Онуфрик Богдан Семенович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Онуфрик Богдан Семенович
Народився 15 квітня 1958(1958-04-15) (66 років)
Пуків, Рогатинський район, Станіславська область, Українська РСР, СРСР
Країна  СРСР
 Україна
Діяльність журналіст, політик
Alma mater ЛНУ ім. І. Франка
Членство Верховна Рада України VIII скликання і Національна спілка журналістів України
Посада народний депутат України
Партія Європейська Солідарність
Нагороди
Заслужений журналіст України Почесна грамота Кабінету Міністрів України почесна відзнака «За заслуги перед Буковиною»

Богдан Онуфрик (нар. 15 квітня 1958, Пуків) — український журналіст і політик, Народний депутат України VIII скликання.

Життєпис[ред. | ред. код]

Богдан Онуфрик народився 15 квітня 1958 року в сім'ї Семена і Анни Онуфриків в опільському селі Пуків неподалік Рогатина. Змалку мав хист до письма — ще в шкільні роки друкувався в пресі. Після закінчення місцевої десятирічки вступив на факультет журналістики Львівського державного університету ім. Івана-Франка. Після його закінчення у 1980 році разом з дружиною-однокурсницею Валентиною отримав направлення на Буковину, у Новоселицьку районну газету. Працював кореспондентом, завідувачем відділу, заступником редактора часопису. Через три роки був обраний першим секретарем Новоселицького райкому комсомолу, депутатом районної ради, відтак — секретарем Чернівецького обкому комсомолу.

З 1987 року працював в Чернівецькій обласній державній телерадіокомпанії -  старшим редактором, завідувачем відділу, керівником творчого об'єднання. Готував молодіжні, мистецькі, суспільно-політичні програми. Започаткував один з перших в Україні «живих» телевізійних хіт-парадів — «Музична драбина», який понад два роки виходив в ефірі Першого національного (УТ-1).

У 1997-му очолив Телерадіокомпанію «НБМ», нині відому як «5 канал». Готував і вів щоденні інформаційно-аналітичні телерадіопрограми. Співпрацював з Українською службою ВВС. В 2000 році став генеральним директором Телерадіокомпанії «Млин», у 2002—2006 роках представляв у Чернівцях Міжнародний Медіа Центр — СТБ.

У 2006 році був запрошений на роботу в Чернівецьку обласну державну адміністрацію. Працював помічником голови, начальником Управління інформації та зв'язків з громадськістю, директором Департаменту суспільних комунікацій. Налагоджував взаємодію ОДА з регіональними і центральними ЗМІ, інститутами громадянського суспільства, сприяв роздержавленню преси, впровадженню засад редакційної політики, висвітлював діяльність органів крайової влади. Ініціював проведення на Буковині етно-фестивалю «На гостини до Івана», приуроченого пам'яті Івана Миколайчука.

Восени 2014 року обраний народним депутатом України. Працював в Комітеті з питань свободи слова і інформаційної політики. Громадянською мережею «Опора» був визнаний одним з найефективніших народних депутатів України VIII скликання.

Нагороди[ред. | ред. код]

  • 2008 — заслужений журналіст України
  • 2008 — почесна відзнака «Буковина»
  • 2018 — Почесна грамота Кабінету Міністрів України
  • 2018 — почесна відзнака «На славу Буковини»
  • 2018 — почесна відзнака «За заслуги перед Буковиною»

Посилання[ред. | ред. код]