Вікіпедія:Кнайпа (технічні питання)/Архів 25

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Заголовок «Україну - Україна» у пошуковику Google

Чи є у когось ідеї чому стаття Україна у пошуковику Google має заголовок Україну - Україна?

Приклад: https://i.imgur.com/ik3VpV9.png

Це якась проблема у елементі Вікіданих? На перший погляд там нічого подібного немає. --VoidWanderer (обговорення) 11:00, 4 листопада 2017 (UTC)

На Вікіданих такого немає — NickK (обг.) 03:20, 6 листопада 2017 (UTC)

Прапорець у шаблоні

Прошу звернути увагу на червоний прапорець при назві країни у картці університету Центральноукраїнський національний технічний університет. Якась помилка у шаблоні при перенесенні даних з Вікідати. Прохання не додавати локально в описі, а виправити помилку в шаблоні чи модулі. --yakudza 01:44, 6 листопада 2017 (UTC)

@Yakudza: Проблема точно в {{Wikidata/p17}} чи пов'язаному модулі: для заснованого в 1929 році університету чомусь бере прапор України станом на 1929 рік. Маю підозру, що це Модуль:Wikidata/Places, але не впевнений — NickK (обг.) 02:52, 6 листопада 2017 (UTC)
Як я зрозумів, оскільки університет засновано у 1929 році, то Вікідані підставляють відповідний прапор звідси: https://www.wikidata.org/wiki/Q212 --MMH (обговорення) 03:12, 6 листопада 2017 (UTC)
Так. Питання в тому, де й навіщо це прописано — NickK (обг.) 03:13, 6 листопада 2017 (UTC)
Так, NickK правий, це прописано у Module:Wikidata/Places. Треба вирішити як цей модуль мусить працювати, тоді спробую це зробити. --Шмурак (обговорення) 06:57, 6 листопада 2017 (UTC)
Розібрався як працює модуль, тому якщо буде рішення щось змінити у логіці, то зроблю. Хоча є за те щоб взагалі прибрати прапори. --Шмурак (обговорення) 10:09, 6 листопада 2017 (UTC)
@NickK: так що робити? --Шмурак (обговорення) 16:45, 6 листопада 2017 (UTC)
@Шмурак: Слід перевести логіку з P581 на P582. Я б сказав, що за наявності P582 слід брати прапор на дату P582, за наявності лише P581 слід брати сучасний прапор. Якщо це занадто складно, краще взагалі всюди ставити сучасний прапор — NickK (обг.) 17:00, 6 листопада 2017 (UTC)
@NickK: Останнє взагалі дуже просто: ось. Сподіваюсь нічого ніде не поломалось, не має поломатись, наскільки я розумію. Зараз ще перевірю деякі окремі статті. Потім подумаю як реалізувати першу пропозицію. --Шмурак (обговорення) 17:20, 6 листопада 2017 (UTC)
@Шмурак: Дуже Велике Дякую! Шукав сам помилку, але мені дуже важко порпатися у чужому коді. Дякую за увагу!--くろねこ Обг. 22:03, 6 листопада 2017 (UTC)

Видалянство — наше все.. Розробка системи модулів вікіданих провадиться в російській вікі (більшість коду, логіка і співвиклики). Локальні редагування залежних модулів без відповідних синхроредагувань у первинних джерелах призводить до розсинхронізаці їх. Якщо станеться "ресинхронізація" на версію укрвікі - це найбажаніший варіант. А якщо ні — розумійте, що тут нема кому вдосконалюватичи фіксити. Тут тільки відкочувачі, які ламають сотні включень власними відкотами із криками help!,які нема кому задовільнити. У НікКа таке було.....--Avatar6 (обговорення) 19:52, 6 листопада 2017 (UTC)

Тобто на вашу думку краще радянський прапор замість українського? І ще одне, вдосконалювати потрібно, але не ламати вже створене.--くろねこ Обг. 22:03, 6 листопада 2017 (UTC)

Злам автокатегоризації

За місцем народження/смерті. Ось результат розсинхронізаці: Обговорення шаблону:Особа-07:01, 11 листопада 2017 (UTC)

18:45, 6 листопада 2017 (UTC)

Допоможіть! Шаблон якось зламався, і тепер сторінки типу Волості Республіки Китай - без вікіфікаціі та зі зламаним кодом. а сам шаблон ніхто не редагував, тому не можу зрозуміти шо сі з ним стало. --Andrei Kurbiko (обговорення) 21:52, 9 листопада 2017 (UTC)

Патрульний для Тернопільської області

Чи можна, стати патрульним тільки для Тернопільської області (за технічними можливостями). Чекатиму, відповіді (пінгуйте).--Максим Огородник (обговорення) 18:39, 13 листопада 2017 (UTC)

Прохання перенести шаблон Cite web у новий вікі-проект

Почав розвивати вікі-проект «Громадянське суспільство в Україні» — туди можна скеровувати статті про громадських діячів, громадські організації, які ще не досягли значимості для Вікіпедії.

Прохання створити там {{Cite web}}. Для початку, щоб відпрацьовував хоча б теги title =, url = .

Щоб відключити рекламу і режим візуального редактора та перейти в звичний режим редагування коду, достатньо створити акаунт, залогінитися і Налаштувати Особисті --» Інтерфейс --» Шаблон сайту --» Monobook

--Perohanych (обговорення) 18:51, 13 листопада 2017 (UTC)

Я так зрозумів, або фахівців нема, або фахівці неохочі допомогти. Що ж, звернуся до техпідтримки проекту, де хоститься цей вікі-сайт. --Perohanych (обговорення) 08:49, 14 листопада 2017 (UTC)
Тепер шаблон використовує код програмування в Lua, так що це трохи важко, щоб перенести його в інший проект без Lua. Стара версія була на англійською мовою, тому якщо ви хочете, ви можете також скопіювати її з англійської Вікіпедії: 4 December 2012. Зверніть увагу, що вам буде потрібно для копіювання сторінок, вона включає в себе як en:Template:Citation/core, що вони повинні бути у версії від тієї ж дати, та документів від тієї ж дати. Джим Гаррісон (обговорення) 09:05, 14 листопада 2017 (UTC)

19:19, 13 листопада 2017 (UTC)

Readable section links: #.D1.80.D0.BE.D0.B7.D0.B4.D1.96.D0.BB → #розділ in URLs

Hello to everybody! Is it possible to deploy phab:T176828 in Ukrainian Wikipedia? See meta:2016 Community Wishlist Survey/Categories/Miscellaneous#Non-Latin section headings are displayed terribly in URL anchors and can't be reached directly for details. If I understand ru:Википедия:Форум/Архив/Предложения/2017/10#Включить_читаемый_URL_для_разделов correctly, it is already deployed in Russian Wikipedia. Джим Гаррісон (обговорення) 20:47, 13 листопада 2017 (UTC)

Джим Гаррісон, там увімкнули для тестування. Виявлених при цьому багів ще не виправили, а як зроблять, то увімкнуть за замовчуванням (здається, без потреби додатково про це просити). --Ата (обг.) 16:18, 17 листопада 2017 (UTC)

Картка родовища вуглеводнів

Добрий вечір спільнота! Перш за все, шукаю допомогу з боку "програмістично" налаштованих користувачів, а також з боку тих, хто міг би підкоригувати термінологію Роздумуючи над тим, чи не "взятись" знов за статті про родовища вуглеводнів, подумалось, що непогано було б і до них додавати картку. Але зовсім не уявляю як такі речі робляться. Можливо, хтось би взявся зробити такий шаблон? Був би вдячний! Так само, як і вдячний за коментарі до пропонованих "нових позицій" у шаблоні (взяв за основу шаблон електростанції). Отже, на мою думку було б непогано мати такий шаблон (курсивомм - те що не побачив у аналогічних шаблонах в англовікі, але воно є на мою думку таки важливим) Отже, що Ви думаєте про структуру (повинна підходити для нафтових/газових/нафтогазових і т.д. родовищ - визначається або у графі тип, а можливо у назві в дужках):

Розділ Загальні відомості |Тип родовища |Назва |Зображення |Розмір зображення |Підпис |Держава |lat_dir = |lat_deg = |lat_min = |lat_sec = |lon_dir = |lon_deg = |lon_min = |lon_sec = |Статус |Розташування |Рік відкриття |Рік вводу в розробку |Рік завершення розробки |Глибина моря |Глибина свердловин Розділ Геологічні дані |Період нафтогазоматеринських порід |Період вміщуючих порід |Епоха вміщуючих порід |Формація (ярус) вміщуючих порід Розділ Запаси |Геологічні запаси, млн тон |Геологічні запаси, млрд м3 |Запаси, млн тон |Запаси, млрд м3 |Накопичений видобуток, млн тон / рік |Накопичений видобуток, млрд м3 / рік Розділ Оператор |Оператор

Дякую за конструктивні коментарі та особливо якщо хтось візьметься створити картку! Примітка. Зображення для наземного родовища дійсно знайти досить важко. Але для офшорних вони є, і думаю будуть більше і більше, отже цей блок, на мою думку, має рацію

З повагою, --IGEO map (обговорення) 22:13, 13 листопада 2017 (UTC)

{{Родовище}}?
ru:Шаблон:Геокарточки
  1. назви параметрів: стандартизація з маленької/великої літери!??
    • англовікі: з маленької літери або як кому заманеться
    • росвікі: з великої літери (напевно через те, що відображаються в картці з великої)
    • укрвікі: як кому заманеться, здебільшого автопереклад карток з ru, en, інколи pl..
      • я особисто додаю назви параметрів завжди з маленької, або додаю їх підтримку до автоперекладених з ру

--Avatar6 (обговорення) 04:23, 14 листопада 2017 (UTC)

@IGEO map: У нас уже є шаблони {{Нафтове родовище}} та {{Картка:Нафтогазоносний регіон}}. Чи підходять вам ці шаблони? Як на мене, ефективніше доопрацювати існуючі шаблони, ніж створювати нові — NickK (обг.) 12:27, 9 грудня 2017 (UTC)

Привіт! Чому на початку є порожня лінія? Джим Гаррісон(англ.) 11:33, 15 листопада 2017 (UTC)

@Avatar6: Доброго дня! Так як ви редагували останній чай цей шаблон пінгую вас. Вибачте, що відволікаю! --くろねこ Обг. 22:41, 15 листопада 2017 (UTC)

Привіт! Що це? 31 посилання як Александер (Арканзас):

|вид округу               = Округу США{{!}}Округ
|округ                    = Пуласкі{{''}}, {{хх}}Салін
|округ в таблиці          = Пуласкі (округ, Арканзас) {{!}}Пуласкі{{''}}, {{хх}}Салін (округ, Арканзас) {{!}}Салін
|вид громади               =

Джим Гаррісон(англ.) 20:38, 16 листопада 2017 (UTC)

Об'єкт Світової спадщини

Прохання розібратися з Об'єкт Світової спадщини. У статті «Московський кремль» предмет статті опинився на північному березі Каспійського моря. Координати перевіряв — коректні. --В.Галушко (обговорення) 20:54, 16 листопада 2017 (UTC)

@В.Галушко: відкинув правку, зараз нормально. Дякую за увагу!
@Avatar6: передивіться {{Об'єкт Світової спадщини}} на помилки. Я відкинув правку через помилку в координатах на карті, тому що вона тянется ще з 19 серпня. Будь-ласка будьте уважніші! Дякую за увагу! --くろねこ Обг. 22:58, 16 листопада 2017 (UTC)
@AlexKozur: дякую, тепер порядок! --В.Галушко (обговорення) 14:47, 17 листопада 2017 (UTC)
@AlexKozur: Хм, у моїй статті Тисячоліття Росії теж чомусь показує на каспійське море, якщо хтось може, виправіть будь-ласка.--August (обговорення) 15:54, 17 листопада 2017 (UTC)

Привіт! Є дуже багато потрібнів шаблонів: ви можете допомогти їх виправити. P.S. 301, 37, … це як Шаблон:Зроблено/Див. також. Джим Гаррісон(англ.) 21:25, 16 листопада 2017 (UTC)

Помилка в REVISIONUSER

Підозрюю дивний баг у конструкції {{SUBST:REVISIONUSER}}. Листувався я з однією користувачкою, і раптом посилання на сторінку обговорення в її стандартному підписі (ім'я-обговорення-час-дата) почало підмінюватися моїм стилізованим підписом! --Рассилон 21:35, 16 листопада 2017 (UTC)

Вирівнювання

Хтось знає, чому додавання шаблонів залізничних дільниць викликає зсув зображень у статті? напр. Мінськ-Пасажирський чи Гомель-Пасажирський: тут шаблони після фото, щоб воно не їхало вниз; а отут — навпаки і перше ж фото розташувалося нижче від шаблонів. Як це полагодити? Дякую. --Fessor (обговорення) 11:07, 18 листопада 2017 (UTC)

Цікаво, що останній шаблон не зсуває зображення: http://prntscr.com/hcej71. --MMH (обговорення) 12:06, 19 листопада 2017 (UTC)
Якраз зсуває: зображення у коді на початку статті «перелетіло» у джерела. --Fessor (обговорення) 15:17, 19 листопада 2017 (UTC)
Це чотири попередніх шаблони зсувають, останній не зсуває. --MMH (обговорення) 16:47, 19 листопада 2017 (UTC)
Мені здається, тут відповідь десь така сама, як і на це питання. Єдине що, з цими шаблончиками залізничних дільниць не знаю як це можна було б розрулити. --Sergento 08:51, 20 листопада 2017 (UTC)
Така проблема не тільки із цими шаблонами, наприклад ще «Депутат». Зараз не пригадаю, але, здається, таке зміщення дають ще інші шаблони. --Микола Василечко (обговорення) 10:08, 20 листопада 2017 (UTC)

