. Мене звати Андрій UkrFace і я розробник рейтингу WRating. Рейтиг зіставляє об'єм правок, які ви зробили, з відвідуваністю відповідних статтей.
Система вже оцінила ваш акаунт. Завдяки вашому внеску Вікіпедія у червні отримала 96 763 переглядів (детальніше).
Рейтинг оновлюється щомісяця, зазвичай до 5-го числа кожного місяця.
Також я розробив юзербокс:

РЕЙТИНГ
W
Слідкую за своїм рейтингом на WRating
Код: {{WRating|wiki=uk|username=Andriy.v}}

Його можна розмістити на своїй сторінці, посилання з нього веде прямо на ваш результат.
Буду радий бачити вас серед користувачів рейтингу.
UkrFace (обговорення) 17:01, 9 липня 2021 (UTC)

Персональне обмеження

Доброго здоров'я! 3 січня цього року Ви наклали на мене ПО щодо заміни літер г на ґ у назвах статей, зазначивши: «Якщо Ви це обмеження не намагатиметися порушувати — через певний час з Вас його знімуть». Гадаю, минуло вже достатньо часу, щоб я виправдав сподівання. Прошу зняти з мене персональне обмеження. ―NachtReisender (обговорення) 11:04, 17 липня 2021 (UTC)

Вітаю, рахуйте не з січня а з 20 березня (остання Ваша спроба порушити ПО). ПО я знімаю, але вважайте що якщо повторються знову неконсенсусні перейменування з Вашого боку — обмеження буде відновлене щонайменш на річний термін. Сподіваюсь цього разу не підведете мої сподівання.--Andriy.v (обговорення) 16:46, 17 липня 2021 (UTC)
Дуже вдячний! ―NachtReisender (обговорення) 16:10, 21 липня 2021 (UTC)

Чернівецький район

Вітаю. Змушений підняти проблему, створену Вашим перейменуванням статті «Чернівецький район (Чернівецька область)» на «Чернівецький район», через що усі наявні у Вікі посилання на інший район (Вінницької області) потрапляють на Чернівецький район Чернівецької області. Тому до Вас велике прохання здійснити зворотне перейменування або ж переоформити усі посилання (кожне зокрема) на статтю «Чернівецький район (1923—2020)».--Oleh z Kalusha (обговорення) 06:27, 2 серпня 2021 (UTC)

Лічильник голосів

Вітаю.

Там щось лічильник збився в номінації, я якоїсь помилки серед голосів не знайшов, може десь глибше щось зламалося. --Mykola обг 20:29, 2 серпня 2021 (UTC)

Вітаю. Це ймовірно через заявку на права бюрократа вище, яка збиває з пантелику лічильник.--Andriy.v (обговорення) 21:03, 2 серпня 2021 (UTC)

ВП:ПС

Привіт ще раз. А можна мені ще отой скрипт відновити для швидкого підбиття підсумків на ВП:ПС, який відображався зліва в меню "інструменти"? --Flavius (обговорення) 08:58, 21 липня 2021 (UTC)

YesТак Зроблено.--Andriy.v (обговорення) 09:11, 21 липня 2021 (UTC)

Привіт. Чогось скрипт не до кінця спрацьовує. Після підбиття підсумку переносить у завершені [6], але в той же час із загального списку не видаляє. Приходиться вручну це робити [7]. Глянь, будь ласка. Дякую. --Flavius (обговорення) 10:11, 13 серпня 2021 (UTC)

Привіт. Скрипт був зроблений щоб працювати в тандемі зі скриптом про номінацію, який в назвах статей не ставить андерскори. Через це додаток про підбиття підсумку не взмозі індентифікувати рядок із закритою номінацією, якщо там є андерскори замість простого пробіла. Пофіксити цей недолік звісно можливо, але на перший погляд це не так просто, а оскільки випадків використання андерскорів не так вже й багато — вважаю що не варто на це тратити час. Користаючись нагодою хочу висловити Вам вдячність за відновлення активності у Вікіпедії, в основному на ВП:ПС.--Andriy.v (обговорення) 06:56, 14 серпня 2021 (UTC)

Питання від ICR NAAU (11:00, 10 серпня 2021)

Добридень. Підкажіть новачку, чи можна долучити фото в одну зі статей Вікіпедії без використання Wikimedia Commons? Якщо такої можливості нема, то чи можна долучити до Wikimedia Commons (а потім вставити звідти в статтю) фото особи з офіційного сайту державної наукової установи (скажімо, зі сторінки з інформацією про працівника) без зазначення типу ліцензії, бо на сайті установи пункту про ліцензування матеріалів не передбачено, чи розмістити це фото як Public Domain, адже інформація про працівника з сайту установи є загальнодоступною? --ICR NAAU (обговорення) 11:00, 10 серпня 2021 (UTC)

Вітаю. Фото можна завантажувати локально (не на Wikimedia Commons), лише якщо це фото невільне і відповідає критеріям добропорядного використання (фото живих осіб не відповідають цими критеріями). Інакше вільні фото слід завантажувати на Wikimedia Commons. Усі файли мають ліцензуватися, тобто зображення без ліцензії забороненні і будуть вилученні. Фото на сайтах держустанов загалом теж захищаються авторським правом, тому скоріш за все Вам не слід завантажувати це фото на сайти Вікімедії.--Andriy.v (обговорення) 05:49, 11 серпня 2021 (UTC)

Devil mirror puca

чому він не заблокований????? --Jphwra (обговорення) 07:32, 22 серпня 2021 (UTC)

Вітаю і Вас. Бучач-Львів мене пінгнув на ВП:ЗА і відволікнув від того користувача.--Andriy.v (обговорення) 07:36, 22 серпня 2021 (UTC)

Дуже важливо: проголосуйте на виборах Ради повірених Фонду Вікімедіа (якщо ще не встигли)!

До 23:59 31 серпня 2021 (UTC) відбуваються вибори чотирьох представників спільноти Вікімедіа до Ради повірених Фонду Вікімедіа. Усього є 19 кандидатів.

Саме через ці вибори спільнота Вікімедіа може впливати на якість прийняття рішень Фондом Вікімедіа. Таким чином члени спільноти можуть вплинути на те, в якому керунку розвиватиметься сама спільнота й Фонд, якою буде стратегія всього руху Вікімедіа і як вона буде втілюватися. Можна ознайомитися із блогпостом, де про це все (і трохи більше) написано простою мовою: «Світова вікімедійна спільнота йде на вибори Фонду Вікімедіа».

Нижче — коротка таблиця витягів із програм кандидатів, знанням мов, активністю у вікіпроєктах та у русі Вікімедіа. Також можна прочитати повні біографії та програми кандидатів (українською!) тут.

Зверніть увагу, що змінилися правила голосування, тепер потрібно «ранжувати» кандидатів, розміщуючи їх за пріоритетом від 1 (найвищий, найбільше хотілося б бачити у Раді) до 19 (найнижчий, найменше хотілося б бачити у Раді).

Натисніть тут, щоб проголосувати.

