Вікіпедія:Кнайпа (допомога)/Архів 20

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку


Запитання зі сторінки Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення/21 лютого 2021 (14:15, 22 лютого 2021)

Вітаю. Виношу на обговорення статтю Базелюк Володимир Олександрович Що на Вашу думку потрібно виправити в оформленні? --S666wainaku (обговорення) 14:16, 22 лютого 2021 (UTC)

Прохання повернути статтю ГО "Річковий Дозор"

Добрий день. Користувач:Mitte27 видалив статтю про Громадську організацію "Річковий Дозор". Стаття ним визначена як спам та реклама. Я написав йому на пошту та поцікавився чому стаття визначена як явна реклама? Відповіді не отримав. Зазначу що у статті не було реклами послуг, товарі чи іншої реклами будь-чого. Це громадська організація, що вона може рекламувати? Окрім усього у статті не публікувалися заклики до вступу чи підтримки. Стаття несла виключно інформаційний характер. От же прохання поверути статтю! — Це написав, але не підписав користувач Денис Вітковський (обговореннявнесок).

@Денис Вітковський: Будь ласка, ознайомтеся з критеріями значущості організацій. Вікіпедія не пише про всі організації, а лише про ті, які мають вагому, висвітлену в джерелах діяльність. Ця організація заснована менш, ніж рік тому, та ви не навели жодного незалежного джерела про її діяльність. За відсутності цього стаття має всі ознаки розкрутки організації та не є значущою — NickK (обг.) 18:51, 25 лютого 2021 (UTC)

Шаблон Повні тезки

Шаблон DisambigN пов'язаний з шаблоном з Російської Вікіпедії, яким позначають списки повних тезок (в Українській Вікіпедії такого не знайшов). Не передбачено і варіанта шаблона Otheruses для посилань на такі списки. --В.Галушко (обговорення) 19:51, 24 лютого 2021 (UTC)

@В.Галушко: у нас є шаблон {{Disambig|тезки}}, а також {{Otherpersons}} для повних тезок. --Mcoffsky (обговорення) 07:43, 26 лютого 2021 (UTC)
Дякую, додав необхідні доповнення до документації шаблонів. --В.Галушко (обговорення) 11:58, 26 лютого 2021 (UTC)
Перенесено з ВП:ЗС

Перегляньте статтю, допоможіть відредагувати, поставте помітку тимчасова стаття, буду доопрацьовувати, захистіть від вилучення, не знаю як виправити геолокацію Baaz 15:54, 26 лютого 2021 (UTC)

@Romkabaz: стаття серйозно недопрацьована, і неточні координати це не головне. Вам слід переписати своїми словами зміст джерел (викласти подані в них факти). Копіювати текст без дозволу правовласника не дозволяється. --В.Галушко (обговорення) 17:19, 26 лютого 2021 (UTC)
Координати наведені в параметрі «розташування» картки. Визначаєте за мапою координати (за необхідності перекладаєте десяткові координати в градусні, мінутні і секундні) і виправляєте. --В.Галушко (обговорення) 17:23, 26 лютого 2021 (UTC)

Запитання зі сторінки Яблонська-Уден Софія (17:34, 26 лютого 2021)

Доброго вечора, як можна добавити посилання --Наталка Гриник (обговорення) 17:34, 26 лютого 2021 (UTC)

@Наталка Гриник: у Вікіпедії є два інтерфейси редагування: візуальний редактор (яким ви, як новозареєстрований користувач, скоріше за все, користуєтусь) та редактор коду. І є два види посилань: внутрішні посилання (на інші статті Вікіпедії) та зовнішні посилання (на інші сайти).
  • Візуальний редактор:
    • Внутрішні посилання: виділіть слово, яке ви хочете щоб було посиланням; натисніть на верхній панелі кнопку на якій намальовані дві ланки ланцюжка; впишіть назву статті, на яку хочете послатися; натисніть "готово"
    • Зовнішні посилання: виділіть слово, яке ви хочете щоб було посиланням; натисніть на верхній панелі кнопку на якій намальовані дві ланки ланцюжка; натисніть "зовнішній сайт"; введіть адресу посилання; натисніть "готово"
  • Редактор коду:
    • Внутрішні посилання: напишіть дві відкриваючі квадратні дужки, назву статті, на яку хочете послатися, вертикальну риску, текст посилання, дві закриваючі квадратні дужки. Наприклад: [[Яблонська-Уден Софія|пані Софія]].
    • Зовнішні посилання: напишіть одну відкриваючу квадратну дужку, адресу посилання, пробіл, текст посилання, одну закриваючу квадратну дужку. Наприклад: [http://www.google.com/ Ґуґл].
--Tohaomg (обговорення) 13:10, 27 лютого 2021 (UTC)

Заблокований переклад

Підкажіть. Стаття Вулканы Камчатки не можу перекласти, оскільки Це поточний переклад користувача Charcher69. Він був у Вікіпедії останній раз 9 місяців тому. Як розблокувати переклад? --ДмитрОст (обговорення) 18:18, 26 лютого 2021 (UTC)

Якщо я правильно пам'ятаю, початий і нечіпаний переклад вилучається через рік. --Ата (обг.) 09:08, 28 лютого 2021 (UTC)
@Roman333:, @Ата:, ок. Дякую :)!

Запитання зі сторінки Користувач:Anna.Peter0777 (11:53, 28 лютого 2021)

Привіт, як добавити статтю та фотодо неї? --Anna.Peter0777 (обговорення) 11:53, 28 лютого 2021 (UTC)

Вітаю, Anna.Peter0777! Ось тут можна освоїти алгоритм дій:

З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 12:49, 28 лютого 2021 (UTC)

Запитання зі сторінки Користувач:Вероніка Пікуль/Чернетка (17:18, 5 березня 2021)

сохранить --Вероніка Пікуль (обговорення) 17:18, 5 березня 2021 (UTC)

@Вероніка Пікуль: Якщо запитання звучить приблизно так "Як зберегти мій проєкт статті в основному просторі Вікіпедії", то відповідь щодо цього проєкту - ніяк.
  1. У Вікіпеії вже є стаття Docudays UA.
  2. Ваша заготовка статті написана російською мовою, із застосуванням окремих вкраплень української мови.
  3. Почитайте Вікіпедія:Стиль зокрема щодо заголовку статті, джерел, приміток, почитайте Вікіпедія:Авторитетні джерела.

Щодо зносок, які ви використовуєте як посилання на соціальні мережі фестивалю, краще використайте такий шаблон:

 {{У соціальних мережах |facebook =  |youtube =  |instagram = |telegram = }}

Щодо створення нової статті почитайте Довідка:Створення нової статті, після виконання 4 пункту вставляєте свою заготовку з чернетки у відповідне вікно створеннянової статті і далі за інструкцією. Liubomir G (обговорення) 07:28, 6 березня 2021 (UTC)

Запитання зі сторінки Обговорення:Ранцидифікація (01:18, 7 березня 2021)

Добрий день. Ніяк не можу розібратися з тим, як зробити так, щоб можна було добавити посилання на інші мови, те, що зліва вгорі. Вже читав відповідні статті на вікіпедії, але все ж ця тема залишається для мене складною. Буду дуже вдячний за допомогу --Не дійсне число (обговорення) 01:18, 7 березня 2021 (UTC)

Якщо ви редагуєте з комп'ютера, то ліворуч внизу в розділі «Іншими мовами» слід натиснути «Додати посилання». Якщо ж ви редагуєте зі смартфона, то можна перемкнути свій браузер з мобільного режиму в режим десктопа і зробити як у попередньому реченні. --Amakuha 07:48, 7 березня 2021 (UTC)

На странице Севастополь - ссылка на сайт по продаже дипломов, это нормально?

На странице Севастополь - ссылка на сайт по продаже дипломов, это нормально? Вот эта ссылка -Примітки- 28. — Це написав, але не підписав користувач 91.225.232.234 (обговореннявнесок).

Прибрав, дякую, що вказали. --Mykola Обг 21:58, 10 березня 2021 (UTC)

Лікар-лікарка (фахівець)

Вітаю! Обговорення користувача:NachtReisender#Лікар "зависло", не в змозі дійти консенсусу. Прохання до досвідчених редакторів, адмінів - допоможіть дійти згоди, щодо даного терміну. З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 14:40, 14 березня 2021 (UTC)

а наказ № 1574 від 18.08.2020 про зміни в перелік професій вже чинний?--Gouseru Обг. 15:17, 14 березня 2021 (UTC)
З джерела ВР [1] - візування, ні Мінюста, ні КМУ не має. Суто внутрішньоміністерський гриф. -Всевидяче Око (обговорення) 15:36, 14 березня 2021 (UTC). P.S. А для затвердження самого переліку професій потрібно візування Держспоживстандарту України [2], схоже що Мінекономіки "дуркує" -Всевидяче Око (обговорення) 15:48, 14 березня 2021 (UTC)
тоді не зовсім однозначно. Теоретично лише для цього слова ми можемо відійти до науково-популярного стилю і писати "лікарки", але тоді питання щодо лікар-реабілітолог тощо. Якщо я не помиляюся, то в класифікаторі немає й актрис, діячка тощо, і лише для санітарок і прибиральниць виключення. --Gouseru Обг. 16:06, 14 березня 2021 (UTC)
Власне тому і виникло обговорення. У дієвому переліку - немає; більше того - "саме" Мінекономіки додає нові професії лікарів лише у чоловічому [3] (сторінка 9). З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 17:28, 14 березня 2021 (UTC)
Кілька місяців тому обговорювали: Обговорення Вікіпедії:Стиль/Фемінітиви#Позиція одного з розробників змін до Правопису Олександра Авраменка. Якщо коротко, Національна комісія зі стандартів державної мови хоче піти ще далі та подати в класифікаторі повну взаємозамінність чоловічих і жіночих форм. Якогось остаточного рішення в державі ще немає, якогось остаточного рішення у вікіпедійній спільноті теж — NickK (обг.) 22:47, 15 березня 2021 (UTC)
НікК, а де ви у відповіді прочитали, що національна комісія хоче подати повну взаємозамінність чоловічих і жіночих форм? Там написано з точністю до навпаки: "фахівці з культури мови й стилістики не радять послуговуватися фемінітивами в офіційно-діловому та науковому стилях. Крім того, не від усіх назв професій, спеціальностей, посад та ін. можна утворити фемінітиви: мер, посол, архіваріус, екстрасенс, математик... Лише після затвердження Кабміном класифікатора професій можна буде використовувати фемінітиви в мові документів". Це питання стилістики: лікарка - це розмовний, останнім часом і частково публіцистичний стиль, але не на науковий. --yakudza 00:29, 16 березня 2021 (UTC)
у класифікаторі професій немає акторка чи актриса, СУМ-11 та інші словники не фіксують лікарку як розмовний стиль. --Gouseru Обг. 04:56, 16 березня 2021 (UTC)
@Yakudza: Ключове слово: хоче. Сучасні документи справді не рекомендують фемінітиви в офіційно-діловому та науковому стилях. Однак, Національна комісія зі стандартів державної мови планує напрацювання додаткових роз’яснювальних матеріалів щодо вживання фемінізованих назв професій та посад в офіційній комунікації. З огляду на решту коментарів, це явно буде заміна «не радять» на «радять» або щось подібне. Затвердження ґендерного збалансування «Класифікатора професій ДК 003:2010» ще не відбулося, тому все це в умовному способі (як я й написав: остаточного рішення в державі ще немає). Ми дивимося на одну склянку, лише ти її бачиш наполовину порожньою (фемінітиви ще аж ніяк не обов'язкові і ще офіційно не рекомендовані), а я її бачу наполовину повною (фемінітиви вже входять у вжиток і вже дозволені) — NickK (обг.) 16:11, 16 березня 2021 (UTC)
Вікіпедія не передбачає майбутнього. Якщо якісь зміни будуть введені, то не факт, що вони будуть занадто радикальні. Плюс потрібен час і напрацювання мовознавців для зміни посібників зі стилістики літературної мови. А поки що діють ті правила, які є. --yakudza 17:22, 16 березня 2021 (UTC)
Лірика майбутнього (тут це крамола, щодо майбутнього): усі дієві підзаконні акти, накази, розпорядження, ... щодо звань, пільг, ступенів, нагород і т.інш. - все те містить перелік лише "чоловічих" означень. Якщо Нацкомісія не проведе усе законно, і не врахує усі ці документи та необхідні зміни до них, люди котрі погодяться на фемінітивні записи у оффдокументах, автоматично будуть відсічені від цього напрямку просто так - а це реально сумно:-(. З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 17:44, 16 березня 2021 (UTC)

Потрібна допомога в правці джерел в статті Земська Олена Андріївна. — Це написав, але не підписав користувач Romkabaz (обговореннявнесок) 09:07, 23 березня 2021‎.

@Romkabaz: Якщо ви про червоне "Помилка цитування", то вам потрібно або видалити

<ref name="Pushkin after 1969">{{cite web|url=http://www.ras.ru/about/awards/awdlist.aspx?awdid=152|title=Премия имени А.С.Пушкина <small>Присуджується за видатні роботи в області російської мови і літератури</small>|author=[[РАН]]|publisher=[http://www.ras.ru/ офіційний сайт РАН]| format=список нагороджених|description=Данные с 1971 года|accessdate=2014-02-15}}</ref>

оскільки це джерело ніде не використовується. Або використати десь в тексті, наприклад

Земська Олена Андріївна отримала таку-то нагороду<ref name="Pushkin after 1969">{{cite web| .... 

. --Kanzat (обговорення) 09:31, 23 березня 2021 (UTC)

дякую Baaz 09:34, 23 березня 2021 (UTC)

Hi! Could you please take a look at the contributions of this user? They just copy texts from other web-sites to ruwiki, violating copyright, thus they probably add machine translations of such texts to ukwiki. Wikisaurus (обговорення) 14:41, 3 квітня 2021 (UTC)

не можу опублікувати сторінку в загальний простір

Потрібна допомога з публікацією статті Користувач:Romkabaz/ProxyLogon через персональні обмеження — Це написав, але не підписав користувач Romkabaz (обговореннявнесок) 13:36, 6 квітня 2021.

Англійський розділ

Здається, що українська позиція не слабка у англомовних статтях, а недолуга, бо в них більше історичної правди та проукраїнської позиції ніж власне в українських статтях. Наприклад, порівняйте українську, румунську та англійську версії ст.Петро Могила і побачите, що румунська та англійська значно історично правдивіші, є не набором фактів і фраз, а мають внутрішню логіку статті, а саме головне, більш проукраїнські ніж власне українська стаття.Знайдіть в українські версії таку фразу: "Він одним із перших друкував українською мовою. Могила та його послідовники в Лаврі та Могилянській колегії зробили перші кроки у формулюванні основ сучасної російської та української мов. Поширення української мови в друкованих видах було частиною ширших зусиль боротьби України за суверенітет та культурне самозбереження. Могила хотів зберегти ідентичність української нації, яка зазнала величезного тиску з боку польського та литовського режимів." Або таку: "Отже, Петру Могилі приписують фундамент культурної епохи, яку історики називають періодом Могили. Одним з атрибутів цієї епохи було книговидання. Незважаючи на політичну нестабільність в Україні наприкінці 1600-х років, у ній було 13 друкарських верстатів, з яких 9 - українські, 3 - польські та 1 єврейська. Продукція цих пресів мала не лише релігійний характер. Наприклад, у 1679 р. Преса в Новгороді-Сіверському видала понад 3000 примірників різних підручників для початкових шкіл." Не якась інша, а українська вікіпедія не визнає, що Петро Могила говорив і розвивав українську мову, сповідував і захищав православну віру, вніс значний вклад в розвиток української державності. Ганьба і сором. Куди дивиться Український інститут національної пам’яті. Треба дивитись за собою,своїм духовним та інтелектуальним продуктом, а не шукати ників у сусідів. Але що ми хочемо, якщо українська історична наука досі міцно зашорена на постулатах російських і радянських-"времён Очаковских и покоренья Крыма". І не бачить і не визнає очевидних фактів. Верига.

Ви можете самостійно все виправити. УІНП не має стосунку до редагування українського розділу Вікіпедії.--Brunei (обговорення) 10:54, 8 квітня 2021 (UTC)

Блокування за авторські фото

Залив фотографії, зроблені мною, на які я маю авторські права. Фото використовувалися Суспільним мовником України. Я вказав на місця використання в інтернеті. Але адмінами було ці фото видалено. Я перезалив їх через сервіс flickr. Але в результаті знову видалено і мене заблоковано на https://commons.m.wikimedia.org/wiki/User_talk:Media-17

Я відправив лист на пошту, як вказано тут: Commons:Copyright rules by territory/Ukraine Але ніякого результату. Підкажіть, як бути для відновлення акаунту, фото, встановлення своїх авторських прав? --Media-17 (обговорення) 13:09, 8 квітня 2021 (UTC)

@Media-17: Доброго ранку. Уточніть, будь ласка, куди ви надіслали лист — NickK (обг.) 07:15, 9 квітня 2021 (UTC)
@NickK: Вітання! На адресу permissions-uk@wikimedia.org — Це написав, але не підписав користувач Media-17 (обговореннявнесок).
@Media-17: Будь ласка, в такому разі почекайте на відповідь, зазвичай вона надходить за кілька днів — NickK (обг.) 12:53, 11 квітня 2021 (UTC)

Зображення

Підкажіть як змінити значок для порталу "Дерев'яна архітектура" щоб він відображався у разі застосування шаблону "Портали". Наразі Воно відображає "пазлик"Liubomir G (обговорення) 19:10, 16 квітня 2021 (UTC)

@Liubomir G: Слід додати його до списку в Модуль:Portal/images/otherNickK (обг.) 14:14, 17 квітня 2021 (UTC)
@NickK: Дякую спробую нічого не поламати)Liubomir G (обговорення) 05:15, 19 квітня 2021 (UTC)

Заснування Слов'янська

Доброго дня! Прохання не робити у міста три версії про заснування, а має бути одна - версія зі статті Петренка (є на Вікімедії), бо вона дуже переконлива — Це написав, але не підписав користувач Ffederal (обговореннявнесок) 20:15, 30 квітня 2021.