Автоматичне створення теми обговорення

Вже досить довго посилання «Додати тему» на сторінках обговорень (&action=edit&section=new) створює зайвий порожній рядок між підзаголовком і першим повідомленням у вікі-коді, хоча в кінцевому вигляді проміжку немає. Звісно, окремим редагуванням прибрати його не проблема, але краще буде внести відповідні зміни до MediaWiki-рушія (чи куди там?). --Рассилон 08:03, 20 листопада 2017 (UTC)

Не зрозуміла, про що йдеться. Про оцей пустий рядок, як тут?
== Автоматичне створення теми обговорення ==

Вже досить довго посилання «Додати тему» на …

Так його ж наче рекомендується робити, щоб гарно відділяти заголовок розділу від тексту --Ата (обг.) 15:32, 20 листопада 2017 (UTC)

Наскільки пригадую проблема з порожнім рядком була для бота-архіватора. Зараз ніби-то немає. Тому не бачу проблеми. Чи на щось це впливає? --Basio (обговорення) 15:36, 20 листопада 2017 (UTC)

19:18, 20 листопада 2017 (UTC)

15:36, 21 листопада 2017 (UTC)

Прийменник

Шаблон Стаття вікіпроекту. Куди пропав «з» перед значенням параметру «Тематика»? Див. Шаблон:Вікіпроект:Фантастика. --В.Галушко (обговорення) 04:49, 22 листопада 2017 (UTC)

Параметр |з= використовується тільки в тому випадку, коли «з» необхідно замінити на «зі». Просто видаліть його з коду. — ɪ 20:55, 22 листопада 2017 (UTC)
@: Дякую, все виявилось просто. --В.Галушко (обговорення) 21:10, 22 листопада 2017 (UTC)

Хто може сказати, що не так з координатами шаблону Карта розташування Росія. Наприклад у статті Авачинська Сопка. Яка має бути на Камчатці, а показує біля Сахаліну. --ValeriySh (обговорення) 09:46, 22 листопада 2017 (UTC)

YesТак Зроблено. Проблема не була в Карта розташування Росія (яка вже більше не використовується), а в модулі Модуль:Location map/data/Росія, де вставили координати для циліндричного типу мапи.--Andriy.v (обговорення) 11:06, 10 грудня 2017 (UTC)
Дякую. --ValeriySh (обговорення) 15:59, 15 грудня 2017 (UTC)

Не так

«Криво» виглядає стаття Дулуб Олег Анатолійович --Perohanych (обговорення) 17:24, 24 листопада 2017 (UTC)

Вже нормально.--Brunei (обговорення) 17:27, 24 листопада 2017 (UTC)
Що було? --Perohanych (обговорення) 18:14, 24 листопада 2017 (UTC)
Не вистачало пробілу в картці.--Brunei (обговорення) 19:36, 24 листопада 2017 (UTC)

Список не оновлювався 5 років. Втратив актуальність, потрібно оновити. --Basio (обговорення) 08:59, 25 листопада 2017 (UTC)

@Basio: Я їх зараз усі оновлюю, сьогодні буде — NickK (обг.) 10:37, 25 листопада 2017 (UTC)

20:30, 27 листопада 2017 (UTC)

Become a Tech Ambassador today

Привіт. Будь ласка, допоможіть перекласти Вашою мовою. Дякуємо!

Do you have a passion for technology? Do you enjoy supporting this community in things like figuring out software changes and communicating with the developers, or maybe you would consider doing it, but you don't know where to start?

The Community Liaisons team at the Wikimedia Foundation is looking for active tech ambassadors in this community. We would like to help make this volunteer role an attractive and low-barrier contribution path in our movement. You can add your name to the table on Meta, or you can let me know about someone else who should really, really be in that list.

Please, do not assume that you are not "fit", that you lack the skills, or the experience etc. If you have doubts, questions, etc., let's chat. Thank you for your attention! --Elitre (WMF) (обговорення) 17:30, 29 листопада 2017 (UTC)

Лмлрлр --Perohanych (обговорення) 10:40, 4 грудня 2017 (UTC)

17:50, 4 грудня 2017 (UTC)

Бот для категорій-перенаправлень

Оскільки рушій MediaWiki ще не вміє це сам і не розуміє лексичних помилок української мови і синонімів назв категорій, потрібен внятний бот для систематичного коректного і вчасного автообслуговування Категорія:Перенаправлення категорій Вікіпедії (149 К, 0 С). До китайських ботів-гвоздодерів поки не звертаюся. Питання тут, бо у ВП:ЗДР половина завдань успішно зливаються в архів невиконаними, і складається враження, що наші боти існують виключно для самообслуговування власних миттєвих потреб.--Avatar6 (обговорення) 09:55, 6 грудня 2017 (UTC)

Байда в картці театру

Я не знаю хто там що додав у {{Театр}}. Тепер в усіх статтях, включених сюди Шаблон:Театр відображається прихована категорія. Приклад: у Театр одного актора «Крик» таке:

Категорії (++): Шаблон:Театр:Службова | Театри Дніпра (−) (±) (↓) (↑) | Академічні театри (−) (±) (↓) (↑)

Хтось може виправити в зад? Бо питання стосується майже 200 статей. Дякую. --Павло (обговорення) 11:13, 6 грудня 2017 (UTC)

@Avatar6: https://uk.wikipedia.org/w/index.php?title=Шаблон:Театр&diff=next&oldid=21555453 --MMH (обговорення) 11:55, 6 грудня 2017 (UTC)
@Pavlo1: не треба в зад, треба вперед. Створив-приховав категорію. Наразі там були лише всі театри без геокоординат, тобто в яких вони ніде не вказані, ні в картці, ні у Вікіданих, а це 45%, тобто 190 з 409. Театр, як і будь-яка установа, має геолокацію власної будівлі або центрального офісу, тобто розташована на поверхні землі. А статті-геолокації повинні бути геолокаоізовані, в першу чергу координатами, а не поштовою адресою. Якщо не підтягнуться відкочуни шаблонів — додам перевірку і індикацію непідтримуваних шаблоном параметрів, а саме в попередньому перегляді статті. Спробуйте редагувати статті з категорії {{К:Шаблон:Театр:Службова (517), щоб побачити що саме він просить від редактора.--Avatar6 (обговорення) 18:13, 6 грудня 2017 (UTC)
Але назва категорії «Шаблон:Театр:Службова» не несе ніякої інформації для редакторів. Не можна її назвати якось інформативніше? «Спробуйте редагувати статті з категорії {{К:Шаблон:Театр:Службова (517), щоб побачити що саме він просить від редактора» — спробував, нічого не просить… --MMH (обговорення) 09:48, 7 грудня 2017 (UTC)
А в мене просить
Шаблон:Театр: повідомлення попереднього перегляду: відсутні географічні координати, будь-ласка додайте їх на Вікідані.
Створювати категорії із окремими назвами для кожного окремого випадку нестандартних реакції кожного окремого шаблону річ погана Незацікавлений редактор з будь-якою назви не отримає користь. Зацікавлений поцікавитися на усіх доступних джерелах інформації що саме і чому. У нас тонни категорій Special:Prefixindex/Категорія:Сторінки, які названі як кому заманеться чи автоперекладені. І з ціх назв незрозуміло навіть джерело і першопричина їх наповнення. наприклад словосполучення "використовують картку університету" з першого погляду необізнаного користувача веде в ступор.--Avatar6 (обговорення) 12:31, 8 грудня 2017 (UTC)
І де у вас просить? У Театр одного актора «Крик» нічого не просить. Пробував у двох браузерах. --MMH (обговорення) 12:09, 10 грудня 2017 (UTC)

Оформлення Категорій

Доброго вечера! Питання чи потрібне у редиректах таке сміття з червоним посилання Водонапорна башта, яке не виконує ніякої функції? Дякую за увагу! --くろねこ Обг. 23:21, 7 грудня 2017 (UTC)

Коли я вважаю що щось не виконує ніякої функції це не те саме, що це щось не виконує ніякої функції. Ось я вважаю що заголовок і вміст повідомлення не відповідають один одному, а на погляд автора — вони пов'язані. Для мене це дивним чином Парадокс.--Avatar6 (обговорення) 12:14, 8 грудня 2017 (UTC)
@Avatar6: Коли я вважаю, що щось не виконує своєї функції Авачинська Сопка --くろねこ Обг. 13:00, 8 грудня 2017 (UTC)

Invitation to Blocking tools consultation

Hello all,

The Wikimedia Foundation's Anti-Harassment Tools team invites all Wikimedians to discuss new blocking tools and improvements to existing blocking tools in December 2017 for development work in early 2018.

How can you help?

  1. Share your ideas on the discussion page or send an email to the Anti-Harassment Tools team.
  2. Spread the word that the consultation is happening; this is an important discussion for making decisions about improving the blocking tools.
  3. Help with translation.
  4. If you know of previous discussions about blocking tools that happened on your wiki, share the links.

We are looking forward to learning your ideas.

For the Anti-Harassment Tools team SPoore (WMF), Community Advocate, Community health initiative (talk) 23:23, 7 грудня 2017 (UTC)

Бот для додавання посилань

Доброї пори доби! Підкажіть - чи є бот, який додає автоматично лінки на термін (Приклад- Цистит, додати лінки "руками" через пошук займає багато часу,так як є дуже багато медпрепаратів де це захворювання вказано?

З повагою Всевидяче Око (обговорення) 23:28, 7 грудня 2017 (UTC)

@Всевидяче Око: Ви можете скористатися Вікіпедія:AutoWikiBrowser: це не зовсім бот, але дозволяє масові напівавтоматичні редагування — NickK (обг.) 15:35, 8 грудня 2017 (UTC)
Вдячний за підказку NickK. Буду поступово вивчати ) Всевидяче Око (обговорення) 16:16, 8 грудня 2017 (UTC)

Чомусь не зв'язуються сторінки

Створив сторінку Олсуф'єв Микола Григорович‎, з'єднав її з аналогічною сторінкою русВики. Але на російській сторінці зв'язку не позначилося. Тобто з української на російську перехід є, а звідти на українську - нема. Щось заглючило, чи що? Якщо хтось може допомогти - будь ласка, підкажіть або зробіть. В. Николов (обговорення)

останнім часом регулярно йде тривала затримка. Теж цікаво у чому справа?--Yasnodark (обговорення) 15:18, 8 грудня 2017 (UTC)
@В. Николов та Yasnodark: Посилання з Вікіданих підвантажуються не миттєво. Якщо ви бачите таку ситуацію, будь ласка, зробіть порожнє редагування (відкрити сторінку в режимі редагування й одразу зберегти) у вікі, де ці посилання не відображаються, в цьому разі в російській — NickK (обг.) 15:43, 8 грудня 2017 (UTC)
Дякую!В. Николов (обговорення)
Або очистити кеш сторінки. На українській не знайшов, пробачайте, ru:Википедия:Кэш. Я використовую глобально UTCLiveClock, можна використати також Шаблон:Purge. Дякую за увагу! --くろねこ Обг. 16:29, 8 грудня 2017 (UTC)

17:58, 11 грудня 2017 (UTC)

Неіснуюча категорія

Не можу зрозуміти механізм, як сторінки Бурда Владислав Борисович і Полтавський Семен Володимирович потрапили у неіснуючу категорію «Уродженці Одесі», в коді сторінок такого немає, виправте хтось хто розуміє що відбувається, мабуть знов якийсь маразм з шаблонами.--Igor Balashov (обговорення) 11:56, 12 грудня 2017 (UTC)

@Igor Balashov:Це пояснюється використанням шаблону {{МН}}, який додає цю категорію, але чомусь неправильно відмінює. У першій статті категорія додалася з вікіданих у правильному форматі. Тому, напевне шаблон МН не варто використовувати, краще внести у вікідані. --Basio (обговорення) 12:56, 12 грудня 2017 (UTC)
Тепер наче працює. Були хибні зміни у шаблоні {{МН}}. Ні ще не працює.--Andriy.v (обговорення) 13:05, 12 грудня 2017 (UTC)
Ці шаблони від початку були глючні, і п'ять років тому їх через це вже вилучали: Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення/16 вересня 2012#Шаблон:МісцеСмерті та Шаблон:МН. Але їх тихенько створили знову, і знов ті самі граблі. Як на мене, немає сенсу намагатися описати відмінювання іменників в українській мові шаблоном: мова складніша та має більше винятків, ніж можна впихнути в шаблон, от і виходитимуть Уродженці Одесі. Краще або брати категорію через Вікідані, або не ставити її взагалі — NickK (обг.) 18:03, 12 грудня 2017 (UTC)

Покращення шаблону

Вітаю! У статті Список хет-триків Ліги чемпіонів УЄФА у підрозділі Статистика по сезонах графік може вмістити тільки 25 значень. Відповідно, дані по новому сезону (2017/2018) не влазять. Чи може хтось розширити можливості цього графіка, щоб можна було і 50 сезонів помістити?--З повагою, TnoXX parle! 19:55, 14 грудня 2017 (UTC)

YesТак Зроблено.--Andriy.v (обговорення) 20:08, 14 грудня 2017 (UTC)

російська залізниця

Оновіть статтю "Російська залізниця в Україні", а також перейменуйте. Бо Росія відмовилася від залізниці.--37.55.77.32 15:31, 15 грудня 2017 (UTC)

Шаблон про мови

Вітаю! Може хтось зробити шаблон-картку на основі en:Template:Infobox language, з такими самими параметрами, щоб було зручно переносити інформацію? Наш Шаблон:Мова застарілий.--N.Português (обговорення) 03:08, 16 грудня 2017 (UTC)

YesТак Зроблено. Принаймні зіставив наявні параметри. --Рассилон 09:43, 16 грудня 2017 (UTC)
👍 Like. --MMH (обговорення) 11:16, 17 грудня 2017 (UTC)

Дві статті на одну тему

Премія Астрід Ліндґрен та Меморіальна премія імені Астрід Ліндгрен ЯГВ (обговорення) 10:52, 16 грудня 2017 (UTC)

