Вікіпедія:Кнайпа (допомога)/Архів 14

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку


Доброго дня! Може давайте повернемо цей шаблон до 1 версії, бо з ним неможливо працювати. Як думаєте?--МаксимО (обг.) 07:43, 27 грудня 2018 (UTC)

@Максим Огородник: Аж до найпершої?  Проти: особисто мені набагато простіше «успадковувати» від {{Картка}}, ніж стилізувати та тим паче параметризувати вікі-таблиці, тому мушу з Вами не погодитися. Хіба що, якщо Ви зобов'яжетеся довічно його підтримувати) --Рассилон 10:23, 27 грудня 2018 (UTC)
@Рассилон: Проблема в тому, що в деяких статтях, то з'являються "район" і "адмін. центр". Приклад тут і тут. Якщо щось зможете зробити, то зробіть будь ласка. Дякую.--МаксимО (обг.) 10:42, 27 грудня 2018 (UTC)
@Максим Огородник: Обидва значення беруться з Вікіданих: адмін. центр — завжди, район — лише, якщо параметр |обласного значення= порожній або взагалі не вказаний. Як саме має бути в цих статтях? --Рассилон 11:11, 27 грудня 2018 (UTC)
@Рассилон: Якщо так, то в усіх статтях має бути "район" і "адмін. центр", а зараз є тільки в деяких.--МаксимО (обг.) 11:19, 27 грудня 2018 (UTC)
може причина в тому, що відсутній елемент на вікіданих? П.С. Картка, це така ж таблиця тільки через модуль, на мою думку, застаріла річ --『  』 Обг. 11:55, 27 грудня 2018 (UTC)
@AlexKozur: Дякую. А з параметром "район" можете щось зробити?--МаксимО (обг.) 12:22, 27 грудня 2018 (UTC)
@Максим Огородник: Ось так робиться [1]. Якщо можливо, то краще ботом заповнити пустоту. --『  』 Обг. 13:10, 27 грудня 2018 (UTC)

Вилучення сторінки Компанія РОСО

Доброго дня! Прошу переглянути рішення про вилучення сторінки Компанія РОСО. Адже рахую його несправедливим, не розумію чому сторінку компанії вилучили, як можуть аналогічні сторінки існувати і не підпадати під "санкції":

— Це написав, але не підписав користувач Чопко Ірина (обговореннявнесок) 10:06, 28 грудня 2018.

@Чопко Ірина: Найімовірніше, стаття не відповідала таким правилам Вікіпедії, як ВП:ЧНЄВ, ВП:КЗО, ВП:В, ВП:НТЗ, ВП:ОД або іншим. Якщо Ви виявили статтю, яка не відповідає якимось правилам Укрвікі, то Ви можете виправити ці порушення (що є бажанішим) або ж номінувати її на вилучення (як останній засіб). Але в жодному разі не номінуйте на вилучення статті, предмет яких очевидно значимий — номінацію швидко відхилять, а Ви ризикуєте отримати блокування (в даному випадку після кількох попереджень). Сподіваюся на розуміння, Рассилон 09:30, 28 грудня 2018 (UTC)

Прошу допомоги. Оскільки я новачок, дуже прошу вказати місця, які скомпроментовують правила Вікіпедії. Вважаю що таке надбання Львівщини як парфумерний завод мають мати місце у Вікіпедії. Дякую. Чопко Ірина (обговорення) 10:02, 28 грудня 2018 (UTC)

Важко давати такі поради без конкретного прикладу. Нашвидкуруч значимість можна визначити за кількістю непобіжних згадувань предмету майбутньої статті у вторинних ВП:АД (двома словами, це не блоги, соцмережі і т.п., а щось рівня ТСН, УНІАН чи Нью-Йорк таймс). Правила оформлення статей див. у ВП:СТИЛЬ. Зовнішні посилання та явні HTML-теги використовуйте лише у крайньому випадку, за відсутності шаблонів та інших засобів вікірозмітки (це, до речі, стосується всіх без винятку просторів назв). І не плодіть, будь ласка, окремі теми для кожного повідомлення! --Рассилон 10:32, 28 грудня 2018 (UTC)
  • @Чопко Ірина: Побіжний пошук незалежних джерел про «ПАРФУМЕРНО МЕДИЧНО КОСМЕТИЧНИЙ КОМБІНАТ "РОСО" (Код ЄДРПОУ 39847234)» вагомих результатів не дає. Швидше за все, підприємство не задовольняє критеріям значимості. --Olvin (обговорення) 10:49, 28 грудня 2018 (UTC)
  • «пройшовши важкі стадії становлення» «відомими зарубіжними компаніями» «Комбінат постійно збільшує виробничі» «чудово оснащені парфумерна». Перелік продукції в розділі "Сьогодні підприємство пропонує на ринку" та розділ Контакти. Це рекламна стаття. Усе інше наведено вище. П.С. усі наведені в прикладі статті мають проблеми :С ВП:ЧНЄВ, ВП:В, ВП:НТЗ, і навіть в перших двух проблеми з КЗ. Це не привід дивитися на інші статті. Дивіться на правила та настанови. Дана компанія може пройти ВП:КЗО якщо будуть надані відповідні незалежні надійні джерела, що істотно висвітлюють дану фабрику (деталі ВП:НАД) --『  』 Обг. 10:46, 29 грудня 2018 (UTC)

Прохання про створення шаблону

Були колись такі Записки історично-філологічного відділу ВУАН, які припинили виходити 1931 року, і, наскільки я розумію, вони вже перебувають у суспільному надбанні. Загалом вийшло 26 томів. Я трохи їх поперечитував за адресою і вважаю, що їх можна сміливо використовувати для написання статей Вікіпедії, а зараз вони практично не використані. Навіть у деяких випадках там практично готові статті, або ж розділи до статей. Чи міг би хтось зробити шаблон для цього джерела за зразком {{ЕІУ|| }}?--Oleksandr Tahayev (обговорення) 12:31, 31 грудня 2018 (UTC)

Нагадую що для такого є ВП:ЗНШ. --ᛒᚨᛊᛖ (ⰑⰁⰃ) 03:28, 2 січня 2019 (UTC)

Дякую, у нас взагалі важко зорієнтуватись.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 10:55, 3 січня 2019 (UTC)

Чомусь не відображається фото у статті

Такий собі User:CommonsDelinker вилучив зі статті Яйцеклад фото, яке вилучено зі сховища WikiCommons. Дізнавшись про це, я поставив замість вилученого інше фото з того ж самого сховища. Але воно ніяк не хоче відображатись у галереї. Подивіться статтю, будь ласка, хто в цьому петрить. В чому там справа? В. Николов (обговорення) 19:29, 3 січня 2019 (UTC)

Виправлено. Імовірно, замість однієї з латинських літер у назві файлу Ви надрукували дуже схожу кириличну. --Рассилон 20:59, 3 січня 2019 (UTC)
Щиро дякую! В. Николов (обговорення) 06:57, 4 січня 2019 (UTC)

Хибні інтервікі

Чи нема способу запобігти хибним інтервікам? Наприклад статтю стакан вдруге пов'язали з нім. Trinkglas і фр. verre, скасувавши всі мої редагування, а вчора Тазове дно один баварець (української він, природно, не знає) чомусь пов'язав з англ. Aperture of pelvis (Апертура таза), а нім. Тазове дно пов'язав з Діафрагма таза (це різні речі, в рувікі і в англовікі неточність). Пробував обговорювати на Вікіданих — безрезультатно. Може, є якийсь код для вставки на сторінку? Наперед вдячний --В.Галушко (обговорення) 21:14, 16 грудня 2018 (UTC)

@В.Галушко: Перепрошую за пізню відповідь, лише зараз помітив. Ні, у Вікіпедії немає таких шаблонів, які б забороняли прив'язувати статтю до певного елемента. Натомість на Вікіданих є властивість P1889: не плутати з, яку можна поставити на два елементи, які лише незначно відрізняються та часто плутаються — він стає на заваді сліпому об'єднанню. Втім, у випадку з Тазовим дном, де на Вікіданих немає консенсусу, варіант з тим, щоб залишити всі інтервікі, виглядає все ж кращим за штучний поділ інтервікі — а якщо в нас чи бодай в якійсь іншій вікі будуть дві статті, тоді й матиме сенс поділ — NickK (обг.) 00:27, 25 січня 2019 (UTC)
@NickK: з тазовим дном поки вдалося розібратися, об'єднали діафрагму таза з інших розділів з нашим тазовим дном (хоча термінологічно це невірно, з погляду змісту статей це слушніший відповідник). Зі стаканом марно: знову об'єднали рос. стакан зі склянками, а наша стаття стакан стала інтервікі-сиротою. Може через те, що з університетської лави впевнені, що a glass це «стакан», а «стакан» це a glass і ніщо інше. Не знаю, чи допоможе властивість P1889: підозрюю, що на такі дрібниці редактори часто уваги взагалі не звертають. --В.Галушко (обговорення) 00:52, 25 січня 2019 (UTC)
@В.Галушко: Тут, знову ж, було б добре знайти ще одну вікі, яка розділяє стакан і склянку, та виділити два елементи. У цьому випадку елемент склянки фактично буде підкласом стаканів — NickK (обг.) 01:01, 25 січня 2019 (UTC)
поки приєднав Стакан до Q17370233: шклянка. --В.Галушко (обговорення) 23:10, 25 січня 2019 (UTC)

Шукаю шаблон

Прохання нагадати назву шаблону, який ставиться у статтях, які мають загальносвітове значення, але висвітлюють питання лише з точки зору особливостей в Україні. --Perohanych (обговорення) 21:09, 6 січня 2019 (UTC)

{{глобалізувати}} --Basio (обговорення) 21:13, 6 січня 2019 (UTC)
{{україніка}}--Albedo (обговорення) 17:17, 14 лютого 2019 (UTC)

Російський Крим

commons:File:Venezuela president recognition map 2019.svg обговорення щодо Криму Я не знаю як культурно пояснити що це порушення НТЗ, та видання суперечливих фактів, тому прохання допомогти.--『  』 Обг. 09:35, 29 січня 2019 (UTC)

Правильне розташування нагород (ордена, медалі часів СРСР)

Прошу допомогти в оформленні статті. При розташуванні шашечок нагород в шаблоні «Вчений», шашечки стали в стовбчик. Як їх розташувати компактно, в рядок? Чи є якісь правила їх розташування взагалі? Чому один шаблон медалі займає цілий ряд і нічого за ним дописати не можна (текст назви та посилання на медаль), а інший шаблон стає нормально (Приклад: у вказанній статті в пункті «Нагороди»: стоїть шаблон «Орден Червоної Зірки» за ним посилання-текст в один ряд, а «Медаль за бойові заслуги» займає цілий ряд)? — Це написав, але не підписав користувач Prichina (обговореннявнесок).

Prichina, використайте шаблон {{ряд2}}. Приклад використання цього шаблону я навів у Кухта Костянтин Якович. Порядок нагород треба вивчати окремо — кожна з них має опис свого статусу (перед якою нагородою та після якої вона має розміщуватися). --VoidWanderer (обговорення) 13:52, 29 січня 2019 (UTC)
VoidWanderer Дякую за шаблон {{ряд2}}. Може ви знаєте відповідь і на другу частину мого питання: Чому один шаблон медалі займає цілий ряд і нічого за ним дописати не можна (текст назви та посилання на медаль), а інший шаблон стає нормально (Приклад: у вказанній статті в пункті «Нагороди»: стоїть шаблон «Орден Червоної Зірки» за ним посилання-текст в один ряд, а «Медаль за бойові заслуги» займає цілий ряд)? Це нижче по тексту статті, в рубриці «Нагороди».— Це написав, але не підписав користувач Prichina (обговореннявнесок).
Ці шаблони просто по-різному написані. В ідеалі, вони мали б поводитися однаково. --VoidWanderer (обговорення) 14:10, 29 січня 2019 (UTC)

VoidWanderer В чому різниця? Може переписати шаблони? Це реально?— Це написав, але не підписав користувач Prichina (обговореннявнесок).

якщо поставити Особа дані беруться з вікіданих, перероблювати потрібно лише так, щоб була змога брати дані з вікіданих. А от в науковця проблеми, що були описані на його СО. --『  』 Обг. 15:42, 29 січня 2019 (UTC)

Тут проблема не тільки і не стільки в шаблоні «Особа», як у шаблонах нагород, які навіщось використовують тег <imagemap>.Я переробив один шаблон так, щоб він використовував ту ж розмітку, що й деякі інші, але вийшло отаке (треба ще перенести той шаблон у новий рядок і поставити маркер списку, щоб було нормально). Питання в тому, скільки статей використовують цей шаблон поза карткою, і чи не буде поламано надто багато статей, якщо я перероблю всі такі шаблони?--Piramidion 01:15, 30 січня 2019 (UTC)
а не краще зробити шаблон спеціально для карток, а інший нехай залишається для статей? --『  』 Обг. 07:39, 30 січня 2019 (UTC)
Тоді це будуть два візуально ідентичні шаблони з різним кодом. Простіше переробити вже наявні, щоб їх можна було використовувати як у картках, так і в статті (деякі з них, по факту, вже так і працюють, просто є різнобій у використаній для цього вікірозмітці). Наявність одного шаблону, який можна використовувати і там і там є однозначно кращою, все впирається радше в те, чи не спричинять такі виправлення масових помилок у статтях. І взагалі мені здавна не подобається той код для карток з використанням {{{!}} як отут: Шаблон:Медаль Золота Зірка#Приклад. Це надзвичайно контрінтуїтивно і дуже складно для новачків. Питання в тому, наскільки реально це оптимізувати.--Piramidion 08:17, 30 січня 2019 (UTC)
У росіян, до речі, ця проблема відсутня (можна подивитись у цій же статті). Взагалі невідомо звідки в укрвікі взялася ідея використовувати <imagemap> — в інших вікі такої практики начебто немає.--Piramidion 08:20, 30 січня 2019 (UTC)
якщо не помиляюсь, то це зі старих шаблонів англвікі взялось. Не знаю мені простіше написати все з нуля, чим шукати помилки в чийомусь коді. Якщо є виправлення, то можна протестувати на помилки. Тести я люблю. --『  』 Обг. 09:31, 31 січня 2019 (UTC)
Я поки що виправив лише один шаблон, інші поки не чіпав. От якби був якийсь спосіб вивести всі включення шаблону, де він розташований за межами картки — тоді б усі такі шаблони переробив.--Piramidion 09:38, 31 січня 2019 (UTC)
@Piramidion та AlexKozur: Перепрошую, лише зараз помітив. Imagemap там з тих часів, коли це був єдиний спосіб послатися з зображення не на сторінку його опису, а на іншу статтю. Зараз це нормально реалізується через опис файлу, тож imagemap уже неактуальне — NickK (обг.) 15:06, 10 лютого 2019 (UTC)

Недолік у шаблоні

Є досить популярний шаблон {{National football squad start (goals)}}, але десь у ньому є помилка, через що кожен наступний такий шаблон стає меншим за попередній, приклад див. тут. І в такому випадку довгі списки, як от Чемпіонат світу з футболу 2018 (склади команд) дуже псуються і неестетично виглядають у нижній частині. Здавалося б шаблон зовсім короткий і без будь-яких складних конструкцій, але десь заховане зло ). Може хтось помітить, я був би дуже вдячним. --YarikUkraine (обговорення) 15:27, 30 січня 2019 (UTC)

Виправлено Якийсь, даруйте на слові, профан у веб-дизайні обгорнув таблицю в іншу, однокоміркову таблицю лише задля стилів CSS, що є поганим стилем. --Рассилон 20:42, 30 січня 2019 (UTC)
Дуже дякую --YarikUkraine (обговорення) 00:55, 31 січня 2019 (UTC)
Також дуже дякую! --『  』 Обг. 09:34, 31 січня 2019 (UTC)

Категорія надпопулярні статті

Вітаю!

Підкажіть будь ласка, критерії встановлення категорії Надпопулярні статті?