Не відображується interwiki

Доброго дня, колеги! Чомусь не відображується interwiki у Йодок (значення) :( . У Q17522212 вікіпедії прописані коректно, але ні на українській, ні на російській сторінці ніяких мовних посилань не видно, водночас як на німецькій видно всі три, а на польській -- взагалі незрозуміло що. Допоможіть, будь-ласка, розібратися у ситуації. Дуже дякую заздалегідь! --Yuriz (обговорення) 11:27, 4 травня 2021 (UTC)

Вітаю. В мене відображається. Спробуйте кеш почистити.--Юрко (обговорення) 12:12, 4 травня 2021 (UTC)

...

Долучення категорії

Вітаю! Не можу долучити категорію: Рослинні барвники (uk wiki)

до

Plant dyes (en wiki)

Видає помилку "Сторінку «Plant dyes» не вдалося знайти на сайті «enwiki». Зовнішній клієнтський сайт «enwiki» не надав інформації про сторінку «Plant dyes"

Допоможіть вирішити цю проблемку, будь ласка.

З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 14:21, 2 липня 2021 (UTC)

Категорії вже пов'язано. @Всевидяче Око Ви, певно, без Category: намагалися додати? --Ата (обг.) 15:29, 2 липня 2021 (UTC)
Мабуть. Вдячність) З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 16:43, 2 липня 2021 (UTC)

Звідкись береться два зайвих рядки вгорі сторінки, але, здається, не з картки. Допоможіть виправити.--Ерідан (обговорення) 14:57, 3 липня 2021 (UTC)

Пліс, гайз, поясніть як редагувати таблички та добавляти нові стовпчики

Пліс, гайз, поясніть як редагувати таблички та добавляти нові стовпчики. Потрібно для робити з статтею про стрибки в фігурці. Буду рада послухати ваші поради.

Вітаю! Гадаю, вичерпну інформацію можна знайти ось тут: Довідка:Таблиці. З повагою,--MelnykSerg (обговорення) 06:07, 9 липня 2021 (UTC)

"РОСIЙСЬКА ЦЕРКВА?"

Шановна громада,

церква, до якоï належить цей храм, не "росiйська" (цiлковито неправильний термiн), а Украïнська Православна. Будь-ласка, виправте. https://uk.wikipedia.org/w/index.php?title=Храм_Казанської_ікони_Божої_Матері_(Олексіївка)&oldid=prev&diff=32160763--AlexDrenev (обговорення) 13:07, 9 червня 2021 (UTC)

AlexDrenev поки офіційною юридичною особою є Українська православна церква (Московський патріархат). Процеси по перейменуванню йдуть [4], але на скільки мені відомо не завершені, тому називати РПЦ в Україні це поки ВП:ОД і порушення ВП:НТЗ. Якщо офіціно перейменують тоді так. @Fessor: поясність за нагоди ваше перейменування ред. № 32160763 будь-ласка. --GPV (обговорення) 08:05, 20 липня 2021 (UTC)
Шановний Galkinletter, ви, певно, знаєте, що таке «перейменування». УПЦ, яку додає скаржник (і не пише МП, бо така політика партії), має лінк, що зараз веде на ПЦУ — це одне й те саме? Будь ласка, не займайтеся буквоїдством: семантично РПЦвУ = УПЦ МПщо вказано у преамбулі відповідної статті і 1) не треба шукати порушення НТЗ там, де його нема 2) не треба соромитися синонімії.
Ви б мали спочатку розібратися у ситуації перед тим, як інкримінувати комусь порушення. Бо зараз це виглядає дивно. --Fessor (обговорення) 08:38, 20 липня 2021 (UTC)
Для збереження нейтарльності там має бути МП. Засади це коли статті у Вікіпедії ґрунтуються на опублікованих надійних (авторитетних) джерелах, а не на примущеннях користувачів. Вам як адміністатору добре відомо, що інформація без посилання на надійне (авторитетне) джерело може бути надалі вилучена зі статті. Політика спільности це дотримання НТЗ. Тому якщо УПЦ, то обовязково має бути МП - тобто УПЦ МП. Якщо перейменують офіційно тоді має бути РПУвУ. Думаю індицедент вичерпаний. Про синонім я зрозумів, але краще писати офіційно, щоб не провокувати ВП:ВР. Дякую. --GPV (обговорення) 08:59, 20 липня 2021 (UTC)

Всім привіт!

Нам потрібні ваші робочі руки і уми для організації Вікіконференції (перша половина вересня). Зараз попередня програма з основною локацією у Києві і місцевими під загрозою зриву і все може обмежитися онлайн-конференцією…

Потрібно ще з 2-3 людей в основний оргком, які візьмуть на себе конкретні завдання, щоб було мінімум кілька осіб на напрям роботи (Перевірка локацій на відповідність вимогам до конференції, Перевірка відповідності карантинним вимогам, Комунікація з учасниками…)

Окремо фізична участь кількох волонтерів для організації офлайн-заходу у Києві. Записуйтеся ще до кінця тижня!

wmua:Обговорення:Вікіконференція 2021

З повагою, член ВМУА Сергій Липко.--Сергій Липко (обговорення) 20:59, 23 липня 2021 (UTC)

Чи сторінка ВМУА не має місця для подібних повідомлень?--Юрко (обговорення) 05:13, 24 липня 2021 (UTC)

TV.com

Hello, could you please nominate this template for deletion? The reason is, that website tv.com doesn't work. I don't know how to nominate a template for deletion and sorry, I don't have enough time to nominate this template on every wiki. Thanks! --Patrik L. (обговорення) 12:05, 27 липня 2021 (UTC)

Мовні шаблони для фризьких мов

Доброго дня! Підкажіть, будь-ласка, чому Шаблон:lang-fy працює, а Шаблон:lang-frr видає помилку? (див. приклад використання у Гоге (Німеччина). Дякую! --Yuriz (обговорення) --Yuriz (обговорення) 19:46, 28 липня 2021 (UTC)

Вітаю! А в чому помилка? У мене результат виглядає нормально, ось так: Гоге (нім. Hooge, півн.-фриз. Huuge). --MelnykSerg (обговорення) 09:37, 31 липня 2021 (UTC)
Помилку вже виправив.--Andriy.v (обговорення) 09:58, 31 липня 2021 (UTC)

На Вікіданих є інформація про "Александр Лебедев". Що є чим псевдонімом? --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 13:49, 27 липня 2021 (UTC)

@Ahatanhel: --Olvin (обговорення) 14:33, 27 липня 2021 (UTC)
@Olvin та Khodakov Pavel: Отар Довженко — псевдонім, джерело (с. 29). --Ahatanhel (обговорення) 08:10, 5 серпня 2021 (UTC)

Неавторитетні джерела

До статті Лист конюшини (транспортна розв'язка) є зауваження: "неавторитетні джерела", "застарілі HTML-теги" та "відкриті теги". Як їх знайти в статті і виправити? Дякую. --Estabiano (обговорення) 15:42, 5 серпня 2021 (UTC)

У мене зазначених повідомлень не виникає (принаймні, я їх не бачив). Однак, сторінка велика та складна (повністю вантажиться більше десяти секунд). Можливо, такі повідомлення виникають, коли редагувати не повністю завантажену сторінку? --Olvin (обговорення) 17:51, 5 серпня 2021 (UTC)
На лівій панелі меню - "Інформація про сторінку". Наприкінці цієї сторінки є розділ Lint-помилки. Неавторитетні джерела вже зникли, мабуть, після Ваших коректувань, але зауваження про теги ще є.--Estabiano (обговорення) 18:03, 5 серпня 2021 (UTC)
Це ось тут [5] --GPV (обговорення) 18:45, 5 серпня 2021 (UTC)
  • @Estabiano: Незбалансований тег знайшов, прибрав (</center> перед Примітками). Перевірте інформацію в таблиці по Криму, я там дещо переставив/прибрав, і не певен у правильності.
    Із застарілими тегами, мабуть, не допоможу. --Olvin (обговорення) 19:19, 5 серпня 2021 (UTC)
@Olvin:Вельми вдячний за допомогу і редагування. Сподіваюся, стаття цікава, якщо Ви стілька часу витратили на її вичитування. З повагою,--Estabiano (обговорення) 19:45, 5 серпня 2021 (UTC)

Як створити новий мовний розділ у Вікіпедії?

Я хочу зрозуміти як створюються мовні/альтернативні розділи у Вікіпедії. І що треба зробити для того щоб ідею для розділу прийняли/узяли на розгляд.— Це написав, але не підписав користувач RLm36 (обговореннявнесок).

Вам на Вікіінкубатор.--Dim Grits 20:26, 7 серпня 2021 (UTC)

«Лишня» категорія

Створив, шляхом перекладу статтю Європейська інформаційна система про лісові пожежі.

У статті було посилання на до того неіснуючий у нас шаблон {{CC-notice}}, який є редиректом на {{Creative Commons text attribution notice}} і також містить включення шаблонів {{Redirect category shell}} і {{R from move}}

{{Creative Commons text attribution notice}} частково переклав, {{CC-notice}}, {{Redirect category shell}} і {{R from move}} скопіював з ен-вікі в ук-вікі як є.

Стаття Європейська інформаційна система про лісові пожежі стала виглядати прийнятно, однак в ній з'явилася Категорія:Articles with imported freely licensed text яка не показується у відповідній англійській статті en:European Forest Fire Information System

Прошу допомоги у:

--Perohanych (обговорення) 09:52, 9 серпня 2021 (UTC)

Категорію приховав, проставив інтервікі для {{Creative Commons text attribution notice}}. --Olvin (обговорення) 12:05, 9 серпня 2021 (UTC)

Заявка на перейменування

Вітаю! Подана заявка на перейменування статті, але десь була зроблена помилка (не знаю де :( - 1

Можливо, знаєте як поправити - підкажіть будь ласка: не має у змісті(перелік), але є у тілі статті - 2

З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 17:57, 9 серпня 2021 (UTC)

Додайте скрипт, дуже гарно працює.--Юрко (обговорення) 18:08, 9 серпня 2021 (UTC)
@Всевидяче Око: виправив. Раджу подальше користуватися спеціальним скриптом QuickRename, який спрощує цю всю процедуру. Можете собі його ввімкнути на Спеціальна:Налаштування#mw-prefsection-gadgets.--Andriy.v (обговорення) 18:12, 9 серпня 2021 (UTC)
Вдячність Вам! Увімкнуто скрипт. З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 07:32, 10 серпня 2021 (UTC) P/S/Невиставлено було розмітку розділу :))) З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 07:43, 10 серпня 2021 (UTC)

Намітка

Намітка - прохання допомогти щодо інтервікі, бо термін сплутаний дещо. Статті в інших вікіпедія описують загальний термін, укрвікі описує регіональний термін. Тому виникає плутанина, коли хтось з інших вікі напише статтю про регіональний термін ja:ナミートゥカ. Але, що і до чого прив'язати я не дуже розумію. Wimple перекладається як апостольник --Gouseru Обг. 00:46, 13 серпня 2021 (UTC)

Оновлення україномовних сторінок Вікіпедії Лі Чжаньшу та Лі Цяньсінь

Привіт. Я хотів би попросити вас за це. Ця річ стосується та базується в українській Вікіпедії:

Не могли б Ви оновити дві сторінки, які я нещодавно створив в україномовній Вікіпедії, а саме Лі Чжаньшу (Li Zhanshu) та Лі Цяньсінь (Li Qianxin), яким Лі Цяньсінь - старша дочка Лі Чжаншу? Я намагаюся зв’язати сторінки з китайською мовою Вікіпедією. Дякую.— Це написав, але не підписав користувач Adamdaniel864 (обговореннявнесок) 13:11, 13 серпня 2021.

eHealth

eHealth у тілі статті виділяє жовтим eHealth: [6], після спроби все перенабрати слово - змін не відбулось. Схоже працює якийсь "шаблон" на слово Health. Якщо можете поправити, допоможіть будь ласка. З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 11:51, 14 серпня 2021 (UTC)

YesТак Зроблено Вдячність) З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 12:34, 14 серпня 2021 (UTC)

Оновлення нещодавно створеної україномовної сторінки Вікіпедії Уанг Лі

Привіт. Я хотів би попросити вас ще про одну справу, яку я нещодавно зробив у україномовній Вікіпедії:

Я нещодавно створив україномовну сторінку Вікіпедії, а саме Уанг Лі (кит. 王莉; англ. Wang Li), не могли б ви оновити сторінку та зв’язати сторінку з китайськими мережами, а також з Вікіпедією на китайській мові? Вона співачка та політик 1980 року народження, яка вона з міста Хефей (англ. Hefei). Дякую.— Це написав, але не підписав користувач Adamdaniel864 (обговореннявнесок) 16:21, 14 серпня 2021.

Оновлення нещодавно створеної україномовної сторінки Вікіпедії Ай Тінгтінг

Привіт сьогодні. Я хотів би попросити і попросити вас за цю справу, яку я нещодавно зробив у україномовній Вікіпедії:

Не могли б ви оновити сторінку, яку я нещодавно створив у україномовній Вікіпедії, а саме Ай Тінгтінг (кит. 艾婷婷; англ. Ai Tingting), вона китайська журналістка, яка зараз працює на Центральному телебаченні Китаю? На сторінці є три сторінки посилань на неї, включаючи одну сторінку на китайській мові.

Дякую.

Трохи підправив. --Τǿλίκ 002 (обговорення) 14:13, 15 серпня 2021 (UTC)

Назви районів Бадахшану

Салют! В нас є статті про усі райони Горно-Бадахшанської АО (є навіть ВП:ІС/Таджикистан). І є одна стаття про афганську адмінодиницю — район Вахан.

Помітив, що назви таджицьких (у сенсі державної приналежності) районів мають у своєму складі прикметник, а афганські — іменник (див. Категорія:Райони Афганістану).

Отут в мене і виникає питання:

Логічно ці райони назвати однаково з уточненням і створити дизамбіг тощо, еге ж? але тоді буде послідовним іменувати усі райони Афганістану з прикметником. Тож з огляду на вже наявні статті хотілося б дізнатися, як ліпше. Дякую. --Fessor (обговорення) 13:51, 22 серпня 2021 (UTC)

Вітаю! Шаблон треба полагодити (Шаблон нужно починить).--Станислав Савченко (обговорення) 18:37, 23 серпня 2021 (UTC)

@Станислав Савченко: потрібно створити шаблони для кольорів на базі шаблону {{Party colour}}, а також шаблони для коротких назв за прикладом хоча б ось цього шаблону {{Незалежний кандидат/meta/shortname}}. --Mcoffsky (обговорення) 18:49, 23 серпня 2021 (UTC)
Зрозуміло--Станислав Савченко (обговорення) 19:12, 23 серпня 2021 (UTC)

Прохання додати у даний шаблон навчальний заклад і відповідне категоріювання (випускники), як це зроблено для шаблона особи. Це дозволить автоматично категоріювати тисячі статей. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 14:41, 25 серпня 2021 (UTC)

Вже розібрався. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 08:12, 26 серпня 2021 (UTC)

Що мені робити з завантаженим вже мною файлом?

Вітаю. Мною був завантажений файл https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Polytopia-logo.png, я так і не зрозумів, що мені потрібно для правильної його публікації. Раніше я вже намагався отримати згоду на Діскорд сервері компанії, на що модератори мені відповіли "I don't see why not".

завантажити локально до української вікіпедії через ВП:Майстер завантаження файлів. Або, щоб правовласники надіслали стандартний дозвіл (дет. ВП:Дозволи: тут написано й приклад і куди надсилати). Інакше такі дизайнерські твори у Коммонз будуть видаляти. --Gouseru Обг. 10:34, 26 серпня 2021 (UTC)
На Комонз (Вікісховище) МОЖНА ЗАВАНТАЖУВАТИ ТІЛЬКИ ВЛАСНІ ФОТО або ВІЛЬНІ. І ставити категорію треба англійською мовою. До того зображення (якби воно було Вашими або вільним) треба ставити категорію Videogames.@ReneDeUa: Ну і так - ПІДПИСУВАТИСЯ. Далеко не всі можуть зрозуміти, коли хто і де писав... ВП:Підпис в поміч! ;-) --Nickispeaki (обговорення) 00:21, 29 серпня 2021 (UTC) А ще краще - Відповісти (просто кнопка Відповісти, натискаєте і пишете; добре, що її нещодавно створили, раніше її не було).--Nickispeaki (обговорення) 00:21, 29 серпня 2021 (UTC)

Дозволяючи мені в цій україномовній Вікіпедії редагувати нові сторінки

Привіт. Мене звати Malay833, я з Малайзії і мені 16 років цього року. Я тут дуже новий. Отже, я хотів би просити вас про це: Ви могли б дозволити опублікувати всі мої нещодавно створені сторінки в цій україномовній Вікіпедії, оскільки я вводжу всі надійні джерела на основі сказаного у Вікіпедії? Я ніколи не висловлю поганих слів, тверджень чи речей. Дякую.

Додавання нової властивості у Вікідані

Почав писати заявку на створення нової властивості Wikidata:Wikidata:Property proposal/літературний редактор

Однак не знаю, як її правильно до кінця оформити. Прошу про допомогу. --Perohanych (обговорення) 19:32, 29 серпня 2021 (UTC)

Щонайменше, у мотивації варто надати приклади неправильного заповнення, про які Ви там кажете. Відповідно, у пропозиції подати приклади правильного заповнення.
Мотивацію варто перекласти (або принаймні продублювати) англійською. Вам потрібна допомога в перекладі? --Olvin (обговорення) 11:00, 31 серпня 2021 (UTC)

Чи може хтось глянути, що я наробив зі статтею, коли перейменовував. Через нестабільний інтернет довелось двічі натиснути кнопку перейменувати, в результаті стаття зникла взагалі, лишились тільки перенаправлення. Я розібратись не зміг. Наперед вдячний. --Mcoffsky (обговорення) 13:53, 30 серпня 2021 (UTC)

хм... цікаво... може мона створити фільтр для такого випадку. --Gouseru Обг. 14:03, 30 серпня 2021 (UTC)
Ого, зараз побачив, що стаття Луцький замок ще й мені у створені статті зарахувалась. Взагалі хрінь якась, перепрошую. --Mcoffsky (обговорення) 18:51, 30 серпня 2021 (UTC)
В мене вже є таких трохи, не мною створених, але мені зарахованих.--Юрко (обговорення) 20:27, 30 серпня 2021 (UTC)

Економічна теорія. - 2008. - № 4. - С. 107-110.