Це дві різні премії. Одна заснована 1967, інша — 2002. --VoidWanderer (обговорення) 11:09, 16 грудня 2017 (UTC)

Вітаю! Додав у статтю карту, але, чомусь, Бережани і Кременець десь не там (може й решта міст, але не так кидаються в очі). Координати для цих міст брав з відповідних статей, а потім, навіть, перевірив по Google. Хтось може підказати в чому проблема? Дякую! — Шиманський હાય! 16:36, 17 грудня 2017 (UTC)

У нас Avatar6 картами любить займатися. Може він знає. --MMH (обговорення) 09:09, 20 грудня 2017 (UTC)
@Шиманський Василь: не впевнений остаточно, поки що, але здається треба виключно десяткові градуси lat_deg, lon_deg (=nn.nnnnnn) без lat_min, lot_min, sec... ,адже при автоперекладі-апгрейді на {{Модуль:Location map}} (обг. · викор. · ред.) ті ж граблі з мінутами/секундами.--Avatar6 (обговорення) 11:01, 20 грудня 2017 (UTC)
не в координатах проблем. de:Bereschany. І Шаблон і Модуль зкопійовані, вони не прив'язані да поверхні, або прив'язані на глазок, контурна карта і фізична Терн. області не накладаються, це стало помітно лише на великих масштабах. Потребують доробки і файли зображень (співставлення, масштабування і прив'язка) і Модуль/шаблон (координати країв циліндричної проекції). Все це треба для всіх вікі робити. Я пас через мобільний андроїд додаток.--Avatar6 (обговорення) 18:44, 20 грудня 2017 (UTC)

«міжмовне» посилання на Вікісховище

Фільтр «Ви додали у текст статті пряме міжмовне посилання…» спрацьовує, якщо додавати посилання з префіксом :commons: Як на мене, спрацювання фільтру в такому випадку лише дратують. --Yakiv Glück 07:47, 18 грудня 2017 (UTC)

Це дивно, бо регулярний вираз в Спеціальна:Фільтр_редагувань/46 нічого про commons не містить. Може DixonD, чи хто там ще залишився з технічних адміністраторів зможе позневаджувати. --Буник (обговорення) 12:19, 19 грудня 2017 (UTC)
@Bunyk: Фільтр спрацював на код корсиканської [[:co. @Yakiv Gluck: А Сховище тут узагалі зайве, пряме посилання [[:Файл: працюватиме так само добре — NickK (обг.) 13:03, 19 грудня 2017 (UTC)
@NickK: Ааа, точно. Посилання на файл працюватиме не тільки так само добре, а й краще, бо там ліцензія буде українською мовою. Але може таки замінити |hz)'; на |hz):';? --Буник (обговорення) 14:16, 19 грудня 2017 (UTC)

15:26, 18 грудня 2017 (UTC)

14:31, 19 грудня 2017 (UTC)

Населений пункт Білорусі

Чи не занадто великий пропуск нагорі сторінки робить Населений пункт Білорусі? Див. Свєтлогорськ (Гомельська область). --В.Галушко (обговорення) 15:09, 20 грудня 2017 (UTC)

@Avatar6: Це ваші зміни — NickK (обг.) 15:58, 20 грудня 2017 (UTC)

Зараз?--Avatar6 (обговорення) 19:50, 22 грудня 2017 (UTC)

@Avatar6: дякую, тепер порядок. --В.Галушко (обговорення) 19:52, 22 грудня 2017 (UTC)

Елемент вікіданих

Хто підкаже, яким чином створюється елемент вікіданих? Ні, як це зробити вручну я більш-менш знаю але ось стаття Веджіє Кашка, створена майже 2 тижні тому і ці два тижні не було для неї статті на вікіданих. Чи є якийсь бот чи ще що, щоб це робити автоматично, а не кожного разу вручну переносити з Вікіпедії? Відсутність статті у вікіданих суттєво знижує можливості її пошуку через Гугл, бо він використовує також і вікідані для свого пошуку (та картка з результатами пошуку ліворуч формується саме з бази вікіданих). --yakudza 13:54, 5 грудня 2017 (UTC)

Ну можна напіввручну, сформувавши посилання яке трохи заповнює деякі поля при створенні елементу. --Буник (обговорення) 14:10, 5 грудня 2017 (UTC)
Є інструменти для напівавтоматичного пошуку і поєднання непов'язаних сторінок, зокрема також за датою їх створення, передивлюсь щоб згадати і надам посилання-згадку. У нас є проекти, про які не знають користувачі, праворуч вони. З півроку тому в нас були "онтологічно суперечливі сторінки" без елементів з 2004-06 року, бо найстарші були або дублями існуючих сутностей, або мали мізерну онтологічну відмінність, тоді, коли я особисто сприймав їх вміст, принаймні. Влітку по наших категоріях-wd-сиротах пробігся відомий китайський бот-гвоздодер (GWZDer, якщо не помиляюсь), створивши купу дублів "серіальних" категорій (напр. :народилися…, :збудовані…, з'явились…, :шаблони… тощо) зруйнувавши мої "плани Наполеона", які тільки почав втілювати, тобто плани поєднати їх автоматично доданням меташаблону із legacy-інтервікі, які забирають інші боти до WD, переносячи до існуючих елементів. Тьху на нього!
Є Категорія меташаблону {{checkwd}} (обг. · викор. · ред.) (впихую цей шаблон де доречно) К:Вікідані:Відсутні елементи (7284), яка висить в боксі категорій, нагадуючи про те, як вона зветься.
І наостанок. Оскільки причиною теми стали останні зміни в шаблоні {{без інтервікі}} (обг. · викор. · ред.), будь-ласка будь-які думки щодо оформлення шаблону, стиля, повідомлення шаблону, хм... це мішура, будь-що конструктивне щодо існування українців у світовій спільноті, співпраці з Вікіданими і будь-яких дотичних аспектів у світовому контексті загалом. Нам не вистачає власної співпраці і власного співрозуміння в цій мовній спільноті, щоб виходити на співпрацю на міжнародному рівні!!!--Avatar6 (обговорення) 20:13, 5 грудня 2017 (UTC)

--Avatar6 (обговорення) 20:13, 5 грудня 2017 (UTC)

@Avatar6: Для чого створювати шаблони й перевантажувати код, якщо потрібний вам список уже генерується автоматично: Спеціальна:UnconnectedPagesNickK (обг.) 13:14, 6 грудня 2017 (UTC)
Для того, що окрім вас і ще десятків користувачів тисячі не знають і ніколи не дізнаються що це таке і навіщо. Я роками тих спец сторінок не бачив і не цікавився... А ось тепер ч не тільки за себе думаю, хоча і адже мені саме так в рази зручніше одразу бачити що до чого і без купи нікому непотрібних, незрозумілих, через купу кліків досяжниє, переповнених списків, бо ними користуються раз в павроку одиниці, "спеціальних сторінок". Вони нічого не повідомляють у статті, на відміну від шаблону, який повідомляє категорією-повідомленням про "стан відсутності Вікіданих"...--Avatar6 (обговорення) 18:53, 6 грудня 2017 (UTC)
"Перевантаження коду", "перевантаження сервера" - аргументи для читачів, нубів. Додання єдиного рядка виклику {{checkwd}} витрачає соті долі секунди, що в порівнянні із витратами в рази технічно більш осначеними і в рази більш наповненими контентом проектами сховища і англ. вікі.--Avatar6 (обговорення) 19:07, 6 грудня 2017 (UTC)

@Yakudza: К:Вікідані:Відсутні елементи (7284): останнє редагування: toollabs:wikidata-todo/duplicity : явища/предмети, синонімічні означення, прізвища... з часів початку української Вікіпедії... Інструмент дозволяє впорядковувати сторінки в самій Вікіпедії українською, як і інтервікі. --Avatar6 (обговорення) 22:21, 3 січня 2018 (UTC)

Дивний параметр

Шаблон Модель тягне з Вікіданих дивний параметр «Ім'я» (Крістал Форскатт). Не знаю, як його прибрати. Якщо хто знає, в чому річ, прошу розібратися. Наперед вдячний. --В.Галушко (обговорення) 21:03, 14 грудня 2017 (UTC)

Приховав доки не з'ясується користь від використання такого параметра.--Andriy.v (обговорення) 21:30, 14 грудня 2017 (UTC)
Дякую! --В.Галушко (обговорення) 21:48, 14 грудня 2017 (UTC)
непотрібний параметр. Імена ми пишемо через шаблон {{інші імена}}. Дякую за увагу! --くろねこ Обг. 05:51, 15 грудня 2017 (UTC)
Імена для всіх більше 130000 персоналій шаблоном вручну не напишеш, а щодня створюються десятки персоналій, як нові сутності, так і (авто)перекладені. А тут користувачі за те щоб вбивати свій власний людський час на дії роботів. Не тягне їх до креативної творчості, тільки бігати зачищати за іншими те, що їм самим незрозуміло.--Avatar6 (обговорення) 15:30, 15 грудня 2017 (UTC)

Дивно, що особове ім'я чи прізвище комусь здається дивним.

Див. {{Угорське ім'я}}--Avatar6 (обговорення) 15:30, 15 грудня 2017 (UTC)

Сортування за прізвищем в категоріях

Для сортування осіб в категоріях використовується функція парсера DEFAULTSORT:. Якщо використати виклик цієї функції в картках осіб із параметром P734: прізвище ручне вказання його перед категоріями стане непотрібним. Наразі близько половини осіб НЕ сортуються за прізвищем, оскільки не вказана ця функція.--Avatar6 (обговорення) 15:30, 15 грудня 2017 (UTC)

Яка ймовірність того, що автоматично вийде гірше, ніж є вручну? Звісно, є випадок прізвищ, не перекладених українською на Вікіданих, і таких має бути багато. Є випадки плутанини з прізвищами (прізвища двох людей посилаються на один елемент, але передаються українською по-різному, наприклад, Маєр/Меєр/Майєр/Мейєр), таких має бути чимало. Є випадок, коли в особи подвійне прізвище, і першим прізвищем на Вікіданих іде не те, яке першим у статті (наприклад, Марія Склодовська-Кюрі), але таких має бути небагато. Якщо додавати, то лише там, де ручного немає (а не переписувати поверх ручного) й з перевіркою на перекладеність прізвища українською — NickK (обг.) 00:10, 9 січня 2018 (UTC)
Перевірка кирилічності назви передбачена: або існування label українською, або, ще надійніше, перша літера label українською — кирилічна.
Звісно треба написати і тестувати. Гірше не буде, оскільки DEFAULTSORT перезаписується за останьою появою у вих. коді. Тобто якщо в статті він є, то й буде використаний зі статті, а вказаний у виклику картки буде проігнорований. Отже, якщо картка десь помиляється — треба задати в тексті статті.--Avatar6 (обговорення) 08:34, 9 січня 2018 (UTC)
@Avatar6: DEFAULTSORT-то перезаписується, але видає доволі некрасиве червоне «Увага. Ключ сортування «(...)» перекриває попередній ключ сортування «(...)».» просто в тексті статті. Робити їх масовими (десятки тисяч статей) точно не варто, це ж бачитимуть читачі — NickK (обг.) 22:04, 9 січня 2018 (UTC)
і це передбачено вже не нами. DEFAULTSORT має параметри-модифікатори |noerror і |noreplace, які керують вимкненням цього повідомлення.--Avatar6 (обговорення) 07:01, 10 січня 2018 (UTC)
@Avatar6: noerror має стояти в останньому виклику, а виклик з картки завжди буде першим (DEFAULTSORT ставиться перед категоріями в кінці статті). Тобто для правильного відображення треба DEFAULTSORT власне в статтях — NickK (обг.) 23:40, 10 січня 2018 (UTC)

Копіпаст з статті вікіпедії

https://en.wikipedia.org/wiki/Malyn у цій статті зазначено , по PS-45 станцію але іноземці напутали ця станція розміщена під Ворсівкою https://wego.here.com/?map=50.70116,29.23075,18,satellite . Ворсівка - належить поза муніципалітетом Малин - а саме у Малинському районі . Як додати згадку по станцію у статтю про Ворсівка. https://www.openstreetmap.org/relation/7755021 Bohdan Bondar (обговорення) 13:20, 15 грудня 2017 (UTC)

@Bohdan Bondar: Якщо ви про відповідник статті Ворсівка в англійській Вікіпедії, то його немає, відповідну статтю потрібно спочатку створити. Ймовірно, вам краще написати на сторінку обговорення англійської статті en:Talk:MalynNickK (обг.) 22:51, 9 січня 2018 (UTC)

Головна категорія

Як зробити так, щоб Категорія:Михайло Булгаков не губилася серед категорій нагород і епонімімів у статті Булгаков Михайло Опанасович? Питання не конкретне, а загальне, риторичне.Avatar6 (обговорення) 18:30, 16 грудня 2017 (UTC)

Ще раз!: чому в статті української Вікіпедії під назвою _Київ _ посилання на __її категорію__ Київ знаходиться десь посеред нагороджених орденом дружби народів??????? @Piramidion:, Вам, як більш адекватному адміністратору в цьому питанні, можливо, є думки?--Avatar6 (обговорення) 19:29, 25 грудня 2017 (UTC)
@Avatar6: це залежить від місця категорії в коді статті. Категорія, розташована вище в коді, відображатиметься вище у списку категорій. У цьому випадку деякі категорії проставляються різними шаблонами, використаними в статті, тож щоб категорію "Київ" розмістити вище від інших, треба, щоб вона стояла перед цими шаблонами. Наприклад, якщо розмістити її перед навбоксами, то вона буде десь на 5-6 місці (не запам'ятав) у списку категорій внизу. Якщо розмістити її взагалі на початку статті (думаю, шаблон-картка проставляє деякі категорії), вона буде на першому місці. Але якщо виберете останній варіант, раджу додати в коді коментар біля цієї категорії з поясненням, чому вона має бути саме там — просто щоб ніхто не переніс її знову вниз.--Piramidion 20:16, 25 грудня 2017 (UTC)
@AlexKozur: Ви постійно за моїми редагуваннями бігаєте із посиланням їх автора "у пісточицю", Ваша думка?, з пісточниці??--Avatar6 (обговорення) 11:57, 31 грудня 2017 (UTC)
«Питання не конкретне, а загальне, риторичне», — питання риторичне, отже не потребує відповіді… --MMH (обговорення) 15:02, 2 січня 2018 (UTC)

