Користувач:Alex Blokha/Дні згадані в Вікіпедії/Україна/6 серпня

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Назва:Крайниченко Володимир Гаврилович

-Знайдено: + Крайниченко Володимир Гаврилович (*6 серпня 1925, Лисичанськ — †11 травня 1964, Харків) — український театральний режисер.


Назва:Ораторська проза

-Знайдено: + Інша група пам'ятників О. П. — урочисті «слова» і повчання. Особливо багато святкових «слів» (гомілій) було присвячено найшанованішим церковним святам: Різдву Богородиці (відзначається 8 вересня за старим стилем), Воздвиженню чесного і животворящого хреста (14 вересня), Уведенню Богородиці в храм (21 листопада), Різдву Христову (25 грудня), Богоявленню (6 січня), Стрітенню (2 лютого), Благовіщенню (25 березня), Спаса (6 серпня) і Успінню Богородиці (15 серпня), а також рухомим святам — Великодню, Вознесінню і Трійці. Ці свята іменувалися двунадесятими. Присвячувалися гомілії і великим святам: Покрову (1 жовтня), Обрізанню (1 січня), дневі пам'яті апостолів Петра і Павла (29 червня), пам'яті Різдва Іоанна Предтечі (7 липня) і Усікновенню глави Іоанна Предтечі (29 серпня). Похвальні «слова» присвячувалися архангелам, пророкам, апостолам, батькам Богородиці — Йоакиму і Ганні, а також святим — у дні їх успіния або віднайдення мощів.


Назва:Скоропадський Павло Петрович

-Знайдено: + З початку Першої світової війни Павло Скоропадський відправляється на фронт, і вже 6 серпня 1914 року Кінний полк генерала Скоропадського відзначився в бою під Краупішкеном. Подальша військова служба проходила вдало, і незабаром він вже командував ґвардійською кавалерійською дивізією. Відзначився в боях з німцями під Каушеном і Трисвятами. Після отримання влітку 1916 року чину генерал-лейтенанта Павло Скоропадський 22 січня 1917 року приймає командування 34-м армійським корпусом, який розташовувався на теренах України. Перебуваючи на посаді командувача цього корпусу, Павло Петрович вперше познайомився з масовим українським революційним рухом.
Підзаголовок:== Нагороди ==
Знайдено: + Георгиевские кавалеры периода Первой мировой войны: именные списки – С. // Российский государственный военно-исторический архив. — Ф.409. Оп.1. п/с 2084 (1913)</ref> з формулюванням: «керуючи в бою 6 серпня під Краупішкеном центром бойового порядку, незважаючи на лютий артилерійській і рушничний вогонь противника, захопив частину позиції противника і утримав її, не допустивши навіть німців відійти без величезних втрат, завдяки чому вельми сприяв кінцевому успіху»[1][2].


Зобр:14шт.


Назва:Богдан Хмельницький

Підзаголовок:=== Смерть ===
Знайдено: + Богдан Хмельницький в останні роки свого життя часто хворів. Він упокоївся 27 липня (6 серпня за новим стилем) 1657 в Чигирині і 25 серпня похований в Суботові, в Іллінській церкві, яку сам збудував. Вона мала стати родовою усипальницею Хмельницьких. 1664 Стефан Чарнецький сплюндрував Суботів, наказав викинути тіла Богдана Хмельницького та його сина Тимофія з родинної гробниці. Також під його супроводом київ. митрополит та Юрій Хмельницький були відіслані в Мальборський замок. Там вони знаходилися до 1667.


Зобр:16шт.


Назва:Борислав

-Знайдено: + 1 липня 1941 року Борислав був окупований німецькими військами. Більша частина єврейського населення Борислава не встигла евакуюватися, тож згодом німцями було утворено гетто. У 1941 р. німецькими окупантами було розстріляно біля 1000 євреїв. 6 серпня 1942 р. кілька тисяч євреїв були вивезені в табір смерті Белжець. У 1943 році гетто було ліквідовано і було розстріляно близько 700 євреїв. Із близько 1500 осіб було сформовано трудовий табір нафтопереробного заводу. У гетто Борислава та трудовому таборі діяла підпільна група на чолі з інженером М. Марепольцем. Група змогла знищити на нафтопереробному заводі велику кількість сировини і готової продукції. У квітні 1944 року трудовий табір було ліквідовано. У червні-липні 1944 року останні євреї, що залишилися в Бориславі, були вивезені в концтабори Плашув і Аушвіц[3].


Зобр:15шт.


Назва:Хмельниччина

-Знайдено: + Але інтереси учасників цієї коаліції були розбіжні. До того ще Польща дістала дипломатичну й військову підтримку з боку Австрії й Москви, а також і Криму. Не зважаючи на це, у січні 1657 р. 50-тисячне україно-семигородське військо (30 000 угорців і 20 000 українців), на чолі з князем Юрієм II Ракоці й полковником А. Ждановичем, напало на Польщу й зайняло Галичину та значну частину Польщі з Краковом і Варшавою. Але утиски угорського війська над місцевою людністю й інтриги московських агентів у козацькому війську, які значно послабили його боєздатність, спричинилися до того, що польське військо почало наступати, і Ракоці змушений був відступити на схід. Наприкінці липня 1657, оточений поляками й кримцями під Межибожем, Ракоці капітулював (Чорноострівська угода 22 липня 1657). Спроба Ждановича втримати антипольський фронт, була невдала. Ця катастрофа прискорила смерть гетьмана (6 серпня 1657) і українсько-польська війна на цьому фактично закінчилася.


Зобр:15шт.


Назва:Міжнародний гуцульський фестиваль

-Знайдено: + * XIV міжнародний гуцульський фестиваль — 6-8 серпня 2004, Путила (Чернівецька область)


Назва:Генрик Юзевський

-Знайдено: + Ге́нрик Ян Юзе́вський (пол. Henryk Jan Józewski, * 6 серпня 1892, Київ - † 23 квітня 1981, Варшава) - державний діяч II Речі Посполитої, польський художник, історик, міністр внутрішніх справ (1929-1930, 1930-1930); волинський воєвода (19281929, 19301938), лодзинський воєвода (19381939).


Зобр:1шт.


Назва:Олександрія

-Знайдено: + 6 серпня 1941 німецькі війська зайняли місто, встановився так званий «новий порядок». За час окупації нацистами було знищено майже всю єврейську громаду міста (більше 2,5 тисяч осіб), розстріляно 320 мирних жителів і більше 5,5 тис. військовополоненних. В місті діяло 5 підпільних груп. Олександрія була взята радянськими військами 6 грудня 1943 р. Наказом Верховного Головнокомандуючого 11 військовим частинам, що відзначилися при звільнені міста, було присвоєно найменування «Олександрійських». У війну забудова міста фактично не постраждала, в ньому не велось боїв, відступаючі війська залишали його ще до підходу супротивника, місто не зазнало бомбардувань чи обстрілів.


Зобр:43шт.


Назва:Устинівка (смт)

-Знайдено: + Нацисти захопили Устинівку 6 серпня 1941 року. Тут розмістилася гітлерівська поліція, комендатура. Окупанти спустошили село, розстріляли комуністів і активістів, серед них голову колгоспу «Степовик» комуніста Т. Г. Бірзула, Г. Дзюбенко, яка врятувала життя червоноармійцю. Під час окупації в Устинівському районі було вбито і закатовано до 1400 чоловік, 2761 — насильно вивезено на каторжні роботи до Німеччини.


Зобр:6шт.


Назва:Хабурський Степан

Файл:KhaburskyiStepan.jpg

-Знайдено: + Степа́н Хабу́рський (англ. Stefan Chabursky; 11 серпня 1898, місто Рогатин, нині Івано-Франківська область — 6 серпня 1972, Торонто, Канада) — український греко-католицький священик, публіцист, видавець.


Зобр:2шт.


Назва:Синайський Василь Іванович

-Знайдено: + Васи́ль Іва́нович Сина́йський (25 липня (6 серпня) 1876, с. Лаврово, тепер Мордовського району Тамбовської області, Росія — 21 вересня 1949, Брюссель, Бельгія) — український і російський правник-цивіліст, професор Київського університету (до 1920).


Назва:Спас (свято)

-Знайдено: + У календар Західної Церкви воно було введене папою Калікстом III в 1457 році і святкується римо-католиками 6 серпня.
Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + Первісно Преображення святковано в місяці лютому. Одначе тому, що це радісне свято звичайно випадало у часі Великого Посту, а це було незгідне з духом посту й покути, то його перенесено на день 6 серпня (19 серпня за новим стилем). Свято прижилося далеко не зразу і не скрізь. Першими його запровадили в себе східні церкви, з'єднавши з місцевими язичницькими святами, присвяченими збиранню врожаю[4]. На Заході свято ще в XII ст. не було загальним; його заснував у 1457 папа Калліст III, установивши тоді ж богослужбовий чин.


Зобр:3шт.


Назва:П'ятаков Юрій Леонідович

-Знайдено: + Ю́рій (Гео́ргій) Леоні́дович П'ятако́в (* 6 серпня 1890 — † 30 січня 1937, Москва) — більшовицький державний діяч. Голова маріонеткового Тимчасового «робітничо-селянського» уряду України. Організатор масових убивств у Криму (1920) силами ЧК.


Зобр:4шт.


Назва:Дрогобич

-Знайдено: + З 6 серпня по 8 серпня від 4 000 до 6 000 євреїв з Дрогобича вивезено до села Белжець (так звана «акція Белжець») для ліквідації в концентраційних таборах, зокрема в винищувальному таборі Белжець. Через деякий час фашисти вивезли ще близько 2 500 осіб.
-Знайдено: + Приблизно в 8.30 ранку 6 серпня після двогодинного бою в районі НПЗ Польмін в місто ввійшли бійці 167-ї стрілецької дивізії Четвертого Українського фронту. Дрогобич став першим містом, звільненим цим фронтом після відновлення (ліквідовано 16 травня 1944 року).


Зобр:24шт.


Назва:Мгарський монастир

-Знайдено: + Монастир існував до 6 серпня 1919 року, коли більшовики розстріляли ченців на чолі з ігуменом Амвросієм. Новомученики поховані за вівтарем скитської церкви.


Зобр:1шт.


Назва:Сейго Михайло Іванович

-Знайдено: + Сейго Михайло Іванович (* 6 серпня[5]
-Знайдено: + ID=42760 Цей день в історії - події та люди. 6 серпня ]</ref> 1914, Вінніпег — ?


Назва:Ковель

-Знайдено: + Ковель відноситься до зони мішаних лісів. Клімат міста помірно континентальний. 6 серпня 2012 року у місті був відмічений абсолютний максимум температури — +37,1 °C[6].


Зобр:26шт.


Назва:Буковина

-Знайдено: + На основі цісарського патенту від 6 серпня 1786-го року Дистрикт Буковина реорганізували в Буковинський округ Королівства Галичини та Володимирії, а Військова Адміністрація, виконавши місію організації влади перехідного періоду, передала повноваження Окружному Управлінню. Останнім Головою Військової Адміністрації був генерал Карл фон Енценберг, який водночас став і першим керівником цивільної адміністрації краю. Окружне Управління розміщувалась в Чернівцях. Керував Управлінням староста, якого разом з комісарами призначав особисто цісар, а решту чиновників — окружний староста самостійно. Округ поділявся на 4 дистрикти1 серпня 1794-го року — повіти) та окремий Довгопільський окіл. Кожен повіт складався з 12 околів по 10 громад у кожному. Повітові управи, які підпорядковувались Окружному Управлінню, очолювались повітовими старостами. У військовій галузі Буковинський округ поділявся на Чернівецький і Сучавський полкові райони. У 1820-их роках на Буковині було запроваджено рекрутський набір до австрійської армії. Служба тривала 14 років і лише з 1845-го року була скорочена до 8-ми.


Зобр:38шт.


Назва:Тридцятирічна війна

-Знайдено: + Пфальц опинився в руках імператора. У битві при Штадтлоні 6 серпня 1623 р. останні сили протестантів були розбиті. Вціліла ледве третина з 21-тисячної протестантської армії. Позбавлена припасів, керівництва і грошей вона була приречена.


Зобр:40шт.


