Користувач:Alex Blokha/Дні згадані в Вікіпедії/Україна/31 жовтня

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Назва:Київ

Підзаголовок:=== Міська ===
Знайдено: + До 31 жовтня 2010 року в Києві діяли районні ради, однак напередодні чергових місцевих виборів міська рада своїм рішенням їх ліквідувала.


Зобр:30шт.


Назва:Історія України

-Знайдено: + Вибори Президента відповідно до Конституції призначено на 31 жовтня 1999 р. Після підрахунку голосів з'ясувалося, що жоден із кандидатів у не набрав потрібної для перемоги кількості голосів. До другого туру потрапили діючий президент Леонід Кучма та лідер комуністів Петро Симоненко. За Кучму проголосувало 56% виборців, за Симоненка — 38%.
-Знайдено: + У результаті голосування 31 жовтня 2004 р. голоси виборців розподілилися таким чином: Віктор Ющенко (39,26% голосів), Віктор Янукович (39,11%), Олександр Мороз (5,82%), Петро Симоненко (4,97%). Такий розподіл не виявив переможця, тому було призначено другий тур виборів — 21 листопада 2004 р. Після першого туру підтримати Ющенка закликали Олександр Мороз та Анатолій Кінах. Віктора Януковича підтримала Наталія Вітренко.


Зобр:27шт.


Назва:Рада Європи

-Знайдено: + 31 жовтня 1995 р. Верховна Рада України ухвалила Закон України про приєднання до Статуту Ради Європи.


Зобр:3шт.


Назва:Малишко Андрій Самійлович

-Знайдено: + 31 жовтня 2003 року Національний банк України випустив в обіг 2-гривневу пам'ятну монету присвячену Андрію Малишку[1]


Зобр:2шт.


Назва:Євпаторія

-Знайдено: + Вояки Вермахту швидко просувалися до Криму. У жовтні 1941 року партизани-євпаторійці залишили місто і попрямували у Кримські гори. Всі дитячі санаторії були евакуйовані. 31 жовтня 1941 до міста увійшли німці. Будівлю міської Ради, вони перетворили в міську управу, неподалік розмістилося поліцейське управління та інші каральні «служби», а чудові євпаторійські пляжі стали мінними полями, обнесені колючим дротом.


Зобр:28шт.


Назва:Башкірцева Марія Костянтинівна

-Знайдено: + Марі́я Костянти́нівна Башкірцева або Марі́я Костянти́нівна Башки́рцева (*24 листопада 1858, Гавронці, нині Диканського району — †31 жовтня 1884, Париж) — французька художниця українського походження, майстер жанрового живопису; з 1870 жила у Франції; автор знаменитих Щоденників. В селі Черняківка створено музей Башкирцевої та названо галявину Маріїною долиною, де щороку на день молоді проводяться масові гуляння з виставками художніх творів


Зобр:3шт.


Назва:Глущенко Микола Петрович

-Знайдено: + Мико́ла Петро́вич Глу́щенко (* 17 вересня 1901, Новомосковськ, Дніпропетровська область — † 31 жовтня, 1977) — український радянський художник (автор портретів і краєвидів), радянський розвідник (псевдо «Ярема»).


Назва:Євшан Микола

-Знайдено: + 31 жовтня 1919 року він виголошує свою знамениту промову «Великі роковини України», присвячену річниці проголошення Західноукраїнської Народної Республіки.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Як критик і публіцист Євшан замовк зовсім. Лише у роковини проголошення Української Республіки в Галичині, 31 жовтня 1919 року, у Вінниці Євшан виголосив промову до українського війська на святі Галицької Армії. Це був вершина його творчості, популярності й останнє слово.


Назва:Тимошенко Юлія Володимирівна

-Знайдено: + ID=85271.htm</ref> 31 жовтня 2009 Центральна виборча комісія прийняла рішення зареєструвати Юлію Тимошенко кандидатом на посаду Президента України.


Зобр:16шт.


Назва:Левицький Кость

-Знайдено: + В умовах розпаду Австро-Угорської імперії парламентарії сформували Українську Національну Раду, взяли курс на створення незалежної держави. 31 жовтня 1918 р. львівська делегація Ради під проводом Костя Левицького ухвалила рішення про збройне повстання. 9 листопада УНРада під головуванням Костя Левицького схвалила опрацьовану за його участі тимчасову Конституцію ЗУНР. Голова першого уряду — Державного секретаріату ЗУНР, міністр фінансів ЗУНР.
Підзаголовок:== Джерела ==
Знайдено: + * Львівська Газета. 31 жовтня, 2008 року, № 160 (468). Микола Литвин. «Прем'єр Кость Левицький» (2-а частина)


Назва:Янукович Віктор Федорович

-Знайдено: + Завдяки активній підтримці Віктора Януковича і фінансово-економічних груп Донбасу, в першу чергу Індустріального союзу Донбасу (ІСД), кандидатури Леоніда Кучми на президентських виборах 1999 року, останній здобуває перемогу в Донецькій області, мешканці якої мали симпатії до представників лівих сил. У першому турі 31 жовтня Леонід Кучма отримав в свою підтримку 31,96%, а основний його суперник Петро Симоненко (лідер Комуністичної партії України) — 39,40%. У другому турі 14 листопада Леонід Кучма набрав — 52,98% голосів, а Петро Симоненко — 41,22%[2].


Зобр:9шт.


Назва:Вибори Президента України 2004

-Знайдено: + | election_date = з 31 жовтня до 26 грудня 2004
-Знайдено: + Президентські вибори в Україні 2004 року були проведені 31 жовтня, 21 листопада та 26 грудня 2004-го. Президентські вибори були четвертими виборами, що пройшли в Україні після здобуття незалежності від Радянського Союзу. На останніх етапах результати були оскаржені між лідером опозиції Віктором Ющенком і тодішнім прем'єр-міністром Віктором Януковичем з Партії регіонів. Вибори проходили у вкрай напруженій політичній атмосфері, із звинуваченнями в упередженості ЗМІ, залякуванні виборців і отруєнні кандидата Ющенко.[3]
-Знайдено: + Згідно з виборчим законом України, для обрання президента використовується система у два тури, в яких кандидат повинен отримати більшість (50% і більше) голосів з усіх поданих бюлетенів. Перший тур голосування відбувся 31 жовтня 2004 р. Оскільки жоден з кандидатів не набрав 50% (або більше) голосів, другий тур голосування між двома кандидатами-лідерами президентської кампанії, Віктором Ющенко та Віктором Януковичем, відбувся 21 листопада. Центральна виборча комісія оголосила результати 23 листопада, у другому турі виборів переміг Віктор Янукович. Результати виборів були оскаржені, Віктор Ющенко та його прихильники з багатьма міжнародними спостерігачами стверджували, що вибори сфальсифіковані.[4][5]

-Знайдено: +

Перший тур голосування.Кам'янець-Подільський, 31 жовтня 2004.


-Знайдено: + == Перший тур 31 жовтня 2004 ==


Зобр:12шт.


Назва:Українська Галицька армія

-Знайдено: + Листопадовий чин (у ніч з 31 жовтня на 1 листопада 1918 року) у Львові здійснили очолювані Дмитром Вітовським 1410 вояків при 60 старшинах, зміцнені ще 3, 11, 2 куренями УСС з Буковини.


Зобр:5шт.


Назва:Федорченко Іван Михайлович

-Знайдено: + Федорченко Іван Михайлович (* 31 жовтня 1909, Таганрог — † 27 грудня 1997)— український вчений радянських часів у галузі матеріалознавства, порошкової металургії та спеціальних сплавів, 1961- академік АН УРСР, 1968 — лавреат Премії ім. Патона АН УРСР, 1970 — заслужений діяч науки УРСР, нагороджений орденом Жовтневої Революції, двома орденами Трудового Червоного прапора та двома «Знак Плшани», медалями, 1979 — лауреат Державної премії УРСР, 1981 — Державної премії СРСР.


Назва:Західноукраїнська Народна Республіка

-Знайдено: + 31 жовтня 1918 р. у Львові стало відомо про приїзд до міста Польської ліквідаційної комісії (створена 28 жовтня 1918 р. у Кракові), яка мала перебрати від австрійського намісника владу над Галичиною — і включити її до складу Польщі. УНРада поставила перед австрійським урядом питання про передачу їй всієї повноти влади у Галичині та Буковині. Проте австрійський намісник Галичини генерал К. Гуйн відповів категоричною відмовою. Тоді на вечірньому засіданні УГВК (Українського Генерального Військового Комісаріату) 31 жовтня 1918 р. було вирішено взяти владу у Львові збройним шляхом.
-Знайдено: + В ніч з 31 жовтня на 1 листопада 1918 р. стрілецькі частини, очолювані сотником Дмитром Вітовським, зайняли всі найважливіші урядові установи у місті (крім залізничного вокзалу, що стало однією з помилок і причиною втрати Львова).


Зобр:3шт.


Назва:Руська Бесіда (Буковина)

-Знайдено: + 31 жовтня 1868 року представники вищого духовенства краю з числа українців зібрались у селищі Товтрах в домі місцевого священника о.Николая (Драчинського) (батька Теофіла Драчинського). У ході спілкування присутні зійшлися на тому, що інші національності (румуни, німці) краю вже мають громадські організації, що опікуються просвітництвом своїх народів, і тільки русини відстають від них. При цьому Теоктист (Дронь) висловив пропозицію створити у найкоротші терміни товариство для задоволення культурних потреб українців Буковини. Присутні одностайно підтримали ідею, а протоієрей Василій (Продан) благословив починання. Господар дому о. Николай (Драчинський) при цьому наголосив [8]:


Зобр:7шт.


Назва:Рутковський Тадей Вікторович

-Знайдено: + Таде́й (Фаді́й) Ві́кторович Рутко́вський (* 19 жовтня (31 жовтня за новим стилем) 1868, Нова Ушиця — † 22 липня 1927, Кам'янець-Подільський) — український актор-комік, драматург, театральний діяч.


Назва:Кузнецовськ

Підзаголовок:=== Сьогодення ===
Знайдено: + * 31 жовтня 2010 — міським головою міста був обраний профспілковий діяч в місті - Анощенко Сергій Іванович. До міської ради депутатів більшість набрали від "БЮТ" (Блок Юлії Тимошенко).


Зобр:9шт.


Назва:Калнишевський Петро Іванович

-Знайдено: + Указом нового імператора Росії Олександра Павловича від 2 квітня 1801 року він був помилуваний за загальною амністією й отримав право на вільний вибір місця проживання. За своїми літами (йому йшов 111 рік) і станом здоров'я залишився ченцем у монастирі, де й помер на 113 році життя 12 листопада (31 жовтня[6]) 1803 року.


Зобр:7шт.


Назва:Вишгород

-Знайдено: + До складу Вишгородської міської ради входять 36 депутатів, що обираються громадою міста строком на 5 років. У місцевих виборах 31 жовтня 2010 року взяли участь 9260 осіб — 43,8 % від загальної кількості виборців міста. Проти всіх голосува­ла 631 особа — 7 % від загальної кількості виборців, що взяли участь у голосуванні. За результатами голосування у Вишгородській міській раді представлені 8 політичних сил:[7]


Зобр:8шт.