В історії СО не видно внесок користувача

Оформлення сторінки

Чи не можна зробити так, щоб Шаблон:Прізвище/авто не погіршував вигляд сторінки зашироким пропуском перед першим розділом? Див. Батюшков. Наперед вдячний. --В.Галушко (обговорення) 10:21, 4 січня 2018 (UTC)

@В.Галушко: Причиною цього є властивість clear: both; у класі dmbox, який автоматично призначається всім нащадкам {{dmbox}}, зокрема і {{DisambigF}}. На мою думку, найкраще буде винести шаблон-дизамбіг нагору, перед карткою. --Рассилон 10:51, 4 січня 2018 (UTC)
@Рассилон: Так? --В.Галушко (обговорення) 10:53, 4 січня 2018 (UTC)
@В.Галушко: Якось так ). А взагалі, треба гуртом вирішити, то робити з підшаблоном {{Прізвище/авто}}: чи аналогічним чином скорегувати, чи вбудувати в основний шаблон {{Прізвище}}. --Рассилон 11:26, 4 січня 2018 (UTC)
Доцільність Шаблон:Прізвище/авто не зовсім очевидна. Якщо сторінка присвячена прізвищу, виходить негарний вигляд — з пропуском. Якщо не можна якось переробити його, можна обійтися двома шаблонами Шаблон:Прізвище і {{DisambigF}}. --В.Галушко (обговорення) 11:33, 4 січня 2018 (UTC)
@Рассилон та В.Галушко: а так? Питання, що робити з шаблоном відкрите. Як для мене тут автопреамбула доречна та україномовна--くろねこ Обг. 11:52, 4 січня 2018 (UTC)
@AlexKozur: у принципі, непогано. Можна й так. --В.Галушко (обговорення) 12:00, 4 січня 2018 (UTC)
@В.Галушко: щодо оформлення цієї сторінки, якщо можете перегляньте будь-ласка. Бо є конфлікт з користувачем. Так як я думаю, що посилання на 1 дизамбінг не є доречним, а також посилання дублі на статті які вже є (про Тетяну, та Юлю). Також не думаю, що є доречним приховування редагування у статті, бо так можна закоментувати пів-Вікіпедії. Дякую за увагу! --くろねこ Обг. 21:34, 4 січня 2018 (UTC)
@AlexKozur:, якщо встановити можливість вимкнення посилання на дизамбіг (у разі його відсутності), то можна залишити цю опцію. --В.Галушко (обговорення) 20:16, 6 січня 2018 (UTC)

Координати в шаблоні-картці «Театр»

В шаблоні {{Театр}} рекомендований формат координат {{coord||||N||||E|type: building_region:UA|display=it}}. Все було б добре, навіть чудово, але і в картці і в правому верхньому куті статті координати відображаються building_region:UA 00°00′00″ пн. ш. 00°00′00″ сх. д. (приклад: Театр одного актора «Крик»). Якось зробити можна щоб оте building_region:UA не відображалося. Це ж технічна інформація про формат зображення, вона м'яко кажучи, ні до чого, тільки псує статті. Пінгую тих, хто редагував шаблон @NickK, AMY 81-412, Tohaomg та Avatar6: Дякую --Павло (обговорення) 10:46, 5 січня 2018 (UTC)

@Pavlo1: YesТак Зроблено, була зайва прогалина — NickK (обг.) 22:22, 5 січня 2018 (UTC)
Дякую Супер! --Павло (обговорення) 08:58, 6 січня 2018 (UTC)

Допоможіть будь ласка доробити щаблон про тенісні змагання

Щось треба переробити в шаблонах-картках Шаблон:Infobox tennis tournament event і/або Шаблон:Infobox tennis tournament year/footer, щоб в підсумку знизу в картках в посиланнях на минуле і майбутнє змагання рік писався перед комою, а не в кінці. Наприклад у статті Western & Southern Financial Group Women's Open 2004, одиночний розряд зараз утворюється посилання на попередній рік Pringles Light Classic, одиночний розряд 1988, а треба, щоб було Pringles Light Classic 1988, одиночний розряд. А в статті Mutua Madrileña Madrid Open 2010, жінки, одиночний розряд утворюється посилання на наступний рік просто Mutua Madrid Open, жінки, одиночний розряд 2011, а треба, щоб було Mutua Madrid Open 2011, жінки, одиночний розряд. Я вже зробив кілька сотень таких статей, а потенційно може бути до 10000 тисяч. Наприклад в італійській та чеській вікіпедіях посилання формується правильно, але там якось зроблено зовсім по-іншому.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 11:42, 5 січня 2018 (UTC)

Або ж якось зробити так, щоб воно не додавало рік у кінець, а я сам записував у картці:
| before_name = Mutua Madrileña Madrid Open 2009, жінки, одиночний розряд
| after_name = Mutua Madrid Open 2011, жінки, одиночний розряд--Oleksandr Tahayev (обговорення) 11:59, 5 січня 2018 (UTC)
YesТак Зроблено. Забрав роки в кінці посилання.--Andriy.v (обговорення) 13:20, 5 січня 2018 (UTC)
@Andriy.v: Дякую. Якраз оцей варіант з ручним введенням назв працює. Якщо потім виникнуть якісь питання, то сюди напишу. Я бачив, що Ви займаєтеся створенням ботів. Я написав завдання для роботів. Може подивитеся, наскільки реально таке зробити?--Oleksandr Tahayev (обговорення) 15:31, 5 січня 2018 (UTC)

16:19, 8 січня 2018 (UTC)

Жанри

Добрий день! Зустрів у Вікіданих (наприклад, Q457981: Крутий учитель Онідзука, Q702504: Those Who Hunt Elves), де у елементах аніме та манги проставляють жанр (p136): наукова-фантастика аніме та манга. Чи це є правильно? Бо у відеоіграх, фільмах не бачив я такого. Жанр є жанр і скрізь має свої основні характеристики. Дякую за увагу! --くろねこ Обг. 12:36, 9 січня 2018 (UTC)

Некоректно відображається шаблон "Картка програми"

В статті https://uk.wikipedia.org/wiki/Effector_saver є рядок "Версії". У статті використовується шаблон "Картка програми", в самому шаблоні поле "Версії" не додавалося і не використовується. У режимі "Редагувати" рядок зникає, в коді його так само немає. Питання звідки тягнеться рядок "Версії"? Та й до того ж з невірним перекладом. Juliakuznevich (обговорення) 13:47, 9 січня 2018 (UTC)

З Вікіданих. --MMH (обговорення) 14:12, 9 січня 2018 (UTC)
дані якісь некоректні з p348 так як буде що Версії = Стабільна версія. Дякую за увагу! --くろねこ Обг. 14:21, 9 січня 2018 (UTC)
Рядок "версії" може варто забрати взагалі, бо не відомо що за версії. Я якось бачив програму де відображалось щось 50 версій. Це всі версії? Нам потрібні всі? Стабільна - зрозуміло. Перша - зрозуміло. А версії - що за версії? --Буник (обговорення) 15:01, 9 січня 2018 (UTC)
Я подивився аналогічні шаблони. В англійців зазначаються поточна й тестова версії, а в росіян — крім тих ще й альфа, бета й RC. Гадаю, цього цілком достатньо, і повний список версій (чи навіщо тоді {{{версії}}}?) можна прибрати. --Рассилон 15:30, 9 січня 2018 (UTC)
Обговорення шаблону:Картка програми#Параметр "версії". --MMH (обговорення) 17:20, 9 січня 2018 (UTC)
AlexKozur, дійсно. --MMH (обговорення) 17:23, 9 січня 2018 (UTC)
Це Avatar6 додавав, наскільки я знаю, - може прокоментує... --MMH (обговорення) 17:25, 9 січня 2018 (UTC)
та нам аби прибрати, замість брейншторм на як воно краще. {{wikidata/p348}} (обг. · викор. · ред.) імпортний, самі знаєте звідки.--Avatar6 (обговорення) 18:32, 9 січня 2018 (UTC)
Так, я думаю що краще прибрати. --MMH (обговорення) 09:29, 10 січня 2018 (UTC)

Загалом вже не дивуюсь, що місцеві видалянти хапаються за гребінці хвиль від PR-менеджерів, із метою видалити функціонал вікіпедії, замість розуміння причинно-наслідкових зв'язків появи повідомлень топікстартера.--Avatar6 (обговорення) 19:13, 9 січня 2018 (UTC)

Причина - незрозумілий параметр з назвою "версії". Які версії (альфа, бета, стабільні)? Для чого всі версії у шаблоні? Абсолютно безглуздий параметр. --MMH (обговорення) 09:32, 10 січня 2018 (UTC)

Категоризація за роком

Доброго дня\вечора\ранку\ночі! ) Хотів удосконалити шаблон-карту {{Картка аніманга/Друк/пісочниця}} так, щоб автоматично проставлялась категорія роки при записі в параметрі. Наприклад, дата початку - 6 квітня 2012 року, і була автокатегоризацію «2012 у». Пробував зробити як у англвікі, але не вийшло. Також пробував як у росвікі, але у них потрібно створите ще декілька шаблонів, також не видно місяці з буквою «і»--くろねこ Обг. 17:51, 9 січня 2018 (UTC)

нашвидко: робочі варіанти є в ш-нах {{школа}}, {{Університет}}, хоча там громіздкі перевірки на формат параметра і існування категорії.
«місяці з буквою 'і'» — до чого місяці, коли категорії за роком??--Avatar6 (обговорення) 18:44, 9 січня 2018 (UTC)

пошук скупчень пробілів поза шаблонами

На сторінці en:Wikipedia:AutoWikiBrowser/Regular_expression сказано, що регулярні вирази в програмі підтримують пошук умов вперед/назад — див. розділ «Extension notation» в таблиці там. Щось мені не вдається змусити програму шукати скупчення пробілів за виключенням тих випадків, коли після них йде знак = (таке виключення треба, аби програма шаблони дарма не чіпала). --Yakiv Glück 10:48, 11 січня 2018 (UTC)

В мене \s{2,}(?=[^\s=]) для тесту

asfas          asdf asfd as fasf       asdf
a      = b
c      =    f

на https://regex101.com/ успішно шукає. А який регексп? --Буник (обговорення) 11:19, 11 січня 2018 (UTC)

@Yakiv Gluck: І \s{2,}(?![\s=]) теж. --Буник (обговорення) 11:21, 11 січня 2018 (UTC)

Красно дякую. Я писав щось на кшталт вашого другого. Годину довбався, але так і не запрацювало. Ваші обидва працюють справно (тільки для AWB я пишу просто пробіл замість \s, бо інакше глючить в цьому випадку). --Yakiv Glück 11:51, 11 січня 2018 (UTC)
@Bunyk:, а, зрозумів, я, здається, не писав \s всередині квадратних дужок (а без нього дійсно не працює). Але чому треба писати всередину і пробільний символ, і дорівнює? Квадрані дужки ж задають перелік, тобто я думав так перевіряється, чи є далі один (будь-який) символ з переліку. --Yakiv Glück 12:38, 11 січня 2018 (UTC)
Тому що пробіл - це не дорівнює, і воно таке - а ось вам пробіли після яких не йде дорівнює. (Регулярки перестають бути жадібними якщо їм це вигідно. ) ) --Буник (обговорення) 12:56, 11 січня 2018 (UTC)

Шаблони-дублери

Існують два тотожні шаблони: Православний церковний і літургійний одяг і Православний богослужбовий одяг. Перший створений у 2011, другий — у 2010 році. Здається, одним мусимо пожертвувати, але я не визначився, яким саме. --В.Галушко (обговорення) 19:11, 11 січня 2018 (UTC)

Оформлюється один, а потім об'єдуються історії редагувань.--PsichoPuzo (обговорення) 19:17, 11 січня 2018 (UTC)
Спробую, але адміністратори можуть відмовитися об'єднувати історії: на мої запити про об'єднання історій останні кілька місяців результатів не отримав. --В.Галушко (обговорення) 11:06, 13 січня 2018 (UTC)
У випадку довгого ігнорування запиту зі сторони адмін-корпусу, просто перетворіть один з шаблонів на перенаправлення на інший, а на СО використайте пару шаблонів {{приєднано до}} та {{приєднано з}}. Ці шаблони якраз дають змогу простежувати історію попередніх редагувань. --VoidWanderer (обговорення) 11:13, 13 січня 2018 (UTC)
Дякую за пораду. А чи не можна просто написати про приєднання в опису редагування, з відповідним посиланням? --В.Галушко (обговорення) 19:00, 14 січня 2018 (UTC)

Шаблон Аніме

Чи не завеликий пропуск залишає згори шаблон Анімаційний фільм? Див. Здійнявся вітер. Бажано виправити. Наперед вдячний. --В.Галушко (обговорення) 19:04, 14 січня 2018 (UTC)