Назва:Динамо (Київ)

-Знайдено: +

Команда «Старт» (у темних футболках) і «Флакельф» (у білих) перед першим матчем 6 серпня 1942 року


-Знайдено: + Проте українські футболісти продовжили переможну серію. 19 липня — з угорською командою MSG Wal (5:1). Через тиждень мадяри викликали «Старт» на матч-реванш і знов програли — 2:3. 6 серпня відбувся матч «Старту» з командою німецьких зенітників «Flakelf», і знову перемога — 5:1. 9 серпня відбувся матч-реванш з зенітниками. «Старт» переміг з рахунком 5:3. Саме цей матч став легендарним «Матчем смерті». Про нього написав Лев Кассіль, вперше назвавши його «матчем смерті». Відтоді цей матч став одним з радянських міфів політико-виховного забарвлення. 1957 року з'явилася повість Петра Северова та Наума Хелемського «Останній двобій». Міфотворці замінили команду зенітників на збірну «Люфтваффе» — військово-повітряних сил Німеччини, хоча невідомо, чи існувала така команда взагалі. Потім зняли художній фільм «Третій тайм», дія якого відбувалася чомусь не на Керосинній, а на верхньому тренувальному полі Республіканського стадіону. Усіх живих учасників «матчу смерті» і тих, хто загинув, нагородили бойовим медалями «За отвагу». М.Путістін відмовився від нагороди.
-Знайдено: + 16 серпня «Старт» грав з «Рухом» і переміг з рахунком 8:0. Це була остання гра «Старта». Усього футболістами «Старта» було зіграно з 7 червня по 16 серпня 1942 року 10 матчів, здобуто 10 перемог, забито 56 голів, пропущено — 11!
-Знайдено: + | 6 серпня 1998


Зобр:34шт.


Назва:Список Героїв України

-Знайдено: + | 26 серпня 2010
-Знайдено: + | 26 серпня 2010
-Знайдено: + | 26 серпня 2010
-Знайдено: + | 6 серпня 2004
-Знайдено: + | 16 серпня 2003


Назва:Іллічівець (футбольний клуб)

-Знайдено: + : Дані згідно з офіційним сайтом станом на 6 серпня 2013 року.[7]


Зобр:3шт.


Назва:Кучеревський Євген Мефодійович

-Знайдено: + Євге́н Мефо́дійович Кучере́вський (*6 серпня 1941, Херсон — †26 серпня 2006, Дніпропетровськ) — український футбольний тренер.
Підзаголовок:== Смерть ==
Знайдено: + 26 серпня 2006 року Є. М. Кучеревський загинув в ДТП, зіткнувшись на своєму автомобілі з КамАЗом. Як пізніше встановила паталогоанатомічна експертиза, з Є.М.Кучеревським стався інфаркт, внаслідок чого він втратив свідомість і не натиснув на гальма, виїхавши на червоне світло на перехрестя. Автомобіль Є.М.Кучеревського зіткнувся з КамАЗом і кабіна останнього впала на автомобіль тренера. Є.М.Кучеревський був негайно доставлений до обласної клінічної лікарні ім. Мечнікова, але через 40 хвилин помер, не приходячи до тями.
-Знайдено: + 26 серпня 2007 року на могилі Є. М. Кучеревського було відкрито повнофігурний пам'ятник. 6 серпня 2008 року Дніпропетровська міська рада присвоїла ім'я видатного тренера новоствореному бульвару між стадіоном "Дніпро-Арена" та проспектом Пушкіна, що отримав назву бульвар Кучеревського.


Назва:Нижні Гаї

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + Радянсько-німецька лінія фронту перейшла через ці терени на початку серпня 1944 року, (райцентр Дрогобич звільнено бійцями 1-ї гвардійської армії Четвертого Українського фронту 6 серпня)[8], а вже за декілька днів, 13 серпня, розпочато мобілізацію населення в місті та області до Червоної Армії (Облвоєнком підполковник Карличев)[9].


Зобр:1шт.


Назва:Ротару Софія Михайлівна

-Знайдено: + * Орден «За заслуги» II ст. (6 серпня 2007) — за вагомий особистий внесок у розвиток українського музичного мистецтва, високу виконавську майстерність та багаторічну плідну діяльність[10]


Зобр:4шт.


Назва:Арсенал (Київ)

-Знайдено: + /news/2008/05/23/153702-5 |title=Киевский «Арсенал» выгоняют из Высшей лиги |publisher=Новая газета |date=23.05.2008 |accessdate=23.12.2008 }}</ref>. Команда проводила матчі на трьох різних стадіонах, часто визначаючи місце проведення наступної гри за кілька днів до матчу[11], постійно наражаючись на критику суперників, а плани будівництва нової арени реалізувати не вдається через відсутність земельної ділянки[12]. Водночас знизився рівень гри команди, і після першого кола «Арсенал» посідає дванадцяте місце.
-Знайдено: + Після закриття на реконструкцію НСК «Олімпійський» у червні 2008 року команда тимчасово команда грала на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського, проте вже у четвертому турі «Динамо» відмовилося надати «Арсеналові» стадіон для проведення календарного матчу[13]. Після того команда грає на стадіонах «Оболонь» та НТК ім. Баннікова. Оскільки обидва стадіони відповідають не всім вимогам для проведення матчів Прем'єр-ліги, суперники критикують «Арсенал» за проведення матчів не на обладнаних належним чином стадіонах[14]. У зв'язку з цим президент клубу оголосив про плани будівництва нової арени біля станції метро «Бориспільська» вартістю близько 100 мільйонів доларів[15]. Але станом на грудень 2008 року клубу не вдалося вирішити проблему виділення землі під стадіон[12].


Зобр:6шт.


Назва:Новогеоргіївськ

-Знайдено: + Крилів у складі Чигирїнського староства був зарахований до казенних маєтків, які перебували в орендному користуванні до 1845 року Російських міністрів фінансів. З цього року в містечку встановлено особливий волосне управління. 6 серпня того ж року Крилів отримує і новий герб, що відображає нову назву міста і рід занять його жителів.


Зобр:2шт.


Назва:Зоря (Луганськ)

-Знайдено: + Протягом 6-16 серпня 1932 року було проведено чемпіонат Донецької області, який був відбірним етапом до чемпіонату УРСР. В розіграші взяли участь 8 найсильніших команд регіону з Кадіївки, Горлівки, Сталіно, Луганська, Лисичанська, Чистякового, Костянтинівки та Краматорська. Луганський "Металіст"в півфінальному матчі програв команді Сталіного — 1:7, яка разом з командою Горлівки здобула право виступати в чемпіонаті УРСР.
-Знайдено: + Склад команди згідно з офіційним сайтом Зорі станом на 16 серпня 2013 року.


Зобр:34шт.


Назва:Русанівський Віталій Макарович

Підзаголовок:== Родина ==
Знайдено: + Батько — Русанівський Макар Олексійович (*6 серпня 1904 — †26 липня 1941, Київ) філолог-шевченкознавець, учень професора М. Грунського, був доцентом кафедри української літератури і обіймав посаду декана філологічного факультету Київського державного (нині національного) університету ім. Т. Г. Шевченка, працював в Інституті української літератури ім. Т. Г. Шевченка; цікавився творчістю Т. Г. Шевченка; був заарештований та звинувачений в буржуазному націоналізмі — без суду і слідства за прямим розпорядженням прокурора страчений в Лук'янівській в'язниці.


Зобр:1шт.


Назва:Русанівський Макар Олексійович

-Знайдено: + Мака́р Олексі́йович Русані́вський (*6 серпня 1904 — †26 липня 1941, Київ) — український вчений, літературознавець, філолог-шевченкознавець, педагог.


Назва:Божко Ніна Григорівна

-Знайдено: + Божко Ніна Григорівна (*6 серпня 1928, Київ) — українська художниця. Працює в галузі плаката, книжкової та станкової графіки. Заслужений діяч мистецтв України (1993).


Назва:Книшов Геннадій Васильович

-Знайдено: + Народився 6 серпня 1934 (м.Дебальцеве, Донецька область); росіянин; батько Василь Федотович (1902—1993); мати Клавдія Павлівна (1908—1995); дружина Алла Йосифівна (1936) — пенсіонерка; дочка Наталія (1958) — лікар, завідувач відділення фізіотерапії.


Назва:Енді Воргол

-Знайдено: + Е́нді Во́ргол (англ. Andy Warhol, ім'я при народженні: Андрій Варгола, русин. Андрій Варгола, словац. Andrew Warhola, англ. Andrew Warhola[16]; нар. 6 серпня 1928, Піттсбург, штат Пенсильванія, США — пом. 22 лютого 1987, Нью-Йорк, США) — всесвітньо відомий американський митець карпато-русинського походження,[16] один із засновників поп-арту[17] та культова постать в історії сучасного мистецтва в цілому. Художник, ілюстратор, дизайнер, скульптор, письменник, продюсер, кінорежисер, видавець, колекціонер — він залишив по собі величезний творчий спадок і ще за життя став легендою.
-Знайдено: + Ім'я Енді Воргола від народження — Андрій Варгола. Він народився 6 серпня 1928 року в місті Піттсбург (штат Пенсильванія, США), в сім'ї карпатських русинів, емігрантів першого покоління, Ондрея та Юлії Варголів.[16][18] В США з русинського села Микова (Miková), яке на той час було в складі Австро-Угорщини[18] (нині територія Словаччини), у пошуках роботи спочатку переїхав батько. Пізніше, у 1921 році, до нього приєдналася й дружина.[19] Окрім Енді, який був наймолодшим у сім'ї, вони мали ще двох синів — Пола (1922 р.н.) та Джона (1925 р.н.).[18] Первісток Варголів, донечка Юстина, померла немовлям у 1913 році, відразу після від'їзду батька до США.[19]


Зобр:13шт.


Назва:Навроцький Осип

-Знайдено: + О́сип Навро́цький (*24 березня 1890 у с. Голгоча, Підгаєцький район, Тернопільська область) — † 6 серпня 1972, Вінніпег, Канада) — український громадський і політичний діяч.


Зобр:2шт.


Назва:Зірка (Кіровоград)

-Знайдено: + * 0:5 («Динамо» К, 6 серпня 1998 року, Кіровоград)


Зобр:12шт.


Назва:Енергетик (Бурштин)

-Знайдено: + Перемога в аматорській лізі дозволила «Енергетику» взяти участь у другій лізі чемпіонату України. Перший матч на професіональному рівні команда провела 6 серпня 1998 року в Ужгороді на стадіоні «Авангард» проти місцевої «Верховини». Матч закінчився нульовою нічиєю. А в наступному матчі 10 серпня бурштинці здобули першу перемогу в чемпіонатах України, перемігши вдома долинський «Нафтовик» 1:0.
Підзаголовок:== Досягнення ==
Знайдено: + ** у кубках другої ліги: 5:0 («Динамо» Л, 6 серпня 2000, Бурштин)
Підзаголовок:== Склад ==
Знайдено: + | 6 || Рудницький Володимир || 6 серпня 1976 || Україна Україна


Назва:Савчук Олександр Володимирович

-Знайдено: + Олекса́ндр Володи́мирович Савчу́к (6 серпня 1954, Білопілля, Сумська область - 11 листопада 2012) - Народний депутат України, промисловець, доктор економічних наук.


Назва:Бізнес-центр «Парус» (Київ)

-Знайдено: + 6 серпня 2006 року почалося скління фасаду, роботи проводились за допомогою систем «Schuco».


Зобр:18шт.


Назва:Тернопільський національний економічний університет

Підзаголовок:== Випускники ==
Знайдено: + * Гайдуцький Павло Іванович (6 серпня 1952, село Берем'яни Бучацького район Тернопільської області) — 2-й Міністр сільського господарства і продовольства України (3 серпня 1995 — 11 червня 1996).


Назва:Дзевалтовський Ігнацій

-Знайдено: + Від 26 жовтня (за новим стилем — 8 листопада) 1918 року Дзевалтовський обіймає посаду комісара Зимового палацу. Перша половина 1918 року — головний комісар військово-навчальних закладів, потім став військовим комісаром Всеросійського головного штабу. Від 6 серпня 1919 року по жовтень того ж року — наркомвоєнмор України (за сумісництвом).


Назва:Одеса (футбольний клуб)

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + ** «Княжа», 26 серпня 2006 року, Овідіополь
Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + * 4:2 («Єдність-2», 6 серпня 2008 року, село Плиски)


Зобр:1шт.


Назва:Концерн Стирол

-Знайдено: + 6 серпня на підприємстві виникла аварія: о 14.30 під час капітального ремонту заводу № 1 стався викид газу аміаку. За іншими даними аварія сталася під час ремонту на аміачному колекторі[20] відбулась розгерметизація трубопроводу рідкого аміаку[21]. Аварійно-рятувальна служба концерну упродовж 20 хвилин повністю ліквідувала поломку, яка стала причиною викид. Унаслідок аварії загинуло п'ятеро осіб[22] та постраждало близько 20 осіб, всі вони отруїлися випарами аміаку та отримали опіки дихальних шляхів[23].


Зобр:1шт.


Назва:Вишгородок

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + У селі 17 і 25 березня, 25 квітня, 24 червня, 6 серпня, 1 жовтня і 6 грудня відбувалися щорічні яр­марки; особливим попитом користувалися вишгородські килими.


Зобр:1шт.