Необхідний даний скан для уточнення у статті. Хто може допомогти? На сайті скачати дану сторінку не можливо. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 06:44, 31 серпня 2021 (UTC)

@Khodakov Pavel: За архівом журналу (який начебто підтримує Будапештську ініціативу відкритого доступу) у четвертому номері за 2008 рік було лише 89 сторінок. --Olvin (обговорення) 10:15, 31 серпня 2021 (UTC)
А ось це Комунальний заклад "Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека"? --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 10:16, 31 серпня 2021 (UTC)
Ну то це ж зовсім інша справа. ;-)
  • Григорян Г. До 70 - річчя Миколи Пантелеймовича Хохлова [Текст] // Економічна теорія. - № 4. - С. 111.
Зокрема, є в Закарпатській обласній науковій бібліотеці. Хто може допомогти? --Olvin (обговорення) 11:13, 31 серпня 2021 (UTC)
Потрібні 107-110 сторінки. Так, аби бути повністю спокійним. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 11:48, 31 серпня 2021 (UTC)
За даними бібліотеки Ніжинського державного університету така стаття опублікована в четвертому числі 2007 року. І виходячи з того, що Микола Пантелеймонович народився 1937 року, я вважаю, що на сайті Закарпатської бібліотеки помилка (в році публікації). --Olvin (обговорення) 14:28, 31 серпня 2021 (UTC)
Мене цікавить Савченко Анатолій Григорович. А він точно не міг бути опублікованим у 2007 році. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 14:31, 31 серпня 2021 (UTC)
Отже, потрібно:
  • Пам’яті Анатолія Григоровича Савченка [Текст] // Економічна теорія. - 2008. - № 4. - С. 107.
Варто б одразу повідомляти якомога повнішу інформацію, аби не витрачати час на пошуки дарма. --Olvin (обговорення) 17:08, 31 серпня 2021 (UTC)
Я вказав сторінку. Ви самі помилились. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 05:07, 1 вересня 2021 (UTC)

Чи можна створювати сторінки про різні речі та людей (у тому числі про китайську)

Привіт. Насправді, часто використовувані мови у Вікіпедії, якими я користуюся, - це українська, хорватська, болгарська та китайська. Чи можна створити сторінку в україномовній Вікіпедії про різні речі та людей (у тому числі китайську), і наведіть у ньому надійні джерела? Дякую.— Це написав, але не підписав користувач Hrvatskiukrajinski (обговореннявнесок).

@Hrvatskiukrajinski:, вітаю. Звичайно можна, в тому числі й про китайське, якщо це відповідатиме критеріям значущости та підтверджуватиметься незалежними вторинними надійними джерелами. Зичу успіху.--Юрко (обговорення) 14:08, 3 вересня 2021 (UTC)
Чи критерії значимості тут можна знайти на багатьох сторінках?— Це написав, але не підписав користувач Hrvatskiukrajinski (обговореннявнесок).
@Hrvatskiukrajinski:, я ж надав Вам посилання - ВП:КЗ.--Юрко (обговорення) 14:23, 3 вересня 2021 (UTC)
У частині "посилання", після того, як я включу всі надійні джерела з інших веб -сайтів, не могли б ви заблокувати мене і дозволити підключити сторінку?— Це написав, але не підписав користувач Hrvatskiukrajinski (обговореннявнесок).
@Hrvatskiukrajinski:, будь ласка, підписуйте репліки та оформляйте діалог відповідно до ВП:ОФО. Скажіть, Ви не маєте стосунку до користувача Adamdaniel, перепрошую, якщо неправильно написав його ІК? І чи на достатньому рівні Ви володієте українською, бо, судячи з цієї теми, Ви користуєтеся перекладачем?--Юрко (обговорення) 14:36, 3 вересня 2021 (UTC)
Правда, я користуюся перекладач.— Це написав, але не підписав користувач Hrvatskiukrajinski (обговореннявнесок).

Потрібні знавці словацької мови для вичитання розділу статті Слов'яни (телесеріал)

Потрібні знавці словацької мови аби вичитати розділ "Список епізодів" (зокрема опис кожного епізоду у тому розділі) статті Слов'яни (телесеріал). Цей опис кожного епізоду робився Goolge Translat'ом за словацькомовним першоджерелом (його словацький дистриб'ютор серіалу, TV JOJ, додав наприклад тут чи тут. Але Goolge Translat видає дуже сирий переклад, тому знавці словацької мови не завадили б для вичитування синопсисів серій (ну або якщо хтось дивився вже серіал, то можете підправить самі за власною пам'яттю сюжету серій).--73.8.106.93 18:33, 5 вересня 2021 (UTC)

Вулиця Малиновського (Харків)

Шановне Вікітовариство! Взялася редагувати свою стару статтю Вулиця Малиновського (Харків). Виявилося, що вулиця була перейменована. На старому сайті Єдиний адресний реєстр міста Харкова варіант написання "Малиновського" значиться як анульований. Тепер вулиця називається "Маліновського". На новому сайті Єдиний адресний реєстр міста Харкова вулиця також називається "Маліновського". При цьому в статті про маршала Малиновський Родіон Якович його прізвище пишеться "Малиновський". Думаю, що правильно буде перейменувати статтю, щоби назва вулиці "Маліновського" відповідала Єдиному реєстру і створити перенаправлення. Але тоді виникне різниця з написанням прізвища маршала Малиновського. --Nadiya Li (обговорення) 18:46, 15 вересня 2021 (UTC)

Не знайшов у перейменуваннях. Може, уточнили, або перейменували на честь якогось иньшого Маліновського, не червоного комісара? В будь якому випадку вказуємо офіційну назву, а офіційну назву надає міська рада. Можна зробити запит на отримання публічної інформації. Ще можна питати в Національних інформаційних систем (НІС). --Юрко (обговорення) 18:58, 15 вересня 2021 (UTC)
Ага, бачу - перейменували у 2004 році. Тоді так, Маліновського. --Юрко (обговорення) 19:00, 15 вересня 2021 (UTC)
Дякую. Тоді я перейменовую статтю, створюю посилання і простежую посилання на неї. --Nadiya Li (обговорення) 19:08, 15 вересня 2021 (UTC)
Перенаправлення створиться автоматично. --Юрко (обговорення) 20:18, 15 вересня 2021 (UTC)

Питання щодо створення правових статей

Привіт усім!

Чи можу я писати про статті кримінального кодексу, або взагалі про весь нормативно-правовий акт?

--Цвет (обговорення) 07:48, 27 вересня 2021 (UTC)

Вітаю. Перегляньте Кримінальний кодекс, може це Вам чимось допоможе. Успіху. --Юрко (обговорення) 07:52, 27 вересня 2021 (UTC)
Якщо стаття кодексу має довгу й нетривіальну історію, висвітлену у вторинних надійних джерелах, як наприклад Стаття 58 Кримінального кодексу РСФРР (1926), за якою репресовано сотні тисяч людей, то стаття доцільна. А так - краще не треба.--Brunei (обговорення) 13:26, 27 вересня 2021 (UTC)
Вітаю, Brunei!

Дивіться, я тут побачив Закон України, де знаходяться дуже багато ненаписаних статей з законами України. Чи доречно буде їх створити й заповнити? --Цвет (обговорення) 19:05, 27 вересня 2021 (UTC)

Я думаю, що недоречно. Той список зроблений простим скачуванням з сайту Верховної Ради. Ніхто не перевіряв, чи ті статті відповідають критеріям значущості.--Brunei (обговорення) 19:16, 27 вересня 2021 (UTC)
Brunei, чи є портал або спільнота з правознавства, де я зміг точно побачити про що писати, а про що ні?

--Цвет (обговорення) 21:38, 27 вересня 2021 (UTC)

Цвет є окремий проєкт, щоправда, напів мертвий Вікіпедія:Проєкт:Право. Є користувачі Dgho та Юрій25031994, які пишуть про право. Але будь-яку статтю варто починати писати з надійних джерел. Якщо маєте 2-3,то вже добре. Думаю, що коментарі до законодавства тут не дуеже рахуються. --Brunei (обговорення) 15:26, 28 вересня 2021 (UTC)
Цвет Так є цілий шаблон Злочин КК України! Щоправда, він тупий, його треба переробити. Але писати саме про злочин, не про статтю. Див. також Категорія:Шаблони:Злочини за видами.--Dgho (обговорення) 15:59, 28 вересня 2021 (UTC)
Дякую вам,Brunei і Dgho за допомогу! Всього вам найкращого! --Цвет (обговорення) 17:06, 28 вересня 2021 (UTC)

При підтягуванні з Вікіданих властивості Р106, не підтягує відповідну категорію Науковці вишу. Наприклад, Любович Юрій Васильович. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 13:10, 27 вересня 2021 (UTC)

Та категорія не створена на Вікіданих.--Brunei (обговорення) 13:19, 27 вересня 2021 (UTC)
Вчора творив на вікіданих сутність Гончар Оксентій Денисович - всі категорії про додані виші гарно підтягує. --Юрко (обговорення) 13:28, 27 вересня 2021 (UTC)
все є. Чи я щось не так роблю? Підкажіть. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 13:45, 27 вересня 2021 (UTC)
1. Категоризація за місцем роботи підтягується на підставі P108 (а не P106).
2. На вікіданих P108 заповнено (Q12119275 - Кропивницький музичний коледж).
3. У статті є Категорія:Науковці Кропивницького музичного фахового коледжу
4. У Категорія:Науковці Кропивницького музичного фахового коледжу є стаття Любович Юрій Васильович
5. Що саме Вам не подобається? --Olvin (обговорення) 14:14, 27 вересня 2021 (UTC)
А є елемент вікіданих Категорія:Науковці Кропивницького музичного фахового коледжу? Не бачу. Якщо немає, то треба створити і до вишу додати цю категорію, аби він сортував до неї вказані елементи. --Юрко (обговорення) 14:39, 27 вересня 2021 (UTC)
Хочеться автоматом. Категорія:Науковці Кропивницького музичного фахового коледжу на Вікіданих вже є. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 14:57, 27 вересня 2021 (UTC)
Тепер бачу, вже створено. Звісно, автоматом робити, якщо є така можливість. --Юрко (обговорення) 15:38, 27 вересня 2021 (UTC)

Розібрався. Всім дякую! --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 15:17, 27 вересня 2021 (UTC)

Прохання допомогти уточнити місце смерті: в Українській музичній енциклопедії вказано Київ, в Енциклопедії сучасної України — Херсон. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 06:48, 28 вересня 2021 (UTC)

Херсон --Submajstro (обговорення) 07:06, 28 вересня 2021 (UTC)

Вандалізм просунутих користувачів

Доброго дня! Я історик, опублікував документальне дослідження про дати заснування поселень. Ви ж знаєте, що в купі статей інформація про дати заснування поселень написана з сайту ВРУ, а вони написали навмання. Тому явище прагну виправити. І як тільки вийшла стаття, я вирішив вносити виправлення.

І все почалося з Куньє. В розділі про історію є абзац Філарета з неіснуючої книги 1957 року, де Акилина - онучка, я намагаюся замінити на правильну цитату, де Акилина - донька.

І мої редагування все відхиляють і відхиляють. Погляньте на статтю, що вони захищають щодо села Куньє: два абзаци - російською і українською підряд про про Акилину і 1732 рік. Це гарна стаття? Ні. І це захищають Mykola7 та ін. А я намагався зробити один абзац з вірною інформацією.

Ну і ці просунуті користувачі змовилися, і користувач Blitz1980 сьогодні зробив відхилення усіх моїх виправлень дат у кількох селах, видаливши мої дані, хоч моя стаття - адекватне дослідження. Чим йому не догоджує, що опублікував, через що Левківка, Адамівка мають таку назву? Він і це видалив.

І моє айпі ці користувачі забанили. Прошу розібратися у цій ситуації й покарати винних — Це написав, але не підписав користувач 195.39.233.18 (обговореннявнесок) 17:38, 28 вересня 2021‎.

  • Я не можу точно сказати, чи це обхід блокування, це до чек'юзерів. --Yukh68 (обговорення) 19:41, 28 вересня 2021 (UTC)
    Я сподівався на справедливість, на арбітраж, а ви далі баните мої адреси айпі ні за що. @Mykola7:, чому ви так чините несправедливо й ні за що? Моя адреса була тільки 81.17...., а за решту нападок в статті про Куньє я не ручаюся. Хто там й що писав, я не знаю. Потім я з наступними адресами тільки тут писав. Якщо ви сприйняли мене за те, що була навала вандалізму в статтях по всій Вікіпедії, то не я був. Мої айпі-адреси - тільки три (робота, телефон, квартира)--Ffederal (обговорення) 20:09, 28 вересня 2021 (UTC)
    @Ffederal:, дивіться, одна ваша адреса була заблокована через погрози одному з користувачів в описі редагування, друга була заблокована після того, як ви зайшли з першої, тим самим обійшли блокування, що є порушенням, що тим самим знову потягнуло блокування. Блокування накладається на людину, а на обліковий запис, тому фактично зараз ви знову обходите блокування. --Mykola обг 20:16, 28 вересня 2021 (UTC)
    Того, що погрози не було, і я не винен. Все, що я написав, було те, щоб людина припинила відкочувати редагування, бо дії будуть висунуті на обговорення в арбітраж. От і все. Де погроза? Маячня... Оце ж і відбувається обговорення--Ffederal (обговорення) 20:21, 28 вересня 2021 (UTC)
    @Ffederal:, тобто фраза «Ще раз відкотиш правильні редагування, то матимеш неприємності від Вікімедії» належить не вам? Чи це по вашому прохання припинити відкочувати таке? --Mykola обг 20:28, 28 вересня 2021 (UTC)
    @Ffederal: є ще інша частина ВП:НО пункт 4. Також в ВП:АД вказано про ВП:ЕКСПЕРТ та ВП:ОХА. Тобто проблема ширше чим відкоти. Головна в якості посилань на АД. Це мають бути справді авторитетні сайти, бібліотеки. --GPV (обговорення) 05:45, 29 вересня 2021 (UTC)

Добре, що ви за якість. Але ж відкочують мої виправлення з посиланням на мою статтю на неякісні даті, написані давно у статтях навмання. — Це написав, але не підписав користувач 109.87.192.15 (обговореннявнесок) 19:02, 28 вересня 2021‎.

Ставте підпис під своїми повідомленнями. Дивіться ВП:ПІДПИС --GPV (обговорення) 19:09, 28 вересня 2021 (UTC)
Також можна порадити зареєструвати обліковий запис. Хоча редагувати Вікіпедію можна анонімно, реєстрація дає багато переваг. Щоб вибрати ім'я, потрібно зареєструватися: в такому разі весь ваш внесок до Вікіпедії буде асоційований не з IP-адресою, а з певним нікнеймом. Після реєстрації ви зможете змінити вибране ім'я за допомогою форми на сторінці Спеціальна:GlobalRenameRequest. --GPV (обговорення) 19:13, 28 вересня 2021 (UTC)
Для вашого випадку, потрібні авторитетні джерела. Додайте текст в авторитетними джерелами, наприклад науковими публікацями на цю тему. --GPV (обговорення) 19:15, 28 вересня 2021 (UTC)
так я ж увесь час подавав посилання на свою, наукову публікацію з моїм іменем. Я ж знаю, що таке ОД у Вікіпедії, тому посилався тільки на себе, а не саме архівне джерело вставляв — Це написав, але не підписав користувач 109.87.192.15 (обговореннявнесок) 19:18, 28 вересня 2021.

Добре, але в мобільній версії нема символу підпису... Образ і погроз не було, я просто одному з них сказав схаменутися, бо буде відповідати перед цим арбітражем, що лишають два однакові речення підряд про Акилину, а я хотів зробити один. Я був за якість, а мене забанили. Я маю старий профіль у Вікіпедії, але останнім часом не хочу асоціюватися з ним й редагую без входу — Це написав, але не підписав користувач 109.87.192.15 (обговореннявнесок) 19:16, 28 вересня 2021‎.

