Пасічний Олександр Станіславович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Олександр Станіславович Пасічний
Народився 3 листопада 1972(1972-11-03) (51 рік)
м. Миколаїв
Громадянство Україна Україна
Діяльність приватний підприємець
політик
Alma mater Український державний морський технічний університет
Посада народний депутат України
Партія Слуга народу
Україна Народний депутат України
9-го скликання
Слуга народу 29 серпня 2019

Картка на сайті Верховної Ради України

Олександр Станіславович Пасічний (нар. 3 листопада 1972, м. Миколаїв) — український приватний підприємець, політик. Народний депутат України 9-го скликання[1]. Член Комітету Верховної Ради з питань бюджету[2].

Життєпис[ред. | ред. код]

Закінчив Український державний морський технічний університет, спеціальність «Технологія та обладнання зварювального виробництва» (інженер-механік)[3].

Працював торгівельним представником у філіалі компанії Coca-Cola. У 1998 році став приватним підприємцем. Його компанія є офіційними дистриб'юторами продукції брендів «Рудь» та «Три ведмеді». Очолював футбольну команду «Варварівка», Миколаївську міську федерацію футболу.

Активно займається благодійною та волонтерською діяльністю[3].

Голова Федерації футболу Миколаївської області[3].

Кандидат у народні депутати від партії «Слуга народу» на парламентських виборах у 2019 році (виборчий округ № 127, м. Очаків, Заводський район м. Миколаєва, Миколаївський, Очаківський райони)[4]. На час виборів: фізична особа-підприємець, безпартійний. Проживає в м. Миколаєві[5].

У липні 2019 року, за сприяння керівника Федерації футболу Миколаївської області та кандидата від Слуги народу Олександра Пасічного у місті Миколаїв відбувся Кубок вуличного футболу, учасникам якого вручали м'ячі від ФФМО. Захід супроводжувався агітацією за Пасічного як за кандидата у народні депутати. У деяких ЗМІ охарактеризували це, як використання власної посади для політичної агітації.[6]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Відомості про підрахунок голосів виборців в одномандатному виборчому окрузі № 127 cvk.gov.ua
  2. Парламент затвердив список своїх комітетів і їх склад. ХТО В ЯКОМУ Новинарня (29.08.2019)
  3. а б в Кандидати у депутати від партії «Слуга Народу» в мажоритарних округах [Архівовано 2019-08-09 у Wayback Machine.] sluga-narodu.com
  4. «Слуга народу» представила мажоритарників у 23 областях і Києві Українська правда (21 червня 2019)
  5. Відомості про кандидата в народні депутати України cvk.gov.ua
  6. У Миколаєві кандидат від «Слуги народу» ймовірно використовував свою посаду для агітації. ОПОРА - Громадянська мережа - вибори в Україні - вибори в Украине - Election in Ukraine (ua) . Процитовано 5 серпня 2021.

Посилання[ред. | ред. код]