Просто, стаття Геморой за статистикою має не менше відвідуувань ніж Перша медична допомога? Однак категорія НпС є тільки у ПМД, чому?

З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 14:11, 6 лютого 2019 (UTC)

Можу припустити (однак, це лише припущення), що категорія додається, коли стаття потрапляє до першої сотні за відвідуваністю. Тобто:
  • Стаття Перша медична допомога у 2011 році за відвідуваністю входила до першої сотні. Зараз вже не входить, але категорія лишилася.
  • Стаття Геморой ніколи не потрапляла до першої сотні, тому в ній цієї категорії нема (хоча зараз її відвідуваність вища, ніж у ПМД).
--Olvin (обговорення) 11:54, 7 лютого 2019 (UTC)
Вдячність за пояснення, користувач:Olvin! Можливо категорію НпС потрібно прибрати (чи залишити)? Можливо є такалюдина, яка може підказати. З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 13:39, 7 лютого 2019 (UTC)

Де знайти інфобокси (шаблони) для статей?

Доброго вечора, знайшов лише Infobox company Чи вони стандартні на всіх вікі? 46.202.81.40 15:24, 9 лютого 2019 (UTC)

Категорія:Списки шаблонів, Категорія:Шаблони:Картки, Вікіпедія:Шаблони/Картки. --『  』 Обг. 15:31, 9 лютого 2019 (UTC)

Перегони

Вітаю. Може я один тут такий, але мені не дуже подобається, що у нас у шаблоні {{Змагання Вікіпедій}} стоїть файл про перегони з В'єтнамською вікі. Хочу попросити людину, який не так це лінь робити як мені, щоб зробила файл про перегони укрвікі з портвікі. Звертався до автора того файлу і файлу Файл:Перегони укр швед.gif користувача DenysZ з цим проханням місяць, але той зараз не відповідає. Можливо, щось сталося або просто людина не має часу це зробити. Тож звертаюся до інших. Буду вдячний!--DiMon2711 19:02, 9 лютого 2019 (UTC)

Теж нещодавно звернув на це увагу, і думав було зробити, але, на жаль, бракує знань в роботі з gif. --Gzhegozh (обговорення) 21:52, 9 лютого 2019 (UTC)
@Димон2711: Перегляньте {{Змагання Вікіпедій}}, я створив новий файл. За стилем трохи відрізняється, але, гадаю, кращий за неактуальне зображення. --Gzhegozh (обговорення) 22:22, 9 лютого 2019 (UTC)
@Gzhegozh: ну звісно, що краще. Дуже дякую. Також Ваш пінг чомусь не спрацював. Можливо, Ви коли писали текст спочатку забули підписатись. Ще раз дякую!--DiMon2711 22:34, 9 лютого 2019 (UTC)
@Димон2711: Так, забув підписати. Будь ласка! --Gzhegozh (обговорення) 22:35, 9 лютого 2019 (UTC)

Мовна панель

Чи може хтось підказати, як налаштувати повну мовну панель ліворуч від сторінки, а не скорочений перелік? Дякую! --Gzhegozh (обговорення) 21:52, 9 лютого 2019 (UTC)

@Gzhegozh: Це можна змінити в налаштуваннях вкладка "Зовнішній вигляд" в кінці сторінки е розділ "Мови" треба зняти галочку --Shakal07обг. 08:19, 10 лютого 2019 (UTC)
@Shakal07: Дуже дякую! --Gzhegozh (обговорення) 09:02, 10 лютого 2019 (UTC)

Файл

Шаблон захворювання з даними вікісховища

Вітаю!

У статті галакторея додав шаблон ЗАХВОРЮВАННЯ, і там зявилось таке: Галакторея на Вікісховищі

Але відкривається категорія Мастит у тварин - жодного натяку на галакторею (вже не кажу "чому тільки у тварин?"). Підкажіть будь ласка як це прибрати з шаблону хвороби у даній статті? З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 19:58, 11 лютого 2019 (UTC)

Який чудик не це додав у вікіданих. Вилучив.YesТак Зроблено --Yukh68 (обговорення) 20:04, 11 лютого 2019 (UTC)
Вдячний :) З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 20:32, 11 лютого 2019 (UTC)

Категорія:Бронхолітки

Вітаю! Створено категорію Категорія:Бронхолітики - але там автоматом додалась підкатегорія «Посилання на категорію Вікісховища відрізняється від властивості Вікіданих», те що прочитано про цю категорію нічого мені не підказало що це означає і чи його потрібно виправляти, підкажіть будь ласка?

З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 20:37, 11 лютого 2019 (UTC)

@Всевидяче Око: у категорії стояв шаблон {{commons cat|Бронхолітики}}, а на Вікіданих стоїть категорія Bronchodilators. Тобто на Вікіданих категорія стоїть одна, а в самій категорії інша. YesТак Зроблено Виправив. Тепер цієї категорії там немає.--DiMon2711 20:45, 11 лютого 2019 (UTC)
Тобто потрібно брати англомовну назву для даних сховища. Вдячний :) З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 20:56, 11 лютого 2019 (UTC)

Формат редагування

Вітаю! Сьогодні змінився формат редагування: виділяє окремі елементи кольором, у мобільному варіанті самочинно видаляється текст. Просьба підказати, як позбавитися цього. Наперед вдячний --В.Галушко (обговорення) 12:07, 13 лютого 2019 (UTC)

А може бути, що це ви увімкнули підсвічування синтаксису оцією кнопкою: OOjs UI icon highlight? --Ата (обг.) 21:14, 13 лютого 2019 (UTC)
@Ата: дякую за слушну пораду! Був спантеличений обіцянкою якогось нового формату від 13 лютого, та іще водночасними змінами на двох різних пристроях. На цю кнопку досі уваги не звертав. На мій погляд, недозволенна розкіш в умовах малої оперативної пам'яті. --В.Галушко (обговорення) 21:40, 13 лютого 2019 (UTC)
В.Галушко, а де ви зустріли таку обіцянку? --Ата (обг.) 16:33, 14 лютого 2019 (UTC)
@Ата: здається в Tech News: 2019-07 у технічній Кнайпі. Подумав, що це якась чергова примха програмістів. --В.Галушко (обговорення) 16:49, 14 лютого 2019 (UTC)
То там ішлося тільки про оновлення рушія Медіавікі (вони щотижня якісь дрібні поправки вносять) і шаблонів-повідомлень для статей. Наразі з відчутних змін тільки оця панель інструментів з кнопкою підсвічування синтаксису, до якої я ніяк не звикну, але вона з'явилась не вчора ) -- Ата (обг.) 17:08, 14 лютого 2019 (UTC)

Пропоную змінити назву статті

Український платіжний простір не відповідає стандарту найбільш поширених і зрозумілих назв.

Пропоную змінити на ПРОСТІР (платіжна система). 178.92.186.26 07:35, 14 лютого 2019 (UTC)

Еквайринг чи Еквайринґ ?

Проблема із сертифікацією

Добрий вечір! У статті Say My Name (Девід Гетта, Бібі Рекса, Джей Бальвін) у розділі сертифікації пише помилку "бракує операнду для *". В англвікі чомусь все працює. Що не так, не розібрався. Може, хтось інший знає? Буду вдячний!--DiMon2711 21:04, 15 лютого 2019 (UTC)

@Димон2711: Для початку варто узгодити назви країн, які в шаблоні {{Certification Table Entry}} визначаються англійською («France»), а на підсторінці {{Certification Table Entry/Region}} — українською («Франція»). Можливо, причина помилки не в цьому, але локалізувати місце помилки без такого узгодження важкувато. --Olvin (обговорення) 17:37, 19 лютого 2019 (UTC)
@Olvin: Ви напевне щось переплутали, бо коли я ввів до шаблону Certification Table Entry замість Франція France, то вибило помилку, що такого регіону немає. Але менш з тим, виявляється проблема була в тому, що параметр salesamount був у шаблоні {{Certification Table Bottom}}, а потрібно було {{Certification Table Entry}}.--DiMon2711 17:58, 19 лютого 2019 (UTC)
@Димон2711: Вважаю, що не переплутав: зараз повідомлення про помилку нема, однак стаття потрапляє в приховану Категорія:Certification Table Entry використано для непідтримуваного регіону. Це не є причиною тієї проблеми, яку описували Ви. Це інша біда. --Olvin (обговорення) 18:08, 19 лютого 2019 (UTC)

Доброго вечора! Хто має змогу локалізувати та розгорнути в УкрВікі додаток Twinkle? Хай може закоментувати те, чого в нас ще нема… --Рассилон 22:32, 18 лютого 2019 (UTC)

взагалі також про це думав, але якщо додаток буде в просторі MediaWiki. Інакше сенсу від нього мало. --『  』 Обг. 22:42, 18 лютого 2019 (UTC)
Згідно з інструкцією, він і так має встановлюватися у простір MediaWiki. --Рассилон 07:09, 19 лютого 2019 (UTC)
@AlexKozur: Даруйте, забув Вас пропінгувати ). То що скажете? Чи спочатку треба ухвалити спільнотою всі ці критерії для шаблонів? --Рассилон 20:52, 19 лютого 2019 (UTC)
я лише за, хоча використовую інший інструмент. З чим питанням краще звернутися до адміністраторів інтерфейсу. --『  』 Обг. 21:51, 19 лютого 2019 (UTC)

Перейменування облікового запису

Вітаю. Думав про перейменування облікового запису, бо іноді редагую інші вікі, часто редагую вікідані, а для деяких користувачів там кирилиця є проблемою. Але менш з тим. Суть у чому, як можна перевірити, чи подібного облікового запису немає в інших вікі? Бо не дуже хочеться бути, наприклад User:Dimon~ukwiki. Чи воно автоматично це показує?--DiMon2711 23:10, 18 лютого 2019 (UTC)

@Димон2711: Див. Вікіпедія:Перейменування користувачів.
Коли подаєте запит на перейменування, у ньому зазначаєте бажане ім'я. Варто перевірити, що воно не зайняте (перевірка глобальна). Ну і перейменовують люди, не роботи. Як щось буде не так — мають сказати. --Olvin (обговорення) 12:29, 19 лютого 2019 (UTC)
Той інструмент перевірки, схоже, не працює.--Piramidion 18:06, 19 лютого 2019 (UTC)
Спробуйте ввести бажане ім'я на сторінці Спеціальна:Створити обліковий запис — воно там одразу показує, чи це ім'я вже зайняте, чи ні (якщо зайняте — з'явиться червоне попередження).--Piramidion 18:05, 19 лютого 2019 (UTC)
@Piramidion та Olvin: Дякую! Подав запит. Але таке питання, через який час це повинно статися? Де я можу знайти сам запит, бо у стюардів не знайшов? Дякую!--DiMon2711 23:03, 19 лютого 2019 (UTC)

Чи заслуговуе професія мебляр бути незалежною від професії столяр?

Дорогі читачі. Вже багато років працюю над інформаціею звязаною з виробництвом реставрацією і ремонтом меблів. Було написано багато статтей на ці теми. Зовсім недавно шукав на wikipedia інформацію про професію мебляр і навчальні заклади де готують спеціалістів меблярів. Та нажаль такої інформації не знайшов (як не дивно) хоча тема досить таки обширна. Виникло питання чому адже професія досить цікава і поширена? Дійшов висновку що в вікіпедії про це ще ніхто не писав і вирішив написати коротку статтю на тему "Мебляр". Редактори wikipedia зробили переадресацію цієї статті на статтю "Столяр". Як ви вважаете наскільки справедливим є рішення редакторів wikipedia? — Це написав, але не підписав користувач Abameblab (обговореннявнесок) 20:52, 23 лютого 2019 (UTC).

Це різні професії хоч і сильно перетинаються. Столяр не обовязково виготовляє меблі, а мебляр може робити меблі не лише з дерева. Тому стаття має право на життя. П. С., я деякий час працював меблярем, тому знаю про що кажу. --August (обговорення) 21:08, 23 лютого 2019 (UTC)
Однозначно заслуговує — асортимент їхніх виробів не тотожний. --Nina Shenturk (обговорення) 18:58, 25 лютого 2019 (UTC)

Інтервікі сторінки користувача

Доброго дня! У мене таке питання — як «з'єднати» свою українську сторінку користувача з аналогічною сторінкою в іншій вікі, де я теж зареєстрований під тим самим ніком? Бачив, що у деяких користувачів такі сторінки є на багатьох мовних розділах. Проте досі не розібрався в налаштуваннях, як це зробити--Гуманіст (обговорення) 19:45, 26 лютого 2019 (UTC)

Вставляєте у низ статті [[en:User:Гуманіст]] для англвікі. Для інших мовних розділів en замінюєте на код мови.--DiMon2711 20:09, 26 лютого 2019 (UTC)
можна ще зробити єдиний обліковий запис для усіх вікі [2] --『  』 Обг. 22:16, 26 лютого 2019 (UTC)
Єдиний обліковий запис не треба «робити», він і так у всіх є і означає лише те, що той самий логін і пароль дійсні у всіх проектах. --Ата (обг.) 13:31, 27 лютого 2019 (UTC)

Дякую, @Dimon2711:! Зробив посилання на своїй сторінці, усе вийшло. Але чому тоді не відображається мовне інтервікі зліва, як у статтях? Наприклад, на Вашій сторінці видно посилання й у тілі самої сторінки, й інтервікі зліва:) Може я чогось не розумію, чи просто мені як власнику цієї сторінки цих застосувань не видно?--Гуманіст (обговорення) 10:00, 27 лютого 2019 (UTC)

@Гуманіст: зайшов на Вашу сторінку користувача і зліва є напис "Русский". У мене на СК я також бачу ті написи. Гляньте ще раз. Можете спробувати зробети нульове редагування (натискаєте редагувати код і одразу зберегти). З повагою,DiMon2711 11:43, 27 лютого 2019 (UTC)
Я думаю, ви вже помітили, що коди типу [[en:User:Гуманіст]] дає посилання на енвікі на бічній панелі, а код з двокрапкою, [[:en:User:Гуманіст]], дає посилання в тілі сторінки. --Ата (обг.) 13:31, 27 лютого 2019 (UTC)

Також можна створити сторінку користувача на Мета-вікі: те, що ви напишете на meta:User:Гуманіст, буде з'являтись у всіх Вікіпедіях на вашій сторінці користувача, якщо немає створеної локальної сторінки. --Ата (обг.) 13:31, 27 лютого 2019 (UTC)

Всім дякую, все вийшло!--Гуманіст (обговорення) 13:57, 27 лютого 2019 (UTC)

Вітаю! Треба змінити мапу Росії на мапу Криму. --Mitte27 (обговорення) 03:13, 27 лютого 2019 (UTC)

Змінив мапу за допомогою параметра кр. Проте у код я не лазив, тому не знаю чому береться якраз мапа Росії для Криму. --『  』 Обг. 03:20, 27 лютого 2019 (UTC)
Дякую за допомогу. --Mitte27 (обговорення) 03:21, 27 лютого 2019 (UTC)

Щось із цими шаблонами не так. Свіжий приклад: Гаяне Хачатурян. Додає категорію "Померли у Тбілісах" замість "Померли у Тбілісі". Я розумію, чому там помилка, але, можливо, у когось є варіанти, як її виправити? Тбілісі це ж не єдине місто, яке не змінюється за відмінками. Є ще Триполі, Кігалі, Мбабане, коротше кажучи, кожен варіант окремо прописувати не варіант. Буду вдячний!--DiMon2711 21:36, 27 лютого 2019 (UTC)

@Dimon2711: Див. Обговорення шаблону:Локатив. Там давня проблема, і шляхів її вирішення не видно. --Olvin (обговорення) 23:22, 27 лютого 2019 (UTC)
Я теж давно відмовився від цих шаблонів. Як вже сказав Olvin, використовую вікідані за замовчанням, або вношу вручну.--Стефанко1982 (обговорення) 08:28, 28 лютого 2019 (UTC)

Відкотити відкіт

Вітаю! Допоможіть будь ласка - не знаю яким чином мені вдалось відкотити мої редагування, чи можна відкотити відкіт і взнати що саме було зроблено що трапився відкіт редагувань - стаття Анальгін

З повагою --Всевидяче Око (обговорення) 21:54, 28 лютого 2019 (UTC)

P/S/ Відкіт скасував - але цікаво що не так натиснув :-( — Це написав, але не підписав користувач Всевидяче Око (обговореннявнесок) 21:57, 28 лютого 2019 (UTC).