Назва:Толстой Лев Миколайович

-Знайдено: + О 6-й годині 35 хвилин вечора 31 жовтня поїзд, що прямував у Ростов-на-Дону, прибув на станцію Астапово Рязансько-Уральської залізниці. Толстой, у якого піднялася температура, був вимушений зупинитися в будиночку начальника станції. Лікарі визначили запалення легень. О 6.05 7 (20) листопада 1910 Толстой помер.


Зобр:5шт.


Назва:Вибори в Україні

Підзаголовок:== 2004 ==
Знайдено: + Президентські, відбувалися протягом трьох голосувань — 31 жовтня, 21 листопада і 26 грудня 2004 року. Одразу після другого голосування 21 листопада 2004 року, в якому за попередніми данними Центральної виборчої комісії переміг Віктор Янукович, почались масові виступи громадян України в Києві та інших містах України; громадяни протестували проти численних порушень виборчого законодавства та їх виборчого права чесно і справедливо обирати Президента України. Ці виступи в подальшому стали називати Помаранчевою революцією. Результати другого голосування 21 листопада 2004 року та відповідні рішення Центральної виборчої комісії, прийняті під головуванням Сергія Ківалова, були визнані недійсними рішенням Верховного Суду України від 3 грудня 2004 року через численні порушення виборчого законодавства на користь кандидата на посаду Президента України Віктора Януковича. Остаточну перемогу під час голосування 26 грудня 2004 року з перевагою 7,79% або 2 267 184 голоси виборців одержав Віктор Ющенко, який і вступив на посаду Президента України 23 січня 2005 року.


Назва:Класифікатор об'єктів адміністративно-територіального устрою України

-Знайдено: + Класифікатор об'єктів адміністративно-територіального устрою України (КОАТУУ) — національний класифікатор ДК 014-97, затвержений та введений в дію наказом Держстандарту України від 31 жовтня 1997 р. № 659 (зі змінами та доповненнями) і є чинним з 1 січня 1998 р. Не зважаючи на офіційний статус видання та його загальнодержавне значення залишається відомчим довідником Держспоживстандарту. Суттєвим недоліком його ведення є несинхронізованість з базою адміністративно-територіального устрою Управління по зв'язках з місцевими органами влади та органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України [8]. В перспективі ДК 014-97 має перейти до трирівневої системи кодування населенних пунктів та інтегруватись до міжнародного стандарту ISO 3166-2:UA, однак вже сьогодні має місце невідповідність кодів першого рівня адміністративного поділу.


Назва:Список Героїв України

-Знайдено: + | 31 жовтня 2003


Назва:Пинзеник Віктор Михайлович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + * 31 жовтня 1994 — серпень 1995 — Перший віце-прем'єр-міністр України.
-Знайдено: + 31 жовтня 1996 року Верховна Рада прийняла постанову про звіт Тимчасової депутатської слідчої комісії, в якому говорилося, що Декрет Кабінету Міністрів України «Про довірчі товариства» не вирішив завдань, що стояли перед ним. Зокрема, констатувалося:


Назва:Шахтар (Донецьк)

-Знайдено: + | 600 || Сергій Попов || 31 жовтня 1998 || «Металург» З || 0:3


Зобр:6шт.


Назва:Елькін Давид Генріхович

-Знайдено: + Дави́д Ге́нріхович Е́лькін (31 жовтня 1895 р. — †5 липня 1983 р.) — психолог.
-Знайдено: + Народився 31 жовтня 1895 р. у Воронежі. Син про­візора. Дитячі роки пройшли в Одесі. Після закінчення першої класичної гімназії з золотою медаллю він в 1914 р. вступив до Петербурзького психоневрологічного інституту. Бажання спеціалізуватися в галузі психоневрології формувалося під впливом матеріалістичних природничо-наукових ідей І. М. Сеченова, діяльності якого Д. Г. Елькін згодом присвятив декілька своїх статей, В. М. Бехтерева, І. П. Павлова.


Назва:Костанді Киріак Костянтинович [[Файл:|thumb |150px|right]] -Знайдено: + Киріа́к Костянти́нович Коста́нді (*21 вересня (3 жовтня) 1852(18521003), Дофінівка, нині в складі Одеси — †31 жовтня 1921, Одеса) — український маляр грецького походження. Академік Петербурзької академії мистецтв (1907).


Зобр:9шт.


Назва:Шульга Іван Миколайович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Іван Шульга 31 жовтня 1889 р. у с. Михайлівка Таврійської губернії.


Зобр:3шт.


Назва:Франко Зиновія Тарасівна

-Знайдено: + Зино́вія Ростислава Тарасівна Франко́ (31 жовтня 1925, Львів — 17 листопада 1991, Київ) — кандидат філологічних наук: мовознавець, літературознавець, франкознавець; публіцист, громадська діячка. Автор понад 200 наукових та науково-публіцистичних праць з історії української літературної мови, лінгвостилістики, ономастики, топоніміки, літературознавства та франкознавства. З 1990 року член Спілки письменників СРСР. Онука Івана Франка, донька Т. І. Франка, сестра Р. Т. Франка.


Зобр:2шт.


Назва:Список академіків НАН України

Підзаголовок:=== А ===
Знайдено: + | 31 жовтня 1911
Підзаголовок:=== Б ===
Знайдено: + |31 жовтня 1960
Підзаголовок:=== В ===
Знайдено: + |31 жовтня 1937


Зобр:39шт.


Назва:День пам'яті жертв голодоморів

-Знайдено: + Запроваджений згідно з указом Президента України Леоніда Кучми № 1310/98 від 26 листопада 1998 року як «День пам'яті жертв голодоморів». Указом Кучми № 1181/2000 від 31 жовтня 2000 року встановлювалася назва «День пам'яті жертв голодомору та політичних репресій». Указом Кучми № 797/2004 від 15 липня 2004 року встановлювалася назва «День пам'яті жертв голодоморів та політичних репресій».


Зобр:3шт.


Назва:Владислав III Варненчик

-Знайдено: + Владислав III Варненчик (у деяких виданнях — Варненьчик; пол. Władysław III Warneńczyk, 31 жовтня 1424 — 10 листопада 1444) — Король Польський (з 1434), король Угорський як Уласло I (угор. I. Ulászló, з 1440), Володар та спадкоємець Русі (Руського королівства).


Зобр:10шт.


Назва:Бичко Валентин Васильович

-Знайдено: + Валенти́н Васи́льович Бичко́ (17 червня 1912, Харків — 31 жовтня 1994) — український поет, драматург, автор творів для дітей. Перекладач з литовської літератури. Комуністичний функціонер.
-Знайдено: + Жив в Києві. Дружина - росіянка Віра Самсонівна Бєлова. Помер 31 жовтня 1994.


Зобр:1шт.


Назва:Лиман Леонід

-Знайдено: + Леонід Лиман (* 13 серпня 1922, Малі Сорочинці — † 31 жовтня 2003, Нью-Йорк) — поет, публіцист, літературний критик. Яскравий представник українського модернізму.


Назва:Фрунзе Михайло Васильович

-Знайдено: + Миха́йло Васи́льович Фру́нзе (*21 січня 1885, Пішпек, нині Бішкек, Семирічинська область, Туркестанський край — †31 жовтня 1925, Москва) — один з воєначальників у Червоній Армії під час Громадянської війни.
Підзаголовок:== Література ==
Знайдено: + |- style="text-align: center;" | width="30%" class="no-wikidata" data-wikidata-property-id="P155" |Попередник:
Троцький Лев Давидович
1925
| width="40%" style="text-align: center; font-size: 110%" |
Народний Комісар з військових та морських справ СРСР

26 січня31 жовтня 1925 | width="30%" class="no-wikidata" data-wikidata-property-id="P156" |Наступник:
Маршал Радянського Союзу
Ворошилов Климент Єфремович
19251940



Зобр:1шт.


Назва:Костусєв Олексій Олексійович

-Знайдено: + За результатами підрахунку голосів виборців на місцевих виборах в Україні, що відбулися 31 жовтня 2010 року, міським головою Одеси став кандидат від Партії регіонів, глава Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв. Про це повідомив голова Одеської міської виборчої комісії Олександр Ахмеров під час засідання Одеського міськвиборчкому[9]


Зобр:1шт.


Назва:Бондарчук

-Знайдено: + * Бондарчук Сергій Васильович (31 жовтня 1971 р.) — український політик, Народний депутат України 4-го скликання;


Назва:Козлів (смт)

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + Початком існування того чи іншого населеного пункту прийнято вважати дату, яка вперше згадана в тому чи іншому документі. І в нашому випадку такий документ є – це королівська грамота на пергаменті з датою – 23 серпня 1448 р., коли король Казимир IV Яґеллончик, перебуваючи в селі Козлів, видав грамоту стосовно надання маґдебурзького права селу Зушиці (або Дзушиці, тепер в Городоцькому районі Львівської області; записаний Яном з Конєцполя - королівським канцеляристом).[10]
31 жовтня 1467 р. король Казимир IV Яґеллончик видав грамоту, за якою польському шляхтичеві Альберту Боровському надано 200 польських марок на розбудову королівського села (королівщини) Козлів. Згідно із згаданою грамотою, Козлів і навколишні поселення належали польським королям.
31 грудня 1474 р. король Казимир IV Яґеллончик видав грамоту (датована в Радомі), за якою записав Альберту Боровському 50 гривень звичайних грошей на селах королівських Козлові та Таурові в тодішньому Теребовлянському повіті Галицької землі, що знаходились на той момент у нього в заставі.[11]


Назва:Гройсман Володимир Борисович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + На вибори міського голови 31 жовтня 2010 року висунутий політичною партією «Совість України». 31 жовтня 2010 року, з рекордною підтримкою вінничан (77,81% голосів) переобраний міським головою на другий термін[12]


Зобр:1шт.


Назва:Герб Олександрії

-Знайдено: + |дата_затвердження = 31 жовтня 2003
-Знайдено: + Герб Олександрі́ї — один з офіційних символів міста Олександрія Кіровоградської області. Затверджений рішенням № 326 24-ї сесії міської ради від 31 жовтня 2003 року.


Зобр:4шт.


Назва:Громадський інформаційно-аналітичний Центр для молоді

-Знайдено: + Протягом 31 жовтня 2006 року — 1 листопада 2007 року Центром було проведено «моніторинг честі» місцевих комунікативних мереж організацій громадянського суспільства, опосередкованих у Інтернеті та спрямованих на молодь, протягом якого було проаналізовано 4682 повідомлень серед 9 об'єктів, створено «Білу книгу кращих практик місцевих комунікативних e-мереж ОГС», а також «сірий список» проявів інформаційної «дискримінації», подвійних стандартів і низьких етичних норм виробників і отримувачів інформаційних послуг у ІІІ секторі[13]Помилка цитування: Відсутній тег </ref> за наявності тегу <ref></nowiki>.