Назва:Онишко Анатолій Васильович

-Знайдено: + Анатолій Васильович Онишко (*6 серпня 1940 м. Стрий - †26 липня 2006 м. Калуш) — український перекладач, поет, член Національної Спілки Письменників України.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Анатолій Васильович Онишко народився 6 серпня 1940 року в місті Стрию (за власноруч написаною біографією, бо в офіційних біодовідках фігурувала ще й Надвірна). Батько, кадровий танкіст, походив зі Слобожанщини і загинув на фронті в 1944 році. Мати — полька з Поділля, яка мала зоотехнічну освіту, остаточно переїхала по війні до Надвірної.


Назва:Тулуб Сергій Борисович

-Знайдено: + * Звання Герой України з врученням ордена Держави (6 серпня 2004) — за визначні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку атомної енергетики, багаторічну самовіддану працю[24]


Назва:Чечель Микола Йосипович

-Знайдено: + Мико́ла Йо́сипович Че́чель (нар. 6 серпня 1946, село Очитків, Липовецький район, Вінницька область) — український політик. Колишній народний депутат України.


Назва:Танасов Сергій Іванович

-Знайдено: + Сергі́й Іва́нович Тана́сов (* 6 серпня 1955, село Почапинці Чемеровецького району Хмельницької області) — український політик.


Назва:Масенко Терень

-Знайдено: + Терень (Терентій) Германович Масенко (*28 жовтня (10 листопада) 1903(19031110), Глодоси — †6 серпня 1970), Київ — український журналіст, поет, перекладач. Член літературної організації «Плуг». Автор спогадів про поетів, драматургів «розстріляного відродження». Після Другої світової війни спеціалізувався на творенні україномовних пісенних шлягерів.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Мешкав у Києві в будинку письменників Роліті. Помер 6 серпня 1970 року. Похований у Києві на Байковому кладовищі.


Зобр:1шт.


Назва:Трайдук Микола Федорович

-Знайдено: + Народився 6 серпня 1951 (місто Челябінськ, Росія).


Назва:Шишкіна Еліна Вікторівна

-Знайдено: + Елі́на Ві́кторівна Ши́шкіна (нар. 6 серпня 1982, місто Кіровоград) — український політик. народний депутат України. Кандидат юридичних наук.


Назва:Паволоч

-Знайдено: + Польська армія, йдучи з-під Берестечка, грабувала населення, хоча в окремих регіонах місцеві селяни і козаки й чинили опір. Пройшовши через Межирічку (Ємільчине), Трощу, Янушпіль, Ружин, 6 серпня 1651 р. передові частини коронного війська стали табором в Паволочі. З ними прийшов до своєї господи і паволоцький власник Ян Замойський.[25]


Зобр:1шт.


Назва:Жемчужников Лев Михайлович

-Знайдено: + Лев Миха́йлович Жемчу́жников (*2 (14 листопада) 1828 — 24 липня (6 серпня) 1912) — український і російський художник.


Назва:Перовські

-Знайдено: + Нащадком Перовських (по жіночій лінії) був Лев Михайлович Жемчужников (*2 (14 листопада) 1828 — †24 липня (6 серпня) 1912) — український і російський художник.


Назва:Четвертий Український фронт

-Знайдено: + Фронт діяв від 20 жовтня 1943 року до липня 1945 року. Створений унаслідок перейменування Південного фронту. Здійснив Мелітопольську операцію 1943, брав участь у Нікопольсько-Криворізькій та Кримській операціях 1944. 16 травня 1944 року був ліквідований і знову створений 6 серпня 1944 року. Брав участь у Східно-Карпатській 1944 і Західно-Карпатській, Моравсько-Остравській операціях 1945. Бойові дії закінчив Празькою операцією 1945.


Зобр:1шт.


Назва:Фаренгольц Едмунд Федорович

-Знайдено: + Едму́нд Фе́дорович Фаренго́льц (* 1840, Кам'янець-Подільський — † 25 липня (6 серпня за новим стилем) 1912, Кам'янець-Подільський) — подільський дворянин, лікар, громадський діяч. Двоюрідний брат лікаря Вільгельма Фаренгольца.


Назва:Врадіївка

-Знайдено: + 1941 рік ввійшов в історію як рік початку Німецько-радянської війни. У перші ж дні більше 700 жителів Врадіївки взяли участь у боротьбі проти нових окупантів у лавах Червоної армії. 6 серпня 1941 року німецькі й румунські війська захопили Велику Врадіївку. За декілька днів були захоплені всі села району.


Зобр:2шт.


Назва:Дручик Юрій Миколайович

-Знайдено: + У першій лізі чемпіонату України дебютував 6 серпня 2006 року в матчі проти «Нафтовика-Укрнафти». Усього за «Волинь» зіграв 60 ігор. У першій половині сезоні 2009-2010 грав за тернопільську «Ниву», куди переданий в безкоштовну оренду. У січні 2010 року повернувся з оренди до «Волині»[26], звідки одразу ж був відданий до бобруйської «Білшини»[27]. Влітку 2010 року повернувся до «Волині»[28].


Зобр:1шт.


Назва:Біжан Іван Васильович

-Знайдено: + | кінець_терміну = 6 серпня 2003
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + nreg=274%2F2002 УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 274/2002 «Про призначення І. Біжана першим заступником Державного секретаря Міністерства оборони України»]</ref> до 6 серпня 2003Помилка цитування: Відсутній тег </ref> за наявності тегу <ref>
-Знайдено: + nreg=694%2F2008 Указ Президента України № 694/2008 від 6 серпня 2008 р. «Про День археолога»] </ref>.


Зобр:1шт.


Назва:Оболонь-Арена

-Знайдено: + | 6 серпня 2008


Зобр:4шт.


Назва:Гузєєв Ігор Якович

-Знайдено: + Народився 6 серпня 1952 р. в Києві.


Назва:Список радників Президента України

-Знайдено: + |21 вересня 20066 серпня 2007
-Знайдено: + |25 вересня 20066 серпня 2007
-Знайдено: + |26 вересня 20066 серпня 2007
-Знайдено: + |29 вересня 20066 серпня 2007
-Знайдено: + |9 липня 20076 серпня 2007
-Знайдено: + |9 липня 20076 серпня 2007


Назва:Авілов Микола Вікторович

-Знайдено: + Мико́ла Ві́кторович Аві́лов (нар. 6 серпня 1948, Одеса) — український радянський легкоатлет, десятиборець, олімпійський чемпіон, світовий рекордсмен.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 6 серпня 1948 року в Одесі.


Назва:День довкілля

-Знайдено: + Свято встановлено в Україні «…на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України і громадських природоохоронних організацій, з метою розвитку діяльності, започаткованої Всеукраїнською акцією "Дерево — Життя" та іншими громадськими ініціативами…» згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року № 855/98.


Зобр:1шт.


Назва:Іванов Анатолій Євгенович

-Знайдено: + Іванов Анатолій Євгенович  (6 серпня 1939, Прилуки, Чернігівська область27 вересня 1996, Київ) — український кінорежисер i сценарист.


Назва:Калашникова Галина Олексіївна

-Знайдено: + Гали́на Олексі́ївна Кала́шникова (* 6 серпня 1942, Новосибірськ) — український звукооператор.
-Знайдено: + Народилася 6 серпня 1942 р. в м. Новосибірську в родині службовців. Закінчила Київський політехнічний інститут (1967). З 1972 р. — звукооператор Київської кіностудії художніх фільмів ім. О. П. Довженка.


Назва:Бетао

-Знайдено: + 6 серпня 2007 року Бетао підписав контракт із «Сошо» за 1 млн. євро на 4 роки, але 14 серпня 2007 року «Сошо» вирішив розірвати контракт і Бетао повернувся до «Корінтіанса».


Зобр:1шт.


Назва:Ульяновський Василь Іринархович

-Знайдено: + Васи́ль Ірина́рхович Ульяно́вський (*6 серпня 1958, м. Тарногське Тарногського р-ну Вологодської обл., Росія) — український історик. Доктор історичних наук. Професор кафедри давньої та нової історії України Київського університету. Фахівець зі східноєвропейського пізнього Середньовіччя, історії Церкви, історіографії та джерелознавства.


Назва:Коляновський Афанасій Миколайович

-Знайдено: + Афана́сій Микола́йович Коляно́вський (* 6 серпня 1925) — український поет. Член Національної спілки письменників України від 1995 року.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Афанасій Миколайович Коляновський народився 6 серпня 1925 року в селі Тернавка, нині Томашівка Дунаєвецького району Хмельницької області.


Назва:Кравець Артем Анатолійович

Підзаголовок:=== Клубна ===

Знайдено: +

Артем Кравець під час виступів за «Динамо». 6 серпня 2008 року



Зобр:3шт.


Назва:Корінь Антоніна Михайлівна

-Знайдено: + Ко́рінь Антоні́на Миха́йлівна (*6 серпня 1948, Софіївка (Щорський район) — українська поетеса, громадський діяч, Член Національної спілки письменників України з 2002 року.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народилася 6 серпня 1948 року в селі Софіївка Щорського району Чернігівської області. Закінчила бібліотечний факультет Харківського державного інституту культури. Більшу частину свого життя, професійного і творчого, провела у Кіровограді. Працювала в різних освітніх установах, зокрема, була вченим секретарем обласної наукової бібліотеки. Створила і очолює літоб'єднання «Євшан».


Назва:Полікарп Печерський

-Знайдено: + Пам'ять прп. Полікарпу відзначається 24 липня / 6 серпня та 28 вересня / 11 жовтня.


Зобр:1шт.


Назва:Василь Панькевич

-Знайдено: + Василь Панькевич (*6 серпня 1918) — український громадський діяч у Великій Британії.
-Знайдено: + 6 серпня 1918 року в сім'ї Миколи та Гафії Панькевичів народився син Василь. На формування його характеру, почуттів, свідомості мала вплив духовна атмосфера патріотичної сім'ї, в якій він жив.


Назва:Время (газета)

-Знайдено: + ID=1344 Харківська область на сайті Блоку Юлії Тимошенко</ref>. Заснована 10 січня 1938 року. Виходить щоденно крім понеділка та неділі. Реєстраційне свідоцтво ХК № 904 від 6 серпня 2002 року.


Назва:Севастополь (стадіон)

Підзаголовок:== Матчі ==
Знайдено: + | 6 серпня 2008


Зобр:2шт.


Назва:Українська греко-католицька церква в СРСР

-Знайдено: + 5 червня 1978 проект статуту був запропонований Раді в справах релігій в Москві, однак цей процес не отримав подальшого розвитку. Навіть, якщо би влада не зволікала з відповіддю, непевність щодо майбутнього напрямку ватиканської «східної політики» могла би незабаром визначити долю проекту. 6 серпня 1978 помер папа Павло VI. Після раптової смерті 29 вересня того самого року його наступника — Івана Павла І, черговим папою став 16 жовтня 1978 Іван Павло II.
-Знайдено: + Горбачов відповів на пропозиції Папи лише в серпні 1989. Було встановлено листування між Кремлем і Московським патріархатом з одного боку, та Апостольською Столицею - з іншого. Горбачов твердив, що це Ватикан і Московський патріархат повинні досягти консенсусу в греко-католицькому питанні. Згодом у листі Патріарха Пимена до Папи від 16 серпня 1989) було запропоноване рішення, неприйнятне для Ватикану: фактичну ліквідацію Греко-Католицької Церкви шляхом приєднання до Православної Церкви тих уніатів, які ставили східний обряд понад католицькі догми, і до Римо-Католицької Церкви - тих, хто більше прихильний до католицизму.


Зобр:4шт.


Назва:Ломко Олександр Сергійович

-Знайдено: + З 2004 року виступав за «Єдність» (Плиски), вже граючи переважно на позиції захисника. У чемпіонаті серед аматорів у 2004 році зіграв 16 матчів. 6 серпня 2005 року у виїзному матчі проти ПФК «Олександрії» дебютував у другій лізі[29]. Перший гол у професіональному футболі забив 10 серпня 2008 року у виїзному матчі проти «Десни-2»Помилка цитування: Відсутній тег </ref> за наявності тегу <ref>[30]. Найвірогіднішою причиною її появи називають те, що за 10 років перебування в загоні космонавтів Левченку неодноразово доводилося випробовувати перевантаження[31]. Пухлина прогресувала дуже стрімко. Космонавт «згорів» за неповні три місяці, хоча його оперували і намагалися врятувати найкращі лікарі СРСР[31][32]. Помер Левченко 6 серпня 1988 року в московській лікарні. Його поховали в місті Жуковський, під Москвою, на Биковському кладовищі, на так званій «Алеї космонавтів». Володимиру Тітову і Мусі Манарову, які ще майже рік залишалися на станції «Мир», про смерть Левченка вирішено було не повідомляти[31]. Додому вони повернулися з французьким космонавтом Жан-Лу Крет'єном і незабаром побували на могилі товариша[31]. Дружина Левченка не надовго пережила чоловіка: вона померла через 8 років, 29 грудня 1996 року, в день 9-ї річниці жорсткого приземлення Анатолія Семеновича.