Коротка таблиця витягів із програм кандидатів, знанням мов, активністю у вікіпроектах та у русі Вікімедіа
Фото Псевдонім Ім'я Країна Рідна мова У вікі з К-сть редагувань У вікі Поза вікі Програма
Ravidreams Равішанкар Айякканну (Ravishankar Ayyakkannu) Індія / Катар тамільська 2005 35.667, найактивніша — таміл. ВП (26.987) адміністратор проєктів тамільською; програмний директор «Вікімедіа Індія» (2014—16), де допоміг вивести тамільські Вікіджерела до топ-10; Керівник стратегічних партнерств Азії та Східної Європи у Фонді Вікімедіа (2016—18), там розробив «Проєкт Тигр» з розвитку контенту мовами Індії з нижчої індійської касти; засновник фонду, що створює інструменти та репозиторії для розвитку вільних знань тамільською; був членом генеральної ради з розвитку тамільських IT-стандартів; активіст опозиції до індійського уряду переконатися, що Рада відображає дух спільноти та руху в усій її діяльності; наглядати за успішним впровадженням стратегії руху; забезпечити, що Рада знає про прагнення та потреби Глобального Півдня
AshLin полковник у відставці Ашвін Байндур (Ashwin Baindur) Індія конкані 2006 33.842, найактивніша — англ. ВП (30.492) автор 655 нових статей в англ. ВП, засновник там вікіпроєкту Лускокрилі; організатор першої індійської Вікіконференції в 2011; був радником «Вікімедіа Індія» та Освітньої програми в Індії 32 роки цивільного та військового виконавчого досвіду у сфері оборони як офіцер-інженер; керував бібліотекою військового коледжу; член правління Армійського філателістичного товариства Індії дати голос спільнотам Глобального Півдня, що підіймаються; розвиток спроможностей у всьому русі; підтримка успішного втілення стратегії; за рівні права для всіх та лідерство маргіналізованих спільнот вести і будувати рух
Adamw Адам Вайт (Adam Wight) Німеччина англійська 2012 3.298, найактивніша — MediaWiki (1.378) 7 років працював розробником програмного забезпечення у Фонді Вікімедіа, нині 2 роки як працює на такій самій посаді у «Вікімедіа Німеччина», поважає спільноту працював розробником ПЗ та різноробочим, заснував продовольчий колектив та безкоштовну школу, намагався створити профспілку Фонду Вікімедіа пряма демократія (повністю виборна Рада, дописувачі — юридичний власник Фонду); різноманіття (зняти деякі ролі з Фонду, віддавати більшість коштів місцевим відділенням); діаспора (підтримка неприбуткової вікіферми без реклами)
Victoria Вікторія Дороніна (Victoria Doronina) Велика Британія російська 2007 80.218, найактивніша — рос. ВП (79.452) адміністраторка російської Вікіпедії, була арбітром, одна з ініціаторів системи посередництва; допомагала заснувати «Вікімедіа РУ» (Росія); авторка історії руВікі; була в Комітеті грантів Фонду родом з Білорусі, захистила дисертацію з біології у Великій Британії, нині працює технічним фахівцем на педагогічному факультеті університету; активістка білоруської опозиції в діаспорі забезпечити незалежний нагляд за діяльністю Фонду; розробити довгострокову стратегію еволюції та відтворення руху; просувати рух Вікімедіа на Глобальному Півдні і серед меншин
Pundit Даріуш Ємельняк (Dariusz Jemielniak) Польща / США польська 2007 15.998, найактивніша — пол. ВП (10.516) чинний член Ради; адміністратор пол. ВП, колишній стюард, бюрократ, чек'юзер та омбудсмен, був головою Комітету з розподілу коштів (FDC); автор книги про етнографію Вікіпедії професор теорії управління; викладач Центру інтернету й суспільства Гарварду; засновник найбільшого онлайн-словника Польщі; член правління в розробнику мобільних додатків та в науковому центрі завершення реформи урядування та влиття нових повірених та нового/у CEO (директора) Фонду в команду; відповідь на переслідування, дезінформацію та нові технічні виклики; усталення урядування й фінансування руху
Waltercolor Паскаль Камю-Вальтер [вона] (Pascale Camus-Walter) Франція французька 2011 1.247, найактивніша — фр. ВП (891) членкиня правління «Вікімедіа Франція»; входить до комітету складання Універсального кодексу поведінки асистент сектору соціальних мереж у Відділі цифрової публікації Європейського телебачення ARTE; митець (фотографія, живопис); волонтерила на організації ООН, такі як ВООЗ та ЮНІСЕФ; феміністка зі стажем новий/а CEO (директор) Фонду; слідкувати, щоб інтереси Фонду продовжували співпадати з філософією руху; успішно впроваджувати стратегії (чіткіші методології та правила); якщо нема потрібних інструментів, то маємо створити їх
Reda Kerbouche Реда Кербуш (Reda Kerbouche) Алжир / Росія арабська та шавія 2010 45.349, найактивніша — Вікісховище (19.688) співзасновник і менеджер «Берберських вікімедійців»; відповідальний за комунікації «Вікімедіа Алжир»; співавтор підручника з редагування російської Вікіпедії; колишній член Комітету приєднання; організатор конференцій і конкурсів родом з Казахстану, ріс в Алжирі, захистив дисертацію з менеджменту та живе в Росії; співзасновник та фінансовий директор алжирської культурної організації; був керівником департаменту шведської компанії в Росії гарантія рівного ставлення до усіх в русі Вікімедіа без винятку; знайти рішення проблеми, що деякі афілійовані організації не можуть отримати фінансування Фонду; створити нові партнерства, де їх ще немає
Laurentius Лоренцо Лоса (Lorenzo Losa) Італія італійська 2004 268.449, найактивніша — Вікідані (246.108) адміністратор італійської Вікіпедії, волонтер OTRS, ботовласник; колишній голова правління «Вікімедіа Італія»; був членом Комітету з розподілу коштів (FDC); організатор Конференції Вікімедіа 2013, БоГеМА та «Вікі любить пам'ятки» магістр з математики, писав дисертацію; заснував власну компанію з використанням бібліографічних даних; нині керує розробкою електронної брокерської платформи; у правлінні кількох італійських організацій прозорість у процесах Ради (зокрема враховувати зауваження спільноти), перехід до менш центральної ролі (передати права новій Глобальній раді, яка представлятиме рух); найм і введення нового/ї CEO (директора) Фонду
ProtoplasmaKid Іван Мартінес (Iván Martínez) Мексика іспанська 2006 67.696, найактивніша — ісп. ВП (22.728) адміністратор і автор понад 1000 статей іспанської Вікіпедії; засновник і колишній голова «Вікімедіа Мексика»; координатор «Вікіманії-2015»; омбудсмен; волонтер регіональної вікіспівпраці Iberocoop; член Комітету грантів Фонду 3 роки в галузі маркетингу та організації великих заходів; нині працює над захистом прав людини (і зокрема над адвокацією цифрової безпеки) в одній з найбільших організацій Латинської Америки; засновник і менеджер Creative Commons Мексика введення нового/ї CEO (директора) Фонду; підтримка впровадження стратегії руху (зокрема, децентралізація); різноманітність у русі та розвиток лідерства у спільноті, особливо на Глобальному Півдні; покращення безпеки та інклюзії
GerardM Герард Мейссен (Gerard Meijssen) Нідерланди нідерландська 2003 2.882.980, найактивніша — Вікідані (2.731.183) активний у Вікісловнику, Вікіданих, Вікіпедії та Вікісховищі; засновник Мовного комітету Фонду Вікімедіа; автор першого проєкту GLAM (БоГеМА) з Тропічним музеєм засновник Omegawiki звертати більше уваги на громадськість, яка використовує наші проєкти (наприклад, пошук зображень з Вікісховища, книг з Вікіданих)
Raavimohantydelhi Рааві Моханті (Raavi Mohanty) Індія гінді 2016 1.140, найактивніша — англ. ВП (550) зробив більше тисячі редагувань у 13 різних проєктах, брав участь в організації індійської Вікіконференції, тренував новачків у рамках «Проєкту Тигр», розвивав нові партнерства 25 років золотого досвіду керівником та членом правління малого підприємства в галузі IT в Індії; був волонтером в проєкті уряду Індії з Intel; розвивав проєкти машинного навчання та штучного інтелекту по всьому світу більше фокусу на розвитку навичок; зважати на відео й ілюстрації, щоб люди зі слабшою освітою краще розуміли; зосереджуватися на темах, пов'язаних з локальними потребами (наприклад, в статті Кокос подати харчову цінність)
Fjmustak Фарах Джек Мустаклем (Farah Jack Mustaklem) Палестина арабська й англійська 2005 10.537, найактивніша — араб. ВП (3.595) член-засновник і колишній «Вікімедійців Леванту»; член групи «Арабських вікімедійців»; був членом Комітету приєднання; започаткував Освітню програму в Палестинів; провів віківишкіл для сирійських біженців у Нідерландах родом з США, жив і в США, і в Палестині; програміст за фахом; борець за права людини та цифрові права в арабському світі та за його межами збільшити різноманіття в Раді і представляти маргіналізовані спільноти; більша прозорість урядування і прийняття рішень Фондом; співставити Фонд з рухами за права людини та цифрові права, бо вільне знання є правом для всіх
Mike Peel Майк Піл (Mike Peel) Іспанія англійська 2005 370.305, найактивніша — Вікідані (176.041) адміністратор, автор статей, шаблонів, ботовласник; співзасновник та член першого правління «Вікімедіа Велика Британія»; член «Групи Руху Вікімедіа у Бразилії»; колишній член Комітету з розподілу коштів (FDC) радіоастроном, працював у Сполученому Королівстві й Бразилії, а нині в Іспанії, працює в міжнародних проєктах співпраці над телескопами та керує багатомільйонними проєктами; багато програмує найняти нового/у CEO (директора) Фонду та забезпечити перехідний процес; збільшення прозорості і залучення Ради ФВМ до справ спільноти; децентралізація (перерозподіл завдань між Фондом, афілійованими організаціями й спільнотою)
Vini 175 Вінісіус Сікейра (Vinicius Siqueira) Бразилія португальська 2007 39.752, найактивніша — порт. ВП (35.890) заступник голови «Групи Руху Вікімедіа у Бразилії»; колишній член правління «Вікімедіа Медицина»; активний у напрямках комунікацій, різноманітності та деколонізації лікар у бідних районах Ріо-де-Жанейро, викладає медицину в університеті; гей, активіст за соціальну справедливість, зокрема за доступ до базової медицини та права ЛГБТ+ забезпечити справедливість у прийнятті рішень; інвестувати у навички та розвиток лідерства; підвищити сталість нашого руху; надання сили голосам із Глобального Півдня і маргіналізованих спільнот Глобальної Півночі
Discott Даглас Іан Скотт (Douglas Ian Scott) Південна Африка англійська 2006 15.553, найактивніша — англ. ВП (9.917) активний в англ. ВП та Вікісховищі; колишній голова «Вікімедіа Південна Африка»; голова оргкомітету «Вікіманії-2018»; співорганізатор першої африканської конференції ВікіІндаба; працює над реформою авторського права в ПАР кримінолог за фахом, працював над вирішенням конфліктів; кар'єра дослідника і технолога більше залучення Фонду та Ради зі спільнотою зі збереженням прозорості; найняти та ввести нового/у CEO (директора) Фонду; відновлення балансу між Фондом і спільнотою через розширення ролі спільноти; децентралізація ресурсів
Rosiestep Розі Стівенсон-Ґуднайт (Rosie Stephenson-Goodknight) США сербська (підзабула), англійська 2007 319.723, найактивніша — англ. ВП (223.214) адміністраторка англійської Вікіпедії, співзасновниця груп «Пані в червоному», «ВікіЖінки», «Вікіконференція Пн. Америки»; член правління «Вікімедіа DC» (Вашингтон); голова Комітету приєднання; Вікіпедист року-2016 магістр бізнес-управління; працювала ад'юнкт-професором управління організаціями й викладала залучення талантів; нині на пенсії та є неоплачуваним вікімедійцем-дослідником в університеті найняти й підготувати нового/у CEO (директора) Фонду; покращити урядування Ради і відносини зі спільнотою; продовжувати підтримувати Стратегію руху; надалі розвивати різноманіття спільноти, партнерів тощо
Pavan santhosh.s Паван Сантош Сурампуді (Pavan Santhosh Surampudi) Індія телугу 2013 49.249, найактивніша — телугу ВП (39.056) адміністратор Вікіпедії телугу, автор там 750+ статей; працював в індійській організації CIS-A2K над розвитком проєктів Вікімедіа мовою телугу; організував проєкт з поліпшення 25 тисяч стабів; співорганізатор конференцій виріс у сільській і приміській Індії, перший у родині подорожував літаком; нині менеджер телугу-мовної спільноти у Quora, де працює над партнерствами й маркетингом найм і введення нового/ї CEO (директора) Фонду; уповноваження організацій та спільнот руху через зменшення надмірної централізації; покращення відносин Ради зі спільнотою (розбудова довіри і приналежності)
Lionel Scheepmans Ліонель Шепманс (Lionel Scheepmans) Бельгія французька 2011 29.158, найактивніша — фр. Віківерситет (18.811) 10 років працює над дисертацією з етнографічного дослідження Вікіпедії; співзасновник та колишній член правління «Вікімедіа Бельгія»; адміністратор французького Віківерситету досвід у галузі соціальних та політичних справ (кандидат від Партії піратів на місцевих виборах), антропології, картографії, волонтерських молодіжних рухів, у спільноті неповносправних (дислексія) забезпечити вільне поширення знань та боротися з комерціалізацією; поліпшити співпрацю з волонтерами; слідкувати за дотриманням місії; дотримуватися прозорості; забезпечити гарне управління рухом і Фондом
Yasield Еліана Домініка Яо (Éliane Dominique Yao) Кот-д'Івуар французька 2013 1.960, найактивніша — фр. ВП (877) віцепрезидентка групи «Вікімедійці Кот-д'Івуару»; організаторка проєктів боротьби з гендерною прогалиною контенту; регіональна амбасадорка руху «Мистецтво+Фемінізм» у франкомовній Африці 8 років досвіду в галузі комунікацій, спочатку в уряді (заступниця директора зі зв'язків з громадськістю Міністерства комунікацій Кот-д'Івуару), нині в американській ГО поновлення керівних органів; покращити комунікацію Фонду для децентралізації інформації; підсилити систему гарного врядування руху через диверсифікацію; враховувати думки всіх спільнот при прийнятті рішень