Назва:Леміщиха

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + Коли навколишня земля була оголошена власністю поміщика, то на це місце переселилися мазури (з Мазурських боліт Полісся), прізвища Мазурок і Мазур є до сьогодні. Переселенці почали рубати дубовий ліс, щоб будувати приміщення для поміщика і житла для себе. На пагорбі була збудована дубова церква в 1734 році [14]. Пізніше, в 1747 році, під церкву було закладено кам'яний підмурок. Скарби Леміша були витрачені на прикраси церкви. Саму церкву освятили в день євангеліста Луки, після чого щороку в цей день 31 (18) жовтня святкують в селі храмове свято.


Назва:Зубанов Володимир Олександрович

-Знайдено: + Олена Русина, старший науковий співробітник Інституту історії України НАН України, у статті «„Проффессоры“ на марші. Плагіат із Вікіпедії і дива перекладу з російської», опублікованій 31 жовтня 2011 інтернет-виданням «Українська правда»<ref name="up">[http://www.istpravda.com.ua/articles/2011/10/31/59752/ Олена Русина: «„Проффессоры“ на марші. Плагіат із Вікіпедії і дива перекладу з російської»]</ref>, звинувачує Володимира Зубанова, який є головним редактором і упорядником видання «Україна — Європа: Хронологія розвитку. 1500–1800 рр.» (К.: Кріон, 2010), що вийшло у рамках проекту «Україна: історія великого народу», у порушенні ліцензій, що застосовані у Вікіпедії, при передрукові матеріалів цієї інтернет-енциклопедії.


Назва:Бондарчук Сергій Васильович

-Знайдено: + Сергі́й Васи́льович Бондарчу́к (31 жовтня 1971) — український громадсько-політичний діяч, бізнесмен, Герой України (2010).


Зобр:1шт.


Назва:Пузаков Володимир Тихонович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + * 31 жовтня 2010 — на виборах міського голови зазнав поразки, посівши третє місце та передавши крісло міського голови Олександру Саінсусу.


Назва:Руське Поле

-Знайдено: + Із зміною влади в державі змінювалася влада й у селі Руське Поле. На останніх парламентських виборах 31 жовтня 2010 року перемогу здобув Василь Васильович Мірявець.


Зобр:3шт.


Назва:Худяки

Підзаголовок:== Персоналії ==
Знайдено: + * Гуржій Іван Олександрович (28 вересня 191531 жовтня 1971) — відомий історик, член-кореспондент АН УРСР.


Назва:Приліпка Олексій Васильович

Підзаголовок:== Нагороди ==
Знайдено: + * Заслужений працівник сільського господарства України (31 жовтня 1997) — за вагомий особистий внесок у розвиток сільськогосподарського виробництва, багаторічну сумлінну працю<ref>[http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1217/97 Указ Президента України № 1217/97 від 31 жовтня 1997 року «Про відзначення нагородами України»]</ref>


Назва:Харківська міська рада

-Знайдено: + * Кернес Геннадій Адольфович, (в.о. з 18-19 березня<ref>[http://www.city.kharkov.ua/ru/document/view/id/40646 Про дострокове припинення повноважень Харківського міського голови]</ref>, обраний 31 жовтня, зареєстрований 14 листопада<ref>[http://www.city.kharkov.ua/uk/document/view/id/42289 Про реєстрацію Кернеса Геннадія Адольфовича Харківським міським головою]</ref>, склав присягу 24 листопада 2010 року)


Зобр:4шт.


Назва:Карл Радек

-Знайдено: + Карл Радек (справжнє прізвище Собельсон) (*31 жовтня 1885, Львів — †19 травня 1939, Верхньоуральськ) — більшовицький і комуністичний керівник; у 1919—1924 член ЦК РКП(б), у 1920—1924 член (в 1920 р. секретар) Виконкому Комінтерну, співробітник газет «Правда» і «Известия». Єврей<ref>{{en icon}} [http://www.biblediscovered.com/tag/chernivtsi/ Ukrainian Jews], Bible Discovered</ref>. У 1937 році був засуджений до 10 років в'язниці. Вбитий у 1939. В 1988 реабілітований.


Зобр:3шт.


Назва:Романюк Микола Ярославович

-Знайдено: + На виборах 31 жовтня 2010 року обраний міським головою Луцька<ref>[http://www.zik.com.ua/ua/news/2010/11/04/254718 Мером Луцька стане кандидат від «Сильної України»]</ref>.


Назва:Гірник (Червоноградська міськрада)

Підзаголовок:== Влада ==
Знайдено: + Селищним головою з 26 березня 2006 року була Мартинюк Валентина Володимирівна, 31 жовтня 2010 р. її змінив діючий голова - Климчук Андрій Мар'янович.


Назва:Круцик Роман Миколайович

-Знайдено: + | кінець_терміну2= 31 жовтня 2007


Назва:Васюра Іван Іванович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + 31 жовтня 1994 року Іван Васюра був обраний до складу Робочої групи з опрацюванню та підготовки до розгляду Верховною Радою України пакету проектів законів з питань оподаткування. Він також був членом груп народних депутатів України з міжпарламентських зв'язків з Данією та Францією.


Назва:Слов'янська партія

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + 30 — 31 жовтня 2003 року в Донецьку відбувся 12-й з'їзд Слов'янської партії, на якому було змінено статут. 4 липня 2004 року в Донецьку пройшов 13-й з'їзд партії, який знову висунув Олександра Базилюка на посаду Президента України. Але й цього разу він вибори програв, отримавши 8 963 голоса (0,03 %). У другому турі партія підтримала Віктора Януковича.


Назва:Жовтневе повстання 1917 (Київ)

Підзаголовок:== Опис ==
Знайдено: + 29-31 жовтня (11-13 листопада) у місті тривали сутички. Зіткнення мали локальний характер, розвивалися скоріше спонтанно, ніж організовано та відбувались головним чином на Печерську та Деміївці. З боку штабу КВО було задіяно зовсім невелику кількість військ. Очевидно, генерали сподівались на підтримку хоча б частини членів Центральної Ради, але коли Рада їх не підтримала, командування КВО швидко склало зброю. 31 жовтня (13 листопада) у приміщенні штабу (знаходився у будинку № 11 по Банковій вулиці) було досягнуто угоди про припинення вогню. Невдовзі генерали та частина військ залишили Київ.


Назва:Свобода на Інтері

Підзаголовок:=== Спецвипуски ===
Знайдено: + # 31 жовтня 2008 року — ведучі-посередники: Андрій Данілевич і Юлія Литвиненко. Гості-спікери: Президент України, Прем'єр-міністр України, Голова Верховної Ради України і голова Опозиційного уряду


Назва:Світлана (крейсер)

-Знайдено: + З 31 жовтня 1939 року — «Красний Крим» (рос. "Красный Крым") (Чорноморський флот).
-Знайдено: + 31 жовтня 1939 року — перейменовано у «Красний Крим».


Зобр:1шт.


Назва:Гуто Пашко

-Знайдено: + * Яцюк Дмитро Гуто Пашко: Українці в Бразилії не розуміють, що голос — це зброя Бразильський режисер українського походження розповідає про життя наших діаспорян у штаті Парана, свою творчість та політичну діяльність // «Україна Молода», № 205 за 31 жовтня 2008 року


Зобр:1шт.


Назва:Ковалець Сергій Іванович

-Знайдено: + Проте вже в наступному сезоні за перше коло не виграла жодного матчу і по завершення 15 туру, 31 жовтня 2011 року Ковальця було звільнено з посади головного тренера<ref>[http://www.ua-football.com/ukrainian/high/4eaed6dc.html UA-Футбол. Сергей Ковалец покидает «Оболонь»]</ref>.


Зобр:1шт.


Назва:Безкоровайний Володимир Герасимович

-Знайдено: + 26 червня 1994 року «Гетьман Сагайдачний» вийшов з Севастопольської бухти і взяв курс в океан. З прибуттям фрегата «Гетьман Сагайдачний» до Руану туди прибув і командувач ВМС України віце-адмірал Володимир Безкоровайний, який представляв командування Збройних сил незалежної України. Перший далекий морський похід флагмана ВМС України фрегата «Гетьман Сагайдачний» успішно завершився 7 серпня. Естафету участі у міжнародних навчаннях у нього перейняли корвет «Луцьк» і корабель управління «Славутич», які, відповідно, з 25 по 27 липня та з 17 по 31 жовтня взяли участь у міжнародних миротворчих навчань «Бриз-94» в Болгарії та «Морський партнер-94» в Румунії.


Зобр:2шт.


Назва:Історія Євпаторії

-Знайдено: + Вояки Вермахту швидко просувалися до Криму. У жовтні 1941 року партизани-євпаторійці залишили місто і попрямували у Кримські гори. Всі дитячі санаторії були евакуйовані. 31 жовтня 1941 до міста увійшли німці. Будівлю міської Ради, вони перетворили в міську управу, неподалік розмістилося поліцейське управління та інші каральні «служби», а чудові євпаторійські пляжі стали мінними полями, обнесені колючим дротом.


Зобр:6шт.


Назва:Пироговський Олександр Сидорович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Із серпня 1941 року, у період тимчасової окупації, — секретар Залізничного підпільного райкому партії м. Києва. Один з організаторів і керівників антифашистської боротьби. 31 жовтня 1943 року арештований гестапо і розстріляний 6 листопада, у переддень відвоювання Києва Червоною Армією.


Зобр:1шт.


Назва:Аграрна партія України

-Знайдено: + 31 жовтня 2010 року партія вперше прийняла участь у виборах до місцевих рад. Полтавська обласна партійна організація провела до місцевих рад 58 депутатів, Запорізька — 52, Тернопільська — 46, Донецька — 44, Херсонська — 43, Харківська — 40, Черкаська — 26, Житомирська і Вінницька — по 25 депутатів.


Назва:Сказання про населені місцевості Київської губернії

Підзаголовок:==Рецензії==
Знайдено: + 31 жовтня генерал-губернатор звернувся до попечителя Київського навчального округу з проханням надати своє судження щодо можливої користі тих вигод, на яких наполягає Похилевич, а в разі позитивного відгуку вказати яке б і в чому цьому твору варто було б зробити заступництво.


Зобр:1шт.


Назва:Ураган (Івано-Франківськ)

-Знайдено: + | 31 жовтня 2009


Зобр:1шт.


Назва:Жуковка (місто)

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + Місто засноване в 1867 році як селище при полустанку, у зв'язку з будівництвом залізниці Орел-Вітебськ, поруч села Красна Слободка (також Жуковка; через те сучасна назва). З 1871 року — станція. 1880 року збудовано вокзал. Перші підприємства міста були чавунний та лісопильний заводи до потреб залізниці. В 1881 році збудовано залізничну гілку на сучасну Клєтню. В 1896 році збудовано храм Александра Невського (нині на його місці Комсомольський сквер). На початку XX століття відкривається залізнична школа, в 1910 році — училище, в 1914 році — протитуберкульозний санаторій. 1928 року в місті нараховувалось більш як 100 підприємств. 1 жовтня 1929 року місто стає районним центром, будуються нові підприємства — цегельня, металообробні, ковальні, машинобудівні, харчові. 31 жовтня 1931 року Жуковці надано статус селища міського типу. З вересня 1941 по вересень 1943 років місто було окуповане німцями. Тут діяв партизанський загін «За родину». В 1953 році збудовано Будинок культури, ПТУ. 30 серпня 1962 року селище Жуковка стає містом.