Підрізав на два рядки. Та стаття тепер виглядає нормально. Але якщо через це десь виникли проблеми — напишіть. --Yakiv Glück 19:09, 14 січня 2018 (UTC)
Цей б шаблон розділити б. Один для аніме, інший для анімаційних фільмів, бо зараз не зрозуміло для чого він --くろねこ Обг. 09:05, 15 січня 2018 (UTC)
Для аніме, здається, є шаблон {{Аніманга}} разом із підшаблонами. Тоді {{Анімаційний фільм}} можна приєднати до {{Фільм}} або {{Мультфільм}}. --Рассилон 09:22, 15 січня 2018 (UTC)
@Рассилон: {{Аніманга}} застарілий. {{Картка аніманга}} новий. Бо Картка2 генерує цілий шаблон. {{Анімаційний фільм}} був спочатку розроблений для аніме-фільмів, але використовується і для анімаційних фільмів. Краще приєднати до {{Фільм}} так як вони мають однаковий функціонал (хоча можливо це моя примха, так як для мене немає мультфільмів, а є лише анімація о.о). Але для аніме-фільмів я всеодно буду удосконалювати {{Картка аніманга/Відео}}. Невідомо коли фільм переросте в серіал. Плюс можливе існування інших творів (манга, ранобе) Дякую за увагу! --くろねこ Обг. 14:39, 15 січня 2018 (UTC)

PAGENAME в назвах статей

en:Wikipedia:WikiProject Check Wikipedia рекомендує перетворювати вираз {{PAGENAME}} в коді статей на звичайний зрозумілий текст. Чи є це слушною ідеєю? Таких статей близько 4 тисяч. Це роки (приклад), населені пункти Каталонії (приклад) тощо. —Yakiv Glück 05:25, 15 січня 2018 (UTC)

@Yakiv Gluck: Так, на мою думку, це слушна ідея. Принаймні через те, що в разі перейменування статті з додаванням уточнення все зламається. Я розумію одну з причин уживання {{PAGENAME}} у тексті статей — це страх одруку, особливо підсилений небажанням плодити малі редагування поспіль. Але ж на цей випадок можна застосувати конструкцію {{subst:PAGENAME}}, яка автоматично підставить орфографічно правильну назву терміну з назви статті при збереженні.
P.S. До речі, а чи є щось на кшталт {{BASEPAGENAME}}, що прибирало би не тільки простір назв, а й уточнення? --Рассилон 05:49, 15 січня 2018 (UTC)
Щодо (уточнень), рушій, схоже, не сприймає їх як окрему частину імені mw:Help:Magic words#Page names & mw:Help:Extension:ParserFunctions#.23titleparts. Може є якийсь шаблон для цього, але я сумніваюсь, що за одне редагування можна розгорнути за допомогою subst: і сам спец-шаблон, і одночасно «магічні слова» в ньому. --Yakiv Glück 06:13, 15 січня 2018 (UTC)

{{PAGENAMEBASE}} = {{title without disambig}}. Якраз засіб проти перейменувань.--Avatar6 (обговорення) 21:55, 15 січня 2018 (UTC)

Вітаю! Допоможіть, будь ласка, прибрати карту Континентальної Португалії з шаблону в статті Терсейра. Вона недоречна, але стоїть за замовченням і займає пів-статті. --N.Português (обговорення) 13:51, 15 січня 2018 (UTC)

А тепер може бути?--Andriy.v (обговорення) 14:18, 15 січня 2018 (UTC)
О, дуже дякую!--N.Português (обговорення) 14:19, 15 січня 2018 (UTC)

18:45, 15 січня 2018 (UTC)

зробити access-date синонімом accessdate

Маємо 280 статей з параметром access-date в шаблонах замість правильного accessdate

Чи є можливість додати «неправильний» варіант до модуля, аби він належно ним сприймався і аби надалі користувачам було зручно переносити джерела з тих Вікіпедій, де цей параметр пишеться через дефіс, і аби нам не було потреби виправляти це постійно ботами? --Yakiv Glück 02:52, 16 січня 2018 (UTC)

YesТак Зроблено, наче. Перевірте, чи все добре працює.--Piramidion 08:42, 16 січня 2018 (UTC)
Дякую, де були проблеми тепер все працює. --Yakiv Glück 10:28, 16 січня 2018 (UTC)

В результаті останніх редагувань шаблону-картки Острів деякі її данні перстали відображатися у статтях. Так вже тривалий час не відображається "підпис" зображення, в старих статтях перестала відображатися "місцева назва". Загальна проблема при редагуванні карток-шаблонів — при внесенні змін у них не враховуються старі статті, інколи при внесенні змін у шаблон — не вносяться зміни у Шаблон:.../Документація. З повагою. --ValeriySh (обговорення) 08:09, 16 січня 2018 (UTC)

Виправив.--Andriy.v (обговорення) 09:11, 16 січня 2018 (UTC)
Дуже дякую. А "підпис" зображення не могли б подивитися? --ValeriySh (обговорення) 11:04, 16 січня 2018 (UTC)
ValeriySh надайте будь ласка приклад де підпис не працює.--Andriy.v (обговорення) 11:12, 17 січня 2018 (UTC)
Наприклад острів Ява (під зображенням має бути підпис: «Узбережжя острова Яви»). --ValeriySh (обговорення) 14:36, 17 січня 2018 (UTC)
Дякую. Я скоріше вже був виправив це, але пізніше помилково прибрав своє редагування. Наразі зробив так. Там ще виникає проблема із зайвим пропуском між зображенням і підписом, але цю проблему вирішити вже складніше.--Andriy.v (обговорення) 15:33, 17 січня 2018 (UTC)
Дуже дякую. --ValeriySh (обговорення) 15:47, 17 січня 2018 (UTC)

Хто саме зробив усі ці неподобства?

Він достойний суспільного означення, як неподобець.--Avatar6 (обговорення) 21:06, 16 січня 2018 (UTC)

Зайве посилання

Як зробити так, щоб шаблон Прізвище не встановлював посилання на неоднозначність? Воно зайве в статті Власова, бо створює кільцеве перенаправлення. Наперед вдячний. --В.Галушко (обговорення) 21:54, 16 січня 2018 (UTC)

Ой, тут складно. Почитайте Списки прізвищ там, будь ласка.--Brunei (обговорення) 22:56, 16 січня 2018 (UTC)
Сам шукаю як це зробити о.о--くろねこ Обг. 22:59, 16 січня 2018 (UTC)
Варто створити вміст даних в мізерній до того сторінці, щоб на неї налетіли знавці оформлення, відкочувачі, балакуни...
Видалити шаблон з Вікіпедії, видалити його автора разом з усім внеском, бо усе цеи плюндрує Вікіспільноту зайвими потугами.--Avatar6 (обговорення) 19:00, 17 січня 2018 (UTC)

Потрібна яскрава фізична карта України

Вельмишановні колеги! Створивши низку статей про комах, я дійшов висновку, що було б доречно ілюструвати їх картами поширення виду хоча б у межах України. На цю думку мене наштовхнуло зауваження пана Yakiv Glück. Така карта-шаблон могла б стати у пригоді для будь-якої статті, присвяченої конкретним видам рослин і тварин. Для цього можна було використати готову фізичну карту України File:Ukraine topo en.jpg, вміщену у статті Географія України. Але її слід трансформувати - прибрати лише червоні цяточки і назви міст. Бо, коли знахідок багато, вони будуть заважати розстановці та сприйманню позначень пунктів, де вид зареєстрований. Чи не візьметься хтось за створення такої карти-шаблону? Певна річ, ймовірне також створення спеціальної карти за допомогою Google Map, але я такими вміннями не володію, та й навіщо, коли базова карта є? В. Николов (обговорення) 11:29, 17 січня 2018 (UTC)

Avatar6 може щось запропонує... --MMH (обговорення) 13:02, 17 січня 2018 (UTC)
А чому саме фізична? Зазвичай малюють на пустих адміністративних картах, як от File:Ukraine (1991-2014) location map.svg. Щодо фізичних, то запропонована вами чи не надто строката? Там багато червоного й без цяток, чи будуть там помітні позначки? Є ще ось така більш бліда карта: File:Ukraine relief location map.jpg. --Yakiv Glück 15:26, 17 січня 2018 (UTC)
Кнайпа (технічні питання)/Архів 25. Карта розташування: Україна
Кнайпа (технічні питання)/Архів 25
Кнайпа (технічні питання)/Архів 25 (Україна)
Подивіться документацію {{Карта розташування}} (обг. · викор. · ред.) - шаблон (комплекс) і документація вже з рік недороблені, але якось працюють на автоперекладі.
Google Maps невільна ліцензія, вона взагалі не має власних фізичних даних, афайк, але для масштабу країни то несуттєво. Для створення вільних (?) фізичних карт краще джерело SRTM, але то для технарів. На мою думку вищенаведеної карти цілком достатньо. Звісно, ареал накласти як KML (плошину) Вам не підкажу зараз.--Avatar6 (обговорення) 19:11, 17 січня 2018 (UTC)
Краще maps-for-free.com. Лише кордони правильно помалювати і все. Карти на основі проекту SRTM. Ці карти на основі ліценції Creative Commons CC0, тобто суспільне надбання. --くろねこ Обг. 16:35, 21 січня 2018 (UTC)
Звідти і створений перший файл обговорення. Не цікавився фізичними, лише OSM.--Avatar6 (обговорення) 18:42, 21 січня 2018 (UTC)
Фізична карта має важливу перевагу - вона дає уявлення про рельєф місцини. Відразу видно, що вид, припустимо, суто гірський, або навпаки - тримається річкових долин і т. і. Але щодо "строкатості" моєї пропозиції - я з Вами згоден, я просто не знав про "бліду" карту. Вона буде саме те, що треба. Щиро дякую! В. Николов (обговорення) 19:26, 17 січня 2018 (UTC)
Згоден, але не уявляю що і як краще за те що вдалося вивести в попередньому повідомленні.--Avatar6 (обговорення) 19:47, 17 січня 2018 (UTC)
@В. Николов: Хорошо буде, я працював з цією картою. Вона є україномовна з позначками, через декілька хвилин\годин буде чиста карта як праворуч--くろねこ Обг. 23:07, 17 січня 2018 (UTC)
@В. Николов: Вибачте, недочитав до кінця... ніч в знаки дає :с Але я все-таки зробив фіз. карту України. Думаю комусь згодиться і така. File:Physical maps of Ukraine.jpg )Дякую за увагу! --くろねこ Обг. 01:34, 18 січня 2018 (UTC)
  • Панове, щиро дякую усім за допомогу! Немає сумніву, що всі створені варіанти стануть у пригоді, в тому числі й мені. Як добре, що у нас на укрВікі є такі майстри!) В. Николов (обговорення) 07:08, 18 січня 2018 (UTC)

Спливне вікно дифів

Доброго ранку! В мене сьогодні чомусь поламалися спливні вікна дифів (ru:User:Js/diffs). Так, ніби він CSS припинив сприймати. Перевірив уже на двох своїх компах. Зізнавайтеся, хто що накоїв? --Рассилон 07:06, 19 січня 2018 (UTC)

Маю аналогічну проблему. Схоже, це якесь оновлення. Що у нас останнім часом змінювалося? --Olvin (обговорення) 10:28, 19 січня 2018 (UTC)

Категоризація

У новий Надлишкова вікіфікація не вдається вставити автокатегоризацію з посиланням на Категорія:Статті з надлишковою вікіфікацією: показує посилання тільки на червоні категорії. Хто знає, як виправити? Наперед вдячний. --В.Галушко (обговорення) 18:20, 19 січня 2018 (UTC)

Якщо не хочете, щоб створювались категорії з датами, то, мабуть, треба прибрати параметри "cat" і "date"--Piramidion 18:59, 19 січня 2018 (UTC)
не треба нових тисяч категорій на десятки років, витрачайте час життя недаремно, не на сортування безглуздостей за часом звертання на них вашої власної уваги..--Avatar6 (обговорення) 20:05, 19 січня 2018 (UTC)
А чи не можна помістити код {{#if:{{{nocat|}}}{{NAMESPACE}}|| [[Категорія:Статті з надлишковою вікіфікацією|{{PAGENAME}}]]}}? --В.Галушко (обговорення) 20:09, 19 січня 2018 (UTC)
Зайве. Зробіть те, що написав Piramidion і отримаєте те саме. --MMH (обговорення) 15:11, 21 січня 2018 (UTC)
Він і буде показувати посилання на червоні категорії - категорії потрібно створювати вручну. --MMH (обговорення) 15:09, 21 січня 2018 (UTC)
А чому тоді шаблон Вікіфікувати поміщає статті прямо в загальну категорію? Я не думаю, що вдасться створити категорії ботом, а якщо встановлювати дату, тоді доведеться кожний місяць вручну створювати категорію для сторінок. Незручно. --В.Галушко (обговорення) 16:04, 21 січня 2018 (UTC)
Потрібно звернутися до ботовласників, щоб боти робили цю рутину. Хоча б на шикоровикористовані шаблони, наприклад {{без джерел}} {{значимість}} {{мовні помилки}}. В англовікі це робити AnomieBOT. І згоден на даний момент шаблон використовується дуже рідко. У кращому випадку легче прибрати надл. вікіфікацію через редактор 2017. Тож я теж думаю, що помісячно для цього шаблону непотрібно. --くろねこ Обг. 16:14, 21 січня 2018 (UTC)
Параметр cat задає префікс для назв категорій з датою, параметр all - задає назву категорії для всіх статей з шаблоном (і з датою і без дати). Категорії треба створювати самому в будь-якому випадку. --MMH (обговорення) 17:02, 21 січня 2018 (UTC)
Я теж не бачу особливої потреби у сортуванні за датою. Мені здається, що більше за темою шукають. Але можливо хтось користується, звідки мені знати... --MMH (обговорення) 20:03, 21 січня 2018 (UTC)
без джерел, застаріла інформація, значимість. Як для мене не категорично це все. Мені так легче зрозуміти з чого почати і скільки та з якого часу цей безлад у статтях твориться. Для мене це полегшує життя. Може хтось посидить задумається, що стаття з проблемами аж з 2006 року та додасть джерела, чи оновить її.--くろねこ Обг. 03:41, 22 січня 2018 (UTC)
Добре, я думаю, варто прибрати дату. --В.Галушко (обговорення) 20:02, 22 січня 2018 (UTC)
AlexKozur навпаки пише, що треба зберегти ). Так як ви спочатку зробили - все добре було. Відмініть правку Piramidion і все буде гаразд. Хоча воля ваша - хочете без дати - нехай буде без дати. Я свою думку висловив - мені вона не потрібна. Але в шаблоні її залиште - щоб виводилась дата встановлення шаблону. --MMH (обговорення) 20:10, 22 січня 2018 (UTC)
Ось, будь ласка, приклад, навіщо потрібне розбиття за місяцями. Уявіть, що було би без розбиття… Ще приклад. --Рассилон 20:58, 22 січня 2018 (UTC)
Домен англійська Вікіпедія, тож приклад неї стосується, тобто іти там виправляти.--Avatar6 (обговорення) 21:29, 22 січня 2018 (UTC)
до чого тут ангвікі? Кожна вікі робить як схоче. У іншу вікіпедію не потрібно йти виправляти. --くろねこ Обг. 15:15, 23 січня 2018 (UTC)
Панове, закінчуймо обговорення. Стаття нарешті з'явилася у Категорія:Статті з надлишковою вікіфікацією. Дякую всім. --В.Галушко (обговорення) 15:38, 23 січня 2018 (UTC)
Вона завжди там була... --MMH (обговорення) 16:53, 23 січня 2018 (UTC)