Зобр:6шт.


Назва:Макаров Михайло Маркович

-Знайдено: + Народився 28 листопада 1904 р. в Одесі в родині службовців. Помер 6 серпня 1985 р. там же. Працював редактором і головою Комітету радіомовлення, редактором, начальником сценарного відділу і сценаристом Одеської кіностудії художніх фільмів.


Назва:Вовчанчин Ігор Ярославович

-Знайдено: + Вовчанчин Ігор Ярославович (народився 6 серпня 1973) — український спортсмен, професійний кікбоксер і спеціаліст зі змішаних бойових мистецтв (англ. MMA). Чемпіон світу з кікбоксингу за версією IAKSA[33]. Чемпіон СНД з кікбоксингу. Чемпіон світового турніру з вале тудо (WVC[34]) у важкій ваговій категорії. В змішаних бойових мистецтвах: чемпіон турніру IFC[35], дворазовий чемпіон і віце-чемпіон турнірів IAFC[36], переможець і призер багатьох турнірів з боїв змішаного стилю в Україні, Росії і Білорусі. Ветеран Бійцівського чемпіонату PRIDE (27 боїв).
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Ігор Ярославович Вовчанчин народився 6 серпня 1973 у смт. Золочів, Української РСР. З шкільних років займався спортом: легкою атлетикою, боксом. За власним свідченням, в школі багато шкодив і бився, але вчився нормально. У профільний для себе кікбоксинг Ігор прийшов вже на запрошення тренерів, маючи відповідний рівень боксерської техніки і добру фізичну підготовку[37].


Назва:Каракевич Роман Васильович

-Знайдено: + | пк-поновлення = 6 серпня 2011


Назва:Коссакова Ірина Андріївна

-Знайдено: + Коссакова (Коссак) Ірина Андріївна (*6 серпня 1882, м. Монастириська — †15 жовтня 1959, м. Станіслав, нині: Івано-Франківськ) — українська драматична актриса. Дочка Є. та А. Стечинських, сестра С. Стадникової, дру­жина Василя Коссака.


Назва:Віра Фарміга

-Знайдено: + Віра Фарміга (англ. Vera Ann Farmiga; нар. 6 серпня 1973, округ Пассаїк (англ. Passaic), штат Нью-Джерсі) — американська кіноакторка українського походження. Відома за ролями в фільмах «Відступники», «Біжи не озираючись» та «Вище неба», за роль в останньому була номінована на «Оскар» у 2010 році, в категорії краща жіноча роль другого плану.


Назва:Лазарович Василь Васильович

-Знайдено: + Василь Васильович Лазарович (*6 серпня 1981, с. Баня-Березів, Косівський район, Івано-Франківська область, УРСР) — сучасний український співак.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Василь Васильович Лазарович народився 6 серпня 1981 року в селі Баня-Березові Косівського району Івано-Франківської області.


Назва:Боголеп (Анцух)

-Знайдено: + З 6 червня 1954 року - настоятель Петропавлівської церкви с. Клинці благочинний церков Клинцівського округу, Брянської області. З 1 січня 1959 служив настоятелем Балтського Феодосіївського монастиря Одеської області. 6 серпня того ж року возведений у сан архімандрита. Деякий час о. Боголеп служив на парафії в м. Дмитрові Московської єпархії, а з 1961 року - в Димитрівському храмі міста Одеса.


Назва:Іннокентій (Леоферов)

-Знайдено: + | сан = 6 серпня 1912
-Знайдено: + Після закінчення семінарії став псаломщиком Богородицької церкви м. Вологди і був помічником секретаря єпархіальної канцелярії. 6 серпня 1912 висвячений на священика і служив у селі Суєтин, Вологодської єпархії. З 1 січня 1915 — священик і законоучитель у селі Степурін.


Назва:Православ'я на Черкащині

-Знайдено: + Створена 22 грудня 1884 року як вікаріатство Київської єпархії. Перший єпископ Канівський Сильвестр (Мальованський) до кінця свого служіння значився першим вікарієм Київської митрополії. 6 серпня 1914 вікаріат був перетворений на повноцінну єпархію, яка, утім, припинила існування під час гонінь на Церкву у 1933 році.
-Знайдено: + *Василь (Богдашевський) (6 серпня 19141919, 192610 березня 1933)


Зобр:8шт.


Назва:Єпископат Українського екзархату

Підзаголовок:=== В ===
Знайдено: + Василій (Богдашевський) — з 6 серпня 1914 єпископ Канівський, вікарій Київської єпархії; з 1925  у сані архієпископа; † 25 лютого 1933.
Підзаголовок:=== М ===
Знайдено: + Миколай (Могилевський) — 26 жовтня 1919 хіротонісаний у єпископа Стародубського, вікарія Чернігівської єпархії; 1920 — 6 серпня 1923 єпископ Сосницький, вікарій Чернігівської єпархії; † 25 жовтня 1955.
Підзаголовок:=== С ===
Знайдено: + Стефан (Проценко) — 26 серпня 1926 хіротонісаний у єпископа Козелецького, вікарія Чернігівської єпархії; з 28 жовтня 1932 єпископ Чернігівський; 19361942 в ув'язненні; з 25 серпня 1944 архієпископ Полтавський і Кременчуцький; з 5 червня 1945 архієпископ Харківський і Богодухівський; з 25 лютого 1959 у сані митрополита; † 6 жовтня 1960.
Підзаголовок:=== Ф ===
Знайдено: + Феодосій (Кирика) — 14 жовтня 1933 — 23 травня 1937 єпископ Миколаївський, вікарій Одеської єпархії; з 26 серпня 1937 у засланні.


Назва:Історія Сатанова

-Знайдено: + З початком Першої світової війни Сатанів опинився у зоні бойових дій між російськими й австро-угорськими військами. 24 липня (6 серпня) 1914 року Австро-Угорщина оголосила війну Росії, а вже через два дні штабс-капітан російської армії Леонід Костанді, який служив у загальному відділі штабу 8-ої армії Південно-Західного фронту, занотував у щоденнику: «Штаби завалено роботою. Багато чого робиться без толку: мало керівництва, яке б об'єднало роботу. Якісь корнети, які вирвалися випадково на кордон, роблять дурниці. Сьогодні один підірвав без всякої причини міст біля Сатанова через Збруч. Це означає — готується до наступу» [38]. Наступ, але з австрійського боку, розпочався ще через дев'ять днів: 4(17) серпня 5-а австро-угорська дивізія перейшла Збруч, але російська 2-а зведена козача дивізія у бою під Городком розбила її, а вночі повністю розгромила біля Сатанова [39].
-Знайдено: + 16 серпня 2011 року в Сатанові біля мурів середньовічної міської брами відкрито пам'ятний знак «В пам'ять усіх захисників Сатанова». Його встановлено на честь представників трьох найбільших громад, які у XVI—XVII століттях пліч-о-пліч боронили місто, тож написи на камені зроблено українською та польською мовами та на івриті [40].


Зобр:51шт.


Назва:Гайдуцький Павло Іванович

-Знайдено: + Гайдуцький Павло Іванович (* 6 серпня 1950, с. Берем'яни, Бучацький район, Тернопільська область) — український аграрій і політичний діяч. Академік Національної академії аграрних наук України, доктор економічних наук, професор.


Назва:Сачко Василь Вікторович

-Знайдено: + Василь Сачко дебютував за свою нову команду 6 серпня 2000 року в 1/16 фіналу розіграшу Кубку другої ліги України в матчі проти команди «Фрунзенець-Ліга-99» з міста Сум, за яку, до речі, тоді грав майбутній гравець «Динамо» (Київ) та національної збірної України Олег Гусєв[41]. Сачко відіграв весь матч, але забити не зміг, його ж команда програла з рахунком 2-1 і вибула з подальшого розіграшу.


Зобр:8шт.


Назва:Челпан Костянтин Федорович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + 6 серпня 1956 року Костянтин Федорович Челпан Військовою колегією Верховного суду СРСР реабілітований, але правда про розстріл стала відомою тільки 1988 року.


Зобр:1шт.


Назва:Белошапка Артем Борисович

-Знайдено: + На професіональному рівні дебютував 26 вересня 2004 року в матчі чемпіонату України «Кримтеплиця» — ПФК «Севастополь», замінивши на 86-й хвилині матчу Романа Єрещенка[42]. Усього, станом на 7 листопада 2010 року, в першій лізі зіграв 58 матчів (не враховуючи 6 матчів за «Комунальник», результати яких анульовані), у другій лізі — 12 матчів. У Кубку України зіграв один матч («Кремінь» — «Комунальник» — 1:1, пен.2:4; 6 серпня 2008 року)


Назва:Кипоренко-Доманський Юрій Степанович

-Знайдено: + Юрій Степанович Кипоренко-Доманський (12 (24) березня 1888(18880324), Харків — 6 серпня 1955, Київ) — український, радянський оперний співак. Унікальний голос Юрія Степановича характеризували як «героїчний тенор». Впродовж сорока трьох років активної театральної діяльності, співпрацював з такими знаменитостями як Марія Заньковецька, Федір Шаляпін, грав на одній сцені з усіма провідними діячами тогочасного українського оперного мистецтва.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Помер у 67-літньому віці, 6 серпня 1955 року. Похований в Києві на Байковому кладовищі.


Зобр:1шт.


Назва:Автобусні експрес-маршрути Києва

-Знайдено: + * Розпочав роботу: 6 серпня 2008 року


Зобр:1шт.


Назва:Карауш Васіле

-Знайдено: + Васіле Карауш (молд./рум. Vasile Caraus, * 6 серпня 1988) — молдовський футболіст, колишній півзахисник запорізького «Металурга» та національної збірної Молдови.


Зобр:1шт.


Назва:Почесні громадяни Маріуполя

-Знайдено: + | style="background-color:#efefef;" align="center" |26 серпня 1999
-Знайдено: + | style="background-color:#efefef;" align="center" |6 серпня 1954


Назва:Історія Нової Ушиці

-Знайдено: + За переписом 1899 року всього населення в Новій Ушиці рахувалось 6 541 чоловік, з них міщан 6 248, селян 129, купців 34; всього будинків 739, у тому числі кам'яних — 50, крамниць — 44. Міщани займались головним чином хліборобством, орендуючи землю, деякі з них займались дрібною торгівлею тощо. Кожний четвер відбувались базари, а щороку з 3 до 6 серпня — ярмарки.


Зобр:2шт.


Назва:Церква Святого Духа (Рогатин)

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + У 198082 роки у пам'ятці проводились ґрунтовні реставраційні роботи під керівництвом архітектора Івана Могитича[43], і вже наступного (6 серпня 1983 року) в храмі було відкрито відділ (нині філіал) Івано-Франківського художнього музею.
Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + 16 серпня 2008 року відбулась урочиста академія з нагоди 25-ї річниці відкриття музею у церкві Святого Духа.


Зобр:7шт.


Назва:Герб Бикової Греблі

-Знайдено: + |дата_затвердження = 6 серпня 2004 року
-Знайдено: + Герб Би́кової Гре́блі — офійний символ села Бикової Греблі затверджений рішенням Биковогреблевскої сільської ради № 81-12-IV від 6 серпня 2004 року.


Назва:Крим Соломон Самійлович

-Знайдено: + Соломон Самійлович Крим (рос. Соломон Самойлович Крым; *1867/1868, за іншими даними — 1864, є також повідомлення про дати народження 7 травня (25 квітня) 1867 і 6 серпня (25 серпня) 18689 вересня 1936) — державний і політичний діяч, землевласник, підприємець, меценат, учений-агроном; голова 2-го Кримського крайового уряду (листопад 1918 — березень/квітень 1919); ініціатор заснування Таврійського університету; караїм за походженням, учасник і провідник караїмського руху в Криму та в екзилі.


Назва:Битва при Курекдере

-Знайдено: + |date = 6 серпня, 1854
-Знайдено: + Битва при Курекдере відбулася 6 серпня 1854 року між російською армією чисельністю 25000 солдат та турецькою в 35000 чоловік. Битва закінчилася перемогою російської армії.


Зобр:3шт.


Назва:Герб Розаліївки

-Знайдено: + |дата_затвердження = 6 серпня 2004


Назва:Посольство Росії в Україні -Знайдено: + |Відкрите = 6 серпня 1992
-Знайдено: + Після проголошення незалежності Україною 24 серпня 1991 року Росія визнала державну незалежність України 5 грудня 1991 року[44]. Дипломатичні відносини між Україною та Росією були встановлені 14 лютого 1992 року шляхом підписання Протоколу про встановлення дипломатичних відносин між Україною і Російською Федерацією[45]. 6 серпня 1992 року Російська Федерація відкрила посольство в Києві.[46]


Зобр:5шт.