Назва:Історія Львова

Файл:Відкриття пам'ятника Леніну.jpg

-Знайдено: + Одночасно до цього готувалися поляки, які вважали Львів і Галичину своїм територіями. 31 жовтня 1918 р. стало відомо про приїзд до Львова Польської ліквідаційної комісії з Кракова), яка збиралася перебрати від австрійського намісника владу над Галичиною. Українська Національна Рада поставила перед австрійським намісником генералом К.Гуйном питання про передачу всієї повноти влади у Галичині та Буковині їй, проте отримала категоричну відмову. Про входження до складу Польщі не могло бути й мови. На вечірньому засіданні УГВК 31 жовтня 1918 р. було вирішено брати владу у Львові, не чекаючи, поки це зроблять поляки.


Зобр:17шт.


Назва:Гордашівська сільська рада

Підзаголовок:== Керівництво ==
Знайдено: + | 31 жовтня 1977 р.


Назва:Сезон ФК «Карпати» (Львів) 2009—2010

-Знайдено: + | 31 жовтня 2009


Зобр:1шт.


Назва:Целуйко Микола Іванович

-Знайдено: + Целуйко Микола Іванович (3 липня 1937 - 31 жовтня 2007) - художник.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Микола Іванович Целуйко трагічно загинув 31 жовтня 2007 р., похований у м. Херсоні.


Назва:Діма

-Знайдено: + Ді́ма, Діамара Камілевська[15], (справжнє — Ходимчук Діамара Олексіївна; інший псевдонім — Карпо Кропива; 31 жовтня 1925, м. Ромни Полтавської губернії, нині Сумська область) — українська письменниця, актриса.


Назва:Череватенко Леонід Васильович

-Знайдено: + Народився 31 жовтня 1938 р. в Дніпропетровську. Закінчив Київський державний університет ім. Т. Г. Шевченка (1966) та Вищі сценарні курси при Держкіно СРСР у Москві (1970). Працював у пресі, зокрема в журналі «Новини кіноекрана».


Назва:Національна служба посередництва і примирення

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + Указом Президента України від 31 жовтня 2006 року № 911/2006 Головою Національної служби посередництва і примирення призначений Окіс Олександр Ярославович.


Назва:Захаров Микола Володимирович

Файл:Захаров Микола Володимирович.jpg

-Знайдено: + Мико́ла Володи́мирович Заха́ров (*31 жовтня 1958, Червона Яруга) — доктор технічних наук, професор.


Зобр:1шт.


Назва:Красій Микола Павлович

-Знайдено: + Народився 31 жовтня 1908 р. в Києві в робітничій родині. Помер 19 березня 1963 р. там же. Закінчив режисерський факультет Одеського музично-драматичного інституту (1929) і режисерський факультет Всесоюзного державного інституту кінематографії (1937). Працював режисером і актором у театрах Харкова, Одеси (1928–1934). З 1937 р. — режисер Київської кіностудії. Учасник Німецько-радянської війни.


Назва:Козубенко Михайло Якович

-Знайдено: + Народ. 31 жовтня 1910 р. в Одесі в родині робітника. Закінчив операторський факультет Київського кіноінституту (1934). Працював оператором Одеської кіностудії, оператором науково-технічних фільмів у Новосибірську, на Свердловській кіностудії. З 1953 р. — оператор Одеської кіностудії художніх фільмів.


Назва:Онопрієнко Євген Федорович

-Знайдено: + Євген Федорович Онопрієнко (11 грудня 1925, Балти — 31 жовтня 1997, Київ) — український кінодраматург, член Спілки кінематографістів України. Заслужений діяч мистецтв України1986 року).
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Помер від раку 31 жовтня 1997 року в Києві. Похований на Байковому кладовищі (ділянка № 49а).


Зобр:1шт.


Назва:Любитівська сільська рада

-Знайдено: + Голова сільради обраний від 26 Березня 2006 року та переобраний на виборах 31 Жовтня 2010 — Віктор Іванович Павлов (1959 року народження, вік — 65 років, позапартійний). [16] Секретар ради — Горніч Марія Іванівна. Попередній голова — Вадим Петрович Грищук, був головою з 2002. <ref>{{cite web/uk |url=http://www.viche.lutsk.ua/golovy-z-pomaranchevym-vidtinkom-id772/ |назва=Голови з помаранчевим відтінком |веб-сайт=Віче-інформ. Інформаційний портал.|видавець= Газета [[Віче (газета)|'''Віче''']] | дата-доступу=2013-05-14 |дата=2005-04-29}}</ref>


Зобр:1шт.


Назва:Ан-24

-Знайдено: + Перший політ Ан-24 зробив 20 жовтня 1959, за штурвалом якого знаходився екіпаж льотчика-випробувача Г. І. Лисенка. У 1961 році проходили заводські і державні випробування. Серійне виробництво літака почалося на початку 1962 року на заводі № 473 у Києві. У вересні 1962 року відбувся перший технічний рейс з пасажирами. 31 жовтня 1962 почалася експлуатація літака на трасі Київ-Херсон.


Зобр:6шт.


Назва:Збірна України з хокею із шайбою

-Знайдено: + |align=center|31 жовтня 1981


Зобр:10шт.


Назва:Шафаренко Олег Леонідович

-Знайдено: + Олег Леонідович Шафаренко (31 жовтня 1981, м. Київ, СРСР) — український хокеїст, центральний нападник. Виступає за «Донбас» (Донецьк) у Вищій хокейній лізі. Майстер спорту.


Назва:Перший уряд Миколи Азарова

-Знайдено: + | з 31 жовтня 2006 року[17]
-Знайдено: + nreg=911%2F2006 Указ Президента України №911/2006 від 31 жовтня 2006 року «Про призначення О. Окіса головою Національної служби посередництва і примирення»] на офіційному сайті Верховної Ради України</ref>


Зобр:2шт.


Назва:Олійник Олександр Миколайович

-Знайдено: + Олександр Миколайович Олійник (* 31 жовтня 1987) — український футболіст, півзахисник херсонського «Кристала».


Назва:Севастіан (Пилипчук)

-Знайдено: + 16 квітня 1938 пострижений у чернецтво. 28 вересня 1941 єпископом Веніаміном (Новицьким) у Почаївській лаврі висвячений у ієродиякона. 31 жовтня того ж року переведений в Свято-Георгіївський скит в Рівненській області (Волинської єпархії). 19 грудня 1942 єпископом Никодимом (Гонтаренком) рукоположений у сан ієромонаха.


Зобр:1шт.


Назва:Михаїл (Рубинський)

-Знайдено: + | періодкінець = 31 жовтня 1950
-Знайдено: + 31 жовтня 1950 звільнений на спокій із перебуванням у Почаївській Лаврі.


Назва:Православ'я на Черкащині

-Знайдено: + *Антоній (Амфітеатров) (30 березня 185831 жовтня 1859)
-Знайдено: + *Філарет (Філаретов) (28 липня 187431 жовтня 1877) за іншими даними до 8 грудня


Зобр:8шт.


Назва:Єпископат Українського екзархату

Підзаголовок:=== В ===
Знайдено: + В'ячеслав (Шкурко) — 31 жовтня 1932 хіротонісаний у єпископа Новоград-Волинського, вікарія Київської єпархії; з 23 жовтня 1934 єпископ Сумський, вікарій Харківської єпархії; з 1935  на засланні.
Підзаголовок:=== Д ===
Знайдено: + Димитрій (Вербицький) — 31 жовтня 1921 хіротонісаний у єпископа Уманського, вікарія Київської єпархії; з 1921  єпископ Білоцерківський; з 1924  єпископ Уманський; з 1925  у сані архієпископа; з квітня 1930 архієпископ Київський; † 1 лютого 1932.
Підзаголовок:=== М ===
Знайдено: + Миколай (Юрик) — 31 жовтня 1965 хіротонісаний у єпископа Львівського і Тернопільського; з 18 квітня 1966 у сані архієпископа; з 17 червня 1971 у сані митрополита; з 23 листопада 1983 на спочинку; † 1 жовтня 1984.


Назва:Почесні громадяни Херсона

-Знайдено: + Звання «Почесний громадянин міста Херсона» засновано рішенням Херсонської міської ради депутатів трудящих від 31 жовтня 1967 року № 48.
-Знайдено: + | 31 жовтня 1967
-Знайдено: + | 31 жовтня 1967
-Знайдено: + | 31 жовтня 1967


Назва:Арсенал (завод)

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + Після Лютневої революції 1917 вплив більшовиків серед арсенальців швидко зростає. З утворенням Київської Ради робітничих депутатів арсенальці на своїх зборах обрали до її складу 15 чоловік. На цих же зборах були прийняті вимоги про поліпшення економічного становища арсенальців, про участь робітників в управлінні заводом, створено завком. Керуючись рішенням VI з'їзду РСДРП(б), більшовики-арсенальці готували робітників до збройного повстання. Місто було перенасичене зброєю, у вересні 1917 арсенальці мали 2000 гвинтівок, кулемети і артилерію. Арсенальці були головною ударною силою повстання київського пролетаріату 2931 жовтня 1917 проти військ Тимчасового уряду. Керував повстанням Військово-революційний комітет, очолюваний більшовиком Андрієм Івановим. До повсталих робітників приєднались 3-й авіапарк, понтонний батальйон, телеграфна рота і групи солдатів з окремих військових частин. Після триденних боїв військо Тимчасового уряду було розбите і втекло з Києва.


Зобр:2шт.


Назва:Сердюцька дивізія (1918)

-Знайдено: + У цей час ретельність відбору сердюків до дивізії була значно знижена. 31 жовтня маріупольський повітовий староста був змушений констатувати, що «через відсутність у спілки хліборобів кандидатів для поповнення недобору дивізії, довелося розпочати складання переліку всіх молодих людей в повіті, які задовольняють умовам прийому до Сердюцької дивізії, по скінченню складання якого буде зроблене їх засвідчення і відправка»[18]. До кінця вересня 1918 року дивізія була укомплектована по повному штату. В ній нараховувалося трохи більше 5000 офіцерів і козаків[19].


Зобр:14шт.


Назва:Безус Роман Анатолійович

-Знайдено: + Забив перший гол 31 жовтня 2009 року в ворота луганської «Зорі» (2:0). 31 травня 2009 року «Ворскла» виграла кубок України, у фіналі «Ворскла» обіграла донецький «Шахтар» (1:0)[20]. 11 липня 2009 року прийняв участь в матчі за Суперкубок України, де полтавчани програли київському «Динамо», по пенальті (4:2, основний час 0:0)[21]. 20 серпня 2009 року дебютував у єврокубках у матчі плей-оф раунду Ліги Європи проти лісабонської «Бенфіки» (4:0)[22].


Зобр:2шт.


