Галасюк Віктор Валерійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Галасюк Віктор Валерійович
Народився 28 серпня 1981(1981-08-28) (42 роки)
Дніпропетровськ, Українська РСР, СРСР
Країна  Україна
Діяльність економіст, громадський діяч, політик
Alma mater НТУ ДП
Науковий ступінь доктор економічних наук[d]
Посада Президент Української асоціації Римського клубу[d] і народний депутат України
Україна Народний депутат України
8-го скликання
Радикальна партія Олега Ляшка 27 листопада 2014 29 серпня 2019

Картка на сайті Верховної Ради України

Віктор Валерійович Галасюк — український економіст та громадський діяч, президент Української асоціації Римського клубу,[1][2] член-кореспондент Всесвітньої Академії науки та мистецтва[en], доктор економічних наук. Засновник Young Scientists Conference (YSC) та член Наглядової ради Київського міжнародного економічного форуму.

Очолює Український глобальний факультет (англ. Ukraine Global Faculty), яка організовує лекції професорів закордонних університетів та експертів (з 2022).[3][4]

Життєпис[ред. | ред. код]

Протягом 1998—2014 рр. працював в корпоративному секторі.

2014—2019 — народний депутат VIII скл. від Радикальної партії Ляшка, голова парламентського Комітету з питань промислової політики та підприємництва, співголова депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв'язків з США, заступник голови Української частини Парламентського Комітету Асоціації.

Автор курсу «Економічна інженерія», який викладає як професор Інституту прикладного системного аналізу КПІ та професор КНУ. Проходив навчання та стажування в Японії, Британії, США. З 2019 рр. проходить навчання у Гарвардський Бізнес Школі (PLD Executive Education, HBS). Сфери досліджень: економічна політика, економічне зростання, сталий розвиток.

Відстоює ідею запровадити англійську другою державною мовою в Україні. Пояснює це необхідністю євроатлантичної інтеграції, входження у світовий освітньо-науковий простір, поглибленої співпраці з потужними англомовними країнами, розширення інтелектуального простору та підвищення економічні можливості українців та для успіху в конкурентному світі й посилення ролі України на глобальній арені.[5]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Керівництво. Українська асоціація Римського Клубу. Процитовано 7 лютого 2023. 
  2. Лана Самохвалова (25 січня 2022). Віктор Галасюк, президент Української асоціації Римського Клубу. Укрінформ. Процитовано 7 лютого 2023. 
  3. About Us – UGF Academy (англ.). 
  4. Ukraine Global Faculty: політехніка приєднується до міжнародного освітнього проєкту. Полтавська політехніка. 14 жовтня 2022. Процитовано 8 лютого 2023. 
  5. Англійська в Україні. Друга державна? (uk-UA). Процитовано 29 січня 2024. 

Посилання[ред. | ред. код]