Назва:Ледянко Микола Опанасович

-Знайдено: + Микола Опанасович Ледянко (* 8 листопада 1898, с. Башарівка Радивилівського району Рівенської області —† 6 серпня 1963, Харків) — український радянський драматург, прозаїк.


Назва:Гліб

-Знайдено: + | name day = 15 травня, 6 серпня


Назва:Безсмертний Володимир Адріанович

-Знайдено: + Безсмертний Володимир Андріанович (21 грудня 1861 (3 січня 1862)(18620103), Київ — 6 серпня 1940) — архітектор, художник, цивільний інженер, педагог, член спілки архітекторів СРСР1935 року), головний архітектор Києва в 19221931 роках, автор праць з питань містобудування.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Помер 6 серпня 1940 року. Похований в Києві на Лук'янівському цвинтарі (ділянка № 13-1, ряд 1, місце 8). Могила — стела з лабрадориту.


Зобр:3шт.


Назва:Операція «Френтік»

-Знайдено: + Другий рейд — 6 серпня. 26 Р-38 і 27 Р-51 ​​завдали удару залізничному вузлу Крайова (44°20′22″ пн. ш. 023°47′25″ сх. д. / 44.33944° пн. ш. 23.79028° сх. д. / 44.33944; 23.79028) та іншим об'єктам залізниці БухарестПлоєшті. За іншими даними, американці завдали удару аеродрому Зілестія[47]. Усі літаки без втрат повернулися на бази в Італії.
-Знайдено: + Підбиваючи підсумки місій «Френтік-3» і «Френтік-4», командування ВПС армії США дійшло висновку, що проведення «човникових» операцій силами тільки винищувальних авіакрил не дає очікуваних результатів. Зіставивши усі плюси і мінуси, американці пішли на виправданий ризик повернення до практики стратегічних бомбардувань — 6 серпня, коли останні «Мустанги» ще сідали на свої аеродроми в Італії, розпочалася операція 8-ї повітряної армії «Френтік-5».
-Знайдено: + Початок операції — 6 серпня 1944 року. Склад сил: 77 бомбардувальників B-17 у супроводженні 154 винищувачів P-51 з аеродромів у Великобританії. Флагман — командир 357-ї винищувальної авіагрупи полковник Дональд В. Ґрехем. Мета — завдати масованих авіаційних ударів промисловим об'єктам на території Німеччини.
Підзаголовок:== Джерела ==
Знайдено: + * Дмитрий Кальнов, Андрей Совенко. Операция Frantic. Авиационная энциклопедия «Уголок неба». Переглянуто 6 серпня, 2011.
Підзаголовок:== Джерела ==
Знайдено: + r=common&s=sovam А.С.Орлов. Советско-американское боевое сотрудничество в годы Второй мировой войны. Сайт «Мир истории. Валикая Отчественная война»]. Переглянуто 6 серпня, 2011.
Підзаголовок:== Джерела ==
Знайдено: + * Croner recalls Poltava attack. Estherville Daily News. Estherville Daily News. Переглянуто 6 серпня, 2011.
Підзаголовок:== Джерела ==
Знайдено: + The 390th Memorial Museum Foundation]. Переглянуто 6 серпня, 2011.


Зобр:24шт.


Назва:Список старшин і козаків 1-го кінного полку Чорних запорожців Армії УНР

-Знайдено: + | 364 || Старченко Іван || нар.06.08.1900 —
20.02.1932|| Козак|| Гарматна сотня||Залізний хрест УНР


Зобр:28шт.


Назва:Старченко Іван

-Знайдено: + Старченко Іван (нар. 6 серпня 1900 р. – 20 лютого 1932 р., Львівська обл.) — хорунжий Армії УНР.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Старченко Іван народився 6 серпня 1900 року у м. Золочів (тепер райцентр Харківської області) в родині полковника російської армії. Закінчив Полтавський кадетський корпус.


Назва:Мільйонер — Гаряче крісло

-Знайдено: + * Надія Бельдій, виграш 1 мільйон гривень, ефір — 6 серпня 2011 року


Назва:Мар'їнська волость (Херсонський повіт)

-Знайдено: + * Мар'їнське — село при річках Биктриха та Підпільна за 155 верст від повітового міста, 3387 осіб, 587 дворів, православна церква, школа, 2 лавки, 2 ярмарки на рік: 6 серпня та 26 вересня.


Назва:Барабаш Опанас Семенович

-Знайдено: + Нагороджений двома орденами Леніна (16 травня 1944; 5 листопада 1954), чотирма орденами Червоного Прапора (29 червня 1943; 6 серпня 1943; 14 червня 1945; 15 листопада 1950), орденами Суворова 3-го ступеня (8 березня 1945), Олександра Невського (6 жовтня 1943), двома орденами Вітчизняної війни 1-го ступеня (21 травня 1944; 11 березня 1985), двома орденами Червоної Зірки (20 червня 1948; …), медаллю «За бойові заслуги» (3 листопада 1944), іншими медалями, а також польським орденом «Хрест хоробрих».


Зобр:1шт.


Назва:Путивльська фортеця

-Знайдено: + 6 серпня 1500 року Путивльські мури здалися під натиском Московії. Ця подія відбувалась на тлі військової кампанії Московських князівств проти Литви. Таким чином в 1500 році Путивль ввійшов до складу Російської держави. Тоді Путивльська кам'яна фортеця була однією з семи в Росії.


Зобр:2шт.


Назва:Агеєв Пилип Павлович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + 6 серпня 1943 року в районі Бєлгорода при відбитті танкової атаки противника гвардії старшина П. П. Агеєв особисто знищив з гармати танк і сім німців. 13 серпня 1943 року взвод знищив два танки, кілька кулеметних точок. Коли вийшов з ладу розрахунок однієї з гармат, П. П. Агеєв, діючи за навідника, підбив ще два танки.


Зобр:1шт.


Назва:Сезон ФК «Карпати» (Львів) 1966

-Знайдено: + | 6 серпня 1966


Назва:Почесні громадяни Севастополя [[Файл:|100пкс|thumb |150px|right]] -Знайдено: + | style="background-color:#efefef;" align="center" |6 серпня 1903 — 18 вересня 1997


Зобр:19шт.


Назва:Гедеон (Брольницький)

Підзаголовок:==Життєпис==
Знайдено: + 26 травня 1601 Гедеона Брольницького номіновано на Полоцьку архиєпископію. 6 серпня 1601 він склав єпископську присягу.[48].


Назва:Славутич (Черкаси)

-Знайдено: + :* дата — 6 серпня 2011; глядачів — 3100; голи — О.Шуляк (35), М.Сергійчук (77), Д.Кобіков (84)


Назва:Франсуа Канробер

Підзаголовок:== Нагороди ==
Знайдено: + ** Офіцер (6 серпня 1843);


Зобр:1шт.


Назва:Сезон ФК «Металіст» (Харків) 2011—2012

-Знайдено: + 26 серпня 2011: У швейцарському Ньоні відбулось жеребкування групового етапу Ліги Європи. «Металіст» потрапив до 2-го кошика, і волею жеребу він потрапив до Групи G, а його суперниками стали «АЗ Алкмаар» з однойменного міста з Нідерландів, віденська «Аустрія» з Австрії та шведський «Мальме» з міста Мальме[49]. Перший матч «Металіст» проведе у Відні на виїзді, потім зустрівся вдома з «АЗ Алкмааром», потім на команду чекає двоматчове протистояння з шведським «Мальме», причому перший матч харків'яни проводять на виїзді. Завершувати груповий етап «Металіст» буде з вдома з «Аустрією» та на виїзді в Нідерландах з «АЗ Алкмааром»[50]


Зобр:57шт.


Назва:Марко Торсільєрі

-Знайдено: + | пк-поновлення = 6 серпня 2013


Зобр:1шт.


Назва:Українсько-кримськотатарські відносини

-Знайдено: + * 1588, 6 серпня: напад татар на Поділля і Галичину[51].


Зобр:4шт.


Назва:Кібець Юрій Іванович

-Знайдено: + Юрій Іванович Кібець (нар. 6 серпня 1946) — український поет-шістдесятник.


Назва:Христина (ім'я)

Підзаголовок:== Іменини ==
Знайдено: + 19 лютого, 26 березня, 31 травня, 13 червня, 6 серпня, 18 серпня


Зобр:1шт.


Назва:Воробйов Євген Олексійович

-Знайдено: + Воробйов Євген Олексійович (23 серпня 1945 - 6 серпня 2011) - відомий український науковець, педагог, талановитий організатор, громадський діяч, клініцист, терапевт, кандидат медичних наук, професор. Заслужений лікар України. Проректор з питань післядипломної освіти, завідувач кафедри факультетської терапії Української медичної стоматологічної академії, академік Української академії наук.


Назва:Волощак Андрій Васильович

-Знайдено: + Андрі́й Васи́льович Волоща́к (* 31 серпня 1890, Мшанець тепер Старосамбірського району Львівської области — † 6 серпня 1973, Львів) — український поет.


Зобр:4шт.


Назва:Машенцева Людмила Дмитрівна

-Знайдено: + Машенцева Людмила Дмитрівна (6 серпня 1929 року) — український картограф, кандидат географічних наук, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народилася 6 серпня 1929 року у Волгограді, Росія. З відзнакою закінчила географічний факультет Київського університету, у 1953 році направлена на роботу в Президію Верховної ради України. У Київському університеті працювала на кафедрі геодезії та картографії асистентом, з 1970 року доцентом. Кандидатська дисертація на тему «Комплексне великомасштабне картографування України» захищена у 1969 році. Досліджувала питання тематичного та комплексного атласного картографування.


Назва:Шилюк Петро Степанович

Підзаголовок:== Нагороди ==
Знайдено: + * Орден князя Ярослава Мудрого V ст. (6 серпня 2007) — за вагомий особистий внесок у спорудження об'єктів промислового, житлового та соціально-культурного призначення, розвиток виробництва будівельних матеріалів, значні досягнення у праці та з нагоди Дня будівельника[52]
Підзаголовок:== Нагороди ==
Знайдено: + nreg=681/2007 Указ Президента України № 681/2007 від 6 серпня 2007 року «Про відзначення державними нагородами України працівників будівельної галузі»]</ref>


Назва:Патріс Мак-Магон

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + На початку франко-пруської війни, 23 липня 1870 року очолив Рейнську армію. 6 серпня цього ж року зазнав поразки під Вертом. 1 вересня брав участь у Битві під Седаном, де був серйозно поранений і взятий у полон. Під час Паризької комуни 1871 року очолив версальські війська і придушив повстання.


Зобр:1шт.


Назва:Григораш Валерій Григорович

-Знайдено: + Валерій Григорович Григораш (6 серпня 1965, Черкаси) — український дипломат.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 6 серпня 1965 року у місті Черкаси. У 1989 році закінчив Московський Військовий інститут іноземних мов, факультет східних мов – арабська та англійська мови. У 1992 році навчався на курсах перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби України при Інституті міжнародних відносин Київського державного університету імені Т.Шевченка; У 1997 році на курсах для дипломатів Центральної та Східної Європи при Дипломатичній школі м.Мадрид. У 1998 р. закінчив Дипломатичну академію України при МЗС України, диплом з відзнакою „Магістр зовнішньої політики”. Володіє іноземними мовами: арабська, англійська мови, іспанською, португальською, російською мовами.


Назва:Федченко Венедикт Михайлович

Підзаголовок:== Смерть ==
Знайдено: + Повісився в камері у ніч на 6 серпня 1927 р.


Назва:Ізюмський тепловозоремонтний завод

-Знайдено: + Вже 6 серпня 2009 року виконуючим обов'язки голови Правління ВАТ «Ізюмський тепловозоремонтний завод» був призначений Віктор Сапожников[53], а в середині серпня 2009 року завод відвантажив першу продукцію після чотирнадятимісячного простою — колісні пари. В Остапчук, начальник Південної залізниці, заявив, що ремонт тепловозів Південної залізниці буде переорієнтовано на Ізюмський тепловозоремонтний завод[54]Помилка цитування: Відсутній тег </ref> за наявності тегу <ref> — 18 листопада 2010)[55]


Зобр:2шт.


Назва:Оляна Рута

-Знайдено: + Оляна Рута (справжнє ім'я: Чередниченко Оляна Дмитрівна; *6 серпня 1977, Київ) — українська поетеса, перекладачка та художниця. Член Національної спілки письменників України (1996).


Назва:Мозоліївська волость

-Знайдено: + * Шушелівка — колишнє державне та власницьке село, 1700 осіб, 222 двори, православна церква, школа, 2 постоялих будинки, 2 лавки, 2 ярмарки на рік: 24 лютого та 6 серпня, 17 вітряних млинів.