Назва:День пам'яті жертв політичних репресій

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + Указом президента України Леоніда Кучми №1181/2000 від 31 жовтня 2000 року День пам'яті жертв голодоморів, який відзначався кожної четвертої суботи листопада перейменовувався на «День пам'яті жертв голодомору та політичних репресій». Указом Кучми №797/2004 від 15 липня 2004 року встановлювалася назва «День пам'яті жертв голодоморів та політичних репресій». Указом Президента України Віктора Ющенка №431/2007 від 21 травня 2007 року дні пам'яті жертв голодоморів та політичних репресій розведено у часі. День пам'яті жертв голодоморів залишився щочетвертої суботи листопада, натомість, третя неділя травня встановлена Днем пам'яті жертв політичних репресій

з метою належного вшанування пам'яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам'яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства



Зобр:1шт.


Назва:Татусяк Сергій Пилипович

-Знайдено: + На місцевих виборах 31 жовтня 2010 був обраний до Вінницької обласної ради; 11 листопада 2010 був обраний головою ради.[23]


Зобр:1шт.


Назва:Шуров Дмитро Ігорович

-Знайдено: + Дмитро Ігорович Шуров (* 31 жовтня 1981, Вінниця) — український музикант, піаніст, учасник гурту «Esthetic Education» (з 2004-го); колишній клавішник гурту «Океан Ельзи» (з 2001 по 2004). Останні роки грає в сольному проекті «Pianoбой». Співорганізатор київських фестивалів інді-музики Gogol-fest та Moloko Music Fest. У 2006—2009 роках був піаністом у гурті Земфіри.


Назва:Державна премія України в галузі архітектури

-Знайдено: + * 31 жовтня 1996 року Указом Президента України № 1017/96 було постановлено Державну премію України по архітектурі надалі іменувати — Державна премія України в галузі архітектури; утворити при Президентові України Комітет із Державної премії України в галузі архітектури; були затверджені персональний склад Комітету, Положення про Комітет, Положення про Державну премію України в галузі архітектури, описи Диплома та Почесного знака лауреата премії.
Підзаголовок:== Посилання ==
Знайдено: + nreg=1017/96 Указ Президента України від 31 жовтня 1996 року № 1017/96 «Питання Комітету із Державної премії України в галузі архітектури»]


Назва:Царевич Ія Сергіївна

-Знайдено: + Ія Царевич народилася 31 жовтня 1928 року в місті Ташкент (Узбекистан) в сім'ї письменника Сергія Царевича та журналістки Олени Михайлівни Браганцевої.


Назва:Вибори до Верховної Ради Автономної Республіки Крим 2010

-Знайдено: + | election_date = 31 жовтня 2010
-Знайдено: + Вибори до Верховної Ради Автономної Республіки Крим 2010вибори до Верховної Ради Автономної Республіки Крим, що відбулись 31 жовтня 2010 року.


Зобр:2шт.


Назва:Дерев'янченко Сергій В'ячеславович

-Знайдено: + Сергій В'ячеславович Дерев'янченко (31 жовтня 1985, Феодосія) — український боксер-любитель, чемпіон України, бронзовий призер чемпіонату світу 2007 року, учасник Олімпійських ігор 2008 (зайняв 9 місце) у середній ваговій категорії.


Назва:Дрозденко Василь Іванович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + * З 31 жовтня 1961 по 29 березня 1966 року — член Центральноїй Ревізійної Комісії КПРС;


Зобр:1шт.


Назва:Онищук Олег Петрович

-Знайдено: + option=com_content&task=view&id=311&Itemid=50 Патронімічні українські прізвища]</ref> (нар. 12 серпня 1961 — пом. 31 жовтня 1987) — Герой Радянського Союзу,Помилка цитування: Відсутній тег </ref> за наявності тегу <ref></nowiki>, а також на зірваних серпневих виборах 2010 року; відтак на місцевих виборах 31 жовтня 2010 року. Висунутий від партії «Сильна Україна», Андрій Абрамченко переміг на виборах міського голови Ізмаїла, набравши 39,7% голосів. За даними Ізмаїльського тервиборчкому, оголошеними 5 листопада 2010 року, його перевага над представником Партії регіонів Сергієм Павлухіним, що зайняв друге місце, склала майже 20% голосів<ref>[http://www.rbc.ua/ukr/newsline/show/gorodskim-golovoy-izmaila-stal-a-abramchenko-05112010163700 Міським головою Ізмаїла став А.Абрамченко] // повідомл. за [[5 листопада]] [[2010]] року від ІА «РБК-Україна»</ref>.


Назва:Погорєлов Віктор Володимирович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + На місцевих виборах в Україні 31 жовтня 2010 року балотувався на посаду ужгородського міського голови від маловідомої локальної «Партії екологічного порятунку "ЕКО+25%», і за результатами виборів переміг, набравши 33% голосів, про що було оголошено в ході засідання Ужгородської міської територіальної виборчої комісії її головою Віктором Боричевським 5 листопада 2010 року<ref>[http://www.rbc.ua/ukr/newsline/show/v-uzhgorode-po-rezultatam-mestnyh-vyborov-merom-goroda-05112010135800 В Ужгороді за результатами місцевих виборів мером міста став В.Погорєлов] // інф. за [[5 листопада]] [[2010]] року від ІА «РБК-Україна»</ref>.


Зобр:1шт.


Назва:Стулін Андрій Миколайович

-Знайдено: + Андрій Стулін — член партії ВО «Батьківщина». У 2006 році обирався депутатом Южноукраїнського міськради по списку БЮТ. У 20082010 роках був головою Южноукраїнської міської організації. Саме від цієї політичної партії балотувався на посаду южноукраїнського міського голову на виборах 31 жовтня 2010 року, на яких переміг. З 5 листопада 2010 року — міський голова Южноукраїнська. Після виборів призупинив членство в партії. У березні 2012 року відсторонений з посади мера (за політичними мотивами).


Зобр:1шт.


Назва:Вибори до Вінницької міської ради 2010

-Знайдено: + Чергові вибори до Вінницької міської ради відбулися 31 жовтня 2010 року. Вибори пройшли за змішаною системою.


Назва:Саінсус Олександр Дмитрович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + На місцевих вибрах в Україні, що відбулися 31 жовтня 2010 року за результатами голосування виборців переміг, і 9 листопада 2010 обійняв посаду міського голови Кіровограда. За 2 дні — 11 листопада Олександр Саінсус провів першу зустріч з журналістами в якості офіційно обраного Кіровоградського міського голови<ref>[http://www.kr-rada.gov.ua/news/prazuvati_na_gromadu.html Олександр Саінсус: «Працювати необхідно на громаду»] на [http://www.kr-rada.gov.ua/ Сайт Кіровоградської міської ради]</ref>.


Назва:Ємець Михайло Олексійович

-Знайдено: + Ємець Михайло Олексійович (нар. 7 листопада 1910 р., с. Бірки, Гадяцький район — 31 жовтня 1984 р.) — старший лейтенант, один з десяти в'язнів-військовополонених, які у квітні 1945 року на ворожому літаку втекли із надсекретного німецького ракетного центру «Пенемюнде», що на острові Узедом у Балтійському морі. Наприкінці війни німецькі військовики тут розробляли й випробовували свої крилаті та балістичні ракети — «Фау-1» і «Фау-2».


Назва:Комяхов Василь Григорович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + * 31 жовтня 1961 — 16 жовтня 1966 — член ЦК КПРС;


Зобр:1шт.


Назва:Дудка Микола Миколайович

-Знайдено: + Микола Миколайович Дудка (9 травня 1901, Ржищів — 31 жовтня 1988, Київ) — Герой Радянського Союзу, в роки радянсько-німецької війни командир відділення 2-го гвардійського окремого моторизованого понтонно-мостового батальйону 4-ї понтонно-мостової бригади 8-ї гвардійської армії 3-го Українського фронту, гвардії молодший сержант.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + У 1945 році старшина М. М. Дудка демобілізувався. До 1979 року працював на Дніпрі першим помічником капітана, потім капітаном пожежного судна «Бдительный». Жив у Києві. Помер 31 жовтня 1988 року. Похований на Лук'янівському військовому кладовищі.


Зобр:1шт.


Назва:Лук'янченко Олександр Олексійович

Підзаголовок:== Посади ==
Знайдено: + У 2002 році висуває свою кандидатуру на посаду міського голови Донецька і 31 березня перемагає на виборах. 26 березня 2006 року обирається на другий термін. 31 жовтня 2010 року, не без скандалу, обирається на третій термін.


Назва:Маслійчук Володимир Леонтійович

-Знайдено: + Маслійчук Володимир Леонтійович (* 31 жовтня 1974) — український історик.


Назва:Верхівцевська міська рада

-Знайдено: + За результатами виборів 31 жовтня 2010 року раду сформували[24]


Назва:Щербак Микола Миколайович

-Знайдено: + Щербак Микола Миколайович (31 жовтня 1927, Київ — 27 січня 1998, Київ) — український зоолог, герпетолог, природоохоронець, доктор біологічних наук, професор, заслужений діяч науки УРСР, член-кореспондент НАН України.
Підзаголовок:==Біографія==
Знайдено: + Народився 31 жовтня 1927 року в Києві. З 19451948 роках навчався в Київському державному університеті на біологічному факультеті. У 1948 році засуджений «Особым совещанием» за статтями 54-1а та 54-11 Карного кодексу УРСР і до 1954 року відбував покарання у Дубравлазі (Мордовія, Потьма) (в'язень № Ч-995). З 1955 по 1957 рік продовжив навчання у Київському університеті.


Зобр:1шт.


Назва:Україна: історія великого народу

Файл:"Кий з батьком приймають гунських послів, 450 рік".jpg

Підзаголовок:== Критика ==
Знайдено: + Олена Русина, старший науковий співробітник Інституту історії України НАН України, у статті „«Проффессоры» на марші. Плагіат із Вікіпедії і дива перекладу з російської“, опублікованій 31 жовтня 2011 інтернет-виданням «Українська правда»<ref name="up">[http://www.istpravda.com.ua/articles/2011/10/31/59752/ Олена Русина: „«Проффессоры» на марші. Плагіат із Вікіпедії і дива перекладу з російської“]</ref>, звинувачує упорядників книжки «Україна — Європа: Хронологія розвитку. 1500—1800 рр.» (К.: Кріон, 2010), виданої у рамках проекту «Україна: історія великого народу», у порушенні ліцензій, що застосовані у Вікіпедії, при передрукові матеріалів цієї інтернет-енциклопедії.


Зобр:2шт.


