Чорноморов Артем Олегович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Артем Олегович Чорноморов
Народився 10 березня 1988(1988-03-10) (36 років)
м. Южноукраїнськ, Миколаївська область
Громадянство Україна Україна
Діяльність підприємець
політик
Alma mater Київський національний авіаційний університет
Членство Верховна Рада України IX скликання
Посада народний депутат України
Партія Слуга народу
Україна Народний депутат України
9-го скликання
Слуга народу 29 серпня 2019

Картка на сайті Верховної Ради України

Артем Олегович Чорноморов (нар. 10 березня 1988, м. Южноукраїнськ, Миколаївська область) — український підприємець, малорос, політик, користується службовими обов'язками у поширенні радянської культури та пропаганди. Народний депутат України 9-го скликання[1]. Проголосував проти законопроєкту №8312, яким передбачена виплата додакових 30 тисяч гривень військовим, рятувальниками та поліцейським.

Життєпис[ред. | ред. код]

Закінчив Київський національний авіаційний університет (спеціальність «Менеджер з логістики»)[2].

Чорноморов є підприємцем у галузі навчання працівників агрокомпаній[2].

Політична діяльність[ред. | ред. код]

Кандидат у народні депутати від партії «Слуга народу» на парламентських виборах у 2019 році (виборчий округ № 131, міста Вознесенськ, Южноукраїнськ, Березанський, Веселинівський, Вознесенський, Доманівський, Єланецький райони)[3]. На час виборів: генеральний директор ТОВ «СмартАгрі», безпартійний. Проживає в м. Миколаєві[4].

Член Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики[5], голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі.

Критика[ред. | ред. код]

У 2023 році Чорноморов потрапив у скандал через те, що проголосував проти законопроєкту №8312, яким з поміж іншого передбачалася виплата додаткових 30 тисяч гривень військовим, рятувальникам, поліціянтам і прокурорам. Законопроект №8312 не враховував всіх особливостей, серед яких проходження служби в різних регіонах і виконання завдань різного ступеня складності, а також відкритим залишалося питання джерел фінансування законопроєкт. Автори пропонували це зробити за рахунок урізання зарплат працівників бюджетної сфери.

Про це він повідомив у коментарі "ПН".[6]

— Так, я не підтримав законопроект, який урівнює в зарплатах воїнів, які воюють на "0" з іншими військовослужбовцями, поліцейськими та прокурорами, які не приймають безпосередньої участі в бойових діях. Це несправедливо. В мене багато друзів і знайомих, які воюють на нулі, вони кажуть дослівно "хочуть тридцятку, нехай приходять до нас на передок. Так, я проти того, щоб забрали частину зарплатні в українців, які працюють в бюджетній сфері, на державних підприємствах, в органах місцевого самоврядування, а це вчителі, лікарі, енергетики та багато інших професій, щоб забезпечити всім без вийнятку доплату в 30 тисяч. Це несправедливо, - заявив він.

Позицію Артема Чорноморова також підтримали військове командування. До Верховної Ради надійшов лист від керівників силового блоку України, які виступили проти повернення 30 тисяч гривень доплат військовим, незалежно від їхнього завдання чи місця служби. Лист підписали очільники Міноборони, СБУ, МВС, ДПСУ, Нацгвардії, а також головнокомандувач Валерій Залужний[7].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Відомості про підрахунок голосів виборців в одномандатному виборчому окрузі № 131 cvk.gov.ua
  2. а б Кандидати у депутати від партії «Слуга Народу» в мажоритарних округах [Архівовано 2019-08-09 у Wayback Machine.] sluga-narodu.com
  3. «Слуга народу» представила мажоритарників у 23 областях і Києві Українська правда (21 червня 2019)
  4. Відомості про кандидата в народні депутати України cvk.gov.ua
  5. Парламент затвердив список своїх комітетів і їх склад. ХТО В ЯКОМУ Новинарня (29.08.2019)
  6. Несправедливо по відношенню до тих, хто на «нулі»: Чорноморов пояснив, чому не підтримав повернення силовикам доплати у ₴30 тисяч. Преступности.НЕТ (Українською). Процитовано 13.04.2023. 
  7. Залужний та інші силовики — проти закону про повернення 30 тисяч грн військовим. Що вони пропонують?. hromadske.ua (укр.). 2 травня 2023. Процитовано 21 серпня 2023. 

Посилання[ред. | ред. код]