Категорії пов'язані з порталами

Доброго дня. Доробив сторінку, де показується список категорій, які пов'язані з вибраним порталом. Саме ці списки використовує мій бот, щоб генерувати блоки "Редагують зараз" для різних порталів. Ця сторінка може бути корисна для вікіпедистів тим, що тепер, якщо вони бачать в блоці "редагують зараз", якусь статтю яка не пов'язана з тематикою порталу, вони можуть перевірити категорії хибної статті і написати мені, які категорії треба відв'язати від порталу. Посилання на сторінку UkrFace (обговорення) 16:10, 22 січня 2018 (UTC)

23:55, 22 січня 2018 (UTC)

Проблеми при інтервікі

Раніше не стрічався з такою проблемою коли вказував інтер-вікі посилання. Просто додавалась "картинка" і картинка з точкою на карті. Але от з тепловими електростанціями ПАР додається Функції {{#coordinates:}} було передано некоректні аргументи: не можна мати більш ніж один первинний теґ на сторінку Прибрав у своєму тексті координати - зауваження про помилку зникло, проте карта зникла https://uk.wikipedia.org/wiki/ТЕС_Арнот Якщо можна це пофіксити, то буду вдячний --IGEO map (обговорення) 19:47, 24 січня 2018 (UTC)

@Avatar6: Ваші правки, будь-ласка якщо можете відкоригуйте код. --くろねこ Обг. 20:11, 24 січня 2018 (UTC)
YesТак Зроблено.--Andriy.v (обговорення) 20:19, 24 січня 2018 (UTC)
Дякую!--IGEO map (обговорення) 20:57, 24 січня 2018 (UTC)

00:56, 25 січня 2018 (UTC)

Вікімініатлас в дауні

tags: Вікімініатлас

0° пн. ш. 0° сх. д. / 0° пн. ш. 0° сх. д. / 0; 0 - натискання: 502: Bad Gateway.--Avatar6 (обговорення) 19:35, 22 січня 2018 (UTC)

Вийшов з дауну. Працює знову. Він на toollabs хоститься.--Avatar6 (обговорення) 21:34, 27 січня 2018 (UTC)

Проблеми з шаблоном

Просьба розібратися, в чому справа з шаблоном Область: посилання на Вікісховищі стоїть у самій шапці (див. Миколаївська область). Дякую. --В.Галушко (обговорення) 11:53, 27 січня 2018 (UTC)

Здогадайтеся з 1 разу ред.№ 21858026.--PsichoPuzo (обговорення) 12:01, 27 січня 2018 (UTC)
Я вже почав догадуватися. Схоже, набуває хронічного характеру. --В.Галушко (обговорення) 12:05, 27 січня 2018 (UTC)
Приблизно півтора року хронічного характеру з невиликими перервами.--PsichoPuzo (обговорення) 13:12, 27 січня 2018 (UTC)
PsichoPuzo, я вас прошу утриматися від подібних в'їдливих коментарів. Я знаю, що не всім діяльність Avatar6 до душі (насправді, я спостерігаю, що всі роздратовані), але подібні зауваження справді образливі і болючі.
Avatar6, я відкочую шаблон до стабільної версії. При повторному доданні функціоналу пересвідчіться, будь-ласка, що ви нічого не зламали. Дякую, --VoidWanderer (обговорення) 20:20, 27 січня 2018 (UTC)
Нині посилання на сховище взагалі нема. Може в тому й була проблема, що місце для нього не прописане в картці. --Yakiv Glück 20:45, 27 січня 2018 (UTC)
Yakiv Gluck, до того дійсно посилання на Вікісховище не існувало у картці. --VoidWanderer (обговорення) 22:18, 27 січня 2018 (UTC)
@VoidWanderer: АК в рішенні по позову 92 радив у разі скарг обмежувати користувачу можливість редагування шаблонів. А це скарга далеко не перша.--Анатолій (обг.) 22:06, 27 січня 2018 (UTC)
Дякую, знатиму на майбутнє. --VoidWanderer (обговорення) 22:12, 27 січня 2018 (UTC)
То почитайте уважніше вміст його розгляду, разом з відсутніми контр-аргументами, т.зв., позивача, який навіть не робив жодної спроби діалогу. Цей позов — приклад деструктиву в спільноті, бо об'єкт сприйняв колегу за суб'єкта, якого треба виховати маніпуляцією думкою інших колег замість безпосередньої участі в процесі співрозуміння. --Avatar6 (обговорення) 22:37, 27 січня 2018 (UTC)
Ну так, Avatar6 завжди правий, він не ламає шаблони, це просто інші — невігласи.--Анатолій (обг.) 23:05, 27 січня 2018 (UTC)

Від Avatar6 : я нічого не зламав тотально; можливості перевірити вигляд на всіх фреймворках не маю технічно.

  1. коли звертаєтесь з питанням роботи шаблонів пінгуйте авторів, чиї редагування, ймовірно, призвели до непорозумінь Вашого власного інтерфейсу рендерінгу веб-документа.
  2. описуйте веб-браузер, яким користуєтесь.

--Avatar6 (обговорення) 21:57, 27 січня 2018 (UTC)

Ви можете гратися із шаблоном, де щойно було закоментовано блок, що викликав збій. Гратися у своєму особистому просторі або у іншому тестовому середовищі. Ще раз наголошу — не з робочим шаблоном. Думаю, збій відбувається на більшості браузерів. Firefox 58.0, якщо це принципово. --VoidWanderer (обговорення) 22:11, 27 січня 2018 (UTC)
дякую, принципово. Я вже з рік граюся з пісточницями адміністраторів, які бездіяльністю висловлюють повагу спільноті. Перегляньте включення ш-ну {{Вікіпосилання/в картці}} (обг. · викор. · ред.) за стрілкою в метапосиланнях, будь-ласка.--Avatar6 (обговорення) 22:37, 27 січня 2018 (UTC)
Avatar6, я не сумніваюся у ваших добрих намірах і у тому, що ви робите корисну справу. Арбітри, що розглядали позов, теж так вважають, до речі. Я лише вам зауважив, що процес доведення шаблону до стабільного стану має відбуватися без шкоди для Проекту. Тому, будь-ласка, скористайтеся порадою про тестові середовища. Бо інших важелів впливу на вас окрім доброго слова і рішення арбітрів у нас немає. --VoidWanderer (обговорення) 22:50, 27 січня 2018 (UTC)
Avatar6, Ви б картку вже полагодили… Блок коду з викликом іншого шаблону, що закоментував/приховав VoidWanderer, дійсно призводить до багу: рядок Вікісховище та риска над ним рендеряться не в картці, а в лівому верхньому кутку сторінки, тобто там, де зазвичай текст статті починається (так само Firefox браузер). --Yakiv Glück 22:57, 27 січня 2018 (UTC)
Дякую всім, панове. Проблему розв'язано. Прошу вибачення, що мій запит переріс у конфлікт, бо на образливий коментар PsichoPuzo підштовхнув мій (Я вже почав догадуватися. Схоже, набуває хронічного характеру). Якби я цього не написав, може, нічого б не було. Користувач Avatar6 має добрі наміри, прагнучи поліпшення навігації у Вікіпедії, на жаль, іноді трапляються хиби. Порадою буде проводити експерименти над шаблонами у власному просторі чи хоча б користуватися попереднім переглядом сторінки з шаблоном. З повагою. --В.Галушко (обговорення) 23:34, 28 січня 2018 (UTC)

Простори назв

  1. у MW існує простір назв Draft namespace (і в рувікі: рос. Инкубатор:). Це економить час і зберігає здобутки недосвідчених редакторів чи об`єктивно недосконалі дані, а також час дорогоцінних видалянтів.
  2. Проекти не мають власного простору назв, на відміну від рувікі, що призводить до хаосу в назвах їх власних категорій: де К:Проект:, де Вікіпроект:, де без двокрапок як заманеться.--Avatar6 (обговорення) 18:28, 22 січня 2018 (UTC)

17:06, 29 січня 2018 (UTC)

Не знаю до кого звернутись, тому пишу тут. З системою звісток щось "не спрацювало". Перше, мені прийшло повідомлення про лист від іншого користувача вікі: лист не отримував, користувач каже що такого не надсилав(Обговорення|користувача:Viiictorrr-Лист 5 місяців тому). Друге, не часто, при входженні у вікі "Дзвоник" повідомляє про нову Звістку, яка уже мною прочитана давно. Всевидяче Око (обговорення) 00:38, 11 листопада 2017 (UTC)

@Всевидяче Око: Щодо першого, то якщо прийшла звістка, то лист, ймовірно, був. Можливо, він потрапив у вас до спаму й був автоматично вилучений через місяць. Щодо другого, то біля кожної звістки є кружечок у верхньому правому кутку. Якщо він синій, то звістка непрочитана — в такому разі треба натиснути на нього, щоб він став білим (прочитана звістка) — NickK (обг.) 23:56, 3 грудня 2017 (UTC)
Вдячний за відгук. Щодо листа - сам користувач стверджує ЩО не відправляв (Гляньте обговорення,https://uk.wikipedia.org/wiki/Обговорення_користувача:Viiictorrr#Лист_5_місяців_тому). Щодо звістки, логічно якщо я клацнув на неї вона мала-б перейти автоматично у стан ПРОЧИТАНО при цьому вона ж відкриється для прочитання - отже, це я робив, але при кожному новому вході усе повторювалось (кілька разів) ( Всевидяче Око (обговорення) 23:04, 4 грудня 2017 (UTC)
@Всевидяче Око: Користувач наче пише, що чи помилково відправив через одрук чи щось подібне. Принаймні версія того, що якийсь помилково надісланий лист зник у вашій поштовій скриньці у спамі виглядає більш реальною, ніж повстання машин, які самі згенерували текст листа та приписали його відправлення користувачеві Viiictorrr. Що ж стосується другої частини, то, на жаль, воно справді не завжди позначається як прочитане — NickK (обг.) 00:45, 30 грудня 2017 (UTC)
Вітаю! Про повстання машин, це вже чисто по Новорічному:-) З листом, можливо. А написав про це лише тому, що можливо можна виявити та виправити. А раз усе нормально - Веселих свят! Всевидяче Око (обговорення) 13:55, 30 грудня 2017 (UTC)

У мене, даруйте, дуже подібне питання. 21 день тому мені прийшло два повідомлення, яких я не можу відкрити, на що б не натискала. Можна тільки позначити як прочитане, але ж воно не прочитане! Раніше все відкривалося елементарно...--Dytyna (обговорення) 23:38, 29 січня 2018 (UTC)

Можете, будь ласка, пояснити, в чому річ?