@Всевидяче Око: Майже місяць тому разом з правами патрульного Ви отримали права відкочувача. Детальніше про швидкий відкіт тут — ВП:ШВ. --Рассилон 22:06, 28 лютого 2019 (UTC)
Вдячний! МОжливо я невірно висловився -мені невідомо що саме було натиснуто що трапився відкіт усіх моїх редагувань(до того як як вдалось скасувати мною ж зроблений відкіт)? З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 22:10, 28 лютого 2019 (UTC) (Підпис не постатвив так як до 5 хвилин його написав :) )-Всевидяче Око (обговорення) 22:11, 28 лютого 2019 (UTC)

Шаблон -Interventions infobox -

Вітаю! Вставляю зображення у шаблон

{{Interventions infobox | Name = Назва втручання | Image = Файл_зображення.jpg | Caption = Опис зображення. | ICD10 = {{ICD10|O|0}} | MeshID = | MedlinePlus = | OPS301 = | OtherCodes = }}

Воно не відображається, вставляю просто у статтю наявне. Це уже не вперше, тому прошу підказати якщо це можливо:

зараз йде мова про плазмафарез (про всяк випадок це зображення Plasmapheresis.jpg) З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 13:26, 4 березня 2019 (UTC)

@Всевидяче Око: я зробив одне невеличке редагування у шаблоні, але сумніваюся, що саме воно допомогло. У плазмафарезі вставив файл і все працює. Може це Ви десь помилку допустили? Зараз ще трохи поексперементую.--DiMon2711 13:51, 4 березня 2019 (UTC)
Відкотив своє останнє редагування у шаблоні. Нічого у статті не змінилося, навіть після нульового редагування. Все-таки це Ви помилку десь допустили.--DiMon2711 13:54, 4 березня 2019 (UTC)
Вітаю! Вдячність Вам! Можливо, наче вставляв так як зараз у шаблоні є. Зараз пошукаю, де ще таке у мене було -там точно є зображення, але не відображається і відпишусь тут. Мені видається це повязано із правами чи правилами(це лише здогадка) З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 14:41, 4 березня 2019 (UTC)

- Віднайшов, Холецистектомія - така ж ситуація, знайду ще, відпишусь. Якщо Ви знайдете помилку, підкажіть будь ласка яку саме. З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 14:46, 4 березня 2019 (UTC) P.S.Спробував Трансплантація нирки - не показує- можливо помилка, але яка?

@Всевидяче Око: Image з великої букви повинно бути--DiMon2711 14:59, 4 березня 2019 (UTC)
#000000, помилка ще та :-( Дуже вдячність велика Dimon2711! З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 15:03, 4 березня 2019 (UTC)

@Dimon2711: Мабуть Ваше маленьке редагування шаблону потрібно повернути- перестало переносити текст підпису для зображення у шаблоні (наприклад Конікотомія), а не було цього раніше. З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 15:33, 4 березня 2019 (UTC)

Доброго дня! @Всевидяче Око: якщо ще щось знайдете пінганете. Шаблон було оновлено. --『  』 Обг. 16:01, 4 березня 2019 (UTC)

І шаблон тепер бере деякі дані з Вікіданих. ICD10, ICD9 та зображення. Можливо є ще, що можна додати. Та й не завадило б його перейменувати на Шаблон:Картка:/якась назва українською Interventions/ --『  』 Обг. 16:09, 4 березня 2019 (UTC)

Доброго дня Д/А! Знайду - пінгану:) Щодо перейменування - задумався, як універсальніше це перекласти … Думаю сходити до проекту медицини- запитати думки. З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 16:27, 4 березня 2019 (UTC)

Вітаю! Треба відремонтувати картку. --Mitte27 (обговорення) 03:31, 5 березня 2019 (UTC)

Виправлено: прибрав зайві GET-параметри в одному з посилань на Вікіданих. --Рассилон 07:10, 5 березня 2019 (UTC)

Please verify if correct Ukrainian

Hi, please verify if the table header (Хет-трики table) is correct Ukrainian: Ліга 1 2018—2019#Хет-трики. If not, feel free to correct it. TIA --Sb008 (обговорення) 18:01, 6 березня 2019 (UTC)

@Sb008: yes, all is correct. But "March" will be "березень", and "10 March" will be "10 березня".--DiMon2711 18:08, 6 березня 2019 (UTC)
@Dimon2711: Thanks for the quick response. You absolutely correct about the date. I was so focused on the header, I forgot, contrary to the dates within the table, to add the conversion part for the date below the table in my script. --Sb008 (обговорення) 19:28, 6 березня 2019 (UTC)

Translation needed.

Can someone please translate the following phrase for me: "К'єво were deducted 3 points after being found guilty of false accounting." The phrase is needed as a "note" in the table of the Італійська Серія A 2018—2019. TIA --Sb008 (обговорення) 17:59, 8 березня 2019 (UTC)

«К'єво покараний зняттям трьох очок за доведені фінансові махінації». --Fessor (обговорення) 18:12, 8 березня 2019 (UTC)

Need another translation.

Can someone please translate the following phrase for me: "Ineligible for qualification". It applies for Рубiн in the table of the Чемпіонат Росії з футболу 2018—2019. TIA --Sb008 (обговорення) 18:05, 9 березня 2019 (UTC)

"Не може бути кваліфікований"--DiMon2711 18:49, 9 березня 2019 (UTC)

Неадекватне патрулювання

Створив статті, EXIMpay i Ощад Pay. Юзер Dimon2711 зразу поставив їх на видалення. Не на доопрацювання, не на виправлення помилок - а зразу на видалення. з такими патрульними ніхто крім вас самих не буде писати на вікіпедії, коли витрачений час і внесок банально ідуть в смітник. ще хотів зробити кілька статей про інші платіжні системи (Мі Пей, UnionPay QuickPass) але мабуть не буду, бо знову хтось напише що "рекламую". жесть одним словом. Vegan.ua (обговорення) 14:49, 11 березня 2019 (UTC)

@Vegan.ua: На жаль, у даному випадку я змушений погодитися з к-чем Dimon2711, оскільки створені Вами статті порушують (принаймні у версіях станом на час номінації) правило ВП:Реклама. Якщо це не так, то підтвердьте, будь ласка, енциклопедичну значимість предметів даних статей незалежними, вторинними ВП:АД. --Рассилон 15:09, 11 березня 2019 (UTC)
@Vegan.ua: вітаю. Вибачте, якщо я Вас чимось образив, але статті справді рекламні. Я б Вам детально все розписав, але, зазвичай, такі статті створюються і через секунду за них забули, а реклама нікуди не дівається. Тому одразу номінував на швидке вилучення і написав Вам на сторінку обговорення. Проте швидке вилучення не таке вже й швидке, як здається. Адміністратори можуть днями не реагувати. Тому у Вас завжди є принаймні 2 години на доопрацювання. Прошу Вас ознайомитися з правилами, які я скинув Вам на сторінку обговорення і переписати статті відповідно до них. З повагою, DiMon2711 16:05, 11 березня 2019 (UTC)
А от я особисто, навпаки, на жаль змушений підтримати користувача @Vegan.ua:. Оскільки щойно трапився випадок, скажемо так, неправомірного втручання к-ча Dimon2711 з цілком помилковим перейменуванням, подвійним відкотом і вилученням статті Людвік Цвіклінський, створеної буквально за півгодини до цих "дружніх" дій (помилки Dimon2711 не визнав і не визна́є досі), а ще бачу подібне на Tabletki.ua. Складається враження, що користувачу цілком байдужа чужа праця. Я б міг зрозуміти, якби від створення статті минув місяць чи хоча б тиждень. Але тут відлік на хвилини! Думаю, підказувати саме йому використання інструмента wikistream було грубою помилкою. Не знаю, чи позбавлення користувача прав патрульного щось дасть, але якщо хтось номінує - я 100% підтримаю. Mykola Swarnyk (обговорення) 09:40, 29 березня 2019 (UTC)

Шаблони нагород

Створив Шаблон:Орден «Мадарски конник» (шаблон нагороди), який підтягує відповідну Категорія:Кавалери ордена «Мадарски конник» (категорію), з ВД, а ось інший шаблон відповідну категорію у статті не створює. Хотілось би зрозуміти як це виправити. Дякую. --Mitte27 (обговорення) 23:00, 18 березня 2019 (UTC)

Робіть прив'язку — і статей, і категорій, і шаблонів,всього — у Вікіданих, і посилання-інтервікі, і назви-сутностей, — відповідні!!! ru-шаблони є застарілі-непотрібні, якщо у ВД заповнено коректно Твердження-поле шаблону... і шаблон-картка хапає Цю Властивість-Твердження Вікіданих Сам!!!--Avatar6 (обговорення) 17:44, 27 березня 2019 (UTC).
Прив'язка зроблена, але категорія все одно не працює. Може ви допоможете? --Mitte27 (обговорення) 22:29, 27 березня 2019 (UTC)
Елементи даних категорій, шаблонів і статей ідентичні--DiMon2711 12:06, 28 березня 2019 (UTC)
-зробив посилання через шаблон {{q}} у Вашому дописі, перепрошую. І категорії, і іконки нагород, проставляють шаблони-картки осіб, якщо вони беруть відповідне нагороді твердження Властивості P166: отримані відзнаки із відповідного Елемента Вікіданих, — і, навіть!, створення шаблону нагороди, у цьому випадку, немає потреби; принаймні так було до втручань різних спеціалістів до карток, чи в техпростір модулів, яким _щось зайве муляє робити танці з шаблонами-картками_.--Avatar6 (обговорення) 15:45, 30 березня 2019 (UTC)

Шаблон Велогонщик

Вітаю! У статті Тетяна Рябченко вставив шаблон, однак за роками спортсмен(ка) змінювала команди, взявши за взірець англомовну статтю вніс дані у шаблон - проте дані не відображаються (РІК-НАЗВА КОМАНДИ, РІК-НАЗВА КОМАНДИ, ..) Підкажіть будь ласка як змінити синтаксис у шаблоні, щоб дані було видно на екрані.

Також Зображення La Course 2017, Tetjana Rjabtsjenko.jpg не відображається у шаблоні?

З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 23:14, 19 березня 2019 (UTC)

там оформлення інакше, лише один параметр --『  』 Обг. 14:39, 20 березня 2019 (UTC)
Це можливо виправити чи залишити як є зараз? З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 21:17, 20 березня 2019 (UTC) P.S. Щойно побачив Ваше редагування -вдячний за допомогу! з повагою -Всевидяче Око (обговорення) 21:27, 20 березня 2019 (UTC)

У автошляхах Росії — коди доріг кирилицею чи латиницею?

Доброго дня, шановне панство! Маємо: Автомагістраль M1 (Росія) і Автомагістраль М10 (Росія). У першому випадку літера латиницею, у другому кирилицею. На додачу маємо таблички (приклад: і М10), що видають неоднакове зображення в залежності від того, кирилична літера чи ні (бо приклеюють значення параметра до імені SVG-файла). Як упорядкувати все це? Чи є якісь правила, якими послуговуватися? Дякую! --Yuriz (обговорення) 15:41, 21 березня 2019 (UTC)

В ру-вікі, із посиланням на локальне законодавство пишуть, що кирилиця, див. w:ru:Классификация автомобильных дорог в России починаючи з Разряд состоит из заглавных букв русского алфавита artem.komisarenko (обговорення) 01:28, 24 березня 2019 (UTC)

Обрізка фото

Доброго дня. Як можна обрізати фото в вікісховищі, чи це можливо підкажіть будь ласка дякую.--Tereador (обговорення) 12:56, 24 березня 2019 (UTC)

Доброго. Пошукайте в додатках (Налаштування → Додатки) інструмент CropTool. Він мав би вміти таке робити. Сам я ним не користувався, тому нічого не підкажу в цьому плані. Інший варіант — завантажити фото на комп'ютер і відредагувати його в редакторі, після чого ще раз завантажити на Вікісховище — або на те саме місце (якщо зміна незначна) або вже як новий файл, якщо доцільно мати його окремо.--Piramidion 13:06, 24 березня 2019 (UTC)
А як що це фото завантажене іншим користувачем то його можна обрізати і завантажити наново.--Tereador (обговорення) 13:42, 24 березня 2019 (UTC)
Якщо для статті, то може простіше шаблони {{Частина зображення}} чи {{Annotated image}} --『  』 Обг. 13:44, 24 березня 2019 (UTC)
Tereador, порада від Piramidion дуже слушна, інструмент C:Commons:CropTool — надзвичайно зручний:
  • можна обрати як завантаження поверх старого фото, так і створити новий файл;
  • можна як обрізати фото, так і здійснювати поворот на певний кут;
  • не треба щось зберігати на диск і наново вантажити на сховище;
  • інструмент сам проставляє необхідні шаблони, які говорять, що нове зображення — частина старого;
Тому дуже рекомендую — мінімум зусиль, все для зручності користувача. --VoidWanderer (обговорення) 14:29, 24 березня 2019 (UTC)
Ну і наведу приклад як воно працює:
Зверніть увагу, що тепер і в початковому фото інструмент вказав, що з'явилося похідне зображення, так і в новому фото вказано звідки воно було взяте. --VoidWanderer (обговорення) 14:33, 24 березня 2019 (UTC)
Добрий день я хотіва ще уточнити на рахунок цього файлу File:Defense.gov photo essay 090506-M-6023F-006.jpg як ви його обрізали ви вводили назву цьго файлу в програмі C:Commons:CropTool, дякую. --Tereador (обговорення) 08:41, 27 березня 2019 (UTC).
І як до цього віднісся автор зображення.--Tereador (обговорення) 08:45, 27 березня 2019 (UTC)
Нова кнопка у списку.
Tereador, для початку цей додаток C:Commons:CropTool потрібно активувати для свого облікового запису. Це дуже просто — тиснете посилання Activate CropTool! у розділі Setup. Після цього у вас у браузері поряд з кожним фото у Коммонз з'явиться нова кнопка — CropTool. Тиснете ту кнопку. і починаєте обрізку.
Всі файли у Вікі вільні. Їх можна модифікувати. Але якщо правка значна, краще створювати новий файл, а не виправляти оригінал. Автор зображення не зможе нічого заперечити, бо на це немає підстав. --VoidWanderer (обговорення) 12:28, 27 березня 2019 (UTC)
@Tereador: Як фотограф, скажу дещо про обрізку і як до цього ставляться автори фотографій. Деяким, звичайно, може бути цілком байдуже або вони нічого не помітять. Це при умові, що обрізка зберігає оригінал і створює лише окрему кропнуту версію. Але якщо ви завантажуєте обрізане фото поверх - там є купа застережень. І в цій інструкції є доволі підстав мати до обрізувальника претензії. Бажано уважно вивчити їх, і потім вам, ймовірно, не захочеться обтинати чи поліпшувати чужі фото. Я особисто, зіштовхнувшись із 3-ма—4-ма випадками обрізки моїх фотографій, завжди переконував (і у всіх крім одного випадках переконав) користувачів на Commons краще не робити цього. Сам завантажував інші кропнуті фотографії, якщо вже треба було. Старався формулювати мої звернення максимально дипломатично. Але всередині - мені звичайно хотілося повідривати обрізальнику руки-ноги. Майте це на увазі. Mykola Swarnyk (обговорення) 17:20, 27 березня 2019 (UTC)
Добрий день. Тоді для чого ця програма потрібна C:Commons:CropTool--Tereador (обговорення) 10:53, 28 березня 2019 (UTC)
Ну ви почитайте, там все написано. Але моя логіка така: по-перше — "сім разів відміряй", по-друге — з поганої фотографії нічого доброго не виріжеш. А добру різати просто не можна, адже вона кимось створена саме з такою композицією, рамкою і змістом, з історією, закладеною в ній. А якщо з другого боку - до автора не пробували написати? До речі, скільки ви заплатили за той кусок Paul Raven? $50? Чи більше? Mykola Swarnyk (обговорення) 09:47, 29 березня 2019 (UTC) Добрий день ви чого хамите я до вас нормально звернувася до речі.--Tereador (обговорення) 12:15, 29 березня 2019 (UTC) А ви починаєте дискотувати я не хочу сваритися, але я до вас нормально звернувся, дякую.--Tereador (обговорення) 12:19, 29 березня 2019 (UTC)
CropTool зручний, щоб з групових знімків вирізати портрет для головного зображення в статтю про людину, якщо нема нічого кращого ) --Ата (обг.) 11:26, 29 березня 2019 (UTC)
Ну хіба не з тих, які виставлені на продаж на якомусь платному ресурсі??? Хіба в "добропорядне" можна тягнути все і звідусіль? Не певен достеменно, але щось тут не так. (І вам добрий день). Якщо без переходу на особистості, то: а)чи звертались ви до автора знімка, з якого ви вирізали фрагмент (це п.5 критеріїв ВП:ДК)? б)чи це "малохудожній" (п.8) або "рекламний" (п.9) твір? Та мабуть ні, якщо автор виставив його на продаж за $500 то він навряд чи схоче просто опублікувати його (чи його фрагмент) у вільному доступі. Потім, припустити що це єдина прижиттєва знимка особи також важко. Самі прискіпливо перейдіться по всіх пунктах і побачите, що вам ніхто не намагається хамити. Просто закони такі противні, що не дають нам робити гарні справи за безкоштовно. Mykola Swarnyk (обговорення) 17:12, 29 березня 2019 (UTC)
Ви про яке фото? І яке ще добропорядне на Вікікомонз? Це тема взагалі про інше, для чого переходити на іншу тему! Чекав щодо особливостей використання CropTool і як результат ще одна флудотема... СО користувача не достатньо? Щодо файлу, то це КДВ п.2 про комерційну цінність: файл практично заявлений для продажі і навіть обрізане фото ~40% від оригіналу та ще й високої якості. --『  』 Обг. 20:19, 31 березня 2019 (UTC)

