Користувач:Alex Blokha/Дні згадані в Вікіпедії/Україна/21 квітня

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Назва:Історія України

-Знайдено: + 21 квітня 1920 року Польща і Україна домовилися про те, що кордон має проходити по річці Збруч. Але фактично на той момент Петлюра вже не являв собою самостійної сили і міг існувати тільки при польській підтримці. Зі зникненням такої двома місяцями по тому УНР остаточно припинила своє існування.
-Знайдено: + 21 квітня Віктор Янукович підписав угоду із президентом Російської Федерації Дмитром Медведєвим про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації у Севастополі до 2042 року. 27 квітня цю угоду синхронно ратифікували Верховна Рада України і Державна дума Російської Федерації.


Зобр:27шт.


Назва:Верховна Рада України II скликання

Підзаголовок:== Склад ==
Знайдено: + |з 21 квітня 1996


Зобр:1шт.


Назва:Барабашов Микола Павлович

-Знайдено: + Мико́ла Па́влович Барабашо́в (18 (30) березня 1894(18940330)—†21 квітня 1971) — український астроном, академік АН УРСР.


Назва:Данченко Володимир Андрійович

-Знайдено: + Данченко Володимир Андрійович (* 8 квітня (21 квітня) 1914, Маріуполь — † 17 грудня 1967, Львів) — український актор. Народний артист УРСР (1954).


Зобр:1шт.


Назва:Крип'якевич Іван Петрович

-Знайдено: + Іва́н Петро́вич Крип'яке́вич (псевдонім — Холмський Іван) (* 25 червня 1886, Львів — † 21 квітня 1967, там само) — історик, академік АН УРСР, професор Львівського університету, директор Інституту суспільних наук АН України. Автор великої кількості наукових досліджень про українську козацьку державність та Богдана Хмельницького, ряду підручників з історії України.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Помер 21 квітня 1967 року у Львові, похований на Личаківському цвинтарі (поле № 59). Автор надгробка — скульптор Теодозія Бриж[1].


Зобр:1шт.


Назва:Лисенко Юрій Семенович

-Знайдено: + Лисенко Юрій (Георгій) Семенович (* 21 квітня 1910 — † 12 березня 1994) — радянський i український кінорежисер, сценарист.


Назва:Луганськ

-Знайдено: + * Меморіал «Гостра могила» — місце запеклих боїв денікінців з Червоною Армією в період від 21 квітня до 25 травня 1919 року. Від 26 лютого 1980 р. — заповідний об'єкт зі статусом «парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва».


Зобр:35шт.


Назва:Іван Мазепа

-Знайдено: + 21 квітня 1708 Василь Кочубей і Іван Іскра подали Петру донос з 25 статей на Мазепу, але цар не повірив і наказав стратити донощиків.


Зобр:15шт.


Назва:Янукович Віктор Федорович

-Знайдено: +

Зустріч з президентом Росії Дмитром Медведєвим у Харкові 21 квітня 2010 року


-Знайдено: + 21 квітня 2010 року, без попереднього суспільного обговорення, Президент України В.Янукович підписав з президентом Росії Дмитром Медведєвим «Угоду між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України»[2], згідно з якою продовжується термін перебування Чорноморського флоту Росії в Севастополі на 25 років, до 2042 року. Це стало своєрідною «ціною» підписання Доповнення до газового контракту від 19 січня 2009 року між ВАТ «Газпром» та НАК «Нафтогаз України» (який був укладений Прем'єр-міністрами двох держав Ю.Тимошенко та В.Путіним у Москві), котре скасовує пункт про штрафні санкції за недобір газу і обумовлює знижку на російський газ для України, яка буде оформлена як зменшення митних зборів[3]. Більшість{{Джерело?


Зобр:9шт.


Назва:Великдень

-Знайдено: + | 21 квітня || 28 квітня


Зобр:7шт.


Назва:Черкаси

-Знайдено: +

План міста Черкаси Київської губернії, затверджено 21 квітня 1826 року, Санкт-Петербург



Зобр:38шт.


Назва:Яценко Володимир Федосійович

-Знайдено: + Володимир Федосійович Яценко (* 21 квітня 1915, с.Савківка Черкаської області — 23 жовтня 2010, Київ) — український художник, майстер пейзажу, автор мистецтвознавчих праць. Заслужений діяч мистецтв України (1961).


Назва:Українська Центральна Рада

Підзаголовок:=== Сесії ===
Знайдено: + * 19 квітня — 21 квітня;


Зобр:2шт.


Назва:Аваков Арсен Борисович

-Знайдено: + На запрошення Юлії Тимошенко[4] рішенням президії політради ВО «Батьківщина» 21 квітня 2010 року призначений головою Харківської обласної організації партії[5]. Це рішення викликало заперечення серед деяких депутатів фракцій БЮТ у Харківській міській і обласній радах[6].


Зобр:3шт.


Назва:Сквира

-Знайдено: +

План міста Сквира Київської губернії, затверджено 21 квітня 1826 року, Санкт-Петербург



Зобр:3шт.


Назва:Станімір Осип

-Знайдено: + Станімір Осип — (*21 квітня 1890 — † 13 лютого 1971) — український військовий діяч, сотник УГА і армії УНР.


Зобр:3шт.


Назва:Севастополь

-Знайдено: + 21 квітня 2010 року Президент України Віктор Янукович та президент Російської Федерації Дмитро Мєдвєдєв підписали угоду про подовження перебування Чорноморського флоту РФ у Севастополі на 25 років, до 2042[7]. Угоду ратифікували в Верховній Раді за підтримки правлячої коаліції Партії регіонів, Комуністичної партії України та Блоку Литвина.


Зобр:16шт.


Назва:Танячкевич Данило Іванович

-Знайдено: + Дани́ло Іва́нович Танячке́вич (* 6 листопада 1842 — † 21 квітня 1906) — галицький громадсько-політичний діяч і публіцист.


Назва:Радомишль

-Знайдено: +

План міста Радомисля Київської губернії, затверджено 21 квітня 1826 року, Санкт-Петербург



Зобр:9шт.


Назва:Руська Країна

-Знайдено: + Розуміючи стратегічне значення карпатських перевалів як можливого маршруту надання допомоги Радянською Росією і Україною ВСР, особливо у світлі директиви командувача Українським фронтом Володимира Антонова-Овсієнка від 13 квітня 1919 року про підготовку наступу з метою з'єднання з угорськими силами, Антанта посилила тиск на Румунію і Чехословаччину, щоб прискорити їх виступ проти УСР з боку Закарпаття. В результаті, 16 квітня 1919 румунські війська почали вторгнення на територію Угорщини та Закарпаття, перейшовши демаркаційну лінію у напрямі міст Мараморош - Сігет - Тячів - Хуст - Берегово. Румунська армія, маючи чисельну і матеріальну перевагу над окремим русинським батальйоном і Русинською Червоною дивізією (комплектація якої так і не була завершена, а значна частина була скута в містах внаслідок антикомуністичних виступів), після капітуляції Сейкейской Червоної дивізії, дислокованої в Північній Угорщині, відкрила собі шлях на Хуст, Дебрецен і Ньіредьгазу. Запеклі бої за Королево за участю робітничих загонів 21 квітня змусили румунів відступити до Хусту, проте після підходу підкріплення (включаючи кулеметні частини і артилерію) інтервенти, відновивши наступ, оволоділи 27 - 28 квітня містами Берегове та Мукачево.


Назва:Кропивницький Марко Лукич

-Знайдено: + Помер 21 квітня 1910 р. по дорозі з Одеси, де був на гастролях; поховано його в Харкові.


Зобр:6шт.


Назва:Київське повстання 1113

-Знайдено: + Київське повстання 1113 р (17 квітня — 21 квітня) — антифеодальне повстання міських низів Києва, холопів і, можливо, сільського населення Київської землі. Вибухнуло після смерті князя Святополка Ізяславича, за князювання якого посилилися феодальні утиски і зросло лихварство.


Назва:Васильків

Підзаголовок:=== Козаччина ===

Знайдено: +

План міста Василькова Київської губернії, затверджено 21 квітня 1826 року, Санкт-Петербург



Зобр:11шт.


Назва:Конотоп

-Знайдено: + 21 квітня 1659 р. розпочалася облога Конотопа, в якому оборонялись козаки на чолі з полковником Г. Гуляницьким. 27 червня 1659 р. на допомогу місту прийшов з військом Іван Виговський, а 28 червня відбулась знаменита Конотопська битва (інша назва — Соснівська битва), в якій українська армія вщент розгромила армію московитів. Болотиста місцевість поставила московитську кінноту й артилерію в складне становище. Два тилові удари, один завдали ординці із засідки в урочищі Пуста Торговиця, другий — І. Виговський з козаками в районі нинішнього села Шаповалівка, вирішили долю битви. За короткий час полягло 20 чи 30 тисяч московитського війська, до рук переможців потрапило безліч трофеїв, у тому числі великий прапор війська. Поразка примусила Трубецького зняти облогу Конотопа і ганебно тікати до Московщини.


Зобр:1шт.


Назва:Битва під Жовтими Водами

Підзаголовок:== Передумови ==
Знайдено: + У квітні 1648 р. Миколай Потоцький-«Ведмежа лапа» послав на приборкання повстанців частину реєстрових козаків на байдаках Дніпром під проводом полковників Станіслава Кричевського, Вадовського й Гурського та військових осавулів Іляша Караїмовича й Івана Барабаша, відділ німецької піхоти (насправді навербованої з українців, в обмундируванні та із зброєю німецького зразка). Вони мали з'єднатися біля Кодака з відділом, який рушив 21 квітня «полем» під проводом гетьманового сина Стефана Потоцького. В цьому відділі була решта реєстровців — близько 2500 чоловік під проводом комісара Я.Шемберґа, близько 1500 жовнірів із кварцяного (королівського) війська. Це був авангард, слідом за яким рушило через кілька днів з-під Корсуня й головне військо, в якому було близько 11-12 тисяч людей.


Зобр:10шт.


Назва:Історія Маріуполя

-Знайдено: + Тривало будівництво трамвайних шляхів в Іллічівському й Орджонікідзевському районах — так з'явилася гілка на аглофабрику, Новоселівку, Волонтерівку. У тодішньому Жданові трамвайних поїздів КТМ+КТП-2 було 104 одиниці. В 1967 році трамвайне господарство міста поповнилося першими 5-ю вагонами «Татра» Т3. Більше 30 таких вагонів ходили маршрутами міста до 1985 року. 21 квітня 1970 року на честь 100-річчя від дня народження Володимира Леніна в Маріуполі був відкритий тролейбусний рух — що уперше на сході України обслуговувалося тролейбусами «Skoda» чехословацького виробництва. Тролейбусні маршрути з'єднали центр міста із заводом «Азовсталь» і Приморським районом, а пізніше — з великими житловими масивами: «Металург», «Західний», «Кіровський». Трамвайні рейки в Приморському районі були демонтовані, замість трамваїв у порт і на залізничний вокзал стали ходити тролейбуси. В 1975 році в місті було 11 маршрутів трамвая, 10 маршрутів тролейбуса й 30 маршрутів автобуса.


