Бриченко Ігор Віталійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ігор Віталійович Бриченко
Народився 7 липня 1970(1970-07-07) (53 роки)
Снігурівський район, Миколаївська область, Українська РСР, СРСР
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Діяльність політик
Alma mater професійно-технічне училище
Посада народний депутат України
Партія «Батьківщина»
«Народний фронт»
Україна Народний депутат України
7-го скликання
«Батьківщина» 12 грудня 2012 27 листопада 2014
Україна Народний депутат України
8-го скликання
«Народний фронт» 27 листопада 2014 29 серпня 2019

Картка на сайті Верховної Ради України

І́гор Віта́лійович Бриче́нко (нар. 7 липня 1970, село Новопетрівка, Снігурівський район, Миколаївська область) — український політик. Народний депутат України VII та VIII скликань. Член партії «Народний фронт».Засновник Благодійного Фонду «Крокуємо з турботою»(2019 р.)

Біографія[ред. | ред. код]

Ріс без батька. Мати Валентина працювала зоотехніком на фермі. Має середню освіту. Закінчив Новопетрівську сільську школу, Снігурівське СПТУ № 34, де отримав спеціальність тракториста-машиніста.

Під час окупації в ході Російсько-Української війни ,все майно в Снігурівці та Новопетрівці було частково знищене

Трудова діяльність[ред. | ред. код]

З 1988-го шість років служив у Західній групі військ у Німеччині. Повернувся до Новопетрівки й зайнявся овочівництвом. Став директором Новопетрівської філії підприємства «Агросвіт», а за два роки — власником.

З листопада 2010 до грудня 2012 — депутат Миколаївської обласної ради від партії ВО «Батьківщина», переміг в одномандатному окрузі № 38. Член постійної комісії з питань аграрної політики, земельних відносин, сільського будівництва та соціального розвитку села.

З 12 грудня 2012 — народний депутат України від ВО «Батьківщина», переміг в одномандатному окрузі № 130, отримавши 42,23 % голосів виборців. На час виборів був директором ПВТФ «Агросвіт». У Верховній Раді України VII скликання. Голова підкомітету з питань соціальної політики агропромислового комплексу, розвитку сільських територій, аграрної науки та освіти Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

З 27 листопада 2014 року — народний депутат України фракція Політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ», обраний по загальнодержавному багатомандатному округу. Член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

Парламентська діяльність[ред. | ред. код]

Був одним з 59 депутатів, що підписали подання, на підставі якого Конституційний суд України скасував статтю Кримінального кодексу України про незаконне збагачення, що зобов'язувала держслужбовців давати пояснення про джерела їх доходів і доходів членів їх сімей. Кримінальну відповідальність за незаконне збагачення в Україні запровадили у 2015 році. Це було однією з вимог ЄС на виконання Плану дій з візової лібералізації, а також одним із зобов'язань України перед МВФ, закріпленим меморандумом[1].

Особисте життя[ред. | ред. код]

Дружина Світлана — бухгалтер в «Агросвіті». Мають синів Кирила та Назара, доньку Христину. Вісім років тому сім'я стала опікуном сусідського хлопця Олега, у якого померла мати.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Кто требовал отменить статью за незаконное обогащение: список. ЛІГА.net. Архів оригіналу за 23 квітня 2019. Процитовано 04.03.2019.

Посилання[ред. | ред. код]