Назва:Пушкарівська сільська рада

-Знайдено: + За результатами виборів 31 жовтня 2010 року раду сформували виключно кандидати від Партії регіонів [25]


Назва:Пономарьов Степан Іванович

-Знайдено: + Пономарьов Степан Іванович (*3 (15) серпня 1828, Конотоп — †31 жовтня (13 листопада) 1913, там же) — український і російський філолог і бібліограф. Закінчив Київський університет (1852). Поєднував педагогічну і науково-бібліографічну діяльність. Працював у Полтаві, з 1872 — в Конотопі. Друкуватися почав 1850. Співробітничав у журналах "Отечественные записки", "Киевская Старина", газеті "Киевлянин" та інших виданнях. Редактор першого повного зібрання творів М. О. Некрасова (СПБ, 1879); започаткував літературні календарі у виданнях О. С. Суворіна; автор або співавтор (разом з Я. К. Гротом, M. М. Лісовським, В. І. Межовим та іншими) бібліографічних покажчиків праць українських і російських вчених і письменників; укладач краєзнавчих покажчиків, у тому числі про Київ і Дніпро (в зб.: "Киев в русской поэзии". К., 1878), а також біобібліографічного словника українських письменників — уродженців Київської, Полтавської, Чернігівської, Подільської та Волинської губерній (видано: "Земляки. Достопамятные уроженцы Черниговской земли", Чернигив, 1898). Автор праць "M. О. Максимович". СПБ, 1872; "Вісім листів Шевченка до різних осіб" ("Киевская старина", 1883); розвідок про Л. І. Боровиковського, про зв'язки М. В. Гоголя з Україною та інше. Склав словник псевдонімів.


Назва:Бородаївська сільська рада

-Знайдено: + За результатами виборів 31 жовтня 2010 року раду сформували:[26]


Назва:Боровківська сільська рада

-Знайдено: + За результатами виборів 31 жовтня 2010 року раду сформували[27]


Назва:Львівська єпархія Українського екзархату

-Знайдено: + * Миколай Юрик, митрополит Львівський і Тернопільський (31 жовтня 1965 — 23 листопада 1983)


Назва:Дніпровокам'янська сільська рада

-Знайдено: + За результатами виборів 31 жовтня 2010 року раду сформували виключно кандидати від Партії регіонів [28]


Назва:Мишурино-Різька сільська рада

-Знайдено: + За результатами виборів 31 жовтня 2010 року раду сформували[29]


Назва:Kazaky

-Знайдено: + * Олег Жежель народився 31 жовтня 1980 року у Львові. Крім сучасної хореографії захоплюється створенням коміксів, займається дизайном одягу<ref>[http://www.kazaky.biz/group/sostav/oleg-zhezhel-biografiya-i-foto/ Олег Жежель: Біографія, відео і фото]</ref>.


Назва:Дарія Петречко (Кріль)

-Знайдено: + Дарія Петречко (Кріль) (нар. 31 жовтня 1942 року в селі Чорна Нижньо-Устріцького району на Дрогобиччині (нині — Польща)) — український краєзнавець, громадський діяч, за фахом — інженер-нафтовик.


Зобр:1шт.


Назва:Бєлов Юрій Анатолійович

-Знайдено: + Бєлов Юрій Анатолійович (31 жовтня 1946 р., Берлін) — український учений в галузі обчислювальної математики. Доктор фізико-математичних наук, професор. Академік-засновник Академії наук вищої школи України (1992). Член-кореспондент Академії технологічних наук РФ.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Бєлов Юрій Анатолійович народився 31 жовтня 1946 року в м. Берлін, Німеччина. У 1969 році закінчив Київський державний університет ім. Т. Г. Шевченка, механіко-математичний факультет, кафедра обчислювальної математики. По закінченню університету продовжив навчання в аспірантурі (19691974). У 1974 році захистив кандидатську дисертацію на тему «Розв'язання нелінійних крайових задач, які описують обтікання при інтенсивному вдуві газу» (керівник — доцента А. М. Антонов). У 1971 — 1978 роках — асистент, старший викладач, доцент кафедри теорії програмування факультету кібернетики.


Назва:Мельник Ярослав Миколайович

Підзаголовок:=== Загибель ===
Знайдено: + 31 жовтня місце схованки було знайдено і розпочався бій, який тривав до ночі 1 листопада 1946 року. Ярослав Мельник «Роберт» загинув геройською смертю разом з дружиною, кількамісячним сином та побратимами.


Зобр:10шт.


Назва:Битва на Куруковому озері

-Знайдено: + 31 жовтня, окрилені першими успіхами, поляки без підготовки, з ходу, пішли на штурм Куруківського табору. Втім, з’ясувалося, що козаки вміло обрали місце для оборони. Заболочена та заліснена місцевість нейтралізувала дії польської кінноти. Частина запорожців, яких недаремно кликали «комишниками», засіла у приозерних чагарниках і всіляко дошкуляли полякам, вносячи безлад у їхнє шикування. Сам табір зустрічав шляхетне воїнство нищівними залпами вогню з рушниць і гармат. Перша спроба навального наступу здійснена Т.Замойським для нього самого ледь не закінчилася смертю (куля потрапила в груди і лише бронь порятувала його життя). Відбитий був і наступ німецької піхоти під проводом мальтійського кавалера Юдицького (сам він поранений).


Назва:Федик Ольга Станіславівна

-Знайдено: + Ольга Станіславівна Федик (* 17 травня 1948, Поляни – †31 жовтня 1999) — кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри мови засобів масової інформації факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка.


Назва:Українська мова в СРСР

-Знайдено: + * 31 жовтня 1921 р. — Всеукраїнська православна церковна рада проголосила створення Української Автокефальної Православної Церкви. Першим єпископом УАПЦ став протоієрей Василь Липківський. Однією з головних ознак УАПЦ стала рідна мова в усіх ділянках конфесійного життя. Українська літературна мова залунала в храмах.


Назва:Коломацька селищна рада

-Знайдено: + Обраний 31 жовтня 2010 року.
-Знайдено: + Був головою селищної ради з 26 березня 2006 року по 31 жовтня 2010 року.


Назва:Різуненківська сільська рада

-Знайдено: + Голова два терміни поспіль. Перший термін: з 17 грудня 2006 року по 31 жовтня 2010 року. Другий термін: з 31 жовтня 2010 року по теперішній момент. Перший раз обирався від Партії регіонів, вдруге як позапартійний.


Назва:Герб Вільшанки (смт)

-Знайдено: + |дата_затвердження = 31 жовтня 2003
Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + Сучасний герб Вільшанки було затверджено рішенням IX сесії Вільшанської селищної ради XXIV скликання № 124 від 31 жовтня 2003 року.


Назва:Пилипенко Володимир Степанович

-Знайдено: + Війна застала В. С. Пилипенка на курсантській практиці. 31 жовтня 1941 року відбувся (другий) достроковий випуск ВВМУ ім. Фрунзе. Лейтенант Пилипенко був направлений на Чорноморський флот, де отримав призначення на посаду командира катера 2-ї бригади торпедних катерів.


Зобр:6шт.


Назва:Литвин Микола Михайлович

Підзаголовок:== Нагороди ==
Знайдено: + * Почесна грамота Кабінету Міністрів України (31 жовтня 2002)


Назва:Козловський Олексій Олександрович

-Знайдено: + Олексі́й Олекса́ндрович Козло́вський (17 березня 1892, село Ісаківці Кам'янецького повіту Подільської губернії, нині Кам'янець-Подільського району Хмельницької області — † 31 жовтня 1971, Нью-Гейвен, штат Коннектикут, США) — український військовий, науковий і громадський діяч, редактор, мемуарист. Майор Армії УНР.


Зобр:1шт.


Назва:Ставракі Михайло Іванович

-Знайдено: + Михайло Іванович Ставракі (31 жовтня 1806 — 15 січня 1892) — російський морський офіцер, контр-адмірал.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 19 (31 жовтня) 1806 року в родині дворян із Таврійської губернії. Закінчив Морський кадетський корпус, служив на Чорноморському флоті. Брав участь в російсько-турецькій війні 1828—1829 років. В обороні Севастополя в ході Кримської війни з 23 вересня 1854 року по 27 серпня 1855 року на посаді помічника капітана Севастопольського порту. У 1855 році році за відзнаку при обороні Севастополя отримав звання капітана 1-го рангу. Був нагороджений орденом Святої Анни 2-го ступеня з імператорською короною. Був членом Морського вченого комітету і представляв його у Севастополі.


Зобр:1шт.


Назва:ХК «Донбас» у сезоні 2011—2012

-Знайдено: + |align=center|31 жовтня 1981


Зобр:2шт.


Назва:Головко Григорій Володимирович

-Знайдено: + Григо́рій Володи́мирович Головко́ (30 вересня (13 жовтня) 1900(19001013)<ref>Центральний державний архів-музей літератури і мистецтва України]: ф. 640, оп. 4, спр. 301а</ref>, Дібрівка — 31 жовтня 1982, Київ) — український архітектор, мистецтвознавець. Академік Академії будівництва і архітектури УРСР (1958), заслужений будівельник УРСР (1960), заслужений архітектор УРСР (1970). Лауреат Державної премії УРСР у галузі науки і техніки (1971).
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Помер 31 жовтня 1982 року у Києві. Похований на Байковому кладовищі.


Зобр:5шт.


Назва:Пилявський Андрій Борисович

-Знайдено: + | пк-поновлення = 31 жовтня 2011


Назва:Кримінальні справи щодо Юлії Тимошенко з 2010 року

-Знайдено: + 15 жовтня 2010 року (після скасування Конституції України 1 жовтня, і до місцевих виборів 31 жовтня) уряд Азарова (Контрольно-ревізійне управління Мінфіну) закінчив аудит «Другого уряду Тимошенко». До аудіту були підключені дві фірми з США «Trout Cacheris» та «Akin Gump» (посольство США відмежувалася від цих фірм). Після закінчення аудиту, «КРУ Мінфіну України» оголосило про 43 млрд грн. «зловживань». Однак через місяць сума скоротилася в 15 разів, і виявилася не «розкраданнями», а перерахованими в «Пенсійний фонд Україна» коштами (320 млн євро), які були отримані від продажу Японії «квоти на викид парникових газів».<ref>[http://censor.net.ua/ru/news/view/147615/pravitelstvo_ukrainy_sdelalo_ofitsialnoe_zayavlnie_po_kiotskomu_protokolu__obnovleno Уряд України зробив офіційну заяву щодо Кіотського протоколу. 21.12.2010.]</ref> Отримання цих грошей «уряд Тимошенко» вважав своєю заслугою, оскільки «продаж квоти на викид парникових газів» — був здійснений в Україні вперше, і тим більше в «рік світової економічної кризи».


Зобр:3шт.


Назва:Облога Очакова (осінь 1737)

-Знайдено: + З 31 жовтня до 8 листопада турецькі війська здійснювали обстріл фортеці, окремі спроби оволодіти фортечними укріпленнями. Найпотужніший штурм відбувся 8 листопада в районі Ізмайлівських і Кристофельських воріт. 10 листопада турки раптово зняли облогу і відійшли в напрямку Бендер.