В мобільній версії є підпис. Дивіться в налаштування клавіатури. Ви завжди можете почати з чистого аркушу та зареєструвати новий обліковий запис. На старому буде потрібно вказати, що ви маєте ще й цей. Є таке поняття для чистого старту. Припускаючі ваші ВП:ДН всеж додаватей ВП:АД. Без джерел на наукові публікації та інші авторитетні джерела такі редагування не бажано робити. У рамках Вікіпедії опублікованим джерелом уважається матеріал, доступний для загалу. Дуже важливо знайти надійне джерело інформації, інакше інші користувачі можуть засумніватися в її правдивості й почати вилучати її. Якщо Ви додали інформацію до статті, то відповідальність за підтвердження її джерелами лежить на Вас. Ніхто не має доводити Вам, що додана інформація неправдива, це Вам належить підтвердити її джерелами інформації. --GPV (обговорення) 19:24, 28 вересня 2021 (UTC)
Та наукова збірка буде доступна для загалу на Вікімедії протягом місяця. Ось це і буде доступність.--109.87.192.15 19:31, 28 вересня 2021 (UTC)
Джерело має бути опублікованим. --GPV (обговорення) 19:34, 28 вересня 2021 (UTC)
І першим кроком має бути СО статті, якщо ж питання до авторитетності джерел, а не ВП:ВР. --GPV (обговорення) 21:11, 28 вересня 2021 (UTC)

Можливо я недостатньо красномовний, чи може хтось пояснити користувачеві, що в енциклопедію не варто вставляти свої поетичні міркування [7]? В загальному проблема, що внесок користувача, схоже, варто переглядати на відповідність мало не всіх правил: стилю, НТЗ, АД і ОД ([8], [9], [10], [11], [12]). Також варто обговорити інновацію з родоводами. --AS 01:03, 29 вересня 2021 (UTC)

  • Там немає поетичних міркувань. Коли ви не володієте достатньо якоюсь інформацією, то це не означає, що вона не вірна. І тим більше не значить, що її треба прибирати зі статті. Коли жалієтеся на недостатність джерел - вам нічого не заважає самим їх пошукати і додати. Ладно, зміню так, що вас більш менш влаштовувала.--NOSFERATU (обговорення) 09:43, 29 вересня 2021 (UTC)
    Ви не зрозуміли, до чого саме претензія. Це проблема. У нас, на жаль, нема розлогих рекомендацій щодо стилю, тому доведеться пояснювати конкретно. "мала на це повне право", "справді виходить" — щоб наводити ці висновки, вони мають бути в джерелі. Чи є вони в джерелі? --AS 12:57, 29 вересня 2021 (UTC)
  • Щодо родоводів. Ідея полягає в тому, що б показати звязок між собою відомих людей.--NOSFERATU (обговорення) 09:43, 29 вересня 2021 (UTC)
    @NOSFERATU:, ви справді бачите доцільність цих родоводів в цих статтях співаків? --Mykola обг 10:26, 29 вересня 2021 (UTC)
  • Всі ці родоводи треба видаляти - трохи цих тем вже було; не що иньше, як ОД.--Юрко (обговорення) 11:36, 29 вересня 2021 (UTC)
  • Чого ОД? Якщо є купу посилань?--NOSFERATU (обговорення) 12:06, 29 вересня 2021 (UTC)
    Конкретно щодо родоводів: це не ОД, але оформлення жахливе, воно відштовхує, а не показує інформацію. --AS 12:47, 29 вересня 2021 (UTC)
    Ну Ви навели, як зразок, Потапа. Джерел в тому розділі я не побачив. Щоб писати про родовід, мають бути джерела про опис цього родоводу, инакше це оригінальне дослідження. Як вимір довжини річок за масштабом карт. --Юрко (обговорення) 13:27, 29 вересня 2021 (UTC)
    У статті вже є розділ "Особисте життя" з джерелом, також дружини згадані в картці. Питання чи на додачу цього потрібен ще якийсь цілий розділ зі схемою зразу після преамбули. --AS 13:45, 29 вересня 2021 (UTC)
    Звісно ні. Якби були джерела, в котрих описано родовід Потапа до якогось там коліна, тоді можна включати до статті. А це лише особисте життя Потапа, а не родовід. Це ж стосується й иньших статей, де користувач протягує якісь напівміфічні родоводи із сивої давнини, як то наведено нижче. --Юрко (обговорення) 14:16, 29 вересня 2021 (UTC)
    Ну то вже вибачте, малювати родоводи у такому шаблоні Я ще не вмію. Може хтось переоформить?--NOSFERATU (обговорення) 14:58, 29 вересня 2021 (UTC)
  • Це зветься - "малий родовід". Суть його - показати родовий коннект між собою відомих людей.— Це написав, але не підписав користувач NOSFERATU (обговореннявнесок).
    СУМ пише, що родовід - це походження, послідовність, історія поколінь певного роду. Решта - Ваші домисли та ОД. --Юрко (обговорення) 16:08, 29 вересня 2021 (UTC)
  • Звиняйте, але Атріди це просто вандалізм, тут вже навіть не ОД. @NOSFERATU:, ви зможете пояснити як історичний (хоча звісно напівміфічний) грецький королівський рід, пов'язаний з вигаданим науково-фантастичним родом? ІМХО, оскільки ви відкинули редагування AS і впевнено проредагували сторінку ще раз - це 2.1.3 з ВП:ПБ.--Ollleksa (обговорення) 13:31, 29 вересня 2021 (UTC)
  • @NOSFERATU:, ви це ред. № 33517236 дійсно серйозно? А те, що це вже блокування за вандалізм знаєте? Це те саме, що в якогось історичного діяча вставити "згідно фільму Аватар". Тепер щодо родоводів, я схиляюся до скасування цього всього у статтях про співаків. Родовід, це б був, якби йшов там від діда/баби і дальше, а не чоловік і дружина, ще й майже з самого верху статті. Тим більше у всіх статтях є розділ "Особисте життя" де це зазначено. --Mykola обг 14:07, 29 вересня 2021 (UTC)
    • Там же не про грецьку міфологію, а про рід Атрідів. Але для Компромісу Я знайшов рішення. Можна просто генеалогію Пола Атріда розширити у відповідній статті.--NOSFERATU (обговорення) 14:58, 29 вересня 2021 (UTC)
      А є джерело про цей рід Атрідів? --Юрко (обговорення) 16:00, 29 вересня 2021 (UTC)
    • Щодо співаків. Це зветься малий родовід. Суть його - показати не всіх родичів, а як наприклад певні особистості повязані. Просто Я почав зі співаків, бо у них легкий коннект по лінії чоловік-дружина. А ось наприклад у Притули і Хомуттиніка вже складніший коннект. А Коннект Ніна Матвієнко-Тоня Матвієнко-Арсен Мірзоян взагалі із роду Гончарів починається.--NOSFERATU (обговорення) 14:58, 29 вересня 2021 (UTC)

Ще редагування, яке я відкинув, бо суперечить джерелам: [13] (точніше, відповідає тільки етіологічному міфу, тому розумію, чому в це легко повірити) --AS 21:21, 29 вересня 2021 (UTC)

Нічлавка - фейк

Нещодавно мою увагу привернула річка Нічлавка, якої в жодних документах (давніх та сучасних) не зазначено. Справа в тому, що ця фейкова назва поширюється з Вікіпедії (!) починаючи із 2009 року. Цю річку вже нанесли на сучасні карти і зазначають в наукових видання (яскравий приклад - ТІМС). Нині направлю звернення до Регіонального офісу водних ресурсів у Тернопільській області, щоб вони опрацювали джерела та позбулися фейку.

Вам також пропоную глянути в джерела, і поставити на вилучення статтю про міфічну Нічлавку.

--Maks (обговорення) 07:40, 27 вересня 2021 (UTC)

У чому саме проблема? Здається все розписано. Нічлава Ф-2968 від околиць Копичинців (або перший населений пункт Чагарі) до впадіння у Дністер; Нічлавка Ф-3235 від Яблунова до Нічлави. У статті про Нічлаву навіть карти додано. За 5 років досі не розібрались ред. № 20422574, що в статтях вказані були різні села Нічлавка / Нічлава?--Dim Grits 15:59, 2 жовтня 2021 (UTC)

Фото не відмого автора

Вітаю яку ліцензію можна додавати до фото у якого автор не відомий, може це ліцензія, Суспільне надбання? але фото 90-тих років --Tereador (обговорення) 12:54, 1 жовтня 2021 (UTC)

Незнання не звільняє від відповідальности. Підозрюю, що може бути тільки fair use. --AS 14:42, 1 жовтня 2021 (UTC)
На скільки я розумію тільки добросовісне використання як вказав AS. --GPV (обговорення) 11:08, 2 жовтня 2021 (UTC)

Допоможіть новачку. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 09:21, 6 жовтня 2021 (UTC)

Там треба видаляти сьогоднішній внесок - копіпаста. --Юрко (обговорення) 09:23, 6 жовтня 2021 (UTC)
Статті значимі. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 09:27, 6 жовтня 2021 (UTC)
Звісно ж, тільки скрізь порушення АП. --Юрко (обговорення) 09:57, 6 жовтня 2021 (UTC)

Шрифт у вікні редагування

Поясніть, будь-ласка, як можна збільшити шрифт у вікні редагування, не зачіпаючи нічого іншого. Дякую.--Dgho (обговорення) 09:37, 7 жовтня 2021 (UTC)

Не бачу можливості змінити через налаштування (але можливо помиляюсь). Можна зробити через створення специфічного js-скрипту. --Andriy.v (обговорення) 10:09, 7 жовтня 2021 (UTC)
Може в когось можна позичити? --Dgho (обговорення) 10:16, 7 жовтня 2021 (UTC)
Додайте у свій common.css #wpTextbox1 { font-size: 16px; } де 16px буде бажаний розмір --AS 12:41, 7 жовтня 2021 (UTC)
@AS а це має бути єдиний текст? Не бачу змін. --Dgho (обговорення) 16:44, 7 жовтня 2021 (UTC)
Наче все правильно. В мене працює. --AS 18:08, 8 жовтня 2021 (UTC)
@AS:--Dgho (обговорення) 08:13, 8 жовтня 2021 (UTC)

Не можу відредагувати

Заходжу на сторінку Категорія:Підприємства Львова а там пише великими червоними буквами "Помилка Lua у Модуль:Details у рядку 30: attempt to call field '_formatLink' (a nil value).". Я відкриваю аби це видалити - а там такого не пише. Не знаю в чому проблема. --Benderovec (обговорення) 19:12, 8 жовтня 2021 (UTC)

Добридень . Не можу відредагувати статтю https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemic#See_also не маю прав. Хто має права відгукніться будь-ласка

Підправив Шаблон:Подробиці. Щось намутив 1 з користувачів --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 06:32, 11 жовтня 2021 (UTC)

Дякую що порішали! --Benderovec (обговорення) 08:00, 11 жовтня 2021 (UTC)

Допомога новачку

Доброго дня, підкажіть будь-ласка чи може інший учасник Вікіпедії взяти і перейменувати статтю того хто її написав? Чи правомірно це? Я, Gromoved, робила переклад статті Тунг Молуккський і ще до кінця її не завершила, a сьогодні з подивом побачила, що її інший учасник Вікі, а саме Роман Сизий перейменував на Свічкове дерево. Буду вдячна за пояснення.— Це написав, але не підписав користувач Gromoved (обговореннявнесок).

@Gromoved:, вітаю. Статті іменуємо відповідно до правила ВП:ІС. Перейменувати може кожен. Якщо Ви незгодні, можете подати заявку на ВП:ПС, де відбувається обговорення найменувань статей.--Юрко (обговорення) 20:26, 12 жовтня 2021 (UTC)

Дозвіл створення сторінки "Лі Чаемі"

Привіт. Дозвольте мені створити сторінку корейської актриси під назвою "Лі Чаемі" із залученням надійних джерел та переконатися у правильності редагування?

Дякую. — Це написав, але не підписав користувач 548asiaslavia (обговореннявнесок) 11:39, 18 жовтня 2021.

Схоже, користувач розібралися, як створювати сторінки 🙂 --Ата (обг.) 15:28, 27 жовтня 2021 (UTC)

Переліки пам'яток культурної спадщини Тернопільської області

Вітаю! Якщо хтось має бажання, у рамках конкурсу «Культурна спадщина та видатні постаті», прошу допомогти із створенням статей про Переліки пам'яток культурної спадщини Тернопільської області за громадами. Вчора, Тернопільський обласний центр охорони та наукових досліджень пам’яток культурної спадщини надіслав мені необхідні дані для створення сторінок. Сподіваюся на підтримку. --Maks (обговорення) 05:26, 21 жовтня 2021 (UTC)

Портали

Щось не те з Портал:Житомир, Портал:Житомирщина. У когось є хист докласти до цього руку? --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 05:27, 23 жовтня 2021 (UTC)

Flickr - умови ліцензії

Як можна дізнатися - які умови ліцензії на знимки, розміщені у Flickr? Чи можна їх завантажити у Wikimedia Commons без згоди автора (автор недоступний)? --Estabiano (обговорення) 13:57, 26 жовтня 2021 (UTC)

Change-Your-Photo-s-License-in-Flickr описує про всі ліцензії на Flickr. Деякі можна завантажувати, деякі ні. Також рекомендовано дивитися чи є у автора PRO, бо автори на Flickr можуть зазначати фейкові чи некоректні ліцензії. --Gouseru Обг. 14:35, 26 жовтня 2021 (UTC)
Дякую. Всі знимки помічені "All rights reserved". Виглядає, що нічого поцупити не вийде.І ніхто з авторів не відповідає.--Estabiano (обговорення) 14:59, 26 жовтня 2021 (UTC)

Файл (зображення) на вилучення

Знайшов потрібний знимок в одній статті. Запитав автора, чи можна цей знимок завантажити у Wikimedia Commons. Автор відповів (e-mail, звичайно), що не заперечує, лише потрібно вказати компанію: "In regards to your inquiry into copyright policy, all we ask is that AARoads.com is credited with the photo.". Проте, я отримав повідомлення, що У цього файлу відсутні дані про дозвіл на публікацію, і що він буде вилучений через сім днів. Підкажіть, як узаконити цей файл (I-080 eb aasho test rd site.jpg)? Дякую. --Estabiano (обговорення) 11:39, 31 жовтня 2021 (UTC)

Estabiano, дозволу «використовуйте, тільки давайте посилання на фірму» Вікісховищу буде недостатньо. Вільні ліцензії, які прийнятні у Вікісховищі, у тому числі передбачають і можливе комерційне використання знімка, про що автори одразу не думають, коли у них просять фото для Вікіпедії, тому є бюрократична процедура з надсиланням дозволу за певним шаблоном з вказаними умовами ліцензії: див. ВП:Дозволи, c:Commons:Email templates. --Ата (обг.) 17:36, 31 жовтня 2021 (UTC)

Категорія

Всім привіт, я новачок у створенні вікі сторінок і у мене трапилась одна халепа, яку я не можу вирішити. Ось я вже створила статтю(і як я розумію) до неї автоматично підібрались категорії, але все було б добре, якби там були ті категорії, які є у самій вікіпедії, а тут бац, і одна категорія не існує у вікіпедії і "світиться" червоним. Так як мені казали, що у категоріях краще не додавати таких, які не існують, то мені потрібно її видалити. Як я можу це зробити?— Це написав, але не підписав користувач Божена Сальнікова (обговореннявнесок).

Вітаю! Можна тут прочитати - Довідка:Категорія, або ж запам'ятати назву "червоної" категорії у статті, почати редагувати статтю в режимі "коду", опуститись у низ, знайти цю категорію і видалити рядок що її містить. З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 16:40, 2 листопада 2021 (UTC)
Перепрошую, там шаблон підтягує. --Юрко (обговорення) 17:56, 2 листопада 2021 (UTC)
Шаблон підтягував. Ніби виправила. --Досвітній морок (обговорення) 18:03, 2 листопада 2021 (UTC)

61-ша окрема піхотна єгерська бригада, якої не існувало.

Вибачаюсь за турбування, в мене є питання відповідно до статті "61-ша окрема піхотна єгерська бригада". У зв'язку із скандалом щодо міграційної кризи Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, який було створено при Міністерстві культури та інформаційної політики України, виступив із заявою, що 61-ша окрема піхотна єгерська бригада ніколи не існувала, проте коментатори опонують їм, використовуючи на свій захист інформацію та джерела із вікіпедії. Я став вивчать статтю та її джерела й побачив, що усі використанні в ній посилання на інформацію в ЗМІ: мають вже не існуюче першоджерело; не мають жодного першоджерела, а більшість посилається на сторінку у facebook, яка не може бути валідним джерелом, особливо якщо є заява про її фейковість. Тож стаття має бути перероблена, але я ніколи цього не робив та не маю відповідних знань у військовій справі, через це звертаюсь по допомогу. --Nuriel Katsuhiro (обговорення) 15:48, 15 листопада 2021 (UTC)

@PsichoPuzo: Ви маєте бути в темі, як перший автор. --Олег (обговорення) 16:29, 15 листопада 2021 (UTC)
Є відео на держканалі з навчаннями цієї бригади https://www.youtube.com/watch?v=xpi0zHNmlBY Якась незрозуміла ситуація. --Kanzat (обговорення) 20:30, 15 листопада 2021 (UTC)
Це не навчання цієї бригади, це навчання НГУ-шників. якщо подивитесь, то там вказано це під час інтерв'ю. --Nuriel Katsuhiro (обговорення) 21:20, 15 листопада 2021 (UTC)
Перш за все, перевірити наявні в статті джерела і проставити в статті позначки на кшалт {{немає в джерелі}}, {{неавторитетне джерело}}, {{Джерело?}}{{сумнівно}}.
Далі переписати преамбулу (прибрати з неї все, що не підтверджується надійними джерелами).
У підсумку , мабуть додати в статтю шаблон {{значущість}}, а можливо й на вилучення. --Olvin (обговорення) 20:58, 22 листопада 2021 (UTC)

Створення тематичного тижня

Хочеться організувати тематичний тиждень, присвячений паралімпійському спорту. Я в цьому напрямку абсолютний новачок. Зараз зробив чернетку того, що на мій погляд необхідно зробити: Користувач:Khodakov Pavel/Чернетка. Прошу допомогти створити даний тиждень. Прошу ваших зауважень по охопленій тематиці. А також по наповленню того, що варто дійсно зробити. Можете сміливо правити. Готовий вислухати всі ваші зауваження. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 08:30, 16 листопада 2021 (UTC)

Файл (зображення) на вилучення-2

Потребую підказки фахівця із завантажень. Я завантажив у Wiki Commons два знимки - [16] і [17] зі сайту[18]. На іншій сторінці цього ж сайту - [19]- зазначено, що ці знимки можна використовувати у Вікі, вказавши автора і посилання на їх оригінал. Проте я отримав повідомлення, що "У цього файлу відсутні дані про дозвіл на публікацію.". Як правильно оформити ці файли? Не хотів би їх видаляти, оскільки вони логічно завершують мою статтю. --Estabiano (обговорення) 19:07, 22 листопада 2021 (UTC)

