Фірсов Єгор Павлович: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Рядок 125: Рядок 125:
{{нормативний контроль}}
{{нормативний контроль}}
{{Депутати ВРУ-8}}
{{Депутати ВРУ-8}}
[[Категорія:Політики XXI століття]]
[[Категорія:Персоналії:Донецьк]]
[[Категорія:Персоналії:Донецьк]]
[[Категорія:Випускники Донецького університету]]
[[Категорія:Випускники Донецького університету]]

Версія за 10:05, 22 листопада 2019

Єгор Павлович Фірсов
Єгор Фірсов
Народився 1 грудня 1988(1988-12-01) (35 років)
Донецьк, Українська РСР, СРСР
Країна  Україна
Національність українець[1]
Місце проживання Донецьк
Діяльність політик
Alma mater Донецький національний університет
Членство Верховна Рада України VIII скликання і Верховна Рада України VII скликання
Посада Народний депутат 8-го скликання
Партія УДАР
Сайт egorfirsov.com.ua
Україна Народний депутат України
7-го скликання
УДАР 24 квітня 2014 26 жовтня 2014
8-го скликання
безпартійний, фракція партії «Блок Петра Порошенка» 26 жовтня 2014 8 лютого 2016
безпартійний, позафракційний депутат 8 лютого 2016 25 березня 2016

Картка на сайті Верховної Ради України

Єго́р Па́влович Фі́рсов (рос. Егор Павлович Фирсов; нар. 1 грудня 1988, Донецьк) — український політик, наймолодший народний депутат України 7-го скликання, народний депутат 8-го скликання (до 25 березня 2016 року), голова Донецької обласної організації партії УДАР.

Т.в.о. Голови Державної екологічної інспекції (з 20 листопада 2019 року)[2].

Освіта

Протягом 3,5 років вчився на юриста. Попри те, що він вчився добре, він відрахувався за власним бажанням, оскільки побачив, що працевлаштування залежить від корупційних зв'язків, а не від знань[1].

У 2014 році закінчив Донецький національний університет, економіко-правовий факультет (нині юридичний) за спеціальністю «Правознавство».

Трудова діяльність

Трудову діяльність розпочав у 2011 році вчителем історії та правознавства в загальноосвітній школі № 4 міста Авдіївки.

З 2011 по 2012 — помічник народного депутата Ірини Геращенко.

На парламентських виборах 2012 був кандидатом у народні депутати від партії «УДАР Віталія Кличка», був включений до партійного списку під № 37. У разі обрання планував розвивати студентські законодавчі ініціативи[3]. До парламенту не пройшов, оскільки УДАР отримав лише 34 місця.

24 квітня 2014 року склав присягу як народний депутат України 7-го скликання, замінивши Романа Ванзуряка. З перших днів роботи в парламенті сфокусувався на протидії сепаратизму в Донецькій області та збереженні Донбасу в Україні[3], допомагав організовувати президентські вибори в районах Донеччини, звільнених від «Донецької народної республіки»[4]. З червня 2014 член комітету з питань податкової і митної політики. У 8-му скликанні входить до складу Комітету з питань європейської інтеграції.

29 березня 2016 року голова Верховної Ради України В. Гройсман оголосив про дострокове припинення депутатських повноважень Єгора Фірсова на основі рішення з'їзду партії БПП у відповідності до ч.4 ст. 81 п.6 Конституції України та з урахуванням постанови ЦВК України № 91 від 28 березня 2016 року.[5]

Громадська діяльність

Уперше політикою зацікавився під час Помаранчевої революції, приєднався до «Нашої України», проте розчарувався в партії після того, як його залучили до платної «масовки»[4].

На виборах до місцевих рад 2010 року працював в Будьонівському районному виборчому штабі партії «Єдиний центр». Був затриманий у день виборів за те, що фіксував маніпуляції з бюлетенями[6].

З 2011 року член Політичної партії «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка».

З березня 2012 року — Голова Донецької обласної організації політичної партії «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка».

У травні 2012 року очолив виборчий штаб партії «УДАР» Донецької області[7].

Організатор Автомайдану в Донецькій області.

Один з координаторів Комітету патріотичних сил Донбасу.

Погляди

Протягом всього життя говорить російською, а останнім часом також українською мовами. Вважає себе виключно українцем[1].