Спільнота української Вікіпедії мала високу явку у попередні роки — найвищу серед великих вікі у 2015 році (25%), а у 2017 році стала другою найактивнішою (27%).

Якщо ж уже проголосували, то перепрошую за зайве нагадування і дякую за активність. Зауважу, що голоси можна змінювати й переголосовувати (враховується останній голос) до завершення виборів, тобто до 23:59 31 серпня 2021 (UTC) --アンタナナ 07:13, 26 серпня 2021 (UTC)

UArchiveBot тестовий запуск на СО

Вітаю. Здається налаштував UArchiveBot на своїй СО. Я так розумію він запускається лише два рази намісяць? Чи можна його запустити в тестовому режимі на своїй СО? Чи він запускається лише глобально? Дякую --GPV (обговорення) 14:02, 4 вересня 2021 (UTC)

Вітаю. Виправив налаштування бота та зробив тест, все працює. 16 вересня бот запуститься та здійсне архівацію.--Andriy.v (обговорення) 14:38, 4 вересня 2021 (UTC)
Дякую --GPV (обговорення) 14:51, 4 вересня 2021 (UTC)

Запитання від Vlad krasauchik23 на сторінці 23 вересня (16:12, 6 вересня 2021)

Як добавити зміни щоб вони збереглися на завжди? --Vlad krasauchik23 (обговорення) 16:12, 6 вересня 2021 (UTC)

Вітаю Vlad krasauchik23. У Вікіпедії тільки зміни, що відповідають правилам Вікіпедії залишаються "на завжди". Додавати ім'я незначущої для Вікіпедії людини є порушенням правил, отже відповідальні користувачі такі зміни скасовують, а якщо порушення продовжуються, то доходить навіть до блокування користувача. Раджу Вам ознайомитися з правилом ВП:НЕКАТАЛОГ, який Ви й порушили.--Andriy.v (обговорення) 16:21, 6 вересня 2021 (UTC)

Кандидати в АК

Вітаю. Якщо Ви когось висуваєте в АК, то потрібно повідомляти про це кандидата, пінг не спрацьовує.--Submajstro (обговорення) 18:25, 6 вересня 2021 (UTC)

Вітаю. Це тому що є якесь обмеження на кількість пігованих людей в одному редагуванні? Якщо так то скільки?--Andriy.v (обговорення) 18:36, 6 вересня 2021 (UTC)
Подивившись на en:Help:Notifications, там вказано, що можна згадувати в одному редагуванні до 50 осіб та до 5-и в описі редагування. Можливо якраз те що я згадав більше як 5 осіб в описі, збило усю систему сповіщень.--Andriy.v (обговорення) 18:43, 6 вересня 2021 (UTC)
В будь-якому разі зараз сповіщу решту користувачів.--Andriy.v (обговорення) 18:44, 6 вересня 2021 (UTC)
Минулого року було теж саме. Причини того, напевне, що користувач згадується у назві розділу. --Submajstro (обговорення) 18:49, 6 вересня 2021 (UTC)
До мене пінг з опису дойшов. Так розумію, всі хто дальше мене в цьому ред. № 33341090 описі редагування пінг не отримали. --Mykola обг 19:59, 6 вересня 2021 (UTC)
Напевне це тому що ви були в першій п'ятірці користувачів яких я згадав в описі, а усі інші не отримали сповіщення, через причину, яку сказав Submajstro.--Andriy.v (обговорення) 20:12, 6 вересня 2021 (UTC)

Модератор чи адміністратор?

Доброго вам дня! То ви модератор обговорень, чи адміністратор енциклопедії? Будь ласка, визначте свою роль і дійте відповідно до наданого вам прапорця, або складіть його самостійно. Людина з прапорцем веде війни редагувань, не має жодного розуміння проблеми, але намагається відірвати від нормальної роботи багатьох дописувачів на проєкті та ще й тикає нормами етикету іншим. Якої реакції провокатор очікує на власні провокації? Натомість, ви не втручаєтесь і не берете на себе тягар роботи на яку вас покликали, проте виконуєте роботу скрипта-відповідча на кляузи. Там раніше був ще й запит на підробку джерел. Півроку пройшло. Виправили? Ви були активні. Перевірив. Сором просто! Чекаю на пояснення.--Dim Grits 11:23, 13 вересня 2021 (UTC)

Вітаю. Задам Вам зустрічне питання: Ви дописувач української енциклопедії чи її патрульний? За вашою логікою, якщо ви оберете роль дописувача, то Вам тоді потрібно відмовитись від прав патрульного; якщо патрульного, то тоді припинити створювати та доповнювати статті. У нашому проєкті немає окремої ролі модератора, цю роль інколи на себе беруть адміни, які можуть так само бути дописувачами, патрульними, відкочувачами і т.д.. Тому не варта комусь присвоювати якусь роль і примушувати його її виконувати, особливо у волонтерських проєктах як Вікіпедія. Вікіпедія, до речі, проєкт, у якому працює велика різноманітність всяких користувачів, серед них є й багато таких, які не погодяться з Вашими діями, отже будуть опротестовувати їх. У таких випадках потрібно вести з ними ввічливий діалог, щоби без конфліктів дійти згоди щодо вмісту певної сторінки, або загалом будь-чого іншого. «Там раніше був ще й запит на підробку джерел» — не пригадую, дайте посилання будь ласка. «Виправили? Ви були активні. Перевірив. Сором просто! Чекаю на пояснення» — те що я був активний не означає, що я бачив тему. У мене багато сторінок на спостереженні, переглянути усі інколи не вдається.--Andriy.v (обговорення) 20:31, 15 вересня 2021 (UTC)
  • Dim_Grits обговорення є важливою частиною Вікіпедії, оскільки саме в них народжується консенсус. Час від часу користувачі потрапляють у замкнене коло ескалації напруження, наслідком чого є численні порушення норм етикету, нейтральності, інших правил та настанов з обох сторін. Модератор може бути залучений до будь-якого обговорення за згодою основних учасників. Модератором може бути будь-який користувач, що не висловлював свою позицію у дискусії, у випадку, якщо всі сторони згодні, щоб саме ця людина була модератором. Тобто для того щоб бути модератором по факту ніякий прапорець не потрібний. Приклад можливо і не вдалого, але всеж спроби залучити користувачів до обговорення. Чому не вдалолго бо користувачі швидко не дійшли до консенсусу. Таким чином навіть модерація не завжди допомогає. Можна ще залучити третю сторону та ініші механізми сторінки Вікіпедія:Запити на третю сторону - модерація, посередництво, додатковий аргумент. --GPV (обговорення) 05:40, 16 вересня 2021 (UTC)