Там автор каже тільки про некомерційне використання: This applies to any non-commercial use, including Wikipedia. Тому, імовірно, ніяк.--Brunei (обговорення) 20:11, 22 листопада 2021 (UTC)
  • @Estabiano: Ліцензія Вікісховища («Creative Commons Attribution-Share Alike») передбачає й комерційне використання також (на яке автор згоди не давав). Отже, є два шляхи:
    • Попрохати автора, щоб надав дозвіл саме за такою ліцензією (тобто, і на комерційне використання також). Навряд чи він погодиться для всього сайту, але для якихось окремих фото можна спробувати;
    • Вантажити у низькій роздільній здатності (до 1Mp) до Вікіпедії (а не на Commons), і писати тут обґрунтування добропорядного використання: одне-два таких зображення на статтю (а як на добру, то мабуть не більше одного).
    --Olvin (обговорення) 20:43, 22 листопада 2021 (UTC)

Як відбувається перевірка статей на Вікіпедії: Хелп

Підкажіть будь ласка, який порядок дій має бути після того як я опублікувала нову статтю і хочу щоб її перевірили. Куди звертатися, кого просити, аби версія була перевірена в найближчий час) А також, можливо, хтось з патрульних підкаже, що можна покращити та додати тому, що самостійно важкувато розібратися, зокрема в самому оформленні.--Albina Kurbanova (обговорення) 13:13, 8 грудня 2021 (UTC)

Albina Kurbanova, запит треба подавати сюди ВП:ЗДП, але гарантій щодо швидкої перевірки Вам ніхто не надасть. Це залежить від багатьох чинників: наявности вільного часу патрульних, досконалости оформлення, ступеню перевірности статті тощо. Вимоги до патрульованих статей можете бачити тут. --Юрко (обговорення) 14:30, 8 грудня 2021 (UTC)

Прохання оцінити нейтральність статті, до якої доклався вже заблокований користувач. Наскільки вручення ключів від квартир військовослужбовцям є заслугою цього генерала? Чи потрібно це в статті? Де результат роботи Аллерова, а де Нацгвардії в цілому? --Anntinomyобг 19:14, 12 грудня 2021 (UTC)

А чому Ви те все не видалите? --Юрко (обговорення) 19:58, 12 грудня 2021 (UTC)
Лінь, вибачте --Anntinomyобг 20:39, 12 грудня 2021 (UTC)

По батькові

Є дві сестри Петрашко: старша Дороніна Ольга Олександрівна і молодша Поліна Рагімова[ru]. У джерелах зазначено по батькові лише у старшої. Чи достатньо цього аргументу, щоб назвати сторінку «Рагімова Поліна Олександрівна»? --Roman333 (обговорення) 13:55, 15 грудня 2021 (UTC)

Недостатньо. --Юрко (обговорення) 14:41, 15 грудня 2021 (UTC)
Недостатньо чому? Які на ваш погляд можуть бути варіанти? --Roman333 (обговорення) 15:22, 15 грудня 2021 (UTC)
Якщо підтвердження факту немає в джерелі, то це ОД. --Юрко (обговорення) 16:18, 15 грудня 2021 (UTC)
Я вас зрозумів. --Roman333 (обговорення) 17:36, 15 грудня 2021 (UTC)

як додати електронну книгу

Добриий день!

Я маю готову „електронну книгу“ (з розгалуженнями і полученнями поміж окремими розділами, та иньшими „cross link-ами“) про співака Любо Мацюка, на якого вже є стаття у Вікіпедії, ось тут: [1]https://drive.google.com/file/d/0B95056DOCPDMWlN3dmltbDdsZFk/view?usp=sharing

На жаль, не вмію перебудовувати її наново у Вікіпедії своїми власними силами. Чи не має можливости „занурити“ її до Вікіпедії в тому вигляді, як вона є, щоби всі нутрішні відненення та сув'язі автоматично перенеслися і продовжили працювати?

Чи готов хтось допомогти? --Ромко Мацюк (обговорення) 19:05, 15 грудня 2021 (UTC)

Вітаю. Посилання недоступне (мабуть нема прав для перегляду). Гадаю, книжку можна принаймні певною мірою додати у Вікіджерела, по аналогії з Суржиком. --AS 19:21, 15 грудня 2021 (UTC)

Логістика

У Вікіцитатах створили статті q:Види логістичних посередників, q:Митна логістика. Чи можна перенести у Вікіпедію, чи цінна інфа, чи є копівіо?--Сергій Липко (обговорення) 19:51, 21 грудня 2021 (UTC)

Евген Бро (летсплейщик)

Здравствуйте. Статья была на украинском языке. Несколько предложений всего нужно было переписать. Я сам в России нахожусь и это было по привычке написано, моим языком, автоматически. Если вы про название статьи,оно оригинальное и не может быть на украинском,псевдоним известен под русским названием.Вышлите пожалуйста текст весь из статьи, дабы заново не заполнять. Прошу уважать труд! Hdheyeteg (обговорення) 18:12, 23 грудня 2021 (UTC)

Вопрос не в качестве перевода, а в отсутствии значимости. Поэтому исправления текста или названия не помогут. --YarikUkraine (обговорення) 23:02, 23 грудня 2021 (UTC)

YarikUkraine Хотя он значим по критерию : Места в наиболее известных чартах, рейтингах и опросах общественного мнения.

  • В 2021 году в топ-10 на 7 место среди самых просматриваемых видео в России по версии YouTube попал его клип [20]
  • В 2021 году в топ-10 популярных авторов (блогеров) YouTube среди россиян он расположился на 9 месте [21]
  • В 2021 году Google составил список из топ-10 известных видео на Украине, куда он вошёл на 9 место [22] 2A02:2698:25:6EDF:6925:E8DE:9120:4D3B 23:34, 24 грудня 2021 (UTC)

Потрібна підказка

Вітаю!

1 - в редакторі відімкнулась підсвітка тегів і розмітки - це "налаштування" чи уже "нововведення назавжди"?

2 - В шаблоні книг є проблеми, з ким це можна вияснити?

З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 18:39, 28 грудня 2021 (UTC)

Вітаю. Щодо першого, натисніть на "олівець" перед вікіфікатором. --Юрко (обговорення) 18:45, 28 грудня 2021 (UTC)
Отже, Налаштування))))) Вдячність! З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 18:51, 28 грудня 2021 (UTC)


Друге запитання перенесено до ВП:КТП. З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 12:12, 29 грудня 2021 (UTC)

не можу опублікувати сторінку в загальний простір

Потрібна допомога с публікаціею статті а саме Список війн за участю США — Це написав, але не підписав користувач Кирилл17061999 (обговореннявнесок) 13:53, 24 січня 2022.

Щодо статей пов'язаних з цивільним правом

Добрий день, навчаюсь на юриста і завжди користуюсь статтями тут з поясненням договорів і тд з цивільного права , проте чомусь я не можу зайти на статті , в гуглі є але на самі статті не заходить так як вони тимчасово недоступні або перенесені на нову веб-адресу. Що сталось і де їх можна знайти або коли вони стануть доступними??

Вітаю!
Чи можете Ви назвати конкретні статті?- щоб можливо було точно дати коректну відповідь чи підказку. З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 13:22, 24 січня 2022 (UTC)
до прикладу : Договір перевезення пасажира та багажу,Договір перевезення вантажу,Договір будівельного підряду. Це те , що я шукала тільки останнім часом, проте я думаю, що цей список більший. --95.132.206.33 13:50, 24 січня 2022 (UTC)
Вітаю!
Договір перевезення пасажира, Договір перевезення вантажу .... Ці угоди знаходяться на сайті wiki.legalaid.gov.ua,- цей сайт візуально схожий до Вікі, але не належить до проєктів Вікі (вони лише використовують рушій Вікі ("програмний код"), який є безкоштовним і вільним до використання). Отже перелічених статей у Вікіпедії не має(. І точно не знаю, чи такі статті можуть бути у Вікіпедії в принципі (це про Договори та Угоди)?. Вірю що це Вам допомогло. З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 15:00, 24 січня 2022 (UTC)

Назва статті

Доброго дня! Виникла така ситуація, що статтю потрібно переназвати, найімовірніше за іменем домену (Likarni.com). За змістом цей сайт (сервіс) є комерційним. У ВП щодо назви статті за доменом комерційного сервісу ні слова.

Якась дилема, з однієї сторони, така назва статті - є рекламою сайта, з іншої - ніхто не шукає домен, хто чув або знає, будуть шукати сервіс Лікарні.

Можна підказку або пораду отримати?

З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 08:14, 25 січня 2022 (UTC)

Зробити декілька перенаправлень. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 08:19, 25 січня 2022 (UTC)
Вітаю! Вдячність за відгук. "Значимість" об'єкта статті не настільки велика щоб організовувати редіректи( -Всевидяче Око (обговорення) 09:35, 25 січня 2022 (UTC)
Значимість до редиректів жодного відношення не має. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 09:49, 25 січня 2022 (UTC)
Значущість стосується лише статті, а не перенаправлень. Якщо стаття визнана значущою, то перенаправлення мають бути. --Olvin (обговорення) 11:59, 25 січня 2022 (UTC)

Категорії

Вітаю! у АнглВікі є дві категорії:

Запитання:

  1. Яка принципова різниця між цими двома категоріями (мені не вдалось знайти в літературі)?
  2. Яка з них достовірно є відповідником для категорії uk:Інтернет-безпека?

З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 11:21, 13 лютого 2022 (UTC)

  • Security — процес протидії загрозам (охорона від загроз).
  • Safety — стан, у якому загрози не відчуваються (безпечний стан).
Security має забезпечувати Safety.
Safety vs. Security: Understanding the Difference May Soon Save Lives --Olvin (обговорення) 13:26, 14 лютого 2022 (UTC)
  • Предмет статті «Інтернет-безпека» визначено як «правила та заходи для боротьби з атаками через Інтернет». Отже, англійський відповідник для нього — Internet security. --Olvin (обговорення) 13:52, 14 лютого 2022 (UTC)
Вдячність за допомогу! Тоді є проблема з категоризацією статей(. Схоже обидві тематики «йдуть в одну категорію». З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 14:26, 14 лютого 2022 (UTC)

Rolling Rock бренд пива

Вітаю як наприклад створити статтю пивного бренду Rolling Rock так як ця марка в українській вікіпедії ніде не фігурує з червоним посиланням.--Tereador (обговорення) 18:54, 13 лютого 2022 (UTC)

Rolling Rock. --Olvin (обговорення) 13:14, 14 лютого 2022 (UTC)
Можна створити червоне посилання. --Olvin (обговорення) 13:31, 14 лютого 2022 (UTC)

Але потрібно щоб ця стаття посилалася з якоїсь другої статті що звязане на тему пиво, можна наприклад в статті Budweiser (Anheuser-Busch)--Tereador (обговорення) 16:26, 15 лютого 2022 (UTC)

Сковородознавство

Запрошую шанувальників та поціновувачів творчості філософа допомогти наповнити Шаблон:Григорій Сковорода: які ще твори точно мали б мати статті, які ще оглядові теми чи сюжети біографії також можна виділити окремо тощо. --Anntinomyобг 18:11, 17 лютого 2022 (UTC)

Відсутнє посилання на інструмент автоматизованого перекладу статей з української

Якщо переглядаю статтю з вікіпедії чужинською мовою і така стаття відсутня в українській Вікіпедії, то в лівій колонці в розділі "мови" бачу посилання на інструмент для автоматизованого перекладу цієї статті з чужинської на білоруську, польську чи українську мову.

Однак, при перегляді якоїсь статті в українській Вікіпедії, відсутньої у вікіпедіях чужинськими мовами, посилання для інструменту перекладу з української не показуються. Порадьте, будь ласка, що зробити для полегшення перекладу з української. Це суттєво полегшило б реалізацію місяця культурної дипломатії України, що наразі розпочався.

@Ата та Base:

--Perohanych (обговорення) 08:59, 18 лютого 2022 (UTC)

Наче виправив. Має бути увімкнено Переклад у бета-функціях і додаток TranslationSuggestions з самого низу (бо звичаєво ми приховуємо ці посилання). Мови пропонуються за таким алгоритмом --AS 11:38, 18 лютого 2022 (UTC)
Працює! Дякую. --Perohanych (обговорення) 17:24, 18 лютого 2022 (UTC)

Про статті з палеонтології

Хотів написати статтю ПРАЛЮДИНА, у якій узагальнити усі види пралюдей, які мешкали до HOMO-SAPIENS. Термін Пралюдина широко використовується в українській літературі та мас-медіях. Накращим відповідником в англ. ВІКІ є стаття Archaic humans. Однак з українського боку знаходиться стаття Археоантропи, у якій все зведено до архаїчної назви давніх людей з острова Ява. Археоантропи, як і Архантропи є продуктом радянської палеонтології, які відповідників у світових мовах не мають. Цій статті потрібно знайти інше місце. Може хтось допоможе? А на звільнене місце я напишу статтю про пралюдей. --Polish.pavlo (обговорення) 16:54, 21 лютого 2022 (UTC)

Напишіть, чому ж ні. Елемент вікіданих можна створити новий. --Юрко (обговорення) 17:28, 21 лютого 2022 (UTC)
ОК --Polish.pavlo (обговорення) 17:33, 21 лютого 2022 (UTC)
Polish.pavlo, а джерела на назву статті «Пралюдина» у Вас є? На основі яких джерел Ви писатимете її?--Brunei (обговорення) 17:41, 21 лютого 2022 (UTC)

Допоможіть перейменувати статтю!

Щоденно (якщо є світло і не дуже гучно стріляють за вікном) редагую статті в розділі Завдання для новачків. Здивувала назва однієї з них - Полян-Пилип Юрик Сергійович. Виявилось, йдеться про відомого письменника-гумориста Пилипа ЮРИКА. Допоможіть, будь ласка, скасувати неправильне перейменування, перша версія, написана ще 2014(!) року, була вірною. Я не можу давати посилання на цю статтю, доки вона має такий вигляд!

І ще питання: хто повинен видаляти оті шаблони із зауваженнями? Той, хто їх розмістив? На мою думку, деякі статті вже мають право на життя, вони значно удосконалені і доповнені.

З вдячністю. Ганна Макаренко

Шаблони прибирає той, хто усунув недоліки, про які повідомляв шаблон.--Юрко (обговорення) 21:18, 13 березня 2022 (UTC)
І я маю на це право?! Думала, це повинні робити якісь патрульні, бо я не впевнена, що роблю все як слід! :) --Ганна Макаренко (обговорення) 09:54, 14 березня 2022 (UTC)
Навіть перейменувати Ви маєте право. Сміливо редагуйте, ВП:БР Вам в допомогу. --Юрко (обговорення) 09:59, 14 березня 2022 (UTC)
Дякую! Як-небудь спробую! :) --Ганна Макаренко (обговорення) 13:27, 14 березня 2022 (UTC)

Вилучення авторської статі - без згоди автора.

Вилучення авторської статі - без згоди автора. 4 квітня 2022 Журнал вилучень 12:02 Yukh68 обговорення внесок вилучив сторінку Україна – геноцид Українського народу 2022 ‎(не стаття / неенциклопедично: зміст був: «Україна – геноцид Українського народу 2022 Московія стверджує, що ця війна має "зупинити геноцид". Президент Московії зранку 24 лютого, віддаючи наказ про вторгнення в Україну, сказав, що "ми пов...», єдиний автор: PoVisevopo (обговорення)

Стаття вилучена без моєї згоди. Yukh68 - яке він має право? Моя думка що одна людина не повинна мати право вилучення. Де знаходиться зараз моя стаття, як її винести на обговорення спільноти?— Це написав, але не підписав користувач PoVisevopo (обговореннявнесок) 15:57, 4 квітня 2022‎).

@PoVisevopo: Доброго дня! На жаль, не можу подивитися Вашу статтю, лише перше речення. Видалення статей звичайно відбувається після обговорення спільнотою Вікіпедії. Але в низці випадків адміністратори можуть видаляти її самостійно без обговорення (див. Вікіпедія:Критерії швидкого вилучення#2. Статей), наприклад, якщо стаття дуже мала та не відповідає вимогам до енциклопедичної статті. Якщо не виходить написати статтю за раз, то можна спочатку написати чернетку, а потім перенести в основний простір. Але переконайтеся спочатку, будь ласка, що Ваша стаття не перетинається з уже наявною статтею, яку можна просто доповнити замість створення нової статті. Більше про створення нових статей: Довідка:Створення нової статті.--Роман Рябенко (обговорення) 13:46, 4 квітня 2022 (UTC)

Шейн Ворн

Вітаю! Прошу вас статтю Шейн Ворн перегляду її, дякую!--~~~~ --Станислав Савченко (обговорення) 13:41, 13 квітня 2022 (UTC)

Какие-то проблемы с категориями в статье. Не могу вставить файл: Файл:Ручна осколкова граната Ф-1.png --PBKIHX (обговорення) 07:59, 15 квітня 2022 (UTC)

Фото Киева под свободной лицензией

https://kyivcity.gov.ua/photo/
Если у кого-то есть желание и время.
Фотографий много, качество и размер хорошие, метаданные есть.
И, да. Я - ру-говорящий украинец, давайте без игнорирования. Мы все здесь не за этим.--PBKIHX (обговорення) 20:06, 26 березня 2022 (UTC)

Загрузил 100+ фотографий в отдельную категорию Викисклада commons:Category:Russo-Ukrainian_war_in_Kyiv_Oblast,_2022_KMDA помогите с добавлением дополнительных категорий. Возможно кто-то узнает места. Переименования тоже будут - кстати. --PBKIHX (обговорення) 20:37, 6 квітня 2022 (UTC)

Залил еще около 100 фотографий в эту категорию: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:War_damages_in_Borodianka_(2022_Russian_invasion_of_Ukraine) --PBKIHX (обговорення) 07:08, 24 квітня 2022 (UTC)

Чи потрібна для кожної техніки окрема сторінка?