Назва:Консулов Анатолій Дмитрович

-Знайдено: + Ко́нсулов Анато́лій Дми́трович (31 жовтня 1924 Київ — 28 січня 1986 Москва) — архітектор, художник, заслужений архітектор УРСР.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 31 жовтня 1924 у Києві. Середню освіту здобув у Одесі в школі імені Столярського. Навчався у Московському архітектурному інституті у 19431947 роках. Продовжив навчання і отримав диплом 1948 року у Львівському політехнічному інституті. Професійну діяльність розпочав у Львівському обласному проектному інституті. Працював керівником групи архітекторів львівського відділення інституту Діпроміст. Від 1952 року член Спілки архітекторів УРСР 1972 року обраний за конкурсом доцентом кафедри проектування меблів та інтер'єру у Львівському інституті прикладного і декоративного мистецтва. 1976 року отримав звання Заслуженого архітектора України. 1978 року відзначений Державною премією ім. Т. Шевченка. Автор понад 100 проектів, з яких 80 реалізовано. Від 1957 року працював у стилі нової хвилі львівського функціоналізму. Здобув ряд нагород на конкурсах проектів. Захоплювався графікою, проектував предмети повсякденного вжитку. Помер у Москві. Похований на Личаківському цвинтарі, поле № 7<ref>{{книга |автор = Криса&nbsp;Л., Фіголь&nbsp;Р. |частина = |заголовок = Личаківський некрополь|оригінал = |посилання = |відповідальний = |видання = |місце = Львів|видавництво = |рік = 2006|том = |сторінки = 181|сторінок = |серія = |isbn = 966-8955-00-5|тираж = }}.</ref>. Дружина Муза Консулова та донька Наталія — також архітектори.


Зобр:4шт.


Назва:Лашкевич Олександр Степанович

-Знайдено: + Олександр Степанович Лашкевич — (*19 липня 1842 — †31 жовтня 1889) — український історик і громадський діяч.


Назва:Черній Василь Васильович

-Знайдено: + На виборах до Вінницької обласної ради 31 жовтня 2010 р. обраний депутатом Вінницької обласної ради в одномандатному мажоритарному окрузі № 19 (центр - м. Липовець).
-Знайдено: + З 31 жовтня 2011 року обраний депутатом Верховної Ради України 6-го скликання за списком Блоку Литвина № 24; набув повноваження з 1 листопада 2011 р. Член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин; Член групи з міжпарламентських зв'язків з Східною Республікою Уругвай.


Назва:Антоній (Боровик)

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + 29 серпня 1993 був висвячений у сан ієромонаха і відтоді тривалий час проходив служіння в Одеських обителях. 31 жовтня 1995 був призначений благочинним Пантелеймонівського чоловічого монастиря міста Одеса і возведений у сан ігумена. 7 січня 2000 був зведений в сан архімандрита, а 9 березня 2004 року Священний Синод Української Православної Церкви затверджений на посаді намісника Іллінського чоловічого монастиря.


Назва:Гарматій Лука Васильович

-Знайдено: + Гарматій Лука Васильович (*30 жовтня 1866 року, село Лучка — †31 жовтня 1924 року, село Могильниця) — український вчитель, фольклорист, етнограф.


Назва:Сін Олександр Ченсанович

-Знайдено: + | термін = 31 жовтня 2010 —
-Знайдено: + За результатами виборів 31 жовтня 2010 Олександр Сін був обраний міським головою , випередивши суперника від Партії регіонів Володимира Кальцева. Явка на виборах склала лише 37,78 %. В якості однієї з причин перемоги Сина називається конфлікт усередині Партії регіонів у Запоріжжі, в якості іншого — протестний електорат, який голосував не стільки за Сіна, скільки проти Кальцева. Оскільки більшість у міській раді набрала Партія регіонів (61 депутат з 90), а міським головою став представник опозиційної ВО «Батьківщина», то конструктивного діалогу між гілками влади не очікувалося. Так, новообраними депутатами міськради від Партії регіонів був максимально затягнуть процес інавгурації (Сін вступив на посаду останнім з міських голів). На початку грудня Олександр Сін залишив лави партії «Батьківщина» оскільки «вважав правильним на посту мера представляти всю громаду, а не працювати на користь її частини», і 17 грудня на першій сесії міськради відбулася інавгурація Сіна, а на посаду секретаря міськради він запропонував кандидатуру основного суперника Володимира Кальцева, яку підтримала більшість депутатів. У березні 2012 року Олександр Сін вступив до лав Партії регіонів.


Назва:Кряж-Медуніверситет

Підзаголовок:=== Гравці ===
Знайдено: + |align=center| 4 || Україна Україна||Ксенія Зуєва || 31 жовтня 1988||align=center| 180 || нападник


Зобр:3шт.


Назва:ВСК «Юридична академія»

Підзаголовок:=== Гравці ===
Знайдено: + |align=center| 5 || Україна Україна|| Гойденко Іван || 31 жовтня 1989||align=center| 195 || нападник


Назва:Ліквідація Запорозької Січі (1775)

-Знайдено: + Організація й швидке зміцнення Задунайської Січі викликало все більші симпатії в українського населення і унеможливлювало участь у війні українців на стороні Росії. Таким чином руйнація Запорізької Січі та утворення непідконтрольної Петербургу Задунайської Січі призвели до того, що південно-західні кордони Російської імперії виявились безборонними. 31 жовтня 1776 року Потьомкін про це доповідав Катерині ІІ.


Зобр:1шт.


Назва:Данилюк Назарій Степанович

-Знайдено: + Загинув “Перебийніс” (останній зв’язковий окружних проводів ОУН Коломийщини і Буковини із закордонним представництвом УГВР) 31 жовтня 1951 р. на радянсько-румунському кордоні, під час сутички з румунськими прикордонниками, йдучи на зв’язок. Під час бою в полон був захоплений його охоронець Василь Рабинюк-“Чех”. Румунські органи держбезпеки передали тіло загиблого і заарештованого “Чеха” радянському МҐБ. Місце поховання Назарія Данилюка невідоме.


Зобр:8шт.


Назва:Віденко Йосип Гнатович

-Знайдено: + Віденко Йосип Гнатович (31 жовтня 1884 — ?


Назва:Голобська селищна рада

-Знайдено: + Голова селищної ради обраний від обраний на виборах 31 Жовтня 2010 — Гарбарук Сергій Володимирович (1966 року народження, вік — 58 років, позапартійний). Попередній голова — Степанюк Аркадій Михайлович був обраний на виборах 26 березня 2006, також позапартійний. [30]


Назва:Новицький Ігор Валентинович

-Знайдено: + Новицький Ігор Валентинович (* 31 жовтня 1869, ?


Зобр:2шт.


Назва:Керченсько-Ельтигенська десантна операція

-Знайдено: + |дата1 = 31 жовтня11 грудня 1943
-Знайдено: + Ке́рченсько-Ельтиге́нська деса́нтна опера́ція (31 жовтня — 11 грудня 1943) — морська десантна операція радянських військ на території Керченського півострову Криму за часів Другої світової війни. Десантна операція проводилася силами військ Північно-Кавказького фронту20 листопада 1943 року — Окрема Приморська армія), Чорноморського флоту і Азовської військової флотилії, в результаті якої було успішно захоплено плацдарм на Кримському півострові.


Зобр:2шт.


Назва:Рідне село Україна

-Знайдено: + * 31 жовтня-2 листопада 2012 року — міжнародна виставка WinExpo Ukraine.


Назва:Дергач Василь Олексійович

-Знайдено: + Василь Олексійович Дергач (31 жовтня 1927 року, с. Олександрівка Старобешівського району, Донецька область) - український поет, прозаїк, драматург, член Національної спілки письменників України, нагороджений орденами Трудового Червоного Прапора, Дружби народів.


Назва:Синиця Михайло Софронович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + З 29 вересня 1952 по 19 березня 1971 року був членом ЦК КП(б)У; з 2 липня 1960 по 19 травня 1961 року — кандидатом у члени Президії ЦК КП України; з 31 жовтня 1961 по 30 березня 1971 року — членом ЦК КПРС. Обирався депутатом Верховної Ради СРСР 3, 4, 5, 6 і 7 скликань[31]


Зобр:1шт.


Назва:Пантелеймонов Георгій Михайлович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Помер в Белграді 31 жовтня 1934 року. Похований з відданням військових почестей на Новому кладовищі.


Назва:Гуржій Іван Олександрович

-Знайдено: + Гуржій Іван Олександрович (* 15 вересня 1915, с. Худяки, тепер Черкаського району Черкаської обл. — † 31 жовтня 1971, м. Київ) — дослідник історії України XVIII-XIX ст., джерелознавець, доктор історичних наук (1953), професор (1955), член-кореспондент АН УРСР (1958). Син — Гуржій Олександр Іванович — відомий український історик.


Назва:Гупало Віра Діонізівна

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народилась 31 жовтня 1958 р. у місті Львові. Закінчила історичний факультет Львівського університету (1981 р.). 1983 року захистила кандидатську дисертацію на тему «Середньовічна кераміка заходу України (кінець VIII–XV ст.)».


Назва:Носковський Зенон

-Знайдено: + Зенон Володиславович Носковський (*31 жовтня 1889, с. Мушкатівка, Борщівський район, Тернопільська область) — † 3 грудня 1962, Словаччина) — український військовик, громадський діяч, командир сотні Леґіону УСС та полку ЧУГА.


Зобр:4шт.


Назва:Йов (Базилевич)

-Знайдено: + Йов (Базилевич) (*31 жовтня 1723 — †2 травня 1776) — український церковний діяч, настоятель Курського Знаменського Богородичного монастиря, ректор Переяславського і Харківського колегіумів, архімандрит, єпископ Переяславський і Бориспільський.


Назва:Сибірний Андрій Андрійович

-Знайдено: + Андрій Андрійович Сибірний (31 жовтня 1948) — український науковець, директор Інституту біології клітини НАН України, доктор біологічних наук, професор, академік НАН України.
-Знайдено: + Народився 31 жовтня 1948 року в селі Хижа Виноградівського району Закарпатської області в сім'ї начальника прикордонної застави. Батько — Сибірний Андрій Костянтинович (1923–1999) походив з Кобеляцького району на Полтавщині, мама Сибірна (до шлюбу Массель) Олена Йосипівна народилась у 1926 р. в Житомирі. Дитинство разом з батьками та братом Володимиром пройшло на Закарпатті, Житомирщині та Львівщині. Навчання розпочав у 1955 р. в семирічній школі смт Городниця Новоград-Волинського р-ну Житомирської обл., продовжував навчання в Городку та Самборі Львівської обл. В 1965 р. закінчив Самбірську СШ № 2 з золотою медаллю. В тому ж році поступив на біологічний факультет Львівського державного університету ім. І. Франка, який закінчив у 1970 р. з відзнакою.


Зобр:8шт.


Назва:Недбайло Петро Омелянович

-Знайдено: + Недба́йло Петро́ Омеля́нович (нар. 12 липня 1907 — пом. 31 жовтня 1974) — український правознавець, доктор юридичних наук (1957), професор (1958), член-кореспондент АН УРСР (1969). Заслужений діяч науки УРСР.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Помер 31 жовтня 1974 року в Києві.


Назва:Король-Мельник Антоніна

-Знайдено: + Король-Мельник Антоніна Юліанівна (1922, селище Войнилів — †31 жовтня 1946, село Липа) — лікар, учасниця ОУН.
Підзаголовок:== Життєпис ==
Знайдено: + 31 жовтня 1946 року, через зрадника, після тижневої облоги гори Яворини, спецслужби виявили криївку. Антоніна трагічно загинула разом із чоловіком та ще сімома підпільниками з крайового проводу ОУН.


Зобр:2шт.