Видалення

Видалити мою статтю!!! Допоможіть що мені робити? Микола Бобрик НАЗАРІЙ (NAZARIY) — Це написав, але не підписав користувач Микола Бобрик (обговореннявнесок) 13:53, 26 березня 2019 (UTC)‎.

Вашу статтю вже номіновано на вилучення, обговорення триває тут. Висловлюйтеся «за» чи «проти» вилучення, аргументуючи їх чинними правилами УкрВікі та дотримуючись настанови ВП:ДІАЛОГ. --Рассилон 14:33, 26 березня 2019 (UTC)
Схоже, що не пройде за критеріями Вікіпедія:Критерії_значимості/Особи#Діячі_мистецтва. --Ата (обг.) 15:29, 26 березня 2019 (UTC)
Та чому ж. 2.4.2.1 підходить. --Alex Blokha (обговорення) 23:17, 26 березня 2019 (UTC)
Підходить один, а треба два-три. --Ата (обг.) 12:47, 28 березня 2019 (UTC)

Треба «вилікувати» картку. --Mitte27 (обговорення) 23:11, 26 березня 2019 (UTC)

@Mitte27: YesТак Зроблено--DiMon2711 23:25, 26 березня 2019 (UTC)
@Dimon2711: Знову те саме з карткою ). --Mitte27 (обговорення) 21:33, 27 березня 2019 (UTC)
@Mitte27: я був змушений відкинути свої редагування, бо зломалася картка у Наразбаєва. Зараз виправив по-іншому. І там і там картка наче працює. Зараз ще кілька статей гляну, щоб ніде не вискочила помилка.--DiMon2711 22:36, 27 березня 2019 (UTC)

Доброго дня! Питання японістам: підкажіть, будь-ласка, чому у всіх інших вікіпедіях називається Біраторі, а у нашій — Хіраторі? Дякую! --Yuriz (обговорення) 17:15, 27 березня 2019 (UTC)

@N.Português: володіє японською. N.Português, можете, будь ласка, прокоментувати? Дякую!--DiMon2711 17:25, 27 березня 2019 (UTC)
Поки перейменував, це могла б бути усталена українська назва, як це з Токіо (насправді Токьо) та Кіото (насправді Кьото), але в статті нема україномовних джерел. Тим часом чорним по білому らとりちょう. --塩基Base 21:40, 27 березня 2019 (UTC)
а МФА? Там хіба не bi?--『  』 Обг. 22:02, 27 березня 2019 (UTC)
Гугл-перекладач знизу (там де він на латиницю все переводить) пише bi, а на українську перекладає хі. Може, це через Вікіпедію, а може він десь у якісь іншій статті на іншому сайті таке побачив. Але за МФА там справді бі, тому це ми помилилися.--DiMon2711 22:38, 27 березня 2019 (UTC)

Категорія:Рекордсмени Книги рекордів Гіннеса

Вітаю!

Перейменував Категорія: Рекордсмени Книги рекордів Гіннесса на Категорія: Рекордсмени Книги рекордів Гіннеса.

Cтатті з цією категорією перебрано автоматом (AWB: категорія пошук Гугл), і в ручну, з переліку статей у самій категорії. Запитання — Чи вартує залишати ПЕРЕНАПРАВЛЕННЯ з «старої назви»? І чи є ще якісь застосунки щоб перевірити які статті ще містять категорію із старою назвою?

З повагою --Всевидяче Око (обговорення) 19:43, 27 березня 2019 (UTC)

Якщо тут Категорія:Рекордсмени Книги рекордів Гіннесса немає, то ніде немає.--DiMon2711 20:55, 27 березня 2019 (UTC)
Точніше, ніде немає включень, а посилання можуть бути, але то не таке страшне.--DiMon2711 21:01, 27 березня 2019 (UTC)
Тобто витерти перенаправлення можна сміло? З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 22:05, 27 березня 2019 (UTC)
Навіщо? Як видно, на це перенаправлення посилається одна стаття. Також це часта помилка і хтось може ненароком створити дублікат.--DiMon2711 09:14, 28 березня 2019 (UTC)
ОК. З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 11:10, 4 квітня 2019 (UTC)

Актуальність

Дуже корисно — Це написала, але не підписала користувачка Oksana0622 (обговореннявнесок).

@Oksana0622: можу я запитати, про що Ви?--DiMon2711 00:23, 29 березня 2019 (UTC)

Stiff Upper Lip Live

Добрий день оператори. Не можу написати статтю про Stiff Upper Lip Live стаття AC/DC, бо не правильне посилання напевно. Коли переходжу до сторінки Stiff Uper Lip Live посилання відкриває просто студійний альбом Stiff Upper Lip, і не можу зробити щоб червоне було посилання, допоможіть, дякую.--Tereador (обговорення) 08:58, 4 квітня 2019 (UTC). Бо посилання так стоїть що стаття існує а насправді її не має, дякую.--Tereador (обговорення) 09:02, 4 квітня 2019 (UTC)

Stiff Uper Lip Live завжди було червоне.--DiMon2711 11:34, 4 квітня 2019 (UTC)Вибачте ви не зрозуміли і ви трохи інакше написали. Там Stiff Upper Lip Live, і тому там посилання йде на Stiff Upper Lip на студійний альбом. І воно не пускає поміняти.--Tereador (обговорення) 12:08, 4 квітня 2019 (UTC). Там на статті AC/DC після розділу посилання є шаблон з розділом фільми та відео: і там пише Stiff Upper Lip Live але посилання стоїть на студійний альбом Stiff Upper Lip, ось так--Tereador (обговорення) 12:17, 4 квітня 2019 (UTC)

Доброго дня звертаючя ще раз, як зняти це посилання з Stiff Upper Lip Live, стаття AC/DC бо там вона переходить на на статтю Stiff Upper Lip як що це можна зробити, дякую.--Tereador (обговорення) 09:07, 5 квітня 2019 (UTC). Вибачте за торбування.--Tereador (обговорення) 09:09, 5 квітня 2019 (UTC)

@Tereador: Стаття Stiff Upper Lip Live зараз є перенаправленням на статтю Stiff Upper Lip. Якщо Ви замість перенаправлення хочете написати змістовну статтю про «Stiff Upper Lip Live», то Вам сюди (там натиснете кнопку «Редагувати» або «Редагувати код», як вам звичніше). --Olvin (обговорення) 09:23, 5 квітня 2019 (UTC)
@Tereador: Щоб не прибирати перенаправлення, зробив у статті червоне посилання. Можете створювати. --Mcoffsky (обговорення) 09:28, 5 квітня 2019 (UTC)

Шаблон, для персон

Доброго дня. Як за допомогою шаблона можна з вікідати витягнути дані про персону.
Наприклад відоме внутрішнє посилання Ім'я персони, як за допомогою шаблону сформувати рядок:
Ім’я персони — (Дата народження — Дата смерті) — діяльність
Спосіб застосування {{Назва шаблона|Ім'я персони}}
Вибачте якщо написав в не той розділ --Shakal07обг. 21:31, 4 квітня 2019 (UTC)

@Shakal07: Доброго ранку! Є шаблон {{Життєпис}}, але він бере ім'я персони винятково з назви сторінки. Його недоліки обговорюються тут: ВП:Статті-кандидати на вилучення/8 серпня 2018 § Шаблон:Життєпис. --Рассилон 04:50, 5 квітня 2019 (UTC)
Можна ще інакше зробити, але я не знаю як прописати subst для модуля--『  』 Обг. 06:37, 5 квітня 2019 (UTC)

Вікісховище

Доброго дня оператори. Хотів звернутися до вас про допомогу, як мені розблокувати свій обліковий запис у вікісховищі, користувач який заблокував мене ось Jdx, я писав до нього багато разів але він ігнорує, я хотів поговорити з ним але марно. Я визнаю що завантажував не вільні фото до вікісховища більше це не повториться, я обіцяю. Нехай буде просто обліковий запис, а на рахунок дозволів я буду звязуватися з авторами фото щоб його завантажити. Як що це можливо, я маю на увазі розблокувати обліковий запис, як що ні дякую, вибачте за незручності. Поговорити з цим автором Jdx я не можу, він ігнорує мої запитання.--Tereador (обговорення) 09:58, 9 квітня 2019 (UTC)

Tereador, для подачі заявки на розблокування використовуйте інструкції тут: c:Category:Requests for unblock.
Ніколи не вантажте невільні фото. Не додавайте адмінам роботи — у них її вистачає. Якщо вас заблокували, значить на те були підстави. --VoidWanderer (обговорення) 11:46, 9 квітня 2019 (UTC) Добрий вечір як подавати

заявку на цьому c:Category:Requests for unblock.--Tereador (обговорення) 17:09, 9 квітня 2019 (UTC)

Поставте на Вашу сторінку обговорення на Вікісховищі {{unblock}}--DiMon2711 04:36, 10 квітня 2019 (UTC)
Коли подаєте запит на розблокування — напишіть причини (приблизно так, як написали тут, починаючи з «я визнаю...»). Якщо не знаєте англійської, напишіть українською — адміністратори скористаються автоперекладачем, або покличуть когось, хто українську розуміє.--Piramidion 04:46, 10 квітня 2019 (UTC) Добрий день. Нічого не вийшло. Я намагався. Зробив майже 4 обговорення і все було відмовою. Напевно розблокувати не можливо бо на вікісховищі дуже жорсткі правила, дякую.--Tereador (обговорення) 11:33, 10 квітня 2019 (UTC)

І писав так як ви мені говорили. Нічого не вплинуло.--Tereador (обговорення) 11:51, 10 квітня 2019 (UTC)

Все просто: Вони думають, що Ви ще досі не розумієте правила Вікісховища:

Англійська: 1) You have not explained why you made false authorship claims; 2) You have not explained why made false license claims; 3) You have not explained why you ignored the guidance of the UploadWizard; 4) You have not explained why you ignored multiple warnings; and 5) You have not explained why you now understand our licensing policy. Note that continuing to post unresponsive requests may result in the loss of your ability to edit your talk page.

Українська (гугл):1) Ви не пояснили, чому ви зробили неправдиві претензії щодо авторства; 2) Ви не пояснили, чому висувалися неправдиві претензії; 3) Ви не пояснили, чому ви проігнорували керівництво UploadWizard; 4) Ви не пояснили, чому ви проігнорували кілька попереджень; 5) Ви не пояснили, чому ви зараз розумієте нашу ліцензійну політику. Зауважте, що продовження розміщення запитів, які не реагують, може призвести до втрати можливості редагування сторінки обговорення.

П.1 та П.2 дуже серйозні порушення на Вікісховищі. Можна спробувати пояснити до кожного випадку на своїй сторінці даному адміну. Можливо досягнете порозуміння. --『  』 Обг. 16:38, 10 квітня 2019 (UTC)

Йога-Йоґа

Вітаю! У нас трапилось обоворення з новачком щодо Йога->Йоґа і відповідно виправлень, однак наведені коритувачем DrDragomanov лише два джерела оцінити як АД не можу. Наводжу усе обговорення ( https://uk.wikipedia.org/wiki/Обговорення_користувача:DrDragomanov#Йога ), прошу відповідно оцінити ситуацію:

Вітаю!

Прошу навести дані авторитетних джерел (дивитись Вікіпедія:Авторитетні джерела (ВП:АД)), так як дуже цікаво знати на що Ви опирались ведучи інтенсивну заміну Йога->Йоґа ?

Оскільки зіпсували посилання на категорії у статтях (останнє вже схоже на шкідництво). Враховуючи Ваш досвід у Вікіпедії, думаю що з категоріями Ви вчинили "так" не навмисно.

Однак, якщо Ви не зможете навести ВП:АД Ваші редагування будуть витерті.

З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 19:18, 2 квітня 2019 (UTC)

Так як Ви не навели АД - зміни Йога->Йоґа скасовано або відкинуто. З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 21:51, 8 квітня 2019 (UTC)

Також необхідно вказати АД для Дх'яна->Дг'я́на, Сама́дгі->Сама́дхі, ніродха->ніродга? З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 21:51, 8 квітня 2019 (UTC)

https://www.facebook.com/download/2045852795703949/transcription.pdf?hash=AcrRuZ02t5NRreog ось, будь ласка джерело "Інститут сходознавства НАН України" щодо транскрипції санскритских власних назв.--DrDragomanov (обговорення) 23:38, 8 квітня 2019 (UTC)

Практична транскриПція санскритських власних назв та термінів в українській мові

Щодо правок транскрипції санскритських власних назв та термінів в українській мові (НАЦІОНАЛЬНА Академія Наук України інститут Сходознавства ім. А. Ю. Кримського):

транскриПція санскритських власних назв та термінів в українській мові https://www.facebook.com/download/2045852795703949/transcription.pdf?hash=AcrRuZ02t5NRreog

будь ласка, поверніть мої правки, якщо у вас немає інших зауважень.

Ви не відписували більше 6 днів! Попередження про відкидання редагувань опубліковано у Вас на сторінці СО.--Всевидяче Око (обговорення) 07:23, 10 квітня 2019 (UTC)

Також, щодо транскрипції, є сторінка у Вікі

https://uk.wikipedia.org/wiki/Санскрит#Практична_транскрипція_санскритських_власних_назв_та_термінів_в_українській_мові

Де тут вказано Дх'яна->Дг'я́на, Сама́дгі->Сама́дхі, ніродха->ніродга Йога->Йоґа?--Всевидяче Око (обговорення) 07:23, 10 квітня 2019 (UTC)
1- Перше, прошу підписувати свої редагування (На моїй СО)
2- Друге, прошу дотримуватись правил структури переписки
3- Третє, прошу обговорення продовжувати тут, так як Ви ініціатор виправлення і обговорення
4- Джерело не відкривається, рцінити ЙОГО АД не можливо
5- Якщо Ви не згідні, перенесіть це обговорення до КНАЙПИ (мовна консультація), щоб це не виглядало як війна редагувань.