Зобр:18шт.


Назва:Українська платформа «Собор»

-Знайдено: + 21 квітня 2002 одночасно пройшли другий етап ХІІ З'їзду УРП і другий етап ІІІ З'їзду УНП «С», на яких було ухвалене рішення про злиття в одну партію за назвою Українська республіканська партія «Собор». Главою партії був обраний Анатолій Матвієнко, що дотепер займає цю посаду. Офіційно своє літочислення партія веде від створення УРП, тому перший з'їзд УРП «С» називався ХІІІ з'їздом, а у квітні 2005 урочисто святкували 15-річчя партії.


Зобр:1шт.


Назва:Мілевський Артем Володимирович

-Знайдено: + Наступного разу можливість взяти участь у кубковому матчі з'явилася у Мілевського вже аж на півфінальній стадії, де киянам протистояв криворізький «Кривбас». У першому матчі двобою, що відбувся 21 квітня 2005 року, саме завдяки голу Артема на 22-й хвилині матчу динамівці змогли відігратися та закінчити матч з більш-менш прийнятним для себе результатом 1:1[8].


Зобр:23шт.


Назва:Герой України

-Знайдено: + * 21 квітня 2010 року Донецький апеляційний адміністративний суд визнав незаконним та скасував Указ Президента Віктора Ющенка про присвоєння Роману Шухевичу звання Героя України[9] з тих самих мотивів.


Зобр:5шт.


Назва:Список Героїв України

-Знайдено: + | Головний командир Української повстанської армії у 19421950 роках, генерал-хорунжий (посмертно)[10]
-Знайдено: + |rowspan="5" valign="middle"| 21 квітня 2006


Назва:Блохін Олег Володимирович

-Знайдено: + З 21 квітня 2011 року головний тренер збірної команди України з футболу[11]. 25 вересня 2012 призначений головним тренером київського «Динамо»[12]Помилка цитування: Відсутній тег </ref> за наявності тегу <ref> на чолі з Олексієм Трубецьким почала вторгнення в Україну на допомогу Ромодановському навесні 1659 року. До московського війська приєдналися деякі козаки — вороги Виговського в громадянській війні — на чолі з новопризначеним московитами «гетьманом» Безпалим. За деякий час загін Ніжинського полковника Гуляницького напав на обоз армії Трубецького та, відступаючи, зненацька захопив м. Конотоп. Незважаючи на погрози та умовляння зрадити Виговського, Гуляницький відмовлявся та з чотирьохтисячним загоном козаків боронив Конотопську фортецю. Велика московська армія вирішила захопити Конотоп перед тим, як просуватися далі вглиб України. Облога Конотопа почалася 21 квітня 1659 року.
-Знайдено: + Перший штурм був невдалий. Укріплення Конотопа не були досить міцними, та й узагалі за військово-інженерними мірками того часу місто не було фортецею; єдині укріплення — земляний вал та палісад з ровом. Втім в багатьох місцях містечко оточували болота, тож природній ландшафт дещо сприяв обороні. О п'ятій годині ранку 21 квітня, після молебня, князь Трубецькой почав приступ; місто обстріляли з гармат, почався бій. Деяким московським загонам вдалося вдертися в фортецю, але козаки Г. Гуляницького мужньо боронилися та вибили загарбників з міста з великими втратами.


Зобр:4шт.


Назва:Конституційний процес в Україні

-Знайдено: + 17 березня 1917 року представниками українських партій, суспільних, культурних організацій створюється Центральна Рада — всеукраїнська громадська організація й координаційний центр. Її головою вибирається Михайло Грушевський. Центральна Рада організовує скликання Всеукраїнського Національного Конгресу, який проходить 17-21 квітня 1917 року в Києві за участю 900 делегатів від політичних, культурних і професійних організацій. Конгрес ухвалює рішення поставити перед майбутнім російським урядом питання про федеративний устрій Росії та надання Україні права автономії, обирає Центральну Раду у складі 150 чоловік. Керівництво Центральної Ради очолює Михайло Грушевський — голова, Володимир Винниченко й Сергій Єфремов — заступники.


Назва:Історія Чигирина

-Знайдено: +

План міста Чигирин Київської губернії, затверджено 21 квітня 1826 року, Санкт-Петербург



Зобр:6шт.


Назва:Кравченко

Підзаголовок:== М ==
Знайдено: + * Кравченко Михайло Степанович (1858, Великі Сорочинці Миргородського пов. Полтав. губ. ― 21 квітня 1917, там же) відомий кобзар із села Великі Сорочинці Миргородського пов. Полтав. губ., автор думи «Чорна неділя у Сорочинцях».
Підзаголовок:== О ==
Знайдено: + * Кравченко Олександр Віталійович (21 квітня 1971) — російський професійний гравець в покер.


Назва:Зілинський Іван Михайлович

-Знайдено: + Іва́н Миха́йлович Зіли́нський (22 травня 1879, с. Красна (Коростенка) біля Коросна, нині Польща — 21 квітня 1952, Прага) — український мовознавець, фольклорист. Дослідник лемківських говірок. Дійсний член НТШ.


Зобр:1шт.


Назва:Агібалов Василь Іванович

-Знайдено: + Васи́ль Іва́нович Агіба́лов (8 квітня (21 квітня) 1913, с. Велика Гнилуша, нині с. Лозове Верхньомамонського району Воронезької області Росії) — український скульптор.


Назва:Список академіків НАН України

Підзаголовок:=== Б ===
Знайдено: + |21 квітня 1971
Підзаголовок:=== Б ===
Знайдено: + |21 квітня 2001


Зобр:39шт.


Назва:Колективізація у СРСР

-Знайдено: + * 21 квітня 1940: Закон, який дозволив виплату місячної зарплати головам колгоспів (спочатку, в східних регіонах СРСР, потім поширений на решту регіонів)


Зобр:1шт.


Назва:Василенко

-Знайдено: + * Василенко Петро Мефодійович(*18 жовтня 1900 р. — †21 квітня 1999 р.) — український вчений у галузі машинобудування та сільськогосподарської механіки.


Назва:Герб Гайворона

-Знайдено: + Перший герб був затверджений 21 квітня 1989 р. рішенням виконавчого комітету міської ради.


Назва:Сорока Олександр Назарович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 8 (21 квітня) 1900 року в селі Хлипнівці Київської губернії (нині Звенигородського району Черкаської області). Початкову освіту здобув у Київській духовній семінарії. З 1923 року співав у калелі «Думка». У 1930 році закінчив диригентський факультер Музично-драматичному інституті імені М. Лисенка в Києві після чого працював викладачем у педагогічних інститутах і диригував аматорськими хорами. З 1935 поку диригент, у 19371940 роках — головний диригент і з 1940 року — мистецький керівник капели «ДУМКА». У 19401946 роках мистецький керівник капели «Трембіта» у Львові. Член ВКП (б) з 1946 року.


Зобр:2шт.


Назва:Всеукраїнський національний конгрес

-Знайдено: + Всеукраї́нський націона́льний конгре́с (6 (19) — 8 (21) квітня 1917 року) — найважливіша подія початкового етапу Української революції, перший представницький форум українського руху на теренах України, який перетворив Українську Центральну Раду з київської на загальноукраїнську організацію.
-Знайдено: + : «У цьому будинку 19-21 квітня 1917 року відбувся Український національний конгрес, який ознаменував початок Української революції 1917–1921 років»[13]Помилка цитування: Відсутній тег </ref> за наявності тегу <ref>


Зобр:14шт.


Назва:Никодим (Руснак)

-Знайдено: + | періодпочаток_4 = 21 квітня 1964
-Знайдено: + | періодкінець_5 = 21 квітня 1964
-Знайдено: + 10 серпня 1961 року возведений у сан єпископа і направлений на Костромську кафедру (Росія). З 21 квітня 1964 року став єпископом Аргентинським і Південноамериканським. З 25 лютого 1968 року — архієпископом, Екзархом Центральної і Південної Америки. В цей час активно займався перекладом на іспанську мову богослужбових текстів, результатом чого став випуск в травні 1970 р. в Буенос-Айресі книги «Літургікон» - першого православного «Служебника» на іспанській мові [14].


Назва:Київське футбольне дербі («Динамо» — «Арсенал»)

-Знайдено: + | style="font-size: 12px;" | 1:0 (21 квітня 2002 року)
Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + Перший матч відбувся 21 квітня 2002 року на НСК «Олімпійському» в рамках чемпіонату України. Зустріч відвідало 18 тисяч глядачів, що протягом довгого часу було рекордом відвідуваності для дербі та домашніх матчів «Арсеналу». Поєдинок завершився з мінімальною перевагою динамівців — 1:0 (гол — Юрій Дмитрулін).
-Знайдено: + |21 квітня 2002


Зобр:10шт.


Назва:Волинь (футбольний клуб)

-Знайдено: + * Найбільша поразка: 2:9 («Динамо-Д», 24 липня 2004 року, Київ; «Дніпро-Д», 21 квітня 2006 року, Новомосковськ).


Зобр:3шт.


Назва:Гуменюк Ігор Миколайович

-Знайдено: + Народився 21 квітня 1961 (м.Донецьк); дружина Вікторія Мирославівна (1966) — домогосподарка; дочки Альона (1985), Катерина (1993); син Олег (2001).


Назва:Журавко Олексій Валерійович

-Знайдено: + Народився 21 квітня 1974 у місті Жовті Води Дніпропетровської області; дружина Анжела Юріївна (1986); дочка Єлизавета (2007).


Назва:Гінзбург Ольга Петрівна

-Знайдено: + | початок_терміну = 21 квітня 2008


Назва:Гайдай Зоя Михайлівна

-Знайдено: + Зо́я Миха́йлівна Гайда́й (*19 травня (1 червня) 1902, Тамбов — †21 квітня 1965, Київ) — співачка (сопрано), народна артистка УРСР, народна артистка СРСР (1944). Дочка відомого фольклориста і хорового диригента М. П. Гайдая (1878–1965).


Зобр:1шт.