Назва:Буряк Борис Спиридонович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 24 липня (6 серпня) 1913 року в Рубіжному (тепер місто Луганської області) в родині залізничного працівника. У 1939 році закінчив філологічний факультет Київського університету. Виступив як критик в 1937 році. Під час радянсько-німецької війни — військовий кореспондент. Член ВКП (б) з 1945 року.


Зобр:1шт.


Назва:Бочкарьов Юрій Георгійович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + З квітня по листопад 1992 року працював першим заступником голови Запорізької облдержадміністрації. З 10 листопада 1992 року по 6 серпня 1994 року — представник Президента України (Леоніда Кравчука) в Запорізькій області.


Назва:Історія Дрогобича

-Знайдено: + 22 червня місто знову бомбардовано німецькою авіацією. Під удар ще раз попали залізнична станція з вокзалом та нафтопереробні підприємства міста, а також військові казарми, на той час порожні. Починаючи з цього дня і аж по 29 червня енкаведисти поспішно арештовували цвіт дрогобицької інтелігенції — послів до австрійського та польського парламентів (зокрема, Антона Максимовича), директорів гімназій, шкіл, учителів (наприклад, професори Іван Чмола та Дмитро Бурко)[56], гімназистів і студентів (серед яких Йосиф Бараняк, Йосифат Пасічник, Євген Татарський), лікарів, інженерів (Осип Левицький), спортсменів, священиків і монахів (ігумен монастиря василіян Северіян Бараник та парох з Трійці Яким Сеньківський), всіх, хто міг організувати людей, та членів їх сімей. Частину заарештованих вивезли, а, на думку влади, найнебезпечніших — винищили. І якщо раніше намагалися хоча б створити видимість законності репресій, то тепер Радянська влада, відступаючи, почала масове вбивство ув'язнених у тюрмах Дрогобича. Очевидно, що це не була ініціатива місцевого керівництва, а розпорядження Берії, бо подібні акції проходили і в інших містах Західної України, наприклад, у Золочеві ([57],[58]), сусідніх Бориславі[59], Самборі[60] та Стрию[61],[62]. Знищення в Дрогобичі проводили в обох тюрмах та на єврейському кладовищі (пізніше на цьому місці збудують Будинок Побуту). НКВС замордував кількасот осіб, серед яких були єромонахи Яким Сеньківський, Северіян Бараник. Їх двох, а також Віталія Байрака, знищеного енкаведистами в 1946 році, за мученицьку смерть беатифіковано 27 червня 2001 року в місті Львові під час Святої Літургії у візантійському обряді за участі Папи Римського Івана Павла ІІ, в якій взяло участь, серед інших вірних, більше восьми тисяч дрогобичан.[63],Помилка цитування: Відсутній тег </ref> за наявності тегу <ref>. Очевидно, що Дрогобич став першим містом, звільненим цим фронтом після відновлення (ліквідовано 16 травня 1944 року), адже сам фронт було знову створено саме 6 серпня.
-Знайдено: + 16 серпня на базі рафінерії «Дрос» створено машинобудівний завод, невдовзі перетворений на єдиний в Україні долотний.


Зобр:21шт.


Назва:Квітко Олександр Костянтинович

-Знайдено: + Квітко (Квітка) Олександр Костянтинович (6 серпня 1893, Харківська губернія, Російська імперія — 1945) — підполковник Дієвої Армії УНР.


Зобр:1шт.


Назва:Лєта Ілля Кузьмич

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 6 (за новим стилем 20) серпня 1907 року в селі Жабки (нині село Луценки Лохвицького району Полтавської області) в бідній селянській родині[64].


Назва:Фоменко Юрій Сергійович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + У складі «Кяпаза» дебютував 6 серпня 2011 року в матчі з «Ряваном» (3:2). Станом на даний момент в чемпіонаті Азербайджану забив 10 голів в 28 матчах, в кубку країни — 2 голи в 3 матчах.


Назва:Лавренюк Леонід Федорович

-Знайдено: + Лавренюк Леонід Федорович ( нар. 6 серпня 1925 — пом. 11 квітня 1945) — комсорг 3-го стрілецького батальйону 475-го стрілецького полку 53-ї стрілецької дивізії 7-ї гвардійської армії, сержант, Герой Радянського Союзу (1945).
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 6 серпня 1925 року в селі Мар'янівка Ширяївського району Одеської області. Українець.


Назва:Україна на літніх Олімпійських іграх 2012

Підзаголовок:== Медалісти ==
Знайдено: + |  Золото || Торохтій, ОлексійОлексій Торохтій || Важка атлетика || Вагова категорія до 105 кг || 6 серпня
Підзаголовок:== Медалісти ==
Знайдено: + | Бронза || Радівілов, ІгорІгор Радівілов || Спортивна гімнастика || Опорний стрибок || 6 серпня
Підзаголовок:== Учасники ==
Знайдено: + |6-е


Зобр:58шт.


Назва:Адам Хмелецький

-Знайдено: + 6 серпня 1651 р. передові частини коронного війська, йдучи з-під Берестечка, стали табором в Паволочі. Сім корогв втекло до Таборівки. Паволоцький війт Куцевич-Миньківський повідомив про це козаків.[65] 13 серпня 1651 р. 2 тис. козаків і 500 татар на чолі з І. Виговським та полковником А. Хмелецьким дощенту розгромили під Таборівкою вищевказані корогви, якими командував кам'янецький староста Петро Потоцький (син полководця польської армії Миколи Потоцького), захопили понад тисячу возів із продовольством і гнали жовнірів аж до околиць Паволочі.[66] Поразка поляків була б неминучою, але їм на допомогу підоспіли вояки князя Яреми Вишневецького і примусили козаків відступити до Білої Церкви.[67]


Назва:Андрухов Петро Зотович

-Знайдено: + Андрухов Петро Зотович (нар. 5 липня 1924, Острог — пом. 6 серпня 1996, Острог) — історик, краєзнавець, освітній і громадський діяч, засновник і перший голова Острозького науково-краєзнавчого товариства «Спадщина» імені князів Острозьких (19891996), член і один із засновників Острозького осередку Українського історичного товариства, керівник наукового Центру вивчення спадщини Острозької Академії, Почесний професор Академії; ветеран Другої світової війни, кавалер ордена «Отечественная война II степени» і медалей «За відвагу», «За бойові заслуги», «За перемогу над Німеччиною»; лауреату Рівненської обласної премії «За відродження Волині».
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Помер 6 серпня 1996 року від раку легенів.


Назва:Радченко Антін Васильович

-Знайдено: + Антін Васильович Радченко (6 серпня 1882 — †13 червня 1922) — полковник Армії УНР.


Зобр:1шт.


Назва:Помста за розкол країни

-Знайдено: + | 25 — 26 серпня 2012 року
-Знайдено: + |1. Опис подій: [68]
2. Чи є «тушкою»: ні
3.: [69]
-Знайдено: + | 26 серпня 2012 року
-Знайдено: + |Опис подій: [70]
-Знайдено: + | 26 серпня 2012 року
Підзаголовок:== Реакції ==
Знайдено: + 6 серпня активісти кампанії оголосили про мобілізацію добровольців для поїздки на округ № 65, де планував балотуватися Володимир Литвин. Учасники наголосили, що після обіцянки спікера не підписувати законопроект № 9073 вони «оминали» цей округ, але Литвин не дотримався своїх слів.[71]


Зобр:17шт.


Назва:Різня в Березці

Підзаголовок:== Передумови ==
Знайдено: + 31 липня 1944 року село було визволене Червоною Армією,[72] 6 серпня звільнено обласний центр місто Дрогобич,[73] а вже за тиждень, 13 серпня, розпочато примусову мобілізацію до Червоної Армії чоловічого українського населення в місті та області (Облвоєнком підполковник Карличев)[74]. Це підтверджує і попередній список жертв різні: 36. Руснак Іван, син Михайла, 1922 року народження (червоноармієць, інвалід); 91. Доротяк Марія Гр.(игорівна), 1905 (чоловік в Червоній Армії, осиротіло двоє дітей); 143. Горбовий Мирон Ів.(анович), 1923 (червоноармієць — інвалід) ([36. Rusnak Iwan, s. Mychajła, 1922 (czerwonoarmista, inwalida); 91. Dorotiak Marija Hr., 1905 (mąż w Armii Czerwonej, osierociła dwoje dzieci); 143. Horbowyj Myron Iw., 1923 (czerwonoarmista – inwalida)] помилка: {{lang-xx}}: текст вже має курсивний шрифт (допомога)). В селі залишились переважно жінки, діти та люди похилого віку, які й стали жертвами різанини.[75][76][77]


Зобр:1шт.


Назва:Різня в Сівчині

Підзаголовок:== Передумови ==
Знайдено: + В кінці липня — на початку серпня 1944 року село було визволене Червоною Армією, (сусідня Березка визволена 31 липня),[78] 6 серпня звільнено обласний центр місто Дрогобич,[79] а вже за тиждень, 13 серпня, розпочато примусову мобілізацію до Червоної Армії українського чоловічого населення в місті та області (Облвоєнком підполковник Карличев)[80]. В селі залишились переважно жінки, діти та люди похилого віку, які й стали жертвами різанини.


Назва:Дей Олексій Іванович

-Знайдено: + Олексій Іванович Дей (30 березня 1921, Синявка — 6 серпня 1986, Київ) — український літературознавець, фольклорист. Автор праць з історії української літератури, журналістики, фольклористики, книгознавства.


Назва:Ішлінський Олександр Юлійович

Підзаголовок:==Біографія==
Знайдено: + Олександр Юлійович народився 6 серпня 1913 року в Москві. Він походив із старовинної дворянської сім'ї. Його батько під час російсько-японської війни служив машинним квартирмейстером крейсера "Багатир" і був позбавлений дворянського звання за участь в Кронштадтському повстанні. У 1931 році А.Ю. Ішлінський поступив на другий курс тоді ще фізико-математичного факультету Московського університету і в 1935 році закінчив механіко-математичний факультет МГУ. Впродовж сімдесяти років його життя і діяльність було нерозривно пов'язане з Московським університетом. Серед його вчителів були Н.Н. Бухгольц, В.В. Голубев, М.А. Лаврентьев, А.П. Мінаков, А.І. Некрасов, М.М. Філоненко-Бородіч, А.Я. Хинчин, блискучі представники професури Московського університету тієї пори.


Назва:Торохтій Олексій Павлович

-Знайдено: + | підпис = Олексій Торохтій (6 серпня 2012)
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + 6 серпня 2012 року Олексій Торохтій став чемпіоном Олімпійських ігор 2012 у ваговій категорії до 105 кг. Для перемоги йому вистачило показника 412 кг (185+227), що лише на кілограм більше, ніж у Наваба Насіршелала з Ірану, який посів друге місце[81]


Назва:Трефілов Віктор Іванович

-Знайдено: + Віктор Іванович Трефілов (6 серпня 1930, Баку — 14 квітня 2001, Київ) — учений-фізик і матеріалознавець, професор, академік АН УРСР (з 27 грудня 1973 року[82]), академік АН СРСР23 грудня 1987 року[83]), академік РАН1991 року), академік Академії інженерних наук Росії, академік Міжнародної академії кераміки[84].
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 6 серпня 1930 року в Баку в родині військовослужбовця. У 1952 році закінчив Київський політехнічний інститут. В 19551973 роках працював в Інституті металофізики1962 року — заступник директора з науки).


Зобр:1шт.


Назва:Тимошин Валентин Петрович

-Знайдено: + Тимо́шин Валенти́н Петро́вич (нар. 6 серпня 1929) — Російський і український режисер, народний артист УРСР (1979).
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 6 серпня 1929 року в селі Пчела, нині — Брасовського району Брянської області Російської федерації.


Назва:Літовченко Сергій Сергійович

Підзаголовок:==Біографія==
Знайдено: + Влітку 2012 року повернувся до «Волині»[85], де став дублером Максима Старцева, і 6 серпня 2012 року Максим у матчі чемпіонату з донецьким «Шахтарем» зазнав травму і в перерві був замінений на Літовченка, який завдяки цьому дебютував у матчах Прем'єр-ліги[86].


Назва:Крилов Борис Юрійович

-Знайдено: + Борис Юрійович Крилов (*6 серпня 1976, Угорщина) — український скульптор, дійсний член Національної спілки художників України2012 року) і Royal British Society of Sculptors2010 року).
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 6 серпня 1976 року в місті Будапешт.


Зобр:21шт.