З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 07:23, 10 квітня 2019 (UTC)

Дякую за відповідь, нижче додаю аргументацію щодо ваших зауважень:

1. На вказаній сторінці https://uk.wikipedia.org/wiki/Санскрит#Практична_транскрипція_санскритських_власних_назв_та_термінів_в_українській_мові є розділ "Практична транскрипція санскритських власних назв та термінів в українській мові". Якщо ви його подивитесь, то побачите, що у випадку під номером три є таке правило:

          3. Санскритське g позначається українською літерою ґ, наприклад деванаґарі (devanāgarī)

У випадку йога (IAST: yoga) працює саме правило. Більш детально у статті Д.В. Бурби "Практична транскрипція санскритських власних назв та термінів в українській мові" у журналі "Східний світ" НАН України Інститут Сходознавства ім. А. Ю. Кримського (http://indology.ho.ua/books/transcription.pdf)

2. Щодо дг'яни - правила до транслітерації цього терміну індійської філософії можно знайти у статті Д.В. Бурби (вказано вище). Приклад правопису цього терміну можна знайти у статтях українського дослідника дг'яни Д.А. Данилова (Інститут філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України), напр.: "ЗНАЧЕННЯ ДГ’ЯНИ В «БГАҐАВАДГІТІ»" (https://www.academia.edu/37313145/ЗНАЧЕННЯ_ДГ_ЯНИ_В_БГАҐАВАДГІТІ_Definitions_of_Dhyāna_in_Bhagavad-Gītā_in_Ukrainian_ - Вісник Львівського університету. Серія філософсько-політологічні студії.)

3. Інші виправлення також базуються на статті Д.В. Бурби (вказано вище). --DrDragomanov (обговорення) 08:37, 10 квітня 2019 (UTC)

З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 09:14, 10 квітня 2019 (UTC)

Йога є в УЛІФ, а отже виконується ВП:МОВА п.1. Та й вживаність переважає. Щодо інших можливо, не розглядав. Джерело відкрити не можу.--『  』 Обг. 12:58, 10 квітня 2019 (UTC)
@DrDragomanov: загальні назви, зокрема давно засвоєні, прийнято писати через «г». Окрім того, у такій формі слово «йога» засвідчують словники. Правопис деяких видань може відрізнятися від чинного, який прийнятий у Вікіпедії. Решту можна через «ґ». в. о. координатора проекту «Грамотність» --В.Галушко (обговорення) 21:50, 10 квітня 2019 (UTC)
"...професійний інтерес українських вчених до Індії взагалі та до санскритських текстів зокрема має більш ніж стосімдесятирічну історію [Завгородній 2013, 21][1]. Часто просто копіюється російське написання, яке саме по собі є недосконалим, причому нерідко порушуються норми української орфоепії... Давньоіндійська графіка фіксує санскритський текст на фонетичному рівні". Д.В. Бурба "Практична транскрипція санскритських власних назв та термінів в українській мові" у журналі "Східний світ" НАН України Інститут Сходознавства ім. А. Ю. Кримського [2]--DrDragomanov (обговорення) 23:38, 11 квітня 2019 (UTC)
"санскритське g. В “Українському правописі” (§ 15) сказано: “Літера ґ передає на письмі задньоязиковий зімкнений приголосний як в українських словах, так і в давнозапозичених і зукраїнізованих: аґрус, ґава, ґазда, ґандж... У власних назвах іншомовного походження етимологічний ґ згідно з усталеною традицією вимовляється як г; проте збереження ґ у вимові не є порушенням орфоепічної норми. Отже, правильною є вимова: Гданськ і Ґданськ, Гренландія й Ґренландія, Гібралтар і Ґібралтар; Гарібальді й Ґарібальді, Гете й Ґете”. Натомість О. Д. Пономарів у вступі до словника “Фонеми г та ґ” вказує, що “кількість слів із фонемою /ґ/ далеко не обмежується списком, наведеним на с. 20 «Українського правопису»”, і далі дає такі рекомендації: “У неслов’янських антропонімах (іменах та прізвищах), а також у новіших загальних назвах розрізняємо h та g, що передаються відповідно через г та ґ” [Пономарів 1997][3]. Хоча, як зазначав у свій час перекладач Володимир Самійленко в статті “Чужомовні слова в українській мові”, “наш люд, коли приймає ці слова, то систематично замінює в них звук ґ звуком г” [Самійленко 1918][4], усе ж у словах, запозичених із санскриту, важливо відрізняти h та gh від g, тому дуже бажано, прислухавшись до рекомендацій знаного філолога, послідовно передавати звук g літерою ґ – як у власних назвах Ґанґ, Ґанді, зафіксованих у вищеназваному словнику. Семіотична функція фонеми /ґ/ дозволяє не сплутати, наприклад, слово ґата (gata “той, хто пішов”, “померлий”) зі словом гата (ghaṭa “глечик” або hata “вдарений”, “вбитий”). “Українська радянська енциклопедія” та інші видання радянської доби не можуть бути критерієм з цього питання, оскільки з 1933 року літра ґ була в СРСР під забороною. Михайло Калинович у 1928 році писав ім’я бога Аґні з літерою ґ; з цією ж літерою в 1933 році писав (у перекладі “Катха-упанішади”) слово йоґа Павло Ріттер [Завгородній 2013, 189][1]. П. Гриценко також вітає вживання в санскритських запозиченнях літери ґ, зазначаючи, що очікування фіксації в словниках слів з таким написанням може затягтися на не один десяток років". Д.В. Бурба "Практична транскрипція санскритських власних назв та термінів в українській мові" у журналі "Східний світ" НАН України Інститут Сходознавства ім. А. Ю. Кримського --DrDragomanov (обговорення) 23:38, 11 квітня 2019 (UTC)
DrDragomanov правила у Вікіпедіі до виконання для усіх - читайте лінк користувача Галушко (ВП:МОВА). Щоб іх змінити потрібно зробити дуже багато! Ви звісно можете звернутись до Адмінів, але це буде лише початок. Тому прохання зміни до статей не вносити до завершення обговорення.
У УЛІФ справді не маЄ слів на "ґ". Питання чому? Ймоіврно упорядники мають певні причини. Тому, якщо Ваші джерела наситільки Є Авторитетними - спробуйте звернутись до ниХ. Що скажете? З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 12:44, 15 квітня 2019 (UTC)
Щиро дякую. Наприкінці скажу, що слово "йоґа" в українському вживанні дуже поширене. Це стосується як академічних статей українських індологів:
- ТРАНСЦЕНДУВАЛЬНАТА ІНТЕГРУВАЛЬНА ВЛАСТИВОСТІ ДГ’ЯНИ В «ЙОҐА–СУТРАХ» ПАТАНЬДЖАЛІ);
- ПРОБЛЕМА СВОБОДИ У СХІДНИХ ФІЛОСОФІЯХ: теоретичні та екзистенційні виміри. Круглий стіл. О. Ярош, С. Капранов. (In Ukrainian)(стр. 10);
- Йоґа у Бгаґавата-пурані. Книга перша. (Завгородній Ю.Ю.)
так і у сучасних мас-медійних текстах:
- Йоґа-сутра: деконструкція тексту. Лекція А.Сафронова;
- Секундант Сергій Григорович - «Сотеріологія Рамануджі: бгакті йоґа»;
- Амрітасіддгі (Amritasiddhi): Тантричний текст буддійського походження, який використовують у практиці гатха-йоґи
- ПІСНЯ П’ЯТА ЙОҐА ВІДРЕЧЕННЯ ВІД ДІЇ. Бгаґавад-ґіта. (пер. М. Ільницького),
- ЯНТРА-ЙОҐА,
- ЙОҐА-СУТРА ЖИВОГО ПИВА;
-Килимок для йоґи
і так далі.--DrDragomanov (обговорення) 17:58, 15 квітня 2019 (UTC)


Примітки

  1. а б Завгородній Ю. Ю. рецепція індійської філософії в україні. лінія вед (1840–1930-ті рр.). Київ, 2013.
  2. http://www.irbis-nbuv.gov.ua
  3. Пономарів О. Д. Фонеми г та ґ. словник і коментар. Київ, 1997.
  4. Самійленко В. чужомовні слова в українській мові. Київ, 1918.


У мене враження, що є якась команда проплачених шкідників, які роблять усе, аби зберегти в укрвікі совіцьке написання термінів, щоб не відрізнялося від російської мови. (Свѧтослав (обговорення) 15:12, 3 травня 2019 (UTC)) Арґументи щодо написання вони іґнорують і лише тупо відміняють правки. Ось я писав щодо йога/йоґа https://uk.wikipedia.org/wiki/Обговорення:Йога відповідей нема і (дуже ймовірно) не буде.

@Свѧтослав: вітаю! Ви читали відповіді на сторінці обговорення Йога? З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 07:52, 17 травня 2019 (UTC)

Нове поле у Template: Cite web

Доброго дня, шановна спільното! Звертаюся до експертів, які можуть редагувати шаблони цитування (і знають, як це робити). У англомовній Вікіпедії у cite web є параметр eissn (електронний issn), а у нас немає. Чи можна додати його? Дякую заздалегідь! --Yuriz (обговорення) 16:14, 12 квітня 2019 (UTC)

відповідний текст міститься в en:Module:Citation/CS1/Identifiers. А у нас такого модуля взагалі нема. Я би сам переніс, але не маю доступу, так як там встановлений каскадний захист. Тому @NickK та VoidWanderer:--DiMon2711 17:14, 12 квітня 2019 (UTC)
@Dimon2711: Сторінка Модуль:Citation/CS1/Identifiers не захищена. Але підозрюю, що там потрібно внести ще якісь зміни — зараз не маю змогу розслідувати куди, тож якщо ви точно знаєте, які сторінки потрібно відредагувати — оголосіть, будь ласка, весь список — NickK (обг.) 11:15, 13 квітня 2019 (UTC)

Дані з wikidata у шаблоні Військовий літак

Вітаю! Хотілося б оформити Шаблон:Військовий літак так, щоб за замовчуванням бралися дані з wikidata — так, наприклад, як у Шаблон:Infobox Computer. Я спробував додати туди property P18 (зображення), але, очевидно, додав не туди, куди треба, бо не працює (для тестування використовую сторінку Messerschmitt Me 410). Допоможіть, будь-ласка, поставити property на правильне місце. Дякую заздалегідь! --Yuriz (обговорення) 21:18, 16 квітня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено. Додав лише до зображення за допомогою шаблону {{wikidata}}. Якщо ще щось треба буде, подивіться як я це зробив і додайте так само--DiMon2711 21:35, 16 квітня 2019 (UTC)
Дуже Вам дякую!!! ) --Yuriz (обговорення) 21:38, 16 квітня 2019 (UTC)

Питання щодо створення статті та Automatic welcomer

Привіт! Хтось може мені пояснити, як створювати статті тут? бо я ввожу в пошуку Here With Me, і немає результатів. Automatic welcomer мене чомусь ігнорує. Він тут так до всіх? чи це тут усі такі? сподіваюся, що хоч тут пояснять, бо пісня мені дуже сподобалася і хочеться написати статтю про неї — Це написав, але не підписав користувач Максимчичук (обговореннявнесок).

Доброго дня! Ви правильно зробили, що почали з пошуку. Якщо Ви не знайшли статтю, то її в українській Вікіпедії немає, а в пошуку Вікіпедії є слова "Ви можете створити сторінку". Тиснене на червоне і створюєте статтю. Перед цим бажано прочитати ВП:ІС та Довідка:Створення нової статті. Наприклад, пісня en:Here with Me є не одна і якщо це пісня Marshmello, то правильне іменування її Here with Me (пісня Marshmello). П.С.: Підписуйтесь, у вікну редагувань є закарлючка Підпис (4 за рахунком) або --~~~~--『  』 Обг. 16:21, 4 травня 2019 (UTC)

Дякую! і вибачте за затримку. Зараз створю статтю--Максимчичук (обговорення) 17:06, 4 травня 2019 (UTC) Почав редагувати і вибило переклад вмісту. Скористався ним. І чомусь праворуч пише "пісня у виконанні {{{виконавець}}}". Що це таке? Чому в англійській Вікіпедії усе працює, а тут ні? Також чомусь писало, що стаття занадто мала та я не можу її опублікувати. А оновивши сторінку все зароботало. Можна там щось підправити? Дякую--Максимчичук (обговорення) 17:22, 4 травня 2019 (UTC)

Звичайно можна підправлять статтю. Переклад вмісту це лише первинна обробка тексту. Потрібно її ще переглядати/виправляти/удосконалювати. Картки потрібно локально заповнити, тому й виникало "пісня у виконанні". З історії сторінки можна подивитися зміни та повчитися на виправленнях ред. № 25073022. --『  』 Обг. 17:51, 4 травня 2019 (UTC)

Етнічна група

Прошу пояснити, що означає параметр «родичі» в картці Етнічна група. У нас чомусь в значеннях пишуть мовні групи (слов'яни, германці, фіно-угри), хоча це перетворює інформацію на абсурд: один народ може розмовляти кількома мовами і водночас одна мова може бути рідною для кількох народів. Нема такої раси — тюрки, як нема ніякої фіно-угорської раси, це мовні спільноти. В статті Українці нісенітниця — в цьому параметрі написано «Слов'янські народи», отже, звучить так, ніби українці тільки споріднені зі слов'янами, а самі ними не є. У статті Англійці — теж: «германці», хоча в самій же статті прямо сказано, що вони за походженням є германізованими кельтами. У статті Росіяни — «слов'яни, тюрки, угро-фіни». Це що: етнічне походження чи мовне? Якщо мовне, чому не в статті про мову? Якщо етнічне, до чого тут тюрки і угро-фіни (це не етноси, а мовні групи). --В.Галушко (обговорення) 04:29, 10 травня 2019 (UTC)

Очевидно про тюрків і угро-фінів типова псевдонаукова патріотична маячня. А під "близькими етносами" розуміються народи із схожою мовою. --August (обговорення) 17:00, 18 травня 2019 (UTC)
@Augustus-ua: а як тоді бути зі швейцарцями і бельгійцями? Може краще взагалі прибрати цей параметр, залишивши його для картки «Мова»? --В.Галушко (обговорення) 16:39, 20 травня 2019 (UTC)

Доброго вечора! Нещодавно я взявся за статтю, тому вже думаю, щоб дописати її хоча би, щоб номінувати на добру. Прохання перечитати її та вказати на помилки та чого не вистачає для номінації. Заздалегідь дякую. --MiskoGe (обговорення) 21:25, 12 травня 2019 (UTC)

@MiskoGe: Доброго ранку! Насамперед я виявив такі недоліки: (1) дизамбіг Бар у «Життєписі» треба уточнити, принаймні за допомогою шаблону {{нп}} за відсутності україномовної статті, але уточнити треба; (2) до цитат дуже бажано вказувати автора та джерело, докладніше див. документацію шаблону {{Цитата}}; (3) друга половина розділу «Творчість» без виносок; (4) тег gallery бажано обгорнути шаблоном {{Галерея}}, докладніше див. документацію шаблону. --Рассилон 04:56, 13 травня 2019 (UTC)
@Рассилон: YesТак Зроблено, заодно переписав і уточнив дещо. --MiskoGe (обговорення) 21:22, 13 травня 2019 (UTC)
@MiskoGe: Ще трохи вікіфікував статтю. Можете висувати або на ВП:Запити на рецензію, або одразу на ВП:ДС. --Рассилон 06:20, 14 травня 2019 (UTC)
@Рассилон: Дякую Дякую --MiskoGe (обговорення) 08:57, 14 травня 2019 (UTC)

Спортивні перенаправлення

Доброго дня! Не раз зустрічаю, що перенаправлення ведуть лише на футбол. Наприклад, останнє помічене це Кубок Греції, але є ще Кубок Греції з баскетболу. Може краще створювати сторінки дизамбінги? Бо хоч футбол популярний, але користувач-фанат лише баскетболу чи хокею важче буде знайти не футбольний турнір. --『  』 Обг. 08:07, 16 травня 2019 (UTC)

Алексе не питання створіть дизамбінг. Бо коли те все створювалось УкрВікі не мала такого розвитку як зараз і звичайно, що дещо треба переробити. А як особа з адмінфункціями це вам буде не складно. --Jphwra (обговорення) 08:09, 16 травня 2019 (UTC)
Є випадки, де це неможливо зробити, або недоречно. Наприклад, скорочення. ЧС було багацько з різних видів спорту, і ЧЄ також. А переважно це веде на ЧЄ-2016, ЧС-2014. Теж і з подібними. Не думаю, що баскетбол та хокей менш важливі.--『  』 Обг. 09:32, 16 травня 2019 (UTC)
@AlexKozur: Дякую за перетворення на дизамбіг. Будь ласка, велике прохання: якщо ви перетворюєте перенаправлення на дизамбіг, будь ласка, замініть усі посилання на нього або подайте запит на ВП:РДБ, якщо їх забагато. Потім дуже важко все це відслідковувати — NickK (обг.) 13:45, 18 травня 2019 (UTC)

Картографія в статті

Чи є у нас шаблон для картографії в статті? На основі коду як тут. Пам'ятаю, що щось було, але знайти ніяк не можу :с --『  』 Обг. 15:37, 18 травня 2019 (UTC)

Чи є у когось якісь зауваження чи пропозиції що до покращення статті? Буду дуже вдячний на будь-яку критику. --Sourlemoning (обговорення) 11:31, 23 травня 2019 (UTC)

@Sourlemoning: На вибрану? Ви знущаєтесь? Та її в такому стані верифікації засміють! Та й вікіфікувати є куди… --Рассилон 12:26, 23 травня 2019 (UTC)

Помилки посилань на джерела

Однією з проблем нашої вікіпедії, як вважаю, є те, що тут складно "схоплювати на льоту". Особливо, коли на довідкові статті українською у нас дефіцит.