Назва:Суслов Віктор Іванович

-Знайдено: + | кінець_терміну = 21 квітня 1998
-Знайдено: + * 25 липня 1997 — 21 квітня 1998 — міністр економіки України в уряді Валерія Пустовойтенка. Член Ради національної безпеки і оборони України.
Підзаголовок:== Посилання ==
Знайдено: +

Попередник: 8-й Міністр економіки
25 липня 1997- 21 квітня 1998
Наступник:
Єхануров Юрій Іванович
Роговий Василь Васильович



Назва:Муратов Олександр Ігорович

-Знайдено: + Олександр Муратов (*21 квітня 1935, Харків) — український кінорежисер, кіносценарист, поет, літератор, публіцист, член правління Національної спілки кінематографістів України. Син українського поета і драматурга Ігоря Муратова.


Назва:Батрадь

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + Перша згадка про поселення зустрічається в письмових джерелах під 1320 роком. У 1566 році село піддалося спуштошливому набігу кримських орд. З початку березня по 21 квітня 1919 в селі існувала радянська влада. У 1934 році була заснована організація Комуністичної партії Чехословаччини. У період окупації хортистською Угорщиною в 1938–1944 роках за антифашистську діяльність три жителя села були кинуті у в'язницю, 30 — відправлено до трудових таборів.


Назва:Мужієво

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + З кінця березня по 21 квітня 1919 року в селі існувала радянська влада. У 1921 році створена організація КПЧ, під керівництвом якої робітники-виноградарі брали активну участь в страйковій боротьбі в 1925, 1929, 1936 роках.


Зобр:1шт.


Назва:Німецько-радянська війна

Підзаголовок:=== 1942 ===
Знайдено: + * 21 квітня — СРСР здобув Дем'янськ (РРФСР).


Зобр:25шт.


Назва:Лазар (Швець)

Підзаголовок:== Нагороди ==
Знайдено: + * Орден князя Ярослава Мудрого V ступеня (21 квітня 2009) — за багаторічну плідну духовно-просвітницьку діяльність, вагомий особистий внесок у збереження і зміцнення міжконфесійного миру, утвердження ідеалів духовності і милосердя[15]


Назва:Масельський Олександр Степанович

Підзаголовок:== Посилання ==
Знайдено: +

Попередник: Голова Харківської обласної ради
21 січня 1991 - 21 квітня 1992
Наступник:
Титов Юрій Іванович
(17 квітня 199021 січня 1991)
Тягло Володимир Миколайович
(21 квітня 1992 — червень 1994)


Підзаголовок:== Посилання ==
Знайдено: +

Попередник: Голова Харківської обласної ради
26 червня 199412 квітня 1996
Наступник:
Тягло Володимир Миколайович
(21 квітня 1992 — червень 1994)
Тягло Володимир Миколайович
(липень 1996 — лютий 2002)



Назва:Тішура Володимир Іванович

Підзаголовок:== Нагороди ==
Знайдено: + * 21 квітня 2006 року за геройський подвиг в ім'я життя нинішніх і прийдешніх поколінь, особисту мужність і самопожертву, виявлені у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно)[16]
Підзаголовок:== Нагороди ==
Знайдено: + nreg=328/2006 Указ Президента України № 328/2006 від 21 квітня 2006 року «Про присвоєння звання Герой України»]</ref>
Підзаголовок:== Посилання ==
Знайдено: +

Попередник: Герой Україникавалер ордена «Золота Зірка»
№ 18
21 квітня 2006
Наступник:
Титенок Микола Іванович Василишин Михайло Іванович



Назва:Титенок Микола Іванович

Підзаголовок:== Нагороди ==
Знайдено: + * 21 квітня 2006 року за геройський подвиг в ім'я життя нинішніх і прийдешніх поколінь, особисту мужність і самопожертву, виявлені у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно)[17]
Підзаголовок:== Нагороди ==
Знайдено: + nreg=328/2006 Указ Президента України № 328/2006 від 21 квітня 2006 року «Про присвоєння звання Герой України»]</ref>
Підзаголовок:== Джерела ==
Знайдено: +

Попередник: Герой Україникавалер ордена «Золота Зірка»
№ 17
21 квітня 2006
Наступник:
Лелеченко Олександр Григорович Тішура Володимир Іванович



Назва:Лелеченко Олександр Григорович

Підзаголовок:== Нагороди ==
Знайдено: + * 21 квітня 2006 року за геройський подвиг в ім'я життя нинішніх і прийдешніх поколінь, особисту мужність і самопожертву, виявлені у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно)[18]
Підзаголовок:== Нагороди ==
Знайдено: + nreg=328/2006 Указ Президента України № 328/2006 від 21 квітня 2006 року «Про присвоєння звання Герой України»]</ref>
Підзаголовок:== Посилання ==
Знайдено: +

Попередник: Герой Україникавалер ордена «Золота Зірка»
№ 16
21 квітня 2006
Наступник:
Ігнатенко Василь Іванович Титенок Микола Іванович



Назва:Ігнатенко Василь Іванович

Підзаголовок:== Нагороди ==
Знайдено: + * 21 квітня 2006 року за геройський подвиг в ім'я життя нинішніх і прийдешніх поколінь, особисту мужність і самопожертву, виявлені у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно)[19]
Підзаголовок:== Нагороди ==
Знайдено: + nreg=328/2006 Указ Президента України № 328/2006 від 21 квітня 2006 року «Про присвоєння звання Герой України»]</ref>
Підзаголовок:== Посилання ==
Знайдено: +

Попередник: Герой Україникавалер ордена «Золота Зірка»
№ 15
21 квітня 2006
Наступник:
Ващук Микола Васильович Лелеченко Олександр Григорович



Назва:Ващук Микола Васильович

Підзаголовок:== Нагороди ==
Знайдено: + * 21 квітня 2006 року за геройський подвиг в ім'я життя нинішніх і прийдешніх поколінь, особисту мужність і самопожертву, виявлені у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно)[20]
Підзаголовок:== Нагороди ==
Знайдено: + nreg=328/2006 Указ Президента України № 328/2006 від 21 квітня 2006 року «Про присвоєння звання Герой України»]</ref>
Підзаголовок:== Джерела ==
Знайдено: +

Попередник: Герой Україникавалер ордена «Золота Зірка»
№ 14
21 квітня 2006
Наступник:
Юрковська Олена Юріївна Ігнатенко Василь Іванович



Назва:Діонісій (Валединський)

-Знайдено: + | періодпочаток_4 = 21 квітня 1913
-Знайдено: + | хіротонія = 21 квітня 1913


Назва:Довженко Григорій Овксентійович

-Знайдено: + Григо́рій Овксе́нтійович Довже́нко (* 10 (22) квітня 1899(18990422), Полтавка — † 21 квітня 1980, Київ) — український художник-монументаліст. Заслужений художник УРСР1979 року), член Спілки художників України. Батько архітектора Тараса Довженка.
-Знайдено: + Жив у Києві. Помер 21 квітня 1980 року. Похований в Києві на Байковому кладовищі (ділянка № 33).


Зобр:1шт.


Назва:Київське вище інженерне радіотехнічне училище протиповітряної оборони

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + З 1-го по 21 квітня був проведений набір абітурієнтів на перший курс. 25 квітня формування училища було закінчено, що і стало точкою відліку його діяльності та Днем КВІРТУ ППО, а вже 4 травня почався навчальний процес. На той час в колективі професорсько-викладацького складу нараховувалось всього чотири кандидата наук, два доценти, та один професор.


Зобр:1шт.


Назва:Дніпропетровський трамвай

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + 21 квітня 1906 року у Катеринославі було відкрито альтернативну трамвайну мережу. Вона також мала метрову колію. У 1918 році підприємства (а також трамвайні мережі) були об'єднані. У 1931 році трамвайний парк нараховував 177 вагонів, а довжина мережі склала 65 км. З 6 листопада 1932 року розпочинається роботи з поступового перешивання колії: з вузької метрової на широку російську (1524 мм). Ці роботи були завершені до 1948 року.


Зобр:8шт.


Назва:Українська республіканська партія

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + 21 квітня 2002 одночасно пройшли другий етап ХІІ З'їзду УРП і другий етап ІІІ З'їзду УНП «Собор», на яких було ухвалене рішення про злиття в одну партію за назвою Українська республіканська партія «Собор». Головою партії був обраний Анатолій Матвієнко.


Зобр:2шт.


Назва:Тимоновичі

-Знайдено: + * Русаков Максим Григорович (21 квітня 1906 року — 1970 року) — український економіко-географ, кандидат географічних наук, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка.


Назва:Бій під Гурбами

-Знайдено: + |date=21 квітня 194425 квітня 1944
-Знайдено: + Бій під Гурба́ми — бій між військами НКВС СРСР і силами УПА, що відбувся з 21 по 25 квітня 1944 року біля урочища Гурби на півдні Здолбунівського району і охопив частину сучасних Дубенського та Острозького районів Рівненщини і Кременецького та Шумського районів Тернопільщини. Закінчився тактичною перемогою радянських військ та виходом з оточення українських повстанців. Після бою переможці спалили навколишні села Гурби та Антонівці, а жителів вивезли[21]. Кількість загиблих військових і цивільних осіб точно не встановлена.
-Знайдено: + 20 квітня 1944 р. радянські сили згуртували більшу частину своїх військ на лінії Шепетівка — Рівне — Збараж. Уранці 21 квітня, вояки УПА почали рити шанці та вкопувати гармати. Було розгорнуто польовий шпиталь. Спираючись на дані розвідки, командування УПА віддало наказ, згідно з яким усі приготування мали бути завершені до 6.30 годин вечора 23 квітня[22].


Зобр:9шт.


Назва:Оринин

-Знайдено: + * Закордонець Володимир Савич (21 квітня 1956) — кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри електроніки Тернопільського державного технічного університету.


Назва:Головлі

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + Видатний шевченкознавець із С.-Петербурга Петро Жур у своїй книзі «Дума про огонь», пише:

«Шевченко поряд з Корцем згадує і Острог. Це була поштова станція по дорозі на Почаїв. В Острозі наш мандрівник зупинився, проїхавши від Корця 58 верст через поштові станції Вигоду і Головлю. За два роки перед тим, теж прямуючи до Почаєва, тут побував М.І.Костомаров».[23]
Петро Жур дещо спотворив незнайому йому назву села Головлі (народна назва Головні).



Зобр:10шт.


Назва:Харківський економіко-правовий університет

-Знайдено: + |дата = 21 квітня


Назва:Список міністрів економіки України

-Знайдено: + |25 липня 1997 — 21 квітня 1998
-Знайдено: + |21 квітня 1998 — 24 квітня 1998


Назва:Список міністрів юстиції України

-Знайдено: + |20 березня 1992 — 21 квітня 1992
-Знайдено: + |21 квітня 1992 — 27 жовтня 1992


Зобр:8шт.