Доброї ночі, я хотів більше проконсультуватися щодо зміст статті смартфона. Хочу добре пояснити а не можу:( На прикладі статті Sony Xperia XA1, там були 3 версії смартфонів, Pro, Ultra і сама XA1. Я їх об'єднав в одну статтю, спираючись на назви і апаратне забезпечення смартфонів з не дуже суттєвими відмінностями, на мою думку. Я в більшості статті перекладаю або доповнюю я потім побачив як було в інших (LG G7, Sony Xperia 10 III). В XA1, я дописував не окремим блоком, а прямо в тексті. І тут я собі задався питанням на який я не можу відповісти сам собі. Як буде ліпше, писати окремим блоком і відмінності, чи вже в самому тексті розписувати про такі то відмінності в такій ревізії? І взагалі чи варто навіть такі пристрої накшталт Sony Xperia XZ2 Compact виносити в окрему статтю? --Vitaliy1500 (обговорення) 20:46, 19 квітня 2022 (UTC)

Вітаю. Все залежить від висвітлення у ВП:АД - якщо такі є на окремий пристрій, то й стаття може бути. Це ж і щодо питання про блок-відміності: залежно від вторинних надійних джерел. --Юрко (обговорення) 20:58, 19 квітня 2022 (UTC)

Відредагуйте будь-ласка статтю щоб вона набула якості добра.

З понеділком. World Community Grid Дякую. Другий хрущ (обговорення) 12:42, 25 квітня 2022 (UTC)

Атака на Бєлгород і Брянськ (2022)

Допоможіть, будь ласка, порадою. Ось є стаття-калька з англійської вікі, але дивлячись за сводками з фронту бачу, шо саме формулювання цієї статті вже застаріле, а було актуальне лише в моменті. Зараз ми бачимо на українсько-російському кордоні від Чернігівщини до Харківщини позиційні бої - ворогу прилітає шось звідкись, по нашим прикордонникам лупають. Події нагадують мені на цьому фронтові цю статтю https://en.wikipedia.org/wiki/2016%E2%80%932018_India%E2%80%93Pakistan_border_skirmishes. Тож питання до вас як ліпше: переробити існуючу статтю, змінити назву, доповнити її актуальними подіями, чи створити нову статтю, оформити її як бойові дії, додати відповідних категорій? Якшо вже робити це, то яку назву майбутня стаття має мати: Бої на українсько-російському кордоні; Бої на півночі українсько-російського кордону; Обстріли на українсько-російському кордоні? Хочу додати, шо я новачок на вікіпедії, тож якшо хтось хоче мені із цим допомогти, вельми прийму цю підтримку. --Nuriel Katsuhiro (обговорення) 21:25, 25 квітня 2022 (UTC)

Брянськ далеко від кордону. І боїв, як таких, нема.
Я думаю, що не треба прив'язуватися до прикордонних областей: там десь Твер горить, Корольов тощо. --Fessor (обговорення) 06:40, 26 квітня 2022 (UTC)
Є різниця, коли кацапський прикордонний пункт горить, а по нашу сторону мінометом гатять по прикордонникам та селам поряд та з тим, шо на Московшині шось десь горить. Плюс. якшо ви підете прочитаєте статтю цю, то побачите шо написано Брянськ та Бєлгород, але мають на увазі область, особливо прикордонні райони. --Nuriel Katsuhiro (обговорення) 10:22, 26 квітня 2022 (UTC)

Допоможіть розібратися у зауваженнях англійських редакторів

В англійській версії вікі намагаються видалити статтю про боротьбу УПА проти російських окупантів (Ukrainian Insurgent Army war against Russian occupation) мотивуючи це тим, що вона прославляє організаторів Голокосту. На сторінці Wikipedia:Articles for deletion/Ukrainian Insurgent Army war against Russian occupation йде обговорення, проте я не можу збагнути, як контент статті на іншу тему пов'язаний з Голокостом. Допоможіть розібратися у їхніх аргументах.--Sakateka (обговорення) 21:55, 30 квітня 2022 (UTC)

Sakateka, ну не треба так робити. Тепер там всі почнуть сваритись на канвасинг і результат буде протилежний до того, який ви хотіли отримати. Зокрема «The audience must not be selected on the basis of their opinions» та «Notifications must be polite, neutrally worded with a neutral title». --塩基Base 22:00, 30 квітня 2022 (UTC)
@Base: Дякую за зауваження. Не знав про це обмеження, переформулюю питання.--Sakateka (обговорення) 22:09, 30 квітня 2022 (UTC)

Зробив першу редакцію статті!

Сьогодні спробував вперше в житті доповнити статтю в вікіпедії - "Список військових дій під час вторгнення Росії в Україну 2022 року", витратив на це весь вечір. Й ось коли вже доробив й зберіг зміни, то в результаті бачу, що мої зміни очікують на перевірку. Хто має їх перевірити й коли, бо хочеться побачити вже у "чистовику" свою працю. Дякую заздалегідь за відповідь! Якшо це можу я сам зробити, то буду вдячний тому, хто розповість мені як це зробити. --Nuriel Katsuhiro (обговорення) 20:37, 17 квітня 2022 (UTC)

Nuriel Katsuhiro, навіщо Ви назви операцій позмінювали напрямками? --Юрко (обговорення) 20:57, 17 квітня 2022 (UTC)
Бо такою класифікацією послуговується генштаб зсу, мені здається його авторитетність в цим питанні має бути вирішальною -- як він називає зони своїх дій, так й ми маємо. Але я можу помилятись. --Nuriel Katsuhiro (обговорення) 22:04, 17 квітня 2022 (UTC)
класифікація може бути різною. І це безперечно не назва "операції", а напрямки головних ударів у наступальних операціях. --白猫しろ ねこОбг. 01:04, 1 травня 2022 (UTC)

Стаття ставилася на швидке вилучення іншим користувачем, але автор прибрав шаблон. Загалом виглядає, що значимість сумнівна, також схоже на псевдонаукову теорію. Як бути зі статтею — ставити на швидке вилучення, на повільне, залишати?--Ерідан (обговорення) 15:39, 4 травня 2022 (UTC)

Авторка статті без обґрунтування зняла шаблон про швидке вилучення. Можна було б його повернути, проте стаття не відповідає ВП:КШВ, варто номінувати на звичайне вилучення з обговоренням. --Brunei (обговорення) 16:36, 4 травня 2022 (UTC)

Логотип Вікіпедії

Стаття Логотип Вікіпедії потребує переробки, бо значна частина її складається з картинок, форматування яких після редагування InternetArchiveBot розладнано. Треба привести їх до нормального розміру, а сторінку — до нормальної ширини. Наперед вдячний --В.Галушко (обговорення) 09:06, 6 травня 2022 (UTC)

YesТак Зроблено.--Andriy.v (обговорення) 09:27, 6 травня 2022 (UTC)

Актори дубляжу

Я кілька місяців тому, почав робити статтю "Щенячий патруль у кіно", з тими акторами які дублювали мультсеріал "Щенячий патруль" проблем у мене не виникло, проте я не знаю хто продублював Райдера? Підкажете, як можна дізнатися хто кого дублював.--Uhgwq1408 (обговорення) 13:59, 6 травня 2022 (UTC)

Якась дуже дивна карта до цієї статті: Покровська церква (Солом'янка) (Росія).--Nutuzh (обговорення) 09:29, 7 травня 2022 (UTC)

Портал:Поточні події

Вітаю! Знайдіть АД на це твердження: Після звільнення міста Буча від російських окупаційних військ українська влада виявила численні жертви катувань та вбивств цивільного населення окупантами.[джерело не вказане 23 дні], будь ласка.--Станислав Савченко (обговорення) 13:51, 8 травня 2022 (UTC)

Прошу - Мер Бучі повідомив про вбивство окупантами кожного п'ятого мешканця міста. --Юрко (обговорення) 14:34, 8 травня 2022 (UTC)
Дякую за посилання!, приховайте моі редагування, будь ласка. [23]--Станислав Савченко (обговорення) 17:11, 8 травня 2022 (UTC)
Немає потреби. Дякую за працю. --Юрко (обговорення) 17:46, 8 травня 2022 (UTC)

Зламалася картка (шаблон). Допоможіть, будь ласка--Станислав Савченко (обговорення) 18:40, 9 травня 2022 (UTC)

Станислав, а що саме зламалося? Не бачу. 46.253.186.14 09:12, 13 травня 2022 (UTC)
Мабуть зроблено. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 09:16, 13 травня 2022 (UTC)

Чи це не зловживання правами?

Я не дуже знаюся на правилах саме Українського розділу, але здається такий відкіт як тут https://uk.wikipedia.org/w/index.php?diff=35635460&oldid=35633935 не є правомірним? Я знаю що цей користувач має дуже великі права у російському розділі, але же не тут? Допоможіть будь ласка. 46.253.186.14 09:03, 13 травня 2022 (UTC)

P856, який попсував картку

Доброго дня, як мені дали вже патрульного, я потрохи почав і свої статті які я поробив (особливо ранні) вичитувати ну і доробляти. Зайшов я на Sony Xperia 1 III та замітив що раптом картка стала набагато ширшою, виявилося внизу завелося посилання на сайт. Додали його на Вікіданих, ну й нехай, але відповідник website в картці є посилання здається. І тут він чомусь не працює, я його запихаю в дужки, не йде, Помилка цитування: Відсутній тег </ref> за наявності тегу <ref>. Хоча, Flying Bear Entertainment анонсувала реліз Insaniquarium для Microsoft Windows на 30 серпня 2004, а для Mac OS X на 16 жовтня 2004.[1] --Анна Мороз (обговорення) 06:01, 18 серпня 2022 (UTC) Знайшла потрібний шаблон. Питання вирішено.--Анна Мороз (обговорення) 07:29, 18 серпня 2022 (UTC)


  1. Flying Bear Entertainment News. Flying Bear Entertainment. Fresh Pulp. Архів оригіналу за 15 травня 2021. Процитовано 4 серпня 2021.

Featured list

Pryvit usim! Zaraz na roboti bez zmohy pidbyty pidsumky sered kandydativ u vybrani spysky + nemayu ukrajinskoji klavy. Poproshu kohos dopomohty. Djakuju! TnoXX --195.113.135.200 11:13, 28 серпня 2022 (UTC)

Хіба не можна увімкнути українську клавіатуру? В мене 4 їх є. --Юрко (обговорення) 11:35, 28 серпня 2022 (UTC)

Президент України

https://uk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82_%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D0%B8&_welcomesurveytoken=43dtcl9bekda0n0a3md2avgcf6ogb8b6&source=welcomesurvey-originalcontext

Знайдені орфографічні помилки


"із поданням щодо неконституційності Закоків"

"Президент призначає членіч органів"

--Сосновський ЗероВан (обговорення) 00:18, 12 вересня 2022 (UTC)

Виправлено, але їх там набагато більше. --Good Will Hunting (обговорення) 14:54, 12 вересня 2022 (UTC)

Інформації в інеті про людину немає

Доброго здоров'я усім. Маю на меті створити статтю про нашого українського сучасного художника. Але відомостей про нього в інеті немає (дуже коротко на російських сайтах - неавторитетні дж.). Як писати статтю, - від себе?.. Немає посилань на джерела, але є сам художник і вся надана ним інформація від нього: фото картин, біографія, тощо. Підкажіть, будь ласка, як у даному випадку писати статтю, адже не буде "доказів" з письмових джерел. "Без бумажки ти букашка, а з бумажкой чЄловЄк!" А! Ще я не знаю як писати особисте повідомлення користувачам Вікі... Підкажіть, будь л., як це робиться;)) Дякую. ВоєводаЯ (обговорення) 16:44, 15 вересня 2022 (UTC)

Добрий день. Писати можна не лише за джерелами з інтернету, а писати треба винятково за джерелами. Все, що не було опубліковано, є оригінальним дослідженням, котре заборонене у вікіпедії. --Юрко (обговорення) 17:26, 15 вересня 2022 (UTC)

І що тепер?.. Картини нашого художника з Миколаєва тепер, як і багато інших творів українськи митців, просто і з легкістю будуть припадати у матерії пилякою в приватних колекціях?.. А надто - ми не знаємо своїх героїв, своєї історії, своєї спадщини? Його картини унікальні, ними користується "інет" не зважаючі ні на що. Пісні на ютубі оформлені його картинами, як заставка.. І мало хто знає, що це наш український митець. Мало того - ними користуються "російські сайти".. . От і що тепер? Просто все покинути?.. А створивши сайт автора Вікі скаже: " неавторитетне дж.". ВоєводаЯ (обговорення) 05:10, 16 вересня 2022 (UTC)

Як звати художника? --ZxcvU (обговорення) 05:13, 16 вересня 2022 (UTC)

Огурцов Андрій Михайлович 1972р.н. м.Миколаїв. ВоєводаЯ (обговорення) 05:34, 16 вересня 2022 (UTC)

  • Просто Вікіпедію пишуть аматори, у Вікіпедії нема редакторів. Як мені дізнатися, що Ви не вигадали цього художника? Мені хочеться Вам вірити, але пересічний читач вірити не зобов'язаний. Саме тому в Вікіпедії пишемо про те, що описане в надійних вторинних джерелах. У більшості українських загальнополітичних ЗМІ є розділ «Мистецтво». Напишіть до Дзеркала тижня чи газети «День», вони з радістю опублікують Вашу статтю про художника. Ось і буде джерело. --Brunei (обговорення) 07:51, 16 вересня 2022 (UTC)

Відкрийте для себе невідомий пам'ятник в Одесі

невідомий пам'ятник

Привіт! Ми завантажили на Wikimedia Commons декілька фотографій, зроблених фінляндсько-шведським автором Йєраном Шільтом (en:Göran Schildt) про вітрильні яхти в Середземному морі в 1950-х і 1960-х роках. Три зображення походять з Одеси з 1963 року, на одному зображена невідома статуя, яка була описана як статуя інженеру («технік із штангенциркулем і кресленнями»). Може хтось випадково впізнає її, як вона називається и де знаходиться? Я сподіваюсь, що це правильне місце, щоб запитати. Якщо ні, скажіть, будь ласка, хто може допомогти. Дякую за поради! commons:File:Staty_av_tekniker_i_Odessa_1963_SLSA_1150_7536.jpg --Cogitato (обговорення) 07:14, 16 вересня 2022 (UTC)

@Cogitato: у фейсбуці російською відповіли: "Это «Рабочий», одна из двух скульптур (вторая — «Колхозница»), выполненных в 1952 году для установки на театральной площади группой скульпторов в составе М.М. Кутеповой, А.О. Гриншпуна, П.Т. Вильчинского, А.Е. Чубина и Ф.Ф. Чувакина." --AS 10:25, 18 вересня 2022 (UTC)
Я дякую! --Cogitato (обговорення) 12:35, 18 вересня 2022 (UTC)
Tack! Я додав опис до зображення на Commons: Staty av tekniker i Odessa 1963 SLSA 1150 7536.jpg

Онлайн енциклопедія людей і місць

Привіт, я працюю разом із @Cogitato над проектом Fredrika, що стосується шведської Фінляндії у Вікіпедії.  (На жаль, у нас ще немає сторінки проекту українською мовою, але англійською, російською та естонською).

Зараз у шведській Вікіпедії триває конкурс: Покращуй статті про Україну! Введіть більше джерел! Тоді постає питання: яке українське джерело нам використовувати? Чи існує хороша стандартна онлайн-енциклопедія українською мовою?

Виноска: ми знайшли Список українських енциклопедій, але він дуже довгий. Найкраще було б 2-3 пропозиції щодо найбільших і найкращих онлайн-енциклопедій про людей і місця. --Robertsilen (обговорення) 08:58, 16 вересня 2022 (UTC)

Robertsilen, добрий день. Дуже Вам дякую, що пишете про Україну, що допомагаєте Україні у війні проти московського агресора. Щодо питання джерел, то я б рекомендував ЕІУ, ЕСУ, ВУЕ, Україніка. Це сучасні джерела, без московського погляду на історію та сучасність України. Tack så mycket. --Юрко (обговорення) 09:50, 16 вересня 2022 (UTC)

Чи є фото , використані у статтях, вільними до розповсюдження чи необхідно перед поширенням отримати ліцензію?

Насамперед цікавлять фото з наведеної нижче статті:

Українська культурна спадщина під час російського вторгнення (2022)#/media/Файл:Manor in Trostianets after Russian invasion (01).jpg --139.11.233.4 12:11, 16 вересня 2022 (UTC)

Унизу праворуч є позначка CC BY 4.0, яка означає вільну ліцензію. Не всі ілюстрації в Укрвікі вільні, але ця (і значна кількість інших) вільна. --Brunei (обговорення) 17:40, 16 вересня 2022 (UTC)

Yukh68 вилучив сторінку Ukrainciaga

Будь ласка, відновіть доступ до сторінки - я перекладу її українською, а поточну версію збережу як англомовну! Дякую та сподіваюсь на ваше розуміння. 5.181.248.159 16:26, 27 вересня 2022 (EEST) --Symon Zabolotnyi (обговорення) 13:40, 27 вересня 2022 (UTC)

@Symon Zabolotnyi --194.44.32.58 11:29, 28 вересня 2022 (UTC)
Я вислав вам листа з вилученим текстом. Але навіть якщо ви перекладете статтю, на мою думку, скоріше за все її все одно буде вилучено через невідповідність ВП:КЗО. --Good Will Hunting (обговорення) 12:35, 28 вересня 2022 (UTC)

Псевдопоходження фраз/назв статей, що робити?