Заблокуйте московитського вандала

Доброго дня! Зверніть, будь ласка, увагу на дії користувача Kirill_SH. Вказаний користувач займається виключно вандалізмом в різних статтях, видаляючи згадки про окупацію Криму та замінюючи окупацію росією на „приєднання”. За посиланням в профілі, що веде на сторінку цього ж користувача на російській вікіпедії, бачимо таке:

Этот участник считает Крым и Севастополь частью России

Этот участник считает ДНР и ЛНР независимыми государствами

Этот участник поддерживает партию «Единая Россия» и Владимира Путина

Як на мене, мета реєстрації даного користувача в українській вікіпедії очевидна. 46.63.38.5 05:49, 18 вересня 2021 (UTC)

@Andriy.v, в шаблоні ROC вами було повернено прапор російського комітету, встановлений вищезгаданим московитським вандалом, та винесено мені попередження за скасування начебто правильного редагування. Хочу зауважити що ROC — це Republic of China, себто Тайвань. Очевидно що російський комітет не має жодного стосунку до Тайваню. Для росії існує окремий шаблон — RUS. --46.63.38.5 06:40, 18 вересня 2021 (UTC)
@AlexKozur Дякую за повернення правильного прапора.
@Andriy.v Не ведіться на провокації московитських вандалів. --46.63.38.5 07:27, 18 вересня 2021 (UTC)

Вітаю Вас! Чи знаєте Ви італійську? Не могли би Ви допомогти з перекладом кількох абзаців з цієї статті? Стаття в мене «зависла», вже кілька місяців не можу її завершити, бо не знаю італійську, користуюсь лише онлайн-перекладачами.--Mykola (обговорення) 13:29, 18 вересня 2021 (UTC)

Вітаю. Італійську знаю добре, але про високоякісний переклад не обіцяю. Вкажіть які абзаци потрібно (до)перекласти і я завтра постараюся Вам допомогти.--Andriy.v (обговорення) 23:37, 18 вересня 2021 (UTC)
Пане Андрію, дякую за відгук! Мені й не потрібен високоякісний переклад, головне, щоб суть була зрозуміла. Ось ті абзаци, вибачаюсь, що багато тексту, але може потроху переглянете протягом тижня? А я цей час буду дооформлювати статтю.--Mykola (обговорення) 03:28, 19 вересня 2021 (UTC)

È stata anche un’amatissima icona LGBT: nel 2017, in occasione del World Pride di Madrid, le è stato infatti assegnato il riconoscimento di ambasciatrice dell'amore.

Була іконою ЛГБТ: в 2017, під час мадридського World Pride, її визнали «послом любові». Тут я опустив термін un’amatissima, що означає "та, яку дуже люблять", Гугл передає її як "улюблена", але словник цей термін передає як рідковживаний у даному контексті.

Nel 2001, affiancata da Piero Chiambretti, Enrico Papi, Megan Gale e Massimo Ceccherini, presentò la 51ª edizione del Festival di Sanremo, edizione che non riscosse grande successo. L'edizione numero cinquantuno del più importante concorso canoro italiano fu al centro di non poche polemiche, sia sul piano televisivo sia sul piano della conduzione.

В 2001, разом з П'єро Кіамбретті, Енріко Папі, Меґан Ґейл та Массімо Чеккеріні, презентувала 51 сезон фестивалю Санремо, сезон, який не став дуже успішним. 51 сезон найважливішого музичного фестивалю Італії опинився в центрі критики як через його телевізійну реалізацію, так і через його презентування В Італії сезони СанРемо називають edizioni, термін, що означає "видання", який використовується в Італії не тільки для книжок.

Dopo una pausa lunga circa un anno dall'esperienza poco felice del Festival, dal 24 gennaio 2002 tornò in prima serata su Rai 1 con la quarta edizione di Carràmba! Che sorpresa. Nel 2004 condusse il programma Sogni, nel quale, rivisitando Carràmba! Che sorpresa, si concentrava sulla possibilità di realizzare i sogni degli italiani e nel 2006 Amore, replica di un esperimento riuscito in TVE (Contigo), dedicato alle adozioni a distanza. L'obiettivo era quello di raccogliere tramite un centralino le adesioni di quanti volevano aiutare i bambini dei paesi più poveri del mondo con un sostegno a distanza, riuscendone a raccogliere circa 130.000.

Після довгої річної перерви від невтішної пригоди у фестивалі Санремо, з 24 січня 2002 вона повертається у вечірній ефір на Rai 1 презентуючи четвертий сезон Carràmba! Che sorpresa. В 2004 веде програму Sogni, в якій, надихнувшись Carràmba! Che sorpresa, зосереджується на можливості здійснення мрій італійців та в 2006 Amore, повтор експерименту здійсненого в шоу Contigo іспанської телекомпанії TVE, присвяченого усиновленням на далекі відстані. Метою телешоу було зібрати кошти для дітей найбідніших країн світу, вдалося зібрати близько 130 000 €

Nel 2008 TVE la chiamò per tre programmi legati all'Eurovision Song Contest. Il primo era la selezione in onda l'8 marzo, Salvemos Eurovisión in cui gli spettatori, attraverso televoto e sms, sceglievano la canzone tra 10 scelte dagli utenti di Myspace da portare all'edizione di quell'anno della kermesse europea svoltasi a maggio a Belgrado.

В 2008 TVE покликало її на 3 програми поєднані з Євробаченням. Перший — Salvemos Eurovisión — шоу, де проводилися відбірні консурси, в ефірі з 8 березня, де глядачі, через телефонне голосування, вибирали пісню з 10 варіантів, запропонованих користувачами Myspace для того, щоб донести до тогорічно конкурсу Євробачення, який відбувся в травні в Белграді.

I funerali, trasmessi in diretta su Rai 1, si sono svolti il 9 luglio a Roma nella basilica di Santa Maria in Aracoeli. La salma della Carrà, dopo essere stata cremata secondo sua espressa volontà, è stata portata il 5 agosto a Porto Santo Stefano nella chiesa di S. Stefano Protomartire e il 5 settembre a San Giovanni Rotondo, nel santuario di San Pio da Pietrelcina, di cui la showgirl era devota. Infine le sue ceneri saranno portate e conservate nella chiesina del cimitero comunale di Porto Santo Stefano, destinazione definitiva scelta dalla stessa Raffaella.

Похорон, який транслювався в прямому ефірі на Rai 1, відбувся 9 липня в Римі, в базиліці Санта-Марія-ін-Арачелі. Прах Карри, після кремації, згідно її заповідю, був доставлений в Порто Санто Стефано в храм святого Степана Протомученика, і 5 вересня в Сан-Джованні-Ротондо, у святилище Сан-Піо-да-П'єтрельчина, якому шоу-ву́мен була віддана. На завершення її прах був переміщений в міський цвинтар в Порто Санто Стефано, кінцевий пункт призначення за бажанням самої Раффаелли, де й зберігається донині.

Ultima tappa prima dell'allestimento della camera ardente in Campidoglio a Roma, la sede Rai di viale Mazzini dove la salma ha ricevuto l'omaggio della dirigenza.[44] La sera dello stesso giorno, prima della semifinale degli Europei 2020 tra Italia e Spagna, durante il riscaldamento della nazionale, dal Wembley Stadium di Londra è stata diffusa una delle più celebri canzoni della Carrà, A far l'amore comincia tu: la richiesta dell'inserimento della canzone nella playlist del riscaldamento delle nazionali era stata fatta dalla stessa FIGC alla UEFA per omaggiare la cantante e presentatrice molto stimata anche in Spagna[45].

Останньою зупинкою, перед похоронною камерою в Кампідольйо в Римі, штаб-квартира Rai у Віале Мацціні, де тіло отримало шану від керівництва телекомпанії. Вечером, у той самий день, перед пів фіналом кубка Європи 2020 між Італією та Іспанією, підчас розминки збірних, в стадіоні Вемблі залунала одна з най відоміших пісень Раффаелли Карри — A far l’amore comincia tu. Запит на відтворення пісні підчас розминки збірних було здійснене Італійською федерацією фудболу для УЄФА щоби вшанувати співачку та ведучу, яка також дуже поважлива в Іспанії. італ. Camera ardente — місце де спочиває труп перед кремацією (або похованням), гугл перекладає цей термін як "похоронна камера", але я не обізнаний дуже з релігійною термінологією, тому не впевнений, що це правильний переклад.