Назва:Чорноморський флот Російської Федерації

-Знайдено: + 21 квітня 2010 року Президент України Віктор Янукович та президент Російської Федерації Дмитро Мєдвєдєв підписали угоду про подовження перебування Чорноморського флоту РФ у Севастополі на 25 років, до 2042.[24]. Більшість аналітиків розцінили угоду про продовження базування флоту, як ціну за здешевлення газу[25].


Назва:Нифонт Новгородський

-Знайдено: + , Київ - † 21 квітня 1156 р., Київ) — православний святий, єпископ Новгородський. Постриженик Печерського монастиря. Преподобний. За переказом, народився в Києві. Ряд документів свідчить про відвідування святим Нифонтом Царгороду (Константинополя). Постригся в Печерському монастирі за ігумена Тимофія (1124-1132). 1130 року Нифонт був висвячений на єпископа Новгородського. Прийшов у єпархію заслуженою і відомою у Церкві людиною. Зарекомендував себе як гідний архієрей, палкий і безкомпромісний захисник церковних канонів. Згідно з новгородським літописом, ним побудовано в Новгороді 10 церков, а також храм Климента в Ладозі.
-Знайдено: + Прп. Нифонт користувався надзвичайною повагою також і поза межами своєї єпархії, що дозволяло йому виконувати роль посередника у суперечках між руськими князями. 1135 року угамував конфлікт між Мономаховичами і Ольговичами на півдні Русі. 1149 року Нифонт виступив проти неканонічно поставленого митрополита - Клима Смолятича, за що був засланий київським князем Ізяславом Мстиславичем у Печерський монастир. Восени 1155 р. на Русь було призначено нового канонічного митрополита - грека Костянтина. Прп Нифонт, який мав зустрічати його в Києві, несподівано занедужав і 21 квітня 1156 р. помер.


Зобр:1шт.


Назва:Суднобудівний завод імені 61 комунара

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + 21 квітня 2005 були укладені контракти з іспанською фірмою Factoria Naval de Marin sa на будівництво трьох (+2) корпусів суховантажів DWT 4500, що є продовженням будівництва серії контейнеровозів.


Зобр:2шт.


Назва:Горникевич Мирон

-Знайдено: + Горнике́вич Мирон (23 серпня 1886, Розділ [Жидачівський повіт|Жидачівського повіту]], Галичина, нині Миколаївський район Львівської області — 21 квітня 1959, містечко Сольбад-Галль, Австрія) — церковний і громадський діяч.


Назва:Лепкий Микола Сильвестрович

-Знайдено: + Так, 21 квітня 1918 р. проф. М. Лепкий мав доповідь на тему «Літературна творчість Івана Нечуя-Левицького» з приводу звістки про смерть письменника.


Назва:Кондратюк Петро Петрович

-Знайдено: + Кондратюк Петро Петрович ' (*21 квітня 1979, с.Щасливе) — український футболіст, атакувальний півзахисник футбольного клубу української другої ліги «Десна» (Чернігів).


Назва:Варнава (Філатов)

-Знайдено: + Єпископ Макіївський Варнава (в миру В'ячеслав Юрійович Філатов) (*21 квітня 1953, м. Ашгабад (Туркменістан) — єпископ Макіївський, вікарій Донецької єпархії УПЦ (МП).
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Єпископ Макіївський Варнава народився 21 квітня 1953 року в Ашгабаді ТРСР у православній сім'ї. Батько і мати були медичними працівниками. У 1974 році переїхав з родиною до Абхазії в Сухумі, де займався іконописом, співав у церковному хорі та ніс послух вівтарника.


Назва:Король Рената Степанівна

-Знайдено: + Коро́ль Рена́та Степа́нівна (* 21 квітня 1926, Ленінград) — український редактор. Заслужений працівник культури України (2002).


Назва:Підгірний Богдан Васильович

-Знайдено: + Підгірний Богдан Васильович (21 квітня 1956, м. Біробіджан Хабаровського краю, нині РФ) — український кінооператор, журналіст. Член НСЖУ (2002).


Назва:Галичанка-Динамо-ТНЕУ

Підзаголовок:=== Гравці ===
Знайдено: + |align=center| 13 || Україна Україна||Оксана Яковчук || 21 квітня 1995||align=center| 185 || нападаюча


Зобр:1шт.


Назва:Нахабін Володимир Миколайович

-Знайдено: + Народ. 21 квітня 1910 р. в с. Шарівка Харківської обл. Помер 20 жовтня 1967 р. в Харкові. Закінчив Харківський музично-драматичний інститут (1932).


Назва:Сухенко Віктор Васильович

-Знайдено: + Народ. 21 квітня 1941 р. у с. Рибці Полтавської обл. Закінчив Київський художній інститут (1966).


Назва:Войцехович Василь Олександрович

-Знайдено: + Васи́ль Олекса́ндрович Войцехо́вич (*5 січня 1913 — †21 квітня 1987) — український письменник, учасник Німецько-радянської війни, один з керівників партизанської боротьби в Україні, Білорусі та Польщі, Герой Радянського Союзу (1944), двічі кавалер ордена Леніна, начальник штабу 1-ої Української партизанської дивізії імені Ковпака, майор.
-Знайдено: + У 1966 році Войцехович перейшов на літературну роботу, написав кілька книг спогадів про війну, був членом Союзу письменників Української РСР. Жив в Києві, де і помер 21 квітня 1987 року. Похований на Байковому кладовищі. У 1989 році за ініціативи письменника-краєзнавця І. О. Юхна перепохований у Краснокутську.


Зобр:5шт.


Назва:Кампо Володимир Михайлович

-Знайдено: + | кінець_терміну = 21 квітня 1992
Підзаголовок:== Посилання ==
Знайдено: +

Попередник: 2-й Міністр юстиції України
27 жовтня 1992- 21 квітня 1992
Наступник:
Бойко Віталій Федорович
Онопенко Василь Васильович



Назва:Титов Юрій Іванович

Підзаголовок:== Джерела ==
Знайдено: + | succeeded=Масельський Олександр Степанович
(21 січня 1991 - 21 квітня 1992)}}


Назва:Тягло Володимир Миколайович

-Знайдено: + | початок_терміну = 21 квітня 1992
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + У березні 1990 р. стає депутатом Харківської обласної ради, балотуючись по виборчому округу № 174. 5 травня 1990 р. обирається заступником голови облради. 21 квітня 1992 року шляхом таємного голосування безальтернативно обирається головою ради.
Підзаголовок:== Джерела ==
Знайдено: +

Попередник: Голова Харківської обласної ради
21 квітня 1992 - червень 1994
Наступник:
Масельський Олександр Степанович
(21 січня 199121 квітня 1992)
Масельський Олександр Степанович
(26 червня 199412 квітня 1996)



Назва:Гостра могила (Луганськ)

-Знайдено: + У історичному значенні «Гостра могила» — висота на околиці Луганська, яку героїчно обороняли проти значно переважаючих сил денікінців частини Червоної Армії та загони трудящих міста в період від 21 квітня до 25 травня 1919 року.


Зобр:2шт.


Назва:Баль Андрій Михайлович

-Знайдено: + 21 квітня 2012 року повернувся разом з Блохіном до керма національної збірної України, а 25 вересня того ж року увійшов до тренерського штабу Олега Блохіна вже у київському Динамо. У зв'язку з хворобою Олега Блохіна і його неможливістю виконувати обов'язки очільника збірної, Андрій Баль був призначений т.в.о. головного тренера національної команди України і готува її до двох поєдинків відбору ЧС 2014: з Молдовою і Черногорією. Незважаючи на задеклароване завдання здобути перемоги в обох двобоях, збірна України під орудою Баля виступила провально, спочатку зігравши на виїзді унічию проти збірної Молдови, а згодом програвши на власному полі чорногорцям.


Зобр:1шт.


Назва:Єсін Дмитро Олександрович

-Знайдено: + У 2002 році перейшов в маріупольський «Іллічівець». У вищій лізі деб'ютував 21 квітня 2002 року в матчі проти сімферопольської «Таврії» (3:1). 15 липня 2004 року дебютував у Кубку УЄФА в 1-м кваліфікаційному раунді в матчі проти єреванського «Бананца» (2:0)[26]. В наступномуматчі в гостях 29 липня 2004 року забив гол «Бананцу» (2:0)[27].


Зобр:1шт.


Назва:Бойцун Любомира Степанівна

-Знайдено: + Любоми́ра Степа́нівна Бойцу́н (21 квітня 1945, Тернопіль) — український архівіст, краєзнавець. Член ВУСК (1992).


Назва:Гурій (Кузьменко)

-Знайдено: + | титул = Архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський
(до 21 квітня 2007єпископ)
-Знайдено: + 21 квітня 2007 року возведений у сан архієпископа.


Назва:Луганський природний заповідник

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + Ще за 7 років, згідно з Розпорядженням Ради Міністрів УРСР від 22 грудня 1975 р. № 1003-р було створено третє відділення заповідника — «Провальський степ» (587,5 га — Свердловський р-н). Указом Президента України від 21 квітня 2004 р. № 466 площу заповідника було розширено і на сьогодні вона становить 2122,0 га. Площа його охоронної зони становить 1602,55 га[28].


Назва:Перший уряд Миколи Азарова

-Знайдено: + | з 21 квітня 2008 року[29]


Зобр:2шт.


Назва:Ічнянський національний природний парк

-Знайдено: + | заснований = 21 квітня 2004 року
-Знайдено: + Ічнянський національний природний парк створено за Указом Президента України від 21 квітня 2004 року № 464 [30]
-Знайдено: + nreg=464%2F2004 Указ Президента України від 21 квітня 2004 року про створення парку]</ref>. Загальна площа парку становить 9665,8 га, в тому числі 4686,1 га земель, що надані парку в постійне користування, та 4979,7 га земель, включених до його складу без вилучення у землекористувачів (дендрологічний парк загальнодержавного значення «Тростянець», 204,7 га та Прилуцьке державне лісогосподарське підприємство 4775,0 га).


Назва:Пантелеймон (Романовський)

-Знайдено: + | дата народження = 21 квітня 1952
-Знайдено: + Пантелеймо́н (Романо́вський), архієпи́скоп Кіровогра́дський і Новоми́ргородський (*21 квітня 1952, м. Кіровоград) — архієрей Української Православної Церкви (Московського Патріархату)[31]. Хіротонісаний у єпископа 1992 року, з 1998 по 2011 роки очолював Кіровоградську єпархію УПЦ. Тезоіменитство — 9 серпня.