Іноді зустрічаю статті виду: "Звичайна фраза українською (рос. обычная фраза на русском) — ..." В даному випадку натрапив на Етнографічні групи українців. Тобто назва статті не є власною назвою, а лише фразою, що складаєтеся з усталених українських слів, але дописувач вирішив додати дужки з lang-xx і назвою статті іншою мовою. Що робити у таких випадках? Чи можна/потрібно видаляти такі псевдопоходження? --keepthesmoke (обговорення) 15:58, 29 вересня 2022 (UTC)

на мою думку, якщо такі назви є на Вікіданих, то для подібних статей варто вилучати. Але до цього варто підходити зі здоровим глуздом. --白猫しろ ねこОбг. 22:48, 2 жовтня 2022 (UTC)
Очевидно це зроблено, в тому числі, щоб при пошуку англійською знаходилася ця стаття, бо іншими мовами інфи немає. Але чим заважає lang-xx з назвою іншою мовою? --Alex Blokha (обговорення) 22:58, 2 жовтня 2022 (UTC)
Це треба видаляти. --Юрко (обговорення) 03:58, 3 жовтня 2022 (UTC)
Не треба видаляти. Чим воно заважає? --Τǿλίκ 002 (обговорення) 07:21, 4 жовтня 2022 (UTC)

ДНР

Є два шаблони, один і другий. Виглядають дивно, призначення незрозуміле, але є включення. Що з ними робити? --Ерідан (обговорення) 14:45, 2 жовтня 2022 (UTC)

Призначення першого аналогічно іншим шаблонам з категорії Категорія:Шаблони:Прапори --Good Will Hunting (обговорення) 15:04, 2 жовтня 2022 (UTC)
Призначення другого аналогічне іншим шаблонам з категорії Категорія:Шаблони:Назви країн --Good Will Hunting (обговорення) 15:06, 2 жовтня 2022 (UTC)
@Ерідан: Обидва використовуються, наприклад, в картках, але включаються через інші шаблони, на кшталт {{Прапорець}}. З ними не треба нічого робити, бо скоріше за все вони працюють зараз як треба. Як там кажуть, "Якщо не поламане — не чини":) --Good Will Hunting (обговорення) 15:11, 2 жовтня 2022 (UTC)

Допоможіть знайти джерело примітки

У статті ru:Крым в інфорамці є рядок:

Страна Россия/Украина[1]

і виноска:

Бо́льшая часть Крымского полуострова является объектом территориальных разногласий между Россией, контролирующей спорную территорию, и Украиной, в пределах признанных большинством государств — членов ООН границ которой находится весь Крым. Согласно федеративному устройству России, на спорной территории Крыма располагаются субъекты Российской Федерации — Республика Крым и город федерального значения Севастополь. Согласно административному делению Украины, на спорной территории Крыма располагаются регионы Украины — Автономная Республика Крым и город со специальным статусом Севастополь. Северная часть Арабатской стрелки относится к Херсонской области Украины.

Однак ні в тексті статті ні у елементі Вікіданих не знайшов ні тексту "Россия/Украина" ні тексту виноски. Допоможіть знайти. --Perohanych (обговорення) 10:58, 3 жовтня 2022 (UTC)

@Base та Tohaomg: --Perohanych (обговорення) 11:00, 3 жовтня 2022 (UTC)

ru:Шаблон:В Крыму. --塩基Base 11:06, 3 жовтня 2022 (UTC)
Дякую, бачу що цей шаблон закритий для редагування --Perohanych (обговорення) 11:11, 3 жовтня 2022 (UTC)

Шаблон, схоже, працює неправильно. Приклад: Грюнер Вельтлінер. Допоможіть виправити, будь ласка. --Ерідан (обговорення) 18:44, 6 жовтня 2022 (UTC)

Надмірна вікіфікація

Таке питання: я створив статтю, й інший користувач прив'язав її до Вікіданих, що одразу нагромадило інфокартку і корисною, і не дуже інформацією (наприклад інформацією про громадянство з прапорцями, де ще й посилання на США та Німеччину). Мені здається, саме цей приклад з загальновідомими географічними назвами і наведено, коли описується надмірна вікіфікація. Чи існує консенсус, що в інфокартках варто так робити? Можливо хтось порадить, що робити, бо мені набагато більше подобається лаконічна інфокартка (і стаття загалом) англійською мовою. --Кирило Т. (обговорення) 09:36, 7 жовтня 2022 (UTC)

Так само шаблон {{lang-de}} (або будь-який інший подібний), вставляє лінк всередині Вікіпедії на німецьку мову. Який консенсус поводитись у таких випадках? Бо інший користувач виправив моє "нім." на цей шаблон. --Кирило Т. (обговорення) 09:49, 7 жовтня 2022 (UTC)
Можна хіба що перевизначити поле в шаблоні "|громадянство= щось". Ігнорувати певні поля теоретично можливо, якщо додати нові спеціальні поля на зразок "|без_громадянства=так", але всі шаблони тоді стануть складніші. Стосовно внутрішніх посилань — для скорочень на зразок "нім." вони однозначно корисні. Посилання на держави теж. --AS 10:30, 7 жовтня 2022 (UTC)
Все дуже гарно і правильно, так і має бути. --Юрко (обговорення) 11:50, 7 жовтня 2022 (UTC)
Тоді підкажіть, зміст цих офіційних правил не є актуальним і загальний вигляд статті англійською мовою - надто лаконічний (недостатньо вікіфікований)? В мене з офіційних правил склалося протилежне враження --Кирило Т. (обговорення) 12:02, 7 жовтня 2022 (UTC)
Не бачу надміру посилань. Можливо, наші настанови трохи неузгоджені. --Юрко (обговорення) 12:09, 7 жовтня 2022 (UTC)
Не розумію, що саме Ви вважаєте таким, що не стосується теми статті. --Юрко (обговорення) 12:10, 7 жовтня 2022 (UTC)
  • Кирило Т., так ви праві. {{lang-de}} рекомендовано використовувати для першої згадки іншомовного слова, для всіх подальших - {{Lang-de2}}. З іншого боку, він не додає взагалі згадки на мову, тому ще є варіант {{lang-de|Albrecht der Bär|links=no}}, який дасть: німецька Albrecht der Bär. Чому в ньому не скорочена назва мови не знаю, як поміняти - теж. Хоча у вас це лише перша згадка, тому там доречно lang-de --yakudza 20:35, 7 жовтня 2022 (UTC)

Сковорода

До ювілею філософа хотілося б закрити кілька червоних тем. Це оглядові теми, які швидко не зробити. Якщо знаєте, кого це може зацікавити, пінгніть, будь ласка. Також вітаються покращення списку/шаблону.

--Anntinomyобг 21:07, 8 жовтня 2022 (UTC)

Та сама церква?

Вважаю, що наступні дві статті можуть бути про одну і ту ж церкву: Церква Покрови на острові «Хортиця», Січова церква Покрови Пресвятої Богородиці. Чи не могли б Ви перевірити і об'єднати статті? (Сподіваюся, що пишу в правильному розділі.) --Charlik (обговорення) 14:03, 2 листопада 2022 (UTC)

Прошу пояснення, чому автобіографічна інформація сприймається за рекламу.

Добрий день. Я намагаюсь опублікувати статтю з автобіографією про себе. Мені відповідають, що стаття сприймається за рекламу. У статті розповідаю про себе і свою діяльність, яка буде корисна людям. --95.67.78.174 08:38, 3 листопада 2022 (UTC)

Недостатньо інформації

Добрий день. Я створила сторінку про санаторій Біла Акація. Нажаль, основний сайт санаторію був видалений декілька років тому, і знайти інформацію про застосування санаторію, архітектора будівлі неможливо. Що можна зробити в такому випадку? Стаття виглядає неповною. --Світлана Мазур (обговорення) 06:48, 9 листопада 2022 (UTC)

Добрий день. Сайт санаторію є залежним джерелом, тому не може надавати статті значущости. Статті вікіпедії базуються на незалежних вторинних авторитетних джерелах. --Юрко (обговорення) 06:53, 9 листопада 2022 (UTC)

Що вилучити із статті, щоб вона не вважалась за рекламу?

Доброго дня, хто може підказати, що потрібно вилучити із статті, щоб вона не сприймалась рекламою? --Світлана Ісаєнко (обговорення) 10:16, 16 листопада 2022 (UTC)

@Світлана Ісаєнко, добрий день. Статті вікіпедії мають базуватися виключно на незалежних вторинних авторитетних джерелах. Перегляньте також ВП:ЧНЄВ та ВП:ОД. --Юрко (обговорення) 14:41, 17 листопада 2022 (UTC)


таблиці: про align="center"

Яке правило вікіпедії зобов’язує форматувати колонку-перелік таблиці по центру?
Наприклад:
|-
| align="center" | 3 || У неділю не гуляла... || align="center" | 1844.10.18
|-
чим формат по цетру кращий від стандартного фомату розташування ліворуч?
|-
| 3 || У неділю не гуляла... || align="center" | 1844.10.18
|-

Приклад стандартної таблиці: https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Manual_of_Style/Tables

Multi-column sortable standard

No. Year Championship Opponent in the final Score Outcome
1 1981 World Championship Уельс Doug Mountjoy 18–12 Перемога
2 1983 World Championship (2) Канада Cliff Thorburn 18–6 Перемога
9 1985 Grand Prix Північна Ірландія Dennis Taylor 10–9 Перемога
10 1985 UK Championship (2) Англія Willie Thorne 16–14 Перемога


--Kozak Nevada (обговорення) 12:41, 17 листопада 2022 (UTC)
Важко виміряти читабельність, тому не думаю, що є якісь формальні рекомендації. --AS 10:37, 18 листопада 2022 (UTC)
У якому випадку важко виміряти читабельність? У випадку align= center ? Чи у випадку align = left (стандартне за замовчуванням).
Форматування по центру першої змістовної колонки таблиці суперечить світовій практиці, вікіпедійній практиці.
Тому — друге питання:
Чи можу я зробити відкіт редагування таблиці перша колонка якої первісно була відформатована align = left, потім іншим користувачем була переформатована align= center до її первісного формату align = left ???
Питання постевлене з метою уникнення війни правок.
Потрібна відповідь адміністратора.
--Kozak Nevada (обговорення) 14:04, 18 листопада 2022 (UTC)

Рядкові та надрядкові примітки

Вітаю. Побачив статтю, в якій є нюанс: всі примітки до джерел, які я намагаюсь додати, є рядковими, тобто виглядають як[1], а не [1]. Хочу запитати, чи це нормально (але читабельність страждає точно) і як це виправити, якщо не нормально? --RajatonRakkaus (обговорення) 10:12, 18 листопада 2022 (UTC)

@RajatonRakkaus, добрий день. Може Вікіпедія:Примітки Вам допоможе? Взагалі, зручно користуватися відповідними шаблонами, котрі випадають згори в редакторі коду, наприклад {{cite web}}. --Юрко (обговорення) 10:21, 18 листопада 2022 (UTC)
@Юрко Градовський дякую, але моя проблема в тому, що в статті змінений стиль приміток, а я не можу знайти параметр чи шаблон, який за це відповідає. В Вікіпедія:Примітки я не бачу такого. Якщо можете, перейдіть, будь ласка, до статті та спробуйте додати сайт-джерело. --RajatonRakkaus (обговорення) 10:28, 18 листопада 2022 (UTC)
Я дивився на статтю перед відповіддю. В мене було нормально тоді й зараз також. --Юрко (обговорення) 11:51, 18 листопада 2022 (UTC)
Дивно, тепер вони в мене відображаються як надрядкові, але з [0] позаду. І це я нічого не змінював... --RajatonRakkaus (обговорення) 10:41, 18 листопада 2022 (UTC)
Подібне бачив позавчора. Скоріше за все, глюк. --Юрко (обговорення) 21:06, 20 листопада 2022 (UTC)

Интервікі

Як зробити посилання на англійську статтю? --GermanVL62 (обговорення) 01:34, 20 листопада 2022 (UTC) Наприклад стаття University Medical Center Freiburg. --GermanVL62 (обговорення) 01:36, 20 листопада 2022 (UTC)

Шаблон:Не перекладено--Kamelot (обговорення) 01:43, 20 листопада 2022 (UTC)
там толкового ничего нет. Все ссылки ведут на "Створення сторінки...". Вы можете написать пример со страницей University Medical Center Freiburg? --GermanVL62 (обговорення) 02:07, 20 листопада 2022 (UTC)
Університетський медичний центр Фрайбурга[en]. Можна і так en:University Medical Center Freiburg (Університетський медичний центр Фрайбурга), але другий варіант не правильний.--Kamelot (обговорення) 02:46, 20 листопада 2022 (UTC)

Хлівищенська сільська рада Кіцманського району

вже кілька років минуло як ліквідовано саму Хлівищенську сільську раду шляхом приєднання до обєднаної територіальної громади Ставчанська сільська рада, також Кіцманський район ліквидовано шляхом приєднання до Чернівецького району Чернівецької області, а у Вашій статті це не відображено --24.44.184.105 12:06, 29 листопада 2022 (UTC)

Будь ласка, відобразіть це. --Юрко (обговорення) 12:22, 29 листопада 2022 (UTC)

Не можу редагувати сторінку довіреної особи

Доброго дня! Допоможіть будь ласка с редагуванням сторінки довиреної особи "Володимир Золкін" Дякую! --Bober33 (обговорення) 16:12, 2 грудня 2022 (UTC)

Bober33, добрий день. Там встановлено захист через ВР, за 4 дні зможете редагувати - у Вас з'явиться статус автопідтвердженого користувача. Поточніть, будь ласка, хто кому довірена особа? --Юрко (обговорення) 17:05, 2 грудня 2022 (UTC)

Перевірка статті

Доброго дня! Я написав статтю, на якій адміністратори розмістили шаблони. Я зробив все, що було вказано, але шаблони не прибираются. Будь ласка, допоможіть - Харківський національний медичний університет --Alex.Venediktov (обговорення) 14:46, 18 грудня 2022 (UTC)

Адміністратор вікіпедії просуває оригінальні досладження, видаляючи правки з необхідністю вказати авторитетні джерела

Доброго дня!

Є одна стаття, в якій штучним способом вводять неологізм, якого не існує. Власне неологізм: "сирцевий код". Тобто сторінку енциклопедії використовують як платформу для просування нового слова, що суперечить правилам вікіпедії. Власне стаття: Початковий код. Також стаття містить розділ 'Термін в українській мові' який більше схожий на суб'єктивну аргументації його авторів в стилі "чому я вважаю що «а» краще ніж «б»" ніж на енциклопедичну статтю. Маючі добрі наміри покращити статтю, я не став видаляти той опус, просто в усіх непідтверджений авторитетними джерелами твердженнях поставив позначки про відсутність джерела ( {{Джерело}}) з надією що або автори вкажуть таке, або ні, і тоді випадкові користувачі будуть попереджені, що це непідтвердженні тези.

Однак користувач @Igor Yalovecky видалив такі мої виправлення. Тобто твердження з того розділу, буквально: Прихильники терміна ''сирцевий код'' наголошують на його перевазі над більшістю аналогів завдяки відсутності перекриття понять та легкості утворення похідних. на його думку не потребують підтвердження, як і Інші синонімічні переклади «source code» можуть неоднозначно інтерпретуватись та вживатись. і є нормальною екциклопедичною статею? Лінк на його відкат

Окремо хочу нагогосити не неприпустимості використовувати в якості авторитетного джерела сайт, де люди голосують за ті слова, які їм подобаються. Тим самим користувачем тако було видалено мою правку, в якій я зніс посилання на такий сайт. Чи може я відстав від тренду і тепер сайт http://slovotvir.org.ua/words/source-code де 20 користувачів вирішили що якесь слово звучить гарно і тому тепер треба про це написати в вікіпедії?

Метою цього допису було бажання звернути увагу на показово-вандальну поведінку даного користувача і звернути увагу на статтю з оригінальними доследженнями, яку він так старанно береже, з надією що хтось піде і сміливо покращить її.

Як оффтопік, хочу звернути увагу на активне просування цього неакадемічного вислову в українському розділі енциклопедії ще з 2009 року на багатьох сторінках(394 результати),але навіть не дивлячись на намагання лобістів і їх тривале порушення правил одного з найбільш-відвідуваних сайтів в Україні, цей термін так і не прижився ні в академічному середовищі, ні серед людей. Гугл пошук по фразі "сирцевий код" віддає 8700 результатів (і схоже на то, що 394 з них це українська вікіпедія), в той час як пошук по фразі "початковий код" видає 471000 результатів. Може досить вандалити? --Msangel (обговорення) 03:00, 22 грудня 2022 (UTC)

Як виявилось це досить давня історія, що тягнеться більше 10 років. Є консенсус спільноти щодо неприйнятності терміну "сирцевий код", зафіксований у підсумку обговорення Вікіпедія:Перейменування статей/Сирцевий код → Початковий програмний код. --yakudza 07:46, 22 грудня 2022 (UTC)
Єдина причина відкоту це те, що було прибране посилання на словотвір. Я не проти шаблону про неавторитетність посилання біля нього. --Igor Yalovecky (обговорення) 08:41, 22 грудня 2022 (UTC)
Сайт "Словотвір" неавторитетне джерело і не може використовуватись у Вікіпедії. --yakudza 16:57, 23 грудня 2022 (UTC)
Взагалі неавторитетне джерело чи неавторитетне джерело для обгворення про можливі варіанти перекладу? --Igor Yalovecky (обговорення) 00:30, 24 грудня 2022 (UTC)
А яку саме експертизу на вашу думку мають програмісти сайту? Бо ніякої мовознавчої редакції на сайті не бачу. --AS 14:30, 24 грудня 2022 (UTC)
Не знаю чи мають вони такі знання, але цей осідок важливий саме як Явище в розвитку української мови. На ньому багато цікавих ідей і в обговоренні щодо назви його варто згадати саме через це. --Igor Yalovecky (обговорення) 16:09, 24 грудня 2022 (UTC)
Очевидно, що цей сайт не є авторитетним, являє собою форум анонімів. Якщо про нього є вторинні джерела, варто його десь описати, але не використовувати як джерело. --Brunei (обговорення) 18:38, 24 грудня 2022 (UTC)

Вандалізм стосовно статті Баласинович Наталія Олександрівна

Добрий день.Слава Україні!

Вам пише офіційний представник інформаційно-технічного відділу виконкому Васильківської міської ради Київської області Володимир Віталійович Корсунський.