У мене зараз діалог з ROMANTYS 'ом - я створив тему, написав пост, він мені відповів, а я, з телефона, хотів відповісти йому, але кнопка "Додати обговорення", яка зазвичай розташована внизу в мобільній версії на сторінках обговорення, пропала. Я перемикнувся на стаціонарну версію, та навіть не помітив, що був розлогінений (з телефона в мене такого ніколи не траплялось), і коли все-таки написав відповідь, за звичкою не переглянув та так і зберіг, з підписом аноніма. Що робити? Ввійти в систему й уже під своїм записом пояснити, що це я написав. Але мене чомусь кинуло на Вікімандри, а залогінитись узагалі вдалось лише з другого разу, й тепер уже з кнопкою все нормально, але відправити повідомлення не вдалось, і знову довелось перемикатись на десктоп. --Володимир Ганджук 17:15, 7 лютого 2018 (UTC)

Дивний шрифт

Чому в шаблоні lang-uk-old такий дивний курсив? Може скластися хибна думка про тотожність застарілих українських слів зі староукраїнськими і давньоруськими. --В.Галушко (обговорення) 11:05, 13 січня 2018 (UTC)

Мав тут відповісти і таки не відповів? О_о Ну, в будь-якому разі, я за виправлення на нормальний шрифт, тим паче, що шаблон рідкісний, до нього ще ніхто не звик. --Yakiv Glück 19:11, 14 січня 2018 (UTC)
Ну, ця штука використовується і для староукраїнських слів, чи ні?--ЮеАртеміс (обговорення) 09:26, 30 січня 2018 (UTC)
Перенесено з Вікіпедія:Кнайпа (різне)#Франшизи

Наразі у нас є картки для книжкових серій та серій ігор. Чи не буде корисним створити шаблон-картку для франшизи взагалі? Зараз більшість франшиз інтермедійні: вони об'єднують комікси, кіно, відеоігри, серіали тощо. Як ви думаєте?--ЮеАртеміс (обговорення) 12:38, 26 січня 2018 (UTC)

Так, щось на зразок комплексного шаблону для аніме+, щоб не треба було ліпити в статтю купу карток, але шаблон для аніме+ залишити, бо вже традиційний. --Yakiv Glück
У мене лише одна ідея як це зробити. Дещо схожим як серії країн. Тобто шаблон-картку з загальними відомостями, та розділенням його на підпункти як в аніме-картці, але без відомостей, а лише з посиланнями. Здебільшого для окремих творів франшиз є уже своя стаття. Аніме-шаблон розроблений так, щоб не описувати однакові статті (наприклад той самий твір про мангу, роман, аніме і т.д.). Ех, зараз б нормальний доступ до інтернету :с погана буря була :с Дякую за увагу! --くろねこ Обг. 20:06, 26 січня 2018 (UTC)
Повідомте, якщо таку картку буде створено.--ЮеАртеміс (обговорення) 09:27, 27 січня 2018 (UTC)
@UeArtemis: Вже є такий, і досить давненько, просто названий по-іншому: {{Infobox media franchise}}. Хоча я не проти його перейменування на {{Франшиза}}. Приклади використання: Зоряна Брама, Бібліотекар. --Рассилон 09:56, 30 січня 2018 (UTC)
Ой, дякую! Можна просто перенаправлення. Зараз його зроблю.--ЮеАртеміс (обговорення) 09:59, 30 січня 2018 (UTC)
@UeArtemis: Франшиза ще має інше значення, в галузі командного спорту. Коли команда може переїжджати з одного міста до іншого і навіть міняти назву, але зберігає свою історію і статистику, навіть можна купляти історію та статистику іншої команди і вона тоді належить до тієї самої франшизи.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 13:39, 30 січня 2018 (UTC)

Хочу уточнити у Вас деяке питання

Я пишу статтю про школу. І я хотів би зазначити десь укінці статті свої дані(номер телефону, ел.адресу), щоб мені могли писати люди з пропозиціями та зауваженнями. Чи дозволяється використання такого регламентом Вікіпедії ,і як можна зробити таке? Дякую.— Це написав, але не підписав користувач Maxkostenko (обговореннявнесок).

Підписуватись у тексті статті в нас не можна. Але в кожної статті є історія. Там фігурує ваш нікнейм. Звідти можна перейти на Вашу власну сторінку [101]. От там дозволяється подати список створених Вами статей і вказати контактні дані. Це, напевно, все, що можна зробити.--Aeou 12:23, 31 січня 2018 (UTC)
@Maxkostenko: основним місцем для висловлювання пропозицій і зауважень щодо конкретних статей у Вікіпедії є сторінки обговорення цих статей (вкладка "Обговорення" є на кожній статті). Таким чином обговорення статті відбувається публічно, а не закрито. Якщо хтось залишить повідомлення на сторінці обговорення статті, ви побачите це у своєму Списку спостереження. Щодо статей про школи, ознайомтесь, будь ласка, з правилом Вікіпедія:Критерії значимості/Організації. --Юрій Булка (обговорення) 12:47, 31 січня 2018 (UTC)

Як видалити, перевернути файл (фотографію)

Завантажила файл, а коли збільшила добре на компі, мене не задовольнила його якість. Як мені його видалити? Перепрошую, якось неуважно поставилась до цього фото... Файл:Hrebenne ikonostas 2012.JPG Дякую за допомогу!--Dytyna (обговорення) 15:41, 31 січня 2018 (UTC)

На файл можна повісити шаблон {{Db-author}} і адміністратори вилучать (це вже зроблено) --Helixitta (t.) 15:54, 31 січня 2018 (UTC)
Щиро дякую! Виринуло одразу друге питання про фото. Зараз всі програми кадри, зроблені вертикально, перевертають автоматично. Коли завантажити такий файл, він ставиться неперевернутим. Як з цим бути? Чи можна вже завантажений файл повернути у Вікі?--Dytyna (обговорення) 15:59, 31 січня 2018 (UTC)
@Dytyna: якщо Ви вантажите локально (до Вікіпедії українською), то можете просто завантажити «правильне» фото поверх того, що вже існує (під «Історією файлу» є опція «Завантажити нову версію цього файлу»). якщо Ви вантажите на Вікісховище, то там є можливість подати запит на перевернення фото («запит на обертання» безпосередньо під фото), і тоді бот пройдеться потрібними файлами, переверне, і завантажить поверх існуючих --アンタナナ 23:03, 31 січня 2018 (UTC)
>Зараз всі програми кадри, зроблені вертикально, перевертають автоматично.
Які це «всі програми»? Може це якісь програми-галереї на телефоні чи спеціально налаштований Adobe Lightroom, але точно не «всі». У будь-якому разі, якщо перевертати файл будь-якою програмою на телефоні чи ПК, вона (мені здається) погіршить якість jpg-файлу. Самого цікавить питання, як бути у таких випадках: використовувати якісь налаштування збереження jpg у програмах (зазвичай 100% якість призводить до збільшення розміру файлу у кілька разів) чи вантажити на Сховище як є і вони вже там перевернуть та збережуть за оптимальним алгоритмом? --Yakiv Glück 07:19, 1 лютого 2018 (UTC)
@Dytyna: Вам краще перевернути фото у будь-якому графічному редакторі, зберегти у новий файл та вже його завантажити у Вікіпедію. Перевернути файл можна навіть за допомогою Microsoft Paint. -- DonDrakon (Обговорення) 07:21, 1 лютого 2018 (UTC)
Щиро всім дякую за поради! Направду, з 5 графічних редакторів, які зараз є у мене на компі, перевернути файл дозволив лише один, інші відкривали вже перевернений. Поки що з тим впоралася. Якість завжди погіршується, хіба що працювати з равами і в чомусь серйозному... --Dytyna (обговорення) 18:15, 3 лютого 2018 (UTC)
Вантажте файли до Вікісховища. Там є засоби для «повертання» файлів.--Анатолій (обг.) 18:22, 3 лютого 2018 (UTC)

20:51, 5 лютого 2018 (UTC)

Шаблон:Карта розташування для будь-якого зображення

Чи є шаблон в групі Карта розташування, що дозволяє використовувати будь-яке зображення, додаючи до нього будь-яку кількість міток/написів? --Yakiv Glück 23:27, 5 лютого 2018 (UTC)

Якщо зображення прив'язане геокординатами — {{Карта розташування+}}, для довільних зображень, здається {{Superimpose2}}.--Avatar6 (обговорення) 13:44, 6 лютого 2018 (UTC)
@Avatar6:, дякую, а «прив'язка» що означає? Треба додатково створювати окрему підсотріку/шаблон для окремого файлу? --Yakiv Glück 14:15, 6 лютого 2018 (UTC)
якщо файл-накладка повністю накладається, без додаткових викривлень/трансформацій, тобто коли накладання реперів (кордонів, при взаємному накладані файлів, тут, в будь-яких місцях карти, особливо на периферії), або при пропорційному масштабуванні (звичному сучасним редакторам зображень зумі, пропорційному збільшені/зменшені кількості пікселів, для растрових зображень) на базові шаблонні зображення, прив'зані координатами апріорі, то його можна вважати сумісним із прекцією шаблону. Перепрощую за техсленг, головна умова — накладання усіх тотожних ізоліній двох зображень. Здебільшого це кордони держав, для макромасштабів вікіпедій.--Avatar6 (обговорення) 22:25, 6 лютого 2018 (UTC)

Питаннячко

Доброго дня! Що це за червоне Модуль:WikidataCache/Q4061618 у статтях там де список шаблонів. Цікаво просто о.о Дякую!--くろねこ Обг. 08:32, 6 лютого 2018 (UTC)

Доброго. То механізм кешування Вікіданих, передбачений розробниками комплекса модулів Wikidata для запобігання безпосереднього відображення вандалізму Елементів Вікіданих. Модуль із qid елемента відображається як включений оскільки функція парсера #ifexist рахує перевірку на існування як включення шаблону. Наразі в нас такий єдиний створений:
Якщо такий існує модулі беруть усі Твердження з нього, а не з Wikibase. Дані там у форматі JSON, яким міняються між собою сервери Вікімедіа (їх API) і клієнти користувачів.--Avatar6 (обговорення) 14:03, 6 лютого 2018 (UTC)

Примітки ні до чого

Вітаю! Мабуть багато хто помітив, що віднедавна у багатьох статтях про осіб з'явилися примітки з посилання такого змісту: data.bnf.fr: платформа відкритих даних — 2011. Наразі виявив, що іноді ці примітки не стосуються ніякого твердження в текстах статей (ось приклади: Валерія Голіно, Антонелла Луальді та ін.). Точно не скажу, але в наведених прикладах, здається це підтягується з шаблону {{Актор}} property:p21, коли заповнений параметр: | жінка = 1, | жінка = так, тощо. Але, для чого прив'язувати ще й цей параметр у шаблоні до Вікіданих, примітка від якого у статті нічого не стосується? Лише аби зайди на data.bnf.fr аби переконатися що особа справді жінка? До того ж у шаблоні {{Бібліоінформація}} уже є посилання на BNF (Національна бібліотека Франції). @Avatar6: може Ви роз'ясните?--LeonNef ~обг 15:58, 7 лютого 2018 (UTC)

YesТак Зроблено. Забрав примітку.--Andriy.v (обговорення) 16:39, 7 лютого 2018 (UTC)

Архівування сторінок

Я так зрозумів, що бот користувача DixonD не працює з 6 жовтня минулого року. Є бот користувача Andriy.v, який може проводити архівацію. Що краще використовувати для архівації СО? --Basio (обговорення) 13:40, 10 лютого 2018 (UTC)

Запустив бота. Я трохи зятянув з тим цього разу, було лінь налаштовувати бота на іншому ноуті, яким я зараз частіше користуюся. --DixonD (обговорення) 08:00, 14 лютого 2018 (UTC)

Шаблон:Рік в інших календарях

Вітаю. Намагався вставити в статті про роки до н. е. {{Рік в інших календарях}} (обг. · викор. · ред.). Видає помилки в обрахунках. Чи не міг би хто глянути, чи можна це виправити? Заздалегідь дякую.--Brunei (обговорення) 22:07, 10 лютого 2018 (UTC)

Спобувати для років до н.е. передати параметр «-рік» (себто рік з мінусом)? там всюди для розрахунків використовується назва сторінки. «до н.е.», ясна річ, конвертувати в число не вдається. На 464 до н. е. так передається вже параметр для шаблона «Навігація для року» --Sergento 22:56, 10 лютого 2018 (UTC)
{{рік в інших календарях|125 до н.е.}}
--Avatar6 (обговорення) 11:06, 11 лютого 2018 (UTC)
Avatar6, дуже дякую за допомогу!--Brunei (обговорення) 14:56, 11 лютого 2018 (UTC)
Будь-ласка. Я не бачив шаблона-картки для статей про роки, його можна використовувати у якості "Картка:Рік", чи дорозробити ще, оскількі він саме тільки для років. Номер року бере сам з назви сторінки, тож достатньо виклику без параметрів. # до н.е. або # до н. е. конвертує в негативне значення сам для власних обчислень. В нас багато календарних шаблонів, хто буде їх редагувати може підглянути як користуватися модулем Модуль:String (обг. · [ред.] · історія · посилання · документація · підсторінки · тести – результати)

.--Avatar6 (обговорення) 17:39, 11 лютого 2018 (UTC)

21:59, 12 лютого 2018 (UTC)

Підтвердження дії

Чому в нас просте дякую вимагає підтвердження дії, а відкат - так одразу без питань? Незручно і нелогічно. Вже не раз ненавмисне відкачував статті (через проблеми з мишкою і таке інше).--ЮеАртеміс (обговорення) 07:33, 13 лютого 2018 (UTC)

Тому що в цьому суть цієї функції. Можливо, слід передбачити можливість її тимчасового відключення. Або ви можете попросити будь-кого з адміністраторів позбавити вас прав відкочувача. --MMH (обговорення) 08:13, 13 лютого 2018 (UTC)
Не думаю, що від підтвердження, як у подяки, швидкість швидкого відкату значно постраждала б. І мені здавалося, що її суть у відкиданні одразу кількох редагувань одного користувача.--ЮеАртеміс (обговорення) 09:40, 13 лютого 2018 (UTC)
«І мені здавалося, що її суть у відкиданні одразу кількох редагувань одного користувача», — та ні, кілька редагувань (у тому числі різних користувачів) можна скасовувати. --MMH (обговорення) 10:22, 14 лютого 2018 (UTC)
Постраждала б, ще й як. При скасуванні кількох десятків редагувань вандала підтвердження кожного відверто напружуватиме — NickK (обг.) 17:13, 14 лютого 2018 (UTC)

А можна якось вимкнути запит на підтвердження подяк? Чи це спеціально, аби багато не дякували і не було багато повідомлень про подяку? Бо коли їх багато, вони ж не такі цінні, а коли кожне дякую треба вимучити ціляючи мишкою чи пальцем у мініатюрну мішень, та чекаючи, доки браузер по хвилині отримує відповідь на кожен «запит на подяку» — от тоді кожна подяка на вагу золота. Бо мені вже після другої підряд такої операції потім тиждень дякувати не хочеться. --Yakiv Glück 19:21, 14 лютого 2018 (UTC)

А якщо випадково подякуєте іншому користувачу, можливо вандалу, а відмінити не можна? --Basio (обговорення) 19:28, 14 лютого 2018 (UTC)
Мені байдуже, подяки на зовнішній вигляд сторінок ніяк не впливають. --Yakiv Glück 19:46, 14 лютого 2018 (UTC)
взагалі було б добре щоб подяки та відкоту мали функцію вкл\викл. для різних користувачів. Хто хоче той включає, хто ні той не виключає. Але стандартно залишити як зараз.--くろねこ Обг. 13:58, 15 лютого 2018 (UTC)