Назва:Православ'я на Черкащині

-Знайдено: + *Мелетій (Леонтович) (21 листопада 182621 квітня 1828)


Зобр:8шт.


Назва:Єпископат Українського екзархату

-Знайдено: + Алексій (Громадський) — 21 квітня 1922 хіротонісаний у єпископа Луцького, вікарія Волинської єпархії; з 20 квітня 1923 єпископ Гродненський; з 3 червня 1926 у Польській православній церкві у сані архієпископа; у 1940 повернувся до юрисдикції Московсього патріархату, архієпископ Волинський; 8 квітня 1943 убитий.


Назва:Нікітін Юрій Володимирович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + 21 квітня 2009 року призначений генеральним директором телеканалу «Тоніс».[32]


Назва:Ан-158

-Знайдено: + Представлений 21 квітня 2010 в м. Києві.[33]. Перший політ Ан-158 відбувся 28 квітня 2010 року з аеродрому ДП Антонов.[34] Завершив сертифікацію 28 лютого 2011 року[35].


Зобр:4шт.


Назва:Польовий Володимир Олександрович

-Знайдено: + 21 квітня 2010 року головний тренер національної збірної України Мирон Маркевич назвав Польового серед 24 гравців для участі у першому зборі команди перед товариськими зустрічами у травні 2010 року[36]. А 25 травня 2010 року гравець дебютував у складі національної збірної, вийшовши на заміну у товариській зустрічі проти команди Литви.


Зобр:1шт.


Назва:Харківська угода Януковича — Медведєва

-Знайдено: + Угода між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України (в пресі також Харківський пакт, Угода Януковича—Медведєва) — угода між Україною і Російською Федерацією, підписана 21 квітня 2010 року у Харкові президентом України Віктором Януковичем та президентом Росії Дмитром Медведєвим, згідно з якою термін перебування Чорноморського флоту Російської Федерації у Севастополі продовжено з 2017 до 2042 року з автоматичним продовженням на 5 років, якщо будь-яка сторона не висловить заперечення, та встановлена орендна плата.


Зобр:10шт.


Назва:Симонович Борис Олександрович

-Знайдено: + Борис Олександрович Симонович (*29 липня 1903, с. Сехи, Російська імперія — †21 квітня 1985, м. Сарни) - український громадський та політичний діяч, міський голова Олевська - столиці однойменної української повстанської республіки.
-Знайдено: + У Сарнах Борис Симонович ще працював на інкубаторній станції та у ветлікарні завгоспом та кочегаром. У 1974 році поховав дружину. Багато матеріально допомогав своєму прийомному синові Здіславові та Зої Іванівні Кувшиновій. Дітям свого брата Михайла Симоновича, яких він найбільше любив, лишив заповіт на збереження, за яким вони поставили пам'ятник не тільки йому, але й іншим родичам. Помер Борис Олександрович Симонович у м. Сарни 21 квітня 1985 року після тяжкої хвороби. Похований у Сарнах на міському кладовищі поряд зі своєю дружиною, недалеко від церкви. Пам'ятник гранітний, один на двох. У подружжя Симоновичів своїх дітей не було. Доглядали лише прийомного сина, котрий лишився на своєму прізвищі.


Назва:Василенко Петро Мефодійович

-Знайдено: + Василенко Петро Мефодійович (*18 жовтня 1900 р. — †21 квітня 1999 р.) — український вчений у галузі машинобудування та сільськогосподарської механіки. Доктор технічних наук, професор кафедри сільськогосподарських машин Національного аграрного університету. Академік Української академії аграрних наук, академік Російської академії сільськогосподарських наук (РАСГН), член-кореспондент Національної академії наук України.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Помер 21 квітня 1999 р., похований у Києві.


Назва:Локомотив (волейбольний клуб, Харків)

Підзаголовок:=== Гравці ===
Знайдено: + |align=center| 16 || Україна Україна||Філіп Гармаш || 21 квітня 1989||align=center| 190 || ліберо


Назва:Герб Баришівки

-Знайдено: + |дата_затвердження = 21 квітня 1998 року
-Знайдено: + Герб Ба́ришівки — офіційний символ смт Баришівки (райцентр Київської області), затверджений 21 квітня 1998 року.


Назва:Прапор Баришівки

Файл:Barysh h.png

-Знайдено: + Пра́пор Ба́ришівки — офіційний символ смт Баришівки (райцентр Київської області), затверджений 21 квітня 1998 року. Автор проекту прапора  — А. Гречило.


Зобр:1шт.


Назва:Пам'ятники Білої Церкви

-Знайдено: + | Ульянову (Леніну) Володимиру || 21 квітня 1983 || На Торговій площі міста || ||автори: скульптори — В. І. Агібалов, Я. І. Рин і архітектор О. Д. Корнєєв[37]


Зобр:61шт.


Назва:Ковалик Іван Іванович

-Знайдено: + Ковалик Іван Іванович (16 листопада 1907, с. Млинів, тепер Жешувського воєводства, Польща — 21 квітня 1989, Львів) — український мовознавець і педагог, доктор філологічних наук1961), професор1963).


Назва:Бондаренко Юрій Іванович (художник)

-Знайдено: + Юрій Іванович Бондаренко (*21 квітня 1942, м. Курган, Курганська область, Росія) — український художник-графік. Заслужений діяч мистецтв України з 1990, член Національної Спілки художників України з 1971.


Назва:Васкан Василь Васильович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Був головою Новоселицької районної державної адміністрації (призначено 29 жовтня 1996 року, звільнено 21 квітня 1998 року [38]


Назва:Касим Юрій Федорович

-Знайдено: + Юрій Федорович Касим (21 квітня 1919, Одеса — 25 січня 1984, там же) — український мовознавець, кандидат філологічних наук з 1954.


Назва:Преса Сєвєродонецька

-Знайдено: + «Ано́нс ТВ» (укр. Анонс ТВ) — розважальний тижневик Сєвєродонецька. Виходить раз на тиждень. Реєстраційне свідоцтво ЛГ № 1 046-167Р від 21 квітня 2008 року.


Назва:К402

-Знайдено: + * 21 квітня 2009 — Тернопіль, рок-фестиваль «Висадка»


Назва:Ємець Ілля Миколайович

Підзаголовок:== Досягнення ==
Знайдено: + nreg=524/2006 Указ Президента України № 524/2006 від 15 червня 2006 року «Про відзначення державними нагородами України медичних працівників»]</ref>, II ст. (21 квітня 2012)[39]


Назва:Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + 21 квітня 2006 року відбулося засідання Державної акредитаційної комісії, яка розглянула всі представлені документи і експертні висновки і, враховуючи досягнутий рівень та високу динаміку розвитку, ухвалила рішення щодо надання Кременчуцькому державному політехнічному університету статусу вищого навчального закладу IV рівня акредитації. 2007 року оргкомітет Міжнародної виставки «Сучасна освіта в Україні», очолюваний міністром науки і освіти України Станіславом Ніколаєнком і президентом АПН України В. Кременем, удостоїв КДПУ почесного звання «Лідер сучасної освіти». Вочевидь, за роки самостійного існування КДПУ зробив дуже вагомий крок уперед, подвоївши, а то й потроївши інтенсивність процесу свого становлення.


Зобр:2шт.


Назва:Маріупольський тролейбус

-Знайдено: + | дата відкриття = 21 квітня 1970
-Знайдено: + Маріупольський тролейбус — діюча (від 21 квітня 1970 року) в місті Маріуполі Донецької області тролейбусна система України.
-Знайдено: + Тролейбусний рух у Маріуполі було відкрито 21 квітня 1970 року з нагоди 100-річчя від дня народження Володимира Леніна. Цей була перша тролейбусна мережа на сході України, яка обслуговувалася машинами «Škoda» чехословацького виробництва, марки «Шкода-9Тр». Тролейбусні маршрути з'єднали центр міста із заводом «Азовсталь» і Приморським районом, а пізніше — з великими житловими масивами: «Металург», «Західний», «Кіровський». Трамвайні колії в Приморському районі були демонтовані, замість трамваїв у порт і на залізничний вокзал почали курсувати тролейбуси.


Зобр:2шт.


Назва:Міжнародні відносини України

-Знайдено: + *21 квітня 2010: Харківські угоди; термін перебування російського Чорноморського флоту в українському Севастополі продовжено до 2042 року в обмін на здешевлення для України російського газу.


Зобр:1шт.


Назва:Чемпіонат світу з хокею із шайбою 2011 (дивізіон I)

-Знайдено: + Матчі чемпіонату світу з хокею із шайбою 2011 (дивізіон I) у групі B транслювалися у таких країнах[40]:
-Знайдено: + Матчі групи B відбувались в Україні 17, 18, 20, 21 і 23 квітня на арені Палацу спорту у Києві.
Підзаголовок:=== Результати ===
Знайдено: + |дата = 21 квітня 2011
Підзаголовок:=== Результати ===
Знайдено: + |дата = 21 квітня 2011
Підзаголовок:=== Результати ===
Знайдено: + |дата = 21 квітня 2011
-Знайдено: + Матчі чемпіонату світу з хокею із шайбою 2011 (дивізіон I) у групі B транслювалися у таких країнах[41]:


Зобр:4шт.


Назва:Альтман Семен Йосипович

-Знайдено: + Семе́н Йо́сипович А́льтман (нар. 21 квітня 1946, Чугуїв, Харківська область, СРСР) — український футбольний тренер, головний тренер сімферопольської «Таврії». У минулому — радянський футболіст, воротар.


Зобр:1шт.


Назва:Коваленко Алла Арестівна

-Знайдено: + * Заслужений працівник промисловості України (21 квітня 1998) — за вагомі досягнення в праці, високий професіоналізм[42]
-Знайдено: + nreg=328/98 Указ Президента України № 328/98 від 21 квітня 1998 року «Про відзначення нагородами України працівників підприємств, установ, організацій»]</ref>


Назва:Кальян Леонід Петрович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Указом Президії Верховної Ради СРСР від 21 квітня 1943 року за зразкове виконання бойових завдань командування на фронті боротьби з німецько-фашистським загарбниками і проявлені при цьому мужність і героїзм капітану Кальяну Леоніду Петровичу присвоєно звання Героя Радянського Союзу з врученням ордена Леніна і медалі «Золота Зірка» (№ 916).


Зобр:1шт.


