Київський ранок

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Загальні дані
Жанр розважально-інформацйний
Країна Україна Україна
Мова українська
Ориг. мережа Суспільне Київ
Творча команда
Ведучі/Актори Тарас Чечко, Юлія Біляченко, Руслана Корнілова, Дмитро Анділахай
Технічні дані
Українськомовна локалізація

«Ки́ївський ра́нок» — ранкова програма Київської регіональної філії Суспільного мовника, а тепер Київська програма Центрального телебачення, яка є обов'язковою для всіх регіональних філій НСТУ. Ефір з 7 до 9 ранку із трьома блоками новин «За Київським часом».

«Київський ранок», який раніше виходив під назвою «Рано вранці», перезапустили у січні 2018 року. Новини програми «За київським часом» виходять тричі о 07:30, 08:00 та 08:30.

Аудиторія[ред. | ред. код]

Цільова аудиторія програми — жителі Київщини та столиці.

Редакція[ред. | ред. код]

Першими ведучими ранкової програми були: ведучий ранкового шоу «Місто прокидається» на телеканалі LIVE і журналіст Українського радіо Тарас Чечко, журналістка та ведуча телеканалу «Україна 24» Юлія Біляченко та Руслана Корнілова. Серед інших ведучих були українська блогерка та ведучий Music Box Ukraine Дмитро Анділахай.

У штаті ранкової програми 30 працівників. Шеф-редакторка проєкту — Марія Штогрин, яка раніше працювала в українській службі ВВС. У січні 2018 її запросили на Суспільне очолити редакцію ранкової програми. Випусковим редактором є Олександр Опанасенко, заслужений журналіст України.

Серед ведучих є відомі блогери та артисти. У вересні 2018 року до програми долучилася Тетяна Воржева, відома українська співачка, учасниця «Фабрики зірок — 3» та екс-учасниця українського гурту Real-O. Того ж місяця у студії «Київського ранку» з'являється український діджей Саня Димов, автор музичної програми на українському радіо NRJ Україна.

Також серед ведучих журналіст, автор спортивної рубрики Ігор Мартиненко, який працює на телеканалі понад 5 років та PR-експерт Юліана Глава, яка опікується музичними напрямами програми. У лютому 2019 до складу ведучих увійшов український блогер, фронтмен гурту Nravitsa Planet Іван Марунич. У 2019 році до колективу долучився ведучий Антон Житлов.

Також до редакційної колегії входить редактор Марина Ткаченко, Наталія Рогач та Олена Гусєва.

Ранкові новини «За Київським часом» готує Аліна Волкова та Катерина Сидорчук.

Гості програми та рубрики[ред. | ред. код]

Щодня в ефірі програми виходять декілька постійних рубрик. «Кінорубрика», якою опікується Валентина Коблюк, висвітлює останні важливі події у світі кіно. Рубрика виходить щовівторка та щочетверга.

«Цей день» — рубрика автора Олени Гусєвої з'являється в ефірі щодня. Вона розповідає про важливі історичні події та відомих людей Київщини та України, а також громадських та культурних діячів.

«Сільва» — науково-популярна рубрика, яку готує журналіст Євген Золотухін. Щоп'ятниці він розповідає про природні та наукові явища із собакою Сільвою, а в понеділок та середу про новини технологій.

«Спортивний огляд» — готує журналіст Ігор Мартиненко, де розповідає про спортивні новини та відвідує події.

Під час роботи на телеканалі ведуча Діана Глостер вела відеоблог про роботу на «Київському ранку». Також до ефіру долучалися відомі культурні діячі у якості ведучих у спецпроєкті «Зірковий ефір»: гурт «PATSYKI Z FRANEKA»[1], блогер «Люда з Голівуда», Діана Глостер, Тетяна Воржева та Іван Марунич.

Серед гостей програми були не лише культурні, громадські діячі Київщини, але й блогери-мільйонники та відомі українські артисти та суспільно-важливі діячі. До ефіру долучилася українська співачка Ассія Ахат, співак Melovin, театр абсурду «Воробушек», український блогер Андрій Трушковський[2], український рок-музикант, лідер рок-гурту O.Torvald Євген Галич, українська фітнес-блогерка Анастасія Святокум, відома під псевдонімом Stellabambam, фронтмен гурту «АДАМ»[3] Михайло Клименко.

Про материнство в ефірі «Київського ранку» розповідала блогерка Аліна Шаманська[4], про кулінарію — відеоблогер Ольга Матвій.

Також гостями програми стали співзасновники українського пабліка «G.r.u.p.p.i.r.o.v.k.a» Олексій Трюхан та Марія Денисова[5]. До ефіру також долучалися українські електронні артисти Latexfauna, Cape Cod[6], блогерка Анастасія Нікіфорова[7], засновник українського марафону «Run Ukraine»[8] Дмитро Черніцький, засновниця бренду «Kachorovska» Аліна Качоровська[9], автори проєкту «ДТП.Київ. ЮА»[10], український гурт Yuko, гурт «Bahroma», топ-блогерка та PR-експерт Еліна Крупська, блогерка Марія Тимошенко[11], український співак Роман Веремейчик, український актор В'ячеслав Довженко, український співак Денис Реконвальд[12], українська модель, «Міс Європа» Наталія Варченко, українська модель, міс Україна Поліна Ткач[13], блогер, співзасновник Komandda.com Олександр Ляпота[14].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. PATSYKI Z FRANEKA. Youtube. Архів оригіналу за 3 Лютого 2021. Процитовано 2 лютого 2021.
  2. В студії Андрій Трушковський блогер на YouTube
  3. Гурт «АДАМ» на YouTube
  4. «Активне материнство». Гості студії – Аліна Шаманська, телеведуча, блогер з сином Артуром на YouTube
  5. ГО «Gruppirovka» Гості студії – Олексій Трюхан, заступник голови ГО «Gruppirovka» та Марія Денисова на YouTube
  6. Створити музичну історію Гість студії – Максим Сікаленко, електронний артист на YouTube
  7. «Світ інстаграму» Гостя студії – Анастасія Никифорова, блогерка на YouTube
  8. Дмитро Черніцький розкаже, чому брати участь у марафоні легше, ніж його організовувати. Run Ukraine. Архів оригіналу за 26 Березня 2019. Процитовано 2 лютого 2021.
  9. Історія нестандартного взуттєвого бізнесу родини Качоровських. Na chasi. 26.03.2018. Архів оригіналу за 26 Березня 2019. Процитовано 2 лютого 2021.
  10. ДТП Kiev.ua. Instagram. Процитовано 2 лютого 2021.
  11. Канал «Мама, тато, син». Гостя студії – Маша Тимошенко, блогер на YouTube
  12. «Людина, яка вміє все» Гість студії – Денис Реконвальд, співак на YouTube
  13. Секрети краси Гостя студії – Поліна Ткач, міс Україна 2017 на YouTube
  14. «Подорожувати бюджетно» Гість студії – Олександр Ляпота, блогер на YouTube

Посилання[ред. | ред. код]

[Архівовано 1 Квітня 2019 у Wayback Machine.]