Портал:Медицина

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку


Медичний портал

Редагувати Портал: Медицина


Медицина — галузь наукової та практичної діяльності, що вивчає нормальні та патологічні процеси в організмі людини, різноманітні захворювання, патологічні стани, методи їх запобігання та зміцнення здоров'я людини.

Редагувати Вибрана стаття


Гідра (Hydra oligactis), потенційно безсмертна тварина.

Максимальна тривалість життя — згідно з класичним визначенням, максимальна можлива тривалість життя представників певної групи організмів.

Через важкість визначення, на практиці, це максимальна зареєстрована тривалість життя серед представників певної групи організмів, як більша з двох величин — найбільшого віку представника групи у момент смерті або віку найстарішого живого представника групи.

Редагувати Цікавинки


  • Людина кліпає один-два рази кожні 10 секунд. Таке моргання триває третину секунди. Тобто за 16 годин доби, що людина не спить, вона витрачає від 30 до 60 хвилин на кліпання.
  • Новонароджені взагалі не кліпають і починають це робити з шестимісячного віку.
  • Морква в харчовому раціоні допомагає краще бачити в сутінках завдяки вітаміну А, на який вона багата, що поліпшує роботу паличок сітківки.
  • Людське око розрізняє до 10 мільйонів кольорових відтінків, але на відміну від комах, не бачить ультрафіолетового випромінювання.
Редагувати Вибране зображення



Схема м'язів руки людини.


Редагувати Новини


  • Вчені встановили, що постійне чищення зубів не тільки зменшує ризик виникнення карієсу та тканин пародонту, а й зменшує ризик виникнення захворювань серцево-судинної системи.
  • Вчені виявили у жінок ген, який впливає на зменшення об*єму грудей при надмірному вживанні кофеїну. Достатньо всього 3 чашки на день, але зате кофеїн зменшує ризик виникнення онкологічних захворювань, зокрема раку молочної залози.
Редагувати Нові статті



Редагувати Редагують зараз


Автоматично згенерований список статей, пов'язаних з порталом «Медицина», які редагуються на даний момент. Список призначений для комфорту патрулювання і не відображає вже відпатрульовані статті.

Редагувати Проєкти
Редагувати Категорії


Редагувати Вибрана особистість


Гіппократ (Ιπποκράτης) (460 до н. е. — 370 до н. е.) — давньогрецький лікар, якого часто називають батьком медицини. До важливих положень Гіппократа відносяться вимоги чистоти (для пацієнтів і лікарів), помірність в їжі і питві, дати можливість природі провести своє лікування, жити там, де чисте повітря: Він був впевнений, що здоров'я залежить від балансу «рідин» в людині; порушення викликає хвороба. Ці ідеї пізніше були сприйняті Клавдієм Галеном.

Редагувати Чим допомогти?
Редагувати Братні наукові портали


Портал:Наука
Астрономія

Географія

Біологія

Наука

Старість

Техніка

Фізика

Хімія


Що таке Портали? | Список порталів | Нові портали
Довідка · Пісочниця · Кнайпа · Портали · Проєкти · Запити · Портал спільноти