Просимо звернути вашу увагу на вандальні дії на сторінці Баласинович Наталії Олександрівни, Васильківського міського голови "Баласинович Наталія Олександрівна" .

Останніми днями відбувається несанкціоноване редагування розділів її особистої сторінки: кар'єра, біографія, нагороди, приписують дату смерті живій людині.

Просимо вас захистити від спаму та незаконного редагування даних. Володимир Корсунський особиста пошта opentv@ukr.net, офіційна пошта інформаційно-технічного відділу апарату виконкому Васильківської міської ради svpmiskrada@ukr.net . Володимир Корсунський --Корсунський Володимир Віталійович (обговорення) 08:35, 4 січня 2023 (UTC)

@Корсунський Володимир Віталійович Добрий день. Героям слава. Санкції на редагування не передбачені у вікіпедії, позаяк це вільна онлайн-енциклопедія, редагувати яку може кожен. Дійсно, окремі редагування підпадають від визначення "вандалізм", для захисту статті Вам потрібно звернутися на ВП:ЗС. Зауважу, що величезна частина статті є оригінальним дослідженням, яке у вікіпедії заборонене. Статтю необхідно привести у відповідність до вимог ВП:АД та ВП:БЖЛ, що також в подальшому допоможе своєчасно виявляти та видаляти вандальні редагування. --Юрко (обговорення) 12:14, 4 січня 2023 (UTC)
Уточнення. Не ОД, а скопійований текст з Баласинович Наталія Олександрівна. --Юрко (обговорення) 15:20, 4 січня 2023 (UTC)

Прошу про пораду

Добрий день колеги. Давно хотілось і бажалось узагальнити усі адміністративні одиниці на теренах колишнього радянського. Зараз почав трохи реалізовувати цей задум, коли почав створювати перепосилання на нині існуючі адміністративні одиниці або на ті, які вже зникли. Наприклад, Гавриловська сільська рада (Александровський район) чи Чкаловський район (Дніпропетровська область). Відповідно додаю стрічки про існування цих адміністративних одиниць і до дизамбігів - Гавриловська сільська рада та Чкаловський район. Однак виникло питання. Якщо ж нині існують адмінодиниці з такою ж назвою - тоді існує Гавриловська сільська рада, однак якщо така одиниця нині лише одна і вона логічно має прерогативу в існуванні без уточнення - Таналицька сільська рада та Таналицька сільська рада (значення). Тоді виходячи з цього має бути Чкаловський район (значення), а стаття про Чкаловський район буде стосуватись лише одного нині існуючого міського району Єкатеринбурга. Підкажіть пораду - чи залишати за однією нині існуючою адмінодиницею прерогативу в існуванні статті без уточнення, чи всі уточнювати - і історично не існуючі і нині існуючі адмінодиниці. Дякую за поради, буду чекати. --Вальдимар 08:55, 12 січня 2023 (UTC)

Тут треба виходити з того, наскільки ця АТО є відомою. Мабуть, сільради треба всі уточнювати, бо це спрощуватиме ідентифікацію, адже чи вона колишня, чи існує, тим паче, десь на московії, це не додає їй якоїсь більшої значущости. Щодо районів, то не уточнювати можна було б українські сучасні, надавши їм головного значення, що ми й зробили, але московські (чи казахські, білоруські) я б уточнював, бо знову ж, яку там відомість має той Чкаловськй район. --Юрко (обговорення) 10:04, 12 січня 2023 (UTC)

Масштабні бото-заливки з астрономії

Доброго дня!

Ми з командою, яка зараз активно редагує астрономічний розділ укр-Вікі, плануємо зробити декілька чималих бото-заливок з астрономії. Потрібна допомога з ботами: або зі створенням (команда володіє Python-ом), або адаптація під потреби вже готового бота.

Конкретніше, потрібні 4 заливки: по зорям, дві по астероїдам, одна по астро-вікі статтях в цілому. По астероїдах подібна заливка вже робилася, але вона 2011 року, а каталоги сильно оновилися за цей час. Плюс, вже відомі тоді астероїди подекуди активно досліджуються і є нові дані. Щодо астрономічних статей в цілому - треба провести класифікацію за якістю та важливістю. Тоді наша команда зможе не розпорошувати зусилля, чітко розставити пріоритети і перш за все привести до ладу найважливіші статті, бо подекуди вони на рівні "стаття-заготовка".

Якщо ви маєте бажання та час нам допомогти, будь ласка, напишіть мені в Діскорді (я там під ніком TheAstronomer#7880). Дякую! Dmytro Tvardovskyi (обговорення) 02:06, 16 січня 2023 (UTC)

Я б навпаки повидаляв статті про всі тіла, про які немає окремих досліджень... --AS 13:45, 16 січня 2023 (UTC)
Але ж для цього треба спочатку передивитися, чи є по ним нові наукові стататті. А таких об'єктів тисячі і перевіряти вручну не вийде. Тому і потрібен бот. Dmytro Tvardovskyi (обговорення) 18:27, 16 січня 2023 (UTC)
Ясно. --AS 10:12, 17 січня 2023 (UTC)
  • А які критерії значущості астрономічних об'єктів? Чи всі астероїди значущі? А чи всі зорі? --Brunei (обговорення) 19:43, 16 січня 2023 (UTC)
    Значущі точно не усі, а лише невеликий відсоток. Бо як мінімум один каталог SIMBAD містить кілька мільйонів об'єктів. Кількість астероїдів - такого ж порядку. Тому це будуть астероїди з власними назвами в першій заливці. В другій - не пам'ятаю, то треба питати в Олексія Голубова, він як раз пропонував цю ідею. По зорях - подвійні зорі, для яких відомі маси і отримані спектроскопічні спостереження, подекуди є відомі планети, подекуди - це кратні зорі, десь компаньон - чорна діра, десь ще щось. Таких сумарно близько 3500-4500, які відповідають хоч якимось критеріям значущості. По астероїдам +- те саме. Щодо класифікації статей, їх станом на 16.01.2023 рівно 36642 (Вікіпедія:Проєкт:Астрономія/Статистика — Вікіпедія (wikipedia.org)). Які треба класифікувати, знову ж, для розстановки пріоритетів. І це не просто так, бо нам захотілося. В нашої Вікі-команди вже понад 200 створених астро-статей за останні 2 місяці (наприклад, Oleksiy.golubov - Pages Created - XTools) і десь така ж кількість відредагованих, тому класифікація дійсно стане нам в нагоді. Dmytro Tvardovskyi (обговорення) 23:57, 16 січня 2023 (UTC)
Вікіпедійні проєкти краще б обговорювати в самій Вікіпедії. А не деінде... --Olvin (обговорення) 05:49, 17 січня 2023 (UTC)

Тут ще є проблема в тому, що української термінології дуже мало для астрономічних об'єктів. Навіть для нових супутників планет важко знайти, не кажучи вже про астероїди й інші тіла.--Анатолій (обг.) 16:29, 17 січня 2023 (UTC)

Привіт.

Чи відповідає критеріям добра, стаття World_Community_Grid? Як ні. то що на вашу думку можна дописати, змінити, покращити...

Дякую. Другий хрущ (обговорення) 16:45, 26 січня 2023 (UTC)

Зображення в тілі статті

Наприклад, Манадаш - червона крапка розміщення з написом "Манадаш". Як виправити це? Неодноразово зустрічав у статтях про іноземні нп. --Юрко (обговорення) 18:27, 26 січня 2023 (UTC)

YesТак Зроблено. Такі теми краще на ВП:КТП піднімати. --Andriy.v (обговорення) 20:27, 26 січня 2023 (UTC)
Дякую. Тепер знатиму що робити з цим. --Юрко (обговорення) 20:40, 26 січня 2023 (UTC)

Переклад статті з іншої мови

Доброго дня.

Користуюсь «Вікіпедія (перекласти сторінку)». Другий день поспіль при перекладах сторінки з іншої мови перекладаєтеся часть  тексту. Деякі абзаци не перекладаються. Виникає повідомлення «Автоматичний переклад не вдався». Може хтось що, то порадити в цій ситуації.. --Avp777 (обговорення) 09:45, 28 січня 2023 (UTC)

@Avp777: Наразі ця функція недоступна у всіх мовних розділів (див. тут). Раджу поки користуватись звичайним ручним редагуванням статей по-старинці, інших порад бути не може, а з часом мають відремонтувати і переклад, коли розберуться в чому проблема. --YarikUkraine (обговорення) 17:22, 28 січня 2023 (UTC)

Переклади та статті

Вітання усім.

Є декілька питань:

- якщо стаття відсутня на українській мові, як саме надавати назву їй правильно(якщо навіть у гугл немає українського варіанту)?

- чи коректно додавати джерело(перенаправлення) з англійської або якої небуть іншої мови вікі(першоджерела) якщо немає на українській цієї назви та ін.? (це щоб швидше людина зорієнтувалася при написанні піблікації, поняття тощо)

- що робити, якщо новий переклад статті створений, але в історії змін фігурує інша версія, котра ніяким чином не стосується назви створеної? Приклад: була стаття про американське містечко, а новий переклад перезаписав його. Це баг платформи, ігнорувати? --GrungeA (обговорення) 23:23, 4 лютого 2023 (UTC)

  1. Це Ваше рішення має бути, як людини яка розбирається в темі.
  2. Інструмент Перекладу прямо проти цього бореться, то ж не варто.
  3. Це не баг. Відкотити зміни, а статтю опублікувати під іншим ім*ям.--Alex Blokha (обговорення) 10:57, 7 лютого 2023 (UTC)

Добрый день. Сделайте стаб (заготовку) с ин или бе-вики, пожалуйста --СтасС (обговорення) 10:21, 13 лютого 2023 (UTC)

Схожість тем

Художня обробка деревини та Різьблення по дереву — різні теми чи тотожні? --Anntinomyобг 21:36, 20 лютого 2023 (UTC)

Різьблення < Обробка, я так думаю. --Fessor (обговорення) 22:27, 20 лютого 2023 (UTC)

Запитання зі сторінки Норман озборн (08:07, 23 лютого 2023)

Добрий день,як вирішити помилку


Помилка підключення до серверу Parsoid/RESTBase (HTTP 400): (no message) --Михайло Копченко (обговорення) 08:07, 23 лютого 2023 (UTC)

Перехід між шаблонами в межах сторінки

Вітаю. В росвікі існують доволі багато шаблонів, в заголовку яких можна перемкнути шаблон, без переходу на його сторінку: наприклад, Шаблон:СССР межвоенная БТТ. Хочу запитати, яким чином досягається такий ефект та чи є в українській Вікі подібні шаблони? -- Rajaton Rakkaus обг 15:47, 26 лютого 2023 (UTC)

Там просто посилання на шаблони в рядку заголовка. --Ерідан (обговорення) 16:09, 26 лютого 2023 (UTC)
Якби це було так просто, то я би не питав :) Якщо просто додати таким чином посилання, то ви перейдете на сторінку шаблона. А там навпаки, ви залишаєтесь на тій сторінці, на якій були — а шаблон завантажується інший. -- Rajaton Rakkaus обг 16:23, 26 лютого 2023 (UTC)
Не дуже зрозумів про інший, там же посилання на ту ж саму сторінку. Чому воно взагалі працює це гарне питання, треба дивитися в коді, можливо оформлено як зовнішнє посилання, а можливо самопосилання зроблені через модулі не розпізнаються рушієм як такі. --塩基Base 16:29, 26 лютого 2023 (UTC)
(Перепрошую за пояснення через російську Вікі, але там це зроблено дуже зручно.)
Якщо зайти на сторінку якої-небудь бронемашини в росвікі, нехай то буде Т-64, то ми внизу побачимо навігаційний Шаблон:СССР БТТ. В ньому є клікабельні посилання назад та вперед за історією. Наприклад, натискаємо на «Второй мировой войны» і бачимо уже навігаційний блок про ДСВ. Але це не той самий шаблон, що був до цього: він замінюється на Шаблон:СССР БТТ ВМВ без перезавантаження сторінки та без переходу на саму сторінку шаблона. -- Rajaton Rakkaus обг 16:39, 26 лютого 2023 (UTC)
А, цікаво, не бачив такий функціонал раніше. Це ru:MediaWiki:Gadget-navboxNavigation.js / ru:MediaWiki:Gadget-navboxNavigation.css. Увімкнений для всіх за замовчуванням. --塩基Base 16:45, 26 лютого 2023 (UTC)
ru:Википедия:Форум/Архив/Предложения/2020/06#Динамическая_навигация_по_навигационным_шаблонам. --塩基Base 16:47, 26 лютого 2023 (UTC)
Дякую, дуже цікаво. Як ви думаєте, чи може мати сенс зробити дещо подібне в укрвікі? -- Rajaton Rakkaus обг 16:52, 26 лютого 2023 (UTC)
Мені як метапедисту який не часто ходить по статтях важко однозначно сказати, але якщо таким функціоналом можна буде, скажімо, зробити щоб {{Історія України}} та подібні не займали майже екран місця, то воно, думаю, варте погратися. --塩基Base 16:54, 26 лютого 2023 (UTC)
Я знаю доволі багато схожих прикладів, тому це мало би бути доцільним. До речі, знайшов в англвікі подібні шаблони (наприклад, на сторінці Ford Motor Company), але вони не працюють, на диво.
-- Rajaton Rakkaus обг 17:03, 26 лютого 2023 (UTC)
@Base, а ви знаєте досвічених користувачів, яким це могло би бути цікавим? -- Rajaton Rakkaus обг 10:34, 28 лютого 2023 (UTC)
@RajatonRakkaus, цікаво що саме? Щоб у нас була така функція чи цікаво її імплементувати? --塩基Base 12:10, 28 лютого 2023 (UTC)
По-перше, почути думку більшої кількости досвічених користувачів — можливо, хто-небудь з них теж вважає це доцільним (або має аргументи проти). А по-друге, так, знайти людину, яка могла б це імплементувати. Щодо другого, то в принципі, можна було б запитати автора скрипту на росвікі, бо, як я розумію, він українець. -- Rajaton Rakkaus обг 12:25, 28 лютого 2023 (UTC)
Так, він українець, думаю допоможе імплементувати, хоча з цим то можна буде й просто на ВП:ЗАІ звернутися. Що ж до обговорення, то реба подумати кого можна запросити. Можливо зможете підготувати якийсь неповний список таких шаблонів, які можна було б на це переробити, і тоді запитати їх авторів, а також основних авторів відповідних статей де вони використовуються? Ну й, напевно, вже обговорення про це варто буде в кнайпі пропозицій вести. --塩基Base 12:02, 2 березня 2023 (UTC)
Дякую, спробую пошукати шаблони -- Rajaton Rakkaus обг 12:44, 2 березня 2023 (UTC)
Наприклад (буду доповнювати): Шаблон:Війни XIX століття та подібні (там навіть світч уже є), Шаблон:Сухопутні війська ЗСУ (зробити перехід на шаблони ВМС, ДШВ, ВПС тощо для зручного переходу зі сторінок бригад), Шаблон:Військова допомога Україні (з 2022) (зробити світч між допомогою та трофеями), шаблони лінійок марок автомобілів за роками, шаблони військової техніки для конкретних країн з переходами за періодами вперед та назад. -- Rajaton Rakkaus обг 07:58, 3 березня 2023 (UTC)

Прапорець Сербії

Вітаю

На сторінці Брюссель (футбольний клуб) помилка при відображенні прапорця Сербії.

Можете щось порадити з цього приводу. --Avp777 (обговорення) 15:31, 2 березня 2023 (UTC)

В чому саме помилка? Брюссель (футбольний клуб) - я бачу прапорець перед іменем Боян Незірі, і він відображається коректно. --Good Will Hunting (обговорення) 15:52, 2 березня 2023 (UTC)
Так. На іншому комп'ютері нормальне відображення. --Avp777 (обговорення) 16:59, 2 березня 2023 (UTC)

Серхіо Рамос зламаний Шаблон

Допоможіть з налаштуванням Шаблону на сторінці Серхіо Рамос У низу сторінці, при натиснені посилання на редагування, воно затягуе до шаблону ті Заголовки, що не входять до шаблону і не дає змоги нормально редагувати сторінку --BlackStar1991 I was born that make this world better 07:49, 3 березня 2023 (UTC)

Який саме шаблон зламаний, яка назва? На яке саме посилання на редагування ви натискаєте? Які саме заголовки воно затягує? Я нічого не зрозумів. --Good Will Hunting (обговорення) 10:10, 3 березня 2023 (UTC)

WikiGap 2023 пройде з 6 до 26 березня

Привіт! Хочу проанонсувати, що з 6 до 26 березня в українській Вікіпедії традиційно пройде кампанія WikiGap, присвячена створенню та поліпшенню статей про видатних жінок. Запрошуємо усіх охочих долучатися; за активну участь передбачені сувеніри. Також повідомляю, що ми подали заявку на відображення банеру CentralNotice про цей проєкт. --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 14:02, 3 березня 2023 (UTC)

Коригування шаблону

Не вдається відкоригувати шаблон «Шаблон:Футбольні стадіони Азербайджану».

При натискані «Редагувати цей шаблон». В коді стоїть #ПЕРЕНАПРАВЛЕННЯ Шаблон:Футбольні стадіони Азербайджану --Avp777 (обговорення) 12:51, 22 березня 2023 (UTC)

@Avp777, що треба виправити? --Юрко (обговорення) 13:31, 22 березня 2023 (UTC)
Гянджінського центральний міський стадіон ->> Гянджинський міський стадіон
Не розумію, чому я не можу відреагувати це й шаблон сам. Інші шаблони це зробити вдавалось. --Avp777 (обговорення) 14:13, 22 березня 2023 (UTC)
[редагувати код] --Юрко (обговорення) 14:24, 22 березня 2023 (UTC)
Дякую. Заплутався. --Avp777 (обговорення) 14:45, 22 березня 2023 (UTC)
Так працюють перенаправлення у шаблонах, що заплутують. --Юрко (обговорення) 14:58, 22 березня 2023 (UTC)