Raffaella Carrà era molto legata a Monte Argentario, in particolare a Porto Santo Stefano[49][50], dove ha posseduto una residenza per lungo tempo[51]. La villa a Cala Piccola è stata fonte d'ispirazione per molte sue trasmissioni, perfino per il titolo del programma televisivo Carràmba! Che sorpresa.[52]

Раффаелла Карра була дуже прикута до Монте Арджентаріо, особливо до Порто Санто Стефано, де вона проживала тривалий час. Вілла в Кала Піккола надихнула багато телепередач, навіть назву телешоу Carràmba! Che sorpresa.
Не встиг перекласти останні 2 розділи. Сподіваюся завтра зроблю.--Andriy.v (обговорення) 23:29, 19 вересня 2021 (UTC)
Дякую Вам, пане Андрію, за допомогу! Ваш переклад дуже сподобався. Думаю, й друг Раффаелли, Адріано Челентано, теж дуже Вам вдячний за переклад.) Передивіться, будь ласка, коли буде час, ще ті два фрагменти. Й стаття буде завершена.--Mykola (обговорення) 04:38, 25 вересня 2021 (UTC)
Переклав й останні 2 фрагменти. Вибачте, що заставив довго чекати.--Andriy.v (обговорення) 19:49, 25 вересня 2021 (UTC)

Щодо скрипту

Вітаю. Скажіть, інструмент створення обговорення про перейменування має функцію обмеження повторної пропозиції про перейменування? Дякую.--Юрко (обговорення) 17:50, 18 вересня 2021 (UTC)

Вітаю. На скільки я памятаю так, але тільки якщо запропонована назва вже обговорювалася, тобто якщо вже було обговорення щодо перейменування статті A → B, тоді скріпт заборонить створювати нове обговорення A → B.--Andriy.v (обговорення) 23:48, 18 вересня 2021 (UTC)
Дякую. Але ж правила дозволяють виносити повторно. Як тоді діяти? --Юрко (обговорення) 06:35, 19 вересня 2021 (UTC)
Часто повторні обговорення не відповідають ВП:НДА, саме тому я вважаю недоречним додавати до скрипа функцію щодо створення повторних обговорень. Користувач, який хоче створити нове обговорення, має спершу пересвідчитись, що знайомий з попереднім обговоренням та його підсумком, і аж тоді, маючи нові вагомі аргументи, може створювати нове обговорення. Загалом використовуються 2 методи у таких випадках: 1. Продовження старого обговорення; 2. Створення вручну підсторінки з іншою назвою (наприклад додавши чисто, яке вказуватиме на хронологічний порядок обговорень). Перший метод вважаю доречним у більшості випадків, за виключенням коли старе обговорення досить об'ємне — тоді стає доречним використання другого методу.--Andriy.v (обговорення) 07:00, 19 вересня 2021 (UTC)
Мені заблоковано иньшим користувачем повернення до обговорення, не вступати ж у ВР. У підсумку очевидна помилка підсумовувача, що дає всі підстави до перегляду. Крім того, після початку цього обговорення вже було напрацьовано відповідний консенсус спільноти, з котрим підсумовувач не знайомий, бо не є постійним учасником обговорень, а писав висновок на прохання иньшого користувача. Це ось Вікіпедія:Перейменування статей/Кар'єрне (смт) → Кар'єрне. --Юрко (обговорення) 08:04, 19 вересня 2021 (UTC)

Запитання від Approksimator на сторінці Вікіпедія:Вікі любить пам'ятки/Київська область/Бориспіль (18:24, 18 вересня 2021)

Добрый вечер. На странице списков конкурса Вики любит достопримечательности указаны координаты с ссылкой только на Google Maps, при этом в большинстве случаев при переходе по ссылке отсутствует POI. При переходе же по ссылке координат и выборе Open Street Map часто попадаем на POI из списка. Есть ли возможность добавить в шаблон coord ссылку на координаты из OSM непосредственно в каждом ID из списка? Чтоб было (G) (O). Спасибо. Страница Вікіпедія:Вікі любить пам'ятки/Київська область/Бориспіль указана для информации. Вопрос касается всех списков Конкурса. --Approksimator (обговорення) 18:24, 18 вересня 2021 (UTC)

Вітаю. Перепрошую, не дуже зрозумів що таке РОІ, отже й загалом проблему про яку ви говорите.--Andriy.v (обговорення) 23:57, 18 вересня 2021 (UTC)
Доброго дня. POI - point of interest. В даному випадку, будь-який об’єкт зі списку пам’яток. Як зробити, щоб у стовпчику Координати були посилання не тільки на GeoHack і Google Maps, а і на OSM та інші геосервіси? --Approksimator (обговорення) 07:17, 19 вересня 2021 (UTC)

Перепрошую

Перепрошую, якщо вам це здалося грубо і переходом на особистості, але мовчки дивитися на цю клоунаду вже сил немає. --Mykola обг 20:22, 28 вересня 2021 (UTC)

Вдячний за розуміння і поступливість.--Andriy.v (обговорення) 20:46, 28 вересня 2021 (UTC)
Тоді треба розблоковувати й Романюк Максим, бо дивно виходить. --Юрко (обговорення) 21:02, 28 вересня 2021 (UTC)
Це не той випадок. Користувач заблокований назавжди за обхід блокування, а не за використання віртуалів.--Andriy.v (обговорення) 21:07, 28 вересня 2021 (UTC)
Перед цим перечитав те обговорення: не доведено стовідсотково. Ще один був випадок, Wikiredaktion чи щось таке. Там скрізь Goo3 і висновки протилежні теперішнім. --Юрко (обговорення) 21:18, 28 вересня 2021 (UTC)

Питання від Олександр Марков (08:14, 2 жовтня 2021)

Доброго дня! Скажіть, будь ласка, як додавати статтю до Вікіданих? --Олександр Марков (обговорення) 08:14, 2 жовтня 2021 (UTC)

@Олександр Марков: Вітаю! Статті загалом додаються на Вікідані шляхом приєднання статті до вже існуючого елемента. Для здійснення такої дії Вам потрібно нажати "Додати посилання" у розділі "Мови", що у лівій бічній панелі. Тоді Вам потрібно буде вказати статтю іншомовного розділу Вікіпедії, до якої буде здійснена прив'язка.--Andriy.v (обговорення) 18:30, 2 жовтня 2021 (UTC)

Дякую Вам. Олександр Марков (обговорення) 10:54, 3 жовтня 2021 (UTC)

Питання від Гольцавічас (18:03, 2 жовтня 2021)

Добрий вечір! Дуже приємно! Допоможіть замінити світлину на моїй сторінці Вікіпедії на нову. Тому, що ту, яка є зараз, поставили без мого відома. Й вона ніяка. Як мені вислати нову світлину? Дякую! --Гольцавічас (обговорення) 18:03, 2 жовтня 2021 (UTC)

Перепрошую, забув назвати на своїй сторінці Вікіпедії П.І.Б. - Гольцов Віталій Володимирович. Дякую! --Гольцавічас (обговорення) 18:12, 2 жовтня 2021 (UTC)

@Гольцавічас: Вітаю. Для зміни звітлини Вам потрібно буде спершу завантажити нову світлину на Вікісховище: рекомендую використовувати Майстер завантажень. Втім через строгі вимоги до захисту авторських прав завантажити фото може тільки сам автор фото (його фотограф), або якщо ви надішлите дозвіл від автора фото до агентів VRT на адрес permissions-uk@wikimedia.org (детальніше на Вікіпедія:Дозволи).
P.S. Обліковий запис Гольцас ваш?--Andriy.v (обговорення) 18:44, 2 жовтня 2021 (UTC)
Дякую! А якої форми має бути дозвіл фотографа, довільної? --Гольцавічас (обговорення) 18:59, 2 жовтня 2021 (UTC)
Ось приклад.--Andriy.v (обговорення) 19:06, 2 жовтня 2021 (UTC)
Дякую! --Гольцавічас (обговорення) 19:33, 2 жовтня 2021 (UTC)
Так, це один і той же користувач. Перепрошую. --Юрко (обговорення) 19:28, 2 жовтня 2021 (UTC)
Будь ласка, заблокуйте одну з обліковок. Дякую. --Юрко (обговорення) 11:28, 3 жовтня 2021 (UTC)
Не бачу порушень, see ВП:ЛТ#Виправдане, припустиме використання кількох облікових записів. — Yuri V. в) 15:17, 3 жовтня 2021 (UTC).
За котрим із пунктів? --Юрко (обговорення) 16:12, 3 жовтня 2021 (UTC)
У розділі наведено деякі приклади виправданого використання кількох облікових записів, а не вичерпний перелік. Вичерпним є перелік заборон. Якщо бачите, вкажіть на порушення якогось із пунктів, я не бачу жодного. — Yuri V. в) 20:35, 3 жовтня 2021 (UTC).
Той перелік є виключним. А тут уникнення вивчення. --Юрко (обговорення) 21:05, 3 жовтня 2021 (UTC)
Добрий вечір! Відповідаю на запитання про Гольцаса. Так, мій. Але я спочатку зробив від Гольцавічаса. А вже потім зрозумів, що у мене є й від Гольцаса. Не приховую цього. Просто не все добре осягнув з Вікіпедією.
Найкращого! --Гольцавічас (обговорення) 17:12, 4 жовтня 2021 (UTC)
Andriy.v, прошу, поясніть Юрку очевидне: оскільки Гольцов Віталій Володимирович відкрито пише, що він Гольцавічас і Гольцас, то порушень ВП:ЛТ немає. — Yuri V. в) 07:53, 4 жовтня 2021 (UTC).
То це треба оформляти належним чином. Зараз бачу приховування внеску. Для чого? Приховати КОІ? Статтю треба детально переглянути. --Юрко (обговорення) 08:47, 4 жовтня 2021 (UTC)
Не бачу причин блокувати облікові записи, ймовірно це просто користувач забув пароль і все. Блокування буде здійснене якщо стара обліковка відповить активність, тоді це справді буде порушення ВП:ЛТ.--Andriy.v (обговорення) 17:12, 4 жовтня 2021 (UTC)
Дивно. Yakudza та Yukh68 трішки инакше пояснюють. --Юрко (обговорення) 18:08, 4 жовтня 2021 (UTC)
До речі, де пише? Саме це і цікавить - має бути повідомлення в обліковці. --Юрко (обговорення) 18:10, 4 жовтня 2021 (UTC)

Питання від Гольцавічас (17:07, 4 жовтня 2021)

Добрий вечір! Я завантажив свою світлину на Вікісховище, в каттегорію Люди. Що далі робити, щоб вона з'явилась на сторінці Вікіпедії про мене? Дякую! --Гольцавічас (обговорення) 17:07, 4 жовтня 2021 (UTC)

Вітаю. Те фото селфі? Чи це Вам хтось інший його зробив?--Andriy.v (обговорення) 17:10, 4 жовтня 2021 (UTC)
Так, селфі. А потім змінив тло світлини. --Гольцавічас (обговорення) 17:16, 4 жовтня 2021 (UTC)
Спочатку потрібно перейменувати фото, бо назва «Фотоперсона» ніяк не годиться. Вже подав запит на перейменування.--Andriy.v (обговорення) 17:19, 4 жовтня 2021 (UTC)
Щиро дякую! Що потрібно мені зробити? --Гольцавічас (обговорення) 17:32, 4 жовтня 2021 (UTC)
Більше нічого особливого. Фото я вже розмістив у картці статті.--Andriy.v (обговорення) 17:57, 4 жовтня 2021 (UTC)ru:rr
Дякую щиро! --Гольцавічас (обговорення) 18:27, 4 жовтня 2021 (UTC)

Вилучено за результатами обговорення

Доброго дня.