Назва:Міщенко Олексій Дмитрович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + У квітні 1945 року 90-й окремий мотоциклетний Лодзький батальйон, яким командував майор О. Д. Міщенко, вів важкі бої на підступах до Берліна. 21 квітня 1945 року разом з двома розвідгрупами майор О. Д. Міщенко проник до Берліна і незабаром доповів командуванню корпусу про характер оборонних споруд, кількість живої сили і військової техніки ворога в заданому районі. Ці відомості допомогли частинам корпусу успішно громити ворога.


Зобр:1шт.


Назва:Крощенко Анатолій Миколайович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Вихованець Київської ФШМ, яку закінчив у 1957 році разом з Андрієм Бібою та Олегом Базилевичем. У склад київського «Динамо» потрапив у 1957 році. Однак, в основному складі так і не з'явився, а в наступному році захищав кольори СКВО (Київ). Пізніше виступав у клубах «Локомотив» (Вінниця), «Шахтар» (Сталіно) та «Авангард» (Харків). У 1963 році клуб переїхав до новостворених львівських «Карпат». 21 квітня 1963 року забив перший гол в офіційних матчах «Карпат» у ворота білоруського клубу «Локомотив» (Гомель)[43]. Став також автором першого гола «Карпат» у міжнародних іграх — 12 червня 1963 року у зустрічі з уругвайським клубом «Атлетико Серро» (Монтевідео) забив єдиний м'яч[43]. У 1966 році деякий час захищав кольори дніпропетровського «Дніпра». Але вже у 1968 році повернувся в «Карпати», де й завершив свою ігрову кар'єру.


Назва:Почесні громадяни Севастополя [[Файл:|100пкс|thumb |150px|right]] -Знайдено: + | style="background-color:#efefef;" align="center" |7 вересня 1923 — 21 квітня 2004
Підзаголовок:=== Україна ===
Знайдено: + Після утворення нових незалежних держав на території колишнього Радянського Союзу до присвоєння почесного звання в Севастополі повернулися в 2000 році, коли міська Рада своїм рішенням № 512 від 21 квітня 2000 року Про відновлення звання «Почесний громадянин міста-героя Севастополя» затвердила Положення про звання та порядок його присвоєння.


Зобр:19шт.


Назва:Телець (золота монета)

-Знайдено: + Монету було введено в обіг 21 квітня 2006 року. Вона належить до серії «Знаки зодіаку».


Зобр:1шт.


Назва:Ковтонюк Ольга Володимирівна

-Знайдено: + Ковтонюк Ольга Володимирівна (21 квітня 1975 року) — український геоморфолог, кандидат географічних наук, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народилася 21 квітня 1975 року в місті Києві. Закінчила в 1997 році географічний факультет Київського університету, в 2000 році аспірантуру. У Київському університеті працює з 2000 року молодшим науковим співробітником науково-дослідної лабораторії ландшафтної екології та аерокосмічного моніторингу навколишнього середовища, з 2004 асистентом, з 2009 року доцентом кафедри землезнавства та геоморфології. Кандидатська дисертація під науковим керівництвом професора Бортника С. Ю. «Геоструктурний аналіз Кіровоградської морфоструктури центрального типу» захищена у 2004 році. Досліджує проблеми структурної геоморфології, морфоструктурного аналізу та картографування, сучасні геоморфологічні процеси.


Назва:Неліпа Андрій Володимирович

-Знайдено: + news_id=77 Виставка знарядь браконьєрства в Орхуському центрі] 21 квітня 2008 року


Назва:Юрченко Ігор Григорійович

-Знайдено: + Юрченко Ігор Григорійович (* 21 квітня 1965, Ровеньки, Луганська область) — бригадир гірників очисного забою відокремленого підрозділу „Шахта № 81 «Київська»“ державного підприємства «Ровенькиантрацит» (Луганська область), Герой України.


Назва:Русаков Максим Григорович

-Знайдено: + Русаков Максим Григорович (21 квітня 1906 року — 1970 року) — український економіко-географ, кандидат географічних наук, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 21 квітня 1906 року в селі Тимоновичі Чернігівської губернії, тепер Семенівський район Чернігівської області. Закінчив у 1929 році кредитний факультет Київського кооперативного інституту. 1929 року починає працювати інструктором Сільськогосподарьського і Державного банків в Хабаровську. У 1931 році закінчує аспірантуру Київського інженерно-економічного інституту. 1933 року асистент з економічної географії, доцент Вищої сільськогосподарської комуністичної школи. У 1933—1934 роках декан факультету Київського інженерно-економічного інституту. У 1946 році старший викладач Київського державного педагогічного інституту ім. О. М. Горького. У 1946—1949 роках завідувач кафедри географії, у 1949—1950 заступник директора наукової і навчальної частини Учительського інституту. Кандидатська дисертація з географічної характеристики Дрогобицької області захищена в 1949 році. У 1950—1951 роках доцент Київського педагогічного інституту. У Київському університеті працює з 1952 року завідувачем кафедри методики географії, з 1955 року доцент кафедри географії, з 1956 року доцент кафедри економічної географії. З 1959 року — науковий співробітник науково-методичного кабінету заочної освіти в галузі географічно-економічних наук при Київському університеті. У 1961 році став доцентом Української сільськогосподарської академії.


Назва:Міщенко Сила Мойсейович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Генерал-майор Міщенко С. М. був заарештований 21 квітня 1941 р. й розстріляний 16 жовтня того ж року, оскільки він з 1938 р. «вів антирадянську агітацію, спрямовану проти політики партії та Радянської держави», зокрема називав «щасливе життя радянських колгоспників» рабством.


Назва:Онуфрій (Легкий)

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + 21 квітня 2000 року Блаженнішим Володимиром, ​​митрополитом Київським і всієї України, возведений в сан архімандрита, наречений у єпископа Ізюмського, вікарія Харківської єпархії.


Назва:Топольников Микола Микитович

-Знайдено: + Мико́ла Мики́тович Топо́льников (* 1 грудня 1918, Калмазове  — † 21 квітня 1988, Підгородна) — лейтенант, командир мінометного взводу 1339-го стрілецького полку, Герой Радянського Союзу (1943).
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Помер 21 квітня 1988 року. Похований на цвинтарі смт Підгородна.


Зобр:1шт.


Назва:Понамарчук Семен Трохимович

-Знайдено: + Понамарчу́к Семе́н Трохи́мович (нар.22 липня 1922, Катеринка — пом.21 квітня 1984, Салькове)  — гвардії старший сержант, командир відділення 16-го окремого гвардійського саперного орденів Олександра Невського та Червоної Зірки ескадрону 15-ї гвардійської кавалерійської Мозирської Червонопрапорної, ордена Суворова 2-го ступеня дивізії 7-го гвардійського кавалерійського Бранденбурзького орденів Леніна, Червоного Прапора, Суворова 2-го ступеня корпусу, Герой Радянського Союзу (1946).
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Помер 21 квітня 1984 року. Похований у смт Салькове Гайворонського району Кіровоградської області.


Назва:Даденков Юрій Миколайович

-Знайдено: + Даденков Юрій Миколайович (28 жовтня 1911 року, м. Лубни — 21 квітня 1991 року, Київ) — український радянський державний діяч та вчений у галузі механіки. Доктор технічних наук (1952), професор (1952). Член-кореспондент АН УРСР (1961). Депутат Верховної Ради УРСР 5-7 скликань. Міністр вищої і середньої спеціальної освіти УРСР (19601973).
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Помер Ю. М. Даденков 21 квітня 1991 року у місті Києві.


Зобр:1шт.


Назва:День соборності України

-Знайдено: + Об'єднання українських земель відбулося юридично та політично. Проте державне об'єднання не відбулося. Тому перед фактом військової катастрофи восени 1919 і в 1920 роках уряди та військове командування ЗУНР та УНР дбали передусім про свої регіональні інтереси. Це яскраво проявилося в процесі переговорів Симона Петлюри з Польським керівництвом та в підписанні ним 21 квітня 1920 року Варшавського договору, згідно з яким, за визнання Польщею Директорії УНР, очолюваної С. Петлюрою, та надання військової допомоги проти більшовицьких урядів Росії та України. Польщі передавалася Галичина, Холмщина, Підляшшя й Західна Волинь (включаючи повіти Рівненський, Дубнівський та частину Кременецького).


Зобр:7шт.


Назва:Реве та стогне Дніпр широкий

-Знайдено: + Датується орієнтовно на підставі свідчень Шевченка в автобіографії (де він називає «Причинну» серед ранніх своїх творів) та на допиті в III відділі у справі Кирило-Мефодіївського братства 21 квітня 1847 року (під час якого поет зазначив, що почав писати вірші 1837[44]), а також на підставі повідомлення Євгена Гребінки в листі до Григорія Квітки-Основ'яненка від 18 листопада 1838 року про передачу Шевченком творів для публікації в альманасі «Ластівка»[45].


Зобр:1шт.


Назва:Чорнобаївська волость

-Знайдено: + * Великі Канівці — колишнє державне та власницьке містечко при річці Іркліїв, 1993 особи, 353 двори, православна церква, 2 постоялих двори, базари по п'ятницях і 4 ярмарки на рік: 21 квітня, 29 червня, 1 серпня та 8 листопада.


Назва:Омелянський Василь Леонідович

-Знайдено: + Омелянський Василь Леонідович (*26 лютого (10 березня) 1867(18670310), Полтава, Російська імперія — †21 квітня 1928, Гагра, СРСР) — український вчений-мікробіолог Російської імперії та СРСР. Член-кореспондент Імператорської Санкт-Петербурзької академії наук (1916), дійсний член Російської академії наук (1923), академік АН СРСР (з липня 1925).


Назва:Бутенко Зоя Андріївна

-Знайдено: + Зоя Андріївна Бутенко (1 вересня 1928, Багата Чернещина — 21 квітня 2001) — вчений-онколог, академік НАН України18 травня 1990 року)[46], Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України, премії імені О. О. Богомольця НАН України.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Померла 21 квітня 2001 року. Похована в Києві на Байковому кладовищі (ділянка № 49а).


Зобр:1шт.


Назва:Телець (срібна монета)

-Знайдено: + Монету введено в обіг 21 квітня 2006 року. Вона належить до серії «Знаки зодіаку».


Зобр:1шт.


Назва:Рассихін Борис Андрійович

-Знайдено: + Виріс у Черкізово, біля стадіону «Сталінець» (нині «Локомотив»), де знаходилася база «Шахтаря» Сталіно. Селекціонери «Шахтаря» зауважили гру молодого гравця, і 1956 року запросили до клубу. Коли 1963 року було засновано львівські «Карпати» був запрошений до їх складу. 21 квітня 1963 дебютував у першому офіційному матчі за «Карпати» проти гомельського «Локомотива»[47]


Назва:Олексій (Громадський)

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + З 21 квітня 1923 року — єпископ Гродненський і Новогрудский, з 1 грудня 1924 заступник голови митрополичої ради.