Конкретно, засмучений що у нас досі всюди червоніє посилання на цю довідку по посиланнях. Хочу зайнятись виправленням, готовий перекласти з англійської чи російської, але потрібно невелике менторство, бо в питанні не дуже розбираюсь. До того ж не впевнений чи вато там створювати сторінку, бо попередньо вона вже, як бачу, вилучалась. --Mike.Khoroshun (обговорення) 10:29, 28 травня 2019 (UTC)

@Mike.Khoroshun: Перепрошую, лише зараз помітив. Попередню сторінку вилучили, оскільки там стояло перенаправлення на англійську Вікіпедію замість сторінки. Ця ж довідка прив'язана до параметрів місцевих шаблонів. Скоріш за все, наші шаблони зроблені на основі англійських, тому переклад англійської довідки може допомогти, але треба перевірити, чи в нас однакові параметри — NickK (обг.) 07:20, 20 червня 2019 (UTC)

Як усунути зайву інформацію в текстовому боксі "пам'ятник" - "засновано"?

Доброго дня, шановні редактори-модератори! При актуалізації інформації в статті ("Пам'ятник Митрополиту Андрею (Львів)") зіткнувся з дивною проблемою. Додав фото (зараз воно у статті перше за порядком) з інфою до нього, але один із рядків опису цього фото ("Засновано: 1935") є зайвим; його немає в коді, але він чомусь уперто висвічується. Дивина, та й годі! Такий самий рядок наявний і під другим фото, хоча в принципі він не потрібний і там. Що чинити?

зп, --Oleh Konkevych (обговорення) 14:22, 29 травня 2019 (UTC)

історично це два пам'ятника на одному місце. Головне про який з них стаття. Виправляти на Вікіданих, або як в моїй редакції. --『  』 Обг. 14:47, 29 травня 2019 (UTC)

Відсутня можливість внести в картку зображення

Шановні колеги! Прошу пояснити причину відсутності можливості занести фото (Файл:) Василь Андрійович Шендеровський з директором Муніципальної бібліотеки Чернівців.jpg в картку статті Шендеровський Василь Андрійович. Фото - моя власна робота 2012 року, виявлена в моєму архіві. Фото я завантажив сьогодні. Наперед дякую за допомогу! ЯГВ (обговорення) 08:25, 11 червня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено. Прочитайте документацію шаблону {{Науковець}}. Також такі фото потрібно вантажити на Вікісховище, тоді можна буде і розмістити її на Вікіданих, через що фото буде відображатися автоматично у статті без того щоб вказувати параметри.--Andriy.v (обговорення) 08:38, 11 червня 2019 (UTC)
Пане Андрію! Дякую за поради! Я уважно прочитав документацію, но так і не зрозумів, що мені робити. Повторно завантажити зображення в Вікісховище (переносити я не навчився), чи щось змінити в картці - різниці особливої між приведеної в прикладах і в конкретному випадку я не побачив. Підкажіть, будь ласка! ЯГВ (обговорення) 09:42, 11 червня 2019 (UTC)

Про перенесення фотогроафій

Шановні! Навчіть, будь ласка, як перенести фотографії у відкриту попередньо категорію Вікісховища, які накопичились по одній особі протягом певного часу і завантажувались в укрВікі сховище. Якщо про це десь написано - буду вдячний за інформацію! ЯГВ (обговорення) 08:18, 12 червня 2019 (UTC)

@ЯГВ: Вибачте, що не відповів вище, але я просто немав часу відповісти коли побачив вашу репліку, а потім забув про неї. Отже можливо перенести 2 способами: 1.вручну через інструмент CommonsHelper. 2. За допомогою бота додавши шаблон {{Move to Commons}}, але якщо використовувати цей метод потрібно щоб останнє редагування зробив один з довірених користувачів. Якщо є багато файлів, що потрібно перенести то я би радив використати бота. Можна зробити так: Ви на мої СО надаєте мені список усіх файлів, які потрібно перенести на Сховище я їх перевіряю на відповідність до вимог Сховища та ставю шаблон про перенесення. Оскільки я є один з довірених користувачів, то бот протягом доби мав би перенести файли на Сховище.--Andriy.v (обговорення) 08:41, 12 червня 2019 (UTC)

Допомога з замовленнями з Польщі

Добрий день! Пишу вам з Польщі за допомогою Google Translate. Я користувач Вікісловника. Я трохи розумію українську. Я шукаю когось, хто допоможе мені замовити книжки для вивчення української мови з українського інтернет-книжкового магазину. Книжковий магазин надсилає книги тільки в Україні. Мені потрібна доставка до Польщі. Мені потрібен хтось, хто замовлятиме ці книги в Україні і відправляти їх до Польщі. Звичайно, за мої кошти. Хто-небудь може мені допомогти? KaMan (обговорення) 10:35, 12 червня 2019 (UTC)

я скоріш за все 1 липня взагалі їду на роботу туди. Можливо це є сенс обговорити. На яких умовахце зробти по Польщі. Моя електронна пошта тут є, можна відправити мені листа. --Jphwra (обговорення) 10:39, 12 червня 2019 (UTC)

New article - Please help!

Can someone please check and correct this new article and then move it to namespace? Thanks a lot for your help! Bernardbonvin (обговорення) 09:42, 14 червня 2019 (UTC)

Thanks for your contribution, Bernardbonvin! I've already made some minor changes but still there is a lot of information missing. I guess a reader would like to know where Fausto was born/what university he graduated from/smth about his personal life etc. As for now the article isn't ready, sorry. Please expand it a bit and I'd be more than happy to move it. --Fessor (обговорення) 06:55, 15 червня 2019 (UTC)

Thanks for your reply, Fessor! Unfortunately I saw it only after I had moved the subpage to namespace seeing it had been corrected by other users. I will do my best to improve the article as you suggest. But what about your corrections in the subpage? Are they included in the namespace article? Best regards with apologies. Bernardbonvin (обговорення) 15:54, 15 червня 2019 (UTC)

Now they are) It looks better after adding wikidata link too. Congrats for the first article here! Keep doing awesome! --Fessor (обговорення) 17:55, 15 червня 2019 (UTC)

Потрібна допомога - неоднозначності США

Бот почав заливку неоднозначностей і, у більшості випадків, справляється сам. Проблеми виникають коли сторінка неоднозначностей вже є, або коли англійська сторінка має укр-інтервікі до іншої сторінки. Такі випадки бот збирає на робочій сторінці проекту. Якщо хтось має вільну хвилину, допоможіть це розгребти:

  • Якщо дизамбіг був на момент заливки, то треба вкомпонувати новий текст у старий.
    • окремий випадок коли в англійців поділено на географічний і (surname)-дизамбіги. Треба подивитися чи є у нас матеріал щоб зробити два.
  • Якщо бот не зміг під'єднати інтервікі, то треба вникнути чи можна тут щось зробити.

Я зробив уже десь сотню таких проблемних випадків (від кількадесять секунд до кілька хвилин), але їх буде більше тисячі, без допомоги не обійтись. Якщо хтось візьметься допомогти, то заберіть на свою робочу сторінку скільки маєте змогу зробити найближчими днями, буде відомо, що ці вже "доглянуті". Зараз на цій сторінці назви на A,B,D, назви на C вже майже закінчив розгрібати.--Rar (обговорення) 06:14, 15 червня 2019 (UTC)

Це лише в нас окремі статті для навігатора та приймача? Чи доцільно це? От наприклад, англійці перенаправили приймач на навігатор. --Рассилон 21:51, 16 червня 2019 (UTC)

Це поп-енциклопедія, тож першу статтю про об'єкт, що є підмножиною другої, все одно створять. Фантастична енциклопедистика, коли в цій ієрархії присутні статті про окремих розробників ПО для окремих систем GNSS. Буденна вікіпедистика, коли червоніє гасло GNSS-приймач, а описаний лише один з чотирьох наявних на цей час його різновидів.--Dim Grits 22:56, 17 червня 2019 (UTC)

Кужелюк Юрій Анатолійович

Доброго дня! Будь ласка, передати цей файл у Вікіпедії: ru:Файл:Вп юрий кужелюк.jpg — Ця репліка додана з IP 87.117.185.114 (обг.) 18:36, 20 червня 2019‎ (UTC)

Будь ласка, поясніть, що означає «передати файл»? --Рассилон 19:07, 20 червня 2019 (UTC)
Рассилон, перенести сюди. --87.117.185.221 16:52, 21 червня 2019 (UTC)
Наразі на сторінці даного фото в РуВікі зазначено вільну ліцензію CC-BY-SA. Може, краще перенести його на Вікісховище? Тоді його можна буде використовувати на всіх проектах Вікімедіа, як-то кажуть, «без зайвих рухів» ). --Рассилон 17:10, 21 червня 2019 (UTC)

Терміново! Потрібні скани книг авторства К. Л. Ющенко з адресного програмування початку 1960-х років!

Доброго дня, шановне товариство! Це сором, що у нас, в українській Вікіпедії, інформаційна цінність таких статей, як Адресне програмування, ЕОМ «Київ» або Дніпро (електронно-обчислювальна машина) практично дорівнює нулю. Я спробував хоч щось почати робити, але одразу зрозумів, що без першоджерел це неможливо. Чи не міг би хтось відсканувати книги Ющенко початку 1960-х років ("Адресне програмування", "Універсальна машина широкого призначення Дніпро", може й інші, якщо є по темі) і надіслати мені? Я був би дуже вдячний. Натомість можу пообіцяти зробити статті не лише в українській Вікі, а й у англійській.

Дані книги обов'язково є у бібліотеках великих міст (Київ, Одеса). @Vlasenko D: Пане Дмитре, пінгую Вас — може у Вашому університеті також щось знайдеться.

Дякую всім заздалегідь! --Yuriz (обговорення) 10:10, 21 червня 2019 (UTC)

@Bunyk:, @Рассилон:: шановне панство, пінгую і вас — думаю, вам також дана тема буде небайдужою. --Yuriz (обговорення) 10:12, 21 червня 2019 (UTC)
Нема. Може потрібна україномовна Енциклопедія кібернетики? В мене є її скан. --Буник (обговорення) 10:27, 21 червня 2019 (UTC)
Дякую, але це я вже маю. Там занадто стисло, я не розумію всіх нюансів. Може Ви підкажете, на прикладі елементарної операції:. Що таке зрозуміло: це адреса деякої комірки пам'яті. А що таке ? Чи дають автори точне означення символів у своїх формулах, і прив'язування цих означень до реалій комп'ютера? --Yuriz (обговорення) 12:37, 21 червня 2019 (UTC)
Спробую пошукати. --Vlasenko D (обговорення) 11:24, 21 червня 2019 (UTC)
Дуже дякую Вам. Про «Дніпро» в університетській бібліотеці точно є. --Yuriz (обговорення) 12:37, 21 червня 2019 (UTC)
Нарешті щось знайшов. Мало, але вже добрий початок. --Yuriz (обговорення) 20:31, 22 червня 2019 (UTC)

Грама Ніладхарі

[4] ст. 109. Там 2 рази написаний Maligawatte West із різними даними. І питання: як назвивати статті? Жодних інших уточнень там не дано. Єдине, що прийшло в голову, це Західний Малігаватте (1) і Західний Малігаватте (2). Але який із них 1, а який 2? В інтернеті також даних не знайшов. Я подібні називав типу Гемунупура (Грама Ніладхарі, підрозділ ОС Ухана) і Гемунупура (Грама Ніладхарі, підрозділ ОС Ампара), але тут вони знаходяться в одному й тому самому підрозділі ОС. Коротше, я здаюсь. Сподіваюся, хтось знайде вихід із цієї ситуації. Хоча я припускаю, що це може бути помилка, і вони замість East написали West, але в якому конкретно? Дякую--DiMon2711 13:32, 25 червня 2019 (UTC)

ось ще[5] ст. 31, Koralai Pattu Central. Як перекласти Regithenna , Jeyanthiyaya? @YarikUkraine: ви наче географією цікавитесь, може в вас є якісь ідеї. Дякую--DiMon2711 11:12, 27 липня 2019 (UTC)

Створити статтю

Не розумію, як створити нову сторінку. За порадами з довідки в мене не виходить. Після введенні слова до пошуку мені не вибиває кнопки "створити нову сторінку", принаймні я її не бачу. Поясніть хтось, будь ласка. — Це написав, але не підписав користувач Sky and lands (обговореннявнесок).