Зараз при вилучені сторінки безпосередньо з ВИЛ дається опис "За результатами обговорення: Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення/дата#назва", чи можна зробити, щоб воно було, як при наданні прав, типу "За результатами [[Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення/''дата''#''назва''|обговорення]]"? Мені здається так було би якось зручніше, яка ваша думка? --Mykola обг 10:46, 5 жовтня 2021 (UTC)

Вітаю. Можна, хоча не бачу особливої потреби.--Andriy.v (обговорення) 17:13, 5 жовтня 2021 (UTC)

Непорозуміння

Вітаю. Мені здається, що Ви мене неправильно зрозуміли - я мав на увазі ці випади

Ви Юрко Градовський колись робили редагування і посилались на блог прислуги Януковича і тепер Зеленського Михайла Подоляка. Адміністратори це відкинули.

та

Дивно,що Ваші Юрко Градовський редагування співпадають з вандалом Zigareffe. Я повернув назад, розставив редагування по хронології.Інформація не видалена, все є!

Так, я незрозуиіло висловився, перепрошую. Пишу тут не для вжиття заходів, позаяк подав запит, а для прояснення ситуації.--Юрко (обговорення) 16:08, 17 жовтня 2021 (UTC)

Так, користувач висловився порушуючи ВП:Е, якщо бажаєте я йому можу зробити зауваження, але не більше. --Andriy.v (обговорення) 16:32, 18 жовтня 2021 (UTC)
Вже не варто, часу трохи минуло, і, схоже, що користувач починає розуміти помилки - це найголовніше. На мою думку, тут, крім ВП:Е, тут було ще й ВП:НЕТРИБУНА. Дякую. --Юрко (обговорення) 16:52, 18 жовтня 2021 (UTC)

Про анексію Криму

https://www.rnbo.gov.ua/files/2021/ГЛОСАРІЙ.pdf --93.75.20.173 12:07, 20 жовтня 2021 (UTC)

Допоможіть...

Салют! Як зробити так, щоб {{Колишній населений пункт}} реагував на параметр країна? Я спробував, але карта країни втекла. Дякую. --Fessor (обговорення) 05:58, 22 жовтня 2021 (UTC)

Сам виправив))) --Fessor (обговорення) 06:04, 22 жовтня 2021 (UTC)

Могила Петра Зеленського

Доброго дня! Підкажіть, будь-ласка, чи можливо залишити це зображення в укрвікі? Що для цього треба зробити?--Гуманіст (обговорення) 11:10, 23 жовтня 2021 (UTC)

Вітаю. Єдиний спосіб, щоби зберегти фото, знайти автора фото та попросити у нього письмового дозволу за процедурою ВП:Дозволи. --Andriy.v (обговорення) 11:15, 23 жовтня 2021 (UTC)

Згущівка для вас за активність в українській Вікіпедії

Згущівка
За даними аналізу кількості адміндій, ви увійшли до списку шести найактивніших адміністраторів в українській Вікіпедії у першому півріччі цього року. Вітаємо і дякуємо за ваш внесок!

Щоб відзначити вашу роботу для розвитку Вікіпедії, ми хотіли б також надіслати вам символічний фізичний приз — справжню банку (вікі)згущівки) та сувенір із логотипом Вікіпедії. Я напишу деталі вам вікіпоштою.

Детальніше про проєкт читайте на нашому сайті або у блозі. --AntonProtsiuk (WMUA) (обговорення) 21:51, 30 серпня 2021 (UTC)

Доброго дня! Хотів уточнити, чи хотіли б ви отримати згущівку поштою? Якщо ні, без проблем, більше не буду нагадувати про це ) Але якщо так, то прохання заповнити форму, яку я надсилав вікіпоштою; якщо не отримали листа, відпишіть мені за адресою anton.protsiukwikimedia.org.ua — і я перенадішлю його. --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 17:14, 28 листопада 2021 (UTC)
@AntonProtsiuk (WMUA): я форму вже давно заповнив, згущівку вже отримав). --Andriy.v (обговорення) 21:14, 28 листопада 2021 (UTC)
Наскільки я розумію, то була інша згущівка з іншого приводу. А зараз пропонуємо надіслати ще одну ) --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 21:19, 28 листопада 2021 (UTC)
@AntonProtsiuk (WMUA): я звісно із задоволенням би погодився на ще одну згущівку (думаю це стосується кожного)), але я наскільки бачу з wmua:Згущівка поштою вигравав цей приз як найактивніший патрульний за грудень 2020 та як один з найактивніших адмінів за перше півріччя цього року. Обидві згущівки я вже отримав, тому не розумію за що ще мене нагороджують). --Andriy.v (обговорення) 21:51, 28 листопада 2021 (UTC)
Так, справді, перепрошую за непорозуміння. Подивився на застарілі дані. Тоді будемо раді надіслати у якийсь із наступних місяців, коли знову за щось її виграєте ) --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 21:55, 28 листопада 2021 (UTC)

Питання від V.R.Ktrk (22:56, 2 листопада 2021)

Привіт. Я хочу редагувати статтю, але як новачок, скажемо так, не знаю як. Можете допомогти? --V.R.Ktrk (обговорення) 22:56, 2 листопада 2021 (UTC)

Вітаю. Сторінка Довідка:Як редагувати статтю можливо Вам допоможе зрозуміти як це робиться. Якщо ще виникнуть питання — звертайтеся, спробую допомогти. --Andriy.v (обговорення) 06:26, 3 листопада 2021 (UTC)

Добре, дякую. V.R.Ktrk (обговорення) 21:55, 6 листопада 2021 (UTC)

Питання від Vikgrekova (18:02, 11 листопада 2021)

Доброго вечора!

Мене звуть Вікторія Грекова, працюю у виконавчому комітеті Солонянської селищної ради (відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій). Тривалий час була адміністратором сайту ДніпроВІКІ, який був майданчиком для активної спільноти педагогів Дніпропетровщини. Маємо бажання внести редагування у вже існуючи сторінки про нашу Солонянську громаду, її населені пункти, історичну спадщину, культуру, туризм, освіту тощо та створити нові. Готові до співпраці та популяризації Вікіпедії на наших каналах комунікації також.

Дякую! --Vikgrekova (обговорення) 18:02, 11 листопада 2021 (UTC)

Вітаю Вас в україномовному сегменті Вікіпедії. Раджу Вам ознайомитися з цією сторінкою. Будуть питання — звертайтесь. --Andriy.v (обговорення) 09:26, 14 листопада 2021 (UTC)

Вітаю. Бачу, Ви маєте змогу редагувати сторінку Шаблон:Infobox Settlement. Будь ласка, приберіть там розділку в слові веб-сайт (має бути вебсайт). Дякую. --QAtlantic.mn (обговорення) 16:56, 19 листопада 2021 (UTC)

Вітаю. YesТак Зроблено. --Andriy.v (обговорення) 17:13, 19 листопада 2021 (UTC)

Вітаю! Нагадайте мені, будь ласка, де саме склався консенсус спільноти щодо заборони фемінітивів? Заздалегідь дякую. --Рассилон 22:03, 24 листопада 2021 (UTC)

В доповнення: для чого виправляти у всіх просторах вкючно зі особистими сторінками та обговореннями?--reNVoy (обговорення) 22:13, 24 листопада 2021 (UTC)
Ви праві, моя провина, я забув ботові вказати простір дій, вже відкотив правки. --Andriy.v (обговорення) 22:37, 24 листопада 2021 (UTC)
Наразі є консенсус лише щодо вживання фемінітивів, які є у словнику, з цим здається погоджуються усі або приняймні широка більшість. Щодо решти то більшість за їхню заборону (на скільки я пригадую). Бот був запушений за запитом на ВП:ЗДР, думаю AlexKozur пояснить краще. --Andriy.v (обговорення) 22:25, 24 листопада 2021 (UTC)
Вікіпедія:ПЗВ142 та К-А думаю ясно пояснить, що за таке адміни можуть й блокувати. А унаслідок того, що відбувається масове вживання фемінітивів, яких немає в академічних джерелах на основі правопису, який не пояснює й не повинен пояснювати, які фемінітиви є розмовними, а які використовуються в наукових публікаціях, та всупереч підсумку ВП:Фемінітиви В. Галушка, який донині не оскаржений, бо немає навіть переліку фемінітивів за обговоренням там же Позиція одного з розробників змін до Правопису Олександра Авраменка:

З огляду на те, що незасвідчені словниками фемінітиви, рівно як фемінітиви, подавані словниками як жартівливі або презирливі, визнані більшістю учасників недопустимими, питання щодо допустимості їх у статтях вважати розв'язаним, з негативною відповіддю. Отже, надалі розглядати слова біологиня, філологиня, філософиня та подібні їм з точки зору стилю Вікіпедії ненормативними і замінити їх у статтях на нейтральні кореляти.