Зобр:1шт.


Назва:Бойко Василь Романович

-Знайдено: + Нагороджений двома орденами Леніна (7 квітня 1940; 5 листопада 1954), орденом Жовтневої Революції (25 лютого 1977), чотирма орденами Червоного Прапора (21 квітня 1943; 22 вересня 1943; 15 листопада 1950; 22 лютого 1968), орденами Кутузова 1-го (4 липня 1944) і 2-го ступеня, Суворова 2-го ступеня (19 квітня 1945), Вітчизняної війни 1-го ступеня (6 квітня 1985), Червоної Зірки (3 листопада 1944), медалями.


Назва:Суперіор (готель)

-Знайдено: + 21 квітня 2012 р. готель приймав матч плей-офф Світової групи[ru] Кубка Федерацій з тенісу Україна — США.


Назва:Крістобаль Маркес Креспо

-Знайдено: + Крістобаль Маркес Креспо (ісп. Cristóbal Márquez Crespo, нар. 21 квітня 1984, Мадрид) — іспанський футболіст, півзахисник клубу «Ельче».


Назва:Закон України «Про виконавче провадження»

-Знайдено: + Закон України прийнято 21 квітня 1999 року, підписано Президентом України 13 травня 1999 року. 28 травня 1999 Закон набрав чинності, а 1 липня 1999 його було введено в дію. 648 нормативно-правових актів України містять посилання на цей Закон.


Назва:Хорунжий Михайло Васильович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + * з 21 квітня 1976 року — голова Всеукраїнського республіканської Ради колгоспів.


Назва:Вірастюк Роман Ярославович

-Знайдено: + Вірастюк Роман Ярославович (21 квітня 1968, Івано-Франківськ) — український спортсмен, штовхальник ядра. Срібний призер Чемпіонату Європи в 1994, зайняв шосте місце на Олімпіаді в Аталанті (1996). Особистий рекорд 21.34 метри в 2000 в Івано-Франківську. Брат українського стронгмена Василя Вірастюка.


Назва:Бєля Михайло

-Знайдено: + Миха́йло Бє́ля (англ. Mykhailo Bielia; нар. 1877 [48], за іншими даними 1878 [49] — пом. 21 квітня 1943) — український культурний діяч, письменник. Один з українських емігрантів-піонерів у США.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + 17 квітня 1943 року, коли Михайло Бєля повертався з братського мітингу, його вдарив автомобіль, що спричинило смерть через чотири дні — 21 квітня. Похорон відбувся 24 квітня в Асторії (округ Квінз штату Нью-Йорк[50].


Назва:Шестак Надія Петрівна

-Знайдено: + Наді́я Петрі́вна Шеста́к (* 21 квітня 1962, Копєйськ, Челябінська область, РРФСР) — українська естрадна співачка, народна артистка України.


Назва:Монастир капуцинів (Олесько)

Підзаголовок:== Опис ==
Знайдено: + 1 січня 1755 року в Олеському замку помирає його власник Северин Жевуський. Тіло померлого було перенесене до каплиці монастиря капуцинів, де пролежало аж до поховання в крипті костелу, яке відбулося 21 квітня 1755 року. У 1763 році біля нього була похована дружина коронного гетьмана Вацлава Жевуського — Ганна Любомирська.


Зобр:3шт.


Назва:Руф Затвірник

-Знайдено: + Пам'ять 10 вересня і 21 квітня.


Назва:Звірозомб-Зубовський Євген Васильович

-Знайдено: + Євген Васильович Звірозомб-Зубовський (19 лютого (3 березня) 1890(18900303), Київ — 21 квітня 1967, Київ) — український радянський ентомолог, член-кореспондент АН УРСР22 лютого 1939), голова Українського ентомологічного товариства, почесний член Всесоюзного ентомологічного товариства, один з організаторів справи захисту рослин в Україні і Росії.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Жив в Києві в будинку вчених по вулиці Челюскінців, 15. Помер в Києві 21 квітня 1967 року. Похований на Байковому кладовищі (ділянка № 24).


Зобр:1шт.


Назва:Охендовський Михайло Володимирович

-Знайдено: + 21 квітня 2004 року — присвоєно перший ранг державного службовця.[51]


Назва:Суховія Марія Іллівна

-Знайдено: + Суховія Марія Іллівна (нар.21 квітня 1946) — к.б.н., доцент кафедри твердотільної електроніки Ужгородського національного університету.
-Знайдено: + Суховія М. І. народилася 21 квітня 1946 року у селищі Великий Бичків Рахівського району Закарпатської області. У 1964 році закінчила із золотою медаллю середню школу у селищі Ясіня Рахівського району. У цьому ж році поступила на фізико-математичний факультет Ужгородського державного університету, спеціалізувалася на кафедрі біофізики. У 1969 році з відзнакою закінчила фізичний факультет і поступила в аспірантуру при кафедрі біофізики УжДУ. Частину дисертаційних досліджень виконувала у біологічному відділі Інституту атомної енергії ім. Курчатова (м. Москва). Кандидатську дисертацію на тему «Дослідження кінетичними методами пошкоджень, індукованих гама- і рентгенівською радіацією в ДНК і лейкоцитах» захистила у 1975 році в Інституті біофізики АН СРСР (м. Пущино-на-Оці Московської області).


Назва:Пацкан Валерій Васильович

-Знайдено: + Валерій Васильович Пацкан (* 21 квітня 1975 р.;) — Народний депутат України, член партії «УДАР».


Назва:Володимир Репта

-Знайдено: + Володимир Репта (* 22 грудня 1841, с. Банилів (Буковина, Австрійська імперія) (тепер — Вижницького району Чернівецької області) — † 21 квітня 1926, Чернівці, Румунія) — церковний діяч, митрополит Буковини і Далмації, педагог, ректор Чернівецького університету
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Помер В. Репта 21 квітня 1926 року і був похований в архієрейській гробниці на міському кладовищі в Чернівцях.


Назва:Глінка Дмитро Борисович

Підзаголовок:== Нагороди ==
Знайдено: + Указом Президії Верховної Ради СРСР від 21 квітня 1943 року помічник командира з повітряно-стрілецької служби 45-го винищувального авіаційного полку старший лейтенант Глінка Дмитро Борисович за 146 бойових вильотів і 15 особисто збитих літаків ворога удостоєний звання Героя Радянського Союзу з врученням ордена Леніна і медалі «Золота Зірка» (№ 906).


Назва:Опаренко Михайло

-Знайдено: + Михайло Опаренко (21 січня 1915, Київ — 21 квітня 1995, м. Челтенхем Велика Британія) — український льотчик у Польських військово-повітряних силах, громадський діяч.
-Знайдено: + Михайло Опаренко помер 21 квітня 1995 у м. Челтенхем у графстві Глочестершір й був похований на місцевому цвинтарі.


Назва:Список серій мультсеріалу «Дружба — це диво»/Огляд

-Знайдено: + | align="center" | 17 вересня 2011 — 21 квітня 2012


Назва:Горностаєв Олександр Олексійович

Підзаголовок:== Життєпис ==
Знайдено: + Олександр Горностаєв закінчив Київський університет фізичної культури та спорту. Обслуговувати футбольні матчі почав у 1987 році, а з 2001 року входив до обійми арбітрів, що призначалися на поєдинки вищої ліги чемпіонату України. Дебютував у вищій лізі 21 квітня 2001 року, працюючи на грі між запорізьким «Металургом» та ЦСКА[52]. 30 липня 2003 року був залучений до поєдинку Ліги Чемпіонів між «Гревенмахером» (Люксембург) та «Леотаром» (Боснія) у якості резервного арбітра бригади Сергія Шебека[53]. Після закінчення обслуговування матчів топ-рівня продовжив кар'єру арбітра на рівні чемпіонатів міста та області. Був активним організатором першості Полтавського району з футболу.


Назва:Губрій Олексій Антонович

-Знайдено: + Губрі́й Олексі́й Анто́нович (нар. 12 лютого 1907, Одеса — пом. 10 травня 1971, с. Ватутінки, Московська область) — полковник авіації радянської армії, учасник німецько-радянської війни та Радянсько-фінської війни, герой радянського союзу (21 квітня 1940).
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Указом Президії Верховної Ради СРСР від 21 квітня 1940 за «зразкове виконання бойових завдань командування на фронті боротьби з фінською білогвардійщиною і проявлені при цьому відвагу і геройство» капітан Олексій Губрій був удостоєний звання Героя Радянського Союзу з врученням ордену Леніна та медалі «Золота Зірка» за номером 365.


Назва:Герб Козової

-Знайдено: + Сучасний герб був затверджений міською радою 21 квітня 2003 року. Автор А. Гречило У зеленому полі йде срібна коза, над якою золотий лапчастий хрест, у відділеній хвилясто срібній базі пливе синій короп. Щит обрамований декоративним картушем i увінчаний срібною міською короною з трьома вежками. Коза асоціюється з назвою поселення. Золотий хрест відображає історію містечка, яке було оборонним пунктом на шляху татарських нападів. Короп і хвиляста основа означають річку Коропець.


Назва:Українсько-грузинські відносини

-Знайдено: + 2012 року було здійснено 7 візитів вищого керівництва Грузії в Україну і 1 візит з України. 31 січня — 2 лютого 2012 року Україну з робочим візитом відвідав Міністр регіонального розвитку й інфраструктури Грузії Рамаз Ніколаішвілі, 28 березня 2012 року Віце-Прем'єр міністр України, Міністр інфраструктури України Борис Колесніков відвідав Грузію. 28-30 березня — Міністр юстиції Грузії Зураб Адеішвілі. 18-21 квітня 2012 року на міжнародний захід «Київський безпековий форум» прибув Віце-прем'єр міністр — міністр Грузії з європейської інтеграції Георгій Барамідзе, також він приїхав на 7 сесію Міжурядової Економічної Комісії. 14-16 червня 2012 року з офіційним візитом в Україну прибув Міністр закордонних справ Грузії Грігол Вашадзе. 24-27 вересня з робочим візитом в Україну прибула Мінстр економіки і сталого розвитку Грузії Вера Кобалія. Президент Грузії Міхеїл Саакашвілі з офіційним візитом відвідав Україну 26-28 листопада 2012 року.[54]


Назва:Страшкевич Вадим В'ячеславович

-Знайдено: + Вадим Страшкевич (нар. 21 квітня 1994) — український футболіст, лівий атакувальний півзахисник львівських «Карпат».