@Sky and lands: потрібно ввести назву статті в вікні пошуку й натиснути enter. Відкриється вікно «Результати пошуку», і, якщо статті з такою назвою не існує, Вам буде запропоновано її створити (буде виділено червоним приблизно такий текст «Ви можете створити сторінку «Невацуфродл» у Вікіпедії або подати на неї запит»). Після цього просто натисніть на червоне посилання й це приведе Вас до сторінки, де Ви створите нову статтю --Mcoffsky (обговорення) 08:53, 27 червня 2019 (UTC)
А ще простіше просто відвідати сторінку Вікіпедія:Створити статтю. Там все написано.--Andriy.v (обговорення) 09:46, 27 червня 2019 (UTC)

Зміна назви фото

Помилково назвав різні фотографії одним іменем: Файл:Шекета Мирослав Михайлович.jpg і в Сховищі - File:Шекета Мирослав Михайлович.jpg. Підкажіть, що зробити? Якщо можна, змініть назву якогось, добавивши цифру 1 або 2. Наперед дякую за допомогу! ЯГВ (обговорення) 06:13, 2 липня 2019 (UTC)

Враховуючи,що протягом декількох днів не було реакції на моє "волання", вирішив проблему таким чином: завантажив у Сховище ще раз файл під іншим іменем, а тому прошу файл File:Шекета Мирослав Михайлович.jpg в Сховищі вилучити (не плутати з файлом Файл:Шекета Мирослав Михайлович.jpg ). Дякую і прошу вибачити! З пошаною, ЯГВ (обговорення) 06:19, 6 липня 2019 (UTC)
було довго, однак зроблено. Пробачте за довге очікування. --『  』 Обг. 12:51, 27 липня 2019 (UTC)

Розділ примітки

Добридень! Як технично правильно створити в статті Церковнослов'янська мова розділ "Примітки", щоби примітки містилися саме у цьому розділі? Я намагався створити цей розділ але примітки не містяться у новостворенному розділі, а містяться нанизу сторінки. З повагою --Lanamy (обговорення) 14:05, 16 липня 2019 (UTC)

@Lanamy: Технічний бік докладно описано в Довідка:Примітки. Хоч тегу й достатньо, але правильніше використовувати шаблон. Бо нащо тоді взагалі в рушії MediaWiki реалізовано механізм шаблонів)? Також не забувайте про порядок прикінцевих розділів, зазначений у ВП:ССС. --Рассилон 14:30, 16 липня 2019 (UTC)
@Рассилон: Красно дякую! --Lanamy (обговорення) 15:16, 16 липня 2019 (UTC)

Перенаправлення з помилкою в ПІБ

Добридень! Донині не стикався з таким, але запитаю: Чи потрібне перенаправлення у випадках помилки і ПІБ (приклад, Беспалов Валерій Олексійович) у державних документах? --『  』 Обг. 07:31, 22 липня 2019 (UTC)

Нмд, ні. Якщо читач шукає якогось справді Олександровича, а потрапляє на цього Олексійовича, це може заплутати більше людей, ніж просвітити. --Ата (обг.) 08:01, 27 липня 2019 (UTC)

Рецензування на добру

Вітаю. Планую номінувати статтю Богомоли в добрі, прошу коментарів щодо допрацювання тут або на Вікіпедія:Запити на рецензію#Богомоли. Дякую. --Brunei (обговорення) 09:48, 23 липня 2019 (UTC)

Добропан зі Смертоносом

Запрошую знавців історії з культурою розібратись з давніми (?) назвами планет, внесеними за цією книжкою цього автора: Добропан, Красопані, Смертонос, Гладолед. Книжка не наукова, а популярна; в серйозніших місцях цих назв наче не видно, але, може, хтось знає, де треба шукати. Бо пахне псевдонаукою. Stas (обговорення) 17:31, 26 липня 2019 (UTC)

@Sneeuwschaap: Автор не науковець, конкретні використані джерела в його праці не наведені. Назви для планет, умовно до Люблінської унії, використовувались грецькі. Звідки й термін планета. Пізніше їх витіснила латина. Неписемні слов’яни окремо планет від зорь не виокремлювали, бо не було ні практичної потреби, ні людино-годин для метафізики. Назви сузір'їв та зорь наведені реальні, звичайно можна було б пошукати в працях Іванова, Топорова. Але якщо там є пан (а ще й красномовний Кралемоц, замість нашенського б Богданосильчика), то потрібно й шукати звідки ті пани прийшли до нас — із Моравії. Ось тут і Добропан, і Кралемоц. Тобто не псевдонаука, а скоріше звичайне сраламазалаказуха. -Dim Grits 19:06, 28 липня 2019 (UTC)
А, Кралемоц/Кроломоц — то «королівська міць». Мені там вже якісь кролі ввижалися. Дякую. Причому друга з цих книжок присвячена джерелу, яке, якщо вірити рувікі, зараз вважають фейком. В будь-якому разі ці назви не є тим, чим їх вважає Кононенко. Тоді, якщо не буде інших думок, повидаляю це все. Stas (обговорення) 19:35, 29 липня 2019 (UTC)
Цілком очевидно що та книга не є АД по таким термінам. Там немає ні посилань на джерела ні списку літератури, тому це не наукова книга а збірник казок для дітей, авторське фентезі. --August (обговорення) 13:38, 30 липня 2019 (UTC)
Дякую. Видаляю. Stas (обговорення) 19:27, 30 липня 2019 (UTC)
@Sneeuwschaap: Про всяк випадок — публікація з цього питання, яка, на мій погляд, заслуговує уваги:
--Olvin (обговорення) 19:43, 30 липня 2019 (UTC)

@Sneeuwschaap: Усе ж таки я вказував на те, що воно має місце в історії. Додатково дав критику джерела від Срезневського. Залишаючи власне встановлення часу ослов'янення римських назв (за Траяна, за краля Карла, за Шафарика) для фахівців. Проблемою було неенциклопедичне внесення енциклопедичної інформації через плече. Вікіпедія повинна залишатись енциклопедією, де будуть відповіді на більшість питань «що? де? коли?» для допитливих. Не залишаючи шансів для, як раз таки, різних сайтів «псевдо»знань. Можна було б і Кононенка як джерело залишити (він ніде й не стверджував про українськість, лише слов'янське походження цих назв), якби він давав прямі посилання на джерела окремих власних тверджень (наприклад, «Міфи народів» та ін. якісні джерела згадані в розділі використаної літератури). Згадка про Добропанів повинна бути присутня, чи то у вигляді як тут, чи то як я спробував додати у відповідний розділ до статті про Меркурій.--Dim Grits 12:40, 31 липня 2019 (UTC)

Якщо Ви дали цього Добропана з повноцінною характеристикою — чудово. В областях, які гаряче люблять псевдовчені, краще таки дотримуватись підвищених вимог до джерел. Тільки ж підробкою наче вважається не сама Mater Verborum, а тільки глоси в ній. Stas (обговорення) 19:59, 31 липня 2019 (UTC)

Динамо в 2009/2010

Вітаю усіх! Постараюся закрити гештальт з цією статтею → Сезон ФК «Динамо» (Київ) 2009—2010. Орієнтуюсь на цю статтю та цю статтю в своїй «творчості», хоча поки що кожен місяць аж так не збираюся розписувати. Однак мені потрібна низка джерел і без чиєїсь допомоги я не справлюся. Якщо хтось може допомогти посиланнями на інтернет-ресурси чи скрінами друкуваних джерел, що стосуються а) критики сезону 2009/2010 загалом; б) складу, матчів, турнірного розміщення молодших команд; в) додаткової інформації, що стосується форми (футболок та шортів) команди; г) чогось цікавого і важливого, що я не навів, то я буду дуже вдячний. Також, якщо ви знаєте, де можна знайти вільні медіа-файли, що стосуються теми, вдячність подвоюється. --З повагою, TnoXX parle! 13:55, 3 серпня 2019 (UTC)

@TnoXX: Виставляйте на добру, я підтримаю. Повністю склад дублю має бути у Футбол в Украине 2009–2010. Статистический ежегодник. Выпуск 19/Составитель: Ландер Ю. С. — Харьков, 2010. — 332 с. Купляю журнал «Футбол» уже багато років, коли будете продовжувати добрі статті писати, я буду шукати номери з оглядами матчів чи аналізом гри за відповідні сезони. Маю ще якісь числа журналу «Динамо Київ», але не пригадую, за які місяці й роки (статтю про журнал сотворив навесні 2009 року, значить в околі того). Якщо Ви фундаментально працюєте над цією темою, я з радістю надішлю Вам ці примірники поштою, бо я стільки стосів, полиць книг і часописів маю вдома, що не всі навіть розпаковував і відкривав :( --Friend (обг.) 11:21, 5 серпня 2019 (UTC)
@Friend:, на жаль, вона далека від доброї, бо незавершена. Якщо можете, то пошукайте щось в "Футболі" стосовно критики сезону (підозрюю це мають бути випуски травня-липня 2010) та опису стилю гри та тактичних особливостей тогочасного "Динамо". Якщо маєете щось таке, то кидайте на мило matiyash3991yahoo.com. Дякую!--З повагою, TnoXX parle! 13:46, 5 серпня 2019 (UTC)

Франківська енциклопедія

До уваги всіх, хто цікавиться літературою чи історією! Чи має хтось бажання проглянути перший том «Франківської енциклопедії» і написати хоча б кільканадцять статей із неї? За розміщенням це, мабуть, передовсім до користувачів зі Львова, хоча Україна не така й велика. Я навмання шукав 20-30 гасел зі статті (див. неповний індекс) і виявив, що ~10 % статей ще нема в українській вікіпедії. Відгукніться, будь ласка, хто має бажання допомогти. --Friend (обг.) 11:59, 5 серпня 2019 (UTC)

Патрулювання статей

Вітаю! На Вікіпедія:Запити до патрульних є чимало невиконаних запитів. Прошу патрульних спостерігати за цією сторінкою. Дякую! — Ця репліка додана з IP 46.211.134.126 (обг.) 10:57, 9 серпня 2019‎ (UTC)

Вікіпедія:Запити до адміністраторів

Добрий день! Чому в російській вікі можна редагувати сторінку без проблем, а тут ні? А взагалі я хотів би попросити перейменувати статтю Рамзі Ад-Духамі на Рамзі Аль-Духамі. Дякую--PiXR (обговорення) 09:07, 10 серпня 2019 (UTC)

@PiXR: В даному випадку звичайний користувач, як Ви, не може перейменувати сторінку через існування сторінки з пропонованою назвою. @Visem: є пропозиція скасувати Ваше ред. № 10711588. Яка Ваша думка щодо цього? --Рассилон 11:02, 10 серпня 2019 (UTC)
звичайний користувач як я узагалі не може перейменовувати. А як щодо Вікіпедія:Запити до адміністраторів?--PiXR (обговорення) 17:05, 10 серпня 2019 (UTC)
також я помітив, що в російській Вікіпедії читачам показують неперевірені зміни, а тут лише перевірені. Це треба терміново виправити, бо інакше виправлення граматики будуть показувати лише через декілька місяців--PiXR (обговорення) 17:07, 10 серпня 2019 (UTC)
не знаю як у Вас, але у мене показує як в українській так і в російській неперевірені версії. --『  』 Обг. 19:47, 10 серпня 2019 (UTC)
вийдіть з акаунту--46.211.72.234 07:53, 13 серпня 2019 (UTC)
в тому і прикол, що я виходив з акку і реєстрував навіть новий акк... всеодно показує Читати, що в росвікі, що в укрвікі, а не Неперевірені зміни. --『  』 Обг. 17:32, 13 серпня 2019 (UTC)
@PiXR:, вітаю! А навіщо її перейменовувати. За правилами читання арабською має бути Ад-Духамі --visem (обговорення) 19:08, 10 серпня 2019 (UTC)
ну, з вами не згодна англійська Вікіпедія--46.211.72.234 07:53, 13 серпня 2019 (UTC)
інші Вікіпедії не аргумент, потрібно дивитися авторитетні джерела з українсько-арабської практичної транскрипції. --『  』 Обг. 17:34, 13 серпня 2019 (UTC)

Нейтральність

Доброго дня! Сьогодні натрапив на статтю Біблія. У розділі «Відносини з наукою» є підрозділ «Критика», де явно коїться щось не те. Він посилався на псевдоджерела (Ютуб) із надто вже негативно забарвленими заголовками на кшталт цього: «(рос.)Библия - это ПРИКЛЮЧЕНИЯ ИЗВРАЩЕНЦЕВ! Цитаты! на YouTube». При цьому майже всі відео були давно видалені з YouTube. Самі посилання містилися в розділі «Відеоматеріали російською мовою (неавторитетні джерела)», який я вилучив. Хотів би спитати поради: що робити з «Критикою»? Розділ, по перше, не оформлений належним чином, а по-друге, висвітлює точку зору аж ніяк не нейтрально. Поки що тільки поставив шаблон {{Нейтральність-розділ}}. Буду вдячний за відповідь. --M. Humeniuk (обговорення) 18:44, 10 серпня 2019 (UTC)

відповідно до ВП:АД. Вікіпедія повинна писатися якісно, а не на якихось ютуб-джерелах. Відео це неякісний носій в будь-якому випадку. --『  』 Обг. 19:49, 10 серпня 2019 (UTC)
@AlexKozur: Дякую. З посиланнями на Ютуб розібрався. Однак мене більше непокоїть стиль. З одного боку, для об'єктивного висвітлення предмета статті потрібна й критика. Але з іншої сторони, вона не повинна мати вигляд такої, як тут... Невже розділ треба вилучати? Перепрошую за нав'язливість. --M. Humeniuk (обговорення) 21:28, 10 серпня 2019 (UTC)
видалення буде зайвим. Якщо є цілковито неправдиві речення, то їх справді краще видалити. А от нейтральність потрібно лише виправляти. Такого достатньо в кожній вікі Категорія:Статті з сумнівною нейтральністю --『  』 Обг. 17:36, 13 серпня 2019 (UTC)

Як створити сторінку користувача?

Потребую допомоги, я новий користувач Вікіпедії. Тому не знаю, як створити сторінку користувача. Буду вдячний вашій допомозі. --Вишневський (обговорення) 10:53, 21 серпня 2019 (UTC)

Про, що потрібно писати в сторінці користувача?

Потребую допомоги, я новий користувач Вікіпедії. Тому не знаю про, що потрібно писати в сторінці користувача. Буду вдячний вашій допомозі. --Вишневський (обговорення) 10:54, 21 серпня 2019 (UTC)

@Вишневський: Добридень! Спочатку ознайомтеся, будь ласка, з ВП:ОСК. --Рассилон 12:42, 21 серпня 2019 (UTC)
@Рассилон: Дякую велике! Тепер все зрозуміло)) — Це написав, але не підписав користувач Вишневський (обговореннявнесок) 14:51, 21 серпня 2019‎ (UTC).
@Вишневський: Прошу! Тільки не забувайте підписуватися. --Рассилон 21:15, 21 серпня 2019 (UTC)

фото та нормальний вигляд цієї сторінки Лозова Оксана Євгенівна

Файл:Лозова Оксана Євгенівна вулиця Поперечна.jpeg оце фото зроблене мною , на мій телефон , про яку ліцензію йде мова ? Я прошу зрозуміти той момент , що я не вмію користуватися вікіпедією , не видаляйте будьласка це фото — Це написав, але не підписав користувач Ziki1488 (обговореннявнесок).