Назва:Левенець Юрій Анатолійович

-Знайдено: + Левене́ць Юрій Анатолійович (*6 серпня 1961, м. Бугуруслан Оренбурзької області, Росія) — український історик і політолог, фахівець у галузі етнополітології, академік Національної академії наук України (2009), доктор політичних наук (2001). З 2006 року директор Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 6 серпня 1961 року в м. Бугуруслан Оренбурзької області (Росія). 1983 року закінчив історичний факультет Київського університету ім. Т. Г. Шевченка. Від 1983 року навчався в аспірантурі Полтавського педагогічного інституту, з 1987 року працював на посаді асистента цього ж інституту. У 1987–1990 роках працював викладачем історичного факультету Київського університету ім. Т. Г. Шевченка. У 1990–1992 роках — старший науковий співробітник Інституту політичних і етнонаціональних досліджень НАН України, з 1992 року — заступник директора Інституту, з 2006 року — директор Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України.


Назва:Погребняк Олександр Дмитрович

-Знайдено: + Погребняк Олександр Дмитрович (нар.6 серпня 1949, м. Ленінськ-Кузнецький Кемеровської області, РРФСР) — доктор фізико-математичних наук, професор Сумського державного університету.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Олександр Погребняк народвся 6 серпня 1949 року у м. Ленінськ-Кузнецький Кемеровської області (Росія).


Назва:Богодухівська волость (Золотоніський повіт)

-Знайдено: + * Богодухівка — колишнє державне та власницьке село при річці Ірклієві за 25 верст від повітового міста, 2850 осіб, 573 двори, 2 православні церкви, єврейський молитовний будинок, станова квартира, школа, земська станція, 3 постоялих двори, 4 постоялих будинки, лавка, 28 вітряних млинів, винокурний завод, базари по неділях та 4 ярмарки на рік: 25 березня, 10 липня, 26 серпня та 24 жовтня.
-Знайдено: + * Хрестителеве (Довге) — колишнє державне та власницьке село при річці Ковраї, 2059 осіб, 440 дворів, православна церква, 4 постоялих двори, 33 вітряних млинів, 5 ярмарків на рік: 1 березня, вознесенський , 6 серпня, 20 вересня та 30 листопада.


Назва:Кондель-Пермінова Наталія Миколаївна

-Знайдено: + Наталія Миколаївна Кондель-Пермінова (6 серпня 1957, Полтава) — письменник, реставратор, історик, архітектор. Кандидат архітектури (з 1990). Старший науковий співробітник за спеціальністю теорія та історія архітектури, реставрація пам'яток архітектури; старший науковий співробітник Державного НДІ теорії та історії архітектури і містобудування (НДІТІАМ)[87], старший науковий співробітник Інституту проблем сучасного мистецтва Академії мистецтв України[88].


Назва:Лазаревська Катерина Олександрівна

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Згодом зазнала цькування з боку партійного начальства та режимних авторів. Зокрема, у спогадах Наталії Полонської-Василенко про засідання комісії ЦКК—РСІ з чистки апарату ВУАН, що відбулося 6 серпня 1930 року і на якому головував член Центральної контрольної комісії КП(б)У, колишній чекіст і судовий працівник М. Наваловський, є такі рядки:


Назва:Насібулін Владислав Олегович

-Знайдено: + Вихованець юнацьких команд «Металург» (Донецьк) та «Шахтар» (Донецьк). У дорослому футболі дебютував 6 серпня 2006 року за команду «Шахтар-3», вийшовши у стартовому складі проти красноперекопського «Хіміка». За донецьку команду зіграв 69 матчів, забив 12 голів, провівши загалом тут 3 сезони своєї ігрової кар'єри.


Назва:Франческо Боргато

-Знайдено: + У серпні 2011 року Стас Павлов покинув групу Kazaky і був замінений Франческом Боргато. 6 серпня 2011 року він вперше виступив у складі групи Kazaky у Стокгольмі. З цього часу Франческо всиступав із хлопцями у світовому турне.[89]


Назва:Сезон ПФК «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) 2009—2010

Підзаголовок:== Кубок ==
Знайдено: + | colspan=3 align=center | 6 серпня


Назва:Батальський Олександр Анатолійович

-Знайдено: + 6 серпня 2008 року перейшов в першоліговий «Дністер» (Овідіополь)[90]. На наступний день він дебютував за «Дністер» в Кубку України у матчі проти «Єдності-2» (Плиски), і в тому матчі забив гол на 61 хвилині (2:4)[91]. Всього провів в овідіопольському клубі один сезон, зігравши за цей час 34 гри в чемпіонаті і два у кубку.


Назва:Журавська волость

-Знайдено: + * Журавка — колишнє власницьке село при річці Чептурка за 90 верст від повітового міста, 2116 осіб, 343 дворів, православна церква, школа, 2 постоялих будинки, лавка. За 3 версти — Лебединський Миколаївський жіночий монастир з 2 православними церквами, школою, лікарнею, готелем, лавкою, щорічні ярмарки 9 травня, 6 серпня та 15 серпня. За версту — вугільна копальня.


Назва:Сагайдачний Валерій Михайлович

-Знайдено: + Сагайдачний Валерій Михайлович (*25 травня 1939, Харків — † 6 серпня 2009, Афіни) — український піаніст та педагог, професор, заслужений артист України.


Назва:Український державний банк

-Знайдено: + 6 серпня було затверджено Закон про встановлення розпису платні службовцям у конторах і відділах Державного банку, який набрав чинності з 1 червня 1918 року. Відтоді «видачу добових та процентових додаткових грошей було припинено»[92]. Офіційно ж Державний банк було засновано 10 серпня 1918 року, коли Гетьманом Павлом Скоропадським було підписано Закон про затвердження Статуту Українського державного банку і асигнування коштів до його основного капіталу[93]. У пункті 3 закону зокрема йшлося: «Відпустити з коштів Державної Скарбниці 100.000.000 крб. на утворення основного капіталу Державного Банку з проведенням цього видатку по обрахунку Кредитової Канцелярії на 1918 рік по Відділі Надзвичайних Видатків»[93].
Підзаголовок:== Структура ==
Знайдено: + Ставки решти банківських працівників визначав Закон «Про встановлення роспису платні службовцям в конторах і відділах Державного банку» від 6 серпня 1918 року. Закон набув чинності з 1 червня 1918 р. У доданому до нього «Росписі платні службовцям контор Державного банку» робітники Київської контори були виокремлені в окрему штатну підбірку як більш високооплачувані, на відміну від працівників інших контор — Харківської та Одеської. Місцеві відділи Державного банку поділялися на три розряди в залежності від класифікації місцевості, що, в свою чергу, впливало на розмір зарплатні працівників[94].


Назва:Буковинський округ

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + 6 серпня 1786 року на підставі цісарського патенту Дистрикт Буковина був реорганізований в Буковинський округ Королівства Галичини та Володимирії. Військова Адміністрація, виконавши свою місію в перехідний період, була ліквідована.


Зобр:3шт.


Назва:Буковинська окружна управа

Підзаголовок:== Створення ==
Знайдено: + Створена 1 листопада 1786 р. згідно з указом цісаря Йосифа ІІ від 6 серпня 1786 р. в зв’язку з включенням Буковинського округу до складу Королівства Галичини та Володимирії. Була вищим адміністративним органом Буковинського округу.


Зобр:1шт.


Назва:Шоколадна війна (2013)

-Знайдено: + 6 серпня Білорусь зафвила, що не знайшла бензопирен в українському шоколаді «Рошен»[95]. Раніше подібні висновки зробили Казахстан, Таджикістан і Молдова. Цього ж дня було заявлено, що Росспоживнагляд не виявив порушень показників безпеки та якості продукції кондитерської корпорації Roshen, а всі претензії відомства стосуються маркування харчової цінності кондитерських виробів компанії. Відповідно до законодавства Росії зауваження до маркування не можуть призводити до заборони імпорту продукції.


Зобр:1шт.


Назва:Аварія в Горлівці 2013

-Знайдено: + Аварія в Горлівці — техногенна аварія, що сталася 6 серпня 2013 року на заводі ПАТ «Концерн Стирол», який розташовано в місті Горлівка Донецької області, внаслідок чого відбувся викид аміаку в повітря. У результаті аварії шість осіб загинуло[96] та постраждало 26 осіб, які звернулись за медичною допомогою, 25 із них було госпіталізовано[97].
Підзаголовок:== Аварія ==
Знайдено: + 6 серпня 2013 року близько 14-ї години під час капітального ремонту заводу № 1 на міжцеховому аміачному колекторі сталася розгерметизація трубопроводу рідкого аміаку діаметром 150 мм і робочим тиском 12 атмосфер[98], і стався викид газу аміаку[99][100], а над заводом з'явилась біла хмара, яка швидко поширювалась[101].


Зобр:2шт.


Назва:Пометун Олена Іванівна

-Знайдено: + Пометун Олена Іванівна (* 6 серпня 1954, Моніно, Московська область) — український історик, викладачка Луганського державного університету, доктор педагогічних наук, професор, листопад 2010 — член-кореспондена Національної академії педагогічних наук України. Нагороджена Грамотою Верховної Ради України, нагрудним знаком «Відмінник освіти України», медаллю НАПН України «Ушинський К. Д.», 2013 року — нагородою Міжнародного Академічного Рейтингу «Золота Фортуна» — медаль «Незалежність України» ІІІ ступеня.


100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Примітки[ред. | ред. код]