З перших днів Євромайдану був активним його учасником. 23 листопада 2013 Єгор Фірсов виступив на київському Майдані як представник Донецька[8]. 26 листопада він звернувся від імені Донецької обласної організації партії «УДАР» з відкритом листом до Ріната Ахметова з закликом підтримати євроінтеграцію[9]:

Ми розуміємо, що Вам, як бізнесмену, вигідно зберегти режим, при якому можна за безцінь приватизувати державні підприємства, «оптимізувати» податки і платити жебрацькі зарплати робітникам. Зрозуміло, що в європейській Україні Вам доведеться вести бізнес по-європейськи, тобто за правилами, спільними для всіх. Але, Рінате Леонідовичу, не можна міряти Батьківщину тільки грошима, які Ви з неї отримуєте. Не можна влаштувати собі маленький рай, якщо навколо пекло. Зрозумійте, що Вам вигідніше жити в країні з прозорими правилами ведення бізнесу, в країні, яка розвивається і інтегрується у світ, а не є ізгоєм.
Оригінальний текст (рос.)
Мы понимаем, что Вам, как бизнесмену, выгодно сохранить режим, при котором можно за бесценок приватизировать государственные предприятия, «оптимизировать» налоги и платить нищенские зарплаты рабочим. Понятно, что в европейской Украине Вам придется вести бизнес по-европейски, то есть по правилам, общим для всех. Но, Ринат Леонидович, нельзя мерить Родину только деньгами, которые Вы с нее получаете. Нельзя устроить себе маленький рай, если вокруг ад. Поймите, что Вам выгоднее жить в стране с прозрачными правилами ведения бизнеса, в стране, которая развивается и интегрируется в мир, а не является изгоем.

Під час військового конфлікту на сході України у відповідь на питання «Що зараз являє собою Донбас?» Єгор Фірсов описав його так:

Донецьк жив у міфі, що він годує всю Україну. Виявилося, що він годував Януковича, і з 2005 року отримував дотації та субвенції.
Оригінальний текст (рос.)
Донецк жил в мифе, что он кормит всю Украину. Оказалось, что он кормил Януковича, и с 2005 года получал дотации и субвенции.

Єгор Фірсов вважає, що для вирішення кризи на Донбасі потрібно, з одного боку, забезпечити таке позиціонування України на Донбасі, щоб донеччани відчули себе частиною України, та відповідну інформаційну політику[4], а з іншого боку — збудувати нову економіку на основі сучасних технологій, молоді та закордонних інвестицій[3].

5 травня 2014 року невідомі обстріляли вікно дачі головного редактора донецького інформаційного інтернет видання «Остров» координатора Комітету патріотичних сил Донбасу Сергія Гармаша, де знаходився Єгор Фірсов. Нападникам відповіли пострілами з вогнепальної зброї, після чого ті зникли.

На думку Єгора, в Донецьку є невелика частина суспільства, яка може стати надійним тилом української армії.[10]

8 лютого 2016 року вийшов із фракції БПП. Своє рішення він обґрунтував тим, що «не можу більше залишатися у фракції разом із паном Кононенком, тому що не згоден покривати його корупційну діяльність і не хочу, щоб мене асоціювали з нею».[11]

Примітки

  1. а б в For one young Ukrainian, the Maidan dreams of democracy are dying — Washington Post (англ.)
  2. Про тимчасове покладення виконання обов’язків Голови Державної екологічної інспекції України на Фірсова Є. П. Кабінет Міністрів України (20 листопада 2019)
  3. а б в Помилка цитування: Неправильний виклик тегу <ref>: для виносок під назвою kt не вказано текст
  4. а б в Єгор Фірсов: «Жити по-новому? Поживемо — побачимо»
  5. ​Гройсман объявил о досрочном прекращении депутатских полномочий Томенко и Фирсова. ukranews_com (рос.). Процитовано 29 березня 2017.
  6. В Донецке милиция задержала доверенное лицо от Единого Центра за препятствие манипуляциям с бюллетенями — Единый центр (рос.)
  7. Лидер УДАРа в Донецкой области Егор Фирсов: Переговоров с Партией регионов не будет[недоступне посилання з липня 2019]
  8. Егор Фирсов — Донецк на Евромайдане (выступление 23.11.2013)
  9. «Ринат Леонидович, Вы тоже ответственны за действия Вашего ставленника»
  10. Егор Фирсов: В Донецке есть небольшое гражданское общество, которое может стать надежным тылом армии, Ютуб
  11. Фірсов виходить з фракції БПП, УП, 8 лютого 2016

Посилання