користувачі, використуваючи навіть скрипти, особливо в листопаді цього року, перетворили категорію Категорія:Жінки-науковці в неконсенсусну, попри зауваження як на їх СО, так і в спільноті ФБ. Тобто явний пушинг, замість обговорення та утворення консенсусу. --Gouseru Обг. 03:33, 25 листопада 2021 (UTC)

Незрозумілі моменти

Вітаю. На моїй со Ви не захотіли пояснити власні рекомендації, тому звертаюся сюди з питанням: скільки разів на добу можна незатвердити редагування иньшого користувача? Ви щось писали про тричі, але моїх тричі Вам не підійшло. Дякую за відповідь.--Юрко (обговорення) 16:43, 25 листопада 2021 (UTC)

Вітаю. З історії редагувань видно, що протягом 24 годин Ви здійснили 6 скасувань, що вже далеко не Ваші 3, які Ви так наполегливо мені пробуєте втикати. Це якщо дослуховуватись до англійського правила, але оскільки у нас те правило не є дійсним, то навіть поза 24 години повторні скасування можуть розцінюватися як ВР (у деяких випадках навіть за 3 скасуання можуть заблокувати). Особисто я б на Вашому місці зробив так: після другого скасування відкриваю обговорення на СО, якщо користувач продовжує порушувати правила подаю запит на ВП:ЗА, або ВП:ЗТС якщо порушення правил відсутні. Також прошу Вас розмовляти не порушуючи норм етикету, бо я не охоче веду дискусії з користувачами, які починають вдаватися до образ. --Andriy.v (обговорення) 17:10, 25 листопада 2021 (UTC)
Ще раз відкрив історію редагувань. 24-го мною було здійснено три незатвердження редагувань:9:27, 12:37, 14:19. Після другого незатвердження було подано запит до адміністраторів, на який ніхто не відреагував, після третього незатвердження - запит на захист. Звідки Ви взяли шість - я не знаю, покажіть де вони. --Юрко (обговорення) 17:19, 25 листопада 2021 (UTC)
Проста математична задача: відніміть від "24 листопада 2021, 14:19 (UTC)" 24 години. Що вийде? Чи можливо Ви думаєте що редагування за 23-го листопада вже не потрібно рахувати? --Andriy.v (обговорення) 17:27, 25 листопада 2021 (UTC)
Щодо обговорення, то його я розпочав на со користувача одразу, але без сенсу і Ви це бачите зараз з його відповідей. Щодо неетичности, то не розумію про що мова. --Юрко (обговорення) 17:21, 25 листопада 2021 (UTC)
Те що Ви звернулися до користувача на СО робить Вашу провину м'якшою, але не надає Вам право на продовження скасувань. --Andriy.v (обговорення) 17:32, 25 листопада 2021 (UTC)
Тобто, я мав затверджувати ці редагування чи як? Нічого не розумію. Ви сказали, що треба починати обговорення. Я почав його. --Юрко (обговорення) 17:46, 25 листопада 2021 (UTC)
Відповіді не буде? --Юрко (обговорення) 20:31, 25 листопада 2021 (UTC)
Не мали Ви затверджувати нічого. Потрібно було чекати на реакцію адмінів. --Andriy.v (обговорення) 20:36, 25 листопада 2021 (UTC)
Навіщо тоді дають права патрульного, якщо затверджувати нічого не потрібно, якщо через патрулювання блокують? Скільки було чекати реакції адмінів? Враховуючи попередні звернення на ВП:ЗА, її (реакції) не дочекатися. В мене чимдалі більше питань виникає щодо всього цього. --Юрко (обговорення) 21:02, 25 листопада 2021 (UTC)
Ви хочете тут ще пару сотень кілобайтів наговорити чи що? Я вже Вам пояснив як потрібно робити, але ви не чуєте і хочете довести, що я не правий, або просто провокуєте мене. Ну тоді робіть як хочете, але знайте що за ВР у нас блокують. Все на цьому можна ставити крапку. --Andriy.v (обговорення) 21:45, 25 листопада 2021 (UTC)
Якщо прості питання про патрулювання визнаються Вами за провокацію, тоді, звісно, можна ставити крапку. Звернуся до иньших адміністраторів, може хтось розтлумачить. --Юрко (обговорення) 21:57, 25 листопада 2021 (UTC)

Невелике прохання

Вітаю. Дуже дякую за нічну боротьбу. Ви могли би оцю сторінку захистити як можливо найдовше, як Ви раніше це робили, від анонімів, бо там ще треба 5 номінацій наповнити текстом, кожного дня щось вставляю. А зважуючи на вчорашній вандалізм, відкидати було б менше роботи. Дякую. З повагою, --АВШ (обговорення) 19:44, 25 листопада 2021 (UTC)

YesТак Зроблено.--Andriy.v (обговорення) 20:05, 25 листопада 2021 (UTC)

Лист

Привіт. Я вам надсилав листа, і не знаю, чи ви його отримали — якщо так, то прошу переглянути й відповісти, а якщо ні — я спробую надіслати його ще раз. Справа, можливо, й не дуже термінова, але тут краще дотриматися принципу «куй залізо, поки гаряче» — на випадок, якщо згодом це вже стане з якихось причин неактуально. --Piramidion 00:15, 27 листопада 2021 (UTC)

Привіт. На лист я відповів ще 25 листопада, можливо Вам той лист потрапив до спам-скриньки. Перевірте її. --Andriy.v (обговорення) 00:22, 27 листопада 2021 (UTC)
О, справді, дивився-дивився й не побачив... Вибачте, моя помилка. Дякую за відповідь — я її щойно прочитав, але відповім трохи згодом — спробую в декого ще дещо дізнатися.--Piramidion 00:32, 27 листопада 2021 (UTC)

Членкині

Вітаю. А що це було? Окрім того, що заміна членкиня <> член мені не виглядає настільки консенсусною, щоб запускати бота в будь-який бік, тут узагалі бот замінив цитату саме в контексті вживання цього слова. Тут бот більше нашкодив, придумавши якесь нове слово. Як на мене, ця ботозаміна взагалі не повинна була бути запущена, але оскільки вже була запущена, потрібно прибрати слідом за ботом — NickK (обг.) 18:37, 27 листопада 2021 (UTC)

Вище та на Вікіпедія:Завдання_для_роботів#Член є відповідні обговорення. Якщо буде консенсус можна буде повернути все назад.--Andriy.v (обговорення) 02:47, 28 листопада 2021 (UTC)
Я бачу, але є додаткові проблеми. По-перше, мова про те, що після заміни бота в багатьох статтях тепер беззмістовні речі, на кшталт виправлень у цитатах чи засновники й засновниці стали членами та членами. По-друге, членкині вже є в ВУЕ (тут або тут), тобто слово не виглядає настільки забороненим, щоб його замінювати ботом, тим більше буквально за годину після запиту. Не думаю, що наразі можливо досягти консенсусу, але не думаю, що на заміну без розбору також був консенсус — NickK (обг.) 12:31, 28 листопада 2021 (UTC)
По-перше хочу сказати, що я особисто не довіряю електронні ВУЕ, там інколи проста копіпаста з Вікіпедії, набагато краще орієнтуватися на друковану версію. AlexKozur на фоні цих зауважень Ви не проти скасування дій бота? --Andriy.v (обговорення) 21:18, 28 листопада 2021 (UTC)
якщо про заміну назад на членкиню, то  Проти допоки не буде вирішене питання з цим та категорією Жінки-науковці. Якщо Ви звичайно хочете мати постійні конфлікти на фоні фемінітивів, то можете не звертати на це уваги, але я вважаю той підсумок задовільним для врахування двох протилежних точок зору. Вище я написав детальніше. Тим паче, якби ці прості лише заміни були як у ВУЕ "вчена у сфері етнографії, культурології, етносоціології", на відміну від пушингу в статті Грушевська Катерина Михайлівна. --Gouseru Обг. 01:00, 29 листопада 2021 (UTC)

Позбавлення прав патрульного

Дякую, що позбавили прав патрульного навіть не повідомивши на сторінці про номінацію та рішення. Сподіваюсь подяку від Єфіменка отримали. Троє голосів користувачів, які роблять політично ангажовані правки це сильно. Але це ще раз підтверджує, що цей проект не має відношення до здорового глузду через маніпуляції демократичними процедурами. --AlexusUkr 13:22, 29 листопада 2021 (UTC)

Повідомлення

День добрий. Не зміг зрозуміти за що мене було заблоковано. Питання, де я можу повідомити про можливе серйозне порушення? Oleshchuk (обговорення) 00:00, 30 листопада 2021 (UTC)

Вітаю. Це помилкове блокування фільтра, який переплутав Вас з вандалом. Для сповіщення порушень є ВП:ЗА. Ваші дії не дуже виглядають як дії новачка, чи не володієте Ви вже якимось іншим обліковим записом?--Andriy.v (обговорення) 00:09, 30 листопада 2021 (UTC)

Ця сторіночка закрита для редагування чомусь. Ні, іншим записом не володію, зате час від часу редагую на цікаві мені теми анонімно і полюбляю заглядати на деяке внутрішнє життя, як на баталії в статтях про політиків. Сподіваюсь що вас таке признання не образить. З шаблоном пінг лише якраз познайомився, бо шукав, як повидомляти. А запис зареєстрував, бо мене чомусь назвало вандалом, а потім ще й заблокувало. 00:28, 30 листопада 2021 (UTC)

Перекатегоризація

Будь ласка, перекатегоризуйте статті за моїм запитом у завданнях для роботів. Дякую заздалегідь! --  Gzhegozh обг. 03:30, 1 грудня 2021 (UTC)

Архівація

Привіт.