Оформлення:ГОЛОВНА

Не знаю як давно, і хтось вже десь це обгооврював, але чому у табі браузера відображено «Кнайпа (технічні питання)/Архів 25 - Вікіпедія», коли стільки часу було витрачено на те, аби де було тире — було тире, а там де дефіс-дефіс? Що робити та як виправити? --Andrei Kurbiko (обговорення) 17:01, 14 лютого 2018 (UTC)

Дивився в Хромі та Інтернет-Експлорері — всюди показує тире.--Piramidion 17:13, 14 лютого 2018 (UTC)
У мене тире. не знаю, що слід з'ясовувати, але 1) який у вас браузер? 2) у вас україномовний інтерфейс в ук-Вікіпедії? --Yakiv Glück 19:11, 14 лютого 2018 (UTC)
Зрозумів. Ні, в мене стояла латиниця. Я чогось не подумав, що від цього може залежати. Пооновлював кеш та позаходив з Хрома та Файрфокса, а log out не натиснув. Дякую за заувагу ) --Andrei Kurbiko (обговорення) 23:30, 14 лютого 2018 (UTC)

структурування тем і обговорень

лише думки

Можливо не тільки мені не подобається поточна система вікі-обговорень. Несемантична, непослідовна, епізодична, прив'язана лише до поточного моменту часу. Якщо обговорення заархівоване (ботом за датою останього допису), його треба шукати, як кому заманеться його шукати, загалом, якщо взагалі заманеться, тільки для того, щоб додати посилання на заархівоване обговорення, у поточне, яке через тиждень стане черговим заархівованим...!. Це зайва втрата часу-енергії. Я не спек в технологіях, але звичні bbs (чи похідні vbulletin системи форумів), хештегові системи соцмереж, може місцевий flow (не вивчив) краще? Але як збирати topic суті до купи із найменшими втратами часу людського життя на тривіальні проблеми?--Avatar6 (обговорення) 19:48, 15 лютого 2018 (UTC)

Категорія та -роки

Доброго дня вище була така проблема у Шаблон:Рік в інших календарях з від'ємними роками. Але вона залишилась в інших місцях (наприклад, Йоханан Гіркан). Чи можливо це якось виправити? І що робити зі створеними категоріями подібними до Категорія:Померли -104? Я вважає, що від'ємних років не повинно бути взагалі. Дякую за увагу!--くろねこ Обг. 09:53, 16 лютого 2018 (UTC)

Почнемо з "витоків". Дякую, разом з Вами, локалізаторам назв технічних речей, витвори локалізованих назв модулів вікіпедії від яких, щоб навіть знайти відповідник походження, уходить купа часу і зусиль. Я саме про це казав в темі університетів з печенням. Ось це Q15696110: Модуль:Wikidata/date дубльовано в цій вікі, бо копіювачі плюють на наступників.--Avatar6 (обговорення) 18:21, 18 лютого 2018 (UTC)

Оскільки там тусить поп-адмін — йому цим і займатися, з Вами, витрачати на нього час не варто, мені принаймні, і на читання його одвічних балачок для тусні також.--~-Avatar6 (обговорення)

І? Після Вашого редагування "Категорія:Умершие -104". Мінусовий рік всеодно залишається. --くろねこ Обг. 20:18, 18 лютого 2018 (UTC)
Звичні знаки оклику / питання. Синхронізація коду полягає в уникненні хаосу і зменшені часу на його розуміння і адаптацію. Надалі це зробить і Вам пояснить піпл-адмін. Зважайте цб. ему запитом до ньогь особисто, я вже ситий пісочницями роками, які в його балачки втілилися... Як Вам незрозуміло, перепрошую, що потурбувався на Ваш запит...--Avatar6 (обговорення) 20:31, 18 лютого 2018 (UTC)

Прохання доробити шаблони

Для використання у перекладеній з ен-вікі статті Театр Арістон переніс із ен-вікі шаблони {{Infobox Venue}} і {{Europe-theat-stub}}

Однак не вистачило кваліфікації для доведення до кінця. Прошу про допомогу. --Perohanych (обговорення) 14:54, 18 лютого 2018 (UTC)

а яка різниця з {{театр}}?--くろねこ Обг. 14:57, 18 лютого 2018 (UTC)
{{Infobox Venue}} — це взагалі для статей про стадіони, арени та інші місця проведення спортивних змагань, а також про театри та кінотеатри. Так Театр Арістон насправді є кінотеатром, а не театром. --Perohanych (обговорення) 15:22, 18 лютого 2018 (UTC)
@Perohanych: Поки так зробив. У нас просто ще є для стадіонів шаблон. А для театрів, є там однакові параметри, але згоден не зовсім те. --くろねこ Обг. 08:27, 20 лютого 2018 (UTC)
@AlexKozur: Дуже-дуже дякую! Тепер стаття Театр Арістон виглядає набагато краще! --Perohanych (обговорення) 08:35, 20 лютого 2018 (UTC)

Незрозумілі назви категорій

Доброго дня...

А що це за незрозумілі назви категорій російською мовою у статті Гресь-Арсеньєв Марко Вікторович ? А також вік також у карточці персони (49 лет !!!) ? --V Ryabish (обговорення) 18:58, 18 лютого 2018 (UTC)

Це @Avatar6: поекспериментував із Модуль:Wikidata/date, додавши шмат коду російською, скасував — NickK (обг.) 19:19, 18 лютого 2018 (UTC)

'::Шановні, Ви, окрім питань і відкотів, самостійно на щось здатні, окрім пояснення піплу що відбулося і чому? Знаєте, суспільство складається з ниш, в якому кожен займає свою, усталену і зручну. Хто робить, а хто пояснює... jedem das saine.--Avatar6 (обговорення) 20:05, 18 лютого 2018 (UTC)

@Avatar6: Тобто ваша ніша — це кинути недороблений шмат коду, який замінює текст у кількох десятках тисяч статей на російський, і нехай Хтось доробить, а ні — и так поймут? Бо перепрошую, але ви зробили саме це: без жодних тестів, без жодного попереднього перегляду замінили код, який адекватно (не бездоганно, але адекватно) працював, на код, який у десятках тисяч статей почав виводити текст російською з коментарем «доробляйте». Ймовірність того, що в цю мить знайшовся б користувач, який негайно доробив би недороблене вами, приблизно нульова. У випадку ж, коли на шальках терезів якась дрібна користь (модуль з рувікі, мабуть, трохи кращий за той, який у нас, але не дуже ясно, чим саме) та велика шкода (шматки російською в десятках тисяч статей очевидно будуть погано сприйняті користувачами), очевидно, я обрав відкіт. Будь ласка, зрозумійте, що за такого рівня шкоди це найбільш раціональне рішення, і наступного разу не зберігайте недороблених змін до настільки популярних модулів — NickK (обг.) 09:10, 19 лютого 2018 (UTC)

Будь ласка, поправте шапку сторінки. Можливо, достатньо перенести шаблон {{{Список вікіпроектів}}} донизу. Наприклад, ось тут працює належним чином. Дякую!--Dim Grits 15:59, 19 лютого 2018 (UTC)

YesТак Зроблено --Piramidion 16:13, 19 лютого 2018 (UTC)

невідображення української і-вікі

Колеги, мені от щойно поскарижились, що стаття Чудесний Мандарин відображає імпортні інтервікі, а в імпортних інтервікі українська чомусь не відображається. Перевірив fr, pl, en - так і є. Не відображається. Хоча у вікідаті є. WTF? Де там собака порився? --A1 (обговорення) 18:25, 19 лютого 2018 (UTC)

Не прочхалися десь кеші. Останнім часом велика затримка буває навіть для тутешніх статей і навіть «Ще — очистити кеш» не спрацьовує. --ReAlв.о. 18:36, 19 лютого 2018 (UTC)
Є ще один спосіб очистити кеш (у більшості випадків спрацьовує) — відкрити сторінку в редакторі, і одразу ж зберегти її без внесення змін (я маю на увазі сторінку в іншій вікі - англійській, польській тощо) — після цього з'явиться посилання на українську статтю.--Piramidion 18:41, 19 лютого 2018 (UTC)

22:54, 19 лютого 2018 (UTC)

Бот.

Привіт всім!

Хтось має ЖИВОГО бота на сішарпі? Третій день намагаюся зайти, видає якісь глюки. Сьогодні от таке:

Unhandled Exception: System.TypeInitializationException: The type initializer for 'DotNetWikiBot.Bot' threw an exception. ---> System.Net.WebException: The underlying connection was closed: An unexpected error occurred on a send. ---> System.IO.IOException: Unable to read data from the transport connection: An existing connection was forcibly closed by the remote host. ---> System.Net.Sockets.SocketException: An existing connection was forcibly closed by the remote host

  at System.Net.Sockets.NetworkStream.Read(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size)
  --- End of inner exception stack trace ---
  at System.Net.Sockets.NetworkStream.Read(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size)

І ще із сторінку подібного. Тобто бот чомусь не може зайти у вікі.

Код бота:

using System;
using DotNetWikiBot;

class MyBot : Bot
{

	public static void Main()
	//public static void Main(string[] args)
	{
		Site siteuk = new Site("https://test.wikipedia.org/", "Nickispeaki", "*****");
	}
}

Пробував заходити під іншим логіном - теж саме. Я так розумію, інші боти (пайтон, пхп,.. ) працюють? Агов, ботоводи!

Може щось змінили у медіавікі і DotNetWikiBot тому не пускають на сайт? --Nickispeaki (обговорення) 11:45, 21 лютого 2018 (UTC)

Доброго дня, бот на пайтоні працює без проблем. А назва сайту у Вас має бути точно https://test.wikipedia.org/? З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 12:00, 21 лютого 2018 (UTC)
Доброго дня, Володимире! Дякую! Так, не обов'язково. Просто там тестити можна. ;-) Пробував англійську, українську і тестову - повідомлення такі ж, тобто не в тестовій вікі проблема. Пароль - теж не питання, бо 3 різні екаунти пробував. Ну, значить, ще можна спробувати написати автору бота - може зарадить. ;-) --Nickispeaki (обговорення) 15:01, 21 лютого 2018 (UTC)

Щодо "Необхідних категорій"

Кілька днів інтенсивно пробую "боротися" з Червоними категоріями. У списку "Необхідних категорій" (станом на 20 лютого) зіштовхнувся з такою проблемою. Пропонується до створення категорія, для прикладу, "К:Родившиеся 1973 (0)". Виникає питання, чому категорія російськомовна і навіщо її створювати? При цьому, УСІ статті в середині цієї потенційної категорії реально не "просять" її створення бо мають правильну, необхідну і уже існуючу україномовну категорію – "Народились 1973". Як це так і чому? Хто розтлумачить? Таких категорій пропонується в поточному списку створити чимало (позиції 1209-1211, 1380-1382, 3990-4005). Дякую за відповідь.--Kasio67 (обговорення) 13:04, 21 лютого 2018 (UTC)

Без поняття звідки воно там береться. Ті категорії можна прибрати, якщо відкривати сторінки, які вони нібито містять, і виконувати нульове редагування. Але звідки вони там узагалі беруться - не знаю. Пошук по Вікіпедії за словом "родившиеся" теж дає якісь дивні результати. Ймовірно, це пов'язано з Вікіданими, але не знаю, як саме.--Piramidion 13:34, 21 лютого 2018 (UTC)
Не обов'язково нульове. Я редагував кілька. Спочатку відкочував якусь літеру (ставив і замість "а", потім відкочував назад - отаке нульове редагування робив ;-) ), але потім спробував просто щось підправити - ТЕЖ пропадають із списку. Різні статті - актори, політики. Нові - або в 2017 або 2018 створені. Або з нуля або перекладом... Мабуть, Вікідані глючать... Це не так страшно, як я он не можу зайти ботом у вікі, але все одно глючить. :-) --Nickispeaki (обговорення) 15:21, 21 лютого 2018 (UTC) Див - народжена 1992.--Nickispeaki (обговорення) 15:22, 21 лютого 2018 (UTC)
Кеш списку сторінок оновився під час намагання оновити {{Модуль:Wikidata/date}} (обг. · викор. · ред.).--Avatar6 (обговорення) 15:48, 21 лютого 2018 (UTC)
І шо? ;-0--Nickispeaki (обговорення) 17:37, 21 лютого 2018 (UTC)
Я так зрозумів, Avatar6 намагався оновити той модуль, і скопіював код з російського мовного розділу, чи щось типу того — тому в наших статтях подекуди з'являлися російськомовні категорії. NickK те редагування скасував, але кеш після того не всюди оновився, тому на службових сторінках все ще подекуди проскакують російськомовні написи. А нульове редагування тому й називається нульовим, що дозволяє не робити справжніх редагувань там, де не треба — займає значно менше часу. Щоправда, не завжди спрацьовує — на Мета-вікі колись мені частенько доводилось робити саме так, як Ви описуєте, для оновлення статистики перекладів.--Piramidion 18:05, 21 лютого 2018 (UTC)
Дякую! А то Аватар так пише, що крім нього і ще хто в темі, більше ніхто нічого не розуміє... --Nickispeaki (обговорення) 19:57, 21 лютого 2018 (UTC)
Ну і я, звісно, дякую! Хоча, відчуття того, що я тягну за собою плуг на три корпуси по асфальтованій дорозі залишилося :). А от рекомендація щодо мінімального (навіть ненульового) редагування працює – перевірив і переконався. Ще раз дякую. --Kasio67 (обговорення) 20:35, 21 лютого 2018 (UTC)
Добре, що Нікіспікі то написав, бо мені вже починало здаватися, що лише я один розумію Аватара на 30% незалежно від предмету розмови. Ну і ще добре, що Пірамідіон пояснив. --Yakiv Glück 02:37, 22 лютого 2018 (UTC)
))) Я зазвичай розумію його інтуїтивно, але от вчора навіть моя інтуїція капітулювала: ред. № 22093410--Piramidion 12:17, 22 лютого 2018 (UTC)