  1. Скоропадский Павел Петрович // Русская Императорская Армия
  2. Отт-Скоропадська О., Гай-Нижник П. Павло Скоропадський: коротка хроніка життя (1873—1945) // Скоропадський П. Спогади. Кінець 1917 — грудень 1918. — Київ; — Філадельфія, 1995. — С.38.
  3. Борислав // Электронная еврейская энциклопедия. (рос.)
  4. Сапіга, 1993.
  5. [http://www.experts.in.ua/inform/smi/detail.php?
  6. http://zik.ua/ua/news/2012/08/09/363008 У Ковелі на Волині побитий температурний рекорд за всю історію спостережень
  7. Состав команды «Ильичевец» сезона 2012-2013 (рос.)
  8. Визволення міст СРСР на СОЛДАТ.RU
  9. Інформація Дрогобицького облвійськкомату начальнику штабу Львівського обласного округу, секретарю Дрогобицького обкому КП(б)У, голові Дрогобицького облвиконкому, начальнику облуправління НКДБ по Дрогобицькій області про відмову української молоді служити в лавах Червоної армії
  10. Указ Президента України № 682/2007 від 6 серпня 2007 року «Про нагородження С. Євдокименко-Ротару орденом „За заслуги“»
  11. "Арсенал" приютит «Оболонь». На один матч (рос.). UA-Футбол. 6.08.2008. Процитовано 23.12.2008.
  12. а б Высшая лига: Вадим Рабинович: "Тема клубного стадиона «Арсенала» закрылась" (рос.). sport.com.ua. 7.12.2008. Процитовано 23.12.2008.
  13. "Динамо" відмовило «Арсеналу» в оренді поля на матч 4 туру. Чемпіон. 6.08.2008. Процитовано 23.12.2008.
  14. Рабінович: Стадіон Баннікова відповідає усім вимогам. Чемпіон. 19.09.2008. Процитовано 23.12.2008.
  15. Рабінович побудує стадіон на околиці Києва. Новинар. 16.10.2008. Процитовано 23.12.2008.
  16. а б в Biography. warhola.com (англ.) . Процитовано 23 квітня 2013.(англ.)
  17. Научно-исследовательский институт теории и истории изобразительных искусств (Академия художеств СССР). В.В. Ванслов, М.Н. Соколов. Модернизм: анализ и критика основных направлений. — Москва : Искусство, 1987. — С. 238-244.(рос.)
  18. а б в Victor Bockris, 2003, с. 15-16
  19. а б Wayne Koestenbaum, 2001, с. 19-20
  20. На одному з найбільших хімпідприємств України стався вибух, є загиблі — агентство. Кореспондент. 06.08.2013.
  21. На хімзаводі Фірташа у Горлівці стався викид аміаку, загинули 5 осіб. Дзеркало тижня. 06.08.2013.
  22. Прокуратура: П'ятеро людей загинули при аварії на хімічному концерні в Горлівці. УНІАН. 06.08.2013.
  23. Через аварію на заводі у Фірташа загинуло щонайменше п'ять осіб. Українська правда. 06.08.2013.
  24. Указ Президента України № 871/2004 від 6 серпня 2004 року «Про присвоєння С. Тулубу звання Герой України»
  25. Помилка цитування: Неправильний виклик тегу <ref>: для виносок під назвою ReferenceD не вказано текст
  26. "Волинь" вирушила до Туреччини. Неофіційний сайт ФК «Волинь». 30.01.2010. Процитовано 23.06.2010.
  27. Орендні угоди гравців "Волині". UA-Футбол. 13.03.2010. Процитовано 23.06.2010.
  28. Міжсезонні плани "Волині"
  29. Протоколи матчів другої ліги 2005—06 (рос.)
  30. Помилка цитування: Неправильний виклик тегу <ref>: для виносок під назвою 7 канал не вказано текст
  31. а б в г Помилка цитування: Неправильний виклик тегу <ref>: для виносок під назвою shkolazhizni не вказано текст
  32. Помилка цитування: Неправильний виклик тегу <ref>: для виносок під назвою Зеркало недели не вказано текст
  33. Міжнародна спортивна асоціація любительського кікбоксингу (англ. International Amateur Kick boxing Sports Association).
  34. Чемпіонат світу з вале тудо (англ. World Vale Tudo Championship).
  35. Міжнародний бійцівський чемпіонат (англ. International Fighting Championship).
  36. Міжнародна рада з абсолютних боїв (англ. International Absolute Fighting Council)
  37. http://www.mixfight.ru/info/interviews/2008/2/10/Igor-Vovchanchyn-exclusive-interview/
  38. Костанди Л. В. От Ревеля до Збруча: Записки офицера // Вышгород: Литературно-художественный общественно-публицистический журнал. — Таллинн, 2006. — № 4. — С. 10.
  39. Керсновский Антон. История русской армии. — Т. 3: 1881—1915 гг. — Москва: Голос, 1994. — С. 179.
  40. У Сатанові відкрили пам'ятник захисникам — українцям, полякам і євреям
  41. Фрунзенець-Ліга 99 (Суми) - Оскіл (Куп'янськ). Офіційний сайт Федерації футболу України. UA. Процитовано 18 грудня 2011.
  42. Протокол матчу
  43. Архів інституту “Укрзахідпроектреставрація”, спр. І-26-9
  44. Українська дипломатична енциклопедія: У 2-х т./Редкол.:Л. В. Губерський (голова) та ін. — К.:Знання України, 2004 — Т.1 — 760с.
  45. Протокол про встановлення дипломатичних відносин між Україною і Росією
  46. Постановление Правительства РФ от 6 августа 1992 г. N 557 «Об учреждении посольств Российской Федерации в государствах — участниках СНГ, Республике Грузия, Латвийской Республике, Литовской Республике, Эстонской Республике» (с изм. и доп. от 7 июля 1993 г., 19 июня 1994 г., 27 января 1996 г.)
  47. Дмитрий Кальнов, Андрей Совенко. Операция Frantic(рос.)
  48. Блажейовський Д. Ієрархія Київської церкви (861-1996). – Львів : Каменяр, 1996. – С. 281.
  49. UEFA.com. Старі знайомі, нові знайомства. Процитовано 26.08.2011.
  50. UEFA.com. Розклад матчів Ліги Європи УЄФА 2011—2012. Процитовано 26.08.2011.
  51. Помилка цитування: Неправильний виклик тегу <ref>: для виносок під назвою Львівський не вказано текст
  52. [http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?
  53. Изюмский тепловозоремонтный завод получил нового руководителя. Главное. 10 августа 2009. (рос.) (Перевірено 10 січня 2012)
  54. Реанимированный Изюмский ТРЗ отгрузил первую партию продукции для ЮЖД. Главное. 20 августа 2009. (рос.) (Перевірено 10 січня 2012)
  55. Помилка цитування: Неправильний виклик тегу <ref>: для виносок під назвою Суд. Санація не вказано текст
  56. ІНФОРМАЦІЯ «МАСАКРА В ДРОГОБИЧІ» газета «Українські щоденні вісті (Львів)» № 14 за 22 липня 1941 року
  57. КОРЕСПОНДЕНЦІЯ «НЕЛЮДСЬКІ ЗВІРСТВА ЕНКАВЕДИСТІВ, 800 ТРУПІВ У ЗОЛОЧІВЩИНІ» газета «Українські щоденні вісті» (Львів) № 10 за 17 липня 1941 року
  58. КОРЕСПОНДЕНЦІЯ «ЖЕРТВИ БОЛЬШЕВИЦЬКИХ ЗВІРСТВ У ЗОЛОЧІВСЬКІЙ В'ЯЗНИЦІ» газета «Українські щоденні вісті» (Львів) № 11 за 18 липня 1941 року
  59. КОРЕСПОНДЕНЦІЯ «З ОСТАННІХ ДНІВ БОЛЬШЕВИЦЬКОЇ ОКУПАЦІЇ В БОРИСЛАВІ» газета «Вільне слово» (Дрогобич) № 8 за 25 липня 1941 року
  60. КОРЕСПОНДЕНЦІЯ «СТРАШНІ СПОМИНИ З САМБІРСЬКОЇ ТЮРМИ» газета «Вільне слово» (Дрогобич) № 6 за 20 липня 1941 року
  61. ІНФОРМАЦІЯ «ЖЕРТВИ БІЛЬШОВИЦЬКОГО ТЕРОРУ» газета «Стрийські вісті» (Стрий) № 1 за 18 липня 1941 року
  62. ІНФОРМАЦІЯ «В СТРИЙСЬКІЙ ТЮРМІ» газета «Вільне слово» № 13 за 6 серпня 1941
  63. У Дрогобичі пом'янули жертв катівень НКВС (Самбірсько-Дрогобицька єпархія УГКЦ, 24 червня 2011)
  64. Біографія Іллі Кузьмича Лєти на сайті Полтава історична
  65. Натикач П. І. НАЦІОНАЛЬНО-ВИЗВОЛЬНА ВІЙНА ПІД ПРОВОДОМ БОГДАНА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НА ТЕРИТОРІЇ СУЧАСНОЇ ЖИТОМИРЩИНИ
  66. Завершення воєнної кампанії 1651 р.
  67. І. Ярмошик. Козацькі сторінки історії села Паволоч на Житомирщині.
  68. 25 серпня поширення відбулось у всіх вказаних населених пунктах. Ще до початку поїздки стало відомо, що в окрузі можуть відбутися затримання міліцією активістів. Цього дня відбулося побиття активістів невідомими та Петром Литвином (братом Володимира Литвина) на ринку у Новоград-Волинському та міліцією у відділку цього ж міста, коли активісти у супроводі міліції прийшли писати заяву про вчинення злочину і захотіли вийти звідти. Активісти намагалися викликати міліцію та повідомити про злочин, однак на дзвінки ніхто не відповідав. Після цього активісти продовжили поширення. Їх почали переслідувати близько 10-ти молодиків спортивної статури. Стеження за активістами тривало аж до того, поки у ніч з 26 на 27 серпня вони не поїхали з міста. У Червоноармійську одразу дві групи намагалася затримати міліція. Коли їй це не вдалося і вони поїхали, молодих людей в центрі міста оточили невідомі молодики спортивної статури, що представилися членами ГО «За чесні вибори». Невідомі взяли активістів в щільне кільце і почали їм погрожувати та виривати з рук листівки. Активісти викликали міліцію, яка прибула на місце подій. Обидві групи активістів протиправно затримала міліція і згодом відпустила, після чого молоді люди продовжили поширення листівок. У Барашах дані активістів перевіряла міліція, не назвавши підстав для цього. Після перевірки молоді люди продовжили поширення. Пізніше з'ясувалося, що у Новоград-Волинському та Червоноармійську нападали на активістів ті самі люди.
    26 серпня активісти поширювали інформацію у Новоград-Волинському. Стеження за ними тривало. На центральному ринку невідомі знову намагалися виривати в активістів листівки, тричі викликали міліцію, однак вона проти активістів ніяких дій не вчиняла, оскільки ті нічого не порушували. Після того як активісти наклеїли декілька плакатів на дошку оголошень, їх почав зривати невідомий, телефонуючи при цьому кудись та погрожуючи «розібратися». Активісти, побоюючись за своє здоров'я та життя, викликали міліцію, яка з'ясувала, що ім'я невідомого — Сергій Чураков, який є представником організації «Майбутнє Полісся», що є благодійним фондом Володимира Литвина. Незадовго до прибуття міліції навколо активістів зібралося багато молодиків спортивної статури.
  69. Як Голова Верховної Ради України підписав законопроект № 9073 після голосування у 2-му читанні
  70. 5 серпня активісти поширили листівки з інформацією про кандидата та її партію. Міліція вже після завершення поширення затримала активістів, інкримінуючи порушення передвиборного законодавства. Активістів доправили до відділку, назвавши це запрошенням на бесіду та попередивши, що незгода з цим буде кваліфікуватися як непокора міліції. На активістів склали протокол, в якому інкримінували порушення ст. 212, пр. 13, ч. 2 КУпАП. На 6 серпня призначили судове засідання. Суд визнав активістів винними, незважаючи на численні помилки у протоколі. Невизнання підсудними своєї вини суддя потрактував як намагання ухилитися від відповідальності. Пізніше стало відомо, що міліція вчинила піроблення документів.
    6 — 8 серпня активісти продовжили поширення листівок, змінивши тактику своїх дій, оскільки побоювалися можливих затримань та конфіскації листівок. Молоді люди переважно розкидали листівки по поштових скриньках, після чого помітили переслідування автомобілем, від якого їм вдалося відірватися. На вокзалі Сімферополя, у камері схову, де активісти зберігали свої речі, учасники кампанії помітили записку, що засвідчувала нібито помилкове відкриття камери. Активісти змушені були при свідках акуратно перебирати свої речі, побоюючись, що їм щось підкинули.
  71. Кампанія «Помста за розкол країни» оголошує мобілізацію добровольців для поїздки на округ Литвина — Сайт «Майдан»
  72. Оперативная сводка за 31 июля
  73. Визволення міст СРСР на СОЛДАТ.RU
  74. ІНФОРМАЦІЯ ДРОГОБИЦЬКОГО ОБЛВІЙСЬККОМАТУ НАЧАЛЬНИКУ ШТАБУ ЛЬВІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ОКРУГУ, СЕКРЕТАРЮ ДРОГОБИЦЬКОГО ОБКОМУ КП(б)У, ГОЛОВІ ДРОГОБИЦЬКОГО ОБЛВИКОНКОМУ, НАЧАЛЬНИКУ ОБЛУПРАВЛІННЯ НКДБ ПО ДРОГОБИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРО ВІДМОВУ УКРАЇНСЬКОЇ МОЛОДІ СЛУЖИТИ В ЛАВАХ ЧЕРВОНОЇ АРМІЇ
  75. Список жертв різні, частина 1
  76. Список жертв різні, частина 2
  77. Berezka: ginęli Ci na literę U
  78. Оперативная сводка за 31 июля
  79. Визволення міст СРСР на СОЛДАТ.RU
  80. ІНФОРМАЦІЯ ДРОГОБИЦЬКОГО ОБЛВІЙСЬККОМАТУ НАЧАЛЬНИКУ ШТАБУ ЛЬВІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ОКРУГУ, СЕКРЕТАРЮ ДРОГОБИЦЬКОГО ОБКОМУ КП(б)У, ГОЛОВІ ДРОГОБИЦЬКОГО ОБЛВИКОНКОМУ, НАЧАЛЬНИКУ ОБЛУПРАВЛІННЯ НКДБ ПО ДРОГОБИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРО ВІДМОВУ УКРАЇНСЬКОЇ МОЛОДІ СЛУЖИТИ В ЛАВАХ ЧЕРВОНОЇ АРМІЇ
  81. [http://terrikon.com/posts/127601 Олексій Торохтій — Олімпійський чемпіон!
  82. Сайт Національної академії наук України
  83. Сайт Інституту проблем машинознавства РАН(рос.)
  84. Сайт Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського
  85. Сергей ЛИТОВЧЕНКО: «Понравился Браун Идейе»
  86. Шахтер громит Волынь
  87. НАТАЛЬЯ КОНДЕЛЬ-ПЕРМИНОВА
  88. Современная библиотека
  89. http://www.youtube.com/watch?
  90. Днестр подписал нападающего Арсенала
  91. Гостевая кубковая среда
  92. Статут Українського Державного Банку. — К.: Державний Вістник, 1918. — С. 13.
  93. а б Державний Вістник. — 1918. — 17 серпня.
  94. Помилка цитування: Неправильний виклик тегу <ref>: для виносок під назвою Гай-Нижник не вказано текст
  95. Белоруссия не нашла бензопирен в украинском шоколаде «Рошен» Россия осталась одна в «шоколадной» войне против Украины
  96. У Горлівці помер ще один постраждалий від аварії на «Стиролі». УНІАН. 08.08.2013.
  97. Від аварії у Горлівці постраждало вже 26 людей. Тиждень.ua. 07.08.2013.
  98. Аварія на заводі Стирол: у лікарнях перебувають 22 постраждалих. Кореспондент. 07.08.2013.
  99. На одному з найбільших хімпідприємств України стався вибух, є загиблі — агентство. Кореспондент. 06.08.2013.
  100. На хімзаводі Фірташа у Горлівці стався викид аміаку, загинули 5 осіб. Дзеркало тижня. 06.08.2013.
  101. Над заводом «Стирол» після вибуху зависла велика хмара аміаку. Tsn.ua. 06.08.2013.