А чи можна було б бота архіватора на ВП:ЗЧ налаштувати? Бо мені стидно на оце посміховисько дивитися, краще вже ніяк не робити. --Mykola обг 19:25, 2 грудня 2021 (UTC)

Вітаю. Це ви так через розмір архіву чи через щось інше? --Andriy.v (обговорення) 23:07, 2 грудня 2021 (UTC)
Ні, через порядок в якому там ці запити розкидані і через оформлення в кілька рамок в деяких місцях. --Mykola обг 23:10, 2 грудня 2021 (UTC)

Хакатон для вікіспільноти: Попередня реєстрація

Вітаю!

ГО «Вікімедіа Україна» розглядає можливість провести вікіхакатон для української спільноти у грудні 2021 року або у січні 2022 року.

У заходу буде дві цілі: 1) підвищити технічні навички редакторів та редакторок вікіпроєктів, навчитися новому; 2) спільно попрацювати над розробкою технічних інструментів.

Якщо вам було б цікаво долучитися до такої події — дізнатися щось нове, навчити чомусь інших людей, або ж просто попрацювати над технічними питаннями разом з іншими вікімедійцями — запрошуємо заповнити анкету попередньої реєстрації. Для участі не обов'язково мати технічні навички, у вас також буде можливість набути їх під час хакатону

Планований формат заходу — онлайн; але можливий також офлайн-компонент, якщо дозволять карантинні обмеження. Деталі визначимо за результатами попередньої реєстрації.

Ви отримали це повідомлення, бо цікавитеся програмуванням і/або зробили чимало редагувань у традиційно «технічних» просторах назв. Якщо ви не хотіли б отримувати запрошення на хакатон чи інші технічні події, напишіть мені або ж вручну вилучіть свій нікнейм із цієї сторінки. --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 18:29, 13 грудня 2021 (UTC)

Доброго дня! Шановний Andriy.v звертаюся до вас за допомогою що до файлу Файл:Дмитро Феліксов.png. Користувач Користувач:AlexKozur поставив його на видалення, як той що не відповідає критеріям сумлінного використання. Я в цьому не розуміюся. Користувач:AlexKozur у Вікі відпустці. Окрім того, я пам'ятаю, що Анастасія Музика (авторка цього фото) писала на Вікі і надавала дозвіл на використання Фото в цій статті. Можливо Ви зможете мені допомгти виправити помилку та залишити це фото. З повагою.--Nadiya Feliksova (обговорення) 15:24, 5 грудня 2021 (UTC)
Вітаю. У Вікіпедії заборонені невільні зображення живих осіб. Єдиний спосіб зберегти фото — попросити автора фото відіслати на адрес permissions-uk@wikimedia.org дозвіл (див. ВП:Дозволи). --Andriy.v (обговорення) 22:19, 5 грудня 2021 (UTC)
Дякую Nadiya Feliksova (обговорення) 15:54, 8 грудня 2021 (UTC)
Доброго дня, шановний Користувач Andriy.v, авторка цього фото Анастасія Музика погодилася написати на Вікі дозвіл на його публікацію. Але вона в цьому погано розуміється, так само як і я. Якщо ви не проти- я надішлю Вам її емейл, щоб Ви могли їй допомогти.
З повагою Nadiya Feliksova
її електронна пошта:
muzyka.atelier@gmail.com
З повагою Nadiya Feliksova
Nadiya Feliksova Це спокійно можете зробити і Ви. Потрібно щоби пані Анастасія відправила на адрес permissions-uk@wikimedia.org лист із заповненим шаблоном, який знайдете на сторінці Вікіпедія:Дозволи#Текст_дозволу.--Andriy.v (обговорення) 18:26, 17 грудня 2021 (UTC)

Привіт, а крім того, що Користувач:Ahonc'овий бот останнім часом був зламаний, у чому саме проблема з ним? Переносити імпортером по одному файлу не дуже зручно, тим більше, що там все одно шаблон треба вручну ставити, здається. --塩基Base 23:34, 21 грудня 2021 (UTC)

Привіт. Імпортер має дуже гарну функцію: перенесення історії редагувань. Бот такої функції немає (він тільки переносить текст історії). Можливо ботом і вийде швидше, але не набагато і очевидно менш якісно. До речі сам Ahonc теж вважає, що краще користуватися імпортером (див. Обговорення_користувача:UWCTransferBot#Проблема_із_завантаженням). --Andriy.v (обговорення) 00:28, 22 грудня 2021 (UTC)
Ну імпорт історії це радше свідчення того, що його німці робили. Вони і при перекладі статей імпортують в німецькомовну Вікіпндію оригінальну історію, скажімо, китайською... Це корисна функція, але з точки зору правил не необхідна. Заичайно по-хорошому, бот мав би експортером/імпортером і користуватись, але, схоже, в них поки немає API. Можна, напевно, спробувати написати бота, який буде через звичайний інтерфейс відправляти файл... --塩基Base 01:02, 22 грудня 2021 (UTC)
Так, я вважаю, що імпорт/експорт краще, але нащо альтернативу забирати? Я нарешті знайшов час полагодити бота, зараз він вже завантажує. Колись може і можна буде відмовитись, але для початку треба хоча б розгреби наявну категорію. P.S. Узагалі контроверсійні редагування чужої особистої сторінки можуть стати причиною позбавлення прав адміністратора інтерфейсу.--Анатолій (обг.) 20:05, 22 грудня 2021 (UTC)
Якщо це погана альтернатива, то краще такої альтернативи не мати. Можливо на днях започаткую обговорення щодо цієї теми, щоби зрозуміти чи справді потрібно того бота, чи ні. P.S. Якщо редагування бота ставляться під питання, то його загалом блокують, але я подумав, що краще просто зупинити його діяльність таким чином. Що ж бачу Вам такий підхід не довподоби (як і багато інших) ну, нехай. --Andriy.v (обговорення) 23:40, 22 грудня 2021 (UTC)
Блокують ботів якщо вони неправильно працюють. Якщо ж бот однаково працює впродовж півдесятиліття, але комусь перестало подобатись як він працює, то це привід для обговорення, а не блокування. --塩基Base 11:30, 23 грудня 2021 (UTC)
Основна діяльність бота у Вікісховищі, там ви його заблокувати не зможете все одно.--Анатолій (обг.) 22:31, 23 грудня 2021 (UTC)
@Andriy.v мене також вилучи зі списку (це можуть зробити лише АІ). Я вважаю, що бот повинен використовувати нову Special:ImportFile, бо не втрачається історія й користувачів при вилучені інформують як й імпортерів. --Gouseru Обг. 08:57, 29 грудня 2021 (UTC)
YesТак Зроблено. --Andriy.v (обговорення) 08:59, 29 грудня 2021 (UTC)

Доброї ночі.

Там ще "'registration': '2021-06-20T21:00:00Z'" змінити треба. 90 днів виходить 23 вересня. --Mykola обг 23:52, 21 грудня 2021 (UTC)

Перевірити дозвіл VRT

Вітання. Прошу перевірити пошту permissions-uk@wikimedia.org і відреагувати на дозвіл від Яніни Чайківської на завантаження її фото на Вікісховище. Прошу надіслати номер дозволу у системі VRT.— Це написала, але не підписала користувачка Надія Олійник (обговореннявнесок) 11:26, 22 грудня 2021 (UTC)‎.

Відповів на лист.--Andriy.v (обговорення) 23:52, 22 грудня 2021 (UTC)

File в соусі Commons

Merry Christmas & Happy New Year! Щодо файлу commons:File:Memristor micro.jpg, то він був, але унаслідок відсутність ліцензії вилучили. У нас він з'явився вже з ліцензією, схоже (за tineye). Був і commons:File:Memristor.jpg, але імовірно це інший файл. --Gouseru Обг. 09:22, 29 грудня 2021 (UTC)

Зі святами і Вас. Зрозуміло, хоча в мене є певні сумніви щодо авторства Білецького: фото занадто розповсюджене в неті. --Andriy.v (обговорення) 09:37, 29 грудня 2021 (UTC)

Invitation for Functionary consultation 2021

Greetings,

I'm letting you know in advance about a meeting I'd like to invite you to regarding the Universal Code of Conduct and the community's ownership of its future enforcement. I'm still in the process of putting together the details, but I wanted to share the date with you: 27 June, 2021. I do not have a time on this date yet, but I will let you soon. We have created a meta page with basic information. Please take a look at the meta page and sign up your name under the appropriate section.

Thank you for your time.--BAnand (WMF) 15:06, 2 червня 2021 (UTC)