100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Примітки[ред. | ред. код]

  1. В. О. Жадько. Український Некрополь. Київ. 2005. ISBN 966-8567-01-3. стор. 211.
  2. http://pravda.com.ua/articles/2010/04/22/4956018/
  3. Доповнення до «газової угоди Тимошенко-Путіна»
  4. Ю. Тимошенко пригласила А. Авакова занять место председателя Харьковской областной организации «Батьківщини» (рос.) // Status quo. — 2010. — 22 апреля.
  5. А. Аваков очолив Харківську облорганізацію партії «Батьківщина», О. Фельдман — міськорганізацію партії (рос.)
  6. Харківські бютівці не задоволені рішенням Тимошенко
  7. Перебування ЧФ Росії в Україні продовжено на 25 років
  8. 21.04.2005 «Кривбас» (Кривий Ріг) — «Динамо» (Київ) 1:1. Протокол матчу
  9. Донецкий суд лишил Шухевича звания Героя Украины(рос.)
  10. Указ скасований рішенням Донецького окружного адміністративного суду № 2а-16337/09/0570 від 21 квітня 2010 року.
  11. УП: «Новим тренером збірної України став Блохін»
  12. Офіційно: Олег Блохін — новий наставник київського «Динамо»
  13. Украинскому национальному конгрессу в Киеве установят мемориальную доску
  14. Мігель Паласіо. 15 років у Латинській Америці
  15. УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 254/2009 «Про нагородження Р.Швеця орденом князя Ярослава Мудрого»
  16. [http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?
  17. [http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?
  18. [http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?
  19. [http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?
  20. [http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?
  21. Шляхами армії без держави — шляхами УПА — газета Високий Вал
  22. Центр досліджень визвольного руху Українська повстанська армія: Історія Нескорених. — 259–265 ст.
  23. Валентин Бендюг Мій Шевченко матеріал за 21 квітня 2008 року на «ХайВей» - портал громадянської журналістики
  24. Перебування ЧФ Росії в Україні продовжено на 25 років
  25. [http://www.unian.net/ukr/news/news-373676.html Чи потрібен Україні газ такою ціною?

    Назва:Андрощук Василь Овер’янович

    -Знайдено: + | початок1 = 21 квітня 1993
    Підзаголовок:== Біографія ==
    Знайдено: + * Дата прийняття депутатських повноважень: 21 квітня 1993 року.


    Назва:Перебийніс Тетяна Юріївна

    -Знайдено: + |найвища_одиночна_позиція =№55 (21 квітня 2008)
    -Знайдено: + |найвища_парна_позиція =№35 (21 квітня 2008)


    Назва:Стосунки Україна — НАТО

    -Знайдено: + Свою позицію і відданість щодо інтеграції в НАТО політичне керівництво нашої держави продемонструвало таким чином — Указом Президента від 21 квітня 2005 року було відновлено першу редакцію Воєнної доктрини, тобто в тексті документа знову йшла мова про те, що «Україна готується до повноправного членства в НАТО та ЄС» і «активізація євроатлантичної інтеграції України з орієнтацією на вступ до НАТО… належить до найважливіших пріоритетів як зовнішньої, так і внутрішньої політики» [25].


    Зобр:4шт.


    Назва:Данчилишин Володимир Андрійович

    -Знайдено: + Народився 21 квітня 1914 р. в Маріуполі. Помер 17 грудня 1967 р. у Львові.


    Назва:Заруба Юрій Володимирович

    -Знайдено: + Ю́рій Володи́мирович Зару́ба (*21 квітня 1914, Нова Прага — †13 травня 1973, Київ) — український письменник, організатор кіновиробництва.
    -Знайдено: + Народився 21 квітня 1914 р. у селі Нова Прага Кіровоградської області в родині залізничника. Помер 13 травня 1973 р. в Києві. Закінчив Вищу партійну школу при ЦК Компартії України (1948).


    Назва:Історія Таращі

    -Знайдено: +
    План міста Тараща Київської губернії, затверджено 21 квітня 1826 року, Санкт-Петербург



    Зобр:7шт.


    Назва:Іщенко Іван Миколайович

    -Знайдено: + У роки Другої Світової війни був головним хірургом Південно-Західного фронту, потім Донського фронту (1941–1942), керував хірургічною службою фронтів на південно-західному направленні, під час Сталінградської битви, Середньодонської і Донбаської операції. З уведенням для лікарів військових звань йому 21 квітня 1943 року було присвоєно військове звання генерал-майора медичної служби.


    Зобр:2шт.


    Назва:Герб Севастополя

    -Знайдено: + |дата_затвердження = 21 квітня 2000 року
    -Знайдено: + Герб Севасто́поля — офіційний символ міста Севастополя, затверджений рішенням Севастопольської міськради №518 від 21 квітня 2000 року. Крім того місто має свій історичний герб. Проте після перезатведження копії радянського герба у місті використовуються обидва символи.


    Назва:Лісове (смт)

    Підзаголовок:== Історія ==
    Знайдено: + У серпні 1993 року військова частина № 14427 увійшла до складу Збройних сил України та була підпорядкована Центру адміністративного управління військами стратегічних ядерних сил. У цей період частина займалася виконанням тристороннього договору з ліквідації ядерної зброї на території України. У жовтні 1997 року частина перейшла до підпорядкування Головному ракетно-артилерійському управлінню озброєння Міністерства оборони України. Військова частина № А0981 сформована 1 березня 1999 року на базі військової частини № 14427, на підставі директиви Міністра оборони України від 21 квітня 1998 року № Д-115/1/0/61.


    Назва:Приходько Анастасія Костянтинівна

    -Знайдено: + Анастасі́я Костянти́нівна Прихо́дько (нар. 21 квітня 1987, Київ) — українська естрадна співачка, що стала відомою, в т.ч. і на батьківщині завдяки перемозі у 7-му сезоні російського шоу під егідою російського Першого каналу «Фабрика зірок» (рос. Фабрика Звёзд). Представляла Росію на Пісенному конкурсі «Євробачення» 2009 року в Москві з піснею «Мамо», оригінал якої українською мовою, але яку виконано російською з україномовним приспівом, де посіла 11-е місце.
    Підзаголовок:== Біографія ==
    Знайдено: + Анастасія Костянтинівна Приходько народилась 21 квітня 1987 року в місті Києві.


    Назва:Греков Борис Дмитрович

    Підзаголовок:== Біографія ==
    Знайдено: + Борис Дмитрович Греков народився м. Миргороді (Полтавська губернія, Російська імперія) 21 (09) квітня 1882 року у сім'ї дрібного чиновника. Пізніше разом із сім'єю переїхав до м. Холма (нині Хелм), а потім до м. Грубешова (нині Грубешув, обидва зараз у Польщі).


    Зобр:1шт.


    Назва:Завадовський Іван Іванович

    -Знайдено: + Іва́н Іва́нович Завадо́вський (* 16 січня 1887, село Івиня на Львівщині — † 21 квітня 1932, Дніпропетровськ) — український мовознавець, педагог. Професор (1928).


    Назва:Шабульдо Фелікс Михайлович

    -Знайдено: + Фелікс Михайлович Шабульдо (* 21 квітня 1941, Улан-Уде — 4 травня 2012, Київ) — український історик. Фахівець з історії України доби класичного і пізнього середньовіччя — часу перебування українських земель у складі Великого князівства Литовського.


    Назва:Пам'ятник героям Буковинського куреня

    -Знайдено: + id=13914 Біля пам’ятника Буковинському куреню вандали викорчували всі насадження] // повідомлення за 21 квітня 2009 року на citi.cv.ua, Чернівецький інформаційно-розважальний портал

  26. «Іллічівець» — «Бананц» (2:0) (рос.)
  27. «Бананц» — «Іллічівець» (0:2) (рос.)
  28. Докладніше про зміни площі заповідника див. на сайті Україна Інкогніта
  29. Розпорядження Кабінету Міністрів України від 21 січня 2009 року № 28-р [http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?
  30. [http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?
  31. У статті на позначення Української Православної Церкви у єдності з Московським Патріархатом використовуються її офіційні назви — Українська Православна Церква, Київська Митрополія або УПЦ
  32. «Юрій Нікітін: ТОНІС не продається» — Телекритика, 22.04.2009
  33. Ан-158 показали народу(рос.)
  34. Новий український літак здійснив перший політ
  35. http://5.ua/newsline/183/0/73926/ Літак Ан-158 завершив усі випробування — 5 канал
  36. «Перший список Маркевича» на ua-football.com
  37. [http://rosnews.com.ua/index.php?
  38. [http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?
  39. Указ Президента України № 282/2012 від 21 квітня 2012 року «Про нагородження І.Ємця орденом „За заслуги“»
  40. TV Listings. ІІХФ. 21 квітня 2011. Процитовано 21 квітня 2011. {{cite news}}: Cite має пустий невідомий параметр: |1= (довідка) (англ.)
  41. TV Listings. ІІХФ. 21 квітня 2011. Процитовано 21 квітня 2011. {{cite news}}: Cite має пустий невідомий параметр: |1= (довідка) (англ.)
  42. [http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?
  43. а б 50 найкращих. Карпати (частина друга)
  44. Тарас Шевченко: Документи та матеріали до біографії. 1814–1861. — К., 1982. — С. 117.
  45. Гребінка Є. П. Твори: В 3 т. — К., 1981. — Т. 3. — С. 595.
  46. Сайт НАН України
  47. [http://fckarpaty.lviv.ua/ua/news/6298/page.html Борису Рассихіну — 74!
  48. Бєля Михайло // Енциклопедія українознавства : Словникова частина : [в 11 т.] / Наукове товариство імені Шевченка ; гол. ред. проф., д-р Володимир Кубійович. — Париж — Нью-Йорк : Молоде життя, 1955—1995. — ISBN 5-7707-4049-3. — Т. 1. — С. 122.
  49. Сидор І. Смерть заслуженого Союзовця — бл. п. Михайла Бєлі // Свобода. — 1943. — Число 103. — 28 травня. — С. 3.
  50. Посмертна згадка // Свобода. — 1943. — Число 78. — 23 квітня. — С. 3.
  51. Указ Президента України № 467/2004 від 21 квітня 2004 року «Про присвоєння рангу державного службовця»
  52. Судити матч Дніпро-Шахтар буде Олександр Горностаєв з Полтави (рос.) . «Террикон». Архів оригіналу за 27 серпня 2013. Процитовано 13 травня 2013.
  53. Олександр Горностаєв — резервний арбітр Ліги Чемпіонів (рос.) . Офіційний сайт ФК «Ворскла». Архів оригіналу за 27 серпня 2013. Процитовано 13 травня 2013.
  54. [http://ukraine.mfa.gov.ge/index.php?