Назва:Місцеві вибори в Україні

-Знайдено: + * 31 жовтня 2010 року<ref>[http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/2412-17 Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2010 році: Верховна Рада України; Постанова від 01.07.2010 №&nbsp;2412-VI]</ref>


Назва:Чуб Володимир Євгенович

-Знайдено: + 31 жовтня 2010 був обраний Алчевським міським головою на другий термін.


Назва:Онищенко Олександр Романович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + 31 жовтня 2010 був обраний депутатом Київської обласної ради від Партії Регіонів


Назва:Гончаров Анатолій Дмитрович

-Знайдено: + 31 жовтня 2010 р. був обраний депутатом Донецької обласної ради по одномандатному виборчому округу (м.Горлівка)


Назва:Лунченко Валерій Валерійович

-Знайдено: + 31 жовтня 2010 р. — був обраний депутатом Закарпатської обласної ради від партії «Фронт Змін».


Назва:Вознюк Юрій Володимирович

-Знайдено: + За результатами виборів депутатів до Верховної Ради АРК, обласних, районних, міських, районних у містах, селищних, сільських рад 31 жовтня 2010 року пройшов до Рівненської міської ради у багатомандатному виборчому окрузі за списком політичної партії «Фронт змін». Очолював комісію з питань економіки, підприємництва та залучення інвестицій, був головою фракції «Фронт змін» у Рівненській міській раді.


Зобр:1шт.


Назва:Добкін Дмитро Маркович

-Знайдено: + 31 жовтня 2010 — обраний депутатом Харківської обласної ради VI скликання


Назва:Сокирко Олексій Григорович

-Знайдено: + Сокирко Олексій Григорович (31 жовтня 1974 року, Київ) — історик — джерелознавець за напрямами військово — політічна історія України та Центрально — Східної Європи 17 — 18 ст . Письменник, член редколегії всеукраїнського науково — популярного історично-філологічного часопису «Київська старовина».


Назва:Ханський палац в Бахчисараї (срібна монета)

-Знайдено: + Монету введено в обіг 31 жовтня 2001 року. Вона належить до серії «Пам'ятники архітектури України».


Зобр:1шт.


Назва:Едер Тадей Євстахович

Підзаголовок:== Нагороди ==
Знайдено: + * Медаль Пушкіна (Російська Федерація, 31 жовтня 2007) — за великий внесок у поширення, вивчення російської мови, збереження культурної спадщини, зближення і взаємозбагачення культур націй і народностей<ref>[http://graph.document.kremlin.ru/page.aspx?</ref>


Назва:Дмитрук Людмила Миколаївна

-Знайдено: + | початок_терміну = 31 жовтня 2010
-Знайдено: + Людми́ла Микола́ївна Дмитру́к' (нар. 25 жовтня 1963, місто Острог, Рівненська область) — український політик. Міський голова Корця (з 31 жовтня 2010). Член партії ВО «Батьківщина».
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + 31 жовтня 2010 року обрана міським головою Корця.


Зобр:2шт.


Назва:Демчук В'ячеслав Іванович

-Знайдено: + | початок_терміну = 31 жовтня 2010
-Знайдено: + Демчук В'ячеслав Іванович (нар. 1975, місто Полтава) — український політик. Міський голова Лохвиці (з 31 жовтня 2010). Член партії ВО «Батьківщина».
-Знайдено: + З березня 2006 року — депутат Лохвицької районної ради, помічник-консультант на громадських засадах депутата Верховної ради України Петренка Вадима Михайловича. З 2007 по 2010 рік — заступник голови Лохвицької районної ради. 31 жовтня 2010 року обраний міським головою.


Зобр:1шт.


Назва:Євтушок Сергій Миколайович

-Знайдено: + | початок_терміну = 31 жовтня 2010
-Знайдено: + Сергі́й Микола́йович Євтушо́к (нар. 13 листопада 1973, місто Сарни, Рівненська область) — український політик. Міський голова Сарн (з 31 жовтня 2010). Член партії ВО «Батьківщина».
-Знайдено: + З 26 березня 2006 року по 31 жовтня 2010 року — депутат Сарненської міської ради V скликання. Член постійної мандатної комісії, керівник депутатської фракції.
-Знайдено: + 31 жовтня 2010 року обраний Сарненським міським головою.


Зобр:1шт.


Назва:Миколаївський спеціалізований центр бойової підготовки

-Знайдено: + З 2008 року центр має назву Спеціалізований центр бойової підготовки авіаційних фахівців Повітряних Сил Збройних Сил України[32]. 31 жовтня 2009 року на честь 50-річного ювілею частини Центр отримав штандарт з почесним найменуванням «Миколаївський»[33].


Зобр:3шт.


Назва:Шарко Богдан

-Знайдено: + Богдан Шарко (31 жовтня 1920, с. Вікторів Галицького району Івано-Франківської обл.) — український співак, бандурист, музикознавець.


Назва:Бредун Євген Дмитрович

-Знайдено: + Вихованець краматорського футболу. В ДЮФЛ виступав за «Блюмінг» з рідного міста. В 2000 році перейшов в донецький «Шахтар», проте здебільшого виступав за другу і третю команду. 31 жовтня 2001 року дебютував у Вищій лізі в виїзному матчі проти запорізького «Металурга» (0:3), вийшовши на останніх хвилинах гри. В основному складі закріпитися не зміг, через що з 2004 по 2008 рік виступав на правах оренди за низку клубів вищої ліги.


Зобр:1шт.


Назва:Азовський Микола Панасович

-Знайдено: + Азовський Микола Панасович (2 жовтня 1903-31 жовтня 1947) - український живописець.
Підзаголовок:==Джерела==
Знайдено: + * 31 жовтня в історії України та світу


Назва:Кириленко Андрій Павлович

-Знайдено: + Член ВКП(б) з 1931 року, член ЦК КП України у 1949–1956 роках, член ЦК КПРС у 1956–1986 роках, член Політбюро (Президії) ЦК КПРС 23 квітня 1962 — 22 листопада 1982 року (кандидат з 29 червня 1957 до 31 жовтня 1961 року), секретар ЦК КПРС (8 квітня 1966 — 22 листопада 1982 року). Депутат Верховної Ради СРСР у 1950–1982 рр, депутат Верховної Ради УРСР 2-3-го скликань.


Назва:Валєєв Руслан Салаватович

-Знайдено: + Русла́н Салава́тович Валє́єв (нар. 31 жовтня 1981, Одеса) — український футболіст, нападник. Має брата —Рінара.


Назва:Костюк Сергій Анатолійович

-Знайдено: + Сергі́й Анатолі́йович Костю́к (нар. 31 жовтня 1981, Одеса) — казахський та український футболіст, півзахисник казахського «Востока».


Назва:Місцеві вибори в Україні 2014

-Знайдено: + У пояснювальній записці до документу зазначено, що на день проведення останніх чергових місцевих виборів 31 жовтня 2010 року чинною була редакція Конституції України від 28 червня 1996 року, якою був встановлений чотирирічний строк повноважень депутатів місцевих рад та сільських, селищних і міських голів. Отже депутати місцевих рад, сільські, селищні, міські голови обиралися виборцями на чотири роки.


Назва:Українці на Кубані

-Знайдено: + Організація й швидке зміцнення Задунайської Січі викликало все більші симпатії в українського населення і унеможливлювало участь у війні українців на стороні Росії. Таким чином руйнація Запорізької Січі та утворення непідконтрольної Петербургу Задунайської Січі призвели до того, що південно-західні кордони Російської імперії виявились безборонними. 31 жовтня 1776 року про це Потьомкін доповідав Катерині ІІ.


Зобр:5шт.


Назва:Буковинський сейм Х скликання

-Знайдено: + Буковинський сейм (нім. Bukowiner Landtag) Х скликання розпочав роботу 10 жовтня 1904 року. Закінчив 31 жовтня 1908 року.
Підзаголовок:== Сесії ==
Знайдено: + IV. Сесія: з 5 жовтня 1908 р. до 31 жовтня 1908 (4 засідання)


Зобр:1шт.


100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Примітки[ред. | ред. код]

  1. [http://www.bank.gov.ua/control/uk/currentmoney/cmcoin/details?
  2. Донбас. 1999. 18 листопада
  3. (англ.) Dead End, Kyiv Post (October 29, 2009)
  4. Anders Åslund and Michael McFaul (January 2006). Revolution in Orange: The Origins of Ukraine's Democratic Breakthrough, Carnegie Endowment for International Peace, ISBN 0-87003-221-6
  5. Virtual Politics - Faking Democracy in the Post-Soviet World, Andrew Wilson, Yale University Press, 2005, ISBN 0-300-09545-7
  6. За старим стилем.
  7. Вишгородська міська рада VI скликання. Офіційна сторінка міста Вишгород. Процитовано 26 жовтня 2012.
  8. Верховна Рада України. Офіційний веб-сайт. Регіони України та їх склад. Архів оригіналу за 23 червня 2013.
  9. [http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?
  10. Акти гродські і земські.-Львів,1870.Т.2.-295с.,(пол., лат.) с.133-135
  11. Акти гродські і земські.-Львів,1870.Т.2.-295с.,(пол., лат.) с.212
  12. [http://www.vmr.gov.ua/Lists/CityMajor/ShowContent.aspx?
  13. Створено «Білу книгу кращих практик місцевих комунікативних e-мереж ОГС»
  14. рік взято із церковного архіву
  15. http://poltava-repres.narod.ru/rozviyani/sp_04.htm
  16. Помилка цитування: Неправильний виклик тегу <ref>: для виносок під назвою rada не вказано текст
  17. [http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?
  18. Тимощук О. В. Охоронний апарат Української Держави (квітень — грудень 1918 р.): Монографія. — Харків: Вид-во Ун-ту внутр. справ, 2000. — С. 194.
  19. Я.Тинченко. Сердюки гетмана Скоропадского. Украина, 1918.//«Цейхгауз» № 18/2002, C. 43
  20. Кубок України сенсаційно поїхав до Полтави ВІДЕО
  21. Суперкубок. «Динамо» перемагає «Ворсклу» 4:2 (0:0)
  22. «Бенфіка»-«Ворскла»: полтавчани зазнали фіаско
  23. Сергій Татусяк - новий голова Вінницької обласної Ради
  24. [http://www.cvk.gov.ua/pls/vm2010/WM02815?
  25. http://www.cvk.gov.ua/pls/vm2010/WM02815?
  26. [http://www.cvk.gov.ua/pls/vm2010/WM02815?
  27. http://www.cvk.gov.ua/pls/vm2010/WM02815?
  28. http://www.cvk.gov.ua/pls/vm2010/WM02815?
  29. http://www.cvk.gov.ua/pls/vm2010/WM02815?
  30. Помилка цитування: Неправильний виклик тегу <ref>: для виносок під назвою rada-2 не вказано текст
  31. [http://az-libr.ru/index.shtml?
  32. Помилка цитування: Неправильний виклик тегу <ref>: для виносок під назвою milgov не вказано текст
  33. Помилка цитування: Неправильний виклик тегу <ref>: для виносок під назвою ukrinform не вказано текст