@Ziki14: Ви самі визначаєте яка повинна бути ліцензія на Ваше зображення. Для осіб це лише вільні ліцензії. Ось категорія з шаблонами - Категорія:Шаблони:Вільні ліцензії. Ви вправі вибрати будь-яку ліцензію для Вашого фото, бо воно є Ваше і ніде більше не опубліковано. Наприклад, хтось вже проставив шаблон з ліцензією Cc-by-4.0, але вважаю, що це повинен робити автор файлу. Щоб не було плутанити та зайвих питань, створіть окремий розділ та перенесіть шаблон до нього. Можете навіть вибрати з категорії іншу ліцензію. Але зазвичай стандартні три: {{Cc-by-4.0}} {{Cc-by-sa-4.0}} та {{Cc-zero}}; крім того є ще частовживані шаблони як {{PD-self}}, {{PD-user}} та {{Self}}. Детальніше про шаблони для ліцензування файлів можете почитати тут - Вікіпедія:Шаблони:Авторські права--Fosufofiraito Обг. 16:02, 24 жовтня 2019 (UTC)
@Ziki14:--Fosufofiraito Обг. 16:07, 24 жовтня 2019 (UTC)

Скасування конструктивних редагувань

Прошу допомогти порадою. Приміром, такий випадок: користувач створив багато сторінок автоперекладачем чи просто скопіював неукраїномовний текст до української Вікіпедії. І так залишив. Проходить багато днів, хтось наважується виправити, перекладає, уточняє. Потім з'являється «господар» і скасовує ці редагування. Сторінки залишаються знову у жахливому вигляді, як були доти. Як розцінити ці дії? --В.Галушко (обговорення) 20:22, 10 серпня 2019 (UTC)

@В.Галушко: Я б розцінив як вандалізм... Тим паче, якщо глянути на сторінку обговорення користувача, це явно не перший випадок. --M. Humeniuk (обговорення) 21:15, 10 серпня 2019 (UTC)
Думаю, це варто прописати в правилах. Критерії вандалізму в нас не цілком чіткі. --В.Галушко (обговорення) 21:25, 10 серпня 2019 (UTC)
Дуже смішно. Конструктивне редагування із автоперекладом. Навіть не дивився він. Зайдіть на мою сторінку обговорення. І подивіться відповіді на це все. --DestroyedShu Обг 06:32, 11 серпня 2019 (UTC)
є 7-денні шаблони {{Редагую}} {{Перекладаю}}, усе інше розуміється як суспільне надбання і кожен може редагувати і змінювати версії. --『  』 Обг. 07:13, 11 серпня 2019 (UTC)
Такі редагування це очевидний вандалізм. Застосовується швидкий відкіт. --MMH (обговорення) 16:09, 7 вересня 2019 (UTC)

Біла полоска

Не можу зрозуміти для чого файл Файл:Band 1x200px.png чи знайти локальне обговорення щодо нього. Якщо файл потрібен для розмежування, то цілком для шаблону підходить ----. Чи є ще якась магія про яку я не знаю? --『  』 Обг. 22:29, 13 серпня 2019 (UTC)

Доцільно змінити єдиний шаблон {{Систематик}}, який цей файл використовує, а файл вилучити.
ПС. Окреме питання — чи потрібне існування того шаблону (він існує тільки у дотичних до російської вікіпедіях), але зараз його не торкатимемося. --VoidWanderer (обговорення) 22:47, 13 серпня 2019 (UTC)
@VoidWanderer: Тут два питання: 1) доцільність існування файла; 2) і старі проблеми з рос.вікі. Это не пустая строка, а пустое изображение 1х200px о котором я писал раньше. Этот файл нужен для оживления параметра "ширина". Конечно есть более изящные пути оживления параметра, но для этого нужно время. --Chan 11:33, 10 апреля 2009 (UTC) Однак в росвікі цього мабуть позбавились, можливо є сенс перенести налаштування з росвікі, але я люблю модернізувати те що є, створюючи власний стиль. --『  』 Обг. 23:09, 13 серпня 2019 (UTC)
у даному випадку тут питання: а чи було обговорення щодо цього і чи без нього ламається шаблон? Щодо доцільності, то це краще на ВП:ВИЛ, а щодо тех. реалізації, то можна в тех. кнайпі чи сам зміню код. --『  』 Обг. 23:19, 13 серпня 2019 (UTC)
На мою думку, подібні розпірки є анахронізмом часів розвитку Flash (якщо не раніше), і в епоху HTML5 замість них за можливості слід використовувати чистий CSS. --Рассилон 04:55, 14 серпня 2019 (UTC)
Щось пригадую, що в районі початку 2010-х доводилося в якійсь картці мати білу смужку, бо інакше шаблон відображався некоректної ширини. Сподіваюся, зараз справді вже знайшли более изящные путиNickK (обг.) 01:10, 1 вересня 2019 (UTC)

Статистика редагувань з IP-адрес і зареєстрованих користувачів для Вікіпедія:IP-адреси теж люди

Аналіз 248 змін до англомовних статей Вікіпедії з 04:43 до 04:46 UTC 18 лютого 2007 (Джерело)

Для адаптації перекладеної теми з англійської вікіпедії Вікіпедія:IP-адреси теж люди потрібна подібна статистика для укрвікі en:User:Opabinia regalis/Article statistics#Recent mainspace changes survey. Чи можна це зробити якимось чином з використанням ботів чи зовнішніх програм? Хтось може допомогти? Наперед дякую --93.126.95.15 08:29, 1 вересня 2019 (UTC)

Відношення зареєстрованих/незареєстрованих підрахувати можливо. Наприклад, сьогодні з 15:00 до 16:30 UTC зроблено 273 редагування, з них 254 зареєстрованими та 19 незареєстрованими користувачами. Однак для того, щоб підрахувати конструктивність, потрібен аналіз людиною, а це вимагає поштучно аналізувати редагування. Для цього достатньо перейти на Спеціальна:Нові редагування, зробити вибірку достатнього розміру та проаналізувати. Врахуйте ще, що тенденції можуть бути різними в період шкільних канікул та навчального року, в робочі та вихідні дні — NickK (обг.) 16:37, 8 вересня 2019 (UTC)
Дякую за відповідь. Я питав тільки про технічні можливості. Руцями буде довго ( З вибіркою розберусь. Буде репрезентативна тут. Але не скоро ))) --93.126.95.15 20:32, 8 вересня 2019 (UTC)
Можна наче зробити статистику на основі відкотів, блокувань і скасувань, виключаючи однакові айпіадрес у той же день. Однак це буде лише поверхневий аналіз. У нас є багато доданої неверифікованої інформації, що від анонімів, що від досвідчених. Плюс можливі інші порушення правил, тож для детального аналізу потрібен або AI або людина. --『  』 Обг. 01:22, 9 вересня 2019 (UTC)
Та ні. Треба робити нормальну репрезентативну вибірку: по 50 записів (один аркуш Спеціальна:Нові редагування) в чотири різні години доби (ранок, день, вечір, ніч) = 200, в різні дні тижня = 1400 (якщо відкинути ботів, то, ймовірно, десь 1200-1300). Менше ніж для похибки 2%, але для пілотної достатньо. А далі подвоїти — тоді похибка вибірки буде статистично допустима для рандомної. До кінця року порахую ;) --93.126.95.15 06:11, 9 вересня 2019 (UTC) P.S. AlexKozur, статистика наука груба, працює тільки з чіткими критеріями так/ні: зареєстрований/незареєстрований редактор; нова стаття чи багато матеріалу/мала правка (<100); вандалізм/ні; скасування вандалізму/ні.
  • Перепрошую, побачила коментар що зі "статистикою розберуся" і повинна зазачити, що для того щоб ці розрахунки мали якесь значення, а не були просто математичними підрахунками, то треба до критеріїв поставитися дуже скрупульозно. Наприклад, у науковому світі наразі невелика криза із статистичними методами.
    Я пропоную звернення до людей які цим професійно займаються з невеликим мікрогрантом від ВМУА. Хай за пів року порахують якісно. Бо якщо попрацювати не якісно, то ці дані потім не можна буде враховувати. Шкода витраченого часу. --Helixitta (t.) 07:52, 9 вересня 2019 (UTC)
Шановна Helixitta, от і чудово. Не влазячи тут в теоретичний диспут в царині теорії імовірностей, радий вашій ініціативі. Мені здається було б чудово, якби Ви, як активна членкиня ВМУА, і зайнялись цією справою ;) А я не вважаю для себе правильним брати гранти Вікімедіа. Це буде супер, якщо буде проведено два незалежних одне від одного дослідження. Методологія дослідження і статистичні дані по мірі отримання будуть розміщуватись на відповідній сторінці і доступні для перевірки і аналізу будь-ким (переваги CC BY-SA )). При необхідності, а я поки що такої не бачу, я в змозі залучити до аналізу і інтерпретації даних та верифікації результатів профільних спеціалістів на волонтерських засадах. З повагою, --93.126.95.15 06:16, 10 вересня 2019 (UTC) P.S. Ви ж знаєте, я не люблю неякісну роботу )))
так, можна спробувати. Я давно думала про те що нам не вистачає соц досліджень в укр вікі і варто було б їх якось зробити. Залишилося знайти когось, хто це б зробив. Я пошукаю. --Helixitta (t.) 06:33, 10 вересня 2019 (UTC)

Вітаю! Подивіться будь ласка до {{РПЗФТО}}. Дякую.--Максим Огородник (обговорення) 14:09, 11 вересня 2019 (UTC)

Узундара (фортеця)

Доброго дня! Я пишу вищевказану статтю про фортецю держави Селевкідів та Бактрії. Модероторами були вилучені всі ілюстрації до статті. Хочу зазначити, що всі ілюстрації були взяті із друкованих видань, завантажених у pdf форматі в інтернеті. Т.б., з чисто просвітницькою функцією, що не суперечить нормам Вікіпедії. Якщо є друковане видання, є його зазначення при завантаженні ілюстрації, то чому треба вилучати зображення не зрозуміло. — Це написав, але не підписав користувач Makuria (обговореннявнесок).

@Makuria: Доброї ночі! Справа в тому, що у Вікіпедії зображення можуть використовуватися в двох випадках: або з дозволу автора чи правовласника (в цьому випадку — правовласника друкованого видання), або на умовах добропорядного використання. Оскільки тут дозволу від правовласника не було, мова про добропорядне використання. Загалом добропорядне використання саме просвітницьку й передбачає. Втім, воно накладає певні обмеження: зокрема, зображення повинно ілюструвати конкретний фрагмент тексту або конкретний розділ статті та бути цінним для відповідного розділу, а також не мати вільних замінників (наприклад, нема простої можливості сфотографувати, нема можливості самостійно зробити відповідний план тощо). Оскільки стаття дуже коротка, і зображень було більше, ніж тексту, маємо справу з надмірним використанням, через що зображення й були вилучені. Якщо ви доповните статтю так, що кожне зображення буде ілюстрацією до конкретного підрозділу, їх можна буде відновити — NickK (обг.) 01:44, 21 вересня 2019 (UTC)

Створення та редагування сторінок

Від кількох років займаюсь створенням та актуалізацією сторінок на Вікіпедії стосовно історії проживавння та культури українців на Холмщині (Черничин, Масломичі, Богородиця, Шпиколоси, Метелін, Меняни і інші місцевості грубешівського повіту). Від початку 2019 року, не маю можливості актуалізації цих сторінок. Всі мої зміни повинні чекати на перевірки. Що можна зробити, щоб я мав право до актуалізації цих сторінок? — Це написав, але не підписав користувач Jurek.was (обговореннявнесок).

@Jurek.was: для подібних запитів є ця сторінка. Зверніться туди й Вам допоможуть. --Mcoffsky (обговорення) 09:59, 17 вересня 2019 (UTC)

Доброго вечора @MMH:. Мені потрібно, щоб ви оптимізували код. Результат мав би бути таким:

  • 1=Світло і тіні чортківських замків / П. С. Федоришин — Тернопіль: ТзОВ «Терно-граф», 2019. — С. 5. : іл. — ISBN 978-966-457-355-6 (конкретна сторінка)
  • 2=Світло і тіні чортківських замків / П. С. Федоришин — Тернопіль: ТзОВ «Терно-граф», 2019. — 880 с. : іл. — ISBN 978-966-457-355-6 (посилання на книгу)
  • 3=Пахолюк, В. Чортків у постатях. Олександр Степаненко / Світло і тіні чортківських замків / П. С. Федоришин — Тернопіль: ТзОВ «Терно-граф», 2019. — 121 с. : іл. — ISBN 978-966-457-355-6 (тут в коді має бути параметр автор, сторінка та стаття)

Дякую.--Максим Огородник (обговорення) 17:52, 20 вересня 2019 (UTC)

Шаблон

Вітаю який можна використовувати шаблон як що це людина гравець в американський футбол. Наприклад шаблони, спортсмен, футболіст, чи особа? дякую.--Tereador (обговорення) 18:55, 30 вересня 2019 (UTC)

@Tereador: На мою думку, використання картки {{футболіст}} не буде помилкою, оскільки американський футбол — теж футбол. --Рассилон 21:46, 30 вересня 2019 (UTC)

ВІКІДАНІ. Прохання об'єднати

Допоможіть, бо у ВІКІданих кнайпа неактивна

Q47452775: Розенфельд Семен Мойсейович та Q64355066: Розенфельд Семен Мойсейович. Дякую --ДмитроСавченко (обговорення) 19:04, 14 October 2019 (UTC)

@ДмитроСавченко: YesТак Зроблено за допомогою Merge.js. Можете і собі увімкнути його в налаштуваннях Вікіданих. Також, будь ласка, виправіть подвійні дати народження та смерті. --Рассилон 04:49, 17 жовтня 2019 (UTC)
Дякую!--Дмитро Савченко (обговорення) 05:36, 17 жовтня 2019 (UTC)

{{НП}}, літній час

Проблема в статті Алтус (Арканзас). Поля

  • |часовий пояс = −06:00
  • |DST = −05:00

бот скалькував з enwiki. Перше поле шаблон обробив коректно (через редирект направив куди слід), а з другим виникли проблеми. Ситуація часто повторюється. Може хтось вміє це вирішити на рівні шаблону.--Rar (обговорення) 16:43, 19 жовтня 2019 (UTC)

@Rar: В англійському шаблоні застосовано інший підхід до задавання літнього часу (DST): там він задається як зсув від UTC (аналогічно до параметра «часовой пояс», і незалежно від нього). У нашому ж шаблоні літній час обчислюється додаванням одиниці до основного часового поясу (тобто, параметр DST інтерпретується лише як ознака наявності літнього часу). Наш метод не працює, якщо основний часовий пояс задано у форматі з двокрапкою. Але переробка на англійський лад потребує не лише виправлення шаблона, а ще й заповнення/коригування параметрів у всіх включеннях шаблона, яких не одна тисяча...
  • Оскільки в США зсув місцевого часу від UTC завжди становить ціле число годин, то (для населених пунктів США) обійти проблему можна так.
  • В ідеалі ж, місцевий час краще подавати посиланням на відповідну статтю (у цьому випадку — Центральний час), де написано не лише кількість годин зсуву (узимку та влітку), а ще й правила переходу (тобто, коли і як годинники переводять). Інакше доводиться гадати, який же час (зимовий чи літній) буде в місті, скажімо, 21 жовтня чи 2 листопада.
  • Знов-таки, в ідеалі: такі властивості краще б брати з Вікіданих, як зроблено в шаблоні {{Місто}}.
--Olvin (обговорення) 14:10, 21 жовтня 2019 (UTC)
Ще одна проблема з шаблоном, див. Берклі, там з вікіданих підсмоктало навіть до лівої колонки і зіпсувало "геометрію". Додав руками параметр "мер", не допомогло.--Rar (обговорення) 06:51, 29 жовтня 2019 (UTC)
@Rar: Перевизначив у шаблоні назву посади з Вікіданих. --Olvin (обговорення) 16:56, 29 жовтня 2019 (UTC)

Найменування поїздів сінкансену

Через деякий час писатиму декілька статей про цю магістраль та поїзди, проте, оскільки окремих статей про ці поїзди нема, а в суміжних статтях використовуються різні варіанти, як правильно назвати статті про них, нпр. "Сінкансен 500" чи "Електропоїзд серії 500 мережі Сінкансен"? Дякую. --MiskoGe (обговорення) 13:51, 20 жовтня 2019 (UTC)

Статті треба називати якомога коротше. Сінкансен 500 - найкращий варіант. --Fessor (обговорення) 14:25, 21 жовтня 2019 (UTC)

CropTool

Вітаю для обрізки окремого елементу з фото на вікісховищі, чи потрібно дозвіл автора дякую.--Tereador (обговорення) 08:02, 22 жовтня 2019 (UTC)

Tereador, коли автор фото вивантажує свій файл у Вікісховище, то в будь-якому разі погоджується, що його файл може бути видозмінено. Тому ні, вам не потрібно окремо брати дозвіл — а сам CropTool потурбується про те, щоб були додані усі посилання на оригінальний файл. -- Ата (обг.) 17:08, 22 жовтня 2019 (UTC)

Поки обговорення не зафлудили, прошу надати фахову допомогу у вирішенні цього питання. Дякую --Sourweeks1976 (обговорення) 04:50, 8 листопада 2019 (UTC)

Шахіст

Вітаю! Хто «петрає» в шаховій царині, допоможіть. Дякую.--Максим Огородник (обговорення) 09:00, 16 листопада 2019 (UTC)

Просвіта

Потрібна допомога з заміною Всеукраїнське товариство «Просвіта» імені Тараса Шевченка на Всеукраїнське товариство «Просвіта» імені Тараса Шевченка, а потім треба видалити це перенаправлення. Дякую. --Mitte27 (обговорення) 05:11, 1 грудня 2019 (UTC)


Прохання

Вітаю, панове вікіпедисти! Позавчора натрапив на статтю Спілкування, трохи почистив (на мою думку, там було явне ОД). Сьогодні зайшов на внесок користувачки, яка його додала, і зрозумів, що ОД там може бути багатенько. Прохання допомогти з такими статтями:

Це, по суті, все. Є ще Стефан Малларме, де начебто все добре, але краще все ж було б перевірити. — M. Humeniuk (обговорення) 11:47, 1 грудня 2019 (UTC+2)